Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

200 000 турски кюрди са бежанци заради неофициалната турска гражданска война срещу тях - те също са реална заплаха да тръгнат към България и Европа...Ердоган това го пропуска,  а неговата Турция е причина за проблемите с кюрди и туркмени в Турция, Сирия и Ирак...Турция е причина за кризата близо до България - заради идеята да присъединят към Турция сирийска територия с туркмени, без да допуснат отделяне на кюрдите!   Сега турската непредсказуема политика  е много опасна за нашия регион, а и в световен план - заради членството им в НАТО.

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 213,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 13 минути, attj написа:

Турция е причина за кризата близо до България - заради идеята да присъединят към Турция сирийска територия с туркмени

Тоя пак присъединява, анексира, освобождава, ревизира ... земи...  :)

Много ми е интересна твоята визия  и представа за света .

Начертай го на една карта :) моля :)

Много ще ми е интересно .

Едно червено петно със сърп и чук и  колорадски бръмбар ? :)

преди 10 часа, miro20 написа:

Тоя пак присъединява, анексира, освобождава, ревизира ... земи...  :)

Много ми е интересна твоята визия  и представа за света .

Начертай го на една карта :) моля :)

Много ще ми е интересно .

Едно червено петно със сърп и чук и  колорадски бръмбар ? :)

Много ти е опростена представата и нямаш шанс да отгатнеш и да разбереш турските многовариантности...Те сега са ядосани и на Русия ...и на САЩ... Хич не им е до България - значи няма как да си доброволец в българска АТО заради Кържалийско...    Засега временно не си заплаха за сигурността на България ... 

Както и очаквах. Третополовците започнаха, да защитават Ердоган. Вчера, тукашния им представител, изкара главорезите на ИД, борци за свобода.

Ето го и идола, на всички третополови. Ердоган, се борел срещу Доган. :ph34r:  Утре тия нищожества, че разправят че Ердоган, защитава нашето евро бъдеще.

http://ivo.bg/2016/02/11/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%8F%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B0/

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Кой ви е зомбирал толкова , не знам, ама аз , усещам , ще ви събудя като запасняк . който ще ви строява срещу такъв "братски вежлив аскер"

Първо срещу аскера няма да има нужда да строяваш никого по простата причина,че всички ще защитаваме държавата си.

Второ няма да будиш примерно мене понеже най вероятно ще козируваш като ме срещнеш. И гледай да не клинчиш,че не подбирам средства.

Трето вменяваш мнения на хора,които не са ги казвали а просто възмутени са цитирали дадена новина пусната в новинарски сайт.

Цитат

Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас, заяви Ахмед Ахмедов

А за аватара си виж първо твоя.

Цитат

"братска помощ" ли ??  Повръща ми се като чуя за  "братска помощ".

Турска братска помощ ми е повече от неприятна. Но не бих се изразил като тебе. Въпрос на възпитание.

Редактирано от nikssi
правописна грешка (преглед на промените)

Си Ен Ен: Турският кошмар в Сирия се сбъдва

Руското участие в сирийския конфликт коренно промени хода на войната за Анкара

Spoiler

Падането на Алепо, контролирано от терористите, ще стане най-силният удар по стратегията на Анкара, пише наблюдателят на Си Ен Ен Гьонел Тол. „Кошмарът за Турция се сбъдва”, се казва в статията. Сирийските правителствени войски, които са подкрепяни от руската авиация, отрязаха последният крупен маршрут за снабдяване на терористите в Алепо. Ако сирийската армия успее окончателно да постави под свой контрол този коридор, цялата сирийско-турска граница ще се окаже под управлението на силите, които „Анкара ненавижда” – на президента на Сири Башар Асад, се казва в статията. „До момента Турция отказваше да преразгледа своята линия относно Сирия, но създалата се ситуация, вероятно, скоро няма да й остави други варианти. Битката за Алепо свидетелства за това, че този сценарий не е много далеч”, отбелязва Гьонел Тол.

Участието на Русия в сирийския конфликт коренно промени хода на войната за Анкара. Турция заедно със САЩ планираха създаването на зона без полети по сирийско-турската граница. Анкара се надяваше, че благодарение на „безопасната зона” напредването на кюрдите на Север ще бъде прекратено, а така наречената сирийска опозиция ще укрепи своите позиции и изцяло ще постави под свой контрол Алепо, а властта на Асад ще отслабне, пише авторът.

Но след като Анкара свали руския бомбардировач Су-24, а Русия в отговор разположи в Сирия зенитно-ракетните комплекси С-400, създаването на безпилотната зона стана невъзможно. Освен това, САЩ обявиха явната си подкрепа за противниците на Турция – кюрдите, които постигнаха съществени успехи в борбата против ДАЕШ.

