Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Знам, но на мен ми се иска да опозная България в тези граници, в които я познавам откакто съм се родила. Това е моята родина. Моите баба и дядо ме научиха на патриотизъм и родолюбие,  още докато бях в детската градина, ми разказваха за Васил Левски и Христо Ботев,  много ги уважаваха и тачеха. Живеех при тях тогава, защото ходех на детска градина на село, защото нашите в града работеха и сестра ми беше малка, за да ме гледа.  Та на вечеря те говореха не за проблеми, а за нашата история, обсъждаха какво са чули по радиото, какво са прочели във вестниците, като им дойдеха гости, освен за земеделие, за животни, за храна или домашен бит, си говореха и за история - какво били учили по история, какво им били разказвали техните родители, баби и дядовци, какво казали по радиото или какво прочели във вестниците,какво са гледали за историята по телевизията. Аз седях кротко и ги слушах с интерес.  Става въпрос за 80- те години на 20 век.

Живота на село ме докосна до историята, традициите и фолклора. Баба ми готвеше само домашни ястия, сами си правехме сиренето и кашкавала, киселото мляко, правехме компоти и зимнина. Баба ми плетеше дрешки, чорапи, ръкавици, шалове и шапки, показа ми как се преде вълна и какво е хурка и вретено. И аз миличката, с малките си несръчни ръчички и помагах с шареното вретено, но не можех да го въртя бързо. :shy11: Научих се да обичам фолклора, у нас се слушаше народна музика, и даваха ли такава по радиото/телевизора, и веднага започвах да играя. Много исках да се науча да играя хоро, но баба ми беше с болен крак и не можеше. Тя ме научи на песни като "Когато бях овчарче", "Шаро и първия сняг", "Я кажи ми, облаче ле бяло", "Малини".   С дядо ми ми разказваха как са живяли, какви неща е имало и нямало в техния бит, какъв е бил живота им, как от деца са работели. Дядо ми беше овчаря на селото и понякога ходехме тримата с баба да пасем овцете. Обичах да тичам  сред природата, да си играя с порасналите  агънца,  да разглеждам с интерес стария часовник на дядо, който имаше верижка.  Още преди да тръгна на училище познавах празника Бъдни вечер с нечетния брой ястия, прекадяването и молитвата, Великден с шарените яйчица, вкусния козунак, цветята и веселото настроение, карах баба да прави мартенички и за агънцата, които хранех и с които си играех, аз ги кръщавах.  Баба ми беше вярваща, научи ме да вярвам в Бог.  Облякох народна носия за пръв път в детската градина за едно тържество и много ми хареса ка изглеждах. :emoji_smiley-04: Присъствала съм и на местен обичай за здраве.

А сестра ми ме научи на песни и стихотворения за България от Иван Вазов, на химна на светите братя Кирил и Методий, на "Пътнико свиден".  Така тръгнах на училище с предварителни знания.

И макар да беше социализъм, не знаех кой е Тодор Живков, нито Сталин, нито Димитров, нито Ленин. Но пък със сестра ми гледахме по телевизията и си мечтаехме за детската асамблея "Знаме на мира", играехме от сутрин до вечер безгрижно, тайно от сестра ми измъквах връзката, калпачето и значката, нагласях се и се разхождах гордо и важно - важно вкъщи, мечтаех да съм чавдарче, да мога да ходя на училищни екскурзии и лагери, за които сестра ми ми разказваше, да видя най - сетне какво е това манифестация (не ме пускаха, малка съм била и не знам какво е това :emoji_smiley-19:) исках да се науча да играя хора, обичах много България и тук се чувствах щастлива и сигурна.

Е, в детството ми имаше и неща, които обаче не намирах за луксозни, както масата, а нормални. Банани не ям, та услужливо си давах моите на сестра ми, същото беше с шоколадовите яйца, но пък си взимах играчките, първата ни кола "Вартбург" и касетофона "Хитачи"  за мен бяха просто техника, разходките в ЦУМ при ходене в София ги намирах за нормални (със сестра ми намилахме на нашите за ЦУМ заради ескалаторите, на които обичахме да се возим), чужбината не я знаех, а списанията "Бурда" за мен си бяха просто списания. "Кореком" не го знам, не са ме водили там, та не съм била част от общата лудост (и не ми липсва), но познавам магазините на "Адско Деница". Нашите пиеха "Нескафе", което за мен беше просто кафе, салама и луканката не бяха рядкост. Всъщност, дойдеха ли гости, задължително се промъквах до масата и грабвах колкото можех парчета шпек салам или луканка и изчезвах със светлинна скорост.  Или пък си ги ядях скрита под масата. Думата лукс не я знаех.

