Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 8 минути, miro20 написа:

ахам :)

Официално Русия нарича Съединението вероломство.

Благодаря за линка.

/другия от в.дума не съм го и поглеждал/  :)

Айде бе ? това ли била причината че са чакали 500 г да ни освободят ??? :)

Все си мислех че това са геополитическите интереси и руско-турската война, ама очевидно съм грешал :)

То при Екатерина Втора, която също е воювала с турците, че и цял Крим им е взела, не е имало геополитика, а?:)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 12 часа, Black Power написа:

Те не само са тъпи ,но и изключително прости! Простотия демонстрирана и тук във форума! Това съвсем по амеуикански!

Инак Русия естествено не е правила нищо без интерлес и облага! Никой няма да изпрати хората си на смърт и то за нищо! Ролята  обаче на Русия за нашето освобождаване е исторически факт! Не мисля, че САЩ, НАТО и ЕС са свършили тази работа!:giggle1:

мхм... ЕС и НАТО ви е все в устата.... даже не само са преч1ели на Русия, ами и на Хан Аспарух са пречели ЕС и НАТО :)

Виждам и ти не си чел домашното на "язе" :

http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/a-19062253

преди 23 минути, karadzha написа:

То при Екатерина Втора, която също е воювала с турците, че и цял Крим им е взела, не е имало геополитика, а?:)

Е да де :)

Да добавя и мнение на Божидар Димитров  за  геополитическите интереси :

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3485060

И мнението му за съединението :

https://www.24chasa.bg/Article/4995729

Цитат

И ще взема за пример Съединението. Публично известно е, че Англия е била един от големите врагове на българския народ в цялата история на XIX век. Но като виждат английските политици невероятната грешка на Русия публично да се обяви против Съединението и да изтегли офицерите си от българската армия, Англия светкавично заема позиции в полза на Съединението, за наша огромна изненада. Предупреждават Турция да не ни напада и оказва двумесечна съпротива на яростните атаки на другите Велики сили. А Англия не е за подценяване. Всъщност това не е Англия, а Великобритания - държава, разположена в тази епоха върху 40% от земното кълбо. И в крайна сметка оттам нататък ние отстояваме Съединението.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 47 минути, miro20 написа:

мхм... ЕС и НАТО ви е все в устата.... даже не само са преч1ели на Русия, ами и на Хан Аспарух са пречели ЕС и НАТО :)

Виждам и ти не си чел домашното на "язе" :

http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/a-19062253

Е да де :)

Да добавя и мнение на Божидар Димитров  за  геополитическите интереси :

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3485060

И мнението му за съединението :

https://www.24chasa.bg/Article/4995729

И кво става с геополитиката на Русия?:) Че то тогава нещо си противоречиш. Значи руснаците предпочитат по-силна Турция, пред по-силна България, която е с 99% русофили (днес са поне 70%):)

Ти думата "геополитика" въобще как я разбираш ?

Прочети дето цитирах Б.Димитров, той много добре описва нещата.

Което напълно съвпада и с моето мнение , разбирай - отговор

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Интересно що са чакали 500 години щом толкоз ни аресват?

Че кой ти каза, че ни аресват! Пак ще повторя - интереси! Никой няма да изпрати сънародниците си на смърт за нищо! Все пак сме скярили! Ма и аз да попитам - що не ни освободиха американците?????? Няма да се очудя ако един ден в историята на България и това напишат!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Г-жо Канцлер, не ги ли поканихте именно Вие?

Наглостта на Меркел е безгранична: Иска от ЕК въвеждане на контрол за бежанците в държавите от Шенген

Цитат

Германските спецслужби се опасяват от засилване на бежанския поток от Триполи по т.нар. балкански маршрут, вследствие на което правителството на ФРГ планира в понеделник официално да поиска от Европейската комисия да бъде въведен пълен контрол за мигрантите в страните от Шенгенското споразумение, съобщава вестник Bild am Sonntag.
„Не трябва миграционната криза да се превръща в товар, носен единствено от Германия“, коментират във външното министерство в Берлин.

Очаква се през следващите седмици около 150 хил. души да се отправят от Либия към Гърция през Средиземно море, след което ще продължат към вътрешността на Европа. По данни на Международната организация за миграцията (МОМ) само до края на първия месец от новата година по вода в Европа са пристигнали 47 хил. мигранти.

Сърбия ще ни връща мигрантите, ще приема само дошлите през Македония

преди 4 часа, karadzha написа:

Щото много наши възрожденци са започнали да учат в Русия през 19-ти век, а не по-рано. То като не се оплачеш, няма кой да ти помогне.

Дамс с оплакване става!:D

Стигнали са до Виена и Европа се е стреснала.Но тя империята са усетили,че е отслабнала пък и Цар Освободител е бил по-различен от предишните.

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Дамс с оплакване става!:D

Стигнали са до Виена и Европа се е стреснала.Но тя империята са усетили,че е отслабнала пък и Цар Освободител е бил по-различен от предишните.