Няколко пътя за снабдяване на терористите в Алепо продължават да действат, но, вероятно, това няма да продължи дълго. Ако сирийската армия превземе територията западно от Алепо, Турция ще се окаже изцяло отрязана от поддържаните от нея терористи. Освен това, десетки хиляди сирийци бягат в Турция на фона на битката за града, отбелязва Тол.

Най-лошият сценарий за Турция е този, при който сирийските кюрди ще успеят да създадат автономия по сирийската граница с Турция и Ирак. Някои експерти предполагат, че този развой на събитията може да накара турския президент Реджеп Тайип Ердоган да се намеси пряко в Сирия. За Ердоган това може да бъде крайно „примамливо”, но все пак нахлуването на турски войски в Сирия е малко вероятно, защото би било „твърде рисковано и в политически, и във военен смисъл”, пише авторът.

преди 8 часа, attj написа:

Хич не им е до България - значи няма как да си доброволец в българска АТО заради Кържалийско...    Засега временно не си заплаха за сигурността на България ... 

Аха.. сигурността на България казваш е в твоите любими автономиии , рязане на държава и ревизия на стари умрели империи в техните стари граници ?

Не, мерси ... и да, пак ще затвърдя - аз ще съм в българската АТО , защитаваща териториалната цялостност и суверенитет на държавата си.

преди 8 часа, ghostBG86 написа:

Утре тия нищожества, че разправят че Ердоган, защитава нашето евро бъдеще.

Не мога да те разбера - След като съм ви опонент, сам себе си ли се визираш ? :):)

преди 2 часа, miro20 написа:

Аха.. сигурността на България казваш е в твоите любими автономиии , рязане на държава и ревизия на стари умрели империи в техните стари граници ?

Не, мерси ... и да, пак ще затвърдя - аз ще съм в българската АТО , защитаваща териториалната цялостност и суверенитет на държавата си.

Не мога да те разбера - След като съм ви опонент, сам себе си ли се визираш ? :):)

Миро, в този форум ти въведе термините Новоосмания, КНДР и т.н. И никой друг освен теб не ги ползва. А ти ги ползваш най-редовно и ни обвиняваш нас, че сме били за.... А ти разбираш ли си ни бил опонент и си най-големия родолюбец който съществува. Ти въведе Новоосмания миналата година 2-3 седмици преди скандала с турския дипломат. Интересно съвпадение по време на събитията, не мислиш ли- опоненте наш. И оттогава стотици пъти си го споменал. Я кажи къде някои от тези на които си опонент е споменавал за цепенето на България. Във всички постове излиза само от твоите уста. И то редовно. Явно за да свикваме с мисълта. И после такива като теб щели да защитават България моля ти се. Които се радват, че сме в НАТО и се посират от кеф, че турците щели да пазят небето ни...Такива като теб продадоха България за жълти центове, и са последните които ще вземат да защитават нещо. За тях понятията териториална цялост, суверенитет, Родина и т.н. са само кухи думи без никакво значение. Честно казано- повръща ми се от индивиди като теб. За съжаление- много сте, силни сте...Ама пък аз напук- ще си бъда АЗ. И все се надявам, че ще дойде момент в които ще ти секне кранчето и ще трябва да си изкарваш прехраната с честен труд и мазоли на ръцете. Споко- от това не се умира, колкото и да не ти се вярва. Доказателство са 99% от Българите останали да живеят в България и да хранят продажници като теб и рзните му дупетати, министри и др.

преди 8 минути, upili написа:

Ама пък аз напук- ще си бъда АЗ

Ако щеш вярвай, това ми е целта - всеки да си бъде своето "аз" , а не да вЕрва в малоумна дезинформационна пропаганда и каквото ви налеят медиите.

аз нито една лъжа нямам казана тук, сравненията които ескалират твоето заяждане, виждам имат ефект.

С тези сравнения доказвам несъстоятелността на сепаратизма и тероризма, който защитавате по принцип, срещу  нелогичното възстановяване на стари умрели империи и граници - било то руска или османска империи , и срещу тези чуждопоклонници , които са си сложили лентички, полумесеци, портрети на нови фюрери рашисти и т.н.... знаеш ги , но си сляп за това.

Така че пак ти казвам на теб - доволен съм от реакцията ти и раздразнението, това показва че казаното от мен е правилно и е стигнало до някои мозъци.

Същото го казвах и на другите от пропутинската агитка тук / вие не сте русофили/  - колкото повече псувате моите сравнения , това е псувни към самите вас, защитници на авторитартизма , сепаратизма, феодализма и на  фюрерски имперски методи .

