Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Еми, не знам, аз си казах позицията.

Цитат

Просто дори нашите политици нямат интерес от тая съсипия в средно- и дългосрочен план, и така режат клона, на който седят.

О, да, те работят неуморно 24/7 в ползу роду, ма на! видиш ли то, те там отгоре... Ами, слушайте ги, щом искате, вероятно много хора именно това правят щом сме на това дередже и на 26-ти милиони зомбита ще тръгнат към урните, за да гласуват отново за статуквото. Каквото си надробиш, това и ще сърбаш.

Парламентарно представените партии са раково образувание за България.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 3 часа, Lumberman написа:

Докъде сме я докарали, да се надяваме на милост и благоразположение от вековни врагове на България.

Кого визираш под "вековни" ? или не-вековни ?

Умните държави знаят много добре - няма такова нещо "приятели".

Всеки умен политик си отстоява своите национални интереси. Тук нямаме такива. Имаме чуждопоклоннически социалистически и етнически партии, които работят за всичко друго , но не и за държавата.

Случиха се мислими и немислими процеси . Путлер например  нападна Украйна . Вместо да я защити или запази в своя орбита по мирен начин, той предпочте военния, загърбвайки православието, братските връки , "вековни" традиции, липса на етническа и религиозна нетърпимост, и т.н.. . дори унищожи и икономически и културни връзки .

И то само за ЕДНО нещо -  да има военна своя база в Черно море.

Какво да говорим за други държави, включително и нашата, които имаме /слава богу мирни/ различия и в религия и в етнос, и в социален статут

Аз въобще не ги оправдавам. Те имат отговорност пред народа, пред дедите ни, ако щете. Дори да ги натискат отвън или заплашват, да се разкарат тогава (оставка и т.н.). Да кажат, "Не можем" нищо да направим. Но явно че оказват съдействие.

Тъй че и аз не мисля, че партиите сега представени в парламента ще променят статуквото. Защо досега нищо не са направили по въпроса? Може би с изключение на Атака, но и те преди подкрепяха Борисов, когато можеха да са му контра. Или пък "младите и красивите" на "Америка за България"? Excuse me!

И по тази причина не съм гласувал от много години и не съжалявам. Но пък сега имаме Пламен Пасков и "Възраждане"... а като нищо това може да са последните избори на тази ни България. Какво ли ще успеят те да направят в такава неравностойна битка, дори да са готови на всичко? Какво стана с Левски и Ботев? И къде е нашата роля като българи в противодействието или избягването на тази заплаха?

Редактирано от Lumberman
правописни грешки (преглед на промените)

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

Каза фазанчето, и си повдигна шкембето мазно :))))))) 

Знам че и ти като другите спамери само се опитвате да се заяждате, но аз съм доволен от военната подготовка.

Да, няма как да обиколим и да ни обучат на всички военни науки , които само всяка отделно трябва да имаш 5+години опит, но поне знам кое откъде е  и как се прави .

Ти може да си много добър на калашник, но в друго не си . Може да си много добър в радиоразузнаването , но с калашник  няма да си .

Нито в разчетите , нито в начините на обслужване и координация.

Всеки пубер знае че строго профилирано обучение  се учи с години. Затова пак да ти кажа :

- говориш абсолютни простотии, колкото да се заяждаш. :)

Ходи се радвай на сивите ти скимтящи  мастии :):)  дето само вият сррещу луната.

преди 6 минути, Lumberman написа:

Но пък сега имаме Пламен Пасков и "Възраждане"... а като нищо това може да са последните избори на тази ни България. Какво ли ще успеят те да направят в такава неравностойна битка, дори да са готови на всичко?

Тоя идиот върна ли се от Москва ?

От клиповете му и кремълска пропаганда се сещам че дори бългрски говореше завалено с акцент :):)

Тук се сещам едни твои другари му цитираха видеота как се възхищаваше на ислямските минарета в Чечня... и колко  уредена била.

