Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Тц. Не мога да се меря с вашия "рейтинг" :laughing5::lol6:

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Близо 30 нелегални сирийци са намерени на гара в Пловдив

А кой знае още колко са влезли нелегално в България...

Toва не е възможно. Нашата полиция ни... т.е. ги пази. Отделно нали направиха една ограда по границата? И да не докладва някой, че има проблеми или да пробва самоинициатива със свински опашки. Директивата е да бъдем разграден двор, не държава, а територия. И очевидно се спазва. Мъжага като Борисов не знае иначе. Поне тези включват жени и деца, за разлика от обичайните "бежанци". Лошото е, че ние от държавата защита особена нямаме. Нито армия имаме, която да е армия, нито полиция, която да е полиция. А и като гледам циганите по гетата, сирийци не ни трябват.

Да не се обиждат сирийците. Те ако са истински бежанци са ни най-малкия проблем.

Е, как? "Животното Асад" е още там и ги гони да ги трепе с химическо оръжие! Ако бях на тяхно място и аз бих бягал ;)

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Проф. Радулов за хакерската атака: Има опасност за националната сигурност

Цитат

Когато държавните системи се сриват, ние не знаем дали пак не са хакнати. В сегашния случай дори не знаем кога е хакната системата на НАП. Това може да се е случило още при нейното пускане в действие.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод хакерската атака, чрез която бяха източени лични данни на български граждани.

"Разбира се, че има заплаха за националната сигусрност. Въпросът е дали ние имаме сили да се справим с тези хаквания. В България се тестват системите, но не се подлагат на външна проверка от някой, който действа като хакер. В държавната администрация работят ниско квалифицирани айти специалисти. Те гледат през просото, но не трябва да обвиняваме само тях. За мен всички органи, които се борят с киберпрестъпността, трябва да се обединят в една агенция. Да се извадят всички специалисти от ГДБОП и ДАНС, да се обединят, да им се дадат средства и нови компютри. В случая говорим за едно нехайство. Трябва да се създаде една гъвкава структура, която ще може да тества държавните системи като истински хакер. Не мога да кажа дали при атаката е имало вътрешна помощ. Информацията, която е достъпна към този момент за атаката, е много малка, но не бих се отказал от идеята да проверя служителите в НАП. Според мен няма да разберем кой точно стои зад атаката, ако той сам не излезе и не се обяви", добави проф. Радулов.

Заедно с него гост по темата беше и експертът по киберсигурност Борис Гончаров. "Когато изтичат лични данни от подобен тип, това ще касае потребителите с години, защото тези данни не се променят всеки ден. Проблемът е сериозен и не трябва да спекулираме. Тепърва ще разбираме подробности. Тези данни могат да се използват и за изнудване. В България системите не са защитени добре. Това се дължи на много факти - липса на пари и средства, липса на персонал, липса на качествени айти специалисти. Няма как да накараш някой млад специалист да работи в държавната администрация при тези условия. Тези проблеми не важат само за България. Това е световен проблем и той е много комплексен. В никакъв случай не трябва да се обвиняват само работещите там. Говорим за един огромен набор от фактори, които спомагат за работата на информационната сигурност. Идеята, че напълно може да се прекратят тези хакерски атаки е утопична. Това няма как да се случи, но при подобни случаи трябва да се търси начин за предотвратяване на тези атаки. За мен категорично тази атака е външна", обяви Гончаров.

преди 45 минути, Lumberman написа:

Пълни  глупости ръси тази пич. Сам казва че американците не разрешават друг освен техни военни да се доближат до и да  охраняват атомните им припаси. И в същото време ще дадат на наши самолети да ги използват !!! :D

Но няма лошо както устремно се развиваме до няколко години предполагам ще имаме свой собствен ядрен потенциал така че такива самолети ще ни влязат в работа ако до тогава не си произведем и наши по - добри. :lol6:

• Автор

Явор Колев: Има задържан за пробива на НАП - бял хакер на 20 години!

Може и да е той, но вероятността да не е, е по-голяма.

Това е мнението ми.