Не, нашите не бяха членове на партията. Обикновени хора. Ама ги имахме тези неща.

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

Детството е време на безгрижие, затова и мисля са все хубави детските спомени. Особено от мирно време. През детските очи светът е все интересен и вълнуващ, истинска идилия (особено пък на село). Но идва и време, когато трябва да надраснем детските си представи и емоции, не може да сме винаги деца (като онзи Атанас Лудия от "Самотните вятърни мелници" на Стратиев). Защото, за да го има това щастливо детство, трябва да има родители, които да го направят такова. Днешните проблеми на България, Anne, мисля, че изискват зряло и трезво мислене, не детско или мечтателско. Мисля, че България има нужда не от деца (въпреки че имаме крещяща нужда от деца!), а от МЪЖЕ и ЖЕНИ на място. И ние сме тези хора.

Не искам да омаловажавам детските ти спомени и патриотизма, който си вкусила, но знай, че тези неща са за времето си. И не е добре човек да остава с изградените в детството си представи, а да ги задълбочи и изясни. И, да, доста е изгубено от онова, което сме имали като детство... За мен лично най-стряскащото е разпадането на родовете, което за моето семейство дойде някъде след средата на 90-те години. После почнаха да се разбиват и семействата. А тези процеси на разпад може да са по-опасни за сигурността на България дори от ердогановите турци.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Не, аз го разказах в смисъл, че точно поколението на баба и дядо беше това, което учеше децата на патриотизъм, родолюбие, възпитание и уважение - към възрастните, природата, историята, културата. Донякъде и сестра ми допринесе затова.

Но поколението на моите родители не беше патриотично. Те повярваха на СДС и кухите им лозунги. Те гласуваха без мисъл за бъдещето ни, а сега ние не можем да поправим грешките им. Нашите никога не са мислели за страната, винаги са били материално настроени един вид. А са родени 50 - те, уж са получили добро образование и качествено възпитание. Да, но те не се интересуват от история, това поколение не говори за история, не посещава културни събития. Ако не съм аз, нашите няма да си мръднат пръста да опознаят България, нито да ходят по културни събития. Дай им само салатка, ракийка, футбол  или тъп филм. Или спане. Какво е това поколение, се чудя?

преди 4 минути, Anne написа:

Какво е това поколение, се чудя?

Интересно и за нашето поколение какво ще кажат един ден, ако има кой да го каже. То картинката ми е позната, много от хората са лъгани, грабени и са изморени от всичкия си живот, предали са се и едвам се държат. Тежи им, че животът им е минал по тоя начин. Но бягането от реалността и намирането на утеха във филми, футбол, иху-аху и прочие, може да е приятно, но не е много ползотворно. И, да, по-старите поколения са имали в някаква степен привилегията да живеят и в друг строй, и да попият и от други ценности, които след това все повече са липсвали. Може би след 70-те години и навлизането на западната популярна музика и култура, много от това, което се е считало за ценно у нас става демоде. Всъщност това става и на запад. И тогава идва нашето поколение. Повлияно, може би, повече от музика и филми, отколкото от собственото си семейство. А не са ли именно родителите тези, които би трябвало да могат да преценяват кое е най-добро за децата им и какво наследство да им оставят?

Спирам дотук, за да не разводняваме темата.

Точно, говоря, че поколението на моите родители нямат особени ценности. Това поколение не се интересува от история, традиции, фолклор, не учи и не предава нищо на децата си от времето на старите българи.  Какво ми беше изумлението, когато се прибрах да уча тук и открих, че нашите не празнуват Бъдни вечер и не знаят какво се прави на този празник?:no-no: 

Не разбирам какво им е на тяхното поколение. те не са били лишени от нищо. Получили са безплатни образование и здравеопазване, имали са безгрижен живот, далеч от кризи и простотии, помагали са на родителите си, ходели са на бригади, имали са достъп до култура и изкуство............. А те се оказват невероятно апатични! Ей тази апатия не я разбирам. Защо, защо България въобще не ги интересува? Защо за тях не са важни традициите и фолклора? Защо им е важно само физическото съществуване?