Гнездото на главорезите ислямисти уахабити , които в момента са ИЗЦЯЛО на путинска издръжка :)

И казваш ... тоя ще се кандидатира на изборите тук ?

И му се радваш ???

:lol6:

Lumberman, фактът че се опитваш да обясняваш някакви неща на Шиши, ми подсказва, че си нов във форума. :D

преди 22 минути, miro20 написа:

Тоя идиот върна ли се от Москва ?

Щом така смяташ, явно няма смисъл да дискутираме. Но да бъде наречен човек като Пасков "идиот" за мен е меко казано арогантно. Той понеже е "агент на Москва" и затова прави президентска кампания с две хиляди лева ли бяха? Както и в момента, по интернет. Ако Москва беше зад него, щеше да е друга работата. Друго влияние, друго медийно време (примерно вижте Сидеров за сравнение; патриотите не ги коментирам). И той това го знае и може би се надява на някаква подкрепа в един момент, но също и знае, че цената може да е много голяма. Това го казвам повече заради четящите, защото ти явно вече си си изградил мнение за човека и той не ти е по вкуса.

преди 1 час, Lumberman написа:

То малка България трудно може да е независима при толкова големи играчи, но едно е да си зависим в някаква степен и да избираш от кого да си зависим.

Ами ето... ти си го казал. Няма как да сме независими. А в момента играем в Европа и ЕС. Определено сме зависими(и не само ние), а всички в съюза-един от друг и от големите икономики като Германия и Франция.

Но пък обидените големи(от които хем сме зависими, хем искат напълно да ни обезгласят)във всеки удобен момент ни извиват ръцете... САЩ - защото искат по-близки позиции анти Русия, а Русия не иска да губи позицията си на Балканите(все още ни смятат за своя губерния) и така се получава един омагьосан кръг... :D  Сложната ситуация пък изисква голяма гъвкавост.

преди 14 минути, Lumberman написа:

Щом така смяташ, явно няма смисъл да дискутираме. Но да бъде наречен човек като Пасков "идиот" за мен е меко казано арогантно. Той понеже е "агент на Москва" и затова прави президентска кампания с две хиляди лева ли бяха? Както и в момента, по интернет. Ако Москва беше зад него, щеше да е друга работата. Друго влияние, друго медийно време (примерно вижте Сидеров за сравнение; патриотите не ги коментирам). И той това го знае и може би се надява на някаква подкрепа в един момент, но също и знае, че цената може да е много голяма. Това го казвам повече заради четящите, защото ти явно вече си си изградил мнение за човека и той не ти е по вкуса.

Виж по горе въпросите които зададох за Пасков.

Смея да твърдя че съм запознат с неговата прокремълска позиция, и то не от сега.

Ако искаш да дискутираме, не ме гледай мен, а това което  казвам за него .

преди 39 минути, иноТ написа:

Lumberman, фактът че се опитваш да обясняваш някакви неща на Шиши, ми подсказва, че си нов във форума. :D

Spoiler

Пробвай да си сложиш телефона на оная работа и си направи селфи  . Виж как ще изглеждаш :)

"Шиши " дори е комплимент :) Макар че го казваш само за провокации и заяждане.

Това твое обсебване , пак ти казвам, не е здравословно. Хайде да съм жена, може... ама този твой хомофобски интерес към мен не ми е приятен.

