Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво мислите в момента/From France, with Love/

Featured Replies

Това е някаква мода, евреите в Русия да се кръщават (по паспорт) с руски имена и да се представят с тях, а само помежду си да се наричат с еврейските. Представя се в работата като Борис Сергеевич, а инак между своите му викат Борух Срульевич...

Бе, не я знам дали беше еврейка или друга някаква... Дала ми е кординати във ФБ, но не съм и писал още, че все забравям...

Скепс, то не е една война. Там войните никога не са спирали...

Разбира се... И ти си фен на Сенкевич, предполагам.

Не знам, но в Русия (където съм бил за кратко) се чувствам почти като у нас, както и в Индия, колкото и да е странно, щото няма много общо.

За рекой Ляохэ

Много е добро това... Да.

• Отговори 2k
  • Прегледи 65,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

...Разбира се... И ти си фен на Сенкевич, предполагам....

Ми... Може и да съм му фен. Не знам. Не съм го чел :)

...Не знам, но в Русия (където съм бил за кратко) се чувствам почти като у нас, както и в Индия, колкото и да е странно, щото няма много общо....

Хехехе. И аз така се чувствам когато ида в Мексико... Няма нужда да се съобразяваш, дали няма да пръднеш на криво. Според мен, най-вече е това :)

Хехехе. И аз така се чувствам когато ида в Мексико... Няма нужда да се съобразяваш, дали няма да пръднеш на криво. Според мен, най-вече е това :)

Ха-ха... Не е само това, обаче. Мексико, също... Една цяла група приятели-будисти се изнесоха там. Сега са в джунглата, т.е. направиха си център там, но те са корави момчета и момичета и им харесва да живеят в по-необичайни условия.

За Сенкевич - извинявай! Не исках да прозвучи така, както си го разбрал...

Ми... Може и да съм му фен. Не знам. Не съм го чел :) 

Рицар като теП не го е чел ?!

А,а ,а  ....

"Стас и Нели", "Кръстоносци", "С огън и меч" , "Дневниците на Чичолина" ( илюстровано издание, лимитиран тираж за ценители )

Я да видим дали ще познаете само в кой български град може да видите такава , виенска, баничарница ?

Публикувано изображение

:whist:

Ми Трих, меа кулпа. Не съм го чел...

Не, аз просто реших, че се шегуваш... "С огън и меч" и "Кръстоносци" са мнооого добри в този жанр. Дюма ряпа да яде.

Ше земете вие да ме накарате на старости лет да ги прочета тия Кръстоносци...Добро ви утро :)

Добър ти ден!

Полската шляхта, панове и панки, вино, жени, битки и всякакви приключения на убедително описан исторически фон... Какво повече може да иска човек? :)

Добър ти ден!Полската шляхта, панове и панки, вино, жени, битки и всякакви приключения на убедително описан исторически фон... Какво повече може да иска човек? :)

Ох, като каза Шляхта та ме присърбя... Проследи етимологичната връзка между лихо, лях (ляхи), шляхта и ше добиеш представа що ги недолюбвам...

Ох, като каза Шляхта та ме присърбя... Проследи етимологичната връзка между лихо, лях (ляхи), шляхта и ше добиеш представа що ги недолюбвам...

Проследих я колкото можах чрез УИКИ-то, но не разбрах защо я недолюбваш... Открих следното:

Словѣне же ѡви пришєдшє и сѣдоша на Вислѣ и прозвашасѧ Лѧховѣ а ѿ тѣхъ Лѧховъ прозвашасѧ Полѧне Лѧховѣ друзии Лютицѣ инии Мазовшане а нии Поморѧне[1]

Славяне же те пришли и сели на Висле, прозвавшись Ляхами, а от тех Ляхов прозвались Поляне Ляшськие, другие Лютичи, иные Мазовшане а иные Поморяне

...

Согласно принятой ныне точке зрения, этимология слов «ляхи» и «Лях (Лех)» возводится к слову «ленд (led)» (пустошь, необработанное поле). В других языках это название видоизменялось по фонетическим законам: «Lendizi» — в списке племен географа Баварского, «Lendzeninoi» — у Константина Багрянородного, «ляхи» — в древнерусских летописях. Оно обозначало как привисленских «лендзян», главенствовавших до середины Х в. среди польских племён, так и другие, видимо, родственные им племена. В конце Х в. возникло княжество полян, от которого возникло название «поляки».[3]

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Ся ку доди и шефката, да тръсни едни големи очи и мога да спинкам спокойно :clown:

Днес съм в комитета по събуждането  :D Арееее, стига спа. Някой трябва да препсува понеделника.

