Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Да, B-boy[styLe], наясно съм. Просто исках да покажа алтернативен начин на защита на autorun.inf файла. Явно съм прозвучал неправилно, за което съжалявам.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Заради споделено за KM плеър днес ми е блокирано ползването на три други плеъра.  Ще ги въстановя за минути и ще преконфигурирам защитата си - с надежда да заповядат  пак... Защото ги пропуснах... Разсеях се да гледам финала на Умбилдън между Джокович и Федерер. Браво на сърбина!

Редактирано от attj (преглед на промените)

Заради споделено за KM плеър днес ми е блокирано ползването на три други плеъра.  Ще ги въстановя за минути и ще преконфигурирам защитата си - с надежда да заповядат  пак... Защото ги пропуснах... Разсеях се да гледам финала на Умбилдън между Джокович и Федерер. Браво на сърбина!

Какво е станало? 

Какво е станало? 

Просто плеърите ми спряха да работят.  Предпочитам безплатни плеъри с вградени кодеци.  All player инсталирах и сега   нормално си работи - този китаец е малко известен, но е не по-лош от КМ.   Сега ми е интересно дали ще има пак опити за блокиране. Имам усещане, че някои хора искат да ми наложат КМ като за задължително ползване.  Спектърът  с плеъри е сроден с този на множеството защитни програми и всеки може да си избере такъв според предпочитанията си. Накратко - корейците ми станаха интересни докъде могат да стигнат...

Просто имаш някакъв проблем. Типично за виндосл. :D

@attj: Да си свалял и инсталирал нещо от сайт, където са давали Гришо? Препоръчвам ти да не ползваш такива сайтове.  Не е само фалшивите плейъри. Има и някакви скриптове, дето много обичат браузъри. DVB Player или SopCast. Една флашка за цифрова тв плюс DVB Player и си решаваш всички проблеми. И разбира се безплатния вариант на програмата, не кракнат... И между другото от 2013 има атака за стриймовете футбол примерно, така че... Там няма оправия, но баскет, тенис, амер. футбол, не е грижа толко...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

@attj: Да си свалял и инсталирал нещо от сайт, където са давали Гришо? Препоръчвам ти да не ползваш такива сайтове.  Не е само фалшивите плейъри. Има и някакви скриптове, дето много обичат браузъри. DVB Player или SopCast. Една флашка за цифрова тв плюс DVB Player и си решаваш всички проблеми. И разбира се безплатния вариант на програмата, не кракнат... И между другото от 2013 има атака за стриймовете футбол примерно, така че... Там няма оправия, но баскет, тенис, амер. футбол, не е грижа толко...

Аз си ги търся такива и ми е весело и интересно.   Моят бубарник пак се е самозаредил с буби - инсталирах нашега облачната Панда и тя сега ми намери само 24 вируса...  Панда още си лови корейски буби в плеъра на КМ... Цяло чудо е ...че още мога да пиша тук...   Сега ще пробвам бубките една по една ...  най-много после пак да си преинсталирам ползваната ОС.   Не ми се е случвало това от месец януари тази година.

Hacking Facebook’s Legacy API, Part 1: Making Calls on Behalf of Any UserИли, поредният смешен пропуск в сигурността на Facebook, причинен от използване на старо API (още от времето, когато Марк Зукърбърг е пушил трева на предните стълби пред университета и е разучавал for цикъл на PHP, взирайки се в glossy екрана на Macbook-а си), плюещо чувствително инфо на всеки за всеки само от подадено id на потребител, което може да бъде взето от 1000 места, например адресната ви лента при преглед на профил.С елементарни заявки до API-то можем да четем личните съобщения на жертвата, да гледаме бележки и чернови, дори и да пишем статуси.Това е работило от създаването на Фейсшит до Април тази година, а откривателят можеше да бъде всяко хлапе с LiveHTTPHeaders, два изчетени paper-а и екстра чувство за любопитство.Сега pentester-а собственик на блога по-горе ще си харчи 20 бона в зелено от bug bounty-то...

Редактирано от programings (преглед на промените)

Поздравче! 

Като тръгна да си търси "ескейпа" вече не издържах... Ооооо0... Wo ist die?Публикувано изображение

Ма май е нагласено...

Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenCandy направи ли си труда, да видиш какво означава? Не казвам, че е коректно, но не ми се струва чак толкова опасно. КОгато го иснатлираш, не те ли пита нещо допълнително? Или да има някаква отметка, която да махнеш? Публикувано изображение

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenCandy направи ли си труда, да видиш какво означава? Не казвам, че е коректно, но не ми се струва чак толкова опасно. КОгато го иснатлираш, не те ли пита нещо допълнително? Или да има някаква отметка, която да махнеш? Публикувано изображение

Новата версия на плеъра набутва разни нещица дори и да махаш отметките в потребителска инсталация. Дори по старата версия хвърля боклук но се чисти лесно с тулчетата. Повечето безплатни програми правят тези номерца   Публикувано изображение   браузъра на Кихо също нещо  ме съмнява откъде да го знам къде и какво инфо снася.

Сложих на един голям мрънкалник 360 IS последната версия. Компа му е бъкан с буболечки и оставих Кихо да се мъчи сам. Да видя докъде ще я докара нали уж бил голям лечител Публикувано изображение  ако се не справи може да дам на мрънкалото линка към темата да ви задава въпроси. Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Новата версия на плеъра набутва разни нещица дори и да махаш отметките в потребителска инсталация. Дори по старата версия хвърля боклук но се чисти лесно с тулчетата. Повечето безплатни програми правят тези номерца   Публикувано изображение   браузъра на Кихо също нещо  ме съмнява откъде да го знам къде и какво инфо снася.

Сложих на един голям мрънкалник 360 IS последната версия. Компа му е бъкан с буболечки и оставих Кихо да се мъчи сам. Да видя докъде ще я докара нали уж бил голям лечител Публикувано изображение  ако се не справи може да дам на мрънкалото линка към темата да ви задава въпроси. Публикувано изображение

Китаеца, не е бог все пак. Публикувано изображение  С човешката глупост, нищо не може да се справи. Ако са PUP или от сорта, няма да се справи. Китаеца ги гледа, като китаец боб. Публикувано изображение  Там, е доста слаб. Снася информация, така като фейсбук, хром и всички останали. Само че сега, едни дребни с дръпнати очички, я гледат, Публикувано изображение

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Никой китаец не е бог - обаче Twister е единствен и неповторим.  Инсталирах го отново и сега чакам китайската шкурка какво ще изшкурка...  Кихчо себе си не може да опази - за охраната на ползваната ОС идва реч чак след това...   Китайска им работа...

Никой китаец не е бог - обаче Twister е единствен и неповторим. 

Тук вече ще я объркаш...с този " прецизен скалпел" трябва много да се внимаваПубликувано изображение ...иначе преинстал

Тук вече ще я объркаш...с този " прецизен скалпел" трябва много да се внимаваПубликувано изображение ...иначе преинстал

Сега при мен ми намира 4 троянеца при програми, които ползвам с години - последва незабавно деинсталиране.  Много бързо е инсталиран Rising Free  и той пак мълчи...   Браво на мълчаливеца!   Писна ми от постоянно чуруликащи програми.

К'во ме полази към четвъртък не разбрах. Пууу... Системата почна да се влачи буквално. В началото си казвам - от жегите ще да е. Гъсеницата на ЕксПи-то почна да минава по 12-13 пъти (обикновено е 4 при мен). Звуците - не само от плейърите, но и системните се забавиха. В последните две седмици инсталирах бая неща обаче - .net Framework и не знам кво (нищо нелегално всъщност - само от сайтовете на производители). Мислех, че е от сблъсък на некви драйвъри нещо -знам ли, щото гледам световното с DVB-T флашка и трябваше да инстална KLite+.net+DVB+драйвери за флашката... Изчезна ми оня ден нотификационната иконка за езика. Махам едно, друго, трето, пето, деинсталирах де що има. Скан с ЕСЕТ - нищо, скан с МБАМ -нищо, скан с Емсисофт офлайн скенера - нищо, с ХитменПро - нищо. Махнах есет - не се оправи положението. Днес сутринта трябваше да пътувам извън Трново за два дни (ама не заминах), та не дойдох в HiJack секцията. Та тази сутрин се ядосах и си върнах бекъпа... Явно, че не е било от жегите - това поне разбрах, защото компа ми е пушка (макар бекъпа да е на почти двегодишна инсталация). И така не разбрах полазило ли ме бе нещо или просто си бях омазал компа... Нямаше да текат непознати процеси в паметта, да се зарежда нещо непознато... нищо, просто се смачка...хм...

