Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Държавата заработи, това е важното.http://www.novini.bg/news/412785-данс-забрани-на-втори-турчин-да-влиза-и-пребивава-в-българия-трети-е-обявен-за-нежелан-в-страната.html

Скоро ще има позиция и на президента и премиера.https://www.24chasa.bg/novini/article/6119280

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 6 минути, velislavvasilev написа:

В интернет, по медиите и прочее не можеш да намериш хубаво и стойностно четиво.

В интерет ноже да намериш хубави и стойностни четивa. https://chitanka.info/ е едно от местата. Вярно, че предлагат сканирани и обработени книги, но...

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

В интернет, по медиите и прочее не можеш да намериш хубаво и стойностно четиво. Поне не от гледна точка на политика, история и прочее. За някоя хубава рецепта за супа (примерно) 100% ще намериш.

Е, с това не съм съгласен определено. И в американски, в английски, в руски и в български ресурси могат да се намерят много качествени неща. И като задълбочени разследвания, качествени анализи, добри материали, образователни неща. Не разбрах защо до такова мнение си стигнал.

• Автор
преди 36 минути, Методи Дамянов написа:

Миро, писмото е изпратено на такава медия. Какъв точно ти е дерта? А за фейковете, айде моля, моля, да ти прпомня ли за "златния дъжд" и Тръмп и "нефейковите медии".  Това беше толккова противна и перверзна история, каквато нито един "фейкомет" не си го е позволявал. Фактчекингът, за който говориш трябва да го правиш по съдържание, а не по бранд. В противен случай... сещаш се. ;)

Недков от години е добър приятел на Доган.

:)

преди 2 минути, Мойра написа:

Недков от години е добър приятел на Доган.

Ахааа, така вече се навързват нещата :) . Иначе винаги ми е било странно тея де членуват в тайни общества (масоните нали се водят за такова, или бъркам?) и казват, че членуват в такива.

Дамянов, нима очакваш Германия и Холандия да действат като Турция?Как си представяш Меркел да излезе на някой митинг пред избиратели и да започне да се репчи и обижда Турция?:)

Това са демократични страни, те ще предприемат необходимите мерки без да правят панаири от това!

преди 12 минути, velislavvasilev написа:

Добре, де. Имах в пред вид не сканирани оригинали на книжни носители. А статии публикувани директно в мрежата посредством ел.новини, блогове и прочее.

Аз те разбрах, но просото посочих, че има места, където да намираме нещо полезно. От години чета само  с помощта на Kindle.

Човек колко се четат днес книжни източници?

Цитат

А те не се публикуват в прав текст в интернет, по сайтове и списания.

За Elsevier вероятно си чувал? Веднага ти давам някои източници, където ще намериш качествени материали, като:

https://www.technologyreview.com/

http://www.economist.com/

http://www.newyorker.com/

http://spectrum.ieee.org/

Отделно от това все повече академични работници, писатели, творци публикуват под лиценз на Creative Commons в Интернет. Имаш и Arxiv.com. Убийството на дърво отдавна не е единственият начин да кажеш нещо. ;)

преди 11 минути, M.Николов написа:

Дамянов, нима очакваш Германия и Холандия да действат като Турция?Как си представяш Меркел да излезе на някой митинг пред избиратели и да започне да се репчи и обижда Турция?:)

Това са демократични страни, те ще предприемат необходимите мерки без да правят панаири от това!

Има си официални дипломатически пътища - връчване на ноти, отзоваване на посланици. Чакай сега, ти нали осъзнаваш какво направи Ердоган и знаеш добре как се възприема там темата за нацизма? За Германия говоря.

преди 3 минути, velislavvasilev написа:

Аз това не го броя за четиво от интернет. Гледам на него просто като на четиво от книжен носител, което е цифровизирано за по-голямо удобство на читателя. А, да те питам, няма начин да си сваля книгите от Kindle в pdf или друг формат, нали? Щото съм с Линукс, те нямат рийдър за Линукс, ама ползвам windows-кия чрез Wine.

Не ползвам Kindle. Но си чета в Линукс в epub формат с Oculus нормално. Kindle какъв им е формата?

• Автор

Още нещо :)

Цитат

Известният писател Димитър Недков изпрати чрез ПИК писмо до почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Недков принадлежи от години към най-близкия приятелски кръг на Доган и се води за един от неговите изповедници.