Потърси си другари от партията за тези неща. Аз ви уважавам свободата на полово извращение :)

Вземи и оня дето цяла тема си направи за реване - антитиква или кво беше там...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Българите през 14 век са били бедни, не са имали оръжия, те са били много скъпи. Представете си следната сцена:

Български град/село. Хората живеят в землянки или в каменни/дървени колиби със сламени покриви. Населеното място не е имало огради/стени. Както си тече живота спокойно, така изведнъж  на хоризонта се появяват конници с турска войска, които с едната ръка се държат за коня, а с другата държат ятаган.Връхлитат внезапно и започват да посичат всичко живо. Българите пищят, крещят, плачат, хукват на всички посоки. други конници носят факли, с които подпалват покривите и колибите, трети хукват сред жените, хващат ги, изнасилват ги, после ги убиват.  Четвърти хващат което дете го докопат и ги отвеждат в техния лагер. Тогава не е имало  полиция, казарми, телефони,  когато  български войници или търговци минели през селището и виждали всичко........... за колко време според вас властите чак в Търново и Видин са научавали за кланетата и набезите? След дни, седмици, месеци..............  Да не говорим за разединената България на 2,  са изпокараните братя........

Сега е друго. Днес оръжията не са така скъпи и недостъпни като през 14 век, имаме полиция, армия, жандармерия, имаме телефони, радиа, телевизии, сирени, компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони, интернет.........Днес може бързо да се реагира, на мига! Днес знаем какво правят управниците ни, тогава не са знаели! Кой в Берковско е знаел какво става в двореца във Видин и какви неща се докладват на Иван Срацимир, какви решения взима? Днес не е така. Ето, президента ни ни съобщава всичко от своя профил във фейсбук, журналистите са нон - стоп на линия!

Проблемът ни днес е, че сме прекалено зависими от Европа, а не взимаме самостоятелни решения! Не ни дават да се защитим като народ!

А ердоган има подкрепата не на Путин (не забравяйте сваления самолет!) а на САЩ и Велиобритания! И на нацистка Германия!

Драга Ани :)   пак бъркаш по чисто детински . България бе превзета не защото са нямали оръжие , коне , или са били  бедни .

Паднахме под турско робство защото бяхме разединени !

преди 5 минути, Anne написа:

Проблемът ни днес е, че сме прекалено зависими от Европа, а не взимаме самостоятелни решения! Не ни дават да се защитим като народ!

благодарение на Европа и конкретно Брюксел, бяха спрени много от изнудваческите проекти на чужди държави .

Парадокса е че ЕС се грижи в момента за нашата национална сигурност, а не ние ! Виж само последния пример с газта

Дето ЕС принуди Газпром да продава на пазарни конкурентни цени и да не спекулира и изнудва с монополното си положение в Източна Европа !

Не знам защо таквиа като теб  им харесва да сме васали и безгласни букви , плащащи на "царь батюшка " неизгодни договори и цени.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Интересно ако направим сравнение между българите при завладяването на от турците през 14 век. и сегашните българи, като готовност за защита на родината, подготвеност и жертвоготовност, в чия полза ще е сравнението? И ако е в полза на дедите ни, а те са били превзети, то ние какво правим? Форумни войни? Или са надяваме турците да се променили?.

Най-вероятно нещата са на кантар. И тогава и сега, не е имало готовност за защита на родината. Бях пускал линк към един материал за това защо османците са останали на Балканите. А много историци споделят мнението, че за обикновения селянин не е било важно на кого плаща данъци. Бирникът си е бирник. Епохалната ни борба против османците, през 14-ти век, е епохална само в учебниците.

преди 4 часа, Методи Дамянов написа:

След 16.04 наистина много неща ще станат ясни за Балканите. Дотогава ще има провокации из целия полуостров. А може би и в Европа. Както казва Доган, тоя е тръгнал "ва банк". На 16-ти картите ще се смъкнат на масата.

Според мен цялата парлама около забраните турски министри и депутати да набират поддръжници за референдума в Турция е само прах в очите - за тези, които се хванат на въдицата.. Сега и тези, които не са харесвали Ердоган ще започнат да го харесват. Защото той е онеправданият, а Европата са гадни, мръсни, долни нацисти и фашисти, защото забраняват...