преди 8 часа, nikssi написа:

Второ няма да будиш примерно мене понеже най вероятно ще козируваш като ме срещнеш. И гледай да не клинчиш,че не подбирам средства.

Ами ще видим :) Не знам къде ще ме сложат като офицер от запаса, но гледай ти поне да не си изгонен от нея заради антибългарските ви изцепки .

преди 16 минути, miro20 написа:

Ако щеш вярвай, това ми е целта - всеки да си бъде своето "аз" , а не да вЕрва в малоумна дезинформационна пропаганда и каквото ви налеят медиите.

аз нито една лъжа нямам казана тук, сравненията които ескалират твоето заяждане, виждам имат ефект.

С тези сравнения доказвам несъстоятелността на сепаратизма и тероризма, който защитавате по принцип, срещу  нелогичното възстановяване на стари умрели империи и граници - било то руска или османска империи , и срещу тези чуждопоклонници , които са си сложили лентички, полумесеци, портрети на нови фюрери рашисти и т.н.... знаеш ги , но си сляп за това.

Да-а, ти, явно, си за създаване на нови империи – такива като американската. Не болтай ерунда, пожалуйста:)

Пази, Боже, от родолюбци като тебе.

П.П. То злото, гледам, не спи:)

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

На мен това ми говори само, че ще посрещаш с хляб и сол братските ти НАТО-вски войски от южната ни съседка. По заповед на шефчетата ти отвъд океана, те ще са ти съюзници и ще ни пазят. Пази боже от такива защитници офицери като теб.

Мирко още първия ден ще е първия набит офицер от армията:)

Разликата между нас е очевидна - вие ми плямпате измишльотини "аз какво ще...." докато аз ви показвам "какви сте".

И то най вече посочвайки  вашите думи и идеологии :)

преди 33 минути, 卡拉贾 написа:

Защото съм за териториалната цялост на България, против сепаратизма и нелогични антибългарски идеологии ,рашизъм  и фашизъм ?

И съм опонент на чуждопоклонници които величаят по всякакъв начин превъзходството на чужда нам държава ?

Или затова че идоли са ми българските Възрожденци ?

преди 41 минути, 卡拉贾 написа:

Пази, Боже, от родолюбци като тебе.

Пази Боже от такива умници като теб, които напразно споменават и спекулират  с "името Господне".

преди 37 минути, 卡拉贾 написа:

Защо да го бият,като от него може да стане чуден шпионин(двоен,троен-няма значение).

За нас информация,неговите трепети и въжделения ежедневно задоволявани,а най-доволни ша са рязаните карагии...

преди 5 минути, miro20 написа:

Разликата между нас е очевидна - вие ми плямпате измишльотини "аз какво ще...." докато аз ви показвам "какви сте".

И то най вече посочвайки  вашите думи и идеологии :)

Защото съм за териториалната цялост на България, против сепаратизма и нелогични антибългарски идеологии ,рашизъм  и фашизъм ?

И съм опонент на чуждопоклонници които величаят по всякакъв начин превъзходството на чужда нам държава ?

Или затова че идоли са ми българските Възрожденци ?

Пази Боже от такива умници като теб, които напразно споменават и спекулират  с "името Господне".

Само на думи са ти идоли въпросните Възрожденци, щото те са били родолюбци и русофили. А не като тебе пишман-патриот и американофил.

Така че разправяй ми ги на шапката тия твои лафове.

Ти своята си идеология не знаеш, нашата посочвал, завалията:)

Ха ха чудя се да вярвам ли на ушите си гледайте Коритаров - медийния съветник на Местан  и преценете сами кой какъв е!

После попаднах на това

Цитат

Журналистът Коритаров работел при Местан от три години и получавал ежемесечни тлъсти хонорари за услугите си, сред които влизал и ангажиментът да пише речите на отлъчения лидер.

Ама как само защитаваше Местан и Ердоган тоя Коритаров просто не е истина!

преди 2 часа, 卡拉贾 написа:

Само на думи са ти идоли въпросните Възрожденци, щото те са били родолюбци и русофили.

Точно така - родолюбци и русофили. Какъвто съм и аз.

Отново за теб да повторя , въпреки че си го знаете - вие не сте русофили а путинисти. Спокойно мога да ти рецитирам няколко стихотворения от руската литература, чел съм и учил в оригинал много други произведения и се гордея с това.

Разликата между путинист и русофил е както да познаваш германската култура и да си хитлерист.

Едното понятие не те прави другото. Русофил не те прави рашист и путинист.

За българите и Русия  е друга тема и съм си казвал мнението там за Възрожденците

преди 42 минути, nikssi написа:

Ха ха чудя се да вярвам ли на ушите си гледайте Коритаров - медийния съветник на Местан  и преценете сами кой какъв е!

