Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Ако не си забелязал, той държи повече в други неща като, злато например, отколкото в долари, при това централната руска банка от години насам намаля доларовите си резерви ;) Чети малко повече...

А цената на злато се котира в долари. Еврото и то е подпряно с доларовв резерв в ЕЦБ. Златото може се вдигне но може и да падне.

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

току-що, miro20 написа:

Освен  горните примери , за Германия след ВСВ  до сега на какво ниво са, нещо да кажеш , "каун нещастен " ?

И аз често си задвам  този въпрос за вас.

Между другото, откъм заплата, и тук можеш да въртиш геврека за прилични пари .

Германия след ВСВ се оправя повече благодарение на себе си , плана Маршал е само началенстимул сред ограбнането и репарациите които са задължени да плащат на запада... Защо ли другата Германия също е добре се пита по скоро в задачата, нали са в соца :)))

А за въртене на геврека Пиги ми мазен, не си познал изобщо, но нормално, не си в час с професията изобщо ;):D:D .. но това за теб е нормално състояние, така че не се безпокой...

преди 52 минути, lsmurf написа:

Поредния червеникакъв трол . Като толкова ти харесва социализма що щеш в Британия бе байо.

Относно това.. забелязал съм че най големите фенове на соца са тези седнали да философстват на уютно и топло в някоя "зла капиталистическа страна" , от която ползват всичк привилегии и социални облаги, и от който аршин "раздават акъл"  колко хубаво е било през соца :)

Та.. затова казах .. нека се суркат по баира... и им гледай сеира :)

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

А за въртене на геврека Пиги ми мазен, не си познал изобщо, но нормално, не си в час с професията изобщо ;):D:D .. но това за теб е нормално състояние, така че не се безпокой...

Ами не мисля и да споря с теб за "геврека" ... предполагам в РФ при Пу ще печелиш дори повече.

току-що, _Alex&Vanko_ написа:

А цената на злато се котира в долари. Еврото и то е подпряно с доларовв резерв в ЕЦБ. Златото може се вдигне но може и да падне.

Цената на златото се котира според производителя и търгуващия го, ако иска ще е в долари, ако иска ще е в друго, може и батртерна сделка... Златото не зависи от долара, а е независимо платежно средство универсално за целия свят .... 

Даването му като цена в долари се базира на все още конюктурата че долара струва нещо реално, политическа конюктура му се вика на това, но и то няма да е вечно :)))) Все пак злато се е търгувало и преди, в британски паунди, в германски марки, и так дале ... 

преди 2 минути, miro20 написа:

Относно това.. забелязал съм че най големите фенове на соца са тези седнали да философстват на уютно и топло в някоя "зла капиталистическа страна" , от която ползват всичк привилегии и социални облаги, и от който аршин "раздават акъл"  колко хубаво е било през соца :)

Аха, и какви социални облаги мислиш че позлвам аз например а :))))

Недоварени ми мазнико, не мисли че всички с акато теб келиперджии, дето г*за си дават за да го уредят някъде без да заслужава...

Единственото което позлвам тука е търсенето на работна ръка, нищо друго...За всичко осанало си плащам като поп.. я данъци, я сметки... Никакви социални и такива както ти явно си свикнал....

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вземи жълтиците на баба ти и отивай на пазар!

И защо пък да вземам жълтъците :)))

Ама няма да взема и долари, всяка страна си има валута, и с нея си се пазарува в нея... Ако правя междунационални сделки, и имам злато, що не, мога да го направя... и то преспокойно..

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

през соца имаше режим на тока да пестим, пуснете тена анкета кой е съгласен да му спират всеки ден след 20ч за два часа

почетете коментари под обява за профилактика която е само за час и единпът на година, и вижте колко е добър социализма

Режим на тока имаше  накрая на социализма, и то рядко, но имаше особено в началото на демоХрацията , и то редовно .... 

Така че, нещо си се объркал с фактите, тъпа  блондинка явно ти е не само титул :))))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Защото златото трябва да го обърнеш по курс купува в пари а не направо в магазина! И покрай цената в долари ще се формира и в други валути.Същото е и с черното злато петрола!

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

през соца имаше режим на тока да пестим, пуснете тена анкета кой е съгласен да му спират всеки ден след 20ч за два часа

почетете коментари под обява за профилактика която е само за час и единпът на година, и вижте колко е добър социализма

Недоволните сега живеят с миналото и Соца. Аз и се чудя защо още го коментираме?

