Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за фотоапарати и фототехника

Featured Replies

@flare Благодаря за корекцийте по информацията, имам за какво да мисля по обективите, но за сега няма да се хвърлям на скъпарски или специализирани ще си играя с този който върви с апарата или/ако взема само тялото то обектива ще стандартен. Пък после макро и зуум обективи.. в двете крайности. Канонче-никонче колебая се. Nikon D5100 - Canon EOS 1300D. Та разхождам се напред назад и гледам.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 183,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пламене, нещо не си разбрал . Няма фотоапарати на Nikon с несменяеми обективи, които да ползват оптика на Carl Zeiss. Nikon по принцип е един от старите производители на обективи, даже някога са прав

• Стабилизацията  на SX60 може да се изключи - поне според стр. 90 от упътването . Освен това, ако си избрал режим Inteligent IS, апаратът разпознава, че е поставен на статив, и автоматично я изключва,

• Пламене, остави я тази камера, виж никон направиха суперзум с х1458 обектив (къде е супервас да се хвърли на него) http://petapixel.com/2015/04/01/nikon-unveils-the-p%E2%88%9E-the-first-compact-camer

Публикувани изображения

преди 2 минути, Mr.n0b0dy написа:

Защо тия двата точно, преди говореше за други? 5100 е по-добре от 1300.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Nikon D3300 с обектив AF-P 18-55mm конкретно на този и цената и параметрите ми допадат.  Само дето екранчето не се върти.. ама може и такъв да потърся.

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

преди 4 минути, Mr.n0b0dy написа:

...ако взема само тялото то обектива ще стандартен. 

Стандартният обектив е 35 мм Ф1.8 Никор, другото въшливото смотаното полузумче 18 - 55 мм е само търговски трик. 
Когато аз си купих преди години първият ми ДСЛР с 18-55мм с него, точно след един месец си купих твърд 50мм Ф1.8 безмоторен, щото тогава още не беше излязъл 35мм с мотор в него. И си снимах детето вътре на ръчен фокус с 50мм, без да му осветявам очите с блескавица.

А на един съсед му предложих да му дам да поснима с моите обективи, с новия му Никон, ама той нещо се срамува и не отваря дума. Или е супер смотан и го е срам да не се изложи че не разбира за какво му говоря, или не иска да се зариби да харчи пари да си купува обективи. 

преди 6 минути, Mr.n0b0dy написа:

Nikon D3300 с обектив AF-P 18-55mm конкретно на този и цената и параметрите ми допадат. 

Като ги дават на изплащане вземи си това:

http://photocamera.bg/dslrs-nikon-D3300-nikon_d3300_black_35mm_f18g

по 38 лв на месец все ще намираш да го плащаш.
Ще мошеш да снимаш сватби и кръщенето в църкви и ресторанти без да пускаш светкавицата ( той попа даже и не дава да я пускаш де).

преди 3 минути, Mr.n0b0dy написа:

Nikon D3300 с обектив AF-P 18-55mm конкретно на този и цената и параметрите ми допадат. 

Да, ама обективът няма стабилизация. А тя е полезна в много случаи.

Тялото със стабилизирания вариант е 799 лв.

ПП. Не обръщай никакво внимание на писанията на Белгиеца. В тях няма нищо вярно. Той просто има навик да се бъзика с новобранците в областта на фототехниката :cool: 

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Да, ама обективът няма стабилизация.

ПП. Не обръщай никакво внимание на писанията на Белгиеца. 

Аз си купих цяла Дачия за 9000 евро без стабилизация и си я карам, не залита.

Е, който не може да кара плаща два пъти повече за стабилизация, ха ха ха ...

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Аз си купих цяла Дачия за 9000 евро без стабилизация и си я карам, не залита.

Е, който не може да кара плаща два пъти повече за стабилизация, ха ха ха ...

ех, белгиец, ти си умираш да се правиш на селския тарикат. но когато извадиш 99,9% попадения на 1/15 на 400мм ела се похвали

и защо спря да публикуваш във форума, хвана те страх че аматьори с прости камери правят по-добри снимки от теб ли?

Истинският тарикатлък е да разпознаеш какви са ти потребностите, какво ти е инетересно и да не залиташ по ненужни харчове.
Има два вида снимачи.
Първите се интересуват от снимания обект и техниката е само оръдие на труда, позволяващо да стане снимката.
Вторите не се интересуват от снимания обект ами от самата техника като обект на преклонение пред нея, заради това че можела и да свари кафе и имала вграден GPS.

След като мога да снимам едно и също нещо и с обектив за 135 евро, що ли да давам 800 ?
В моята нова кола даже радио не сложили, с цел да ме откажат да не си я купя.
Да де, ама аз като съм тъп и не съм разбрал че кола може да си върви и без радио и си я карам така, без да давам два пъти повече пари щото трябвало да се фукам с определена марка.

Няма снимки, нещо ми е минал мерака, вероятно съм влязъл в критическата фотографска възраст, ха ха ха ...
Мъчете се вие сега, ваш ред е да снимате.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Истинският тарикатлък е да разпознаеш какви са ти потребностите, какво ти е инетересно и да не залиташ по ненужни харчове.
Има два вида снимачи.
Първите се интересуват от снимания обект и техниката е само оръдие на труда, позволяващо да стане снимката.
Вторите не се интересуват от снимания обект ами от самата техника като обект на преклонение пред нея, заради това че можела и да свари кафе и имала вграден GPS.