Говори за себе си! Аз съм си обикновен идиот...

Моля ? И защо тъй ми изземваш функциите  :rolleyes:

Тъй....

Събудихме се, осъществихме сутришния се тоалет.

Чухме с отделението - кашата е пълна, но НЯМА да отида там.Дадох наставления по телефона, ще видим в течението на деня дали заповедите ми ще се осъществят точно.Интересно е това управление по телефона, но тъкмо ще видим дали тези, на когото гласувам доверие ще го оправдаят.

Сега съм турил пред себе си един лаптоп и два десктоп компютри и се чеша по главата как да им инсталирам едновременно 1 уин, защото диска с лиценза е един единствен, а компютрите са 3 :D  хихихии

много, ама много съм умен, чак и скромен при това.

Къде е Emmi ?! :no-no:

Какво било  успехът?

На 4 успехът е да не си пикаеш в гащите.На 12 успехът е да имаш приятели.На 18 успехът е да имаш книжка.На 20 успехът е да правиш секс.На 35 успехът е да имаш пари.На 50 успехът е да имаш пари.На 60 успехът е да правиш секс.На 70 успехът е да имаш книжка.На 75 успехът е да имаш приятели.На 80 успехът е да не си пикаеш в гащите.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Тъй! Пълен гърч! Баси понеделника!

За сега не му се давам... :D

Тъй! Пълен гърч! Баси понеделника!

За сега не му се давам... :D

гърч, гърч - колко да е гърч ? :shy11:  последна седмица от отпуската ми е сега - малко ли ти се струва ? :whist:

гърч, гърч - колко да е гърч ? :shy11:  последна седмица от отпуската ми е сега - малко ли ти се струва ? :whist:

Ай, кефи се, че и аз да отчета гърча си като ненапразно пропилян... :D

Точно пък ти толкова си заслужаваш, че не ти завиждам дори и с бяла завист. Ей го дей на, след някой и друг ден, пак ще се заровиш в нечии... ля-ля-ля... :D

Ай, кефи се, че и аз да отчета гърча си като ненапразно пропилян... :D

...

няма напразно пропилян гърч :)

знаеш, че колкото голямо яйце да ти се пече на дупето - на мен винаги можеш да разчиташ да му се накефя :ph34r::D

Апропо - шефовете как приеха доклада ? Все в порядке ?

За сега всичко е наред. Така мисля де. Вече цял час, откакто е предаден и още никой не е изквичал да се явявам за устни разяснения или ушодръп. :D

Тоя път го нахокахме преди теб. :D

Това последното за Мушкатото, то ясно, ама да си кажа.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

То докато се научиш да ръмжиш на френски, хората ще минат на суахили. :)

Деба и понеделника, деба :mad:

искаш да го размножиш ли  ? :D

аз чакм да минат още десет минути и да кажа 'цоп" - въведох си правило : никакво "наздраве" преди да е станало 12 часа :shy11:

искаш да го размножиш ли  ? :D

аз чакм да минат още десет минути и да кажа 'цоп" - въведох си правило : никакво "наздраве" преди да е станало 12 часа :shy11:

Тва се вика човек с принципи... :yanim:

Зайо Байо се изпоти обилно преди около два часа и рязко свали температурата на 36.3. Подсуших го, преоблякох го. Обърнах възглавницата да му е сухо, завих го с чаршафа и го сложих да спи. Проверих го пак преди 10 мин, спи си Мечо, без да се поти вече с температура 36.2 и помръдва с палеца на десният крак. Ще го оставя утре у дома за да доукрепне и от други ден на школо. Сега бия отбой и лягам да нуня, че утре лъснат и бръснат трябва да светя на общото построение за вдигане на флага и гюйса на кораба майка.По въпроса доложих...

...Моля ? И защо тъй ми изземваш функциите  :rolleyes:

Щом ш'си Кака ми, редно е да очакваш известно ментално сходство, пред вид общият ни генетичен фонд. Нали :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.