Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Пак са си намерили повод да не работят. Дали сигнала не е от някой служител - лентяй? 

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 220,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Пак са си намерили повод да не работят. Дали сигнала не е от някой служител - лентяй? 

те са са преработили па баш там щото

• Автор

Пък аз си помислих, че е заради датата - 11 септември...

Нали сме в приятелски отношения със САЩ, та...

Пък аз си помислих, че е заради датата - 11 септември...

аз пък си помислих че искат да ни зарадват

• Автор

аз пък си помислих че искат да ни зарадват

Предполагам, че просто някой се е помайтапил.

Предполагам, че просто някой се е помайтапил.

жалко, много жалко

• Автор

жалко, много жалко

А, не е жалко, жалко ще е ако гръмнат хубавата сграда. ;) 

А, не е жалко, жалко ще е ако гръмнат хубавата сграда. ;)

мавзолея ме кефеше повече

• Автор

мавзолея ме кефеше повече

Не трябваше да го взривяват, но Бакърджиев и компания решиха да останат в историята с цената на всичко.

• Автор

Отбой! Спецекипите не откриха бомба в президентството
Огледът в сградата на държавния глава приключи

Огледът на МВР в сградата на президентството е приключил. Не е открито взривно вещество, съобщи bTV, като се позова на полицията. Сигналът за бомба в сградата на държавния глава беше подаден днес по обяд след анонимно обаждане. Веднага на място пристигнаха специализирани екипи, които евакуираха цялата сграда.От пресцентъра на държавния глава обявиха, че Росен Плевнелиев не е бил в сградата в момента на получаване на сигнала.

След евакуацията всички служители на президентството се прибраха по домовете си и приключиха преждевременно работа.

http://www.blitz.bg/news/article/360553

Сега остава да открият кой и по каква причина е вдигнал на крак полицията.

цялата ни работа такваз - една бомба не можем да турим и гръмнем кат ората

Ето как се действа при нарушаване на суверенното мнение и действия на една държава 

http://www.faktor.bg/novini/svjat/54616-shvetziya-privika-ruskiya-poslanik-za-zaplahite-kam-kralstvoto-ot-kremal.html

Швеция привика посланика на Русия и поиска обяснение във връзка с предупрежденията за влизането на Стокхолм в НАТО, предаде Reuters

Някой да е привикал посланника на РФ за обяснения по повод спекулациите и манипулациите по отношение на нашите суверенни решения ? 

Особенно в последните дни и актауални теми ?

Имаше  нелогични дипломатически изявления на говорителя на Путин Песков, имаше изявления на външния министър на РФ, имаше и спекулации и откровенни обиди на депутати от руската дума към България.

Айде.. последното можем да го прескочим.. честно казано и аз не искам изявления на някои наши депутати да се вземат насериозно .. особенно на Стани Шеф , на Миков , на Сидеорвич, и кликата им.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Нали разбираш че нищо от антибългарската партия Атака и нейната платена путинистка телевизия, не бих приел насериозно ? 

Не е ли очевидно че НЯМА ,

Ама нито една друга формация НЯМА която толкова неистово да защитават путинските интереси в България.

Дори БСП и АБВ не са толкова крайни руски националисти. 

Къде е Жан Виденов с неговата БКП ? ?? 

Срам... 

Ти последно какво искаш? Осъзнай се и опитай пак, защото ти показвам пример за това, което Швеция прави. 

Като се абстрахираме от всичко и погледнем ТОЧНО какво казва Сидеров, то аз съм напълно съгласен с него.  Господарите ти са на колене пред български политик. 

Не е бил само Сидеров - днес са ги натиснали и други:

Посланиците на САЩ и ЕС - на пух и прах в парламента

Лидерите на повечето от партиите в парламента отправиха остри критики към посланиците на ЕС и САЩ у нас заради отношението им към България. Това стана очи в очи по време на извънредно заседание на външната комисия в Народното събрание, на което дипломатите бяха поканени по темата за новия закон срещу корупцията.

Проектът, иницииран от вицепремиера Меглена Кунева и внесен от МС, бе отхвърлен от мнозинството преди седмица. Малко след това посланиците от ЕС у нас излязоха с общо становище, в което изразиха разочарованието си от липсата на желание за борба с корупцията.

Вместо да получат възможност да защитят позицията си и в парламента обаче, дипломатите бяха засипани с критики и обвинения от депутатите от повечето партии.

Зам.-шефът на групата на БСП и зам.-председател на парламента Янаки Стоилов ги обвини заради практиката им да ни порицават групово. "Това не е нито европейско, нито демократично", каза той. Според Стоилов подобна практика създава усещане за наставничество. "Надявам се да преосмислите тази форма на комуникация, която оставя усещането, че решенията не се взимат от легитимната власт", каза още социалистът.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше още по-краен. Той нарече срещата "упражнение по мазохизъм" и отказа да се отчита пред посланиците за отношението си към закона за корупцията. Националистът обвини чуждите дипломати, че нарушават Виенската конвенция с намесата си във вътрешната политика на страната. Сидеров се възмути, че чуждите посланици ни учат на борба с корупция и обяви, че техните държави са пропити от нея. "Франция ли ще ни учи на борба с корупцията?