Може да съм опростил нещата, но да не мислиш, че царя по своя идея е тръгнал да ни освобождава (тук е ред да се обади Мирко и да каже кво е казал Левски за освободителите ни, още приживе. И да изръси, че думите на Дякона са се сбъднали):)

Идва 3-ти Март. Сега разните продажници, ще се активизират. Главния сред тях, мИнджев ага, вече започна. Започнаха с лъжите и манипулациите, от сорта на - Защо Русия не е спасила Левски. Ама тия мижиурки не питат, защо българите не са спасили Левски. :ph34r:  Или любимата им Англия, дето искала България, на три морета. А си представям, ако руснаците бяха спасили Левски, тукашните боклуци щяха да го обяват, за руски агент. :ph34r:

Сега да видим, Блажко ефенди и Миро ефенди, какво ще сътворят, в жалките си лъжи.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 1 час, karadzha написа:

За какво ни е? Нас ни пази, братската турска армия. :ph34r: Както каза един предател, трябва да ставаме все по-близки, с 'майка Турция'. Тукашните мекерета, мечтаят за това. Нали, драги ми предателчета?

Както казва колегата Джугашвили, единствената ни възможност е матушка Русь да се надигне и да си спомни, че ние (българския народ) сме техните, отново поробени братя, и да изрине соросоидната паплач по тези географски ширини!

Относно соросоидната сгани и тролове! Игнорирайте, игнорирайте всички и напълно! Като отговаряме на техните провокативни постове им даваме крилца, а те си мислят, че постигат нещо след като са ни накарали да ги четеми , че и да им отговорим!

За  да не бъда обвинен в офтопик, то подтикването към чуждопоклонничество, опити за подмяна на историята ни, отричането на патриотизма си е заплаха за нашата сигурност! Последните три думи ги перифразирайте както искате!

преди 2 часа, ghostBG86 написа:

Идва 3-ти Март. Сега разните продажници, ще се активизират. Главния сред тях, мИнджев ага, вече започна. Започнаха с лъжите и манипулациите, от сорта на - Защо Русия не е спасила Левски. Ама тия мижиурки не питат, защо българите не са спасили Левски. :ph34r:  Или любимата им Англия, дето искала България, на три морета. А си представям, ако руснаците бяха спасили Левски, тукашните боклуци щяха да го обяват, за руски агент. :ph34r:

Сега да видим, Блажко ефенди и Миро ефенди, какво ще сътворят, в жалките си лъжи.

Първо - нямам нито една лъжа казана, аргументите които предоставям , и от историята също , са си факти, неоспорвани от никого.

Така че ако спорите с историята... няма проблеми .. но е малко несериозно да откривате топлата вода, не мислиш ли ?

Второ - и преди съм те питал - абе ти нормално изречение без да вкараш една камара помия и обиди  , не можеш ли ? :)

преди 53 минути, Black Power написа:

За  да не бъда обвинен в офтопик, то подтикването към чуждопоклонничество, опити за подмяна на историята ни, отричането на патриотизма си е заплаха за нашата сигурност!

абсолютно си прав.

преди 10 часа, язе написа:

Както казва колегата Джугашвили, единствената ни възможност е матушка Русь да се надигне и да си спомни, че ние (българския народ) сме техните, отново поробени братя, и да изрине соросоидната паплач по тези географски ширини!

Няма ли да е по-лесно  просто да си купиш еднопосочен билет  за Русия?

Изгонен турски консул от Бургас! Странни разкрития по Нова телевизия бяха изкарани наяве! Масово турцизиране и радикализиране! Активни роли на мюфтии! Подла игра на Местан! Лошо! Турцизирането на България върви така някак тихомълком и постига сериозни резултати, та чак плашешщи Е, това ако не е заплаха за сигурноста на държавата ни то ...........???? Вместо да назоваваме истинската заплаха, то ние си измисляме измислени заплахи за това как Русия щяла да ни нападне! Всеки нормален човек обаче си задава въпроса - защо ще ни напада Русия и какъв е смисъла! Русия не предявява териториални претенции, нито икономически! Не сме държава на ресурсите! За сметка на това Турция се държи все по агресивно. Нескрито и грубо се меси във вътрешнитени работи! Открито предявява териториални претенции! Не случайно Турция се стреми към все по - активно турцизиране! Хората - Българите от онзи край знаят за какво говоря! Крайно време е и другите да схванат!

Ние не си я измисляме, а ни се налага отвън. Просто 90% от българите са русофили. И не говорим за старото поколение, защото аз примерно съм роден 87-ма. Обаче върхушката е от национални предатели, агенти на ЦРУ и видни туркофили. Насаждат в населението страха от руска агресия и се опитват да ни обяснят как още Левски ни е задал евроатлантическата насока и как Турция е братска държава. Само, че нямат никакъв успех и България е една бездънна каца за разните фондацийки, опитващи се да подменят съзнанието ни. Няма никакъв начин да накарат болшинството българи да мрази Русия и да обича Турция. Просто някакъв процент продажници, като Инджев, Коритаров и тукашните звезди, не са достатъчни, за да убедят българина, че Турция е хубав съсед, а Путин иска да ни завладее, като ни даде АЕЦ, петролопровод и газопровод. :)

Освен всичко друго, Русия се активизира доста и разчистването на терористите в Сирия, прибирането и спасението на Крим от фашистите, незачитането на натовските вопли. някак издига братушките в очита на обикновения човек. Нищо, че после излиза някой, като Роско, Митов и оня земеделаца-военен, и говорят глупости. Ефекта е никакъв.

