Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 4 минути, Методи Дамянов написа:

Значи, за такива публикации трябва да се сезира прокуратура ли, органи. Не измислиха ли закон и наказателна отговорност за такива публикации?

Съгласен съм. Вижда ми се малко прекалено.

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Значи, за такива публикации трябва да се сезира прокуратура ли, органи. Не измислиха ли закон и наказателна отговорност за такива публикации?

Какво ѝ е на публикацията? Че нарушава спокойствието на хората ли? Това ли е проблемът? Който иска да слуша, да се съгласява. Хората са изразили мнение, опасение, базирано на някакви факти. Ясно е, че нещата може да развият по различни начини. Но това, според мен, е един недобър за нас сценарий. Най-лесно е да заровиш глава в пясъка и да кажеш, че това било фейк.

току-що, Lumberman написа:

Времето ще покаже доколко подобна прогноза е реалистична. Да се надяваме да не ни нападнат, но е добре и да сме подготвени (психически, технически, физически...).  Самият Бойко споменаваше "предвоенно време". Мисля, че е време за хората да оставят имагинерните си светове и да се върнат овреме към реалността, защото иначе преходът може да е убийствен. Пък който иска, нека се надява на НАТО и ЕС, и да обяснява, че НЯМА КАК Турция да ни нападне. В една времена фалшивите пророци са ги трепели... което е идвало да покаже, че да говори със СИГУРНОСТ за бъдещето е много сериозно нещо, направо Божа работа.

Човек, тук говорим за нещо доста сериозно. Умишлено всяване на паника. И тоя парцал "Бултаймс" продължава ли още да стои? :mad:

преди 9 минути, Методи Дамянов написа:

Човек, тук говорим за нещо доста сериозно. Умишлено всяване на паника. И тоя парцал "Бултаймс" продължава ли още да стои? :mad:

Именно. После да не ме питате пак защо наричам тези сайтове като "бултаймс" - клоаки .

Не мисля, че целта е това: да се всява паника. По-скоро, предупреденият е въоръжен. Паниката идва от това, че времето може да е дошло, а човек не е готов да го посрещне. И паниката никога не е добър съветник. Това, което според мен една такава публикация трябва да провокира, е човек да изследва повече и да има едно наум. А не да обвинява, че всявали паника. Ами я си представете, че заплахата наистина е непосредствена, обективна. И ние им запушваме устата на тия хора? При външна заплаха, дори и не съвсем близка или належаща, хората в държавата трябва да се съберат и да изработят план за действие при различни сценарии. А не да вика, "А, то това не е възможно. Тези само плашат хората." Имаме и примера със Северен Кипър, не забравяйте.
Никого не искам да плаша, и виждам, че не сте се паникьосали.

Тук едва ли има хора които да "уплашиш". Проблема е че такива клоаки умишлено и целенасочено слагат гръмки заглавия, все едно сме във военно положение.

Една опасност има много други начини да я анализираш прагматично и без такива заглавия.

Но целта тук е да се всява паника, и към хора които четат само заглавията и цъкат с език....

Дори няма нужда да споменавам че руската военна офанзива в Украйна почна именно с такива заглавия и умишлено изкривени послания, които на 99 % се оказаха фейкове, но повлияха кардинално върху хората.

Надявам се този "горчив опит" да е обица на ухото тук.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Методи,

Виждам, че ви избива на цензура и тоталитаризъм. Много жалко. "Да живее свободата на словото!"

Аз разбирам, че може да има умишлено всяване на паника и преекспониране на факти, което не е добре (ако наистина няма основания). Обаче също толкова проблемно е да бъдат умишлено игнорирани, потулвани, омаловажавани факти и неща, които са заплаха за хората. Само бъдещето ще покаже кой е имал право и основание. В случая вие съдите субективно, не обективно.