След като мога да снимам едно и също нещо и с обектив за 135 евро, що ли да давам 800 ?
В моята нова кола даже радио не сложили, с цел да ме откажат да не си я купя.
Да де, ама аз като съм тъп и не съм разбрал че кола може да си върви и без радио и си я карам така, без да давам два пъти повече пари щото трябвало да се фукам с определена марка.

Няма снимки, нещо ми е минал мерака, вероятно съм влязъл в критическата фотографска възраст, ха ха ха ...
Мъчете се вие сега, ваш ред е да снимате.

Значи ти не се интересуваш от обекта, а от техниката (наблягайки на евтина). Ако искаш да представиш обекта по определен начин не се интересуваш от техниката :)

Трябва ли да се изръся много за да снимам нощното небе?

преди 4 минути, Mr.n0b0dy написа:

Нощно небе може да се снима и с китов обектив. Нужен ви е статив, малко четене, търпение и експерименти. За да постигнете високи резултати би ви свършило по-добра работа камера, която работи добре с високи ИСО, широк обектив с отворена диафрагма (2.8 е ОК)

преди 1 час, Mr.n0b0dy написа:

Доста трябва да се изръсиш за тая работа, първо телескоп после специална камера каято се закачва отзад.
Голи цици на плажа е по-евтинко за снимане.

преди 4 часа, capnemo написа:

Значи ти не се интересуваш от обекта, а от техниката (наблягайки на евтина). Ако искаш да представиш обекта по определен начин не се интересуваш от техниката :)

Аз съм возил успешно в руска Волга една американка ( само шофьор бях за един приятел негър), няколко англичанки от който едната гадже, една чехкиня гадже, едно гадже нашенка, една гъркиня гадже ( тази в две Волги съм я возил), една белгийка съпруга.
Ако баща ми е имал Москвич и с него съм щял да ги возя успешно.
А нашенки съм возил три и в една Ниса, представи си.
Но хората запалени по колите, ще ти кажат че си било трябвало Мерцедес за да се качат при теб мацките чужденки, щото те просто не разбират от женска психология. 

преди 2 минути, Mr.n0b0dy написа:

Защо този обектив струва колкото чисто нов джип? 

Sigma 200-500mm

Ха, ти явно не си виждал цените на светлосилните телеобективи и особено на светлосилните зуум телеобективи

Защото:

• Технически е много труден за изпълнение - големината на фокусното разстояние + възможността да го променяш + покритие на пълен кадър при такава светлосила изисква съответното количество стъкло + механика да го движи и поддържа.
  • Няма особено много еквиваленти с тези възможности. Примерно ако си купиш светлите праймки на Canon в този обсег (и те нямат 500 на 2.8) ще ти е също толкова скъпо.

преди 5 минути, Mr.n0b0dy написа:

Защо този обектив струва колкото чисто нов джип? 

Sigma 200-500mm

Освен че е зелен,

1. това е телеобектив и то дост теле (500 мм)

2. това е варио обектив (променливо фокусно разстояние)

3. на 500мм е 2.8, това е много стъкло, и много и прецизна работа на производителя

@flare , @capnemo ,

Готов съм да се хвана на бас с вас, че в този обектив не са вложени толкова пари, като труд и материали. Тоест - цената отразява надеждите на производителя и търговците да си покрият разходите, и да изкарат и печалба.

Същото е със всеки друг обектив, и изобщо с всяко произведено изделие. Така че въпросът е безсмислен.

Следователно и моят отговор :) .

току-що, RudeBoy написа:

@flare , @capnemo ,

Готов съм да се хвана на бас с вас, че в този обектив не са вложени толкова пари, като труд и материали. Тоест - цената отразява надеждите на производителя и търговците да си покрият разходите, и да изкарат и печалба.

Същото е със всеки друг обектив, и изобщо с всяко произведено изделие. Така че въпросът е безсмислен.

Зависи какво имаш предвид като труд. Щото за R&D според мен са дали адските пари, особено като вземеш предвид какво е имало към момента на излизането. Разпределено на малкия обем производство...

току-що, RudeBoy написа:

@flare , @capnemo ,

Това важи за много стоки и не е точния довод. Но този обектив (с телеконвертор) е мечтата на много спортни фотографи и такива, които снимат диви животни

• 2 седмици по-късно...

И така, китайските производители на обективи продължават да навлизат в "непознати" води. Досега единственият ми известен над 2:1 макро обектив беше  Canon MP-E 65мм - много специализиран обективи със съответната цена естествено. Еми ето нещо дето ще ви хареса:

http://www.canonrumors.com/zy-optics-releases-the-zhongyi-mitakon-20mm-f2-4-5x-super-macro-lens/

4.5:1 макро за 200 американски пари. Айде докато дойде у нас да стане 500лв. И ако изкара някаква сносна острота, гле'й к'во става. Е сега, на 20mm не искам да си представям как трябва да се навреш и как се осветява обект, дето е достатъчно близо за да направи 4.5 ама за толкоз пари - толкова.

Какво мислите за тази обява.? Canon EOS 40D + обектив canon EF-S 17-85mm Старичка камера си е, моделът е от 2007 до колкото четох из разни сайтове.

Nikon DSLR D5100 + 18-105 Nikkor

Canon EOS Rebel T5 DSLR

И тези оферти изглеждат добре. Но може и чисто нов Canon EOS 100D да си взема от photosynthesis. Въпроса е да рискувам ли използван апарат заради цената и качествотоо.. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.