Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Ние сме куриозна държава - защото дори и президентът ни е заплаха за сигурността на страната....  Витае си той в някаква своя среда и едва ли чете критиките в подобни статии  http://www.budnaera.com/201601f/1601000724.html

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

• Автор

Небето ни турско, БНТ и земята - и те, бизнесът също е анадолски

Цитат

Не се чудете, ако някой ден получите есемес – „Честита Коледа, ефенди, Искрено ваша: Николета Лозанова - Гювендиоглу“

Ами...

преди 6 часа, nikssi написа:

Миро ето моят цитат

и твоят

Да виждаш разлики?

Аз каквото съм видял съм го казал - че адвоката е уведомен за започване на разследване спрямо развъртяната до небесата путиснка дезинформационна атака..

За какво са всичките тези ваши увъртания , с които замазвате основния проблем не ви разбирам  - а той е журналистически проблем  най вече

- липсата на морал, безочлива спекулация без подбор на средства , фабрикуване и т.н. и и т.н.   само в интересите на една дезинформационна пропаганда. което няма нищо общо със принципите на журналистиката.

преди 6 часа, Wankata написа:

Да не говорим, че никой няма право да изнася информация по производството - за съмнения, заподозрени, случки, дали повод за начало на производство и т.н. Грубо погазване на всякакви журналистически и законови норми е това, нищо повече.

Каквито дебилни материали, впрочем, пускат и в българското си издание, за което пък явно са щедро възнаградени.

И ти не се замисляш над основния проблем , нали ?

Мен ми е все тая дали ще осъдят журналиста, или медията. Проблема е в дезинформационната паника, която и вие тиражирахте масово .

Именно че дебилните материали както казваш, яха масово с тази ваша дезинформация, развъртяна на макс и украсена с какви ли не "пикантности" .

Сега мълчите като .. знаете какво, и увъртате, въпреки че няма  грам морал да се защитават такива доказани лъжи и дезинформации.

Предпочитете да вЕрвате във фейкове, а не да търсите истиината, дори да ви е неудобна.,

Дори самия факт че някоя новина ви е неудобна говори за тотален субективизъм.

Но вие си го знаете това.

преди 3 часа, Мойра написа:

Мойра,що не сложи и последната буквичка "н".......

Миро си е украински бандеровец- тотална шматка  и не е нужно да го намесваме във всички възможни теми в този форум!    Подобна буболечка никой не заплашва - да се чуди човек защо той още писателства в тези теми...

преди 1 минута, attj написа:

Миро си е украински бандеровец- тотална шматка  и не е нужно да го намесваме във всички възможни теми в този форум!    Подобна буболечка никой не заплашва - да се чуди човек защо той още писателства в тези теми...

Ами аз ясно съм акцентирал в този случай с фейка за 13 г. момиче, какво ми прави впечатление и чия пропаганда и дезинформация.

Темата не е за мен :) и очаквам да кажеш защо толкова харесвате тези фейкове и си ги пропагандирате толкова сляпо ?

Нещо ви е по лесно да ме псувате и обиждате, вместо да даде някой смислен отговор на тези толкова логични неща, които и дете разбира, не и вие.

:)

Миро, невероятно изкривена ти е представата за   пропаганда и дезинформация.  На мен не ми е нужно извратеняци примерно като украинските Турчинов или Яценюк да ми указват какъв да ми бъде светогледа...Тези психопати са заплаха за сигурността не само на България...

ЕК отсече: България и Гърция да се оправят сами с блокадата по границата

От Брюксел следели въпроса внимателно

Европейската комисия (ЕК) не е упълномощена да предприеме преки действия или да наложи незабавни наказания в случая с блокадата на българо-гръцката граница. Това обяви говорител на комисията в Брюксел

Цитат

Наказателните процедури, предвидени в европейското законодателство, изисквали предприемане на стандартните последователни стъпки, преди въпросът да бъде предаден на Съда на ЕС. Комисията обаче не е взимала такова решение.

Свободното движение на стоки е основен принцип на вътрешния пазар. При особени и извънредни случаи (като демонстрации и ремонт на пътища) някои цели могат да получат превес и да наложат известни ограничения. Когато възникнат пречки, държавите от ЕС трябва да предприемат всички необходими и съразмерни мерки, за да осигурят свободното движение на стоки на своя територия, както предвиждат задълженията им по договора за ЕС.

Българските и гръцките власти съобщиха на ЕК за възможните препятствия за свободното движение на стоки през техните граници. Комисията обяви, че следи въпроса внимателно и помоли гръцките власти да съобщават какво се случва, и какви мерки са предприели или ще предприемат, за да уведомят фирмите и да улеснят, доколкото е възможно, придвижването по пътищата.

