Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

А България...ще остане без българи.

Мойричка, прочети малко повече по въпроса тук: http://www.bghelsinki.org/bg/zapoznaj-se-s-bezhancite/mitove-i-zabludi-za-bezhancite/

Според данни на Държавна агенция за бежанците от 1993 г. до април 2014 г. закрила в България са потърсили 30 762-ма души. Бежански или хуманитарен статут е предоставен на 12 416 от тях. Това е 0,0016 % от населението на България – по-малко от населението на Балчик.
  • Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

• Автор

Мойричка, прочети малко повече по въпроса тук: http://www.bghelsinki.org/bg/zapoznaj-se-s-bezhancite/mitove-i-zabludi-za-bezhancite/

Чела съм го, и?

Не всички, които се представят за бежанци са такива и на територията на България не трябва да бъдат допускани всички желаещи, което предполага сигурна охрана на границите и проверка на всеки, който желае да влезе в страната ни.

Не е редно да се пускат всички, а едва след това да се проверяват.

А тези 30 762-ма души, които са потърсиха и намериха закрила бяха настанени в бежански лагери и доколкото си спомням издръжката им пое нашата държава, защото отпуснатите от ЕС средства бяха недостатъчни.

България е най-бедната държава в Европа и не е коректно да ни налагат да приемаме и издържаме толкова много хора.

п.п. За да не остане без българи, България трябва да стане по-добро място за живеене, а не обратното.

Някои от нас желаят да живеят в Родината си!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Чела съм го, и?

Не всички, които се представят за бежанци са такива и на територията на България не трябва да бъдат допускани всички желаещи, което предполага сигурна охрана на границите и проверка на всеки, който желае да влезе в страната ни.

Не е редно да се пускат всички, а едва след това да се проверяват.

А тези 30 762-ма души, които са потърсили и намерили закрила са били настанени в бежански лагери и доколкото си спомням издръжката им пое нашата държава, защото отпуснатите от ЕС средства бяха недостатъчни.

България е най-бедната държава в Европа и не е коректно да ни налагат да приемаме и издържаме толкова много хора.

Мойра, има една думичка…"хуманност" има и "взаимопомощ". 

Има и споразумения, които сме подписали.

72 сирийци са намерени разложени в ремаркето на камион, оставен в Австрия. 4 от тях са деца. Виновните за това са трима българи.

• Автор

72 сирийци са намерени разложени в ремаркето на камион, оставен в Австрия. 4 от тях са деца. Виновните за това са трима българи.

Мир на праха им, случаят ме натъжи, както ме натъжаваха и случаите със стотиците удавили се на път за Италия.

Но мисля, че трябва да сме състрадателни и да помагаме само на страдащите, а не и на хитреците и престъпниците.

Точно това е причината да искам стабилна охрана и сериозна проверка на границите ни.

Ти не живееш в България, но от доста време е опасно да минаваш вечер по някои места в София.

По всяка вероятност така е и в други градове.

Мир на праха им, случаят ме натъжи, както ме натъжаваха и случаите със стотиците удавили се на път за Италия.

Но мисля, че трябва да сме състрадателни и да помагаме само на страдащите, а не и на хитреците и престъпниците.

Точно това е причината да искам стабилна охрана и сериозна проверка на границите ни.

Ти не живееш в България, но от доста време е опасно да минаваш вечер по някои места в София.

По всяка вероятност така е и в други градове.

Мойра, българинът не е свикнал да приема чужденци, докато в Западна Европа това е многогодишна практика.

Затова се стряскате и плашите и от мухата се прави слон.Отделно, че голяма част от тях няма почти никакво намерение да остава в България.

Германия за много кратък срок прие 800 000 бежанци. Белгия приема по 250 на ден. Стига излишни драми.

Какво като не живея в България? Тук в градовете има повече сирийци и мусюлмани, от колкото в цяла България. 

Няма град в света, в който вечер, преминавайки през разни квартали, да не е опасно. Да държим всички бежанци мусюлмани отговорни за това е расизъм.

Отделно… как ще провериш някого, който няма никакви документи за самоличност?

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

• Автор

Отделно… как ще провериш някого, който няма никакви документи за самоличност?

