Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

Има или няма заплаха! Има, има, но се оказа, че заплахата не идва от изток, както се опитваха да ни натрапят, а от юг, така като е било винаги! Признаха го и нашите политици! 

Убеден ли си, че няма и от изток? Можеш ли да си сигурен, че в КТБ шоуто няма намесена кремълска ръка? Аз не знам... И засега нещо конкретно чул ли си от Турция? Автобусите? Те не са от днес? ДОСТ? И това не е от днес. Радикален ислям? Лично аз знам отпреди 20-ина години, че са се изпращали младежи от ДПС в Саудитска Арабия да учат за имами. Разказвало ми го е момче от Търново. Има заплахи от много години. Една слаба държава е податлива на атаки. Онея в ПарламентА ще ни продадат за жълти стотинки. И го правят.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Пламен Пасков за заплахата от турска страна:

Г-н Дамянов може да побърза да пусне жалба до СЕМ за "всяване на паника", докато не са почнали да му треперят от страх пръстите и преди да се е претоварил сървърът им :) Тука нещата изглеждат доста по-конкретни и близки отколкото в онази статия. Още повече, че Пасков е в Димитровград, обл. Хасково, и там е горещата зона към момента. Дано не е прав, ама наистина ние като държава сме толкова слаби и уязвими, че необходимо ли е да си някой като Ердоган, с имперски амбиции и военна мощ, че да се осмелиш да ни атакуваш? Въпреки че не знам дали не мислят за референдуми и политически средства по-скоро. А "патриотите" май само нажежават обстановката в момента, дори Борисов го казва, че не е на добре.

По принцип за отцепване на области от Южна България като план знам от сигурно 8-9 години. Не е нещо ново. Случи се на Югославия няколко пъти. Нас засега ни подмина. Това, което по-ме притеснява, не е толкова Ердоган като външен фактор, а несъстоятелността на българската държава. Според мен, ако Русия не се застъпи за нас, положението никак няма да е розово. От Евросъюза, който ни натискаше да приемаме мигранти, каква помощ можем да очакваме?

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Бах тоя ДОСТ! Пукнаха го от реклама и наши, и ваши... и пак ще са у девета глуха.

Има и още един въпрос, който си задавам, и той е - дали наистина нашият политически елит се опитва да се еманципира от васалното си положение към Ердоган, или по-скоро ЕС и САЩ се опитват да ни използват като маша против техния доскорошен приятел, но понастоящем неприятел, Ердоган, за да го притискат и провокират? А това на нас се препакетира като "патриотизъм"? Ако е второто, жална ни майка.

преди 5 часа, Методи Дамянов написа:

Убеден ли си, че няма и от изток? Можеш ли да си сигурен, че в КТБ шоуто няма намесена кремълска ръка? Аз не знам...

Шоуто си го спретнаха Боко и Шиши това е пределно ясно вече.

преди 5 часа, Методи Дамянов написа:

И засега нещо конкретно чул ли си от Турция?

Досега не е било министри от страна на Турция да ни казват как да се правят избори. Ердоган също плаши и Европа и България с османски ритник! Това е прецедент и не видях една европейска страна да изрази някакво възмущение по-повод намесата на турски министри , кметове! Виж ако беше Русия каква врява щеше да се вдигне само. Не ти ли е ясно защо е така?

Е, казват, че и преди били идвали. Не с ранга на министър, депутати. А какво са говорили никой не знае. Някой въобще знаел ли е въобще какво говорят на турски? Иначе Толстой, оня лудия Жириновски...За мен КТБ е дело на по-големи от Шишко и Бобчо. Те просто са намазали. Заедно с Цацата и още много знайни и незнайни херои. Това е директен акт по дестабилизиране на държавата. Не знам дали не са планирали нещо по-голямо (ефект на доминото?). Иначе Шиши не е свързан с Доганбанк, а с ВТБ.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Още повече, че Пасков е в Димитровград, обл. Хасково,

Не знам защо периодично се "Сещат" някои за този Пасков. Гледал съм го много отдавна, и мога да кажа че той не е от Димитровград, а от Москва :) щото даже български бе забравил.

