Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За слагане край на порочните практики на банките

Featured Replies

Това е отговор, именно който очаквах. Темата вече доказано не е за тази подсекция и определено е политическа. Целта на писаното от автора й, не е да "оноди" банките или частните съдебни изпълнители, а да стане известен и да си намери електорат.

• Автор

Подписката в София тече с пълна пара ! Освен пред президентството, може да се разпише те и пред Народно събрание в зелените палатки ! До дни ще може да се разпишете и в Плевен, Сливен, Кюстендил,Габрово,Севлиево,Трявна, Девин,Добрич ,Котел, Попово, Дупница, Смолян, Благоевград, Елин Пелин и др. Бъдете активни и събирайте подписи от колеги, приятели, съседи.... Заедно можем ! В документите на групата са качени всички материали за събирането на подписи !https://www.facebook.com/groups/691010407577980/

Целта на писаното от автора е да стане известен и да си намери електорат.

И как по- точно, след като автора на темата не е политик и не членува в партии?!

Значи, то и водителите на февруарските протести, уж така - случайни граждани, нямащи нищо общо с политиката. Направо Грийнпийс. Живи да ги ожалиш..., после си ги дръпнаха в разни известни на всички партийни централи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

... Единият изтича след 3-4 месеца, мога и сега да го изплатя, но не ми е изгодно и предпочитам да го плащам помесечно...

Почитания,уважаеми!

Това как да го интерпретираме в контекста на убежденията Ви?

Ти как реши, че отзвукът е неправилен?

Когато се защитават измамите вършени от банка или друг вид мошенническа организация, то това е очевидно неправилен отзвук.

Човекът не ти казва кой заем да си погасяш или защо си го взел, а се обявява против определени практики.

Особено на място е атаката с/у член 417 от ГПК.Това наистина е легализирана измама.

Това е отговор, именно който очаквах. Темата вече доказано не е за тази подсекция и определено е политическа. Целта на писаното от автора й, не е да "оноди" банките или частните съдебни изпълнители, а да стане известен и да си намери електорат.

Темите на форума има кой да преценява за къде са.

Дотук аргументите в темата са ад хоминем.

Възможно е това да са игри на Бареков, когото недолюбвам, но исканията са правилни.

Колко правилни искания са се изходили...Колко правилни и точно умерени пред изборни обещания от всевъзможни посоки. Резултата, го носим 90% от народа на наш гръб.

Когато се защитават измамите вършени от банка или друг вид мошенническа организация, то това е очевидно неправилен отзвук.

Човекът не ти казва кой заем да си погасяш или защо си го взел, а се обявява против определени практики.

Бе, банките виновни! Я си връщайте кредитите и не ревете. Няма банкова клауза коато да не споменава, че при определени условия могат да настъпят промени в лихвените стойности. Кво се правите на луди. Що си не показвате маймунджълъците пред лихварите. Пр. аз съм лихвар и правя с теб квото си искам. Турям ти лихва 150% и толкоз, но знае ли се? Като дойдеш да ми хленчиш ще ти строша всички кокали, пък ти ходи да се жалиш където щеш. В тоя ред на мисил - що не виждам някакви действия насочени към лихварите, аааа!!!

Бе, банките виновни! Я си връщайте кредитите и не ревете. Няма банкова клауза коато да не споменава, че при определени условия могат да настъпят промени в лихвените стойности. Кво се правите на луди. Що си не показвате маймунджълъците пред лихварите. Пр. аз съм лихвар и правя с теб квото си искам. Турям ти лихва 150% и толкоз, но знае ли се? Като дойдеш да ми хленчиш ще ти строша всички кокали, пък ти ходи да се жалиш където щеш. В тоя ред на мисил - що не виждам някакви действия насочени към лихварите, аааа!!!

Точно банките са виновни.Хубаво ми предлагаш да си върна кредитите, но изчакай първо да изтегля такива.Струва ми се, че бая ще трябва да почакаш.

А между банкер и лихвар няма разлика.И двамата са лихвари.Все престъпни гниди.

Точно банките са виновни.Хубаво ми предлагаш да си върна кредитите, но изчакай първо да изтегля такива.Струва ми се, че бая ще трябва да почакаш.

А между банкер и лихвар няма разлика.И двамата са лихвари.Все престъпни гниди.

Не са виновни банките, стига да спазват правилата и законите.Когато на някой му трябва заем, не е виновен заемодателя, ако заемоискателя не може или не иска да си връща заема. 

Почитания,уважаеми!

Това как да го интерпретираме в контекста на убежденията Ви?

Подобно запитване издава абсолютно непознаване на банковата система и механизмите й. Ако сам не можеш да си направиш сметката, кой ще го стори вместо теб?

Сам казваш, че нямаш кредити, но се обявяваш срещу тях по силата на някаква измислена подписка в още по-измислен сайт. Аз как да интепретирам това?