Приложението на европейското законодателство на място е задача на държавите от ЕС. Държавите трябва сами да определят необходимите и съразмерни мерки, за да бъде облекчено свободното движение на стоки на тяхна територия в настоящата обстановка. Държавите от ЕС имат изключителното право да осигуряват обществения ред и да опазват вътрешната сигурност. Всякакво обезщетение за претърпени щети от дружествата е въпрос, който следва да бъде разглеждан от националните съдилища, се допълва в позицията на ЕК, цитирана от БТА.

Това ми напомни за един виц,за Пешо вретеното...Интересно ми е дали смятат и хората(бежанците)за стока....

на 7.02.2016 г. at 23:53, miro20 написа:

Като продължение на темата за фейка с изнасиленото 13 г. момиче :

- германската прокуратура започва разследване на журналиста от руския "първи канал" :

http://www.dw.com/ru/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B0/a-19032183?maca=rus-tco-dw

Което е похвално .

Това все пак не ви е безнаказано разпространяване на фейкове за "разпънати деца на площади" , за "ядене на трупове от фашисти бандеровци "   и т.н.. които фейкове съм цитирал доста в едни други теми .

Но пък  това си е принцип на путинската дезинформационна машина.

Конкретно този случай е много грозен, защото наистина проблем с мигрантите  има , но путинската пропаганда така извърта нещата.. в такива безсрамни измерения, на такива нива, че все едно да лъжеш и да се подираваш  с инвалиди , и да създаваш скандални репортажи с тях.

Но , всяко зло за добро . Все пак точно на такива безсрамни подигравки и фейкове се гради цялата анти-украинска пропаганда.

Колкото по ясни станат методите и средствата на тази безкрупулна, безсрамна путинска пропаганда, , толкова по добре.

Секс със 13 годишна е педофилия и е престъпление, дори и да не е изнасилена нещастнико тъп! Пожелавам ти да имаш дъщеря и на 13 да я онодят мургавите ти братя!;)

преди 14 часа, язе написа:

...

Кое от моеите думи :

Конкретно този случай е много грозен, защото наистина проблем с мигрантите  има , но путинската пропаганда така извърта нещата.. в такива безсрамни измерения, на такива нива, че все едно да лъжеш и да се подираваш  с инвалиди , и да създаваш скандални репортажи с тях.

..не разбра ???

А за пожеланията... той Господ си знае работата... ти не си виновен че си такъв. Към хора като теб освен със съжаление , по друг начин не трябва да се отнасяме....

преди 15 часа, attj написа:

Миро, невероятно изкривена ти е представата за   пропаганда и дезинформация.  На мен не ми е нужно извратеняци примерно като украинските Турчинов или Яценюк да ми указват какъв да ми бъде светогледа...Тези психопати са заплаха за сигурността не само на България...

Така и не ми обясни кое е изкривено в моите разбирания ?

Аз цитирам и показвам вашите лъжи и вашата путинска дезинформационна пропаганда.

Защо предпочитате да вЕрвате на лъжи и то доказани лъжи , не разбирам.

И за нещата в Германия, и за Украйна.

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, attj написа:

Миро, ти защо също си заплаха за сигурността на България?   

Де да беше само Миро...

Това, което става в страната ни от 25 години е дело на целия български народ, който бе разделен, излъган и ограбен с негово съгласие, давано на всички избори.

преди 13 минути, Мойра написа:

Де да беше само Миро...

Това, което става в страната ни от 25 години е дело на целия български народ, който бе разделен, излъган и ограбен с негово съгласие, давано на всички избори.

С Миро аз добронамерено се шегувам - защото той провокира много неща.  Може-би и ненарочно.  А твоето мнение го приемам за валидно за всичките 138 години - за целия период след Освобождението от турско владичество.

Цитат

„Боко харам” в Африка според доклада „Глобален индекс на тероризма 2015” убива даже в по-големи мащаби от ИДИЛ. Атакува християнските райони, влиза от къща в къща и иска от всеки да приеме исляма. Този, който откаже, е убиван на място.
Християните и другите малцинства са вземани за заложници, разпъвани на кръст, насилствено ислямизирани, избивани, поробвани, прогонвани от техните домове, жените и момичетата са пращани в сексуално робство. И това прави не само ИДИЛ.

http://avtorski.pogled.info/article/71398/Prof-Vasil-Prodanov-Novata-tridesetgodishna-voina

Да ви се струва познато? А тука разни национални предатели, разправят за рахатлъка в който сме живеели, по онова време. И плачат, че злата Русия, ни поробила. :ph34r: Същите тия, поемат мечтите на Ердоган и работят за тези интереси. За да ни 'освободят' от Русия.

