Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 11 часа, lsmurf написа:

Този Ран дето след неговата "блестяща"  идея за шоковата терапия България се стопи както не се е топила по време на война и той още акъли ще ни дава.

Митовете за "злия план на Ран и Ът" се оказаха пълна дезинформационна масирана партенка.

Проблема на плана им бе.. че не бе изпълнен.Нито едни съветите им  не бяха приети от Луканов и червената мафия .

Същите икономисти  са консултирали и Сингапур и др...  зле ли са там ??

Стопяването на населението е с далеч по дълбоки корени, както знаеш "доктрината" в соца бе едно , максимум две деца да има семейство.

Икономическия крах на соца пък прокуди 2 млн българи да работят в далеч по справедливи откъм заплащане на труда им , държави.

Но и това е коментирано в не една друга теми ....

преди 6 часа, Lumberman написа:

А в докладите му няма какво толкова да се вглеждаме, тъй като нищо стойностно като мисъл не е вложено в тях.

Докладите не са на Сашо Йорданов, а на службите.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Мирко, ти правиш ли разлика между 2016г. и 2017г. и цитираш  различни документи!

Правя. Просто няма по нови доклади .

в края на тази или следващата година ще има нов доклад. За сега това е последния, който между другото обхваща и по стари години , и очертава тенденции за заплахите на националната сигурност.

Какво ти дава основание да се съмняваш че докладите  за тази година  ще е коренно различен ?  едва ли.

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 52 минути, miro20 написа:

Митовете за "злия план на Ран и Ът" се оказаха пълна дезинформационна масирана партенка.

Проблема на плана им бе.. че не бе изпълнен.Нито едни съветите им  не бяха приети от Луканов и червената мафия .

Същите икономисти  са консултирали и Сингапур и др...  зле ли са там ??

Стопяването на населението е с далеч по дълбоки корени, както знаеш "доктрината" в соца бе едно , максимум две деца да има семейство.

Икономическия крах на соца пък прокуди 2 млн българи да работят в далеч по справедливи откъм заплащане на труда им , държави.

Но и това е коментирано в не една друга теми .

Бъркаш нещата . Не може един грип примерно и рак с метастази да се лекува от един и същи екип с едни и същи лекарства защото видиш ли е имало много добри резултати при грипа. При рака първо се отстранява а после започва лечението. Нямало е и как да се очакват добри резултати разчитайки рака да се самоотстрани.

Защо да бъркам ?? напротив, както знаеш винаги съм споменавал че старите "екипи" трябва да се занимават със каквото си искат, но не и с лечение.

Викат му на това "лустрация". И другото което съм повтарял - елементарната, видима за всички логика и правило - които пост-съветски държави по навреме въведоха лустрация, сега са в пъти по добре. Които по късно, или като нас въобще не са - са на дъното.

А въпросните Ран и Ът, ако пък визираш тях за "лекуващи" , въобще не са давали еднакви рецепти . И за Естония  са едни рецепти, за Сингапур , Хонконг са други ... резултатът е че хората се оправиха и гледат напред. Само тук ги плюят.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/3902864

и с видео при Светльо от БТВ  :

http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/planat-ran-at-i-balgarskite-demoni.html

Знам добре че винаги говориш за лустрация. Абсолютно прав си но вече и за това е много късно А тогава както и сам си признават  и  Ран и Ът в цитираното от теб интервю са пропуснали да отчетат колко  корумпирана е съдебната система - а според мен не само тя- и са се концентрирали върху програмата си без на практика да отчетат реалните условия. А както правилно отбелязва Ран "правенето на икономика е като правенето на торта"

Пропуснеш ли да сложиш точните съставки в точното време нищо не се получава. Всички го видяхме че е точно така. Ако ми покажеш някъде в програмата им да се говори за лустрация ще призная че наистина не съм прав да ги съдя.

Те ти дават рецепта за торта. Не раздават кетапи за готвачи ... ако ме разбираш.

Това си е наша работа, наш ресор и действия които не нпаравихме. "вълка" искаше привидно да си "смени козината" и пак да блесне към светлото цоциалистическо бъдеще.

Развала и лавината обаче  завлече всички.

Аз съм сигурен че и в съветите им към Сингапур, ХонКонг, и т.н. не е имало оценки и намеса  за това какви са управниците там.

те са им дали насоки, дали са "Рецептата" , онези са ги изпълнили и ето къде са те. А ние ги оплюхме  с тотлана фейкова дезинформация.