Не мисля, че целта е това: да се всява паника. По-скоро, предупреденият е въоръжен. Паниката идва от това, че времето може да е дошло, а човек не е готов да го посрещне. И паниката никога не е добър съветник. Това, което според мен една такава публикация трябва да провокира, е човек да изследва повече и да има едно наум. А не да обвинява, че всявали паника. Ами я си представете, че заплахата наистина е непосредствена, обективна. И ние им запушваме устата на тия хора? При външна заплаха, дори и не съвсем близка или належаща, хората в държавата трябва да се съберат и да изработят план за действие при различни сценарии. А не да вика, "А, то това не е възможно. Тези само плашат хората." Имаме и примера със Северен Кипър, не забравяйте.
Никого не искам да плаша, и виждам, че не сте се паникьосали.

Lumberman, ти не си медия. Обикновен човек, участващ в интернет форум. Може да си приказваш каквото искаш. Тук имаме партия и електронна медия. Те носят съдебна отговорност за подобни неща. Поне така помня, че покрай фалита на КТБ  го приеха това - всяване на паника и тъ нъ.

Методи,

Виждам, че ви избива на цензура и тоталитаризъм. Много жалко. "Да живее свободата на словото!"

Аз разбирам, че може да има умишлено всяване на паника и преекспониране на факти, което не е добре (ако наистина няма основания). Обаче също толкова проблемно е да бъдат умишлено игнорирани, потулвани, омаловажавани факти и неща, които са заплаха за хората. Само бъдещето ще покаже кой е имал право и основание. В случая вие съдите субективно, не обективно.

Обективните оценки може да ги дава външно министерство. Ние с вас си бърборим.

То това е, че ТИ НЯМА КАК ДА ГО ДОКАЖЕШ дали целят всяване на паника или не. Не си им в главата. Още повече някои като Anne по-лесно ще се паникьосат и ще хванат гората. За да го докажеш, ти трябва разследване много сериозно на този, който е писал статията (бултаймс е препубликувал). И да се докаже, че е знаел, че няма реална заплаха, пък писал че има. Обаче то си се знае, че има заплаха. Турците имат карти, книги на Давутоглу, изказвания за Кърджали и т.н на Ердоган, та въобще не можеш да кажеш, че няма основания за подобни опасения. А вие бързате със секирата. Тук не става дума за пускане на лъжлив слух за предфалитно състояние на банка, което наистина може да я фалира. Съвсем различно е.

... Тук не става дума за пускане на лъжлив слух за предфалитно състояние на банка, което наистина може да я фалира. Съвсем различно е.

Цитат

Турция ще ни нападне до месеци

Да, говорим за нещо по-сериозно.

Методи,

Наистина е можело малко да смекчат изказа и заглавието, защото по-надолу си пише "почти сигурно". Можеше да бъде "Има голяма вероятност Турция да ни нападне до месеци". Тъй че мога да се съглася, че има търсене на някаква сензация с това заглавие, защото нещата не са 100 % сигурни, дори да са много вероятни. Това си е на отговорността на автора, от КОЙ. Но дали е умишлено всяване на паника... Ако идва гръмотевична буря и аз река на жената: "Бързо, бързо, прибирай прането, че ще го намокри". Тя може ли да ме обвини, че съм всявал паника? Ами ако бурята почва след броени минути, никаква паника не всявам, щото трябва да се действа пъргаво. Но ако не е сигурно дали ще има буря, или дали ще дойде към нас, или пък знаем че небето е ясно, тогава тя ще има основание? Виждате ли, че това което определя нещо дали е прекомерно или не са ФАКТИТЕ. И това е, към което аз призовавам, да се фокусираме на това, което имаме като факти и всеки да прави изводите за себе си. Нито да се панираме, нито пък да викаме: "Буря няма откъде да дойде, тия само всяват паника."

А за външно министерство и "обективните" му оценки, въобще не може да става и дума при една ЗАВИСИМА и продажна ВЪНШНА ПОЛИТИКА, каквато имаме. Те обикновено чакат Големият брат да им каже какво да говорят и правят.

