Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

Aко знаехте колко сте смешни с това произвеждане при все, че сега си внасяме даже боба и чесъна. Разни пенсионери - евроатлантици. 

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 3 часа, gagodrago написа:

Ма ти не разбра ли, че вечно ще си останеш в соца?:DЯвно съдбата така ти е отредила . За какво се напъваш напразно?

Не уважаеми ти и такива като теб ще си останете в соца и не защото съдбата така ви е отредила а защото мисленето ви е такова. И ще си бъдете в соца независимо в каква държава живеете защото не можете или не искате да проумеете какви поражения нанесе на България.

Остей ги да се суркат по баира... те самите си знаят че това са абсолютни глупости, но нали са си секта, а и повечето само си тролят за "спорта"

преди 20 минути, lsmurf написа:

Не уважаеми ти и такива като теб ще си останете в соца и не защото съдбата така ви е отредила а защото мисленето ви е такова. И ще си бъдете в соца независимо в каква държава живеете защото не можете или не искате да проумеете какви поражения нанесе на България.

Айде поредния заблуден или платен сорсоид

Та какви поражения е нанесла на Бг соца бе драги ми смехурко, ти изобщо в час ли си когато решаваш да пишеш такива глупости?? Айде за другарчето Пиги недоварения мазник вече се знае че е платен трол , явно ти си от групата му, и спешиш на помощ явно...

Та я сравни сегашната икономика на БГ с социалистическата ? Ако можеш де, което е съмнително... Направи сравнение с образвоанието също, все пак образованието е това оето води прогреса откъм технически показатели, и не само..

Тръгнали да ми сравняват коня от преди 50 години, със кокошка от сегашно време, и да втърдят че кокошката била прогреса, абе я се скрийте някъде ... То че срам нямате нямате, ама и акъла ви толкова ...

Хората от нищо почти започват да строят заводи, прогрес, а те ми хвалят разбираш ли така наречената демоХрация, която върна същия този прогрес с десетки години назад... От достигнати резултати в икономиката, дори да е социалистическа такава, и социална задоволеност на огромната част от населението... Къде е имало такова в вашия кумир запада бе кауни нещастни? Къде е имало безплатно образование, осигурена работа, безплатна медицинска помощ, държава която се е грижила да няма просещи по улици, да няма престъпност, хората да се чстват осигурени и спокойни .. Къде, във ФАЩ  ли? Да да, ама само по филмите, дори и там дори го няма....

Понякога се чудя, дотолкова ли хората са изпростели и оглупели, или дотолкова са станали продажни, че дори бялото от черно не могат да отличат... Май и двете....

преди 14 минути, miro20 написа:

Остей ги да се суркат по баира... те самите си знаят че това са абсолютни глупости, но нали са си секта, а и повечето само си тролят за "спорта"

Каза баш трола сорсоиден  .... :D:D

МАзньо, къде беше инструкатажа, я сподели :)) .. 

Сталин да си е внедрявал Соца в СССР а не да ми огражда Източна Европа.И щяхме да сме поне на нивото на Гърция!

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Сталин да си е внедрявал Соца в СССР а не да ми огражда Източна Европа.И щяхме да сме поне на нивото на Гърция!

Така ли мислиш,  че те Гърция кога са били по добре от Бг по време на соца бе драги, ти май също не мислиш... Не гледай сегашното положение което е резултат от тази демоХрация, а гледай тогава какво е било.... Гърция си беше дори във военно отношение изостанала от Бг, а какво да говорим за икономика ... Въпреки дотациите на запада към тях те си бяха селскостопанската им колония , най прочута с продукти от земеделието и животновъдството.. Никаква наука , никаква важна промишленост, само търговия и далавери барабар със земеделието и животновъдната продукция....А и да, туризъм.. това е , нищо друго нямаха гърците тогава.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Мериме в гръцки драхми обърнати в щатски долари и левове обърнати в щатски долари! Трябва ти реален измерител.

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Мериме в гръцки драхми обърнати в щатски долари и левове обърнати в щатски долари! Трябва ти реален измерител.