По диалекта.

Мойра, българинът не е свикнал да приема чужденци, докато в Западна Европа това е многогодишна практика.

Затова се стряскате и плашите и от мухата се прави слон.Отделно, че голяма част от тях няма почти никакво намерение да остава в България.

Германия за много кратък срок прие 800 000 бежанци. Белгия приема по 250 на ден. Стига излишни драми.

Какво като не живея в България? Тук в градовете има повече сирийци и мюсулмани, от колкото в цяла България. 

Няма град в света, в който вечер, преминавайки през разни квартали, да не е опасно. Да държим всички бежанци мюсулмани отговорни за това е расизъм.

Българинът е сърдечен и гостоприемен човек, но в дома си не пуска всеки.

Ти би ли пуснала в дома си престъпник?

Навремето сме приели арменци и сърби с разтворени обятия и сега приемаме страдалците от Сирия, но не искаме да приемаме тези, които идват тук с престъпни намерения.

Не мисля, че е расизъм да държиш далеч от страната си членове на ИД, крадци, убийци и дилъри на дрога.

п.п. Дали е уместно да сравняваш България с която и да е друга държава?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

По диалекта.

Българинът е сърдечен и гостоприемен човек, но в дома си не пуска всеки.

Ти би ли пуснала в дома си престъпник?

Навремето сме приели арменци и сърби с разтворени обятия и сега приемаме страдалците от Сирия, но не искаме да приемаме тези, които идват тук с престъпни намерения.

Не мисля, че е расизъм да държиш далеч от страната си членове на ИД, крадци, убийци и дилъри на дрога.

п.п. Дали е уместно да сравняваш България с която и да е друга държава?

И като не говори български, но няма документ за самоличност, как ще разбереш дали е престъпник? На челата ли им пише или на интуиция ще го караме - всеки 4-ти е престъпник, всеки трети наркодилър, а всеки втори е убиец?

Освен да назначим ясновидци? Това в кръга на черния хумор. 

• Автор

И като не говори български, но няма документ за самоличност, как ще разбереш дали е престъпник? На челата ли им пише или на интуиция ще го караме - всеки 4-ти е престъпник, всеки трети наркодилър, а всеки втори е убиец?

Освен да назначим ясновидци? Това в кръга на черния хумор. 

Има специалисти по диалектите, но за съжаление все още са малко.

Радулов: Легенди са твърденията, че пазим границите си добре

Има специалисти по диалектите, но за съжаление все още са малко.

Радулов: Легенди са твърденията, че пазим границите си добре

Не мога да разбера защо го даваш този линк. Какво общо има диалекта с информацията дали определено лице е било подвеждано под отговорност или принадлежи към някоя терористична групировка?

• Автор

Не мога да разбера защо го даваш този линк. Какво общо има диалекта с информацията дали определено лице е било подвеждано под отговорност или принадлежи към някоя терористична групировка?

Защото е свързан с темата, а тя е: "Има заплахи за сигурността на България."

Или според теб трябваше да изчакам половин час, за да излезе в отделен пост?

Защото е свързан с темата, а тя е: "Има заплахи за сигурността на България."

Или според теб трябваше да изчакам половин час, за да излезе в отделен пост?

Ще повторя още веднъж и дано стане ясно - какво общо има диалекта с това дали някой е престъпник или терорист?

Най-добре би било да се създадат условия бежанците да се върнат по родните си места, но нито САЩ нито Русия, нито ЕС правят нещо по въпроса.

Знам много добре как се пазят границите, но според мен трябва да бъдат изградени и стабилни стени, колкото и да не струва.

п.п. Благо, имам чувството, че ти не живееш в България?

В България живея, Мойра, и не съм бил за повече от 30 дни извън нея.

Всъщност, какви са основните причини за емиграция? Не, това не са войните, нито неравенството. И двете ги е имало в изобилие през цялата човешка история и аз поне не виждам никакви сериозни разлики с това, което е сега.

Проблемът, както аз го виждам е в скоростта на пренос на информация. Преди само 200 години информационния кръгозор на един редови селянин (70 до 90% от населението) е бил с радиус 100 километра. Да, имало е разкази за бляскави градове, но...YouTube е доста по-добър в това.

