Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

А при следващата издънка на турския посланик се надявам да му покажат вратата!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6136612

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

на 3/19/2017 в 11:47, Методи Дамянов написа:

Готово. ;)

502183d33e531419.png

Брех, тея ми отговориха. Аз на полушега го пуснах (коя институция ти обръща внимание - освен, ако няма нещо да взема от теб, де).

62afa088a9ab2eb5.png

Мислех, че контролират и интернет медиите. Може би е време за един български "Роскомнадзор". Разбира се не в руския вариант.

Беше написано в декларативен стил заглавието. Не "може", а "ще нападне". 10 души да го шернат във Фейса, след един час 200 човека ще са го видели. И кой посещава шернатите връзки. Гледа заглавието. Шаш. Грешно е. Интернет е счупен. Не искам да прозвуча, като някакъв social justice warrior, но и аз съм ставал жертва на фейк новина. Глупаво е, а може и да стане грозно, ако е някакъв по-лековерен човек.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

на 28.03.2017 г. в 9:35, Методи Дамянов написа:

Мислех, че контролират и интернет медиите. Може би е време за един български "Роскомнадзор". Разбира се не в руския вариант.

То да има един обективен съд да дава адекватни присъди за фалшиви новини, разбирам. Ами то големите медии са пълни със фалшиви и манипулативни такива. Първо от тях трябва да започнат. Идеята на сайтовете за фалшиви новини според мен е много оригинална - говоря за такива като гъдел.нюз например - които могат да пишат истината, представяйки я за фалшива, и никой не може нищо да им каже. Щото трябва да ги обвиняват, че са писали истината видиш ли, която ги изобличава. А пък ако докажат, че е фейк, то това и по декларация би трябвало да бъде. Хората са предупредени, защо да се връзват?

Ако се цензурира интернет, както натискат американците, то ние информационно се връщаме в 90-те години. Което е по-добре от соца, но ще бъде средство да подтискане на народа чрез контролирана по официозните СМИ информация.

преди 5 часа, Lumberman написа:

Ако се цензурира интернет, както натискат американците, то ние информационно се връщаме в 90-те години. Което е по-добре от соца, но ще бъде средство да подтискане на народа чрез контролирана по официозните СМИ информация.

Тази мечта ти е сбъдната , и е практика в РФ, а не в САЩ, в лицето на "роскомнадзор" :)

От последните законодателни инициативи , искат ГСМ и интернет  операторите да пазят не само логове, но и пълния трафик за месец или година.

Представи си какво означава това ? целия ти интернет трафик на бекъп за няколко месеца, включително чатове, ГСМ разговори и т.н.

т.е. логовете ще се пазят три години , а целия трафик половин .

Найс а ? :)

Spoiler

Организаторы распространения информации (ОРИ) будут хранить содержание электронных сообщений в рамках антитеррористических поправок (так называемый «пакет Яровой») в течение шести месяцев, говорится в проекте постановления правительства, опубликованном на портале regulation.gov.ru

Изначально «антитеррористические поправки» подразумевали, что ОРИ (в том числе интернет-компании) будут хранить данные в срок до полугода.Таким образом, правительство уточнило детали исполнения закона.

Согласно антитеррористическим поправкам, инициированным депутатом Ириной Яровой и сенатором Виктором Озеровым, с 1 июля 2018 г. российские операторы связи и интернет-провайдеры будут обязаны полугода хранить весь трафик клиентов – письма, файлы, разговоры, историю интернет-запросов, а сведения о самих фактах передачи информации – три года. Затраты телекоммуникационных компаний на системы хранения трафика составят 2,2 трлн руб., писали председателю Совета Федерации Валентине Матвиенко руководители сотовой «большой четверки» – МТС, «Мегафона», «Вымпелкома» и Tele2.

Президент подписал закон Яровой в начале июля и поручил правительству и ФСБ до 1 ноября 2016 г. подготовить проекты нормативных актов, которые бы минимизировали риски, связанные с применением закона.

Spoiler

Операторы связи и интернет-провайдеры должны будут хранить весь трафик пользователей на срок до полугода - для этого в стране должны появиться беспрецедентно огромные и беспрецедентно дорогие по российским меркам сетевые хранилища.

Операторы и провайдеры уже сейчас обязаны хранить метаданные - не само содержание разговоров и переписки, а сведения о том, между кем и когда произошла коммуникация.

Такая же обязанность будет возложена на "организаторов распространения информации в сети интернет" (ОРИ - электронная почта, мессенджеры, форумы и другие интернет-сервисы).