Класически нападения тип "война", няма вече. В съвременния свят, се използват други начини за преразпределяне на територии. Много по- гадни. По- скоро може да очакваме някакви турски бунтове в България, отколкото нападение от страна на Турция. Но и до бунтове няма да се стигне, защото у нас всичко турско си минава още на първо четене. България в този си вид, е толкова удобна за Турция, че комшуто ще са последните, които биха желали нещо да се промени. Каквото им трябва от България, те си го имат.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 5 часа, Lumberman написа:

Коалиция "КОЙ" със сигурност ме загубиха като избирател след тази си изява!

преди 4 часа, Lumberman написа:

Но дали е умишлено всяване на паника...

Определено е умишлено и целта е ясна предстоящите избори!Но ми се струва, че ефекта може да е обратен на очакванията на автора!

Lumberman, всяването на паника по никакъв начин не спомага за решаването на един проблем, дори напротив пречи!

Ще се провали Нинова и ще има платени протести и нови предсрочни избори! ГЕРБ като абдикират на два пъти аджеба защо пак се натискат. И БСП колко пъти се провали обаче пак натискат! Били се поучили от грешките.Колко време години им трябват да се поучат? Станишев е по-умен от нея и проблемите са му били известни и тяхното решаване.

преди 44 минути, M.Николов написа:

Lumberman, всяването на паника по никакъв начин не спомага за решаването на един проблем, дори напротив пречи!

Зависи от ситуацията. Ако на съседа къщата гори и аз отида и му блъскам по вратата да излиза и като се появи и му викам, "Пожар! Излизайте бързо!"? При критична ситуация, когато няма време губене, дори да е преекспонирано предупреждението, пак може да е за добро. Защото е по-добре човек да е готов по-рано, отколкото никога да не се подготви.

Нашата държава не взема почти никакви мерки по отношение на агресивната политика на Турция. Траем си все едно нищо не се случва, за разлика от Гърция например. Питам какво трябва да стане, че да почнем да вземаме ситуацията насериозно? Да влезат турски войски на наша територия ли? То и тогава някой ще каже: "Защо плашите сега хората? Паниката е вредно нещо. Оставете ги на мира. Какво толкова?!" А имаме възрастни хора, които са познавали хора живели под турско и знаят какво са правили турците и как нашите са бягали през мала врата, и всичко е било на живот и смърт, не на форумни прищевки и претенции! Съгласен, че паниката не е добър съветник, че трябва хладен ум... но понякога хората трябва да бъдат стреснати, че да се опомнят. Дори Турция да не ни нападне в следващите 100 години! Човек трябва да е готов за най-лошото и това не е черногледство. Къщите се строят да издържат на земетръс, покривът да издържа максималното количество сняг и най-бурния вятър, в стените да има яки диагонали, които да я държат да не се килне, тръбите се вкопават дълбоко, за да не замръзнат при най-ниските температури, основите да издържат на наводнение; така и армията да е готова да ни защити ПРИ НАЙ–ЛОШ СЦЕНАРИЙ (дори той да не се случи). Армията по дефиниция НЕ Е ЗА МИРНО ВРЕМЕ, въпреки че и тогава им се намира работа. И това не е сплашване или издевателство над човешката психика, а нормалното положение на нещата. Това, че ние нямаме боеспособна армия и ние самите нямаме военно обучение от друга страна е стимул да си заравяме главата в пясъка.

Относно кампанията на КОЙ: те едва ли имат някакъв шанс да спечелят повече от 0.5 %, та поне правят някаква информативна кампания.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 29 минути, ncl написа:

А брои ли се за всяване на паника, че ако БСП дойде на власт България ще фалира?

То това е сух факт, а не паника. Доказван многократно при всяко поемане на властта от червента мафия.

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Колко време години им трябват да се поучат? Станишев е по-умен от нея и проблемите са му били известни и тяхното решаване.