Защо хората не бягаха преди десет години - по същите причини, поради които не бягахме ние - щяха да бъдат застреляни от собствената им армия.

Наблюдаваме явна криза на демократичните ценности, чиято основа за мен е в самите й корени - хората не могат и не трябва да бъдат равни. Някои общества не са стигнали до етап от развитието си, позволяващ им устойчиво да се управляват сами. Напр. българското общество.

Оставени сами на себе си, те просто не могат да намерят пътя и вървят в отрицателна и вероятно ускоряваща се деструктивна спирала.

Естествено, разни африкански и арабски общества са все още много по-зле.

За да са добре, в необходима имперска структура, най-вероятно с осъвременена версия на робството, не като собственост, а като липса на права да се влияе на решения, които засягат и теб.

Като тази структура ще бъде наложена със сила. Мисля, че ръководителите на големите държави вече са стигнали до този извод и в нашия живот още, ще видим случването й. Остава само големите да се разберат кой какъв ще бъде в тази супер структура. Между другото, ние сме на границата да ни изключат от свободните граждани и да ни добавят към варварите, основно годни да бъдат роби.

Да се върнем на Земята - стена може да се построи, но дори Китайската стена не е спряла варварите. Решения за минаване много, подчертавам - това са хора, съзнателно поемащи съвсем реален и измерим риск да загинат по път. Как ли ще ги спре една стена?

Налагат се много по-решителни мерки, за които ти готова ли си да ги разпоредиш?

Да, директните виновни са шофЕрите, кажи ми после как да се довериш на българска транспортна фирма...

Никаква отговорност и внимание.

• Автор

Ще повторя още веднъж и дано стане ясно - какво общо има диалекта с това дали някой е престъпник или терорист?

Виж в нета, там има достатъчно информация.

Приятен ден! :)

Виж в нета, там има достатъчно информация.

Приятен ден! :)

Разитах на теб, тъй като ти го споменаваш и очевидно за мен е нещо ново, а в линка, който си пуснала, няма и дума за това? Когато не знам нещо, питам културно и разчитам на културен отговор, а не кокетно тросване или фръцкане. :D 

Единственото, за което се сещам в случая е, че може би визираш шиитите и суните, но това е въпрос на вяра, не на етнос, език или диалект. Надявам се да поясниш, като по-осведомена по въпроса?

На всички бежанци неслучайно им се вземат пръстови отпечатъци и им се правят снимки, Мойра. Това е единственият за момента по-сигурен начин да бъде установено дали едно лице, в което не са намерени документи за самоличност, е терорист, престъпник или обикновен мирен гражданин.

"Има заплахи за сигурността на България" 

За България заплахата не е толкова голяма , докато живеем на ръба на оцеляването !

То си имало и хубавата страна ! Друго си е като ще се преселваш , да се преселиш в Швеция да кажем.... :)

Това може и да е "историческата магия" на оцеляването на българина ! :)

Когато разцвет сме имали - идвали са комшии , братя , спасители , "демократи" ...., все "цивилизатори" с идеи . Имало е за какво .....!

Сега преселници за какво да идват и да остават ?!

Който е трябвало , той вече се е наместил....."цивилизатори" разни..... !

Малко хора (сравнено с другите държави почти нищо) минават и продължават към други държави.

Е , единици остават.... :)

Мен ако питате - те са умните , защото колко му трябва на човека ! Добре , че умните са малко !..... :)

Но това е друга тема !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Проблемът, както аз го виждам е в скоростта на пренос на информация. Преди само 200 години информационния кръгозор на един редови селянин (70 до 90% от населението) е бил с радиус 100 километра. Да, имало е разкази за бляскави градове, но...YouTube е доста по-добър в това.

За съжаление, отдавна е признато и факта на "информационно замърсяване" .

Този термин, някои го използват доста умело.

След този термин, вече имаме и развит в друго направление - "информационните хибридни войни".

Не, нямам предвид само руската тотално лъжлива пропаганда, от временат ана Авганистан, Чечня, Грузия, сега и Украйна.