Особенно от предишните му интервюта доста си личеше .

И тоя ваш любим Пасков дори тук са се пускали негови клипове как се възхищава на уахабитските главорези кадировци и  колко е уредена мюсюлманска  Чечня , която е на 90 % "позлатена" обаче с православни руски дотации... и т.н. и т.н..

Айде, не , мерси .

преди 1 час, nikssi написа:

Виж ако беше Русия каква врява щеше да се вдигне само

Ако турски министри говорят как се правят избори , руските разузнавателни служби не само говорят, но и  ГО ПРАВЯТ.

Признанията за Радев малко ли са ? Рев имаше ли ? - НЕ.

Мина замина сякаш нищо не ес танало . А това където и другаде да стане, падат глави, подават се оставки .

преди 5 часа, Lumberman написа:

Случи се на Югославия няколко пъти. Нас засега ни подмина. Това, което по-ме притеснява, не е толкова Ердоган като външен фактор, а несъстоятелността на българската държава. Според мен, ако Русия не се застъпи за нас, положението никак няма да е розово. От Евросъюза, който ни натискаше да приемаме мигранти, каква помощ можем да очакваме?

Сравнявате несравними неща. Югославия беше изкуствен урод. България не е. Разпадът на Югославия беше очквано. Не се знаеше кога ще стане и как. За съжаление не беше по начина, по който Чехословакия се разпадна - мирно и тихо. По същата логика може да намесите Австро-Унгария. Не ви ли е интересно, ако не се страхувате. Това за Турция не знам дали нарочно го говорите или се водите по някой, но засега няма основание за всяване на страх. Може ли да се случи? Не мога да кажа. Знам само, че приказките за страхуване се използват умело, както от ГРОБ, така от БКП, ДПС и особено от Обединените "идиоти". Който иска Русия, да си ходи в Русия. Това е България! Кремльовските соколи - далеч!

преди 7 минути, Методи Дамянов написа:

Който иска Русия, да си ходи в Русия. Това е България! Кремльовските соколи - далеч!

Чемадан вакзал Масква

Има толкова по-големи РЕАЛНИ заплахи, които вече са върху нас. Младите не четат. Не познават литературата, езика ни, историята. Българинът се опростачва и изпростява. Демографският срив отдавна вече задмина определението "ужасен". Добре, че са циганите да раждат, че не знам как ще изглежда статистиката. Политиците продължават да работят срещу страната и държавата. Късат живи парчета от България, но важното е Ердо и Путин. Само БКП (и пипалата ѝ в Парламента) могат да измислят такава манипулация. Ловко отклоняване на вниманието. Корупция, ненаказуемост, калпави закони и съд, които позволяват шофьор убил трима души с алкохол в кръвта да получи четири години! Какви ердогановци и путинци? Та Ердоган, ако искаше отдавна щеше да го е направил. Кой знае какво ще стане? Не съм оракул. Фактът е факт! Отклонява се вниманието и се държи стадото в страх и го отвличат да задава правилните въпроси!

Ето нещо реално за страхуване: https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/grijnpijs-bylgariq-odobri-opasni-pesticidi-za-pchelite-1556357

ето и друга, под горната статия: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/14-ot-romskite-deca-ne-sa-stypvali-v-uchilishte-i-detska-gradina-2012535

Но, онези в Парламента потриват ръчички: еУекторат.

Между другото, много силно интервю. Не, че казва нещо ново, но е силно:

http://afera.bg/боян-чуков-българия-е-в-състояние-на-ко.html

преди 4 часа, miro20 написа:

Не знам защо периодично се "Сещат" някои за този Пасков. Гледал съм го много отдавна, и мога да кажа че той не е от Димитровград, а от Москва :) щото даже български бе забравил.