преди 23 минути, Anne написа:

Какво ми беше изумлението, когато се прибрах да уча тук и открих, че нашите не празнуват Бъдни вечер и не знаят какво се прави на този празник?:no-no: 

Не разбирам какво им е на тяхното поколение. те не са били лишени от нищо. Получили са безплатни образование и здравеопазване

Именно образованието е разковничето. При образованието по социализма всичките православни традиции остават на заден план, защото строят е атеистичен, а религията "опиат за масите". Училището оказва своето  влияние, докато при предното поколение влиянието на семейната среда, църквата, ако щеш, е оказала голямо влияние. Културата се изменя, традициите също. Тъй че образованието не е безплатно. Нищо не е безплатно в тоя живот.

Според мен, образованието в различните периоди има своите ползи и недостатъци. В крайна сметка имаме индоктринация, дали православна, дали комунистическа, дали неолиберална. И трябва да мине време, за да може човек да прецени по-реално кое наистина е полезно. А православието отдавна, за добро или зло, е изгубило позиции.

П.П.

Цитат

Защо, защо България въобще не ги интересува? Защо за тях не са важни традициите и фолклора? Защо им е важно само физическото съществуване?

Питай Дарвин и философите на натурализма, има ли нещо повече от физическото съществуване? Религиозните догми (и атеистичните такива) винаги оказват влияние.

Нямах предвид точно религията, а че не са като родителите си, че не се стараят да запазят и пренесат за  бъдещето историята на България, народното творчество, приказките, легендите, митовете, празниците и традициите. Тогава ходехме само до морето, единствената забележителност, която посетихме по тяхна инициатива е делфинариума във Варна. Защо обаче не ги вълнуват живота, делото и творчеството на Вазов, Ботев, защо не се интересуват от миналото? Защо за тях нашето вълнение от културните ни изяви за тях беше просто нещо задължително, простотия някаква? Майка ми даже народни песни не знае. Моето поколение се интересува и от старото и от новото, а за тях защо е било важно само новото?

преди 11 часа, Optium написа:

Ако на господин Николов не му е ясно вече че "мандалото е хлопнало", ще му припомня следното :

Че има вече негласно споразумение между Великите сили за създаването на Кюрдска държава,

която да обедини пръснатите над 50 000 000 кюрди по цял свят. И най-големият поддръжници на тази идея

са САЩ и Англия, като тази новообразувана държава ще обхваща земи от Ирак, Сирия и Турция.

А и децата знаят какъв непоклатим и лоялен съюзник е била Турция през изминалите годините към тези две държави.

Така че неимоверно тя ще бъде КОМПЕНСИРАНА със земя след тези промени в международен мащаб !

Абсолютна глупост!Развивай си фантазиите на друго място!

преди 11 часа, Optium написа:

И сега познайте от три пъти кои български градове ще минат отново под Османска опека

/ като и тук не ще ни отминат събитията в бивша Югославия /,  но режисирани в малко по цивилизован вариант . . .!?

Нито един, докато има живи българи.

преди 46 минути, Anne написа:

Защо обаче не ги вълнуват живота, делото и творчеството на Вазов, Ботев, защо не се интересуват от миналото? Защо за тях нашето вълнение от културните ни изяви за тях беше просто нещо задължително, простотия някаква? Майка ми даже народни песни не знае. Моето поколение се интересува и от старото и от новото, а за тях защо е било важно само новото?

Може би най-добре да попиташ тях? Те би трябвало да знаят. Но определено в тяхното време се е гледало напред към научния прогрес като към нещо "само добро", а всъщност толкова много отрицателни странични ефекти са излезли... и ето как следващото поколение почва да се интересува от стари и забравени неща. Едно време възрастните хора от село са гледали към града и градския живот като към голямото достижение, а сега гражданите гледат да се спасяват от града на село... Парадокси.