Има ли френски президент, който да не е обвинен в корупция през последните 50 години?", попита той и отличи Жак Ширак. Според Сидеров САЩ също били пример за корупция. "Имате наглостта да ни сочите с пръст, че сме корумпирани. Не, вие сте корумпирани", каза още лидерът на "Атака". Той обвини в корупция и шефа на ЕК докато е бил премиер на Люксембург, както и израелските политици.

Шефт на ВМРО Красимир Каракачанов също се включи в критиките. Той призова дипломатите да спрат с лобирането за техни фирми у нас, защото това също е форма на корупция. "Призовавам ви да се отнасяте към България като равностоен член на ЕС, а не като към дете, което трябва да бъде порицано", каза той.

Лидерът на групата на АБВ Борислав Борисов пък разкритикува дипломатите, че в писмото им е имало скрит упрек, че партиите, които не са подкрепили проекта срещу корупцията, нямат желание да се борят с порока.

След изказванията на колегите си шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов се опита да всее спокойствие. Той обясни, че посланиците не са дошли сами, а били поканени от парламента. "Благодаря ви, че сте тук и искам да ви се извиня, ако някой от вас се е почувствал засегат", каза Цветанов.

След изказванията на лидерите срещата бързо приключи. Никой от посланиците не пожела да вземе думата след поканата на шефката на външната комисия Джема Грозданова. Накрая единствено посланикът на Холандия взе думата за кратко, за да обясни как ни подкрепят в борбата с корупцията.

Мълчалива остана и вицепремиерът Меглена Кунева. След срещата Цветанов обясни, че законът ще се пренапише и от него ще отпаднат анонимните сигнали, а органът срещу корупцията няма да се избира от МС, а от НС. По-рано Лютви Местан обеща подкрепа за проекта именно, ако това стане.

В случая са прави да протестират, че им се месят. Посланиците пък протестират, че някой е на път да задмине техните страни по корупция. :D

Не е бил само Сидеров - днес са ги натиснали и други:

Посланиците на САЩ и ЕС - на пух и прах в парламента

В случая са прави да протестират, че им се месят. Посланиците пък протестират, че някой е на път да задмине техните страни по корупция. :D

Да, със сигурност са прави нашите политици - как пък някакви ще им казват как да си вземат рушветите.

Също така е вероятно, че настигаме ЕС вече по рушвети - в България към половината неща стават така. Но, явно Ви харесва.

Не става въпрос дали ми харесва или не, а че посланиците, особено американският, си позволяват да се месят във вътрешните работи на страната. И най-накрая някой се е опълчил срещу това. Само че дотук с положителното. Опълчили са се, защото си защитават рушветите и комисионите; най-вероятно ще е еднократно. Ама все е нещо.

Светъл лъч надежда лястовичката да доведе още лястовички и Пролетта след себе си !

Не става въпрос дали ми харесва или не, а че посланиците, особено американският, си позволяват да се месят във вътрешните работи на страната. И най-накрая някой се е опълчил срещу това. Само че дотук с положителното. Опълчили са се, защото си защитават рушветите и комисионите; най-вероятно ще е еднократно. Ама все е нещо.

Всъщност, ако някой не се намеси, няма да можем да променим нещата сами.

Моето мнение е категорично - България не може да разчита на собствени сили за

излизане от спиралата, в която е.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ако някой трябва да се намеси, това сме ние самите, а не някой отвън, който нито има право да го прави, нито е по-малко корумпиран. Тия отвън си защитават собствените интереси, затова се и месят. Колко лобистки закони има прокарани? Ама отвътре овчите кратуни не щат да излизат да протестират. И така ще продължава... още не много дълго време.

Намесете се. Аз този филм го гледам 26 години, както бях писал някъде - не съм от умните, те си тръгнаха.

Ето за този начин на разсъждение говоря - направете го вие, пък ако успеете да постигнете нещо, аз с удоволствие ще се възползвам от него, само не ме карайте аз да правя нещо.

Не бе, Ванка. Аз нямам нужда да се възползвам от нищо. Добре ми е и сега, като изключим тълпите дрипави, злобни и прости хора по улиците и всеобщата лека разруха наоколо.

Направете го за вас, просто споделям какво съм видял.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Но и нямаш желание да направиш нещо, та това да се промени, макар че сигурно ще ти бъде още по-добре, ако то се промени?

Ето пак - вас ... и нас.

Не, не вдяваш, че сме от една и съща страна на барикадата. И ти ходиш/караш по същите разбити улици, и ти слушаш същите тикви по телевизията, и ти работиш със същите алчни и мързеливи бюрократи и т.н.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.