Ние сме жертва, както и прибалтийските страни, на американската тактика, да се слагат национални предатели в управлението. Вижте тази на Литва, примерно. Бивш агент на КГБ и сегашен виден русофоб. Нашите вече ги споменах.

Отделно се впрягат разни общественици да промиват мозъка на обществото. Коритаров и Инджев - бивши доносници. Накрая стигаме и до троловете в интернет, които без срам могат да те заринат с пълни глупости. Те са по възможност чичковци, които едно време са били чавдарчета, но както всяко стадо си има мърша, така и те обръщат палачинката, защото смяната на строя подменя и техните идеи. Тази част от нашето общество е най-вредна за България. 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 46 минути, Тøни написа:

Просто 90% от българите са русофили.

Явно огромната част мои приятели и познати са измежду 10те... :D

Десетте какво? Определяш се като русофоб ли? Нека приемем, че съм прекалил с процентите, защото има и неутрални, на които им е все тая. Има такива, като мен, които смятат руснаците за братски народ, а Путин за велик човек, който единствен се опълчи на Мамона. Има и откровени олигофрени, които повтарят за "руска агресия" и молят за спасение от НАТО. Сега недей да казваш, че си от последните. 

преди 16 минути, Тøни написа:

Десетте какво? Определяш се като русофоб ли? Нека приемем, че съм прекалил с процентите, защото има и неутрални, на които им е все тая.

По отношение на отношенията ни с Русия, се определям за неутрален. Еди-какви-си-фили/фобите ми се струват поне малко наивни. Аз съм от тия, дето смятат, че няма такова нещо като обич в отношенията между "дебелите играчи" и дребни държавки като нас. Не вярвам и няма да повярвам, че има нещо алтруистично, в кои да е техни действия спрямо нас или пък наши спрямо тях. Така, че идеята е да извадим максимална полза. Личното ми мнение е, че имаме много повече полза да се "натискаме" към ЕС, отколкото към Русия. Най-малкото щото искам България да заприлича на Германия, примерно, а не на Русия, без да броим персоналните ми ползи от ЕС.

Агресия от Русия към нас - директна не, ама ако мислиш че не ни заливат с пропаганда - сериозно ли? Тя им е жестоко необходима, щото трябва по някакъв начин да се противопоставят на санкциите. Само да разгледаш Блиц и ще ти стане ясно - ми че там от всеки  пет "статии", една обяснява нещо за руската военна мощ или как еди коя си западна медия е казала колко грешно е отношението към Русия. Забележи че не коментирам истинноста на съдържанието, а че не е нормално в обективна медия (ако може да наречем така Блиц) да има толкова много съдържание за една чужда държава. Има и доста други, но това е най-яркият пример.
Забележи, че и не отричам наличие и на обратна пропаганда, но количеството и в БГ медиите е с пъти по-малко - според мен защото така или иначе официалната ни позиция е проевропейска и не сме тръгнали да ги защитаваме.

За русофилията малко! Ми тя си ни е природно вградена! Хиляди пъти съм го казвал - география, исторя, нрави, близък език, ген! Та племеницата и не само тя, но и деца на окло нейните години т.е. 3-ти клас, които никой не ги занимава все още с филия или фобия, та ....! Като пусне телевизията и се спира на руското филмче! В магазина наита на руските бонбони! В тубата гледат руски клипчета! Никой не я е карал нищо насила. Казват децата били невероятен "компас".  На мен също не ми допадат немци, французи ,германци, американци! Чужди са и далечни! Няма как да накара шаедин нород генно свързан да стане русофоб! Който си мисли обратното е в много дълобака заблуда!  

И за да не спамя ще отговоря и на поста под моя! Да - монозинствата е потресаващо! Невероятно но факт!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 49 минути, M.Николов написа:

Проблема, ако считаш този факт за проблем си е твой!:D

Всъщност, проблемът (ако има такъв) е ваш. В горното изречение споменах за официалната външна политика на България и макар да е далеч от разбиранията ми за идеална, е по-близо до моите отколкото до вашите желания, въпреки предполагаемото ви потресаващо мнозинство.

Малко бъркаш нещата ми се струва, филиата или фобията нямат нищо общо с външната политика на страната, това е субективно усещане.

Забравяте нещо, в пъти повече е анти руската пропаганда и манипулация. Я вижте, колко теми са насочени, директно срещу руснаците. То не бяха хибридни войни, то не бяха Путин педофил. Че чак е един жалък филм направиха от BBC, за 'несметните богатства' на Путин. И яхта модел 2014 година, казаха че я е купил през 2002. :ph34r: Я яхтата дори не е негова.

Да не забравим, и анти българската пропаганда, на Миро ефенди и Благо ефенди. Като последния, иска да ставаме все по-близки, с Турция. :ph34r: Да сме едно цяло.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.