Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фейсбук бойкотира производител заради убита бяла мечка

Featured Replies

Не знам защо сравнявате основна човешка нужда като храненето, с чесането на крастата от разни богати нехранимайковци, чрез убиване на защитени видове.

Дарки, закон няма. Евентуално са намерили начин да заобиколят закона за забрана убийството на защитени видове, купувайки мнението на продажни "специалисти", които вероятно са го съставили на бюрото си, дори без никакъв опит да отидат и проверят на място, дали наистина има въпросното пренаселване с бели мечки на онази територия. (Между другото пренаселването с даден вид на определена територия, не е често явление и се регулира по естествен път(с твърде малки изключения, когато пренесени от човека видове на големи разстояния, узурпират териториите на местни видове, които са в същата хранителна ниша, какъвто случаят с мечките не е), поради липсата на достатъчно хранителни ресурси). Благодарение на това мнение и вероятно на солидно финансово "лобиране", са постигнали някакво изключение от закона, на която ниша са се накачили фирмите от цитираните услужливи на убийците сайтове. Както и да е. За съжаление, онези капиталисти по един или друг начин, са постигнали възможността да си угаждат на кефовете. Трябва ли да съм им съпричастен и да им се радвам за това. Мииии....Не - категорично. Ще и ще ги бойкотирам, независимо от нечии други желания.

И как я знаеш ситуацията каква е или пренесе нашата почва у Канада по подразбиране? :rolleyes:

И на мен ми се струва,че се търси евтин популизъм.Аз съм сигурен sliderum,че си клал поне веднъж прасе.Няма и да се учудя,ако баща ти е авджия.На хайдука ако и подариме кожено палто,ще се зарадва.Изобщо за какво е тоя шум?

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

• Отговори 88
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Но пак казвам, лицемерие е да ти пука за мечката, за кучето, и за котката, но не и за прасето, кравата, и сьонгата (примерно). 

Докато хората не го осъзнаят това... Браво на тъпотата им.

Опитваш  се  да  вмениш  вина  на  някого,  че  бил  лицемер,  че  не  бил прочел  темата,  че  и  не  му  пука  за  мечката,  примерно.  Не  можеш  да  осъдиш никого,  че  е  човек  и  животните  са  дадени  от  господ,  а  те  пък  се  консумират  от  хората.  Щом  хората  го  правят  и  им  харесва,  значи  има  защо  и  не  само.  Те  хората  започнаха  сами  себе  си  да  консумират,  ти  като  какъв  се  явяваш  да  вменяш  вината.  То  е  ясно,  че  много  биха  се  обидили  от  тъй  глупост  наречена  защита.  Напротив.  Това  не  е за щитен вид , или  какъвто  и  да  било  за  някой  си,  това  е  предназначението  на същото  животно.  Интересно  ми  е  също  така,  ако  не  са  се  хранели  ония  древните,  човекоподбните,  ти  дали  щеше  да  съществуваш  въобще,  че  и  да  съдиш  човека,  че  е  човек.Все по неясна ми идва твоята мисъл! - а ти спри да ходиш по Земята, че току виж, се появила бездна.  

И как я знаеш ситуацията каква е или пренесе нашата почва у Канада по подразбиране? :rolleyes:

И на мен ми се струва,че се търси евтин популизъм.Аз съм сигурен sliderum,че си клал поне веднъж прасе.Няма и да се учудя,ако баща ти е авджия.На хайдука ако и подариме кожено палто,ще се зарадва.Изобщо за какво е тоя шум?

Колкото и да си сигурен, не мога да похваля интуицията ти. Не съм клал прасе. Имали сме, но черната работа е била винаги вършена от комшия, който е майстор в занаята.  Баща ми почина още `98. Надявам се, че просто от липса на такт и незнание на реалното положение на нещата, си позволяваш да го коментираш. Ловци в рода ми, доколкото се помни назад в миналото не е имало, може би с изключение на някой от пра дядовците ми, които не са ми особено познати. А баща ми беше ветеринарен лекар към ХЕИ Белово и ходеше на проверки по магазините. Не рядко е бракувал тонове продукция, която начинаещите за капиталисти(още в татово време) са искали да продадат в своя полза, след края на гаранционният й срок. Тъкмо от такива "предприемачи", се излюпиха и част от днешните тлъсти портфейли, останалите са назначени за богаташи от агентурата, и някаква минимална част са го постигнали наистина със своя собствен труд, но това е за друга тема.

