Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Малко бъркаш нещата ми се струва, филиата или фобията нямат нищо общо с външната политика на страната, това е субективно усещане.

Е ако е така и тия хора не се оплакват и не напират за промяна на политиката спрями техните интереси - толкова по-добре :D

преди 1 час, Black Power написа:

На мен също не ми допадат немци, французи ,германци, американци!

И за да не спамя ще отговоря и на поста под моя! Да - монозинствата е потресаващо! Невероятно но факт!

Яко е да даваш за пример мнението на 3 годишно дете.

Не ти допадат германците? Колко германци познаваш? Кое не ти допада? Че са си подредили държавата сто пъти по-добре от нашата? Че два пъти е сривана до основи от световни войни и пак живеят по-добре от тия де са ги победили, а ние обвиняваме турско робство, комунизъм и демокрация, вместо да си плюем на ръцете и да си оправим кашата? Че като български катаджия спре германец и му поиска подкуп германеца отказва, вместо да плати като нашенеца? Че като пътник припадне в автобус и на следващата спирка те чака линейката (това с очите си го видях)? Че ако си социално слаб, може да поискаш държавата да ти купи телевизор, дори примерно лаптоп, щото се броят за неща от първа необходимост? Че висшето им образование е безплатно дори за чужденци (и жената там не е плащала и стотинка за университет)? Че примерно имат цирк дето обикаля училищата и за една седмица тренировки прави представление (невероятно беше) в което участват само ученици, и то всичките в училището и е така направено, че да направи всяко дете специално? Че си почистват снега пред домовете едвам навалял, вместо да се оплакват, че общината трябва да го прави. Че си изхвърлят боклука разделно и то само в конкретни дни - мале тва си представаям воя който ще се вдигне ако го въведат у нас... И мога да продължа да изброявам до безкрайност, но се свежда до едно - тия хора си изпълняват задълженията и изискват от другите да си ги изпълняват. Докато средностатистически индивид у нас (странно съвпадение ще е ако кажа 90% нали ;) )   не му пука за неща, които директно не го засягат, върши си работата, колкото да отбие номера и обвинява държавата за всичко което не е станало от само себе си както му отърва. Определено има що да не ти допадат.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 13 минути, flare написа:

Е ако е така и тия 

Е колко яко ше ми влезеш у филтара - пропагандаторче! Дървен философ пореден! Много обичаш да въртиш и сучеш темите според интереса си!

Понеже бях приканил колегите да не отговаряме на такива като теб, то и аз ти обръщам за последен път внимание! Кво е яко си е твой проблем, не мой! Що се каса до, корупцията - всички сме виновни и ти дето ни опяваше неякога за по - малкото зло! И, да! Немици скоро не съм виждал, но англичани поне един път в месеца - служебно! Дори с последният се изгаврихме! 5 години живее у нас и не научил български! Като го потпънахме и български проговори, че дори перфектно!

Приключих с теб!

преди 2 часа, flare написа:

За германците може и да е така. Ама тук, не става, По простата причина, че продажници ни управляват. Ето ти един пример, идват някакви американски сенатори и нашият министър председател, спира огромен енергиен проект.

Ме не ми пука, кой ще краде и кой колко комисионни е взел. Това го има навсякъде и то в много по-големи размери. Пука ми обаче за друго. Този енергиен проект, минаваше през най-бедните райони на Европа. И щеше да даде работа, на около 5000 човека. А всички съпътващи, с това неща? Логистика, храна и т.н. Щеше да се отрази, на цялата държава. Но не, спряха го. И тукашните боклуци, платени като мИнджев и ония двамата форумни писачи, се радват. А хората в северна България, нямат работа.

Същевременно, Германия построи Северен поток, че и втора тръба иска. ;) Наскоро се появи информация, че САЩ закупили нефт от Русия, и го продали в Европа.

А ние, заради боклуци дето са се продали, смучем големия. И някакви тук мижитурки, ми говарят за евро ценности. :ph34r:

преди 1 час, ghostBG86 написа:

За германците може и да е така. Ама тук, не става, По простата причина, че продажници ни управляват.

А да не мислиш че там не искат продажници да се намърдат? Само че никой няма да ги остави. Работата е от дребните неща. Нека почнем да не даваме подкуп на катаджиите, да не хвърляме опаковки от вафли на улицата, да не газим цветята в градинките, да не пресичаме улиците по диагонал, да си правим забележки на децата, а не на учителите и т.н и да видим. Само че като се огледам, не виждам на много хора да им пука. И ако им кажеш нещо - "ми то всички правят така" - леле много малко неща ме карат да изпитвам върла ненавист, както тия два начина на мислене: "всички правят така" и "знам, но няма да се случи на мен"

преди 5 часа, Black Power написа:

За русофилията малко! Ми тя си ни е природно вградена! Хиляди пъти съм го казвал - география, исторя, нрави, близък език, ген!

Вградена била :):) глупости на търкалета :)

И като география :shock11: , и като история /никой не чете Възрожденците и историческите факти/ а и вече като гени е доказано че сме много ама много далеч от руснаците.

преди 1 час, ghostBG86 написа:

Този енергиен проект, минаваше през най-бедните райони на Европа. И щеше да даде работа, на около 5000 човека. А всички съпътващи, с това неща? Логистика, храна и т.н. Щеше да се отрази, на цялата държава. Но не, спряха го.