преди 9 минути, A.com написа:

Според мен цялата парлама около забраните турски министри и депутати да набират поддръжници за референдума в Турция е само прах в очите - за тези, които се хванат на въдицата.. Сега и тези, които не са харесвали Ердоган ще започнат да го харесват. Защото той е онеправданият, а Европата са гадни, мръсни, долни нацисти и фашисти, защото забраняват...

Така е . Тази шумотевица играе в полза на Ердоган. Аз дори не знаех какво ще има на 16.04.

Получи си реклама  отразена във всички новини и канали, във всички държави, получи си имидж на "жертва".

А според мен това е просто  етап от подготовката за спечелване на това допитване за "султанат" както казва Сокола.

А той си го е спечелил вече.

Стига ставахте за смях бре, хора!Никой няма да ни напада, нали ако Турция се опита нещо военно,то това ще й е краят.Друга е играта тук - икономическа, това е начина по които се опитват да имат влияние в България.

преди 19 минути, miro20 написа:

Така е . Тази шумотевица играе в полза на Ердоган. Аз дори не знаех какво ще има на 16.04.

Получи си реклама  отразена във всички новини и канали, във всички държави, получи си имидж на "жертва".

А според мен това е просто  етап от подготовката за спечелване на това допитване за "султанат" както казва Сокола.

Правилно!

Ти остави разединението, българите са били подложени на геноцид! Армията я няма, добре, ами обикновените хорае трябвало с нещо да защитят себе си и  близките си, нали? Е, не са имали оръжия! Могли са само да бягат! Тези, дето са живеели близо до планините, са се спасили, ами тези на равното в Дунавската равнина и Тракийската низина? Те къде да бягат ида се спасят? Знаеш ли колко българи са били изклани жестоко? Ами старците, децата, инвалидите? Оставили са ги на турците!

Често мисля и си представям какво е било тогава. Ами било е страшно! Бягаш със всички сили накъдето ти видят очите, аз така бих направила. Бих тичала до изтощение, докато стигна до планина, крепост, манастир, църква, пещера........

преди 6 минути, M.Николов написа:

Стига ставахте за смях бре, хора!Никой няма да ни напада, нали ако Турция се опита нещо военно,то това ще й е краят.Друга е играта тук - икономическа, това е начина по които се опитват да имат влияние в България.

Правилно!

Глупости! Той е толкова откачен, че и до война ще стигне. Турците са се надъхали до кръв. Такива са фанатици, че Ердоган само да им заповяда - и ще ни нападнат като стой, та гледай!

С тия трябва да си имаме едно наум.

преди 16 минути, Anne написа:

Глупости! Той е толкова откачен, че и до война ще стигне. Турците са се надъхали до кръв. Такива са фанатици, че Ердоган само да им заповяда - и ще ни нападнат като стой, та гледай!

Турците не са се надъхали за нищо, най-малкото за война. Евентуалните, болни, фантазии на Ердоган не са мерило за това какво искат турците. Може би знаеш, че подкрепата за Ердоган не е чак такава, каквато на него. Затова и се манипулират избори, създава се цялата тази "ситуация" с лошата Европа и т.н. При едни чести избори Ердоган ще е в опозиция - ако са парламентарна република де.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Te военно едва ли ще ни нападнат официално, но могат неофициално чрез прокси война, т.е. мигранти-терористи. А икономическото превземане на българските земи тече отдавна. И е въпрос на време според мен да се опитат чрез някакъв референдум да отделят определени области от България. Където живеят повече турци, лоялни към турската държава. А терористите са за дестабилизиране и рекет. Държавата ни е достатъчно отслабена, че си мисля, че дори 10 хил. въоръжени и обучени мъже воини може да ни дойдат много. Та нали мъжете под 30 г. у нас май не са и служили в казармата. Другото, което трябва да се има предвид, е че Турция в момента е много по-силна икономически и военно от нас, но пък има много други вътрешни и външни проблеми и амбиции, които могат да попречат на плана им за България и да ни дадат повече време. Позор са тези наши народни представители, които се съгласиха чужденци да ни изкупуват земята, която ни е изхранвала и за която са се били дедите ни. Не съм против другите народи и не ги мразя без причина, имаме заселили се чужденци, които се отнасят с голямо уважение към България, но това си е предпоставка именно за разпарчетосване на държавата. Според мен чужденци трябва да могат да пребивават у нас (добри причини може да има разни), и евентуално да им се даде земя или имоти да ползват за определено време или определени условия, или ако се интегрират, но и мисъл не трябва да им минава през главата, че може да ни изкупят държавата в полза на друга държава.