Прасетата ни най-често се казваха Гошо и Гергана, съвсем културни породи и много далеч от дивите видове, камо ли от тези, които са защитени от различни законови положения и международни спогодби като IUCN Red List и неговите местни национални варианти, както и други документи от този вид.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

За Мойра си вадя заключение от различните й аватари,че е голяма почитателка на кожените изделия и здраво дава плюсове на Хайдукпикасо,която е пуснала темата. :clown:

Колкото и да си сигурен, не мога да похваля интуицията ти. Не съм клал прасе. Имали сме, но черната работа е била винаги вършена от комшия, който е майстор в занаята.  Баща ми почина още `98. Надявам се, че просто от липса на такт и незнание на реалното положение на нещата, си позволяваш да го коментираш.

Добре аз нямам такт.Ти като плюеш направо тактуваш.Ситуацията около теб не я знаех.Просто изказах предположение със предубеденост.

За Мойра си вадя заключение от различните й аватари,че е голяма почитателка на кожените изделия и здраво дава плюсове на Хайдукпикасо,която е пуснала темата. :clown:

Нали знаеш, че не коментираме потребителите все пак? Недей обръщай тази част от форума на говорилнята в администраторската част ;)

...

Дарки, закон няма. Евентуално са намерили начин да заобиколят закона за забрана убийството на защитени видове, купувайки мнението на продажни "специалисти", които вероятно са го съставили на бюрото си, дори без никакъв опит да отидат и проверят на място, дали наистина има въпросното пренаселване с бели мечки на онази територия. (Между другото пренаселването с даден вид на определена територия, не е често явление и се регулира по естествен път(с твърде малки изключения, когато пренесени от човека видове на големи разстояния, узурпират териториите на местни видове, които са в същата хранителна ниша, какъвто случаят с мечките не е), поради липсата на достатъчно хранителни ресурси). Благодарение на това мнение и вероятно на солидно финансово "лобиране", са постигнали някакво изключение от закона, на която ниша са се накачили фирмите от цитираните услужливи на убийците сайтове. Както и да е. За съжаление, онези капиталисти по един или друг начин, са постигнали възможността да си угаждат на кефовете. Трябва ли да съм им съпричастен и да им се радвам за това. Мииии....Не - категорично. Ще и ще ги бойкотирам, независимо от нечии други желания.

Ти май не стопляш нещо! Как така закон няма? Повтарям за теб, защото ти е убягнало явно. Има закон адресиращ проблемите около изчезващите видове в Канада. Този закон се казва SARA. Акроним от Species At Risk Act (Закон За Застрашените Видове). Вътре, в този закон (закона за застрашените видове), има специален раздел Agreements and Permits (Споразумения и Разрешителни). Този раздел (параграф 73 от този закон) адресира при какви условия може да се извършват всякакви дейности засягащи застрашените видове, техните хабитати или обиталища. Тоест, още със създаването на закона е предвиден и отстрелът им. Та, супер ми е интересно, защо ще ти трябват продажни специалисти да заобикалят закона, след като той самият адресира тази област. Вземи се в ръце и спри да сипеш безсмислици...

Ти май не стопляш нещо! Как така закон няма? Повтарям за теб, защото ти е убягнало явно. Има закон адресиращ проблемите около изчезващите видове в Канада. Този закон се казва SARA. Акроним от Species At Risk Act (Закон За Застрашените Видове). Вътре, в този закон (закона за застрашените видове), има специален раздел Agreements and Permits (Споразумения и Разрешителни). Този раздел (параграф 73 от този закон) адресира при какви условия може да се извършват всякакви дейности засягащи застрашените видове, техните хабитати или обиталища. Тоест, още със създаването на закона е предвиден и отстрелът им. Та, супер ми е интересно, защо ще ти трябват продажни специалисти да заобикалят закона, след като той самият адресира тази област. Вземи се в ръце и спри да сипеш безсмислици...