От празни приказки , би ли се аргументирал с конкретни факти и евентуално с цифри за тези проекти, има теми в които да го направиш . Ще съм ти много благодарен :)

преди 4 часа, ghostBG86 написа:

Забравяте нещо, в пъти повече е анти руската пропаганда и манипулация. Я вижте, колко теми са насочени, директно срещу руснаците.

Нещо си заслепен и търсиш сламката а не виждаш гредата.

За съжаление путинската пропаганда и разпространяващи я путиньони  като вас, е в пъти повече.

Неслучайно в една друга тема споменахме че не руските медии, а западните пропищяха от руски тролове, които очевидно и целенасочено тролят и прокарват определена политика.

Това отделно от фейковете , с които ни залива путиньонската пропаганда ЕЖЕДНЕВНО.

Не знам п освета да има толкова отявлено лъжещи медии, които да го правят в такъв обем и с такова постоянство.

затова и излязоха разобличаващи / не пропагандни /  сайтове като http://www.stopfake.org/

или http://www.russialies.com/

преди 3 часа, Black Power написа:

Е колко яко ше ми влезеш у филтара - пропагандаторче! Дървен философ пореден!

:) То това е ясно - като не ти изнася мнението на хората - хоп ги филтрирал :) направо се рапзлаках. :)

Ти не си дошъл за дискусия, а да чуеш това което искаш да чуеш.

За такива като теб има много по приятни и откъм модерация места, които филтърират неудобните вместо теб, като форуматака, вестник Дума и подобни...

преди 27 минути, miro20 написа:

:) То това е ясно - като не ти изнася мнението на хората - хоп ги филтрирал :) направо се рапзлаках. :)

Това с филтрите винаги ме е забавлявало. Така се лишава от възможността да дискутира мненията ми, без да ме спира аз да коментирам неговите. А моята цел във форума никога не е била да убеждавам конкретен човек за моето мнение, а да го споделя с четящите и да го аргументирам - и всеки си прави изводите. Така, че като някой ме блокира отива в много неизгодно положение от гледна точка на идеята на форума.

Редактирано от flare (преглед на промените)

преди 1 час, flare написа:

А да не мислиш че там не искат продажници да се намърдат? Само че никой няма да ги остави. Работата е от дребните неща. Нека почнем да не даваме подкуп на катаджиите, да не хвърляме опаковки от вафли на улицата, да не газим цветята в градинките, да не пресичаме улиците по диагонал, да си правим забележки на децата, а не на учителите и т.н и да видим. Само че като се огледам, не виждам на много хора да им пука. И ако им кажеш нещо - "ми то всички правят така" - леле много малко неща ме карат да изпитвам върла ненавист, както тия два начина на мислене: "всички правят така" и "знам, но няма да се случи на мен"

Да и дребните неща са важни. Ама нали знаеш, че рибата се вмирисва от главата? :D А това за хвърлянето на боклуци, децата и другото, е до лична култура и възпитание. Както казах, корупция има и в Германия. А там става дума, за стотици милиарди. Наскоро имаше скандал, със Сименс. Но другите държави, си гледат интереса, а тук се продават, за центове. Виж Унгария или Исландия.

И това с изхвърлените хартиики, по улицата го забравете и с пресичането по диагонал и с корупцията! Първо държавата трябва да даде а след това да иска. Не може само да иска! Ккво да даде държавата ли ......хъъъ! Къде да си изхвърля хартииката като няма кошчета и контейнери там където трябва да има! Данъците инък са събрани. Диагонално пресичат хората, няма ограждения маркировки. Наспирали безразборно автомобили !Никакъв контрол няма! По опасно е да пресечеш на пешеходната или на светофара защото  почти никой не спира на пешеходна пътека или се излита на червено по светофарите! За корупцията думи нямам! Къде е корена аааааа.....? На змията трябва да се отсече главата , не опашката! От главата започва всичко, но ние си избрахме глава - зло, но по малкото , но пак зло! Всичко това + манталитет, изпростяване, замяна на история, отричане на патриотизъм! Никакви ценности, никакво достойнство не остана!

Къде се мерим с германците?

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Това е дълга тема.

Как е решен проблемът при германците? С глоби. Затова и наш Бай Ганю като иде там, си събира боклука разделно, не хвърля отпадъци по улиците и спазва ЗДП до последната запетайка. Как е тук:

12745552_1223749267639463_23475794866895

12705584_1223749304306126_47725920886292

Взети са едни пари за контейнери за разделно събиране на отпадъците. Ама че нямало къде да се събират и преработват - голям праз, нали парите са усвоени. И аз си хвърлях боклука разделно, докато на няколко пъти не видях с очите си това, което пускам и тук.

Има няколко сайта, в които можеш да качиш снимки или видео с нарушения на ППЗДП, които имат договор с КАТ. Някой ще се сети ли какво става? Качил съм сигурно 50 снимки и клипове... докато накрая зацепих, че КАТ просто НЯМА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА. По законите на РБ трябва да ми изпратят формуляр, който аз да попълня като свидетел и да им го върна попълнен. Да, ама не. Нито един до момента. "Ето ви едни пари, глобете тарикатите" - "А, не, пари в бюджета има достатъчно, не ни трябват други от глоби". Оттук два проблема:

1. Държавните институции не работят;

2. Законите се нуждаят от промяна - ако моето видео само по себе си е достатъчно за налагане на глоба, някой може и да се задейства. Ама да чете показания... пък евентуално да се разкарва в съда... Ба... Зако... И обратното - много хора не желаят да ги разкарват и да им губят времето за глупости.

