Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Миро, какво толкова те вълнува това.  Знаеш ли, в руската федерация на колко различни езици излъчват разни радиостанции...  Тези подробности там никого не впечатляват.   Ние сега транзитираме руски газ към южните ни съседки...  Ако през Турция докарат газ от Казахстан, Азeрбейджан или Русия - това вече няма да е така.  В Украйна бандеровците  са на власт и са терористи в рускоезични райони.   Украйна не заслужава Донбас - те следва да им предоставят поне  автономия. Войната там вероятно ще продължи дълго - по вина на украинските националисти.   Подобни проблеми не следва да се решават с идиотски държавен тероризъм!   Жалкото е - 40 000 000 украински граждани  ще плащат за последствията от тази ненужна гражданска война.Дано никъде допълнително не се случват подобни събития.

Ти въобще някакви поуки от ситуацията на Донбас взел ли си ?

НЯма да те оборвам и да влизаме в спиралата на предишните дискусии,  и да казвам че говориш отново абсолютни глупости за бандеровци, държавен тероризъм бла бла бла... само ще ти кажа че се радвам, наистина се радвам че поне за сега , трезвомислещите хора в България са на коренно противоположно на твоето, мислене.

Ние сега транзитираме руски газ към южните ни съседки...  Ако през Турция докарат газ от Казахстан, Азeрбейджан или Русия - това вече няма да е така. 

Да, ще се радвам наистина да не е така.

За газопроводите, мсиля съм споменавал, но ще се радвам наистина да имаме алтернативи. Истински алтернативи.

Защото проектите на олигархична Москва са първо - политически, без никаква икономическа обосновка, второ- монополно заробващи, и отново с един източник, т.е. никаква алтернатива.

Колкото и нереална да звучи тази идея, що пък и да не стане реалност - да сме газов хъб/разпределител на Европа.

Кеф ти руски, кеф ти ирански, кеф ти азърбайджански газ.

Това е истинска алтернатива. Тогава имаме шанс да  сме фактор за Европа и големите, което пряко означава и повече сигурност.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Нормално е трезвомислещите хора в България да защитават националните ни интереси и да са неутрални в украино-руския конфликт.   Миро и Плевнелиев например са против Русия - защо ли!!?

Нормално е трезвомислещите хора в България да защитават националните ни интереси и да са неутрални в украино-руския конфликт.   Миро и Плевнелиев например са против Русия - защо ли!!?

Защо ли целия трезвомислещ цивилизован свят е бил срещу Хитлер, и защо ли сега нацистката идеология е осъдена и извън закона във целия свят ? 

И между другото, аз не съм против Русия. 

Аз съм русофил.

Но не съм путинист или путлерист, все тая.

Разбирай - Както един германец не е езадължително да е нацист

Ако Германия не бе нападнала СССР  - втората световна война щеше да е с напълно друго развитие и вероятно сега България щеше да е с граници на три морета... С Македония и беломорска Тракия.   Дядо ми е бил в Кавала в периода 1941-1944 година - като мобилизиран запасняк.  Разказвал ми е много неща за тогавашния стремеж към българско единство.   Хитлер не е трябвaло да напада другаря си Сталин.    Тези истини ги отчитам без да съм германофил.  

Редактирано от attj (преглед на промените)

Ако Германия не беше нападнала Русия, най-вероятно последната сега нямаше да я има.

Нещата щяха да приключат много по-бързо за империята на злото и щяха да се разцепят много по-бързо.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ако Германия не беше нападнала Русия, най-вероятно последната сега нямаше да я има.

Нещата щяха да приключат много по-бързо за империята на злото и щяха да се разцепят много по-бързо.

Сега остава да преведеш мнението си и на български език...

Мисля излязохте от темата, което по пасва на това https://www.kaldata.com/forums/topic/239188-как-осмисляме-отминалата-епоха-на-социализма/?p=3175964

А по темата :

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D0%BC%D1%80%D0%B8-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86_548245.html

Браво на външния ни министър.