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Защото златото трябва да го обърнеш по курс купува в пари а не направо в магазина! И покрай цената в долари ще се формира и в други валути.Същото е и с черното злато петрола!

Както казах, това не е въпрос на икономика, а на минало, и не е задължително да бъде статукво.. Просто засега е по лесно така...както и с цената на нефта,  кой е казал че трябва да бъде в долари задължително?? Фащ ли :))))

Те и затова разрушават страни производителки на петрол като Ирак и Либия осбено когато решат да продават нефта в друга валута или злато , а не в долари .. нали така ..

Политиката прави долара засега световна валута, а не самата му стойност като актив представляващ ФАЩ-ската силна икономика , или понеже е по изгодно... Политиката на световната банка, и други финансови институции... Тоест лихварите от англосаксонския свят и силата военна на ФАЩ са единствените които крепят това статукво, а не реалните икономически сили или производство ..

Та ако правиш разлика м/у тези неща значи не напразно си учил икономика, а ако не, забърши си с дипломата задника в тоалетната ... това ти го казва един военен...

А Азия къде я забрави? Долара го крепи доверието което има в него цял свят. А Латинска Америка?

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

А Азия къде я забрави? Долара го крепи доверието което има в него цял свят. А Латинска Америка?

Азия ли ? Хахахаха.. Абе пич, в Азия най важните валути в момета са Юана, и Йената , а не долара хахахахаха... Долара все още седи понеже огромна част от военните сили на ФАЩ са разположение в Япония и Южна Корея .. Политическо статукво... А страните там, търгуват главно с Китай, а не с ФАЩ :))))))

За какво мислиш целия 7-ми окенски, най големия флот на хамериканците е вечно там, и базата им е там, за какво мислиш базата Окинава е още там, най голямата сухопътна и морска  база в тихоокенаската част на света на хамериканците, дори пред Хаити ... :))

Абе ти не само си глупав, ами и сляп тотално.. Какъв  икономист си ти изобщо, завършил задочно в Свищов ли, с бутане под масата хахахахахахах 

П.С Да си чувал кои са приети от МВФ като световни валути а? Или не, викап долара и само долара, понеже икономиката на ФАЩ е най важната и влия на целия огромен свят, и всички ще загинат ако го няма долара :))))))

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Смешнико, в Британия съм заради демоХрацията , както и милиони други плъзнали по чужбина, а не заради социализма .....

А за образованието ,ти самия явно си гола диплома така като гледам, с този начин на мислене и интелект...

А за последното изречение не сме на едно мнение, не се безпокой, за мен глупав си ти, видно по писаниците ти... Има един израз, акъл море, глава шамандура, та и с теб така....

Наистина си заради демокрацията в чужбина . Ако беше още социализма щеше да се залагаш пред кабинета ми за да топиш колегите за да ти вдигна заплатата с 10 лева при следващата атестация а сега виж как раздаваш акъл с размах. Доколкото си спомням между другото при социализма военни ставаха тези които не можеха да влязат в нормален ВУЗ .И естествено такива които не са свикнали да мислят със собствената си глава а чакат някой да издаде заповед . Та недей да се дуеш много че хич не се връзва с това което всъщност представляваш. Впечатлен съм че знаеш думата "интелект" въпреки че едва ли разбираш нейния смисъл.

преди 5 минути, lsmurf написа:

Наистина си заради демокрацията в чужбина . Ако беше още социализма щеше да се залагаш пред кабинета ми за да топиш колегите за да ти вдигна заплатата с 10 лева при следващата атестация а сега виж как раздаваш акъл с размах. Доколкото си спомням между другото при социализма военни ставаха тези които не можеха да влязат в нормален ВУЗ .И естествено такива които не са свикнали да мислят със собствената си глава а чакат някой да издаде заповед . Та недей да се дуеш много че хич не се връзва с това което всъщност представляваш. Впечатлен съм че знаеш думата "интелект" въпреки че едва ли разбираш нейния смисъл.

Виждам че по време на социализам, ти щеше задължително да ближеш задниците на партийните ръководства за да си на висок пост, а не защото заслужаваш :))

И ако ти на това му викаш интелект, по добре не говори изобщо за интелект...