Ако полицаят, когато му предложат 20 или 50 лева, вместо да ги вземе, си извади белезниците и закопчее тоя, дето му ги е предложил, май нещата ще вземат съвсем друг обрат.

За опаковките - как е в Германия? 30+ евро, на място, ако те засече полицай или камера. Ако не, другият зад теб ще го извика. Следващия път ще се замислиш. С очите си съм виждал как там за пътуване без билет съдят. Няма 6-5. А тук съм правил забележки - обикновено с единствения резултат "Ще хвърлям където си искам, ти ли ще ми кажеш?". Да, ама ако на полицая му се занимава с това, няма да е така. Важи за всичко останало. Полицаи поне имаме достатъчно, остава да ги накараме да спрат да дебелеят и да почнат да работят. Става много лесно - като не ти харесва, вънка от палатката, и да влиза следващият. 20 заплати ли? Кривите макарони са ей там, в магазина.

Та, започва се от държавата. Германците са били по-големи варвари и от нас. Ама бръкни му няколко пъти на варварина в джоба и виж какъв чудодеен ефект ще има това. Може да ги видиш как се държат като дойдат на Черноморието, например. Или пък англичаните.

И тук пак стигаме до крадците, които ни "управляват". Тях не ги интересува нищо друго освен краденето. Не да налагат някакъв елементарен ред. И най-лошото е, че досега други не е имало, с едно изключение. Един се опита да промени нещата, и те му организираха майдан/протест/хиперинфлация.

Ванка, тази вечер ми се наложи малко да пообоколя града и останах изумен! Аз бях единствения, който спира на жълт свтофар. Даже ми свирят и профучават край мен със свирене на гуми. Пешеходна пътека- какво е това? Ако искаш вярвай, за около половин час, наброих около 100 минавания на червено с бясна скорост и все през пешеходни пътеки. Ние живота си не уважаваме, кво остава за боклука, който дори и разделно събран, е неразделно прибран. :)

преди 8 часа, flare написа:

По отношение на отношенията ни с Русия, се определям за неутрален. Еди-какви-си-фили/фобите ми се струват поне малко наивни. Аз съм от тия, дето смятат, че няма такова нещо като обич в отношенията между "дебелите играчи" и дребни държавки като нас. Не вярвам и няма да повярвам, че има нещо алтруистично, в кои да е техни действия спрямо нас или пък наши спрямо тях. Така, че идеята е да извадим максимална полза. Личното ми мнение е, че имаме много повече полза да се "натискаме" към ЕС, отколкото към Русия. Най-малкото щото искам България да заприлича на Германия, примерно, а не на Русия, без да броим персоналните ми ползи от ЕС.

Агресия от Русия към нас - директна не, ама ако мислиш че не ни заливат с пропаганда - сериозно ли? Тя им е жестоко необходима, щото трябва по някакъв начин да се противопоставят на санкциите. Само да разгледаш Блиц и ще ти стане ясно - ми че там от всеки  пет "статии", една обяснява нещо за руската военна мощ или как еди коя си западна медия е казала колко грешно е отношението към Русия. Забележи че не коментирам истинноста на съдържанието, а че не е нормално в обективна медия (ако може да наречем така Блиц) да има толкова много съдържание за една чужда държава. Има и доста други, но това е най-яркият пример.
Забележи, че и не отричам наличие и на обратна пропаганда, но количеството и в БГ медиите е с пъти по-малко - според мен защото така или иначе официалната ни позиция е проевропейска и не сме тръгнали да ги защитаваме.

Съгласен съм с първата част, донякъде. Но ...

Не искам да се натискаме на никого. Това, че имам някакви симпатии, а и не само аз, не означава, че очакваме натискане.

Пропагандата я има навсякъде. Докато руската се ограничава със статийки за танкове, то западната ни обяснява, че Левски е виден евроатлантик, а турците са наши братя. Освен това, голяма чат от политическия ни елит са чиста проба чужди агенти и пропагандатори на някакви ценности, които са далеч дори от мен, какво остава за дядо и баба.

Колкото до това, че ти се иска да сме като Германия, Мирчо трола е обяснил в друга тема, че няма да станем. Той ми напомня на Каролев, който се възмущаваше в едно студио, че българите искат да живеят добре и да са щастливи. Нямало да стане, обреченио сме на мизерия и реформи.

Цитат

Отдавна няма хора с такова детинско мислене за "живот като в Швейцария".

Това мислене е приоритет и се използва от социалистическата пропаганда, за "бат Серго и трамвая", които обещават не само живот "като едно време" а и младостта да им върнат.

Виж сега, понеже жвеем в демокрация, която е дошла с обещанието за по-добро, а хората едно време са свикнали на спокоен живот, макар и ограничени, се получават някои проблеми. Та нещата са доста сложни, защото аз и ти можем да видим как един германец изкарва за ден, колкото ти за седмица и започваме да мрънкаме, че и ние можем и искаме така. Ама понеже на българина му е отредена друга роля, трябва някой като трола да излезе и да ти вмени, че е лошо да искаш добър живот и трябва да търпиш безконечен преход, докато някой краде. Стига се до там, че се обявяваме сами за мързеливи, крадливи и некадърни, нищо че аз примерно бачкам по цял ден. Та ти не трябва да си щастлив и доволен, защото си придатък към ЕС. Ти си слуга на запада, работиш за малко пари, ядеш пилешки кожички и не можеш нищо да направиш, понеже си беден и нещастен.