преди 51 минути, lsmurf написа:

Пълни  глупости ръси тази пич. Сам казва че американците не разрешават друг освен техни военни да се доближат до и да  охраняват атомните им припаси. И в същото време ще дадат на наши самолети да ги използват !!! :D

Всъщност не казва това.

току-що, M.Николов написа:

Всъщност не казва това.

Е второто не го каза директно но се опитваше да внуши че причината за закупуването им е че могат да носят ядрени бомби. И какво значение има това за нас въобще ?!

Причината е доста прозаична. Едно време купувахме руските буклуци - сега купуваме американските. :lol6:

преди 7 минути, lsmurf написа:

И какво значение има това за нас въобще ?!

За нас не, но за други може да има значение, а в момента те определят правилата.

Но като цяло и аз не мисля, че този вариант е реален.

• 2 седмици по-късно...

Отговорите на тримата представители на БАБХ са потресаващи и отказват да дадат проби на референтна лаборатория в чужбина. А този от асоциацията на свиневъдите и той е в това котило. Не знам някой дали вярва на БАБХ, но разпродадената земя в Странджанско след "чумата" миналата година е показателна. БАБХ са по-опасни и от чума. Те са чума. ГЕРБ са чума. Но по-голяма чума са външните господари, на които изпълняват поръчките. Даже ми говорят, че животните в задните дворове били проблемни и незаконни видите ли!

Медиите защо не дават думата на тия хора и въобще на хора с алтернативна гледна точка и пострадали от тия мерки?

преди 2 часа, Lumberman написа:

Отговорите на тримата представители на БАБХ са потресаващи и отказват да дадат проби на референтна лаборатория в чужбина. А този от асоциацията на свиневъдите и той е в това котило. Не знам някой дали вярва на БАБХ, но разпродадената земя в Странджанско след "чумата" миналата година е показателна. БАБХ са по-опасни и от чума. Те са чума. ГЕРБ са чума. Но по-голяма чума са външните господари, на които изпълняват поръчките. Даже ми говорят, че животните в задните дворове били проблемни и незаконни видите ли!

Медиите защо не дават думата на тия хора и въобще на хора с алтернативна гледна точка и пострадали от тия мерки?

Това е капитализма, свиквай, мислиш ли че на запад няма такива ексцесии. Или е нямало преди време.

Служат на парата, така е! И майка си продадат ако им се наложи или имат сгоден случай. Никак не е случайно, че винаги обикновените хора пострадват от тия "епидемии". Но те така ни разсипаха готови заводи разни "приватизатори", цели сектори в земеделието и животновъдството почти унищожиха - та няма някакви прасета да избият по задните дворове и фермите?

Лошото е, че си дават карт бланш да го правят навсякъде, където си пожелаят, и доказателства няма. Няма документи, няма проби, няма нищо. Има само изявления на "експерти" от БАБХ. Помислете колко струва едно прасе на едно бедно селско семейство, и колко храна се губи. Кой ще ги компенсира? И кой ще възстанови популацията и за колко време? Идеята според мен е нищо да не се възстанови, а хората да бъдат отказани да се занимават. Страх да се всява!

Обявявам България за толкова пропаднала, че вече нищо не може да я заплашва. Вече само спасение дебне от всякъде!!!

Тия безродници почнаха да убиват на хората животните и да ги глобяват ако сами не си ги убият! Каква хуманност!!

Катуница е като детска приказка в сравнение с този кошмар.

http://news.bnt.bg/bg/a/bedstvenoto-polozhenie-v-oblast-dobrich-e-udlzheno-s-30-dni

Но май хората няма да изпълняват заповедите им?

Имам чувството, че това е някакъв (мафиотски/главорезки) изпит за вярност - дали им стиска да убият невинни животни. Следващото ниво би трябвало да бъде дали им стиска да страдат хора, а не животни. Такива хора ни "управляват". По-скоро такива ги управляват.

Колко тъп трябва да си за да сравняваш Катуница с чумата по свинете ??

Не много - само да си фен на фейкометите Пасков  и Костадинов :) 

• 2 месеца по-късно...

:questions:

Цеков просто... нямал време да се занимава... случайно.

http://glasove.com/categories/novini/news/prezidentyt-osvobodi-borislav-cekov-ot-pravniya-si-syvet

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.