Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Здравейте
Ще започна с това ,че почти нищо не разбирам от фотоапарати :) .
Прочетох няколко статии и ревюта за да навляза леко в нещата ( да се образовам ) :) .
Искам да си взема фотоапарат предимно за правене на любителски снимки. Разбрах ,че DSLR е най-добрия вариянт ( но и скъп ) и се спрях на няколко модела втора ръка които май ми допаднаха :) .Ето ги и тях:

D3000 + Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G VR + зарядно, дистанционен спусък и втора батерия + Батериен грип ( което незнам какво е ) + поляризационен филтър 52 мм
ЦЕНА 420лв

D60 + обектив 18-55 и СД карта 4гб
Повече инфо не е дадено , но предполагам си има зарядно чанта и т.н. 
ЦЕНА 500лв

D40x + Обектив 18-55 + чанта кутия книжки зарядно капачки ... цял комплект с две думи
ЦЕНА 430лв

D40 + Nikkor AF-S DX ED 18-55mm 1:3.5 - 5.6G II
с работеща вградена светкавица 
две оригинални батерии, UV филтър Hama 52 mm, чанта Lowepro, зарядно, ремък, капачки за тялото и обектива, кабел за прехвърляне на данни, книжки с ръководство за използване, оригиналнa кутия.
ЦЕНА 400лв

Мога да отдела около 600лв за фотоапарат. Ако има нещо по-хубаво от тези ще се радвам да го споделите. Снимките които искам да правя са предимно любителски. Някой от тях ще ги вадя и на снимка във фотостудио ( за спомен ) с обикновен размер за фотоалбум. Незнам кой как снима ,не разбирам и от резолюции матрици обективи и т.н. просто искам да прави хубави снимки.

Благодаря Ви предварително :) 

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте

Ще започна с това ,че почти нищо не разбирам от фотоапарати :) .

....

Има специална тема по въпроса и добавям вашата към нея

... и се спрях на няколко модела втора ръка които май ми допаднаха...

Хубавото е,че си се спрял на марката Nikon !Тези модели ,които си видял да се продават втора ръка,са добри,но стари модели.Цената,на която се продават се доближава до реалната в момента,като нови!В момента,от по новите,хита е Nikon D3100.

Дефинирайте вашето понятие за любителски и хубави снимки. Защото си мисля че например няма да снимате в RAW защото после следва обработка и т.н. така че може би ще е по-разумно за вас да си вземете една съвременна сапунерка и да се радвате на прилични снимки без да е необходимо да задълбавате във фотографската теория

Ами как точно да го дефинирам..... имам сапунерка на сони и е вече на 5 години :) прави що годе нормални за гледане снимки.

При движение на фотоапарата или при снимане на обект които е в движение или ако някой леко се мръдне при снимка става размазан образ :) най-вече това искам да избегна за това се спрях на DSLR апаратите. Пробвал съм различни настройки на моя апарат .. намалям ИСО-то и какво ли още не ( то няма и кой знае кви настройки :D ) но някак си не ме кефи много много :).

Във всички случеи ще си вземам друг ,въпроса ми е какъв.

ПС Не няма да се занимавам с обработка. Искам да изляза да снимам , след това да ги кача на лаптопа и ако нещо ми хареса може би и да си го изкарам на снимка :). С Две думи ми трябва сапунерка която прави яки снимки както на вън така и в помещения с изкуствена или намалена светлина И да не се размазват образите :) .

ПС2 един приятел си купи D7000 мисля че върви само тялото около 2000лв нО чак такъв не ми трябва :)

Ами как точно да го дефинирам..... имам сапунерка на сони и е вече на 5 години :) прави що годе нормални за гледане снимки.

При движение на фотоапарата или при снимане на обект които е в движение или ако някой леко се мръдне при снимка става размазан образ :) най-вече това искам да избегна за това се спрях на DSLR апаратите. Пробвал съм различни настройки на моя апарат .. намалям ИСО-то и какво ли още не ( то няма и кой знае кви настройки :D ) но някак си не ме кефи много много :).