преди 4 минути, язе написа:

Ванка, тази вечер ми се наложи малко да пообоколя града и останах изумен! Аз бях единствения, който спира на жълт свтофар. Даже ми свирят и профучават край мен със свирене на гуми. Пешеходна пътека- какво е това? Ако искаш вярвай, за около половин час, наброих около 100 минавания на червено с бясна скорост и все през пешеходни пътеки. Ние живота си не уважаваме, кво остава за боклука, който дори и разделно събран, е неразделно прибран. :)

Знам много добре. Не ми се търсят стари снимки и клипове, какво съм снимал, и не само аз, ако знаеш... 2-3 или 5 в едно - и нищо. Изпреварва ме кретенът на пешеходна пътека и ми свири, че карам бавно или съм спрял. В това време пешеходецът едва успява да избяга... Това отива в КАТ (от доста време карам с регистратор, и то хубав) и там изчезва безследно. Минавания на червено, движение в насрещното, засичания... Оня ден карам по магистралата със 140, и един ме изпреварва, все едно съм спрял... Ама тук пак стигаме до ролята на държавата. Това се променя лесно и бързо. Не може да задължаваш със закон полицаите да слагат знак за радар, ако са спрели някъде с камера!

преди 3 минути, Тøни написа:

Съгласен съм с първата част, донякъде. Но ...

Не искам да се натискаме на никого. Това, че имам някакви симпатии, а и не само аз, не означава, че очакваме натискане.

Пропагандата я има навсякъде. Докато руската се ограничава със статийки за танкове, то западната ни обяснява, че Левски е виден евроатлантик, а турците са наши братя. Освен това, голяма чат от политическия ни елит са чиста проба чужди агенти и пропагандатори на някакви ценности, които са далеч дори от мен, какво остава за дядо и баба.

Колкото до това, че ти се иска да сме като Германия, Мирчо трола е обяснил в друга тема, че няма да станем. Той ми напомня на Каролев, който се възмущаваше в едно студио, че българите искат да живеят добре и да са щастливи. Нямало да стане, обречени сме на мизерия и реформи.

Виж сега, понеже живеем в демокрация, която е дошла с обещанието за по-добро, а хората едно време са свикнали на спокоен живот, макар и ограничени, се получават някои проблеми. Та нещата са доста сложни, защото аз и ти можем да видим как един германец изкарва за ден, колкото ти за седмица и започваме да мрънкаме, че и ние можем и искаме така. Ама понеже на българина му е отредена друга роля, трябва някой като трола да излезе и да ти вмени, че е лошо да искаш добър живот и трябва да търпиш безконечен преход, докато някой краде. Стига се до там, че се обявяваме сами за мързеливи, крадливи и некадърни, нищо че аз примерно бачкам по цял ден. Та ти не трябва да си щастлив и доволен, защото си придатък към ЕС. Ти си слуга на запада, работиш за малко пари, ядеш пилешки кожички и не можеш нищо да направиш, понеже си беден и нещастен.

За това става дума - за там важат едни стандарти, а за тук - други, ако изобщо ги има. А пропагандата е повсеместна. Историята ни се опитват да подменят! Мисленето ни се опитват да подменят! Защо отрязаха търговията с Русия по политически причини? Парите не миришат, нали така? Закриха се консервни предприятия и селско стопанство, които можеха да хранят цяла Русия, пък нека сме си в ЕС; почти цялата индустрия, част от която работеше чудесно, без никаква друга причина освен политугодничество на някого. АЕЦ? Закрихме "Кремиковци", а днес хвалби по всички медии, че ще строим нов комбинат като него??? И така нататък... Като работя седем дни в седмицата по 12-14 часа, да не би някой да ми го е признал или да съм забогатял? А съм всичко друго освен мързелив. И пак така нататък...

Опитвал съм се да променя нещо. И съм успявал. Докато си дадох сметка какво ми е коствало, доколко е съразмерно с постигнатия резултат и най-вече каква подкрепа срещам. Във всеки смисъл.

преди 6 часа, Wankata написа:

Затова и наш Бай Ганю като иде там, си събира боклука разделно, не хвърля отпадъци по улиците и спазва ЗДП до последната запетайка. Как е тук:

Изглежда не знаеш, но отделните контейнери бяха сложени като пробен етап , за да свикнат хората да отделят боклука,  и никога реално не е било разделно събирането, по точно изхвърлянето му от камионите. Всичко си отива на едно място. и това се знаеше.

За стъклото само не съм много сигурен как е ....

преди 6 часа, Тøни написа:

Колкото до това, че ти се иска да сме като Германия, Мирчо трола е обяснил в друга тема, че няма да станем.

Кво съм бил казал отново , дето не го знам че съм го казал ? :)

преди 6 часа, Wankata написа:

Защо отрязаха търговията с Русия по политически причини?

Поредна соц глупост и пропаганда. Никой не ти е орязвал нищо .

И сега никой не ти пречи да търгуваш с РФ , особенно че повечето стоки с които търгуваме , например лекарствата, не са под санкции или друго.

Но след като имаш отворен изгоден пазар другаде, при съседи дори , само мазохист би правил нещо "напук" да търгува неизгодно.

Консерви някой да ти пречи да правиш ? Прави и ЦД-та, възобнови ПРавец 8 , - ми прави и  изнасяй . Проблема обаче май е в друго, не в пазара, който е последна "спирка".