Димитър Недков нашумя с бестселъра си "Знакът на българина", както и с поредица романи на патриотично-мистични теми. Наричат го българския Дан Браун. Бивш говорител на "Мултигруп", масон. В неговите ръце издъхна след атентата Илия Павлов. Той бе и човекът, който погреба тялото му.

Ето пълния текст на писмото:

Драги Приятелю, излез от дупката си. Ако се считаш за българин, спаси България.

В тази изтерзана от вас, политиците, държава има само двама политици, които отговарят на съдържанието на това определение и могат да разчетат съдбата, която очаква този полудял свят... Ти – Ахмед Доган, и оня – Иван Костов.

За втория знаем, че е гробокопачът на държавата ни, но ти винаги си претендирал, че си спасителят. Докажи го.

Сега е моментът. Нима ти е безразлично как ще останеш в историята? Твърде суетен си, за да го отречеш. Вярваш в отвъдното. Ще ти се и там да продължиш играта...Поне аз знам, че нищо друго за теб е нямало значение.

За разлика от теб аз обикалям страната и говоря с хората. Обикновените хора, Ахмед! Тези, които сядат на празната си, благодарение и на теб маса, на която вече няма какво да сложат, а не в прословута ти езотерична ти стая.

И знаеш ли какво ме питат? Да ти кажа, защото никой от лакеите около теб няма да се осмели да ти го изрече. Питат – наистина ли това ще са последните избори в България. Да не би да си изненадан?

Не вярвам, ти си един от най-умните, за хубаво или за лошо, хора към днешно време по нашите земи. И се обосновават в страха си. Той - казват – Доган, се е договорил с Бойко... Диктатора... Това е актуалното му прозвище, ако не си чул.

И знаеш ли защо хората мислят така? Налага се пак аз да се осмеля да ти го кажа, защото с теб винаги сме си говорили за съдбата на България и света, а не за политика и бизнес. Другите около теб треперят от страх да си го признаят, за да не загубят облагите и милионите си, които ти им уреди да откраднат от кесията българска. Чуй го...

Абсолютно некадърната ти пропагандна машина, използваща Гьобелсовата методика, собствеността на която ти подари на човек, който съвършено нищо не разбира от това, що е то средства за масова информация, лиши България от т. н. “око на дервиша”, или преведено от тълкованията на кумира ти Мевляна Джеляледдин Руми на съвременен европейски език – обективна журналистика.

Унищожихте съвестта на нацията. Нали знаеш къде ще се плащат тези грехове? Говорили сме си за Данте Алигери, нали! Двамата с него, човека, от когото казват, че треперели днес всички българи, лишихте България от възможност да защити достойнството си като нация в започналата Трета световна война, която от година се води на глобалното информационно поле.

Иван Костов лиши България от кръвоносната й система – икономиката. Ти я остави без съзнанието ѝ – общественото мнение. А те мислим за философ!

Ей затова престават вече да те броят за сериозен играч извън пределите на абсолютно незначимата ни вече държавица световните играчи. Знаеш, че съм информиран човек.

Сам се отказа от истинското оръжие, с което днес се участва в голямата игра, към която винаги си имал афинитет. Говорили сме си за това, нали?!?

Но това е проблем, който може и да не ти изглежда значим. Та ти си над облаците! Доколкото разбирам, престанал си вече и да четеш книги. Както казват някои умни хора от твоя електорат, а те не са никак малко - той е в танца на Дервиша, но май е започнал да се върти в обратната посока. Пак преведено от Руми – губиш връзката с Всевишния.

И до днес не бих предположил, че това е без значение за теб. Но ако е така, е красноречиво доказателство, че си престанал да разговаряш с мислещи хора, които вече са на ръба да престанат да ти вярват.

Но да не ти губя времето, защото може би чакаш хонорара си от фондация “Америка за България”. Господи!... Нима и ти си започнал да въздишаш по прословутите “евроатлантически ценности”!?

Но и това вече предполагат българите, които искат да останат българи, за теб... Ахмед Доган. Все още не бих повярвал, че си стигнал дотам... Но!... Не искам да губя времето и на все още останалите умни хора в нашата България, които те броят за нещо и затова ще си позволя пак да го река, както си го казват българите, болеещи за България, право куме в очи.