Те са столетни, и пак нямат научаване :)  Причината е друга - те въобще нямат намерение нито да се променят, нито да се "поучат" .

А станиШеф го позабравиха след като най нагло излъга как "ще даде път и място" и ще се оттегли , но накрая нищо подобно - отиде си на топлото доходоносно местенце  в Европарламента :)

сега г-жа Лъжа го гони по лъжи и въртележки :) Учила се е от най добрите :)

преди 5 минути, Lumberman написа:

Относно кампанията на КОЙ: те едва ли имат някакъв шанс да спечелят повече от 0.5 %, та поне правят някаква информативна кампания.

да ви имам "иформативната " кампания :lol6:

преди 6 минути, miro20 написа:
преди 37 минути, ncl написа:

А брои ли се за всяване на паника, че ако БСП дойде на власт България ще фалира?

То това е сух факт, а не паника.

Разбира се, че не е никакъв сух факт, а чиста проба мутренско сплашване на електората. Още повече, че НЕ БСП взеха 16 млрд. кредит, а ГЕРБ. И ще ми говорят за фалити. Правили магистрали с пари назаем, които народът тепърва трябва да изработва и плаща, и ми се хвалят. Не съм фен нито на БСП, нито на Корнелия, но това е елементарна гербаджийска манипулация. Онези били "комунисти", видиш ли. То тези паднаха много по-ниско дори от "комунистите". Аман от клишета и глупости!

И да, това ОПИТ за всяване на страх/паника, напълно безпочвен. Ако хората се връзват на такива елементарни способи, толкова по-зле за тях.

Айде пак старите фейкове за 16 млрд заем :) за които г-жа Лъжа  ви постави опорните точки :)

Тази тема и тук я минахме вече някоко пъти май ....

И да, свикнал съм червените тролове да говорят точно  това - не били за БСП, нямали нищо общо с тях, НОООО..... всички други са тотални максари :):) айде айде....

• Автор
преди 44 минути, M.Николов написа:

Определено е умишлено и целта е ясна предстоящите избори!Но ми се струва, че ефекта може да е обратен на очакванията на автора!

Струва ми се, че тази паника се всява от ГЕРБ, предимно с помощта на медиите на Пеевски, за да не се разбере кой стои в основата на психоатаката, насочена към целия български народ.

Защо мисля така?

Защото партията, която ще претърпи най-голямата загуба на изборите е тази на Борисов, а той трудно преглъща поражения.

Срамът, че вече няма да е Някой не му дава покой.

Затова герберите всячески се опитват да спечелят необходимите за победа гласове и не подбират средства за осъществяване на намеренията си.

Надяват се, чрез омаскаряване на Доган, част от привържениците на ДПС да дадат гласовете си за ГЕРБ.

преди 10 минути, miro20 написа:

Айде пак старите фейкове за 16 млрд заем :) за които г-жа Лъжа  ви постави опорните точки

https://dariknews.bg/novini/biznes/deputatite-glasuvat-noviq-zaem-ot-16-mlrd.-lv-140014

Цитат

Днес ще стане ясно дали България ще изтегли нов държавен заем от 16 милиарда лева. ГЕРБ имат сигурната подкрепа на колегите си от Реформаторския блок и БДЦ. Против заема са народните представители от БСП, ДПС, Атака и АБВ. До късния следобед вчера финансовият министър уговаряше народните представители от Патриотичния фронт да подкрепят тегленето на 16 милиарда лева. Все още не е ясна категоричната позиция на съпредседателите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

https://news.bg/politics/obrat-vsichki-bez-bsp-ataka-i-patriotite-glasuvaha-za-dalga-1001818.html

Цитат

След кратки дебати новото мнозинство гласува окончателно ратификацията по дълга - За бяха 159, 48 против, 11 гласуваха въздържал се. От ГЕРБ - 82 за, БСП - 35 против, ДПС - 30 за, РБ - 23 за, Пф - 1 против, 11 въздържал се, БДЦ - 11 за, Атака - 11 против, АБВ -10 за. От нечленуващите в ПГ  3 за, 1 против.