Пусни и Кремиковци :)

И такива като теб ще ми говорят за "подмяна на мисленето" , за"подмяна на историята" ...  ех ех ех ... няма как да се подмени нещо дето го няма

Или което е било тотално изкривено пропагандно /историята/

Да добавим и пренаписването на историята ни. Премахването или 'преместването', на определени произведения, все свързани с османското време. Жалките опити, да се определи онзи период, като прекрасен за българите. И колко хубаво сме живеели, ама дошли 'злите руснаци' и взели че ни поробили. Тукашния османски проповедник, се издаде че иска да се върнем, при османците. Другата мижитурка, поне се гърчи като червей и не се разкрива , толкова явно. :ph34r:

Понеже се подхвана темата за руския пазар - не е по конкретната тема, но ............!

Отряязахме Русия под евронатиск! Руснаците не са тъпи те пренасочиха своите пазари. Отпадналите наши доставчици бързо бяха  заменени с дрруги! Желаещи много защото там пазара е необятен! Сега и да искаме да се врънем - няма да стане ! Нишата е затворена.  конкуренцията няма да ни допусне! Конкуренти са ни и ред западни страни, които ни обясняват как не трябва да търгуваме с Русия и колко вредно е това, а в същото време те правят стокооборот за милиарди, в лоша Русия, че и производства разкриват! Да изреждам ли или!? Списъка е дълъг!

преди 21 минути, ghostBG86 написа:

Да добавим и пренаписването на историята ни. Премахването или 'преместването', на определени произведения, все свързани с османското време. Жалките опити, да се определи онзи период, като прекрасен за българите. И колко хубаво сме живеели, ама дошли 'злите руснаци' и взели че ни поробили. Тукашния османски проповедник, се издаде че иска да се върнем, при османците. Другата мижитурка, поне се гърчи като червей и не се разкрива , толкова явно. :ph34r:

Ако искаш да спориш с Левски или Възрожденците ни , нямам нищо против, но само ще се изложиш.... :)

Специално за такива като теб чуждопоклонници с лентички, полумесеци , чужди знамена пред българското и императри на аватарите :

Цитат

Не ща да съм турски и никакъв роб. ... Същото искам и за милия си род.

Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България

За враговете на демокрацията и републиката — смърт!

Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а — царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци.

От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи

Сегашната деспотско-тиранска система да заменим с демократска република.

Ако използвам вашата лексика бих запитал - Ах , кой ли толерастен соросоид платен , и налагащ  режима на демокрацията, и стемящ се към злата Европа, го е казал това ?

Или би поспорил със Захари Стоянов, Христо Ботев, и т.н. и т.н..  ?

Цитат

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

ех ех ,.... Народе .. ???

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, Black Power написа:

Понеже се подхвана темата за руския пазар - не е по конкретната тема, но ............!

Отряязахме Русия под евронатиск! Руснаците не са тъпи те пренасочиха своите пазари. Отпадналите наши доставчици бързо бяха  заменени с дрруги! Желаещи много защото там пазара е необятен! Сега и да искаме да се врънем - няма да стане ! Нишата е затворена.  конкуренцията няма да ни допусне! Конкуренти са ни и ред западни страни, които ни обясняват как не трябва да търгуваме с Русия и колко вредно е това, а в същото време те правят стокооборот за милиарди, в лоша Русия, че и производства разкриват! Да изреждам ли или!? Списъка е дълъг!

Да добавя, и разликата в субсидиите, между отделните страни. Правят се опити, да изкарат че получаваме много от ЕС. А реално, ние даваме повече, от колко получаваме. В една Франция, производители получават повече пари, от нашите земеделци. Нашата продукция, е неконкуретна, за това ядем полски ябълки. Кога последно, сте яли родни плодове или зеленчуци? А месо? Двойните стандарти на ЕС, валидни за малките страни, но не засягащи големите. Сега Англия изтъргува нови условия, а нали ЕС е обединение на равни държави.

преди 41 минути, ghostBG86 написа:

На мен ми е много болно за това осакатяване на дечицата в днешно време. Още помня колко увлекателно и в захлас г-жата в началното училище през далечната вече 2002-2003г. разказваше в захлас за славната българска история, както и за зверствата над българите през турско време. Помня и какво се пишеше в учебниците. И не мога да повярвам за сегашния абсурд. И как може да има такива наглеци, които и по телевизиите да се показват и да ми обясняват красивичко и сладникаво глупости, на които и децата няма да повярват.

В наши дни разбира се нямам нищо против турците, но историческите факти са си факти и никой няма право дори да си помисля да ги пипа! Ако в някой държави опиташ да се месиш в подобни неща няма да приключиш добре. Все едно в Саудитска Арабия да отидеш и да кажеш нещо за Мохамед. В Ислямабад, Пакистан - преди години беше убит човек заради няколко изречения критика относно исляма. Директно минути след това се насъбира тълпа и го линчува публично заради поругаване на религията им. Така се пази, но ние гледаме в момента да сме богати и известни, типично по американски. Друго не ни интересува.

проф. Пламен Пасков беше казал, че за да съсипеш морално и духовно един народ (след което следва и физическото му падение) е нужно да промениш или унищожиш 3 неща в дадената страна - икономика, армия и история. Икономиката на България след 1989г е почти унищожена и така съставена, че да изхранва около 5 милиона души.

