Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Ние на никого нищо не сме правили, но имаме задължения.

Не е така.България участва в нападението над Ирак и изпрати окупационн група там.Друга терористична дейност с която е официално сме се ангажирали е тази в Афганистан.Върху нас пада морална отговорност за съучастието в тия терористични дейности. 

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

В нападението не сме участвали, или поне в частта с провеждането на военни действия от страна на "нашата" кашимерия. Другото обаче е вярно. Бяха за известно време пазачи, ма не съм сигурен дали някого пазеха, дали себе си, или тях ги пазеха. 

• Автор

Не е така.България участва в нападението над Ирак и изпрати окупационн група там.Друга терористична дейност с която е официално сме се ангажирали е тази в Афганистан.Върху нас пада морална отговорност за съучастието в тия терористични дейности. 

Не помня да сме участвали във военни действия, но помня бежанците от Ирак.

Имах приятелка от Багдад, която след войната се върна в родината си, въпреки че беше понаучила езика и България ѝ харесваше.

Сложи забрадката и замина...

Не сме участвали във военните действия в Ирак, в Агфанистан българските воени изпълняват само охранителна дейност!Малко е пресилено да се твърди, че това е терористична дейност!

А там ако знаеш що неравенство има...честно, съветвам те никога да не ходиш - може сърцето ти да не понесе надменните швейцарски богаташи.

Що кръв са изсмукали тея, ехеее

Понякога като се изцепиш с нещо, направо да се чуди човек!Какво неравенство има пък точно в Швейцария, страната с един от най-вискоките стандарти на живот в света!А че кръв са изсмукали, няма никакво съмнение, за всеки чел поне малко!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

• Автор

Близо 16 000 незаконно влезли в България чужденци са задържани от началото на годината в Центровете за имигранти. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия. По думите му числата на задържаните на вход, на изход и във вътрешността на страната са относително еднакви – по около 5 000 души. Само в София са задържани около 4 000 души от началото на годината.

Освен това от началото на годината има над 200 задържани, привлечени като обвиняеми,  а някои вече са получили присъди за каналджийство. За конкретен канал е трудно да се говори. „Когато говорим за такива мащаби, нормално е да се приеме тезата, че е привлекателна дейност за престъпния контингент”, заяви Георги Костов. По думите му всеки задържан първоначално декларира, че е от Сирия, но после се оказва, че има доста от Афганистан и африкански държави

http://big5.bg/nad-16-000-nelegalni-imigranti-sa-zadrzhani-v-stranata.html

Сред незаконно влезлите в България има всякакви, предполагам и терористи.

Не сме участвали във военните действия в Ирак, в Агфанистан българските воени изпълняват само охранителна дейност!Малко е пресилено да се твърди, че това е терористична дейност!

Не помня да сме участвали във военни действия, но помня бежанците от Ирак.

Имах приятелка от Багдад, която след войната се върна в родината си, въпреки че беше понаучила езика и България ѝ харесваше.

Сложи забрадката и замина...

Не е пресилено.Може да не сме участвали в престъпните нападения, но сме изпратили въоръжен контингент, който да подпомага и съдейства на бандитите.

Това е пряко съучастие в престъпната дейност.Няма значение че това е само охранителна дейност.Не може да навлезеш в чужда територия без разрешение и да охраняваш нахлулата бандитска сган.

Разбираемо е желанието да се дистанцираме от тази измет, но за нападнатата страна ние сме част от окупационната армия.Това, че по-голямата част от нас, далеч не сме съгласни с изпращането на контингенти - не отменя отговорността на България като участник в групата нападнала суверенна страна.

И тези бежански вълни са резултат от действията на САЩ и ЕС в региона.По времето на Садам нямаше никакви бежанци нито от Ирак, нито от Сирия.САЩ и слугите им разсипаха Ирак и Сирия, а тук се чудим защо имало бежанци.

Не е пресилено.Може да не сме участвали в престъпните нападения, но сме изпратили въоръжен контингент, който да подпомага и съдейства на бандитите.

Това е пряко съучастие в престъпната дейност.Няма значение че това е само охранителна дейност.Не може да навлезеш в чужда територия без разрешение и да охраняваш нахлулата бандитска сган.

Разбираемо е желанието да се дистанцираме от тази измет, но за нападнатата страна ние сме част от окупационната армия.Това, че по-голямата част от нас, далеч не сме съгласни с изпращането на контингенти - не отменя отговорността на България като участник в групата нападнала суверенна страна.