Тук е момента пак да кажа. Християни и мюсюлмани, могат да живеят заедно. И са живеели, дори в арабска държава, като Сирия. Живеят мирно и в България. Но намеси ли се американската демокрация и такива като мИнджев и сие отпадъци, виждаме какво става.

Турция вече се кара на Русия и на САЩ за всичко свързано с кюрдите в Турция, Сирия, Иран и Ирак, както  с туркмените в Сирия.....Военни действия има отдавна и извън Сирия - турската армия преследва кюрдски отряди в Турция и извън Турция.   НАТО въобще не може да вразуми ядосаните турци - те са бесни заради руските бомбардировки над туркмените в Сирия.   Въпреки, че турците правят същото с кюрдите... За България рискът е двоен - заради бежанците  и отделно ще бъде зле и за нас, ако съседна Турция се включи в азиатска война срещу Сирия, Иран, Русия и Ливан...   Русия може да употреби ядрено оръжие срещу турски военни обекти, а ние сме твърде близо и също ще имаме проблеми с възникнала радиоактивност!   Дано турците се вразумят и да спрат да се дръвчат на Русия и САЩ - защото те могат да видоизменят държавата им  http://epicenter.bg/article/Erdogan-skochi-yarostno-sreshtu-SASht-zaradi-siriyskite-kyurdi-/92374/7/96

Г-н Борисов заявява,че не вземаме страна,но демонстрирал ли е някога мускули.Много отдавна трябваше да има ограда и то открай до край и войници начесто на границата с Турция и да се пазим нас си от проблеми!Кой я измисли таз хуманност и да ги интегрираме сирийците?То не се учудвам щом тръгнаха САЩ да защитават Косово те са като роми.Ма проблема не е на тяхна територия и никога не е бил.Те винаги са били далеч от воините.

Редактирано от Beyond_Wisdom (преглед на промените)

Честито на третополовите. Ердоган, официално създаде партия, начело с Местан - ДОСТ. Сега ще има възхвали, колко добра партия е и как се бори с руската пропаганда. Дали тукашния продажник, стана член? :ph34r:

преди 5 минути, ghostBG86 написа:

Дали тукашния продажник, стана член?

Той да беше само един.....

преди 35 минути, Beyond_Wisdom написа:

Аз мисля,че клаузата с аншлуз държава да става членка на ЕС,трябва да се премахне!

Ние трябва да им направим аншлуз на Турция, че да могат да станат и гражданите ѝ членове на ЕС. Ако те ни направят номера няма как да мине.

Я да видим сега. Циркулира из медиите, една информация. Че Докан, е обявен за персона нон грата и не може да стъпва в Турция. Ако това се окажа достоверна информация, само показва че е спрял ердогански мераци, към България. И за това, разни третополовци включително мИнджев, плакаха за Местан.

преди 20 часа, ghostBG86 написа:

Честито на третополовите. Ердоган, официално създаде партия, начело с Местан - ДОСТ. Сега ще има възхвали, колко добра партия е и как се бори с руската пропаганда. Дали тукашния продажник, стана член? :ph34r:

Не знам кого наричаш продажник, но тези антибългарски проекти са си  ваша радост и пропаганда :)

Сега ще сте супер доволни че има партия която може би открито ще проповядва  сепаратизъм и терор, и ще жадувате да се намесят  "необозначените зелени вежливи аскерчета" с танковете си , закупени от завод "Арсенал" :) 

И ще си накачите не само чуждопоклоннически лентички наколорадски бръмбари, ами и полумесеци и чалмички .

И да си пеете още по силно сепаратистките простотии за автономии, новорепублики , новоосмании и т.н.

Само че аз ще съм нали знаете - в противниковия на вас , лагер.

• Автор

Ердоган призна: Да, заплаших да насоча бежанците към България

Цитат

Турският президент Реджеп Ердоган потвърди, че е заплашил ЕС да насочи мигрантите към България и Гърция. В реч на бизнес среща в Анкара той засегна въпроса и за публикуваните в гръцката преса протоколи от срещата му миналия ноември с евролидерите Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск по време на форума на Г-20 в Анталия. Според протоколите той им казал:

„Ние можем във всеки момент да отворим вратите към България и Гърция и да натоварим бежанците на автобуси“. Ердоган подчерта, че изтеклите протоколи не са повод за червене, не са „документи на срама“. „Ние не просто казахме това там (на срещата), ние казваме това при всяка възможност, това не е тайна“, изтъкна президентът, цитиран от „Дейли сабах“, предава БГНЕС. Той продължи, че изтичането на протоколите са „опит да се нападне Турция".