Армията от 220 000 през 1989г, сега е малко над 20 000. За историята проф. Пасков изтъква следното "можеш да промениш един народ, когато им смениш представите за това какви всъщност са те". Исторически факт е, че ние сме армия още преди да сме държава. Много преди Хан Аспарух да каже "Тука е България" сме били армия, в която са влизали всички - мъже, жени, деца със сопи, камъни и тн... а като се замислим и до ден днешен има държави без армия. А ние сме, още преди да сме били държава ;). 

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

на 20.02.2016 г. at 7:51, miro20 написа:

Факт е точно обратното. И цитирах по назад някои ФАКТИ .

Какво си загубил благодарение на САЩ и Турция не разбрах ? Визираш фалита на  "процъфтяващия развит "  социализъм '89 г ли ?? :)

Както цитирах отново по назад, НЕ благодарение на Русия, а ВЪПРЕКИ нейните интереси, сме се обединили,  и ако има нещо "благодарение" на Русия това е  че са ни окастрили още повече.

Второ - Всички истински българи са... българи драги , не -фили  и чуждопоклонници .  Как можа да кажеш такава глупост, не знам.

понятието " националнокатстриран " трябва да влезе в уикипедията .

Дори пишещите се "националисти" от Атака трябва да влезнат в тази уикипедия. Защото няма  по света нито една националистическа партия, която да развява чужд флаг заедно и над собствения си , национален , нито да лобира и пропагандира чужда политика в държавата си..

В най новата история виждаме един период , в сравнение че под влиянието и прякото подчинение  на СССР  /на което се радвате като "българи" боже боже / та, от почти равния старт преди ВСВ, виждаме как в сравнение с Европа  сме в пъти по нисък стандарт на живот  90-те години. И до сега.

Ако визираш периода след фалита на соца - след '90 до сега, също се вижда много праяка зависимост - държавите които най бързо са се оттървали от постсъветския синдром и влияние на руснаците, сега са в пъти по добре - Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Прибалтийските бивши републики ..

Ние не го направихме и сме логично на опашката.

Как може някой да се радва на това, не знам... не и българин.

ПП

Още една статия, специално за "язе" да си я прочете за домашно :

http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/a-19062253

Покажи скритото съдържание

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев е категоричен, че съвременните поколения българи не дължат нищо на връстниците си в Русия. Сегашните българи са в дълг единствено пред собствените си деди и прадеди, чиито имена и дела са в пъти по-малко увековечени в сравнение с невижданото никъде по света, освен в България, изобилие от паметници и имена на улици и площади, посветени на дейци на Руската империя. Василев съзира в честите нападки на Кремъл срещу България по темата за историческата памет и признателност един от пропагандните ходове на Путин и неговия режим. Призванието му е да обясни на руснаците защо репутацията на страната им зад граница е срината и защо политиката на Кремъл среща сериозен отпор в близки и далечни страни.

"Днешните българи са в дълг единствено пред собствените си деди и прадеди"

“Никой не може да избие от главите на руснаците мисълта, че Русия е освободила Европа и затова европейците трябва да са и вечно благодарни. Напъните на Кремъл да реанимира руското имперско величие не са случайни, защото в несекващите за Русия времена на суров деспотизъм това чувство е било единственото „лепило“, което е предпазвало страната от разпад. Всъщност към съседите си руснаците се отнасят по същия начин, по който се отнасят един спрямо друг в собствената си страна – грубо и агресивно, според правилото на по-силния“, твърди посланик Василев. Той е убеден, че в Кремъл, а и в съзнанието на много руснаци понятието „българска външна политика“ е оксиморон . Подобно мислене изключва независимо поведение на държава от „близкото зарубежие“, в което външната политика е единствено функция на дела на русофилите сред населението.

„В България погрешно се тълкува съдържанието на понятия като „братски“ и „братушки“. В Русия техният смисъл се свързва единствено с отношението на по-големия, по-силен и по-мъдър „брат“ към по-малкия, по-слаб и по-уязвим съседен народ. Този патернализъм е разпространен не само спрямо българите, но и към всички народи от „близкото зарубежие““, свидетелства Василев.

Избирателната амнезия на Кремъл

Философът Калин Янакиев намира за пълен абсурд опитите на Кремъл да пренася, монополизира и инкасира признателността, която много поколения в Европа „дължали“ на поколения от времената на царска Русия и на сталиновия СССР. „Да, българите помнят своето освобождение и добре поддържат всички паметници на руси, украинци, финландци и румънци, които са паднали в руско-турските войни. Парадоксалното е, че Сергей Лавров наистина е прав за българската амнезия, но не в смисъла, който влага в нея. Истината е, че след 1878 г. няма значимо събитие в историята на България, в което Русия да не се е намесила в ущърб на нашата страна. Руската интервенция по правило ни е носила огромни загуби на хора, суверенитет и територии. Русия е била против Съединението и на страната на Сърбия в последвалата сръбско-българска война. Основните играчи в заговора срещу княз Батенберг, довел до неговата абдикация, са платени руски агенти. Русия е била против обявяването на българската независимост. Санкт Петербург активно е насърчил тайния сговор между Сърбия и Гърция срещу България през 1913 г., след който страната губи огромната част от освободените си земи. Руската армия се бие срещу българите в Добруджа по време на Първата световна война. Но най-голямото и непризнато и до днес от Кремъл престъпление срещу България е установеното върху щиковете на Червената армия кърваво комунистическо управление за цял половин век, което унищожи българската държавност и интелигенция“, изрежда фактите Калин Янакиев.