Ей, най-накрая се реши да преведеш нещо. Нали ти казах че английският не ми е силна страна. Значи направо са си оставили вратичка в закона. Бил е лобиран самият закон.

Ти май не си се наспал. Закона лобиран специално за нашия ловец. Мда. Голем лобатор го изкара. Вземи мисли малко...Но инак напредък има. Щом призна, че закон има (пък било и с вратичка - специално заради нашият човек).

хахахаха

Не, не издържам вече, честно.

Лобиран бил самия закон...  :D  :D  :D

Дайте да затворим темата, въпреки нечовешките усилия на darkterminal да държи дискусията на ниво дискусионно с факти и конкретни имена на закони, членове и алинеи.

Съжалявам за офтопика, но не се сдържах.

sliderum, спри се малко бре, пич!

Не ми пречиш - пиши и защитавай каквато искаш теза, но наистина от доста време вече пишеш такива небивалици, че се чудя защо държиш толкова да докажеш нещо, което няма как да направиш.

Имаше една приказка...

“По-добре да мълчиш и другите да те мислят за глупав, отколкото да постнеш нещо и да разсееш веднага съмненията”

Съвсем приятелски те съветвам: спри и почини малко.

Ако някой твой близък приятел чете тук, нека и той ти каже какво мисли, но да е честен.

Ти май не си се наспал. Закона лобиран специално за нашия ловец. Мда. Голем лобатор го изкара. Вземи мисли малко...Но инак напредък има. Щом призна, че закон има (пък било и с вратичка - специално заради нашият човек).

Не е специално за нашия, а за всички зверове като него лобиран. Нищо чудно и сред самите депутати, които са с ловни уклони, да са искали да е в тоя вид и  съответната бройка дори да не се е налагало да бъде подкупвана. Белите мечки все още са застрашен вид, така че едва ли се е стигнало до положението да се налага да се избиват, за да се намали броят им. Още повече дадени частни компании да го предоставят като услуга носеща какво освен кинти за тях...ааа преживявания, адреналин, спомени, помпане на самочувствието на отрепките. Ето какво се прави, ако по някакви причини със застрашени видове, или направо изчезнали от дадени райони, се достигне до пренаселване на друга територия. Взема се излишният брой и се мести там където е празно от него(или пък ако няма достатъчно бройки въобще от вида, се развъжда в зоопаркове и специални резервати и се него се населяват бившите му местообитания). Забележи, че давам пример с чисти хищници, които са заселени и в страни с голяма гъстота на населението. Какво остава местенето на 10-20 та ако ще и 50 мечки в почти или напълно ненаселени райони зад полярният кръг.

хахахаха

Не, не издържам вече, честно.

Лобиран бил самия закон...  :D  :D  :D

Дайте да затворим темата, въпреки нечовешките усилия на darkterminal да държи дискусията на ниво дискусионно с факти и конкретни имена на закони, членове и алинеи.

Съжалявам за офтопика, но не се сдържах.

sliderum, спри се малко бре, пич!

Не ми пречиш - пиши и защитавай каквато искаш теза, но наистина от доста време вече пишеш такива небивалици, че се чудя защо държиш толкова да докажеш нещо, което няма как да направиш.

Имаше една приказка...

“По-добре да мълчиш и другите да те мислят за глупав, отколкото да постнеш нещо и да разсееш веднага съмненията”

Съвсем приятелски те съветвам: спри и почини малко.

Ако някой твой близък приятел чете тук, нека и той ти каже какво мисли, но да е честен.

Ок, повече няма да пиша в темата. На главе с адвокати на оня дзвер не мога да изляза. То едни ми ти фантасмагории не ми се удава възможност в секцията за езотериките да оборя, камо ли за тоя случай където са намесени платени вампирски удоволствия, представяни ни като основна човешка(сори, богаташка) нужда, като приемането на храна и дишането :)

• Автор

И ти през живота си си нямала едно кожено палто?