Той може да работи и живее в Москва част от времето си, То и аз съм живял в чужбина и бях почнал да забравям българския... И Христо Ботев е живял в Русия. Тъй че аз не виждам проблем в това, още повече че ако Пасков имаше някаква нездрава зависимост или дори подкрепа от страна на руската държава, това щеше да е явно.

И тоя ваш любим Пасков дори тук са се пускали негови клипове как се възхищава на уахабитските главорези кадировци и  колко е уредена мюсюлманска  Чечня , която е на 90 % "позлатена" обаче с православни руски дотации... и т.н. и т.н..

Тука ще трябва да ПРЕДСТАВИШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, не да бъдеш голословен, щото това е сериозно обвинение в стил Росен Плевнелиев. Без доказателства. Както и за руската намеса в изборите в САЩ, а сега и в България. Доказателства НЯМА, а само призив да се вярва на тези, които ни го казват, понеже те знаели. Е, който иска, нека им вярва! Те "знаеха", че и Саддам Хюсеин има ядрени оръжия, след като военни/оръжейни инспектори на ООН бяха написали доклади, че такова нещо няма и че Ирак не е заплаха още в края на 90-те години. Но това се потули, щото някой искаше война.

Ако турски министри говорят как се правят избори , руските разузнавателни служби не само говорят, но и  ГО ПРАВЯТ.

За това говорим. Пропаганда. Нещо документи, черно на бяло? Или просто се използва ситуацията за удари под кръста ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ? Ако са имали тези данни, що не разкриха преди време? И да ги подплътят с безспорни доказателства? Аз и в САЩ не видях такива доказателства за руска намеса? Толкова ли им е немощно ЦРУ да не може да произведе едни елементарни доказателства, ако говореха истината? Според мен ЦРУ не е немощно, но американците и техните подлоги просто говорят каквото им изнася. Това си е част от обещаната борба с "руската пропаганда" на посланик Рубин. И то хубаво да я бори, и да докаже, че я има, ами той как я бори? С инсинуации и пропаганда.  (За сравнение, Уикилийкс извади реални документи на американските служби, за следене на IP-та и прочие, стана голям скандал, НО американците в нито един момент не отрекоха, че документите са автентични. Така се доказва. Другото са недоказани слухове, към които трябва да сме скептични.)

Много обичам също как вместо да се дискутират аргументите на човека (в случая Пасков), се заклеймява личността му, а това което казва се смита под килима. Разбирам да беше като някои други "анализатори", които да ги хващат постоянно в грешки или да си меняха ежедневно мнението, човек с право да ги игнорира, но това не е така. И, разбира се, се отвлича темата в пета глуха.

преди 3 часа, Методи Дамянов написа:

Сравнявате несравними неща. Югославия беше изкуствен урод. България не е. Разпадът на Югославия беше очквано. Не се знаеше кога ще стане и как. За съжаление не беше по начина, по който Чехословакия се разпадна - мирно и тихо. По същата логика може да намесите Австро-Унгария. Не ви ли е интересно, ако не се страхувате. Това за Турция не знам дали нарочно го говорите или се водите по някой, но засега няма основание за всяване на страх. Може ли да се случи? Не мога да кажа.

То човек не може да знае със сигурност бъдещето, дори утре какво ще бъде и дали ще е жив, и тези неща не са 100 % неотменими. Въпросът е, че имаме планове, карти, тенденции... тези неща не можем да ги игнорираме. Дали ще е сега или след години? Не знам. Надявам се да имаме повече време да сме готови. Но спомнете си за пакта Рибентроп-Молотов, и как Хитлер внезапно напада Русия. И още в първия ден им унищожава над 1000 самолета от авиацията, които не са излитали за бой дори. Нещата могат да се развият много бързо и ние трябва да сме подготвени - и като държава, и като обикновени хора - за различните варианти, които са вероятни развития на ситуацията. Това, е което можем да направим според мене. Дано не се налага да се бяга към Русия или някъде другаде. Но 500 години много редовно се е случвало на българите да бягат за живота си оттатък Дунава.