"Вечна признателност" за установената върху щиковете на Червената армия комунистическа диктатура?

Той недоумява защо на фона на „глупавия спор“ как да се нарича османското владичество в България, никой не е споменал за проблема как да се оприличи съветското „присъствие“ и русификацията на страната през периода между 1944 г. и 1989 г. „На фона на българските „роби“ на Османската империя, които не само са имали църковна самостоятелност и са можели да пътуват зад пределите на империята, но и са притежавали значителни за времето си производства и са развивали самостоятелна стопанска дейност, насаденият и поддържан от Москва комунистически режим напълно се вписва в почти всички параграфи на понятието „робство“. Незнайно защо обаче в България никой не разисква този проблем. Ето за тази българска амнезия става дума“, обобщава Калин Янакиев.

Пак ли да се снишим?

Илиян Василев намира подхода на Кремъл да свързва претенциите си за „историческа признателност“ с комерсиални интереси за особено груб. Ярка илюстрация за трансформацията на „историческия“ патернализъм в икономически план е „Южен поток“. „В процеса на договаряне на строителството на българския участък от тръбата нито една българска фирма не успя да получи директен контракт. Участващите предприятия от България можеха да бъдат единствено подизпълнители на руски фирми. Същото се случи по време на търговете за нуждите на Олимпиадата в Сочи няколко години преди кончината на „Южен поток“. По мои изчисления, ако „потокът“ беше изграден, в България след доста години щяха да влязат средства, равняващи се на 5-7 % от стойността на проекта“, изтъква Василев, който сега е финансов консултант на енергийни начинания.

Калин Янакиев посочва, че щом българското правителство предпочита да мълчи след нападките на Кремъл, то българското общество и медиите трябва да намерят отговори на грубите и непочтени настоявания за „признателност“ заради Освободителната война. „Нашите поколения могат да потърсят диалог със сегашните руснаци за историческата памет и за начините на нейната употреба. Ние можем да заявим това, което помним – насаденото от съветския комунистически режим робство върху българите. Можем да поискаме от Русия като официална правоприемница на СССР дължимото извинение за извършените престъпления и продължилата десетилетия изолация от нормалната цивилизация. Но все още на българския народ и неговите управници им липсва увереност и кураж да отговорят подобаващо на възмутителните опити за изкористяване на отношенията между България и Русия“, заключава Янакиев.

Отново се казват полуистини и се пишат глупости. Между другото в учебниците преди 89 не е скривано, че Русия е била против Съединението.

На 6-ти септември 1885 г. Захари Стоянов прочита една прокламация в Пловдив и това се смята за Деня на българ­ското Съединение. Честваме го тържествено, честваме го с много казионни прояви. Какво се опитвахме да съединим през 1885 г. ? Не знам дали отго­ворът на този въпрос се търси. Когато съм присъствал на по­добни тържества, не съм чувал някой български политик да говори всъщност защо имаше Съединение. Говори се, че това е акт на българска идентичност, на българска самостоятелност, че това сме го направили въпреки или против великите сили, което не е така, но така се говори за повдигане на националния дух. Няма лошо. Хубаво. Нека да си казваме, че някога сме направили нещо със собствени сили. Макар, че то не е съвсем така.
159-176x300.jpg

Факсимиле от книгата „Българите такива каквито са”, издадена в Лондон през 1885 г.

Който познава историята знае много добре, че Съединението е позволено от великите сили, защото Русия плаща цената за него. Ние се съединяваме с т.нар. Източна Румелия през 1885 г. Княжество България е една оря­зана територия от Санстефан­ска България, за която пледира граф Игнатиев, за която пледира руският цар, руското правител­ство, а това, което получаваме реално на Берлинския конгрес през 1878 г., няма нищо общо с истинските етнически граници на България. Получаваме едно орязано парче земя между Дуна­ва и Стара планина, което бива наречено Княжество България. То не е суверенно княжество, а е подчинено на султана, на Ви­соката порта. Всъщност получа­ваме попечителство на султана над Княжеството. Източна Ру­мелия или южната част от Бъл­гария, и то не цялата остава като провинция, в която има българ­ски управници, но е изцяло под администрацията и контрола на Турция.

Съединяването между Кня­жеството и Източна Румелия става, защото на Берлинския конгрес дядовците на днешни­те лидери в Европейския съюз седнаха и нарязаха България като баница. Ей така, насякоха поне минимум пет парчета, след което многострадалния българ­ски народ тръгна да обединява себе си. Сръбско-българската война от същата 1885 г. е пър­вата война, която младата бъл­гарска държава води. Спечелва я успешно, с героизма на своите съвсем млади офицери и вой­ници. Това е причината Съеди­нението да бъде оставено без последици, да няма военна на­меса на Турция и ново разкъс­ване на България.

България побеждава, но е ос­тавена така, защото Русия пла­ща цената. Също една дребна подробност в историята, която се прескача от днешните писа­чи на учебници, тъй като не е политически коректно. Трябва да се каже, че независимостта на България идва чак през 1908 г., когато в султанска Турция се прави един масонски преврат на младотурците. Да, но младотур­ци-немладотурци, те тогава ис­кат контрибуция. Контрибуция е заплащане като обезщетение срещу нанесени щети.

