Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за фотоапарати и фототехника

Featured Replies

преди 10 минути, ludiq94 написа:

Здравейте. Обмислям закупуване на фотоапарат. Цената е околко 600-700 лв като това вклучва и обектива. Можете ли да ми предложите нещо. Видях около тая цена апарати като Canon EOS1200D, EOS1300D kakto i EOS100D. Не съм се спрял на дадена марка. Благодаря предварително. 

1300 или 100 са добри камери (1200 е по-стар модел). кои китове конкретно сте си харесали?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 183,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пламене, нещо не си разбрал . Няма фотоапарати на Nikon с несменяеми обективи, които да ползват оптика на Carl Zeiss. Nikon по принцип е един от старите производители на обективи, даже някога са прав

• Стабилизацията  на SX60 може да се изключи - поне според стр. 90 от упътването . Освен това, ако си избрал режим Inteligent IS, апаратът разпознава, че е поставен на статив, и автоматично я изключва,

• Пламене, остави я тази камера, виж никон направиха суперзум с х1458 обектив (къде е супервас да се хвърли на него) http://petapixel.com/2015/04/01/nikon-unveils-the-p%E2%88%9E-the-first-compact-camer

Публикувани изображения

преди 11 часа, capnemo написа:

1300 или 100 са добри камери (1200 е по-стар модел). кои китове конкретно сте си харесали?

Ами на повечето места ги дават със стандартния който е EF-S 18-55mm DC . Виждам че сега Канон имат няква промоция като регистрираш продукта в сайта им и ти връщат някаква сума.. нз дали точно е така. Другите марки са малко по скъпички и за тия пари трудно ще намеря нещо

преди 8 минути, ludiq94 написа:

Ами на повечето места ги дават със стандартния който е EF-S 18-55mm DC . Виждам че сега Канон имат няква промоция като регистрираш продукта в сайта им и ти връщат някаква сума.. нз дали точно е така. Другите марки са малко по скъпички и за тия пари трудно ще намеря нещо

Да, връщат ви пари в банкова сметка. А за обектива - помислете си дали не можете да добавите още малко пари и да си вземете нещо такова:

http://magazin.photosynthesis.bg/oferta/fotoaparat-canon-eos-100d-obektiv-canon-ef-s-18-55mm-f-35-56-is-stm-filtur-praktica-uv-protection-mc-58mm.html

Според мен този обектив е по-добър

преди 4 минути, capnemo написа:

Да, връщат ви пари в банкова сметка. А за обектива - помислете си дали не можете да добавите още малко пари и да си вземете нещо такова:

http://magazin.photosynthesis.bg/oferta/fotoaparat-canon-eos-100d-obektiv-canon-ef-s-18-55mm-f-35-56-is-stm-filtur-praktica-uv-protection-mc-58mm.html

Според мен този обектив е по-добър

Ами бюджета ми е ограничен до 700 лв някъде. Каква е разликата в обективите?

преди 18 минути, ludiq94 написа:

DC (III) няма стабилизация и качеството на изображението е по-ниско (не много, но ...) от IS версията (II)

преди 17 минути, ludiq94 написа:

Солидна. Първо вторият е по-нов и с по-добро оптично качество. Внимавайте, защото канон имат поне 7 18-55 обектива и разликите са значителни. Значи означенията на обективите канон, които ви интересуват са следните:

IS - обективът е с оптична стабилизация - което увеличава много използваемостта на обектива.
STM - обективът е със "стъпков" (к'вото и да значи това, предвид че и USM-тата са стъпкови) мотор за автофокуса - в случая това значи, че фокусирането ще е по-бързо и много по-плавно от това на по-стария модел - второто е много важно за видео.

преди 13 часа, ludiq94 написа:

Здравейте. Обмислям закупуване на фотоапарат. Цената е околко 600-700 лв като това вклучва и обектива. Можете ли да ми предложите нещо. Видях около тая цена апарати като Canon EOS1200D, EOS1300D kakto i EOS100D. Не съм се спрял на дадена марка. Благодаря предварително. 