Та кой точно разпространява лъжи тука? Май това са опорните точки на ГЕРБ в последно време? Нямало 16 млрд. Засрами се!

Ето какво пише в държавен вестник от 27.02.2015 г.:

Цитат

ЗАКОН за ратифициране на Договора за дилърство между Република България в качеството на Емитент и Ситигруп Глобъл Маркетс Лимитид, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си, Сосиете Женерал и Уникредит Банк АГ в качеството на Организатори и Дилъри относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г. , на Договора за агентство между Република България в качеството на Емитент и Ситибанк Н.А., клон Лондон, в качеството на Фискален агент, Платежен агент, Агент по замяната, Агент по прехвърлянето и Агент за изчисляване и Ситигруп Глобъл Маркетс Дойчланд АГ в качеството на Регистратор, Платежен агент и Агент по прехвърлянето относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г. , и на Акта за поемане на задължения от Република България в качеството на Емитент относно Глобална средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, подписан на 6 февруари 2015 г.

На кого да вярвам?

преди 45 минути, Lumberman написа:

Дори Турция да не ни нападне в следващите 100 години! Човек трябва да е готов за най-лошото и това не е черногледство.

Това е факт, но я ми кажи как България да се подготви?Да събере 700 000 - на армия, да я въоръжи, да закупи нови самолети, нови системи за ПВО , нови танкове и артилерия, нови кораби и подводници, за да се чувства защитена?Според най-оптимистични изчисления ще са нужни поне 100 милиарада евро, откъде да ги вземем или предлагаш да вземем такъв заем и да го похарчим за оръжие?Или другия вариант, който е в момента, България става част от по-голям военен съюз, който гарантира нейната безопасност?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 6 минути, Lumberman написа:

https://dariknews.bg/novini/biznes/deputatite-glasuvat-noviq-zaem-ot-16-mlrd.-lv-140014

https://news.bg/politics/obrat-vsichki-bez-bsp-ataka-i-patriotite-glasuvaha-za-dalga-1001818.html

Та кой точно разпространява лъжи тука? Май това са опорните точки на ГЕРБ в последно време? Нямало 16 млрд. Засрами се!

Ето какво пише в държавен вестник от 27.02.2015 г.:

На кого да вярвам?

Пак ти казвам, тези партенки на г-жа Лъжа ги минахме

Само ще добавя, че... "незнанието не е аргумент".

:)

преди 3 минути, M.Николов написа:

Това е факт, но я ми кажи как България да се подготви?Да събере 700 000 - на армия, да я въоръжи, да закупи нови самолети, нови системи за ПВО , нови танкове и артилерия, нови кораби и подводници, за да се чувства защитена?Според най-оптимистични изчисления ще са нужни поне 100 милиарада евро, откъде да ги вземем или предлагаш да вземем такъв заем и да го похарчим за оръжие?Или другия вариант, който е в момента, България става част от по-голям военен съюз, които гарантира нейната безопасност?

Не претендирам да съм военен експерт, има хора много по-знаещи от мене, които биха могли да изготвят стратегия. Очевидно че за момента сами не можем да се защитаваме. Но това не е било така преди да се асоциираме към НАТО. В последствие лека-полека си ликвидираме армията, наборната служба, техниката, военната индустрия, под инструкции на НАТО. Това ни довеждане до такова небоеспособно положение според мен е преднамерено.

За да можем да говорим за инвестиции в този сектор, първо ни трябва независимост и възстановяване на националната икономика. С разпродаване на всичко на безценица и отдаване на ресурсите на концесии няма как да са стане. Заробването с кредити за военна техника не е никакво решение. Гърците много се опариха от тая работа. Докато нямаме някакво възстановяване на военната мощ и независимост, ясно че ще бъдем зависими и ще се умилкваме около големите играчи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.