Тогава през 1908 г., за да при­ключи сагата с независимостта и Съединението на поне две части от България, Османска­та империя поставя на масата едно изискване – 125 милиона златни франка. Да й се платят за това, че България обявява неза­висимост.. Ако не – война. Кой спасява положението? Велико­британия?! Франция?! Италия?! Германия?! Не. Русия спасява България, като опрощава взема­нията, които има да получава от Турция, заради Руско-Турската освободителна война. Т.е. Ру­сия плаща за независимостта на България. Това го казвам за сведение на патологичните ру­софоби, които в момента упра­вляват България, които препода­ват в университетите като Нов български, които учат подра­стващите студенти на неверни глупости за историята на Бъл­гария и които внушават омраза към Русия – Освободителката на България.

Един от грешните изводи, които се набиват и които днес се учат и се вкарват в съзнание­то на младите хора, е, че Вели­кобритания тогава е подкрепила нашето Съединение. Ще кажа само, че тази същата Велико­британия, за която се казва, че защитила България, всъщност представя българите като ди­вашко племе, което не заслужа­ва въобще да получава разшире­ние на юг от Балкана. Пише го в английската книга „Българите такива каквито са”. Издадена в Лондон през 1885 г.

Какво пише в тази книга? В нея пише, че българите са вар­вари, дивашки племена, които са дошли в територии, които се владеят от великите гърци, тъй като Гърция дава цивилизация­та на целия свят и това, което се нарича Източна Румелия, всъщност принадлежи на Гър­ция, казват англичаните. В тази книга пише още също така, че българите са едно дивашко пле­ме, което е правило какви ли не зулуми и диващини на Балкани­те, докато дошли турците, кои­то въвели ред и хармония сред населението по тези земи. Ред и хармония са въвели турците! Това го пишат англичани през годината на нашето Съедине­ние. Турците са били една пре­красна цивилизована раса, така се изразяват авторите на книга­та, която е наложила ред и се е отразила много благотворно на дивашките племена като бълга­рите.

Напоследък се убеждавам, че много често трябва да припом­ням азбучни истини на някои папагали тук, на някои излъс­кани мозъци в България, които продължават да твърдят, че Уин­стън Чърчил е велик политик. Този дегенерат-алкохолик често е казвал, че България трябва да се затрие. Той какво е повтарял? Повтарял е същите тези от тази книга. Той е повтарял същите виждания на английския елит спрямо България.

Хайде, продължавайте да обяснявате, че Англия била за­щитила България. Защитила я е на кукуво лято. Англия винаги е играла срещу България. Англия, основният фактор, който удъл­жава турското робство на Бъл­гария с поне 50 години.

Проектираната от Англия Гърция още от 1828-ма годи­на получава автономия. Защо? Защото над нея е английският политически чадър, защото Ос­манската империя е абсолютно послушна спрямо Великобрита­ния, става нейна колония и слу­ша всичко каквото й се каже от­там. Защото всичко това трябва да работи срещу основната, ог­ромната, единствената, право­славна империя, тогава царство Русия. Всичко, което работи срещу Русия, е добре за Англия.

Западна Европа, тогавашни­ят европейският съюз Англия – Австро-Унгария – Франция – Германия нарязаха България по един дивашки, варварски начин. Кои са диваците и варварите? Англичаните, французите, гер­манците, австро-унгарците. Те са диваците. Те са варварите на Европа. Ние сме цивилизатори­те на Европа. Ето това трябва да се учи в учебниците, но то ще се учи в учебниците, когато изхвърлим националните преда­тели от политиката и когато Бъл­гария се управлява от наистина мислещи и познаващи истинска­та история хора. Защото на мен ми омръзна от невежи бездарни­ци, които претендират да са по­литици и които искат да забра­вим това, което е било. Искат да не узнаем каква е истината.

Русия винаги е стояла зад нас и е била готова и да ни освободи и да ни защитава, освен, ако раз­бира се, не се държим идиотски и кретенски, както сега го прави поредното българско правител­ство кабинетът „Борисов 2”, президентът „Плевнелиев 1”.

Правилно забелязвате, как лъжльото преиначава нещата. И прави опити, да пренаписва история. Ама премълчава, че похода на българската армия към Белград, е спрян от Австро-унгарската империя. Която заплашва България с война. И реално това е държавата, която стои зад нападението на Сърбия, срещу България. ;)

преди 6 часа, ghostBG86 написа:

Нашата продукция, е неконкуретна, за това ядем полски ябълки. Кога последно, сте яли родни плодове или зеленчуци? А месо?

Ми защото не им се седи на село и дойдоха всите у градо! Да учат висше целиа народ€Университети бол приямет без проблем.

Мойто село стана пусто,празни къщи.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

преди 2 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Ми защото не им се седи на село и дойдоха всите у градо! Да учат висше целиа народ€Университети бол приямет без проблем.

Мойто село стана пусто,празни къщи.

Да, бе, ама и на тебе не ти се остава на село:)

преди 1 минута, karadzha написа:

Да, бе, ама и на тебе не ти се остава на село:)

Представяш проект за птицеферма,кравеферма и така кандидатстваш за субсидия у Николово,Мост или Черноочене!:D

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Представяш проект за птицеферма,кравеферма и така кандидатстваш за субсидия у Николово,Мост или Черноочене!:D

Това може да е тъй, но виж няма ли възрастово ограничение (до 32- ли, 36-годишна възраст):) А на кой ли млад му се работи?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.