После попаднах на това

Ама как само защитаваше Местан и Ердоган тоя Коритаров просто не е истина!

Както и тукашните третополовци, с пяна на уста, прославят Ердоган. :) И повтарят опорните точки, спуснати от Анкара.

преди 7 часа, miro20 написа:

Точно така - родолюбци и русофили. Какъвто съм и аз.

Отново за теб да повторя , въпреки че си го знаете - вие не сте русофили а путинисти. Спокойно мога да ти рецитирам няколко стихотворения от руската литература, чел съм и учил в оригинал много други произведения и се гордея с това.

Разликата между путинист и русофил е както да познаваш германската култура и да си хитлерист.

Едното понятие не те прави другото. Русофил не те прави рашист и путинист.

За българите и Русия  е друга тема и съм си казвал мнението там за Възрожденците

Къде се набута пак – родолюбец и русофил:)И дяволът знае Библията, по-добре и от вярващите, но това не го прави от последните. Същата работа и наш Мирко:)

Получил си ти идейната закваска от бившата БКП, за да можеш да се преориентираш на 180 градуса:) Ама такива ветропоказатели по нашенско – бол:)

Толкова си жалък и смешен, че няма накъде – умният човек като няма какво да каже, си мълчи. А ти не спираш да ръсиш глупости и имаш претенции за висок ай-кю:)

Не спираш да хвалиш америнугите и Запада с техния висок стандарт на живот – това ли ти е патриотичното и русофилското? Такива като тебе правят от Путин от тиранин един по-симпатичен чичка:) Но ти няма как да го разбереш, щото човешката психология ти е напълно чуждо понятие (не че на нас не ни е, ама ти ни минаваш всякак):)

Добре че не съм ти работодател, веднагически щях да ти спра платата за тролене с обратен ефект:)

Редактирано от 卡拉贾 (преглед на промените)

Тука и тука  четох за едни. Не давам цитат,че току виж някой изникнал от храстите и почнал пак с кютата - да обръща думите ми наопаки.

ДС доносниците са първи турски мекерета. Там нали си ги знаете минджево-коритаро ердогановци. :min07:

преди 12 часа, ghostBG86 написа:

Както и тукашните третополовци, с пяна на уста, прославят Ердоган. :) И повтарят опорните точки, спуснати от Анкара.

Себе си ли отново визираш ??? не разбирам.. :)

преди 11 часа, 卡拉贾 написа:

Къде се набута пак – родолюбец и русофил:)И дяволът знае Библията, по-добре и от вярващите, но това не го прави от последните. Същата работа и наш Мирко:)

Получил си ти идейната закваска от бившата БКП, за да можеш да се преориентираш на 180 градуса:) Ама такива ветропоказатели по нашенско – бол:)

Толкова си жалък и смешен, че няма накъде – умният човек като няма какво да каже, си мълчи. А ти не спираш да ръсиш глупости и имаш претенции за висок ай-кю:)

Не спираш да хвалиш америнугите и Запада с техния висок стандарт на живот – това ли ти е патриотичното и русофилското? Такива като тебе правят от Путин от тиранин един по-симпатичен чичка:) Но ти няма как да го разбереш, щото човешката психология ти е напълно чуждо понятие (не че на нас не ни е, ама ти ни минаваш всякак):)

Добре че не съм ти работодател, веднагически щях да ти спра платата за тролене с обратен ефект:)

Ко каза ??? :):):)

• Автор
преди 4 минути, M.Николов написа:

Брутално откровено!:(

Когато някой желае да промени нещо към добро, той казва и показва нещата такива, каквито са.

За 25 години уж независимите български медии, всъщност служещи на управляващите и кръговете около тях, успяха да ни промият мозъците до такава степен, че голяма част от хората започнаха да възприемат черното като бяло и бялото като черно.

Последствията...

Доц. Христов ги каза.

Ах , доцент Христов :) любимият на русофили бг , поглед инфо и подобни :):)

Всъщност много истини казва разбира се, и за икономиката и за образованието , но сепкулативно представени .

Имали сме завод за ЦД, ималли сме танкове... и... "онея го разрушиха" , "онея ни наложиха модел" ... и т.н..

Да бе обяснил защо фалира СИВ и защо се разпадна Варшавския договор ?

Кой бе виновен за тромавата соц администрация, и прословуто скатаване, неефективност, липса на гъвкавост, връзкарство , нелогични партийни разпоредби , грандомания ??

Не казва.

Всъщност, той , като доцент по социология, сам описва метода който прилага - че хората искат да им казват това което искат да чуят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.