Ама те не са. Ти май бягаш от реалността а това е лошо! А Ердоган има огромна подкрепа - пусни си турските медии и ще я видиш тази подкрепа!

Турция в момента е заплаха за нас!

преди 45 минути, A.com написа:

подкрепата за Ердоган не е чак такава, каквато на него.

Ама се сещам изкара 2 млн ли бяха ... на контрапротест.... 

преди 38 минути, Anne написа:

А Ердоган има огромна подкрепа

Има я . заедно с Путлер сте непобедими.

преди 11 минути, miro20 написа:

Ама се сещам изкара 2 млн ли бяха ... на контрапротест.... 

Има я . заедно с Путлер сте непобедими.

При 80 млн. население да изкараш 2 млн на протест не е кой знае какво. В Турция отдавна се знае, че така наречените "мустаци" са му върли фенове. На тях разчита. Видя се кой излезе на протест на Тексим и кой на контрапротест.

А някой от вас, умници, знае ли колко поколения българи са живяли под турско робство? Можете ли да сметнете? Отдавна се чудя над този въпрос.

преди 2 часа, A.com написа:

...

Определено има логика в това, което казваш.

преди 1 час, M.Николов написа:

Анне-паниката, добре е още от сега да хващаш гората, за да не те докопат лошите турци!

То бива, ама твоето е безкрайна .....

Абе, Ердо Паша е НУРС -неуправляем реактивен снаряд. Освен това много ще е важно как ще гласуват тук нашите турци. За референдума имам предвид, не на изборите. Иначе и това е важно. Някои медии разпространяват как в джамиите се пропагандира за ДОСТ, как ги заплашват, че ще ги отлъчат от общността (да, това е нещо, което имат, а ние не. Всъщност, и българите в чужбинско си живеят в общности, макар и не капсуловани, като турските в селските райони. Представи си какво е тази общност да ти обърне гръб - в един заселен предимно с "твои хора" район). Малко референдум като този в Крим да не се получи? А? Значи, да, нормалното и трезв мислене трябва да ти говори: "Ние сме в цивилизования ЕС. Ние сме в НАТО" И ТЪ НЪ... Само че за случилото се в Украйна за мен Европа и НАТО носят голяма вина. Европа се включи в играта на Вашингтон срещу Кремъл, от която падна жертва Украйна. Тея въобще не ги брига за украинците, за татарите... въобще, за тях са някакви унтерменши, failed state с корумпирано правителство, което продаде страната си за няколко гроша. Сега се замисли за нашите политици. ;) Българският политик е виновник за всяка от националните ни трагедии. Не войните, не българските воини и офицери. Политиците. За мен те винаги са били едни еничари. Преди са се кланяли на Москва, днес се кланят на Мамона. Те си имат вилите в Швейцария и на разни острови. Колко му е.

Плюс това кой е казал, че трябва да гърми пушка. Всичко ще стане по европейски, с референдум и така нататък... Това е сценарий, спекулация, но как ще я пренебрегнеш, когато този заплашва Германия. Тоя не знам въобще брои ли ни за живи.