Излез от дупката си, която всички наричаме сараи. Това са най-съдбоносните избори за България. Ти ли не го разбираш, докато си редиш пасиансите? Стига си се страхувал от един изстрел срещу теб - и то неуспешен. Аматьорска работа! В тази държава все още има много по-стреляни хора от теб, които те смятат за смислен човек.

Какво чакаш? Да се появи поредният Лютви Местан, самосъздаден от теб и да продаде България ли? Та светът вече прелива от Местановци, които го водят към Апокалипсиса.

Какъв смисъл ще имат идеите ти, визионерството ти, бизнеса ти, същността ти, егото ти, което все още не успяваш да ни докажеш смислено, че е на ползу роду, ако утре България заживее в Диктатурата на Диктатора, която ще припишат пак като твое “активно мероприятие”.

Ще разсечеш ли поредния “дамоклев меч”, надвиснал над съдбата българска? Или предпочиташ да те запомним като поредния Караибрахим в злощастната ни история.

Дано си спомняш кой е Караибрахим в летописа ни и дано да съм лош пророк.  Все още ми се иска да продължавам да вярвам в танца на Дервиша, върху който сме разсъждавали.

Но нещо не те виждам вече в него... Помня те от времето, когато учеше първите стъпки на този танц.

Докажи, че си истински играч...

Опровергай ме...

С все още с приятелско уважение от един обикновен българин.

ДИМИТЪР НЕДКОВ

изт.

И така леко по леко ще ще му покажат какво може и какво не може да прави в Европа.

преди 8 минути, Методи Дамянов написа:

Чакай сега, ти нали осъзнаваш какво направи Ердоган и знаеш добре как се възприема там темата за нацизма? За Германия говоря.

Да, осъзнавам, но знаеш ли кое ми е смешно?Преди не толкова много време Ердоган беше споменал, че харесва управлението на Хитлер!И сега ги нарича нацисти!:D

http://www.segabg.com/article.php?id=784825

преди 25 минути, velislavvasilev написа:

А, да те питам, няма начин да си сваля книгите от Kindle в pdf или друг формат, нали? Щото съм с Линукс, те нямат рийдър за Линукс, ама ползвам windows-кия чрез Wine.

Spoiler

Kindle чете няколко формата, като Pdf е един от тях. Не е удобен, затова и ползвам mobi. Calibre върши страхотна работа при преобразуването от един формат в друг(fbx, epub в mobi). Изтегляш си книгата от читанка-та(има и txt формат). Преобразуваш я в mobi, качваш си я Kindle и си четеш когато и колкото си поискаш. С книгата(файла) можеш да правиш каквото си искаш - имаш пълен достъп. Има си и програми, с които да си четеш на компютъра, но файлоwете(самите книги) са ти изтеглени на компютъра, няма нужда да се логваш и т.н.

Други електронни четци пък четат много повече формати и няма нужда да пoлзваш Calibre.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 8 минути, Мойра написа:

Още нещо :)

изт.

Това ми звучи повече като Недков. Много силен текст. Дано не е прав. Дано. Както казах, гледал съм го при Керев доста пъти, и тоя поназнайва разни неща, но не ги говори. Може и да се прави, де, не мога да съм уверен.

Поведението на Турция е безпрецедентно. Вече открито заплашват всички европейски държави. Вчера премиерът Йълдъръм заяви, че Европа я чака "свещена война". Каква по-явна провокация и заявка за дестабилизация на целия континент. Днес излязоха статии, че турците се готвят да тестват Европа, като пуснат ей така пробно 15 000 мигранта - да видели какво ще стане...

И вече не сме в сферата на хипотезите, мистиката и конспирациите. Ердоган ясно и явно заявява, че има експанзионни планове. Нахлуването в чужди държави изобщо не му е чуждо. Лятото обедини няколко "опозиционни" групировки в Сирия, над които имаше голямо влияние, и ги пусна в северната част под претекста, че ще борят ИД. А май истинските му цели бяха да не позволи свързване на двата кюрдски кантона и окупация на определени градове като Ал Баб, Джарабулус и Ал Рай. Вече има опит и знае как става.