Аз не казвам че някой ни е виновен .Те са давали съвети не съобразени с реалностите в България.Нашите политици трябваше познавайки добре реалността да имат достатъчно мозък за да се сетят че трябва да направиш някои корекции за да се създадат условия наистина да има ефект . Само че целият преход май се провежда по мъдрата повеля на другаря Живков- "Ще се променяме така че всичко да остане същото."

Както и да е -приключил въпрос.

Ето едно сериозно мнение на тема заплахи за сигурността на България.

Цитат

Ден на грамотността
НЕГРАМОТНАТА БЪЛГАРИЯ КОПАЕ ГРОБА СИ

Днес е Международният ден на грамотността. Определен е с решение на ООН и за първи път отбелязан у нас през 1966 г. 
Този интернационален празник обаче не е наш. България няма отношение към него. 
Тя е неграмотна!

“Почти всеки втори български ученик (40%) има проблеми с четенето и разбирането на текст на родния му език.”- това съобщи навремето Европейската комисия при представянето на план за справяне с неграмотността в ЕС до 2020 г.

Според нея 15-годишните в България четат най-лошо в сравнение със съучениците си от другите държави членки на Европейския съюз. 40% от българските ученици не могат да извършат елементарен анализ на кратък текст, като обява. Също така младите българи са демонстрирали неспособност да определят основната тема в текст или да намерят определена информация в него.
Това са данни от 2012 г., потвърдени и в Конвергентния доклад за страната ни.

А това са пак европейски данни от края на 2015 и 2016:
41% от децата и младежите на възраст до 16 г. са неграмотни. 37,9% от учениците са функционално неграмотни и не могат да проумеят елементарни текстове според европейското изследване PISA. Пак според него българските ученици с резултати под второ равнище или функционално неграмотни по четене са 41,5%, а по математика този процент достига 42%. 
38% от учениците не завършват образованието си, а една трета въобще не посещават училище.

За студентите данни няма, но единственият български ВУЗ в световните рейтингови класации е СУ "Кл.Охридски" и всяка година отстъпва назад в списъка на първите хиляда, а наскоро изпадна от този списък в една от класациите (виж поста ми от 6 септември)

Ще разсея и един мит. 
Засекретено изследване на Информацинно-социологическия център на ЦК на БКП от последните години на социализма показа, че почти две-трети от българския народ е функционално неграмотен, а по брой висшисти спрямо населението или на 1000 души младежи до 30 г. (както са данните в напредналите държави) сме на дъното на световните класации - запратени някъде в Африка. 
Ако бяхме по-грамотни и образовани (и по-мъже и куражлии) този дивашки преход към пазарно стопанство от тип "трети-четвърти свят" нямаше да се състои и да го бъде и сега така.

Неграмотният народ по правило произвежда неграмотни свои управници и съответното неграмотно управление, има или принизени, или въобще няма критерии за общество и просперитет.

Неграмотният народ, ако е и в демографска криза като нас, колапсира нацията си и рано или късно държавата му изчезва. 
България е стъпила на този път и бързо върви към края му. 

Държави изчезват дори в Европа - пред очите ни! Изчезна бившият Съветски съюз, разпадна се бившата Югославия, раздели се на две държави бившата Чехословакия (за разлика от другите мирно и тихо). 
Не казвайте, че това не може да се случи с нас в близките две-три десетилетия!

бел.: от 1998 г. бия непрестанно тревога по темата за грамотността, демографската криза и нарастващите ромски гета. И български (!) - за тях дори не се говори. 
Чак сега така нар. обществен и политически елит започна да забелязва тези проблеми. Надявам се, че закъснението му няма да е фатално.

Тежки констатации но доста е близо до истината според мен.

преди 12 часа, lsmurf написа:

Засекретено изследване на Информацинно-социологическия център на ЦК на БКП от последните години на социализма показа, че почти две-трети от българския народ е функционално неграмотен, а по брой висшисти спрямо населението или на 1000 души младежи до 30 г. (както са данните в напредналите държави) сме на дъното на световните класации - запратени някъде в Африка. 

Това наистина  добавя интересен ракурс за последните години на цоца....

преди 24 минути, miro20 написа:

Това наистина  добавя интересен ракурс за последните години на цоца....

Нищо ново според мен . Той социализма си се сриваше по всички направления и ако не беше така нямаше да измислят този псевдо-преход който превърна политическото господство на група хора в икономическо такова.

преди 14 часа, lsmurf написа:

Ако бяхме по-грамотни и образовани (и по-мъже и куражлии) този дивашки преход към пазарно стопанство от тип "трети-четвърти свят" нямаше да се състои и да го бъде и сега така.