Препоръчвам ти да се насочиш към нещо втора употреба. Има много хора, които си купуват нов DSLR от нисък клас с китов обектив, и скоро разбират, че искат нещо по-добро. Така че лесно се намират запазени апарати на малко кадри, на цена, по-ниска от магазинската.

Като марки - препоръчвам ти Canon или Nikon. Те са най-разпространени, и за тях най-лесно се намират обективи и други аксесоари. 

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Препоръчвам ти да се насочиш към нещо втора употреба. Има много хора, които си купуват нов DSLR от нисък клас с китов обектив, и скоро разбират, че искат нещо по-добро. Така че лесно се намират запазени апарати на малко кадри, на цена, по-ниска от магазинската.

Като марки - препоръчвам ти Canon или Nikon. Те са най-разпространени, и за тях най-лесно се намират обективи и други аксесоари. 

Въпроса е че в момента ги нямам тия пари, апарата е за подарък и най вероятно ще го взема на изплащане. А и предпочитам да е нещо ново, знае ли се кво може да стане поне да има гаранция. Гледам в Емаг има промоция на EOS100d . Или ще е EOS 100d или EOS 1300D. Обмислям го все още, като тия двата са според бюджета ми.

преди 54 минути, ludiq94 написа:

Въпроса е че в момента ги нямам тия пари, апарата е за подарък и най вероятно ще го взема на изплащане. А и предпочитам да е нещо ново, знае ли се кво може да стане поне да има гаранция. Гледам в Емаг има промоция на EOS100d . Или ще е EOS 100d или EOS 1300D. Обмислям го все още, като тия двата са според бюджета ми.

Само да вметна че 100д е малък по размери и ако получателя на подаръка има по-големи ръце може да се чувства неудобно да го държи

• 1 месец по-късно...

Имам едно въпросче към ползвателите на DSLR  NIKON,  а може и към други. Защо помощния лъч  на D5600  се включва само в автоматичен режим и в някои сценични режими, но не и при M, S, A, P, както и при включен Live View? Това нормално ли е? Настроил съм опцията да се включва когато е необходимо. 

преди 31 минути, sennheiser написа:

Имам едно въпросче към ползвателите на DSLR  NIKON,  а може и към други. Защо помощния лъч  на D5600  се включва само в автоматичен режим и в някои сценични режими, но не и при M, S, A, P, както и при включен Live View? Това нормално ли е? Настроил съм опцията да се включва когато е необходимо. 

Въпроса ви е за друга тема. Премествам го там.

преди 42 минути, sennheiser написа:

В P-A-S-M ще се включи в няколко случая, основно зависи от това какъв режим на фокуса и фокусните точки е избран. Общо взето трябва да е разрешено от настройките (Custom settings - моливчето - a3), трябва да си в AF-A или AF-S, а точките да са или на Auto, или на Single Point (S) (във втория случай ще работи само ако е избрана централната точка).

В Live View доколкото знам не може да работи. Там можеш донякъде да се улесниш с фокуса, като избереш най-отворена бленда, преди да пуснеш Live View (в този клас апарати промяна на блендата при включен Live View не е възможна) - така огледалото ще се вдигне и обективът ще е с отворена докрай бленда. Ако след това я промениш, тя ще се затвори колкото е нужно преди самата снимка, но ще остане затворена до тази стойност докато спреш Live View.

Ръководството, страници 237, 342.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Имам въпрос относно ML. Четох много в интернет за него. Но повечето ревюта и коментари са насочени към видеовъзможностите на фърмуера - РАУ видео и прочие. Мен специално те много не ме вълнуват. Не съвсем де, ама са на второ място.:) Конкретно за фотовъзможностите на камерата, какво предоставя като допълнителни възможности, ако реша да си "хакна" 70Д-то? Ако може на по разбираем технически език, като за лаици

преди 6 минути, garnara написа:

Имам въпрос относно ML. Четох много в интернет за него. Но повечето ревюта и коментари са насочени към видеовъзможностите на фърмуера - РАУ видео и прочие. Мен специално те много не ме вълнуват. Не съвсем де, ама са на второ място.:) Конкретно за фотовъзможностите на камерата, какво предоставя като допълнителни възможности, ако реша да си "хакна" 70Д-то? Ако може на по разбираем технически език, като за лаици

Ето тук са описани: http://wiki.magiclantern.fm/userguide

И са много, фини настройки на ИСО, бленда през 1/8, зебра и т.н.. Какво конкретно ви интересува?