Если интернет-сервис поддерживает шифрование данных, владельцы обязаны будут помочь ФСБ расшифровать любое сообщение. За отказ предусмотрен штраф, для юридических лиц - от 800 тыс. до 1 млн рублей. При этом способа расшифровать сообщения, передаваемые по международным сертифицированным протоколам, еще не изобретено.

преди 8 часа, Lumberman написа:

То да има един обективен съд да дава адекватни присъди за фалшиви новини, разбирам. Ами то големите медии са пълни със фалшиви и манипулативни такива. Първо от тях трябва да започнат. Идеята на сайтовете за фалшиви новини според мен е много оригинална - говоря за такива като гъдел.нюз например - които могат да пишат истината, представяйки я за фалшива, и никой не може нищо да им каже. Щото трябва да ги обвиняват, че са писали истината видиш ли, която ги изобличава. А пък ако докажат, че е фейк, то това и по декларация би трябвало да бъде. Хората са предупредени, защо да се връзват?

Ами това го има в много страни. В Щатите, непряко - тези, които са срещу истаблишмънта са определяни задължително фейк новини. В същото време "Уошингтън поуст" пусна тая гадория за "златния дъжд" и Тръмп. В Русия си имат Рокомнадзор. В Европа възприемат модела на САЩ - всичко, което е срещу agenda-та е фейк. А насажданата нарочна толерантност/толерастия дава точно обратния ефект. А може би това е скритата цел. Да речем преди слушах Дарик сутрин. Има две чавки супер отвратни. Убеден съм, че им плащат фондацйки някакви. Покрай Катуница такава помия се изля срещу хората. Оттогава не го слушам това радио. Но определено има наистина разпространители на фейкове. Аз избягвам да влизам в такива сайтове. Като Бултаймз. Всяко "цък" е стотинка. Нищо не им давам на такива. Това, че може да има някой и друг нормален материал е за заблуда.

Цитат

Ако се цензурира интернет, както натискат американците

а руска опозиционна медия, регистрирана на руската територия колко си виждал. В Щатите поне засега им позволяват да съществуват. Макар че говорят за това да им спират парите от реклама, което си е все едно да ги затворят.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

на 29.03.2017 г. в 21:20, _Alex&Vanko_ написа:

Как ви се занимава всеки ден с политика. Аз съм на моменти, много ми идва.

Няма кво да се прави, брат. Скука. Четох, четох вицове и пак у Политиката. А и Мирко е тук с одеалцето – да не изпусне нещо.

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Аз няма да коментирам...кой разбрал-разбрал....

Добре ще го коментирам аз .

НАГЛЕЦ!!!

на 29.03.2017 г. в 21:20, _Alex&Vanko_ написа:

Как ви се занимава всеки ден с политика. Аз съм на моменти, много ми идва.

То поне нещо да правехме, ами най-много си чешем езиците. Наистина е много тегава работа политиката и е не е зле човек да се дистанцира от нея, ако не перманентно, то поне за известно време. Толкова много мръсотия има в нея, а пък има и други неща в живота, които човек би пропуснал. Но и другата крайност - човек да не се интересува от политика (управление) въобще - съм я практикувал навремето; и тя е бягане от реалността и не е за предпочитане.

преди 23 минути, lsmurf написа:

НАГЛЕЦ!!!

Що бе.... аз спрях на 3-та минута да гледам това извращение. Но и то е показателно - 400 лв по времето на Орешарски  е цената на житото.. сега е 200 и нещо ...

Не че  ми се спекулира.. но ... простотията на няоки ме провокира.... :)

преди 33 минути, lsmurf написа:

НАГЛЕЦ!!!

ПИЧ!!!

• Автор

Германски съд забрани връщането на бежанци в България

"Всяко зло за добро." :)

В случая беднотията, от която се оплакваме от години, ни предпазва от много по-голямо зло - заселване на ислямисти и евентуални атентати.

преди 4 часа, Мойра написа:

Германски съд забрани връщането на бежанци в България

"Всяко зло за добро." :)

В случая беднотията, от която се оплакваме от години, ни предпазва от много по-голямо зло - заселване на ислямисти и евентуални атентати.