Той знае, че срещу себе си има изключително инертна и слаба Европа, защото вътре в самата нея има толерантни маняци, които са готови да прегърнат идеята за мултикултурализма. Отделно знае, че в ЕС има милиони турски граждани, и милиони бежанци, над които може да влияе с няколко изказвания. Сега се опитва да им внуши, че в Европа те ще бъдат гонени, низвергнати, а това допълнително ги радикализира.

Това трябва да ни притеснява.

Редактирано от Phused (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Phused написа:

Поведението на Турция е безпрецедентно. Вече открито заплашват всички европейски държави. Вчера премиерът Йълдъръм заяви, че Европа я чака "свещена война". Каква по-явна провокация и заявка за дестабилизация на целия континент. Днес излязоха статии, че турците се готвят да тестват Европа, като пуснат ей така пробно 15 000 мигранта - да видели какво ще стане...

И вече не сме в сферата на хипотезите, мистиката и конспирациите. Ердоган ясно и явно заявява, че има експанзионни планове. Нахлуването в чужди държави изобщо не му е чуждо. Лятото обедини няколко "опозиционни" групировки в Сирия, над които имаше голямо влияние, и ги пусна в северната част под предтекста, че ще борят ИД. А май истинските му цели бяха да не позволи свързване на двата кюрдски кантона и окупация на определени градове като Ал Баб, Джарабулус и Ал Рай. Вече има опит и знае как става.

Това трябва да ни притеснява.

Както вървят нещата, Ердоган ще предизвика сбъдването на едно ужасяващо пророчеството.

Изникна сензационно пророчество: Русия ще изтрие Турция от картата на света

Дано озаптят по-скоро самозабравилия се диктатор!

Иначе тежко ни и горко!

преди 7 минути, Мойра написа:

Както вървят нещата, Ердоган ще предизвика сбъдването на едно ужасяващо пророчеството.

Изникна сензационно пророчество: Русия ще изтрие Турция от картата на света

Дано озаптят по-скоро самозабравилия се диктатор!

Иначе тежко ни и горко!

Аз съм скептичен към такива пророчества, защото в момента Турция и Русия са в горе-долу нормални отношения. Естествено между тях няма как да има любов, всичко е икономически интереси. Сигурен съм, че болшинството руснаци и турци изпитват взаимно недоверие. Обаче Путин в момента има интерес от икономическо сътрудничество, и то в големи мащаби - АЕЦ "Аккую", газопроводи, сделки с оръжие. Ердоган има нужда от някаква моментна сигурност, защото знае, че когато Русия му е неприятел както беше в месеците след свалянето на Су-24, ще му е изключително трудно да провежда експанзионна политика.

Засега Русия и Турция са се помирили, докато някой не сгафи (пак). Нека не забравяме, че имат съществени различия по въпроса със Сирия. Бунтовниците, подкрепяни от турците изобщо не искат и да чуват за Русия/Иран/Асад. Руснаците обаче са на друго мнение. Ще видим какво е развитието и по този казус, за мен е буре с барут, но може и да не се окажа прав.

Само да няма пръст тук САЩ... Ако пък си мисли, че Путин ще му помогне по някакъв начин, значи е пълен идиот. Аз залагам на Щатите. Просто това в Македония не може да е случайно. Ако се поконспирира малко може да се каже, че има някакъв план за Балканите. На няколко пъти конспиратори казват, че ще правят Балканите зандан за мигрантите. Ако стане някоя мизерия тука, това може да им е претекст и Балканите да станат буферна зона между Турция и Европа. Само да не ми се налага да сглобявам пак тъпия Калашник и да му чистя грязите. :shock11:

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Буквално отпреди час:

"Реджеп Тайип Ердоган призова турците, живеещи в Европа, да имат по 5 деца, като заяви, че това би било най-добрият отговор на несправедливостите на Европа.

"Идете да живеете в по-добри квартали. Карайте най-хубавите коли. Живейте в най-добрите къщи. Създавайте не три, а пет деца. Защото вие сте бъдещето на Европа. Това ще е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас"."

http://dnes.dir.bg/news/rejep-erdogan-metezhat-turtzia-25460242?nt=10

Ако някой не го плашат тия слова, значи живее в розов, нереален свят. Имайки предвид великата технологична и инженерна мисъл, не ми се мисли какво ще представлява Европа след 50-60 години, ако пророчествата му се сбъднат.