А приказките за това кой акъв ставал понеже еди какво си, явно не важат вечно.. както не важи и връзката диплома ВУЗ и акъл ( интелект ) :)))

Та викаш, твоята диплома бие моята от военното , и че тя автоматично показва че ти си по Ентелегентен ли :))).. Видно досега, същия съвет мога да дам и на теб с твоята диплома, къде да си я позлваш смешнико :))))

П.С И нещо си се объркал с това че ти би лизал, и че аз бих лизал еди при какви си условия :)) Това приравняване с теб ме обижда леко честно да си кажа :))))

П.П.С А м/у другото, това за военните осъзнах че е измислено от разни некаърници завършили вузове, за да се оправдаят че има военни доста по умни от тях... Че има глупави има, но има и достапо кадърни от мнозинството завършили цивилни ВУЗ-ове ... 

Ти и ме обиждаш без аз да съм те обидил. Има си световни борси и котировките за сделки са в долари. А Либия или Ирак може да продава на Европа, никой не я е спрял. И да се разплащат в евро ако искат. Но вече зависи от курса долар-евро.

И всяка държава мисля свободно си избира резервна валута! При нас е Евро и Обама не е опирал пистолети върху главите!

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ти и ме обиждаш без аз да съм те обидил. Има си световни борси и котировките за сделки са в долари. А Либия или Ирак може да продава на Европа, никой не я е спрял. И да се разплащат в евро ако искат. Но вече зависи от курса долар-евро.

Дрън дрън ярина... Ако дадена държава реши да си продава стоката в дадена валута, то за трансформация в еди какво си ще доведе до промяна на съответния курс , а не курса да влияе на каква цена в евро понеже еди какъв си бил курса и към долара ще се продава суровината.... Освен ако закупчика не мисли после да го изнесе за доларои и по този начин да направи уж далавера играейки с банковите курсове..

Та ти пак показваш че не си в час, курсовете на валутите завистя от търгуването на стоките, а не стоките да завистя от курсовете на валутите.. Споменах ли нещо за дипломата ти ? май да...

П.С А дори това че в моменат едва ли не , изопачено долара се приема като стока, а не валута просто, ще отмине след отмяната на политическата конюнктуа, както казах и преди... Валутите не са стока, независимо какво разни модерни далавераджийски икономисти се опитват да прокарват като идеология... Парите не са стока, те са средство.. 

Spoiler

преди 35 минути, Sinbad_ написа:

Недоварени ми мазнико

Не че нещо , но както съм те питал и друг път, както съм питал и другаря ти по тролене "духчо антиалгорчо" ...  каква е причината във абсолютно всеки пост да вкарваш тези "изключителни любезности"  които са признак за хора от една друга категория имащи нужда от помощ , и то специализирана помощ ?

Нормално изречение без истерични хиления и просташки обиди , можеш ли да свържеш ? :)

Затвори скритото съдържание

Не че нещо , но както съм те питал и друг път, както съм питал и другаря ти по тролене "духчо антиалгорчо" ...  каква е причината във абсолютно всеки пост да вкарваш тези "изключителни любезности"  които са признак за хора от една друга категория имащи нужда от помощ , и то специализирана помощ ?

Нормално изречение без истерични хиления и просташки обиди , можеш ли да свържеш ? :)

Това е израз на отношение към твоята тролска неприятна мазна пигина особа.. И както съм споменавал и преди, не е понеже физически си само такъв индивид, не, а понеже си трол нагъл, лъжлив и платен.. Както се вика, съзнанието ти, определя битието на другите към теб ...И ако мислиш че са обиди, твой си проблем, за мен това си ти в истинския си образ....

А истината не трябва да обижда нали  ( може да е нелицеприятна, но истината си е истина винаги ) освен ако не си пълен комплекс ::)))))))

Мога само да съжалявам че съм породил такава лавина комплекси в теб ... Наистина съжалявам... :)

току-що, miro20 написа:

Мога само да съжалявам че съм породил такава лавина комплекси в теб ... Наистина съжалявам... :)

По скоро съжалявай че твоите комплекси, пораждат такава реакция у нормалните хора :)) И осъзнай защо е така, и какви са причините, в теб или в другите ;)

Мен въобще не ме интересуваш в такъв аспект. Проблема е в простотията и гаменщината които изливаш , и то очевидно не само към мен. Това пак ти казвам е признак да потърсиш помощ.

Мен въобще не ме интересуваш в такъв аспект. Проблема е в простотията и гаменщината които изливаш , и то очевидно не само към мен. Това пак ти казвам е признак да потърсиш помощ.