ПС Не няма да се занимавам с обработка. Искам да изляза да снимам , след това да ги кача на лаптопа и ако нещо ми хареса може би и да си го изкарам на снимка :). С Две думи ми трябва сапунерка която прави яки снимки както на вън така и в помещения с изкуствена или намалена светлина И да не се размазват образите :) .

ПС2 един приятел си купи D7000 мисля че върви само тялото около 2000лв нО чак такъв не ми трябва :)

Има нови "сапунерки" с мнооого оптимизации. Не могат да се сравняват дори с излезлите преди 1-2 години. Даже някои са с оптична стабилизация на изображението. Колегите които разбират повечко ще ти предложат нещо изгодно.

Аз имам Panasonic FZ62 и мисля че снима добре. И влиза точно в цената. Е, при високо ИСО не се представя добре колкото SLR. Освен това има доста настройки за да можете да снимате така както искате. Но ще трябва да понаучите малко неща за фотографията и за камерата за да можете да ползвате нещата ефективно

Аз имам Panasonic FZ62 и мисля че снима добре. И влиза точно в цената. Е, при високо ИСО не се представя добре колкото SLR. Освен това има доста настройки за да можете да снимате така както искате. Но ще трябва да понаучите малко неща за фотографията и за камерата за да можете да ползвате нещата ефективно

Аз точно това се опитвам да избегна :) за това съм се спрял на SLR. Снимал съм с 2 SLR апарата и ми направиха много голямо впечатление ... верно единия е 2000лв само тялото. А другия е около 1000лв. (само тялото).

Най-голямо впечатление ми направи апарата от 1000лв ( незнам кой модел е и ,, вече нямам как и да разбера за жалост ) когато снимах на ралито в Русе... Нямаше значение колко бързо карат снимката излизаше идеална... да не кажа перфетка. :) нищо не бе размазано и автомобила се виждаше на снимката без грам забележка. Е точно това искам аз и незнам с кой апарат ще го постигна за това предложих и няколко модела които ги намерих в интернет да се продават :)

Просто искам съвет дали ще снимат точно така както искам и кой е по-добрия вариянт :) ( може да предложите и други марки и модели до 600лв втора ръка )

Благодаря Ви за отделеното време и за бързите отговори :)

Аз точно това се опитвам да избегна :) за това съм се спрял на SLR. Снимал съм с 2 SLR апарата и ми направиха много голямо впечатление ... верно единия е 2000лв само тялото. А другия е около 1000лв. (само тялото).

...

Ако заложите на SLR ще трябва да учите много повече отколкото за сапунерка. Няма да можете само насочвайки и натискайки копчето да изкарвате хубави снимки!!!

Ако заложите на SLR ще трябва да учите много повече отколкото за сапунерка. Няма да можете само насочвайки и натискайки копчето да изкарвате хубави снимки!!!

Абсолютно. Начин на мислене "с DSLR непременно ще правя хубави снимки" е издъно погрешен. Поне първите ми 1000 снимки имах чувството, че нещо в камерата ми (като птиченцето от семейство Флинтстоун) хвърля зарове (ама икосаедрални) и ако се падне 20, тогава се получава... При това, теорията си я знаех и се бях счупил от четене. То, не че сега е по-добре, ама поне това, което искам излиза. А що не е красиво - е, аз затова не разбирам грам от изкуство :D

Редактирано от flare (преглед на промените)

С две думи или ставам фотограф и купувам тонове книги и чета инфо в нета как се снима 

или

Си купувам сапунерка понеже съм прост и така е по-лесно снимаш и качваш :) другото не е важно....

Според мен това са глупости... Тези две момчета които познавам съм сигурен че незнаят дали фотоапаратите им са SLR или сапунерки със сменяем обектив :) или само са чували нещо такова ;)

И Въпреки това снимките които правят са поне 10 пъти по-добри, по-качествени и т.н. от сапунерките.

Съжалявам ,но се чувствам обиден.

Така и не разбрах какъв  да си взема :).