преди 29 минути, Lumberman написа:

Тука ще трябва да ПРЕДСТАВИШ ДОКАЗАТЕЛСТВА, не да бъдеш голословен, щото това е сериозно обвинение в стил Росен Плевнелиев. Без доказателства. Както и за руската намеса в изборите в САЩ, а сега и в България. Доказателства НЯМА, а само призив да се вярва на тези, които ни го казват, понеже те знаели

:) какви доказателства ти трябват ? клиповете на Пасков ли ? ми щом си запознат с "творчеството " му, би трябвало да си ги виждал ? Публични са.

О ? или не си ? :)

друго кое от това което ме цитираш не е вярно ? че Чечня на 90 % се субсидира безвъзмездно от РФ ли ? И това не е тайна и съм цитирал тук из темите конкретни цифри , които и ти сам можеш да намериш. :)

преди 32 минути, Lumberman написа:

За това говорим. Пропаганда. Нещо документи, черно на бяло?

Не само черно на бяло, ами и с видео и  звук. Виждам и това си пропуснал - интервютата на Решетников за срещите и обсъждането на кандидатурата, и как после се оплетоха с г-жа Лъжа в оправдателен режим :)

Другите неща за намесата съм ги споменал в цитираните статии от цлубЗ и Капитал в съседната тема за изборите. Да не повтарям....

То на теория много неща могат да се случат. На теория и България може да стане нормална държава с нормални хора, чалгата да изчезне, жизнения стандарт да стане, като в Словения и приоритет на управленците да станат развитие на науката и образованието и опазването на природата, ма...

На теория в Турция може да стане гражданска война, и мисля, че това е доста по-вероятно. Е, тогава ще е проблем наистина. Но аз си мисля, че турците на Запад ще гласуват против промените. А и не само те. На първо време ДОСТ не трябва да влиза в Парламента. Влезе ли, тогава може би ще почна да се притеснявам...

преди 6 часа, Методи Дамянов написа:

Сравнявате несравними неща. Югославия беше изкуствен урод.

И я разпаднаха на изкуствени уродчета- реално части от България и Сърбия... предимно Сърбия де.

на 18.03.2017 г. в 19:47, Anne написа:

А някой от вас, умници, знае ли колко поколения българи са живяли под турско робство? Можете ли да сметнете? Отдавна се чудя над този въпрос.

У компа има елка. Хващаш я и смяташ. И няма да се чудиш повече:)

преди 11 часа, miro20 написа:

И тоя ваш любим Пасков дори тук са се пускали негови клипове как се възхищава на уахабитските главорези кадировци

Ей за това говоря? Какви са тези главорези, на които се възхищава? Щото въобще не ми изглежда правдоподобна тая работа. Затова е добре да пуснеш линк към видеото. Да не стане после работа от типа на "върви да обясняваш, че нямаш сестра." А дори да приемем, че това, което казваш е така, в което аз не съм се уверил, пак позицията му за Турция си остава. За мен при всички положения е по-добре човек да е твърде бдителен или подозрителен, отколкото да си затваря очите. В крайна сметка животът не е теория на вероятностите, а си има здрава логика и причинно-следствена връзка между събитията.

Другото, което е, не мисля, че е правилно да се впускаме в тези диспути в деня за размисъл. Но ти не се стърпя да атакуваш "главорезите" на Пасков.

Ами ето "впечатленията" му, които били съвсем наопаки спрямо това което знаел за тях, разтопил се от умиление по техните "порядки" и ред :)

http://eurocom.bg/news/article/7-dni-v-chechnia-vsichko-e-razlichno

Ето и тук във форума дето му бяха цитирали просотиите от ТВ Алф с интервю в предаването на другия антибългарин и кремълска подлога - Сидерович.