Това може би е деликатен неформален начин на отговор към Путин за неговото ни в клин ни в ръкав "подновяване" от  посещението в Крим, на мераците за ЮП.

в подобен стил му напомнихме че преди всичко РФ трябва да спазва международните закони.

Поне аз така виждам негласната и непряка дипломатическа комуникация.

А в дипломацията съществените неща обикновенно винаги са неформални и непреки.

:)

• Автор

Безпокои ме това, което става в Македония, по-точно хилядите бежанци, които нахлуват безпрепятствено там.

Границата с Македония се наблюдава от военните и гранична полиция, но дали това е достатъчно?

Съществува реална опасност мощна бежанска вълна да залее и България, а управляващите като че ли подценяват тази опасност.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Безпокои ме това, което става в Македония, по-точно хилядите бежанци, които нахлуват безпрепятствено там.

Границата с Македония се наблюдава от военните и гранична полиция, но дали това е достатъчно?

Съществува реална опасност мощна бежанска вълна да залее и България, а управляващите като че ли подценяват тази опасност.

Или я подценяват или точно това искат.

• Автор

Военнослужещи ще подпомогнат Гранична полиция в охраната на западната ни граница, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

„С 25 военнослужещи и техника ще се включи армията ни в опазването на границата”, съобщи министър Ненчев. Военният министър призна, че ситуацията в района е обезпокоителна, допълва БНР.

„Ще започнат от утре (25 август, бел.ред.). Ние ще участваме с приблизително 25 военнослужещи на този етап. Сутринта си прегледах доклада и разбирам, че се касае за близо 4000 бежанци, които са в района на Гърция и Македония. В един момент ситуацията наистина може да бъде твърде обезпокоителна. Затова ние ще вземем превантивни мерки. Ще бъдем там, ще бъдем на разположение толкова, колкото е необходимо”, поясни министърът.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1488161

Интересно, как ли ще се справят 25 военнослужещи, ако потокът от бежанци се насочи към България?

Гранична полиция също е малобройна...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1488161

Интересно, как ли ще се справят 25 военнослужещи, ако потокът от бежанци се насочи към България?

Гранична полиция също е малобройна...

А защо да се насочва към България? Какво ще правят там? Вероятно има някаква причина да се насочват към Македония, не знам.

Те г оказаха - просто междинна точка по пътя за държавите с по висок стандарт.

Това че Македония не е член на ЕС опростява много от формалностите, докато минавайки през България минават през много повече формалности и документации... 

Защо да не си го спестят ? 

Затова България малко не им е в интереса за транзитна точка... 

Тая нощ ако не се лъжа започва най-мащабното учение на НАТО през последните две десетилетия. То е комбинация от въздушно-десантни пелеви и наземни операции, и въздушно стрелкови по цели на марината . Ще плашат Путин. Направо ще му се дръпне сопола от нашенското дрънкане на ръждиви доспехи. Ама направо си пускаме таралеж в гащите на националната ни сигурност.

П.П. Редакция:  Всъщност учението е вече в ход. Започна преди около два часа.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Такива учения са редовни и нужни.

Да, възможно е и да дрънкат оръжие, няма лошо... но по важното е отработването на ситуации.

Без учения , особенно при участие на многонационални сили, тези неща няма как да се отработят на книга само.

Това все пак не е игра на кънтър страйк примерно ... 

Путин е лесен ... той няма с кого да се координира.. никой не му е приятел :)  Но и той си провежда ученията на Ростов на Дон сега, както преди провеждаха в северен Кавказ преди всяка реална нападателна офанзива около ЮОсетия, Нагорни Карабах, Грузия.

Все пак някой трябва да подготвя агресорите преди да ги пратят на Донбас.

Струпването на многохиляден военен руски контингент на Крим също е факт.. то това бе и целта на тази анексия.

Вече приемам изказването за "превръщане на Крим в развлекателен и хазартен център на Евразия " , като нов "Лас Вегас" за виц :)

Той се превърна единствено и само  във военна база, и нищо повече.