Западните медии също използват информационното "замърсяване" доста успешно, правили са го и преди - нещо се спестява, друго се акцентира, трето се скрива... .

Но принзавам си че най големите "мозъчни промивки" брейнуошинг,  в момента го правят руснаците. Дори западняците които изкривяват информацията, не са го правили  на 180 ' както го правят руснаците.

Наблюдаваме явна криза на демократичните ценности, чиято основа за мен е в самите й корени - хората не могат и не трябва да бъдат равни. Някои общества не са стигнали до етап от развитието си, позволяващ им устойчиво да се управляват сами. Напр. българското общество. 

Оставени сами на себе си, те просто не могат да намерят пътя и вървят в отрицателна и вероятно ускоряваща се деструктивна спирала.

Естествено, разни африкански и арабски общества са все още много по-зле.

Да, прав си - точно така - има криза .

Само че бих казал обратното - не че ние, българите или арабския свят не са готови за тези ценности... по е лесно да изброим кои общества са ги постигнали що годе тези ценности.

Не е трудно - това са народите които всички бягат КЪМ тях,... :) 

МЕжду другото , неведнъж се възхищавам на твоите определения - винаги си в 10-ката, и аз не бих го казал по добре :) 

• Автор

На всички бежанци неслучайно им се вземат пръстови отпечатъци и им се правят снимки, Мойра. Това е единственият за момента по-сигурен начин да бъде установено дали едно лице, в което не са намерени документи за самоличност, е терорист, престъпник или обикновен мирен гражданин.

За жалост, не всички престъпници са разкрити, за да има данни за тях.

Няма как да обясниш, на човек без ценности, какво означава традиционна ценностна система.  :ph34r:  Нито на спонсорирания, нито на шефчето му.  :ph34r:  

Няма как да обясниш, на човек без ценности, какво означава традиционна ценностна система. :ph34r: Нито на спонсорирания, нито на шефчето му. :ph34r:

Ама ти опитай, опитай. Все някой ще те разбере, а може и линк към информацията да пуснеш :)

За жалост, не всички престъпници са разкрити, за да има данни за тях.

И кой определя дали някой е престъпник ?

За ИД е нормално да изнасилват жени, според техните закони това не е престъпление.

Все се правите на големи моралисти, защото не сте способни да имате собствено мнение, трябва някой друг да ви показва пътя, че иначе се губите и в собствените си кирпичени колиби.

• Автор

Все се правите на големи моралисти, защото не сте способни да имате собствено мнение, трябва някой друг да ви показва пътя, че иначе се губите и в собствените си кирпичени колиби.

Хайде, покажи ни пътя, сърдити човече, а не си губи времето, пишейки подобни постове. :D

п.п. Кои ние се правим на моралисти? :rolleyes:

Доста избирателно гледате на новините, с цел да омаскарите българите. Не се споменава от никой, че във връзка със случая на 72-вата мъртви емигренти, са били задържани поне 21 заподозрени лица. 

Да бе, пък даже и швейцарците ни се подиграват заради войската на границата, интересно те как щяха да действат, ако бяха външна граница на ЕС!Сигурно щяха да назначават бежанците направо на работа в банките си и да им дадат по-едно жилище!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

• Автор

Специализирана полицейска операция срещу нелегалните имигранти се провежда в центъра на София.

Повече от 130 души са задържани до момента, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред "Фокус".

“Това са лица, които не владеят български език и не притежават документи за самоличност. На този ранен етап не можем да кажем дали са регистрирани като бежанци или са незаконно проникнали в страната”, обясни той. Акцията продължава и в момента.
Включени са екипи както на полицията и жандармерията, така и на ДАНС и дирекция „Миграция" към МВР. Те проверяват личните документ на лицата в района.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4957731

Кой знае още колко има!

Да бе, пък даже и швейцарците ни се подиграват заради войската на границата, интересно те как щяха да действат, ако бяха външна граница на ЕС!Сигурно щяха да назначават бежанците направо на работа в банките си и да им дадат по-едно жилище!

Със сигурност - като швейцарски часовник. Те не ни се подиграват за това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.