преди 16 часа, Anne написа:

Лично аз бих отмъстила с кръв за съсипаната ми и ограбена родина, бих избила всички, заради които България пропадна след 2007 година! Бих отмъстила на всички, които ни промиха мозъците със престъпната дума "криза" и които доведоха народа до мизерия, депресия, самоубийства............ Бих пуснала ток на всички онези, които правят всичко възможно да увеличават цената на тока и заради които вкъщи имаме скандали и разправии! Никой няма право да ми нарежда да живея като в Средновековието!

Ми тези неща не са от 2007 г :)

Виновни са тези , заради които  така и не дойде "демокрацията" , а настъпи соц-демокрация със старите кадри , облекли се в съвременни одежди . И които съсипаха идейно, а и физически, синята идея.

преди 1 час, miro20 написа:

Виновни са тези , заради които  така и не дойде "демокрацията" , а настъпи соц-демокрация със старите кадри , облекли се в съвременни одежди . И които съсипаха идейно, а и физически, синята идея.

Разбира се, че и другарите имат вина, защото те предадоха народа и държавата. В момент, в който сме можели да поемем по по-различен път. Но именно от техните среди излязоха и СДС, а после и ГЕРБ и другите "анти-комунисти", които се оказаха не по-читави от социалистите. Синята идея е била само параван за заблуждаване на хората, а всъщност една съвсем контролирана опозиция... която си проведе съвсем както си му е редно грабителски колониални и антибългарски политики, къде от страх, къде от продажност, къде от вяра в някакво илюзорно "демократично" бъдеще. Докато истински идеалисти-демократи са били изтласкани по периферията, като полезни идиоти вече свършили своята работа. И неслучайно десните са на тоя хал в момента. И това го казва човек, който на времето е гласувал за Костов, вярвал му е и го е подкрепял. А ГЕРБ въобще няма какво да бъдат коментирани. На тях в нито един момент не съм им вярвал, нито подкрепял. Те са си един от успешните проекти на кръга на Прокопиев. Сами може да съдите за какви хора и какви интереси става дума, сега когато виждаме плодовете им преизобилни. Сега се минава към нов, по-перспективен проект като "Да, България"... ако има кой да им се върже на обещанията.

И каква партия е "Да, България"? Пълна с глобалисти, изповядващи провалили се икономически доктрини. Все едно гледам "чикагските момчета" в Щатите - "махайте държавата, бедните са бедни щот са тъпи, ние сме елит, дайте ни пари и не ни се пречкайте".

Никога не съм я чул тая партия да говори твърдо за националния суверенитет. Съзнателно забравят, че преди да е "външна граница на ЕС", границата е БЪЛГАРСКА. Но това е присъщо за глобалистите. Много от хората в техните редици открито се обявяват за заличаване на границите и създаване на "единна европейска нация" в Европейска Федерация.

За икономическата им доктрина вече споменах - господство на дивашкия индивидуализъм, съчетан с пазарен фундаментализъм. Тези трендове докараха икономическата криза в САЩ през 2008 г., прераснала в световна. Аз не виждам нищо иновативно в тази партия, дори нищо антикорупционно. Не виждам стремеж за индустриално развитие (как да стане, като Зелените са там, те са отявлени антииндустриалци), не виждам стремеж за развиване на независими отбранителни способности. Та тези хора мразят пушките, много от тях са се изказвали в подкрепа на нашествениците, трябвало да бъдем мили и състрадателни и блаблала простотии.

Откакто турската заплаха изплува на повърхността със всичка сила им гледам посърналите физиономии. Това е така, защото доказва, че реалната заплаха е от Ердоган, а не Путин. Неслучайно на всеки директен въпрос за Турция отговарят в стил "ама и Русия така прави". Нищо, че не съм видял руски партии и руски клипчета как България е бивша османска територия. Нищо, че в момента държанието и стила на Ердоган са отвъд всякакви нормални граници, тона му е заплашителен и по-страшното е, че той е готов да действа.

преди 11 минути, Phused написа:

И каква партия е "Да, България"? Пълна с глобалисти, изповядващи провалили се икономически доктрини. Все едно гледам "чикагските момчета" в Щатите - "махайте държавата, бедните са бедни щот са тъпи, ние сме елит, дайте ни пари и не ни се пречкайте".