А и ръцете ни не са оцапани с кръв като на западняците, които разсипаха въпросните държави. На тях определено има за какво да им се връща. Иначе мисля, че винаги е било така - бедността е някакъв вид защита, повече от голямото богатство, към което апетити има всякакви. Както е бил казал и цар Соломон - "по-добре малко с правда, нежели големи доходи с неправда". А определено богатството на Западния свят не е плод толкова на някакви личностни добродетели и интелект, колкото на безскрупулно колонизиране и използване на ресурсите на по-слабите и беззащитни народи от т.нар. "трети свят" през последните няколкостотин години.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Референдумът на Ердоганя минал успешно за него. Накъде отиват нещата? Ето едно мнение по темата:

Цитат

С Русия или в Турция?

blank.gif18 Април 2017 | 10:51

С Русия или в Турция?

/КРОСС/ За съжаление или не, трети път няма. Резултатите от референдума в Турция вещаят злокобни последици за нас, във всеки един случай. Ако Ердоган се укрепи, той ще започне да изгражда със сила ислямската дъга, включваща България. Това може да започне скоро, за да се задуши с войнствен национализъм вътрешната съпротива. Ако пък избухне гражданска война, милиони турци и мигранти ще тръгнат да се заселват тук и ще искат да наложат своя начин на живот. Коя от двете злини е по-малко опустошителна, е трудно да се каже.

Алтернативата на Турция няма как да се хареса на евроатлантиците, но не може да забравим, че техните усилия доведоха до този кръстопът. Те разрушиха армията, те разбиха разузнаването и предадоха агентите ни в Турция, те пуснаха Анкара да си разиграва коня в България, те гледаха с едното око към Босфора, като заминаваха за Брюксел. От тях идваха илюзиите, че НАТО или ЕС щял да ни защити.

Ще ни защитят, ама на куково лято. Не се съмнявайте, че НАТО отдавна ни е продало и предало на Турция. Накараха ни да унищожим ракетите, авиацията и бронетанковите съединения, именно за да бъдем беззащитна и лесна плячка. Мисли ли някой, че по друга причина бяха разбити въоръжените ни сили? Несъмнено и ЕС ще ни отстъпи на Турция, както предаде някога Чехословакия на Хитлер. За Западна Европа солидарността никога не е имала стойност, щом от нея няма сметка.

Знаем, че опасността не идва от вчера. Турция, при всички режими и управления след Втората Световна война е търсила реванш и жизнено пространство на северозапад. И при Мендерес, и при Демирел, и при Йозал, и сега при Ердоган тя е мечтала за Тракия и Македония, за Мизия и Добруджа, за Северна Гърция, Солун и островите в Егейско море. Разликата е, че попреди десетина години мечтаеше на ум, а сега - на всеослушание.

Турският референдум може да се окаже спойката, която да обедини разпиляното българско общество. Опасността, която ни връхлита, е добра основа всички, които милеят за Отечеството, да се сплотят в името на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на България. Но дори и да стане, това ще е важно, но не достатъчно условие за ефикасно противопоставяне на опасността от югоизток. Нужна е още сила, и то голяма, велика сила.

Единствената, която може да ни помогне, е и единствената държава, от която Турция се страхува. За да поискаме руския чадър, ние трябва да действаме в две посоки - първо, да го направим бързо и да предотвратим развитието на опасността и второ, достатъчно умело и дипломатично, така че да не извадим очи, вместо да изпишем вежди.
Нямам колебание, че сме изправени пред най-голямото изпитание от Освобождението насам. Задължени сме да се подготвим и да го посрещнем, както подобава.

Автор: Васил Василев, Фейсбук

Само че с тия предатели начело на държавата май обръщане към Русия не можем да очакваме. Поне не на държавно ниво. Моето очакване, за съжаление, е до последно да ни убеждават колко е сигурно в НАТО и колко ни цени ЕС и прочие кухи и неподплътени фрази, докато вече не е твърде късно за реакция - жабата се е сварила. Господ да има милост. Да не се окаже, че под турско ще е по-добре отколкото под американско... Срам и позор.

След референдома, Ердоган посетил гробницата на султан Мехмед Втори Завоевателя. Чух го да казва, че ще се преразгледа смъртното наказание. Въобще не искам да си мисля какво ги очаква част от гражданите на Турция след 2 години, когато императорът встъпи в длъжност.

Той вече е встъпил и ще се съобразяват с него!

Нямало да има министър-председател и той ще назначава министрите, така че който иска и след това да е таков.

преди 20 часа, A.com написа:

След референдома, Ердоган посетил гробницата на султан Мехмед Втори Завоевателя. Чух го да казва, че ще се преразгледа смъртното наказание. Въобще не искам да си мисля какво ги очаква част от гражданите на Турция след 2 години, когато императорът встъпи в длъжност.