преди 1 час, Методи Дамянов написа:

Значи, да, нормалното и трезв мислене трябва да ти говори: "Ние сме в цивилизования ЕС. Ние сме в НАТО" И ТЪ НЪ... Само че за случилото се в Украйна за мен Европа и НАТО носят голяма вина. Европа се включи в играта на Вашингтон срещу Кремъл, от която падна жертва Украйна. Тея въобще не ги брига за украинците, за татарите... въобще, за тях са някакви унтерменши, failed state с корумпирано правителство, което продаде страната си за няколко гроша. Сега се замисли за нашите политици.

Мисля, че това е ключово. Нито Европа, нито Америка ни броят за равноправни партньори. Те ни отслабват, защото знаят, че сме братски народ с руснаците и техен естествен съюзник, вместо да инвестират в нашия просперитет. Но това, което направиха в Украйна след преврата, което роди фразата, че "Америка ще воюва с Русия до последния украинец", показва колко сме ценни ние за тях... ние източноевропейците. Колкото сме били ценни и за Хитлер, който е искал да си разчисти на изток lebensraum за своята, "по-висша" раса. И защо да ни защитават от Турция? Трябва да имат интерес от това, а ако нямат - никаква сантименти. Няма да им е съвестно. Точно както си струваше, според Мадлин Олбрайт, да умрат 500 хил. иракски деца в името на "демокрацията".

Имаше една приказка - кои били съюзниците на царска Русия? Ами два: армия и флота. Та кои са нашите съюзници? Имаме ли такива? Които да ги е грижа за нас в момента? То и тези съюзници трябва да са по-свободни от нас, че да ни помогнат. Но аз потенциално виждам руснаци, унгарци, евентуално сърби, македонци, Това са народи близки до нашия и със сходна съдба. Ако те са по-зле от нас, това няма да ни е успокоение.

Тоя не знам въобще брои ли ни за живи.

Ердоган нали звънеше на Бойко посред нощ и нашият рапортува. Та това показва, че сме им васали в момента. Държим се като такива. Какво стана с граничния ни полицай, когото искаха да екстрадират затова, че защитил държавната ни граница?

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

току-що, Lumberman написа:

Ердоган нали звънеше на Бойко посред нощ и нашият рапортува. Та това показва, че сме им васали в момента. Държим се като такива. Какво стана с граничния ни полицай, когото искаха да екстрадират затова, че защитил държавната ни граница?

Значи аз Тиквата не съм спирал да го критикувам, но в ЕДНА ситуация му свалям шапка - точно реакцията му с Ердоган. Виж, този изглежда (и може би е) бясно куче. Какво правиш с побесняло куче. ОК, застрелваш го, но ако нямаш с какво, не се хвърляш към него.Не тръгваш с голи ръце да го нападаш. Ако имаш някой кокал под ръка му го хвърляш, почесваш го зад ушите и след това търтиш да бягаш.. или се опитваш да го опитомиш. Недей подценява Тиквата толкова. Не сме в позицията на Гърция, различно е/ Пък и нищо не им се е разминало на гърците. Само дето те имат флота и армия... Ма той тиквата така, ма той онака... Не! за мен това беше единственото правилно поведение. Харесва ли ни или не. Това е политика, не е "Левски" - ЦСКА.

И една забележка: разбира се, хубаво е да не се истеричасва по темата, а с малко по-хладни глави да сме, както ние, но най-вече политиците. Ако един Валери Симеонов е премиер, не му мислете, ами послушайте Анито. Ако е премиер някой с хладен ум, тогава, споко. Поне така си мисля.

преди 26 минути, Lumberman написа:

Но това, което направиха в Украйна след преврата, което роди фразата, че "Америка ще воюва с Русия до последния украинец"

Фейковата пропаганда много фрази роди ....и  си останаха фейкове.

Малко референдум като този в Крим да не се получи? А?

Да, някои си мечтаят за мирен, вежлив, маскиран, тежковъоръжен аскер да им донесе "референдум" .

Но пасаран на такива.

Нещата не се измерват с това къде пенсиите са по високи с 5 $

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.