не, екопалта нося аз

Не е специално за нашия, а за всички зверове като него лобиран. Нищо чудно и сред самите депутати, които са с ловни уклони, да са искали да е в тоя вид и съответната бройка дори да не се е налагало да бъде подкупвана...

Лобиран или нелобиран... Това, предлагам да го изведем в друга дискусия за да не излизаме от темата. Фактът е, че такъв закон има. Следователно, човека законно е отстрелял мецанката! QED! 

...Белите мечки все още са застрашен вид, така че едва ли се е стигнало до положението да се налага да се избиват, за да се намали броят им. Още повече дадени частни компании да го предоставят като услуга носеща какво освен кинти за тях...ааа преживявания, адреналин, спомени, помпане на самочувствието на отрепките...

Само за частни интереси мислиш. В закона не пише частни компании, а пише "minister". Да не се бърка с министър, а да се разбира като служител. В случая, рейнджъри, уредници на резервати и ловни територии, т.н. Всичките тези са държавни служители. Те имат право да уреждат договорки и да издават разрешителни, както и да съпровождат и контролират упълномощените. 

...Ето какво се прави, ако по някакви причини със застрашени видове, или направо изчезнали от дадени райони, се достигне до пренаселване на друга територия. Взема се излишният брой и се мести там където е празно от него(или пък ако няма достатъчно бройки въобще от вида, се развъжда в зоопаркове и специални резервати и се него се населяват бившите му местообитания). Забележи, че давам пример с чисти хищници, които са заселени и в страни с голяма гъстота на населението. Какво остава местенето на 10-20 та ако ще и 50 мечки в почти или напълно ненаселени райони зад полярният кръг....

Ти, нали не можеше да четеш английски?! Какво ми го буташ този документ от английското Уики? Ще рече не си го чел поради незнание на езика, ама ми го пробутваш на общо основание, ако мине. Или си знаел езика, ама си се правел на дръж ми шапката. И двата случая не ти прави чест.Въпросният minister има компетентността да реши как да постъпи и със сигурност по-добре от теб знае как и защо ;) 

...Ок, повече няма да пиша в темата....

Пиши си, ама смислени неща. 

...На главе с адвокати на оня дзвер не мога да изляза....

Адвокати тука надали ще намериш. Те взимат пари, а ние тук безплатно те учим как да мислиш структурно. Т.е. да критикуваш съгласно фактите, а не според емоциите ти. Да обвиняваш за простъпки, а не за законни действия. Това разбира се иска усилия, но обещава успехи. 

...То едни ми ти фантасмагории не ми се удава възможност в секцията за езотериките да оборя...

Това е защото тръгваш с голямата кошница, но за сметка на това без грам знания по материята. Е, няма как да успееш срещу човек, който знае да се аргументира без да сипе тонове спекулации... 

...камо ли за тоя случай където са намесени платени вампирски удоволствия, представяни ни като основна човешка(сори, богаташка) нужда, като приемането на храна и дишането :)

Къде, кой и какво ти представи като основна (сравнима с храненето и дишането) нужда? М? Или почна от безсилие да си измисляш?

Фейсбук бойкотира производител заради убита бяла мечка

Публикувано изображение

Снимката на трофея, с която щастливият Венцислав Георгиев се похвали пред медиите през 2007 година.

Гневна кампания срещу шефа на българската компания „Белла” се надига във Фейсбук по подобие на тази отпреди няколко дни, когато потребители призоваха гражданите да не купуват продуктите от империята на Делян Пеевски. Сега  острието е насочено срещу шефа на „Белла” Венцислав Георгиев заради неговите ловни страсти, при това то се стоварва с нова сила.

През 2007 година Георгиев  си е платил за удоволствието да убие защитено животно от изчезващ вид. Срещу 60 000 долара той е застрелял бяла мечка в Канада, като при това сам се е похвалил със снимки, на което се вижда с трофейното животно. Деянието му остава ненаказано и досега. Затова интернет потребителите заявяват, че няма да купуват продуктите с неговите марки в знак на протест.