А и да не забравяме, че собствената му Турция дръпна напред икономически, именно защото се възползва от облагите и технологичния напредък на западния, християнски свят.

• Автор
преди 2 минути, Phused написа:

Аз съм скептичен към такива пророчества, защото в момента Турция и Русия са в горе-долу нормални отношения. Естествено между тях няма как да има любов, всичко е икономически интереси. Сигурен съм, че болшинството руснаци и турци изпитват взаимно недоверие. Обаче Путин в момента има интерес от икономическо сътрудничество, и то в големи мащаби - АЕЦ "Аккую", газопроводи, сделки с оръжие. Ердоган има нужда от някаква моментна сигурност, защото знае, че когато Русия му е неприятел както беше в месеците след свалянето на Су-24, ще му е изключително трудно да провежда експанзионна политика.

Засега Русия и Турция са се помирили, докато някой не сгафи (пак).

И аз не вярвам на пророчества, но ако Турция тръгне да завладява и ислямизира Европа, Русия ще се намеси и ще застане на страната на Европа.

Ердоган твърде много прилича на Хитлер, твърде много!

Ердоган: Турците са бъдещето на Европа

Чак сега ли забелязахте приликата, а? Като стана страшно!  А аз откога ви го говоря това! Слушайте хората с опит отпреди! Отдалеч надушвам диктаторите, а Ердоган ми беше ясен още когато разреши забрадките в университетите и започна да прави чистки! Забравихте наивно Втората световна! Сега ще си я припомните!

Ердоган ни обявява свещена война? Ами да му обявим и ние! Тоя за кой се мисли?

Говоря сериозно : евакуирайте си близките от Южна и Югоизточна България, приберете всичко ценно и важно, - документи, снимки, архиви, погрижете се за цените икони, църковната утвар, всички стари книги и ръкописи, икони. Евакуирайте възрастните и децата, те ще паднат първите жертви. Приберете всички архиви, за да не си загубим историята пак! Всичко - снимки на градовете и селата, документи, архиви, всичко важно! Да не повтаряме старите грешки от 1393 година! А нахлуят ли, използвайте тактиката на "Изгорената земя", за да не могат да използват нищо! Нито земеделските земи, нито сградите, нито животните............

Да дадем отпор на Турция, да им покажем кои сме и че не сме си забравили историята!

Но не пускайте проклетия язовир, не жертвайте парче земя заради сигурност! Викайте на помощ Сърбия и Македония! и се примолете на руснаците, защото само те имат оръжия и силна и способна армия! Почвайте да се молите на Бог, спасете всичко българско  от югоизточния район! Спасете архивите, книгите и иконите!

преди 1 час, Phused написа:

"Идете да живеете в по-добри квартали. Карайте най-хубавите коли. Живейте в най-добрите къщи. Създавайте не три, а пет деца. Защото вие сте бъдещето на Европа. Това ще е най-добрият отговор на несправедливостите срещу вас"."

Спокойно, то ако ставаше само с пожелания, е-хе!Някой да ми каже поне един известен турчин създал нещо.Ердоган просто е загубил връзка с реалността, но скоро ще си намери майстора, лошото ще бъде за турците, които му повярваха!

Аз ко казах! Радев да покаже мускули и да даде пример на Европа.Ей тая Меркел да си отива.

Хубаво сложихме оградата айде и визите и строг контрол и си глей работата Ердоган!

преди 2 часа, Мойра написа:

И аз не вярвам на пророчества,

... но цитираш такива

преди 2 часа, Мойра написа:

Ердоган твърде много прилича на Хитлер, твърде много!

Не е само Ердоган. Путлер защо му е прозвището Путлер ?

А когато се съберат двама ваши идоли - Путлер и Ердохитлер, картинката се заформя.

Дано един ден разберете че между тях няма рзлика, а не сме пионка в техните интереси .

В които интереси няма понятието "български".

А някои тука преди време говореха,че Турция била приятелски настроена към България и как икономиката им била мноооого развита и как всичко им било мнооого хубаво .... Тия наглеци ги помните надявам се. Като свалиха самолета кви лайна се изляха по адрес на руснаците и кви метани по адрес на турците.

Забравихте май!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.