Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

мерси много за отговора

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

simplew, малко по-нагоре съм пуснал линк със снимки от същия модел. Разгледай ги, и ще забележиш, че може не само да размажеш фона, а и цялата снимка ;) .

И както казах, ще ти стане ясно, че апаратът е евтин боклук, и не си заслужава. 

ПП. А бе какво ви става, че сте луднали по това Fuji?... Само защото е евтин, и обективът му стърчи от тялото ли?

За мен това си е точно "реплика" на турбозуум, със съответното качество - и на изработка, и на снимките.

simplew, малко по-нагоре съм пуснал линк със снимки от същия модел. Разгледай ги, и ще забележиш, че може не само да размажеш фона, а и цялата снимка ;) .

И както казах, ще ти стане ясно, че апаратът е евтин боклук, и не си заслужава. 

ПП. А бе какво ви става, че сте луднали по това Fuji?... Само защото е евтин, и обективът му стърчи от тялото ли?

За мен това си е точно "реплика" на турбозуум, със съответното качество - и на изработка, и на снимките.

Аз това се опитвам да обясня през цялото време, но май няма кой да ме слуша :)

... защото суперзуума е страхотно нещо, но ако снимките се получават размазани .. :/

Ако ще ползвате суперзум за телеобектив трябва да разчитате на твърда ръка, статив или поне опора. Иначе снимките ще са размазани

Ако ще ползвате суперзум за телеобектив трябва да разчитате на твърда ръка, статив или поне опора. Иначе снимките ще са размазани

Или на силна светлина, която да позволи висока скорост на заснемане, и добра стабилизация.

Прави сте спор няма. точно тва ме впечатли парите и зуума. Пък и гледах снимки в нета много добри, но явно те са обработвани. Имам едно въпросче понеже явно се отказах от фуджито. В момента канон ЕОS D1100 е на промоция 600лв, но четох, че след това на никон има по-евтини обективи за любители. Та може ли да ми кажете подобни никони на такава цена? Аз търся търся ама нещо вс е много по-скъпо, ще излезе, че само канон ли имат ДСЛР за 600лв?

Редактирано от simplew (преглед на промените)

Огледай се за Nikon 3100

Най-евтиният вариант да ти размазва задния фон е ръчнофокусния 50мм за Никон, а ако го купиш на старо, още по-евтино става.

Не позна  :tongue2: .

Един ръчнофокусен Хелиос с преходник за Canon излиза около 5 пъти по-евтино, по цени за втора употреба:

Публикувано изображение

Най-евтиният вариант да ти размазва задния фон е ръчнофокусния 50мм за Никон, а ако го купиш на старо, още по-евтино става.

Ето на по-затворена бленда Ф4 от днес

Публикувано изображение

същия обектив като го сложиш на Ф1.8 и ще маже яко задния фон.

страхотна снимка

но ако може обяснение така по- за мен..тоест взимам апаратче на никон и слагам обектив 50мм?

страхотна снимка но ако може обяснение така по- за мен..тоест взимам апаратче на никон и слагам обектив 50мм?

Настройвате да е водеща блендата, слагате я на максимален отвор, насочвате, фокусирате и снимате

страхотна снимка

но ако може обяснение така по- за мен..тоест взимам апаратче на никон и слагам обектив 50мм?

Ето така правиш:

Публикувано изображение

Отворът на блендата го слагаш да е на Ф1.8

Може и на Никон Д3100 да го сложиш обектива.

Намерих втора употреба за около 300 лв следните апарати. Моля ви кажете кой си заслужава и е най - добър: Nikon D40 или D70 Canon EOS D350 Canon EOS D400 Ако не стават и трите също е добре да ми го кажете :)

Редактирано от simplew (преглед на промените)

Намерих втора употреба за около 300 лв следните апарати. Моля ви кажете кой си заслужава и е най - добър: Nikon D40 или D70 Canon EOS D350 Canon EOS D400 Ако не стават и трите също е добре да ми го кажете :)

От тия трите, D400 ми изглежда най-добре.

Здравейте,

Имам намерение да си купувам цифров фотоапарат, но не моде да реша какъв,тъй като не съм много навътре в тматерията.Става въпрос за обикновен цифров апарат (сапунерка) за около 200 лв.Ще се използва за обикновени,ежедневни снмки. Тъй като не плавам в свои води в тази област, ще се радвам ако някой даде компетентно мнение и ме насочи към конкретен модел. :)

Благодаря предварително

Здравейте,

Имам намерение да си купувам цифров фотоапарат, но не моде да реша какъв,тъй като не съм много навътре в тматерията.Става въпрос за обикновен цифров апарат (сапунерка) за около 200 лв.Ще се използва за обикновени,ежедневни снмки. Тъй като не плавам в свои води в тази област, ще се радвам ако някой даде компетентно мнение и ме насочи към конкретен модел. :)

Благодаря предварително

КОйто и да е. Няма да намерите голяма разлика между тях

П.П. А с какво не ви хареса първата важна тема в раздела?

а заслужава ли си за си взема такъв за 300 или D1100 нов за 600 е несравним вариянт?

а заслужава ли си за си взема такъв за 300 или D1100 нов за 600 е несравним вариянт?

Не си писал с какъв обектив ще ги ползваш, това е важното. Предполагам, че щом е за 300 лв, това са само тела.