Подобно запитване издава абсолютно непознаване на банковата система и механизмите й. Ако сам не можеш да си направиш сметката, кой ще го стори вместо теб?

Сам казваш, че нямаш кредити, но се обявяваш срещу тях по силата на някаква измислена подписка в още по-измислен сайт. Аз как да интепретирам това?

Гледай ти какво било.Хайде някой  запознат, да обясни на нас незапознатите, какво се получава, когато бандитска клика наречена  банка постфактум реши да увеличи лихва по многомилионен заем отпуснат на държавно предприятие.

Идва ли ти сега наум защо хора без кредити се обявяват с/у подобни мурафети.

От разните дребни длъжници ще откраднат там  няколко милиона, но с подобни чалъми се крадат милиарди и то ги крадат от всички.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Бадр, много добре знаеш, че решението се нарича: "Комунизъм". Това е строй, в който парите са премахнати, а преди да се възцари са премахнати, изчистени от генетичният фонд всички пишман капиталисти, в това число и банкерите :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Гледай ти какво било.Хайде някой  запознат, да обясни на нас незапознатите, какво се получава, когато бандитска клика наречена  банка постфактум реши да увеличи лихва по многомилионен заем отпуснат на държавно предприятие.

Ми обяснявам ти - много просто е. Банките са юридически лица, вид търговски дружества, които работят за да печелят. Това че някаи българи не разпознават буквите от българската азбука си е техен проблем. Когато се сключва договор ви се предоставят куп формуляри, които регламентират взаимооношенията. Всяка банка включва клауза , че при  определени ситуации, то лихвеният процент може да бъде променен. Всички из начално сме се съгласили с тези условия. Кво е това реване - по късно.

Ми обяснявам ти - много просто е. Банките са юридически лица, вид търговски дружества, които работят за да печелят. Това че някаи българи не разпознават буквите от българската азбука си е техен проблем. Когато се сключва договор ви се предоставят куп формуляри, които регламентират взаимооношенията. Всяка банка включва клауза , че при  определени ситуации, то лихвеният процент може да бъде променен. Всички из начално сме се съгласили с тези условия. Кво е това реване - по късно.

Много просто е наистина.Задох ясен въпрос за кредитите отпуснати на държавни предприятия и институции.

Например кредити отпуснати на НЕК.Там сигурно работят хора, които са много по образовани от теб и четат формулярчетата.

Тези кредити с лихви увеличени по скимване на банка след сключването на договора, водят до оскъпяване на кредитите.

А тези кредити ги плащаме ние чрез цената тока.Ние всички плащаме по един или друг начин лихвите на всяко едно държавно предприятие изтеглило кредит.Това не са милиони, това са милиарди.

Ето този толкова прост факт не може да вденеш, та си тръгнал да обясняваш, че четеш формуляри.

Ти каквото и да прочетеш си готов излъган.

Много просто е наистина.Задох ясен въпрос 

Просто е, да! Това говори за лоши управленски решения. Защо се е стигнало до вземане на кредит? Защо от тази банка?  Защо след като са поставени всички условия, то  някой се е съгласил? Защо не е имало индивидуално договаряне и пр. и пр. и пр.

Изобщо "риск губи - риск печели" Поради тези лоши управленски ришиния , субекта продължава да затъва и след получаване на заема, започва да не му изнася, да търси външни причини!  Не банката е виновна, че дадена фирма вкарва в "играта" и клиентите си. Виновна е фирманта с безотговорното си поведение, управлявана от неграмотен или корумпиран персонал. Факт - след като се съгласява предварително с потенциално неизгодни условия и като капак  ги приема!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

...Задох ясен въпрос ...

Зададе го и получи ясен отговор. Съжалявам, че вчера не погледнах темата, но брой отговорите на Black Power и за мои. Кое не е ясно в договорите? Или се прави само в името на гюрултията?

Във всеки договор към всяка банка са изброени детайлно, в максимални подробности всички ония неща и нещица, които се отнасят до кредита и следва да се знаят. И всяка страница (повтарям отново това) се подписва от кредитоистателя, за да потвърди, че е запознат със съдържанието й. Кое е нарушението тук от страна на банките? В договорите не е пропуснат/скрит/криптиран или каквото там се сетиш и въпросът за лихвата. Та подписвам значи аз, че съм запознат, взимам парите и в един прекрасен момент започвам да викам, че са ме измамили. На какво основание да го направя, след като собствено ръчно и без ничий натиск съм се подписал, че съм съгласен с текста?

И друго - кой си ти, че да ми определяш квалификацията, от какво и колко разбирам?

Не мога да разбера защо се повдигат въпроси от хора, които и хабер си нямат от банковата система, но това не им пречи да спорят за неща, които са безкрайно далеч от познанията им. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.