Колко настройки имат тея апарати ,че чак със страх говорите за тях... 

Съжалявам ,че подхождам така и може би обиждам фотографите ,но ..

Изчел съм доста ифнормация преди да пиша тук... знам как работят матриците, знам какви части съдържа фотоапарата... що годе разбрах ( казвам що годе понеже не съм го пробвал... ) кои са най-важните фактори за да направим най-добрата снимка.

f-stop, скорот на затовра и ISO. Защо е по-хубаво да снимаме на ръчен режим а не на автоматичен ... 

Разбрах и как работи фотоапарата... как изчислява матрицата , как се преобразува светлината във цифрова снимка и т.н.

Просто исках съвет... ако някой е работил с тези фотоапарата или има наблюдение или познат който е доволен само да сподели :) това е...

Все пак едно е на теория... друго е на практика ;) Това според мен важи за всичко...

Четох по доста форуми и най-добро впечатление ми направи D3000 спрямо другите 3 апарата, НО прочетох и мнения които го "оплюват" и затова незнам какво да правя. Другото което разбрах е,че ако незнаеш как да го нагласиш апарата да снима в зависимост къде се намираш и какво точно ще снимаш ще ти изкара кофти снимки ДОРИ и от 10 000лв да си купиш :).

Това ме води на мисълта ,че колкото и мнения да прочета и да получа .... всичко е на късмет ;)  понеже точна ифнормация според мен няма как да получа :)

Както и да е 

Благодаря Ви все пак за отделеното време 

.

Според мен това са глупости... Тези две момчета които познавам съм сигурен че незнаят дали фотоапаратите им са SLR или сапунерки със сменяем обектив :) или само са чували нещо такова ;)

И Въпреки това снимките които правят са поне 10 пъти по-добри, по-качествени и т.н. от сапунерките.

Съжалявам ,но се чувствам обиден.

.....

Аз лично също се чувствам обиден. Според мен това, което сте написал са глупости! И щом не смятате мнението ни за меродавно си купувайте каквото желаете и си снимайте.

Аз лично също се чувствам обиден. Според мен това, което сте написал са глупости! И щом не смятате мнението ни за меродавно си купувайте каквото желаете и си снимайте.

Извинявам се ,но "Аз имам Panasonic FZ62 и мисля че снима добре. И влиза точно в цената. Е, при високо ИСО не се представя добре " Не ми върши работа...

Какво значи мисля че снима добре ? чат пат става ? При високо ИСО не се представя добре ? Е то тогава за какъв чеп ми е този фотоапарат ?

И бихте ли се обосновали кое по-точно е "Според мен това, което сте написал са глупости". 

Мисля ,че е излишно да говорим по този въпрос... темата все пак е за друга цел.

Извинявам се ако съм Ви обезпокоил с нещо.

Благодаря

Съжалявам... пак не успях да разбера кое е глупости ?

че не разбирам и моля за съвет или кое ?

Може да има някой тънкости и чалъми които незнам НО и вие мълчите и само критикувате...

Защо все се правите на по умни и говорите така като чели цял живот човека срещу вас е учил за фотография..

Колко пъти съм снимал кадър ....

Добре ще Ви задам въпроса така ,че да ми отговорите.

АЗ съм клиент. Вие сте продавач-консултант в голям фото-магазин.

Влизам и Ви питам " Искам фотоапарат втора ръка до 600-650лв " за да си снимам пейзажи, снимки с приятели и познати , я в дискотеа , я на море , на вън, на вътре и където ми е кеф "

И Вие какво ще му отговорите: ??? 

Тва е то ... отношението между хората

Сори ама вместо да ме напътите към нещо Вие ми казвате или че трябва едва ли не две виши да си изкарам за да мога да снимам или ми пускате някви фотоапарати които малко снимат и малко стават :) е НИЩЪ такъв.

Вместо да ме напътите към кой апарат да се насоча , получих постове които с нищо не ми помогнаха...