Ако искаш да правиш портрети с дефокус във фона, обектив от типа 50/1.8 е добър евтин избор. Но ... Канонският 50/1.8 е калпав. И иска добра автофокусна система, а 350D и 400D не могат да се похвалят с такава. Никонският 50/1.8 е много добър, но няма мотор за автофокус. Трябва тялото да има такъв, а D40 няма. Така че - с тези три тела ще имаш проблеми с фокуса.

Единствено с D70 ще имаш точен автофокус (евентуално). Затова бих ти препоръчал него, от 4-те. Но пък е по-стар модел, и си носи недостатъците.

Освен това, тези тела нямат LiveView - функцията да виждаш на дисплея в реално време това, което снимаш. Така че ще можеш да гледаш само през визьора.

От друга страна, 1100D е нов модел. Има много добра матрица, LiveView, 12MP, бърз процесор, работи с SD карти (а не CF, като другите, без D40). Това са все предимства.

Най-добре е, както ivo23 ти е писал, да намериш някой D3100. Но ако няма, или не ти се дават толкова пари - 1100D е изборът.

Здравейте,

Благодаря предварително

Петя, в колкото и форуми да пишеш, отговорът ще е един и същ. Апаратите до 200 лв са нисък потребителски и ценови клас, няма голяма разлика какво ще избереш. Все пак, марките Canon, Sony и Panasonic са малко пред другите. Аз бих ти предложил Canon PowerShot A2400 IS. Но най-добре е да отидеш в магазина, да ги разгледаш и пробваш, и да избереш по свой вкус. Ако търсиш апарат до 200 лв, който да е чувствително по-добър от другите - е, няма такъв. Така че купувай спокойно, и снимай. След време, ако се занимаваш сериозно, и почнеш да разбираш от фотоапарати, ще знаеш какво да си избереш. Но без практика не става.

П.П. А с какво не ви хареса първата важна тема в раздела?

Ами, може би с това, че в нея никой не й обърна внимание ...

,,,

Ами, може би с това, че в нея никой не й обърна внимание ...

Ммм, не, отговорих 15 минути след въпроса, А защо не е прегледала темата, в бея на подобни въпроси е отговаряно по същия начин десетки пъти

Canon 450D какво ще кажете?

Стар... Ако сте си го намерил втора ръка за малко пари го пробвайте преди това. Иначе не мисля че си заслужава

450D си е много читаво тяло. Е, все пак зависи в какво състояние е, на колко кадъра, и за колко пари :) .

Но ако мислиш за него, помисли и за 1100D. Те са много близки като възможности. Но тъй като е нов модел, можеш да го намериш за същите пари в много по-добро състояние.

И двата са с 12MP матрици, като тази на 1100D е с малко по-добри показатели. Малко по-слаба е автофокусната система, но в зависимост от обективите, спокойно може и да не го усетиш. За сметка на това е оправен един от основните проблеми на 450D - измерването на светлината. Съответната система е същата, както в 7D, и от опит мога да кажа, че се справя прекрасно. Докато при 450D на слънчева светлина снимките стават преосветени, ако снимащият не вземе мерки.

ПП. А, да - 1100D снима и видео ;) .

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Здравейте, Искам да зарадвам сина си за рождения му ден с фотоапарат. Защо точно фотоапарат, ами той много обича да се прави на фотограф, постоянно взема моя фотоапарат и снима. Вярвам, че ще бъде много приятно изненадан и доволен от първото си фотоапаратче. Мога да отделя до 200 лв. Иска ми се фотоапарата да има някакъв весел цвят и да прави добри снимки. Ето на какво съм се спрял за момента(заради цената и цвета на апаратите):  -Nikon CoolPix L27;  -Olympus VH-210;  -Olympus VG-160;  -Olympus VG-170;  -Nikon CoolPix S3200;  -Olympus VR-350;  -Nikon CoolPix S3300;  -Nikon CoolPix S2700.

Редактирано от gogo2008bg (преглед на промените)

Здравейте, Искам да зарадвам сина си за рождения му ден с фотоапарат. Защо точно фотоапарат, ами той много обича да се прави на фотограф, постоянно взема моя фотоапарат и снима. Вярвам, че ще бъде много приятно изненадан и доволен от първото си фотоапаратче. Мога да отделя до 200 лв. Иска ми се фотоапарата да има някакъв весел цвят и да прави добри снимки. Ето на какво съм се спрял за момента(заради цената и цвета на апаратите):  -Nikon CoolPix L27;  -Olympus VH-210;  -Olympus VG-160;  -Olympus VG-170;  -Nikon CoolPix S3200;  -Olympus VR-350;  -Nikon CoolPix S3300;  -Nikon CoolPix S2700.

Който и апарат да избереш ще е добре. Все пак малкия ще се учи. 

Препоръчайте ми професионален апарат на цена до 1000 лева ако има такъв :)

Мислех да си взема NIKON D3100 http://www.technopolis.bg/b2c/details/393276/P11050201~1/D-SLR-fotoaparat-NIKON-D3100-18-55-KIT ,но все пак ... Вие какво мислите  :camera2:

Благодаря за вниманието !

Препоръчайте ми професионален апарат на цена до 1000 лева ако има такъв :)

Мислех да си взема NIKON D3100 http://www.technopolis.bg/b2c/details/393276/P11050201~1/D-SLR-fotoaparat-NIKON-D3100-18-55-KIT ,но все пак ... Вие какво мислите  :camera2:

Благодаря за вниманието !

Има една голяма и важна тема за избор на камера, какво не ви хареса в нея?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.