Има ли нужда да казвам, че драйвери за флашката за Убунту няма и не успя един приятел да я подкара (кво ли не пробва - и той между другото бе минал за Световното на Уин),

Публикувано изображение

и тъй като нямам телевизор щях да гледам Световното през макарон... крив при това.

К'во ме полази към четвъртък не разбрах. Пууу... Системата почна да се влачи буквално. В началото си казвам - от жегите ще да е. Гъсеницата на ЕксПи-то почна да минава по 12-13 пъти (обикновено е 4 при мен). Звуците - не само от плейърите, но и системните се забавиха. В последните две седмици инсталирах бая неща обаче - .net Framework и не знам кво (нищо нелегално всъщност - само от сайтовете на производители). Мислех, че е от сблъсък на некви драйвъри нещо -знам ли, щото гледам световното с DVB-T флашка и трябваше да инстална KLite+.net+DVB+драйвери за флашката... Изчезна ми оня ден нотификационната иконка за езика. Махам едно, друго, трето, пето, деинсталирах де що има. Скан с ЕСЕТ - нищо, скан с МБАМ -нищо, скан с Емсисофт офлайн скенера - нищо, с ХитменПро - нищо. Махнах есет - не се оправи положението. Днес сутринта трябваше да пътувам извън Трново за два дни (ама не заминах), та не дойдох в HiJack секцията. Та тази сутрин се ядосах и си върнах бекъпа... Явно, че не е било от жегите - това поне разбрах, защото компа ми е пушка (макар бекъпа да е на почти двегодишна инсталация). И така не разбрах полазило ли ме бе нещо или просто си бях омазал компа... Нямаше да текат непознати процеси в паметта, да се зарежда нещо непознато... нищо, просто се смачка...хм...

крайно време е да спреш да ползваш експи

Ми нямам възможност. Не само финансова, но и хардуерна. Luckyboy може да ти каже как ги мъчих в Линукс раздела с моите перипетии с Убунту. Всеки старт на компа и забива по веднъж или два пъти (след второто забиване влизах в системата, ма ако ми трябва спешно някой ден и не стигна до десктопа, кво правим?)- смених и харддискове - също. Дъното ми е некво кьопаво, не знам... Ми засега съм си на ЕксПи, а имам ли възможност - финансова - може би ще означава, че няма да участвам вече тук, щото ще мина на Убунту. Изкарах доста време - първо с дуал-буут и после само с него - и съм много доволен от това колко user-friendly e. Но, да има от време на време, ей такива дертове, като с тая флашка... но предполагам, че не са толкова чести... Конзолата да съм я ползвал 2-3 пъти и то всъщност за неща, които може да свършиш от фейса, просто е по-бързо.

А и да не говорим, че вероятно аз съм си омазал системата просто, което няма значение каква е. Аз съм си аз.

Доста интересна гад борим с колегите тези дни в доста теми (но смея да твърдя, че аз и още двама колеги след две безсънни нощи я разгадахме и ще се опитаме да обясним на авторите на инструментите как да я засичат и премахват)... Базирана е на тази твар...

Сега при мен ми намира 4 троянеца при програми, които ползвам с години - последва незабавно деинсталиране.  Много бързо е инсталиран Rising Free  и той пак мълчи...   Браво на мълчаливеца!   Писна ми от постоянно чуруликащи програми.

Това говори само едно,че не познаваш изобщо Twister и не си запознат с възможностите и! Накачулил си всички отметки,бутнал си експертния режим да те пита за всичко и......се у__ра Публикувано изображение ....бягаш от едната крайност в другата ....

Това говори само едно,че не познаваш изобщо Twister и не си запознат с възможностите и! Накачулил си всички отметки,бутнал си експертния режим да те пита за всичко и......се у__ра Публикувано изображение ....бягаш от едната крайност в другата ....

С настройки по подразбиране при сканиране ми намира троянски класифицирания в  Samsung PC Studio и Bittorent. Цапцароса ми флашплеъра и той спря да работи - наложи се да го преинсталирам. Този азиатец пак си е параноичен.  Иначе с разни кодове може да се ползва 10 месеца безплатно. На мен обаче и три часа с програмата ми се видяха трудни за изтрайване... Навремето дори го харесвах.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.