И тези бежански вълни са резултат от действията на САЩ и ЕС в региона.По времето на Садам нямаше никакви бежанци нито от Ирак, нито от Сирия.САЩ и слугите им разсипаха Ирак и Сирия, а тук се чудим защо имало бежанци.

Като член на НАТО имаме определени ангажименти, иначе с последното съм съгласен.

"Може би трябва да си припомним последното обръщение на полковник Кадафи, което той направи няколко часа преди мъчителната си смърт:

“Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “

Кадафи не лъжеше – “хората от НАТО” наистина бомбардираха страната, която беше стената към миграцията към Европа.

Сега Либия не е стена, от нея бяга някога надменно-благополучното и население. Впрочем на тези американски “хора от НАТО” им е все едно, защото при тях никой не бяга. Бягат при европейските “хора от НАТО.” В настоящата ситуация няма как да бъдат наречени по друг начин, освен идиоти. А техният идиотизъм има самоубийствен характер …"

http://ulicata-news.eu/?p=76820

• Автор

България иска от Израел стоманена ограда за границите

Преди да започне изграждането на сегашната ограда, трябваше да се обсъди и този вариант, който според мен е най-добрият.

Малко закъсняхме.

п.п. Информацията може и да не е вярна, но много ми се иска да е.

Ми ако е вярно. Ще се оградим като затвор, повече отколкото по времето на соца :D Ма нека ни, от еврейски пари, никой хубаво не е видял.

Понякога като се изцепиш с нещо, направо да се чуди човек!Какво неравенство има пък точно в Швейцария, страната с един от най-вискоките стандарти на живот в света!А че кръв са изсмукали, няма никакво съмнение, за всеки чел поне малко!

Търкам очи...там равни ли са хората?!

Ти...май...малко бъркаш нещата. Да имаш стандарт не е никак равно на това, да има равенство.

Ако не това, то обратното сте го гледали, гледали :)

България иска от Израел стоманена ограда за границите

Преди да започне изграждането на сегашната ограда, трябваше да се обсъди и този вариант, който според мен е най-добрият.

Малко закъсняхме.

п.п. Информацията може и да не е вярна, но много ми се иска да е.

Защо да сме закъсняли? Колко емигранти влязоха в България за последната година? Има ли трупове по плажовете?

А, чакай, че щях да забравя - какво стана с равенството? Тези не са ли равни нам? Че съвсем се обърках вече...

Има ли трупове по плажовете?

А няма ли? Е, ако искаш да са на бежанци, ще трябва ти да пуснеш канал за трафик през Черно море. Ама че си...Благо! Логика някаква докато пишеш, поне мъничко.

• Автор

Колко емигранти влязоха в България за последната година?

Щеше да избегнеш въпроса, ако беше прочел този ми пост https://www.kaldata.com/forums/topic/224289-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/page-16#entry3195047

А легалните колко са не знам, но са много за държава като нашата и добре, че не остават тук.

А, чакай, че щях да забравя - какво стана с равенството? Тези не са ли равни нам? Че съвсем се обърках вече...

Терористи и всякакви престъпници не са ни равни, нали?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

А няма ли? Е, ако искаш да са на бежанци, ще трябва ти да пуснеш канал за трафик през Черно море. Ама че си...Благо! Логика някаква докато пишеш, поне мъничко.

Драги Форс, уверявам те, с риск да затвърдя в теб мнението за надменността ми (въпреки, че това, което ти пиша не е израз на това качество), ще те уверя, че точно логичността и аналитичните ми способности са това, за което ме наемат няколко работодателя, плашайки ми нелоши пари.

Примерът с Черно Море е явна метафора, поредната, която използвам във форумния диалог, като последно средство да бъда разбран.

Щеше да избегнеш въпроса, ако беше прочел този ми пост https://www.kaldata.com/forums/topic/224289-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/page-16#entry3195047

А легалните колко са не знам, но са много за държава като нашата и добре, че не остават тук.

Терористи и всякакви престъпници не са ни равни, нали?

Ама те, бежанците, само терористи и престъпници ли са? А децата?

Драги Форс, уверявам те, с риск да затвърдя в теб мнението за надменността ми (въпреки, че това, което ти пиша не е израз на това качество), ще те уверя, че точно логичността и аналитичните ми способности са това, за което ме наемат няколко работодателя, плашайки ми нелоши пари.