Простотия и гаменщина се проявава когато казваш на черното бяло, а не когато казчваш че черното е черно.... И при това се опитваш да убедиш хората в тази лъжа.. Това си е жива простащина и наглост дори, да считаш че другите са толкова тъпи, а ти си голям хитрец и тарикат дето може да промива човешките представи изопачавайки фактове и събития ...И при това дори е понеже вярваш, а понеже си от тези продали си задника да проповядва това ... Което  говори още по зле за субекта който реално си...много зле 

П.С И казах, реално не би ме заинтересувало колко си мазен,дебел и грозен, аз не съдя хората по външен вид, но в съчетание със самосъзнанието и съзнанието което проявяваш, е ти сам си причиняваш такова отношение... Особено от мен....

Вярвай си!Имаме свободна търговия по борсите и има нужда от световна валута. И няма как в друго да са резервите на ЕС и Китай щот няма да стигне просто! Примерно японски йени!

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Вярвай си!Имаме свободна търговия по борсите и има нужда от световна валута. И няма как в друго да са резервите на ЕС и Китай щот няма да стигне просто! Примерно японски йени!

Световни валути има, и то не е само долара ...

За справка  МВФ, Световната Банка и други световни финансови институции ... ( които кой знае защо засега са главно под политическото влияние на ФАЩ , чудно нали :))   )

П.С Абе  защо ли имам чувство че пак уча учили недоучили и то безплатно ... А те уж имат диплома и би трябвало да го знаят....

Едно кратко четиво за световните валути, по скоро журналистическо описание, но помага за начинаещи като ванко икономисти :)))))

http://bg.binaroption.com/stati/290-nazvaniya-mirovykh-valyut-istoriya-ikh-vozniknoveniya

А и още нещо, не знам защо,ама оставам с впечатление, че ти си мислиш че цялата световна търговия става само в долари ??/ Ако е така, в голяяяма грешка си, ама огромна :)))) 

Spoiler

Простотия и гаменщина се проявава когато казваш на черното бяло, а не когато казчваш че черното е черно.... И при това се опитваш да убедиш хората в тази лъжа.. Това си е жива простащина и наглост дори, да считаш че другите са толкова тъпи, а ти си голям хитрец и тарикат дето може да промива човешките представи изопачавайки фактове и събития ...И при това дори е понеже вярваш, а понеже си от тези продали си задника да проповядва това ... Което  говори още по зле за субекта който реално си...много зле

Парадокса е че именно аз изобличавам  ежедневните ви лъжи :) На които нямате какво да отговорите, освен с личностни нападки, гаменщина и спам .

реално не би ме заинтересувало колко си мазен,дебел и грозен, аз не съдя хората по външен вид, но в съчетание със самосъзнанието и съзнанието което проявяваш, е ти сам си причиняваш такова отношение... Особено от мен....

А не бе... никак не те интересува ? :):) само си виж последните постове колко "любезности" си избълвал :)

Аз да ме виждаш да ти отговарям в подобен стил ? Или към някого друг тук ?

НЯма и да видиш. Това е разликата между нас. Ти се аргументираш личностни нападки, псувни, с гаменщина , с нищо неподкрепена арогантност и простотия, а аз със факти . :)

Понеже не съм психолог, не мога да ти дам рецепта за проблемите ти , но със сигурност знам че имаш такива . Просто потърси специализирана помощ. Чувал съм англичаните са добри в това.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

това го кажи на тези които бяха родители началото на 80-те - да ти се изсмеят

бяха принудени да си купуват нафтови печки, за да не настиват лапетата им

Остави го шофьорчето да се търкаля по баира... :)

Народът му бяга и се стигна до война,така,че Асад много отдавна трябваше да се оттегли. Това не е демократично управление а жажда за управление и инат! А те са икономически мигранти понеже са много доволни от стандарта им предоставен от Асад.

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

това го кажи на тези които бяха родители началото на 80-те - да ти се изсмеят

бяха принудени да си купуват нафтови печки, за да не настиват лапетата им

Ма ти верно си без умствен капацитет! Аз съм живял по това време и съм бил не на пет години. За какво настиване приказваш и за ква нафтова печка говориш като и сега някъде в града се отопляват с парно но на дърва. Сега като сме вече капиталисти я кажи защо водата пак я спират всеки ден? Никъде не говорят, че има режим на водата. Тока при една сериозна буря редовно гасне и сме на тъмно по два часа. Това какво е. Айде стига с тия стари дивотии и опорни точки.

пп. Къде отидоха минусчетата в рейтинга. Да ги връщат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.