Никога не съм я чул тая партия да говори твърдо за националния суверенитет. Съзнателно забравят, че преди да е "външна граница на ЕС", границата е БЪЛГАРСКА. Но това е присъщо за глобалистите. Много от хората в техните редици открито се обявяват за заличаване на границите и създаване на "единна европейска нация" в Европейска Федерация.

Това е партията на "Америка за България" - какво да очаква човек освен повече от същото. Няма как да говорят за национален суверенитет, защото други са им целите. Истинските проблеми на България те нито ги споменават, нито ги адресират, и мисля, че като се има предвид кой стои зад тях и кой ги финансира, няма как да бъде иначе. Ако не е медийната пропаганда в тяхна полза, те са просто едни никои. Интересно какъв писък се надигна против партията на Ердоган ДОСТ, а кой критикува или взема мерки против "Да, България"?

Поздрави за написаното.

То няма кой да вземе мерки срещу БСП и производните им, вие се жабуркате с някакви ГМО-та :)

преди 8 часа, Lumberman написа:

Разбира се, че и другарите имат вина, защото те предадоха народа и държавата. В момент, в който сме можели да поемем по по-различен път.

Не разбира се , а имат основна вина. А по големия проблем , е че нямаше лустрация, която трябваше да се въведе '89-та.

Това позволи на червената мафия да преиначи и изкриви тотално пътя от който можеше да дръпне държавата поне на ниво Чехия, Полша и  др.

Това сега позволява на същите телефонни.. пардон.. партийни измамници да лъжат тотално същия електорат който са го клатили толкова години.

Както  циганите-телефонни измамници, и тези са артисти та дрънкат... И което е по важно - създават същото усещане - че пенсионера когато си дава последния глас.. пардон.. пенсия, помага на пострадалата внучка със счупен крак ...

И ще се кълне във всичко свято че не.. не е измамен.Именно заради тази  пропаганда

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Това сега позволява на същите телфонни.. пардон.. партийни измамници да лъжат тотално същия електорат който са го клатили толкова години.

Както  циганите-телефонни измамници, и тези са артисти та дрънкат... И което е по важно - създават същото усещане - че пенсионера когато си дава последния глас.. пардон.. пенсия, помага на пострадалата внучка със счупен крак ...

А я кажи, ГЕРБ е ли е от тези измамници, или не е? Да си дойдем на думата?

В ГЕРБ има много бивши цоциалисти . Всеки може да се поитнересува в совбствения си град кой кмет и областен например какъв е бил.

Нашия например, е също бивш партиен кадър. Но се води ГЕРБ. :)

Ако ме питаш за лчините предпочитания, аз съм ги казвал, но ще повторя специално за теб. - никога не бих гласувал за червен кадър.

Тези алтернативи които имаме в момента, не са идеални, особенно след горната констатация за бивши такива.

Но по добра алтернатива нямаме.

Така че ще гласувам или за ГЕРБ, или за някой от център-дясно, не изключвам и реформатори и нови републики ... Всеки от тях е на светлинни години ПО ДОБРЕ отколкото да се гласува за телефонен измамник... пардон.. г-жа Лъжа.

преди 7 минути, miro20 написа:

Всеки може да се поитнересува в совбствения си град кой кмет и областен например какъв е бил.

Щото специално в града, където ми е родата, всички знаят че ГЕРБ са местните мутри и престъпници. Които още от много, много години си бяха хора на Бойко Борисов, още преди да го вземе Царя в МВР-то. Няма как човек да се обърка. Още повече, че те надминаха БСП-то в крадене и нагли изцепки, рекет на хората и прочие. Което перфектно се вписва в картинката на онези 'убавци от ГЕРБ в парламента. Но в крайна сметка, има много информация по въпроса, ГЕРБ бидейки управляваща партия на толкова нива, така че всеки сам да си направи изводите. Но определено твоите предпочитания към ГЕРБ и другите така наречени "десни" и омразата ти към БСП-то, хич не ти печелят моите симпатии. И то от човек, за който да се гласува за БСП е било направо кощунство.

ГЕРБ мина и замина- ориентирайте се към следващите "център- дясно".  :)  Mного сладък тоя център... дясно...