Не ми се мисли, ако се наложи ние също да ставаме граждани... Колкото повече власт се дава на един човек, толкова по-голямо е изкушението да злоупотреби с нея. И обикновено нормалните хора не са зажадняли за такава власт... все друг тип хора се натискат.

• Автор
преди 20 часа, A.com написа:

А аз не искам да мисля какво ни очаква нас, българите, когато турският император встъпи в длъжност. :(

преди 19 минути, Мойра написа:

А аз не искам да мисля какво ни очаква нас, българите, когато турският император встъпи в длъжност. :(

Най-добре да си вземем по една достатъчно голяма кофа с пясък и да си заровим главата в нея, докато отмине лошото. Може също да се развеселяваме и с весели питиета и да забравим всичките си неволи. Но реалността наистина изглежда твърде страшна, за да иска човек да я погледне в очите.

И все пак, какво да правим? Трябва някой да защити беззащитните... а ние сме горе-долу такива. С една циганска престъпност не могат да се справят "нашите "полицаи. Но и да стоиш и да чакаш Неволята да ти помогне и да мисли вместо тебе, също не е решение. Понякога се опълчваш, понякога трябва да бягаш. Интересно ми е как гледат на нас в Турция. Те няма как да не си дават сметка какво ни е дереджето. А и нали ни "пазят небето" по линия на НАТО?

П.П. Само не знам, ако Турция наистина ни нападне и ни направи големи проблеми, тогава вече как ще удържим на "руската агресия"?

Защо да ни "напада" ?? тукашните путинисти си имате изпитана "схема" с Крим

- Никой никога не е нападал, има само някакви "вежливи необозначени тежковъоръжени аскерчета", които абсурд да са вкарани от Турция, а са местни "опълченци" , борци за независимост срещу Бойковистко-Атакистката фашистка хунта. А тези които пресичат границата с танковете и гаубиците са "заблудили се" аскери , други пък са "доброволци" връщащи се по родните кърджалийски места....

Знаете ли кое ме радва в цялата тази ситуация ? - че "модела Крим-Донбас" се изтърка и отдавна никой не вярва на тези рашистки лъжи.

И този модел точно затова няма да проработи с нашите турчеещи се български граждани.

Реално референдума в Турция показа доста неща, които не знаехме.Първо, подкрепата за Ердоган е много по-малка от колкото се очакваше.Оказва се, че Турция е почти по-равно разделена между подкрепящи и не подкрепящи Ердоган.Второ, изясни се профила на подкрепящите Ердоган и партията му, а това са предимно нискообразовани и много религиозни турци предимно от селските райони на Анадола и централната част на Турция, някои анализатори ги наричат "черните" турци.В най-големите градове(в това число и столицата) и курортните центрове, както и в териториите предимно населени с кюрди Ердоган губи.Разделението в турското общество е много сериозно, тепърва се очаква как ще реагира опозицията.Трето, в България Ердоган губи съкрушително, българските мюсюлмани подкрепиха републиката на Ататюрк, не султаната на Ердоган.

преди 15 часа, M.Николов написа:

Реално референдума в Турция показа доста неща, които не знаехме.Първо, подкрепата за Ердоган е много по-малка от колкото се очакваше.Оказва се, че Турция е почти по-равно разделена между подкрепящи и не подкрепящи Ердоган.Второ, изясни се профила на подкрепящите Ердоган и партията му, а това са предимно нискообразовани и много религиозни турци предимно от селските райони на Анадола и централната част на Турция, някои анализатори ги наричат "черните" турци.В най-големите градове(в това число и столицата) и курортните центрове, както и в териториите предимно населени с кюрди Ердоган губи.Разделението в турското общество е много сериозно, тепърва се очаква как ще реагира опозицията.Трето, в България Ердоган губи съкрушително, българските мюсюлмани подкрепиха републиката на Ататюрк, не султаната на Ердоган.

Всички тези неща, се знаеха още след последните избори, на които Едроган беше избран за президент. Избраха го точно "мустаците" от анадола. И то след "съмнения" за манипулации, каквито имаше и на референдума, а клипчетата сме гледали. При едни честни избори Ердоган ще е най-много втора политическа сила в Турция, но нито ще е президент, нито премиер, нито ще спечели иницииран от него референдум.

Аз се замислих, след последния ни референдум, че не може 51% гласове "ЗА" да са определящи. Трябва 75% или 80% подкрепа за даден референдум, за да бъде той със силата на закон.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.