Ако има тънкости които са важни не видях да са написани... Тънкости имам в предвид нещо като " Ако ще снимаш предимно на вън вземи тоз апарат с тоз обектив , но ако ще правиш снимки вечер или натъмно няма да са кое знае колко... А ако искаш и вечер да снима добре си вземи и тоз обектив или тоз апарт с тези два обектива .... " 

Лека вечер и ако желаете може да изтриете постовете ми от началото ... 

Не че нещо друго просто се извинявам ,че осрах темата !

Съжалявам... пак не успях да разбера кое е глупости ?

че не разбирам и моля за съвет или кое ?

Може да има някой тънкости и чалъми които незнам НО и вие мълчите и само критикувате...

Защо все се правите на по умни и говорите така като чели цял живот човека срещу вас е учил за фотография..

Колко пъти съм снимал кадър ....

Добре ще Ви задам въпроса така ,че да ми отговорите.

АЗ съм клиент. Вие сте продавач-консултант в голям фото-магазин.

Влизам и Ви питам " Искам фотоапарат втора ръка до 600-650лв " за да си снимам пейзажи, снимки с приятели и познати , я в дискотеа , я на море , на вън, на вътре и където ми е кеф "

И Вие какво ще му отговорите: ??? 

...

Аз имам Panasonic FZ62 и мисля че снима добре. И влиза точно в цената. ....

Вече ви е отговорено. Това че вие не знаете какво искате е отделна тема. Пак ще ви го кажа: ако искате се вслушайте в съветите на хората. Или направете каквото сте си наумил.

Базирано на начина по който показвате в постовете си как мислите и как смятате да снимате един SLR няма да ви е полезен. ДОкато с една сапунерка (с известни ограничения) ще можете по вашия начин да правите добри снимки

П.П. Ето ви още предложения (сапунерки)

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=&cat=46&producer=canon&from=500&to=600&filter=

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=&cat=46&producer=PN&from=500&to=600&filter=

Здравей, LonelyInUniverse,

Няма почти никакво значение кой от изброените апарати в началото на темата ще избереш. С всичките ще правиш еднакви снимки. 

Това са стари модели, много близки помежду си. D40 е най-старият, с 6MP матрица. Останалите са с по 10 MP. Най-нoвoто тяло е D3000, разликата при него е малко по-големият дисплей, и 7-точковата автофокусна система (другите имат 3-точкова) . Обективите също са едни и същи, във вариант без или със стабилизация (VR) . Така че вземи този, който е най-запазен и на най-малко кадри. 

Ако е за до 600 лв - аз лично бих си потърсил някой D80 с китов обектив 18-55VR. Това е малко по-висок клас тяло, по-здраво, с повече контроли за управление, по-голям и светъл визьор, и вграден мотор за автофокус. Но пак разлика в качеството на снимките едва ли ще има.

ПП. Не се сърди на колегите, ако не получаваш отговорите, които търсиш - тук, и в другите форуми. Просто задаваш неправилен въпрос. Да питаш:

- "С кой апарат ще мога да правя хубави снимки?"

е все едно да питаш:

- "Каква кола да си купя, за да мога да я карам добре?"

- "Каква готварска печка да си купя, за да готвя вкусни манджи?"

- "Какъв компютър да си купя, за да мога да пиша всякакви програми на него?"

и така нататък ...

Покупката на каквато и да е техника не ти дава и уменията да работиш с нея, и да постигнеш резултатите, които искаш. Това зависи от теб.

Успех ти желая.

Тоест за снимане на пейзажи,природа, снимки с приятели по-добрия вариянт е всъщност по-евтиния :)

Няма да се учудя ако това е така... не всичко скъпо е хубаво и ще върши работа.

Извода е ( ако освен не съм Ви разбрал грешно ) е ,че сапунерката е по-добра ( в моя случей ) от DSLR.

А може ли само да ми обясните за какво се изполвзат DSLR апаратите ? В смисъл ако реша да снимам едно дърво за спомен със сапунерка ли да го направя или със DSLR ? Ако е сапунерка Що ? и ако е DSLR що ? :)

Разгледах апаратите които ми предложихте.