„Ако сте прочели протоколите, ще видите, че Турция настойчиво защитава своите права и правата на мигрантите. И ние изразихме желанието ЕС да се държи честно спрямо Турция и да изпълнява совите задължения“, изтъкна държавният глава, цитиран този път от ТАСС.

Турция е на път да отвори границите си за мигрантите

Цитат

Кошмарът на Европа с мигрантите ще стане реалност, защото е напълно възможно да отворим всичките си граници, предупреди говорителят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Юмер Челик на пресконференция днес в Анкара, предаде репортер на БГНЕС.

Spoiler

Челик аргументира това с реакциите на турския народ по повод нарастващия наплив на мигранти от Сирия. „Бежанският поток е най-горещият проблем за нас през последните дни. Разбира се, чувствителността на Турция ще остане в историята на човечеството. Народът ни приема с удоволствие ситуацията, в която поделя хляба си с тези хора. Дотук държавата похарчи 10 млрд. долара, но усилията ни не са посрещнати с уважение“, коментира говорителят на ПСР.
Според него нагласите на народа се променили рязко напоследък и е започнал да настоява за отварянето на всички граници, за да може всички страни да поемат товара на хората, които бягат от смъртта. „Конфликтът в Сирия не е ангажимент само на Турция, напротив, той е на всички държави. Оттам тръгна разпространението на тероризма и стигна до европейските столици.
Европа обаче ще плати цената на собствената си безотговорност“, подчерта партийният говорител. Челик заяви още, че ПСР осъжда прокюрдската Народно-демократическа партия заради нейната „погребална политика в полза на терористите от ПКК“. Осъждаме онези, които се опитват да представят терористичните групировки и смъртоносните им актове като съпротива, прекратяването на кланетата е основен наш приоритет, посочи говорителят.

Тежко ни, ако отворят границите!

Главното мюфтийство иска да отвори университет в София с пари от Анкара

Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас, заяви Ахмед Ахмедов

Цитат

Главното мюфтийство планира да създаде мюсюлмански университет в София. Това съобщи в ефира на телевизия "Европа" главният секретар на Мюфтийството Ахмед Ахмедов.

По негови думи от 15 години имало такава идея, но и до днес не са получили разрешение. Мюсюлманският университет, подобно трите ислямски училища, у нас щял да се финансира от Анкара.

Ислямски училища в момента има в Шумен, Разград и Момчилград. В тях се изучават шест специализирани предмета по ислям, а образованието се финансира от Турция. От Главното мюфтийство увериха, че не става въпрос за изучаване на радикален ислям, а финансирането от Анкара е прозрачно и уредено с междуправителствена спогодба от 1999-а година.

От Турция на годишно се отпускат около 1 милион лева за образование в тези учебни заведения. Децата в трите ислямски училища пък са на пълен пансион и обучението им е абсолютно безплатно.

"Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас. Това е една братска помощ, която позволява при едни регламентирани условия да се подкрепи образованието на нашите деца", заяви Ахмед Ахмедов и пред Нова тв.

Думите му са по повод обвиненията, че Турция опитва да увеличи влиянието си върху България.

"Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол", отклони темата главният секретар на Мюфтийството. 

преди 1 час, NIKISHARK написа:

От Турция на годишно се отпускат около 1 милион лева за образование в тези учебни заведения. Децата в трите ислямски училища пък са на пълен пансион и обучението им е абсолютно безплатно.

"Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас. Това е една братска помощ, която позволява при едни регламентирани условия да се подкрепи образованието на нашите деца", заяви Ахмед Ахмедов и пред Нова тв.

Думите му са по повод обвиненията, че Турция опитва да увеличи влиянието си върху България.

"Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол", отклони темата главният секретар на Мюфтийството. 

"братска помощ" ли ??  Повръща ми се като чуя за  "братска помощ".

Тези простотии са още един камък в подкрепа на едни ваши новоосмании , новорусии и т.н. на които аз съм опонент.

"няма нищо лошо " ли ??

Кой ви е зомбирал толкова , не знам, ама аз , усещам , ще ви събудя като запасняк . който ще ви строява срещу такъв "братски вежлив аскер"

Особенно  чуждопоклонниците със колорадски бръмбари за аватар, със руски знамена до българското , със полумесеци и чалми.

Еднакви сте ми .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.