пп

Мжду дургото познай кой путинистки проект се активизира и той покрай натовските учения :

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%A1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B2-%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86_550041.html

:) :) 

• Автор

А защо да се насочва към България? Какво ще правят там? Вероятно има някаква причина да се насочват към Македония, не знам.

Не знам дали бежанците сами се насочват към определени държави или някой ги насочва, но опасността да нахлуят в България е реална.

Връщат бежанци от безопасните страни

Не знам дали бежанците сами се насочват към определени държави или някой ги насочва, но опасността да нахлуят в България е реална.

Връщат бежанци от безопасните страни

Аз лично не се притеснявам - ще ги оберем, набием и изхвърлим навън.

По бтв новините казаха, че има сайтове, който съветват бежанците да избягват България - ниски помощи, усложнена бюрокрация и т.н.

• Автор

Аз лично не се притеснявам - ще ги оберем, набием и изхвърлим навън.

Българите не сме жестоки към чужденците, жестоки сме един към друг.

За циганите обаче не съм сигурна.

По бтв новините казаха, че има сайтове, който съветват бежанците да избягват България - ниски помощи, усложнена бюрокрация и т.н.

Дано се уплашат!

Българите не сме жестоки към чужденците, жестоки сме един към друг.

За циганите обаче не съм сигурна.

Дано се уплашат!

Обърках се - за кои цигани говориш, бежанците или?

Защото имам усещането, че нашите цигани са българи точно колкото теб и мен.

• Автор

1. Обърках се - за кои цигани говориш, бежанците или?

2. Защото имам усещането, че нашите цигани са българи точно колкото теб и мен.

1. За българските цигани, естествено, бежанците не са цигани.

2. Имаш право, в паспортите на българските граждани от всички етноси пише - българин.

п.п. Отклонихме се от темата.

1. За българските цигани, естествено, бежанците не са цигани.

2. Имаш право, в паспортите на българските граждани от всички етноси пише - българин.

п.п. Отклонихме се от темата.

Всъщност, съвсем по темата сме, защото това, за което говорим (етническо напрежение) е много, много по-сериозен проблем от някакви виртуални бегълци, сирийци и прочие.

Тук е толкова зле, че никой няма да иска да остане.

Преди малко, докато гледах новините за бежанците от Сирия, се сетих, че през миналия век има няколко бежански вълни от Армения към България. Приели сме арменците, те са се интегрирали и днес живеем без каквото и да било напрежение помежду си. Със сирийците и иракчаните обаче ситуацията не е същата. Дали и това, че арменците са християни, а сирийците и иракчаните, в по-голямата си част, са мюсюлмани няма някаква връзка с нежеланието ни да ги приемем?

Ясно е, че не всички бежанци са наистина бежанци, а има и разни подривни елементи(потенциални терористи, ислямски фундаменталисти и др.), но предполагам, че и сред тях има хора, които искат да живеят мирно, да работят и да отгледат децата си далеч от войната и нищетата по родините им места.

• Автор

Всъщност, съвсем по темата сме, защото това, за което говорим (етническо напрежение) е много, много по-сериозен проблем от някакви виртуални бегълци, сирийци и прочие.

Тук е толкова зле, че никой няма да иска да остане.

Прав си, проблемът с неграмотните и безработни цигани няма да се реши в близките години.

Съвсем скоро, най-вече от Германия ще започнат да ни връщат бежанците, които легално или не са напуснали България.

Естествено, те ще са от най-бедните и необразованите, защото богатите и образованите са успели да се устроят.

Страшно е да си представи човек какво ще стане в България!

Това че някои бежанци са много добри , възпитани и трудолюбиви, по никакъв начин не променя факта че ние, а и всяка друга държава си иска самостоятелността и да не бъдат обезпокоявани.

Нормално е всяка държава да е против , защото понятието "държава" не означава на всяка цена - приют за всички и вся... 

Не зная, но като гледам бежанците, които дават по тв, нещо не ми приличат на хора бягащи от война, а по скоро на хора тръгнали в опит да се устроят в богатите западни държави.Интересно защо не бягат към близките и богати арабски държави?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.