Сега може ли да ми предложите и DSLR апарат който ще се справи добре за такава снимка ( на дърво на някоя поляна :) ) (бюджет до 1200лв нов с обектив ) и какъв обектив ще ми трябва... 

Срещнах няколко вида 18-55 , 18-105 ... кой за какво е ?

ВИе искате универсална камера, която да снима при всякакви обстоятелства. Това е причината да ви предложа и сапунерка. Освен това не сте готов да отделите време на подготовка на кадъра, настройки на камерата, постпродъкшън. Без тези неща е безсмислено да ползвате SLR защото ще го ползвате като сапунерка и едновременно с това ще имате по-малко възможности от гледна точка на фокусно разстояние, възможности за манипулиране на относителното разстояние на обектите в кадъра и т.н.

За такъв бюджет вих ви предложил SLR примерно Никон D3100 или Канон 650D. Но да ви предупредя че китовия обектив няма да ви свърши работа за поне 50% от ситуациите. И за да покриете всички сценарии от които се интересувате ще имате нужда от още обективи, поне два, един теле, един с фиксиран фокус и голяма диафрагма за снимане при слабо осветление. Обикновено при SLR цената на тялото е само малка част от цената, която ще платите за да имате (почти) универсални възможности

18-55, 18-105 са фокусни разстояния на обективи и в зависимост от камерата ви предлагат различна широчина на кадъра и различна възможност за "приближаване"на кадъра. Имайте предвид че колкото е по-голям диапазона на зума (отношението между най-голямото и най-малкото фокусни разстояния) толкова (при еднаква цена) обектива е с по-ниско качество

П.П.

18 милиметра са подходящи за панорами, вътрешни снимки с широк ъгъл

35 са подходящи отново за панорами, архитектурни снимки

55 до 80 са подходящи за портрети и случаи при които искате да фокусирате върху един обект и да "размажете" фона около него

над 80 да телеобективи, подходящи за случаи, когато не можете да се приближите до обекта или искате да "компресирате" разстоянието между отдалечени обекти

Не можах да разбера едно нещо (колкото и смешно да ви звучи наистина не разбрах ) 

КОЕ е от значение за направата на хубави снимки ?

Разбирам ,че трябва и аз да правя нещо но какво е то ? ДА знам под какъв ъгъл да снимам ли ? Как да си настроя апарата за всяка снимка ? или кое това не разбрах

Не разбрах и защо не съм достоен за DSLR :)

Това, което ще напиша за хубавите снимки, е от чисто техническа гледна точка. Художествената в момента въобще не я разглеждам. 

Снимката се прави със светлина. За да стане хубава, матрицата на апарата трябва да поеме точното количество светлина, в зависимост от това, което снимаш. За да стане това, ти трябват две неща - голяма матрица с добри показатели, и качествена оптика (обектив). 

За съжаление, за около 600 лв е трудно да си ги купиш тези неща. Казано иначе, Мерцедес от 2013 г. е хубава кола, но ако имаш 3000 лв бюджет - просто забрави :) .

А твърдението, че човек трябва да е "достоен" за DSLR, е смешно. Това е просто фотоапарат. Има си същите режими на работа, както и някой компактен - Panasonic FZ62 например. И при всички положения ще изкара по-добра снимка, при еднакви снимачни условия, и достатъчно опитен фотограф . Защото да, и настройките са важни. Некачествени снимки се правят много лесно :) - достатъчно е да се обърка нещо малко.

Благодаря Ви ,че ме изтърпяхте

Ще послушам съвета Ви и ще си взема някоя сапунерка.

Решението е ваше. Но ако имате желание да правите още по-добри снимки и сте готов да отделите известно време за самообучение и търпение при снимане можете по-нататък да си купите и огледално-рефлексна камера :)

Некачествени снимки се правят много лесно :) - достатъчно е да се обърка нещо малко.