„Аз лично не смятам повече да купувам продукти, произведени от фирмата, собственост на господинчото с големите комплекси. Да не говорим, че са гадни. Както предполагам, ще направи и всеки нормален човек. Бойкот!”, се казва в призива в социалните мрежи.Белите мечки са заплашени от изчезване, поради човешката дейност. Много малко от тях са останали и е престъпление да се отнасяме така с този вид, добавят природозащитници.

Публикувано изображение

Във Фейсбук те вече са създали страница, на която възмутените граждани могат да се изказват. Според правозащитника Богомил Шопов такъв акт не само не трябва да се толерира и да се показва в пиар акции, но е и наказуем.Очевидно Венцислав Георгиев си пада по екзотичните преживявания, защото в пресата той се е похвалил и с други трофеи – ходил на лов за анаконди в Боливия срещу 25 хиляди долара.

Не е известно дали анакондите са защитен вид, но и без това е интересна е историята на Венцислав Георгиев. През 2008 г. Европейската служба за измами с еврофондове - ОЛАФ, извършва внезапна проверка на пловдивската фирма “Дил Тур”. Неин собственик е един от шефовете на “Белла България” Венцислав Георгиев, съобщава Дневник. Немски експерти, подпомагани от полицейски специалисти, са прегледали митническата документация на фирмата за внос на машини по програма САПАРД. От “ДилТур” съобщават, че проверката е свързана с български и немски фирми, търгуващи с машини по САПАРД, като се проверяват документи и фактури на доставчиците на техника, за които има съмнения за злоупотреби. Немските експерти са били придружени от фотограф, който е документирал състоянието на машините, а полицейски служители са охранявали проверяващите. В официално разпространено съобщение за медиите изпълнителният директор на холдинга Елза Маркова заявила, че е останала доволна от инспекцията и се надява резултатите от нея да бъдат публично оповестени. Такива обаче оттогава досега няма.

Впоследствие в. Капитал съобщава за странна сделка: Тайнствен инвеститор броди из пазара и тихомълком купува големи компании от хранителния сектор. Така изглежда новината , че регистрираното в Холандия "Импала инвест Б.В." е поискало разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да придобие изцяло българската "Пик-ко". Но истината, както често става, е малко по-различна.

Купувачът е същото онова дружество, което преди това без много шум и фанфари, типични за големи сделки, става собственик на един от най-големите производители на хранителни продукти - "Белла България". Същият холандски инвеститор купува и "Пик-ко" - един от най-големите доставчици на суровини за всякакви хранителни производства. "Белла" и "Пик-ко" са дългогодишни бизнес партньори, а собствениците им - Жорж Веселинов и Венцислав Георгиев, са в приятелски отношения с основния акционер в "Пик-ко" - гръцкият бизнесмен Димитриос Виндзилеос.

През август 2012, сред  фирмите, готови да помагат финансово за възраждането на ЦСКА с лице на комитета – небезизвестният депутат от ГЕРБ Емил Димитров, е „Белла”.

Потърсихме позицията на компанията. Пиарът Милва Караджова обясни, че случката с председателя на Съвета на директорите е станала още през 2007 година. Тогава друг екип се е занимавал с връзките с обществеността. Тя не намира за нужно да коментира, още повече, че според нейните впечатления хората не четат във Фейсбук.

В "Белла" вече смятат случая за приключен, но не и потребителите във Фейсбук, които не могат да го забравят. Те призовават за бойкот на марките, които са нейна собственост:

Публикувано изображение

svobodennarod.com

страницата във Фейсбук

https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%97-%D0%9D%D0%95-%D0%9A%D0%A3%D0%9F%D0%A3%D0%92%D0%90%D0%9C-%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%A3%D0%9A%D0%A2%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%91%D0%95%D0%9B%D0%9B%D0%90/172398722797312

отдавна не купувам и не ям такива боклуци....

Това се е случило през 2007 ,защо чак сега става публично достяние ?

Защото конкуренти искат да го съсипят.

А около фирмите на този човек се носят някакви слухове за малтретиране на работници, и т.н..

Ням дим без огън.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.