Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Препоръчайте ми професионален апарат на цена до 1000 лева ако има такъв :)

Мислех да си взема NIKON D3100 http://www.technopolis.bg/b2c/details/393276/P11050201~1/D-SLR-fotoaparat-NIKON-D3100-18-55-KIT ,но все пак ... Вие какво мислите  :camera2:

Благодаря за вниманието !

точно до 999 лв има това

Файлов формат    NEF (RAW): 14 бита,

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=9107&show=additional

http://www.nikon.bg/bg_BG/product/digital-cameras/slr/consumer/d5100

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Canon 1000D - бива ли си го апаратчето ? Така като чета характеристиките с мойте никакви знания има много още какво да се желае, но ..какво ще кажете? И да питам 350D e по-лош вариянт нали ? Че малко се пообърках в едни форуми :/

Редактирано от simplew (преглед на промените)

Аз да кажа ли, че до 1000 лева няма професионален апарат?

1000D е сегашният (или по-скоро вече леко минал - сега погледнах, че е от 2008) най-нисък клас на Canon. 350D е малко по-висок клас тяло, но много по-стар модел (2005). 1100D е сравнително актуалното канонско тяло в най-ниския клас, по-нагоре от него има 700D, 60D и т.н.

А за 1000 пари наистина D5100 е много добър избор, въпреки че аз лично очаквам вече да му падне още малко цената.

Който и апарат да избереш ще е добре. Все пак малкия ще се учи. 

Благодаря за мнението.

Знам, че Canon и Nikon са най-добри, но за Оlympus E500 какво ще кажете, главно по-ли си заслужава от  350D. Мисля това да ми е последният въпрос, че мн ви измъчих вече. Ама злоупотребявам с добрината ви :)

По-добре да питаш, отколкото да си купиш нещо, което няма да ти върши работа, и да се чудиш какво да го правиш. Форумите са за това, знаещите да помагат на питащите :cool: 

А най-добре, вместо да ровиш из обявите за разни древни модели като този E-500, кажи какъв ти е бюджетът, да предложим нещо.

ПП. Canon и Nikon не че са най-добри, просто са най-разпространени, по ред причини.

Преди време питах за едни обективи, намерих къде съм ги подредил :) ето снимкаTези могат ли някак да се поставят на Nikon D5100?

Редактирано от tERROR85 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте изкам да си купа цифров но неразбирам спрял съм се на няколко модела може ли да ми кажете кои е по добър.

CANON EOS1100D BLK+EFS18 ISII-55 CANON EOS1100D/EFS18-55ІІІ+EF75300 SONY SLT-A58K CANON EOS-550D BLK-EFS18-55DC+EF75300DC

CANON EOS 600D BLACK+EF-S 18-55 ISII

От тук http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=10598&show=additional си вземай фотоапарат  24месеца е гаранцията и по хубави цени са.Имат и още един сайт Фото синтез май беше.Аз този съм си харесал и ще видя кога ще се наканя да го поръчам.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Здравейте изкам да си купа цифров но неразбирам спрял съм се на няколко модела може ли да ми кажете кои е по добър.

CANON EOS1100D BLK+EFS18 ISII-55 CANON EOS1100D/EFS18-55ІІІ+EF75300 SONY SLT-A58K CANON EOS-550D BLK-EFS18-55DC+EF75300DC

CANON EOS 600D BLACK+EF-S 18-55 ISII

май последния е най-нов модел

ама от канони много не разбирам

А иначе фотопавилион и фотосинтезис са два различни магазина, не намирам особена причина да се купува при тях, освен ако няма временно някаква промоция само при някой от двата магазина.

Има доста оплаквания в интернет от надменното отношение в тези два магазина към потребителите им. 

май последния е най-нов модел

ама от канони много не разбирам

А иначе фотопавилион и фотосинтезис са два различни магазина, не намирам особена причина да се купува при тях, освен ако няма временно някаква промоция само при някой от двата магазина.

Има доста оплаквания в интернет от надменното отношение в тези два магазина към потребителите им. 

Последния модел на Канон от трицифрената серия е 700D, излезе преди две-три седмици. А точно във Фотопавилион в момента има добра промоция на 650D+18-55+75-300+50/1.8

Последния модел на Канон от трицифрената серия е 700D, излезе преди две-три седмици. А точно във Фотопавилион в момента има добра промоция на 650D+18-55+75-300+50/1.8

имах предвид най-нов от посочените модели

а 75-300 и 50 Ф1.8 на канон са точно смотани обективи, заради това са по-евтини

твоят колега модератора от германия има готин канонски обектив 70-200мм ама е за повечко парици

имах предвид най-нов от посочените модели

а 75-300 и 50 Ф1.8 на канон са точно смотани обективи, заради това са по-евтини

твоят колега модератора от германия има готин канонски обектив 70-200мм ама е за повечко парици

Хубавите неща струват и хубави пари. Но за парите си тази комбинация хич не е лоша :)

"Добър" е този фотоапарат, който е имал късмета да попадне в ръцете на добър фотограф. Христо, щом "неразбираш", е все тая какво ще вземеш, ще правиш еднакви снимки. Но Belge е прав, двата обектива 75-300 и 50/1.8 не струват. По-добре си вземи тяло с китов обектив 18-55 със стабилизация. Пък като почнеш малко да разбираш, тогава мисли за други обективи.

А иначе фотопавилион и фотосинтезис са два различни магазина, не намирам особена причина да се купува при тях, освен ако няма временно някаква промоция само при някой от двата магазина.Има доста оплаквания в интернет от надменното отношение в тези два магазина към потребителите им.

Причината е, че освен от тях фототехника в България може да се купи само от Техно- бакалиите. А там обслужването не е по-добро :) .

Винаги съм бил на мнение, че няма значение откъде ще се купува. Стига цената да е най-ниска, стоката да не е менте, и да предлагат достатъчно сериозна гаранционна поддръжка.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Колеги имам последнен въпрос,понеже не сам в България има страшно намаление на Canon 550D,600D,650D,кои да взема

Колеги имам последнен въпрос,понеже не сам в България има страшно намаление на Canon 550D,600D,650D,кои да взема

последния, той е най-новия модел :)

последния, той е най-новия модел :)

Точно така ;) .

А за мен вземи един 550D, като се прибираш. Предпочитам го пред другите два модела :)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, някой може ли да изкаже мнение за тази камера и обектива

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=10590&show=additional (не е реклама на сайта)

Или да предложи нещо с близка цена и близки параметри

Еми снимките като ги правиш вместо от по  6 016 x 4 000  (пиксели) на  3 008 x 2 000  (пиксели) и няма да има проблеми с обектива.

Значи от 24 МП си минал на 6 МП.

Ама няма точно никакъв смисъл да се харчат толкова пари, ако има по-евтино Д3100.

Здравейте, някой може ли да изкаже мнение за тази камера и обектива

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=10590&show=additional (не е реклама на сайта)

Или да предложи нещо с близка цена и близки параметри

Капитане!

Погледни това ако обичаш:  http://www.emag.bg/nikon-d3100-14-2mp-obektiv-18-55mm-vr-vba280k001/pd/ERHW2BBBM/?utm_source=nl_07_30&utm_medium=mail&utm_campaign=corp

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.