Най-вече от незнание! ;) 

Пример ще дам със себе си. Преди да разбера за спот фокуса все се опитвах да снимам в макро режим, но все около предмета се фокусираше, а самия предмет оставаше нефокусиран, защото беше на около 5см. от обектива (сапунер Panasonic Lumix DMC TZ-3)! След като разбрах за спот фокуса се получиха доста прилични снимки, без предишния недостатък! И това е само една от подробностите, които човек научава за фотографията, а те са много! Не разбирам защо ти е обаче да снимаш с високо ISO когато ако имаш по-слаба светлина, ще има повече шум, и снимките ще изглеждат ужасно?! Ето ти пример с две снимки от нета направени с различно ISO (Canon SX 500 iS):

ISO 100

Публикувано изображение

ISO 1600

Публикувано изображение

Ако мислиш, че тази с по-високото ISO е по-добра - лъжеш се! Наистина ти трябва още четене, но и най-вече практика - именно за това те насочват колегите към фотоапарат тип "Сапунер", но гледай да е с голяма и добре просветена оптика (в другата тема е обсъждан такъв - FZ200 но е над бюджета ти)! ;)

И ще сгрешиш.

"Сапунерка" се купува само ако:

1) Не ти стигат парите за DSLR.

2) Държиш повече на големия зуум в компактно тяло, отколкото на качеството на снимките.

При теб случая не е такъв.

Вземи си някой от изброените от теб модели, по възможност с обектив със стабилизация, няма да съжаляваш.

ПП. Или, ако е "сапунерка" - нека да е такава :cool: 

1) Не ти стигат парите за DSLR.2) Държиш повече на големия зуум в компактно тяло, отколкото на качеството на снимките.

Или, ако си като жена ми и не би носил никога нещо, което не се побира в дамската ти чанта. Все пак някаква снимка е по-добре от никаква :) Имам много познати с DSLR, които ги ползват от дъжд на вятър, че ги мързи да ги "мъкнат"

Между другото,

Ами как точно да го дефинирам..... имам сапунерка на сони и е вече на 5 години :) прави що годе нормални за гледане снимки.При движение на фотоапарата или при снимане на обект които е в движение или ако някой леко се мръдне при снимка става размазан образ :) най-вече това искам да избегна за това се спрях на DSLR апаратите....С Две думи ми трябва сапунерка която прави яки снимки както на вън така и в помещения с изкуствена или намалена светлина И да не се размазват образите :) .

нищо не бе размазано и автомобила се виждаше на снимката без грам забележка.

LonelyInUniverse поводът за моята забележка бяха именно тези думи. Очевидно много държиш снимките ти да не са размазани. Това с автоматичен режим на камерата, ама никога няма да ти е гарантирано. А ако ползваш правилният режим в 90% от случаите не зависи от това дали ползваш сапунерка или DSLR. А от друга страна има и друг начин да "размажеш" снимката и съответно един "недостатък" на DSLR, за който почти никой собственик на такъв апарат няма да те предупреди (щото всъщност - ако знаеш да работиш с апарата - е огромно предимство). И той е, че макар DSLR-ите да имат далеч по-голям контрол върху дълбочината на фокуса, при еквивалентните фокусни разстояния имат няколко пъти по-малка такава от сапунерка. Да го кажа по друг начин - ако снимаш в стил "насочвам и натискам копчето" и автоматичният фокус заключи на грешно място (което е доста вероятно) имаш същите тези няколко пъти по-голяма вероятност снимката да ти е безнадеждно прецакана. Това особено много важи за снимане на близки обекти (примерно в стая) и е причина номер 1 за прецаканите ми снимки. От всички неща, което могат да ти се случат на снимката, грешен фокус се оправя най-трудно и прави най-лошо впечатление.

Това всичкото го казах, не за да те откажа от DSLR, а в защита на твърдението ми че изобщо не е задължително начинаещ да прави по-хубави снимки с DSLR, отколкото със сапунерка. Но ако поне малко искаш да надскочиш "насочвам и натискам копчето", правилният начин е DSLR, както каза RudeBoy

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.