Направо поисках да живея в подредената цветуща, позлатена Ичкерия :)

Ама хайде първо вие напред, давам ви път :)

преди 7 часа, miro20 написа:

Ами ето "впечатленията" му, които били съвсем наопаки спрямо това което знаел за тях, разтопил се от умиление по техните "порядки" и ред :)

http://eurocom.bg/news/article/7-dni-v-chechnia-vsichko-e-razlichno

Не знам с какви очила трябва да четеш, че да изтълкуваш разказа на Пасков като възхваляване на главорези. Очевидно бая жлъч си събрал против руснаците. Аз не видях и помен от това да се превъзнасят престъпници. Като се има предвид какво е било в Чечения преди 20 години, за хора като нас, положението е доста по-спокойно и благоприятно. Този ислямски екстремизъм нищо добро не носи и е хубаво, че Кадиров и хората му са се дистанцирали от него. Иначе трудно може да се докаже дали Пасков споделя истински впечатления, но за мен това дори не стои като въпрос. В крайна сметка до едно ниво проверяваш човека и ако се окаже читав, не е нужно да се съмняваш във всяка негова дума. Разбира се, и той може да бърка. Но определено бая жлъч си събрал и не можеш да я оставиш настрана. Презумпции бол. Трудно може да се комуникира с тебе, щото гледаме уж едно пък виждаме различно. Никакъв common sense няма.

Питаш - казах ти . 

Останалото са твои алабалистики. Не стига че те мързи сам да чукнеш в гуглето, ами и едно мерси не каза.

Първо - за разлика от мен, разбрах че ти сега /или отскоро/ си чул за този Пасков, и пак за разлика от мен, не си гледал, не си запознат с голяма част от "творчеството" му.

Второ -  първото ми дава повод да си правя някои изводи. Аргументирах се достатъчно с неговата про-кремълска позиция, и с измислената му "разходка" в една ислямистка държава, с еднолично авторитарно управление - феодализъм.По същия начин тоя твой любим Пасков можеше да се разходи из саудитска арабия, и да се прехласва колко хубаво е уредено там.

Трето - както виждаш , нищо не казва за бюджета на чечня, съставен изцяло от руски дотации /около 90 % / Споменавал съм го и друг път

Нищо не казва и как миналата година Путлер се опита да съкрати малко тези милиарди дотации, но Кадиров скръцна и оня клекна , и остави на същото ниво дотациите.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Очевидно бая жлъч си събрал против руснаците.

Чеченците не са руснаци. И да, не са ми приятни , както много други подобни уахабити мюсюлмани. Едва ли се сещаш че   хора от въпросните кавказки националности са символ на организираната престъпност в самата РФ. С руснаците винаги съм имал изключително приятелски отношеня винаги . Това не ме прави автоматично любител и на режима на Путлер, от който страдат и самите руснаци.

Който може да мисли малко... ще се сети за какво иде реч.. който не.. ще плямпа алабалистики  като теб и Пасков :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Знаем го Миро русофила. Тайно си мечтае за гладни рускини, обаче се оказва, че въпросните не са чак толкова гладниии...:D

Да. русофил съм, защото все още ога да цитирам някои класики от руската литература, и съм чел в оригинал други. :)

Ето ги моите хора на които симпатизирам в РФ - на мислещите и борещите се :

http://www.svoboda.org/a/28391550.html

Интересни процеси стават там... хиляди на протести, стотици арестувани

https://twitter.com/Fake_MIDRF

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Там, интересните процеси никога не са спирали... Спрат ли, "там" става "тук".

Аз нямам спомен скоро да е имало такива мащабни протести  в РФ . Дори напротив - Путлер , който превърна цяла РФ в  отдел на службите си ,укрепи феодално олигархичния модел на управление ,  вече над десетилетие приспива стадото ..... 

Ама ко разбирам аз... ти си по запознат... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.