В началото на "прехода" положението е било доста по-добро откъм мат'риал, и докъде я докарахме.

Също не знам какъв процент от неграмотните са българи, етнически българи. От циганите не можем да очакваме да решават проблемите на България. Генът си е ген.

преди 42 минути, Lumberman написа:

В началото на "прехода" положението е било доста по-добро откъм мат'риал, и докъде я докарахме.

Също не знам какъв процент от неграмотните са българи, етнически българи. От циганите не можем да очакваме да решават проблемите на България. Генът си е ген.

Било е защото не даваха "мат`риалът" носът да си покаже извън "обетованата земя" . По границата се стреляше на месо по всеки осмелил се да опита да напусне "комунистическия рай" а за законно напускане на страната и дума не можеше да става. Та не че толкова много сме искали да останем тук но просто бяхме принудени. Сега слава Богу не е така.

преди 11 часа, lsmurf написа:

Било е защото не даваха "мат`риалът" носът да си покаже извън "обетованата земя" . По границата се стреляше на месо по всеки осмелил се да опита да напусне "комунистическия рай" а за законно напускане на страната и дума не можеше да става. Та не че толкова много сме искали да останем тук но просто бяхме принудени. Сега слава Богу не е така.

Искаш да кажеш, че вече не ти пука за България. Тогава какво още киснеш тук.

преди 35 минути, dedidi написа:

Искаш да кажеш, че вече не ти пука за България. Тогава какво още киснеш тук.

Добре , ще го кажа директно че да ме разбереш. Казвам че по това време живеехме в концлагер. Така харесва ли ти ?

преди 2 часа, lsmurf написа:

Добре , ще го кажа директно че да ме разбереш. Казвам че по това време живеехме в концлагер. Така харесва ли ти ?

А сега в какво живееш???

В един рай със 180 лв пенсия. Живот си живее.

преди 7 минути, иноТ написа:

И по ирония на съдбата ще се окаже, че точно тия са най-върлите комунисти, само че се крият зад параваните на еврейската пропагандна машина и спонсорирани от същите тази клика, се скъсват да ни обясняват колко добре живеем, докато нацията ни се стопява, а държавата ни се обезлюдява и се пълни с цигани!!! Виж ги че ползуват същите методи и похвати, само че плюейки по своите бащици и роднини!!! Национални предатели и рподажници, ще кажа аз!!!

П.П. Превземам нови върхове:) Ей сега набързо ще ги изкараме дърти комунисти;)

Не, не това са по-лошите. Мен от такива ме е страх. Това са тия, които едно време са били чавдарчета и пионерчета, а после са отишли да скачат на площада за дънки и банани. След това стават демократи. Много повече уважавам един върл комунист от бивш такъв.

преди 48 минути, Джугашвили написа:

А сега в какво живееш???

Живея точно там където аз съм решил и никой няма да ме стреля ако пожелая да отида другаде.

преди 37 минути, Джугашвили написа:

И по ирония на съдбата ще се окаже, че точно тия са най-върлите комунисти, само че се крият зад параваните на еврейската пропагандна машина и спонсорирани от същите тази клика, се скъсват да ни обясняват колко добре живеем, докато нацията ни се стопява, а държавата ни се обезлюдява и се пълни с цигани!!! Виж ги че ползуват същите методи и похвати, само че плюейки по своите бащици и роднини!!! Национални предатели и рподажници, ще кажа аз!!!

П.П. Превземам нови върхове:) Ей сега набързо ще ги изкараме дърти комунисти;)

За върлите комунисти не знам . Понеже подозирам че визираш мен ще ти отговоря . Държавата ни се обезлюдява не за нещо друго а от такива арогантви личности като теб. В един момент на нормалния човек му идва в повече простотията и си стяга куфарите . Това че ще стоварите вината на демокрацията го знам но то може да хване декиш пред червените бабички с които се поздравявате за девети септември . Свободата Санчо !!! ше кажа пък аз.

преди 14 минути, lsmurf написа:

Живея точно там където аз съм решил и никой няма да ме стреля ако пожелая да отида другаде.

За върлите комунисти не знам . Понеже подозирам че визираш мен ще ти отговоря . Държавата ни се обезлюдява не за нещо друго а от такива арогантви личности като теб. В един момент на нормалния човек му идва в повече простотията и си стяга куфарите . Това че ще стоварите вината на демокрацията го знам но то може да хване декиш пред червените бабички с които се поздравявате за девети септември . Свободата Санчо !!! ше кажа пък аз.