Примерът с Черно Море е явна метафора, поредната, която използвам във форумния диалог, като последно средство да бъда разбран.

Не искам да споря. Обаче нещо много метафори от вашата групичка. Даже не просто метафори, щото някои от вас, тия метафори ги дъвчат като първо причастие  и като ги напишат,  после се хвалят че били творели само с факти и аргументи. Миро, де си, сър аргумент!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Автор

Не си глупак, разбрал си смисъла на това, което написах.

Ако на теб ти се спори за глупости, на мен - не.

Приятен ден!

Не си глупак, разбрал си смисъла на това, което написах.

Ако на теб ти се спори за глупости, на мен - не.

Приятен ден!

Благодаря :)

Не ми се спори, поставям наболели въпроси и искам да видя мнения за тях. За съжаление, останах с впечатлението, че в сюблимния момент ме остави сам :)

Не искам да споря. Обаче нещо много метафори от вашата групичка. Даже не просто метафори, щото някои от вас, тия метафори ги дъвчат като първо причастие и като ги напишат, после се хвалят че били творели само с факти и аргументи. Миро, де си, сър аргумент!

Не се ли забелязал качеството и количеството на аргументите и фактологията, която съм добавял, когато е трябвало.

Разгледай. Има линкове премного от мен :)

• Автор

Благодаря :)

Не ми се спори, поставям наболели въпроси и искам да видя мнения за тях. За съжаление, останах с впечатлението, че в сюблимния момент ме остави сам :)

KimPhucNapalmSmaller.jpg

И това го направиха любимите ти САЩ.

Още веднъж ти желая приятен ден!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

KimPhucNapalmSmaller.jpg

Да. Използването на химикал, известен с името 'Агент Оранж' Още виетнамците като народ, не могат да превъзмогнат щетите, нанасени върху поколения хора. Все още, хиляди деца се раждат с малформации и различни заболявания.  :ph34r:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%9E%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Притежаващите (умишлено използвам тази дума !) САЩ и не само , дали без да искат са "сгрешили" с това което насътвориха по света в последните 30-тина години , пък и изобщо ?

В Близкия Изток , Либия , Украйна ?

Аз мисля , категорично НЕ ! 

Доказателство :

От своите действия САЩ не понасят никакви загуби , а извличат само аванти.....

В Европа , тъпаците докато лицемерно плещиха за "Демокрация" , сега се усетиха , ама ...... 

Те и нашите , да не би да останат назад....ама пуста лакомия !

На бежанците печати взеха да им слагат .

На нас чиповете са ни в главата !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

"В политиката няма нищо случайно.Ако нещо се случи, то така е било замислено."  - Франклин Делано Рузвелт - президент на САЩ

Повече от д-р Пламен Пасков тук: https://www.facebook.com/notes/918300134874480/

KimPhucNapalmSmaller.jpg

И къде видя, някой от нас да защитава външната политика на САЩ?

Още повече, че САЩ не са само политика, там има милиони хора, които също като нас работят, обичат, тревожат се...

Там е Ниагарския водопад и Големия каньон...

Там са най-престижните унивеситети в света.

И още много, много неща, които заслужават да бъдат... е, хайде като се рекла любими.

Правете малко разлика, бе хора. Едно е тъпата политика, друго са САЩ.

Повече от д-р Пламен Пасков тук: https://www.facebook.com/notes/918300134874480/

Тук има, служител на СМРАД. :ph34r:

д-р Пламен Пасков, е страхотен. Много точно написано, но за жалост, като гледам, малко хора ще разберат думите му.

Сирия беше много добре развита държава. Но САЩ решиха, да създават 'демокрация'. Целта им беше друга де, и то се вижда.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Тук има, служител на СМРАД. :ph34r:

д-р Пламен Пасков, е страхотен. Много точно написано, но за жалост, като гледам, малко хора ще разберат думите му.

Сирия беше много добре развита държава. Но САЩ решиха, да създават 'демокрация'. Целта им беше друга де, и то се вижда.

Какво има за неразбиране бе !

Ами то само неоспорими факти , при това навързани .

Сиреч вече смелено - какво да му мислиш ?

Язък за неразбиращите.....!  :(

Виж ! Какво следва от това и какво да се прави - това е сложното за мислене !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.