• 1 месец по-късно...

Отказах се от canon 100D когато го видях на живо беше с прекалено малко тяло.
Сега Canon 700D

https://photocamera.bg/dslrs-canon-EOS_700D-canon_eos_700d_1855mm_is_stm

с този обектив:

https://photocamera.bg/dslr_lens-canon-canon_efs-canon_efs_55250mm_f456_is_stm?cookies=true

И мисля и статив да взема защото мисля правя нощни снимки и пейзажи. И тялото отделно ли да го взема не знам и тук цената добра ли е според вас? За тяло с тези пари мога ли да взема нещо по-добро и от къде.

За тези пари можеш да вземеш от румънците D3300 с новия китов обектив AF-P 18-55 VR, даже ще ти подарят и статив Hama, да снимаш звездите. Или пък - от Технополис на същата цена, но подаръкът е чанта и мемори карта.

ПП. Знам, че е по-скъп, но ако ще се купува нов апарат - 750D е най-евтиният Canon, който си заслужава. 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

По-добър ли е от D700? Като цяло ми се иска да е далекофокусен обектив, но не знам дали ще ми стигне бюджета, като цяло в тялото повече трябва да вложа.

Мога да ти препоръчам следната комбинация: https://www.photopavilion.bg/промоции/премия-в-брой-кеш-бонус/продукт/Фотоапарат-Canon-EOS-750D-тяло-%2B-Обектив-Canon-EF-S-18-55mm-f35-56-IS-STM-%2B-Обектив-Canon-EF-50mm-f18-STM-15274

После ползвай само 750D + обектив EF 50mm 1.8 STM  (по отделно закупени тези две неща излизат пак толкова колкото пакета)

Китовия обектив (18-55мм) можеш директно да го продадеш и така ще ти падне малко цената.

преди 3 часа, Mr.n0b0dy написа:

По-добър ли е от D700? Като цяло ми се иска да е далекофокусен обектив, но не знам дали ще ми стигне бюджета, като цяло в тялото повече трябва да вложа.

D700 е фулфрейм, професионално тяло. Няма място за сравнение с никоя ентри левел кропка.

• Автор
преди 42 минути, RudeBoy написа:

D700 е фулфрейм, професионално тяло. Няма място за сравнение с никоя ентри левел кропка.

D700 e Nikon, a 700D за който пише по горе e Canon (мисля че това е имал предвид)!

Като цяло ми се иска да имам фулфрейм тяло, което да мога да захвана стабилно.

преди 3 часа, Mr.n0b0dy написа:

След малко размъкване на тая тухла няма да мислиш тъй :D:D

преди 7 часа, Mr.n0b0dy написа:

Не ти стигат парите за свястно фулфрейм тяло и обективи. Най-много някое 5D, първата версия. Ама не си заслужава.

Ако си купиш някое тяло нисък клас от магазина, най-вероятно до една година ще искаш да го смениш. Те умишлено са орязани откъм възможности, целта им е да те зарибят, и да те накарат да искаш нещо по-добро.

А ако искаш техника, която да те изкара по-дълго време, ще си вземеш нещо такова: D7100 .

Не ти стигат парите за свястно фулфрейм тяло и обективи. Най-много някое 5D, първата версия. Ама не си заслужава. Ако си купиш някое тяло нисък клас от магазина, най-вероятно до една година ще искаш да го смениш. Те умишлено са орязани откъм възможности, целта им е да те зарибят, и да те накарат да искаш нещо по-добро.

А ако искаш техника, която да те изкара по-дълго време, ще си вземеш нещо такова: D7100 .

Може ли да ми предложиш нещо подобноо.. Защото много модели разглеждам ама по спецификации ги сортирам и не знам дали реално са способни на това(и дали въобще са ми нужни, примерно стойности на исо над 20хил), а този по-стар модел ли е? D7100. Или мога и нов да го закупя но може ще ми надвиши бюджета за тялото.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.