Ама моля ти се!!! Точно заради мен, дето съм в Германия и такива като мен държавата ни се обезлюдява!!! А ние що сме по чужбината??? Дай конкретен отговор, ако обичаш!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 15 минути, Джугашвили написа:

Ама моля ти се!!! Точно заради мен, дето съм в Германия и такива като мен държавата ни се обезлюдява!!! А ние що сме по чужбината??? Дай конкретен отговор, ако обичаш!!!

Предполагам че си останал без работа като съкратиха апарата на ДС затова си там. :)

преди 1 час, иноТ написа:

А дали осмисляш в резултат на какво сега е това безпаричие ?

Подсказка... не, не ти е виновна демокрацията. Познай от 3 пъти :)

Още една подсказка -  на процъфтяваща за нашите стандарти, ГДР им трябваше 1.6 трлн евро ФРГ да им налее за да изравнят социалните плащания, пенсии,  икономика и т.н.  със западните стандарти, и при това казват дори още не е достатъчно.

преди 42 минути, lsmurf написа:

Държавата ни се обезлюдява не за нещо друго а от такива арогантви личности като теб. В един момент на нормалния човек му идва в повече простотията и си стяга куфарите . Това че ще стоварите вината на демокрацията го знам но то може да хване декиш пред червените бабички с които се поздравявате за девети септември

Именно. Че и си вярват и до ден днешен на пропагандните лъжи и което и аз забелязвам, са пълни с озлобление и арогантност.

Не разбирам последните признаци от какво са... но както споменах, гледайки снимките от Копринка, а и на други червени събития, сякаш са на калъп генерирани тези "емоции".

Поведението на подобни индивиди е характерно и тук в пълна сила  :)

преди 35 минути, Джугашвили написа:

Точно заради мен, дето съм в Германия

В Германия как гледат по форумите на индивиди с аватари на Хитлер, и честитящи си с нацистки поздрави "велики дати от нацистката история" ?

Просто питам.. за един прЕател... :):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 18 минути, lsmurf написа:

Предполагам че си останал без работа като съкратиха апарата на ДС затова си там. :)

Близко си, ама не точно!!! Предпочетох за една и съща извършвана дейност да получавам 2 500 евро, вместо умопомрачителните 300 лева подаяние, давани ми от подопечните фирми на огнеборците и върлите антикомунисти!!! И какво мислиш се случи??? Попаднах на истински комунисти, на които предишният строй не им пречи, а им помага да се развиват!!! Та както виждаш, проблема не е в комунистите;) А ти кога ще ми отговориш поне на един от мен зададените въпроси??? До сега не съм видял отговор на нито един!!! Давай смело, не е толкова страшно, че ще станеш за резил!!! Хора не ядем!

Признавам си , не очаквах в  дачководъревското "Гласове " да прочета това :

http://www.glasove.com/categories/novini/news/kabinetyt-obyavi-rusiya-za-edna-ot-osnovnite-zaplahi-za-bylgariya

"Неизпълнението и избирателното прилагане от Русия на фундаментални международни договори в областта на контрола и конвенционалните оръжия, незачитането на териториалната цялост на независими държави, информационната война и масовото използване на хибридни стратегии подкопават доверието и значително затрудняват връщането към диалога и намирането на трайни политически решения, свързани със сигурността в Европа", пише в правителствения документ.

Пак там се твърди, че за задълбочаване на кризата в отношенията спомагали интензивните опити на Русия за възстановяване и разширяване на сферите на влияние. Това ставало дори чрез "действия във военната, икономическата и културната сфера, представяни в някои от случаите като равноправно и взаимноизгодно сътрудничество и дори помощ за защита на националната идентичност и суверенитет".

Мирко, някакъв заблуден "журналист" от вестник "Сега" цитира доклада на ДАНС от миналата година и поради незнание или с определена цел го нарича правителствен документ!Между другото тези документи би трябвало да са секретни, иначе не разбирам за каква национална сигурност говорим!

Вие наш Миро за много осведомен го считате.  Така здраво той се е омотал в бандеровски лъжи. Накрая много във всичко се е объркал.  Но да ни е жив и здрав.  Все някой трябва да ни весели и разсмива.  Плевнелиев вече не ни е смешник-президент... Нека Миро е тук.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Мирко, някакъв заблуден "журналист" от вестник "Сега" цитира доклада на ДАНС от миналата година и поради незнание или с определена цел го нарича правителствен документ!Между другото тези документи би трябвало да са секретни, иначе не разбирам за каква национална сигурност говорим!

Вече ти бях отговорил

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.