преди 27 минути, miro20 написа:

пардон.. г-жа Лъжа.

Тя не може да си изпълни обещанията! Напълно безплатно здравеопазване. А лекарствата и те ли? И напълно безплатно образование. Кой ще налива пари там?

Ако можеше щеше да е номер 1 на прехода.

преди 24 минути, Lumberman написа:

Но в крайна сметка, има много информация по въпроса, ГЕРБ бидейки управляваща партия на толкова нива, така че всеки сам да си направи изводите. Но определено твоите предпочитания към ГЕРБ и другите така наречени "десни" и омразата ти към БСП-то, хич не ти печелят моите симпатии. И то от човек, за който да се гласува за БСП е било направо кощунство.

Казам си личното неангажиращо мнение :) Дали се харесва или не...  това не е мой проблем.

За мен има една основа, която е принцип за едно нормално бъдеще - премахване на всякакакви зависимости от хора и политически сили, свързани с  бившото пагубно управление,

Никой и никога и аз не бих казал - тези са най добрите. Но знам кои са най лошите з държавата - ченгесаро-чеврвено-турското управление.

Между другото , много интересна е поредната опорна точка на червените.

- Сега видиш ли , не щат коалиция с  ДПС и "никога" нямат да правят тази грешка ! :) 

Направо повЕрвах  . Отново  ! :):)

Гледам и не вЕрвам на ушите си , както казва Вучков.... :):)

А да, и другата опорна точка... ДОСТ били създадени по негово време... /на ББ/

:)

Само че единствената причина да се създаде  ДОСТ , по скоро .. да се разцепи ДПС, бе вътрешнопартийния конфликт на наМестан и Сокола.

Заради развода на Турция с Путлер.

Това е единствената причина, след която наМестан избяга в турското посолство. И само малоумници биха вЕрвали на спекулациите на г-жа Лъжа.

Колкото и вЕрвам че са се разграничили от ДПС :)

"никога повече " ! аха ...  до следващия митинг дето вместо станиШеф , тя ще се целуфа на няко митинг... Е.. поне няма да изглежда гейско ....

преди 24 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Тя не може да си изпълни обещанията!

Естествено :)

Нали затова избяга от директен сблъсък с ББ .

Избяга от експертни дебати,избяга от цифри и факти,  и предпочете да си плямпа въздухарска пропаганда за наивници .

Парадокса е че... много се връзват .

Някакъв комунизъм обещава един вид ама както казах тря се финансира с долари или друго отвън. Ние не можеме да печатаме пари.

По-скоро да предизвика някакви спомени. Но бай Тошо го каза - кат немаш пари какво ще решаваш?

Бай Тошо нали е глупав, кво го слушате?

преди 3 минути, язе написа:

Бай Тошо нали е глупав, кво го слушате?

Напротив най-добрия ни политик в условията в които е могъл да оперира.

Той да беше останал и да измете всичко под него.

Какво му е "най доброто" ?? Никога нищо не е правил самостоятелно запомнящо се,  или да е "тропнал по масата" за нещо. Дори  вътрешнопартийното му сваляне мина безропотно.

Ама митовете и легендите.... :)

Интересно как все битката се обръща на ГЕРБ срещу БСП. А по моему в годините на прехода и двете формации си бяха послушковци на западния глобален елит, а за народа ни нехаеха. Т.е. пак се връщаме към един избор, който не е никакъв избор... към по-малкото зло или нещо такова, Като обичайно тези, които последни са крали и са се осрали, народът по-малко е склонен да толерира. И всичко с надеждата, че пък този път "може да са се променили". Аз имам едно наум за "новото БСП", че по-зле от това, което са били и което е ГЕРБ, не може. Но и гледам да не им възлагам някакви надежди. Защото по-добре е да очакваш зло и да дойде добро отколкото обратното. И все пак има една приказка, че вълкът козината си мени, но нрава - не. А ние все си имаме работа с вълци.. И толкова сме привикнали сякаш със тях, че не ни правят впечатление несъвместимостта и заплахата. И дори когато кучета-пазачи, образно казано, се опитат да разгонят глутницата, ние толкова сме се овълчили, че помощ не можем да приемаме. Стокхолмски синдром на жертвата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.