Мериш ама нищо не мериш.. мериш пак кокошка с кон ... Благосъстояние на дадено общество не се мери само с пари драги, те се печатат, мери се с положението на хората като цяло... силата на дадена страна, нейната промишленост, какви неща произвежда, самозадоволеност и така нататък.. А не преобърнати смешни драхми в долари или каквато и да е друга валута..

Валутните измерения са важни за търговията основно, и толкова....

преди 11 минути, Sinbad_ написа:

Айде поредния заблуден или платен сорсоид

Та какви поражения е нанесла на Бг соца бе драги ми смехурко, ти изобщо в час ли си когато решаваш да пишеш такива глупости?? Айде за другарчето Пиги недоварения мазник вече се знае че е платен трол , явно ти си от групата му, и спешиш на помощ явно...

Та я сравни сегашната икономика на БГ с социалистическата ? Ако можеш де, което е съмнително... Направи сравнение с образвоанието също, все пак образованието е това оето води прогреса откъм технически показатели, и не само..

Тръгнали да ми сравняват коня от преди 50 години, със кокошка от сегашно време, и да втърдят че кокошката била прогреса, абе я се скрийте някъде ... То че срам нямате нямате, ама и акъла ви толкова ...

Хората от нищо почти започват да строят заводи, прогрес, а те ми хвалят разбираш ли така наречената демоХрация, която върна същия този прогрес с десетки години назад... От достигнати резултати в икономиката, дори да е социалистическа такава, и социална задоволеност на огромната част от населението... Къде е имало такова в вашия кумир запада бе кауни нещастни? Къде е имало безплатно образование, осигурена работа, безплатна медицинска помощ, държава която се е грижила да няма просещи по улици, да няма престъпност, хората да се чстват осигурени и спокойни .. Къде, във ФАЩ  ли? Да да, ама само по филмите, дори и там дори го няма....

Понякога се чудя, дотолкова ли хората са изпростели и оглупели, или дотолкова са станали продажни, че дори бялото от черно не могат да отличат... Май и двете....

Поредния червеникакъв трол . Като толкова ти харесва социализма що щеш в Британия бе байо.

Цитат

Държавите, в които обучението за бакалавър и магистър е безплатно пък са Австрия, Дания, Финландия, Норвегия и Швеция. В Кипър, Малта, Гърция и Шотландия се плаща само за магистърските програми. В по-голямата част от Германия висшето образование също е безплатно. Такси изискват само университетите в областите Бавария и Долна Саксония.

Трябва само да добавя че образованието което дават безплатно във въпросните държави е истинско а не голи дипломи за в рамка.

А за последното изречение сме напълно на едно мнение. Със сигурност и двете

преди 2 минути, Sinbad_ написа:

Мериш ама нищо не мериш.. мериш пак кокошка с кон ... Благосъстояние на дадено общество не се мери само с пари драги, те се печатат, мери се с положението на хората като цяло... силата на дадена страна, нейната промишленост, какви неща произвежда, самозадоволеност и така нататък.. А не преобърнати смешни драхми в долари или каквато и да е друга валута..

Валутните измерения са важни за търговията основно, и толкова....

А свободата къде отиде? В Соц пазара си силно ограничен до малък брой стоки.

С долар можеш да пазаруваш в цял свят

Кат ще сравняваме дай ти мерна единица айде? На око ли мериш?

преди 7 минути, lsmurf написа:

Поредния червеникакъв трол . Като толкова ти харесва социализма що щеш в Британия бе байо.

Трябва само да добавя че образованието което дават безплатно във въпросните държави е истинско а не голи дипломи за в рамка.

А за последното изречение сме напълно на едно мнение. Със сигурност и двете

Смешнико, в Британия съм заради демоХрацията , както и милиони други плъзнали по чужбина, а не заради социализма .....

А за образованието ,ти самия явно си гола диплома така като гледам, с този начин на мислене и интелект...

А за последното изречение не сме на едно мнение, не се безпокой, за мен глупав си ти, видно по писаниците ти... Има един израз, акъл море, глава шамандура, та и с теб така....

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

А свободата къде отиде? В Соц пазара си силно ограничен до малък брой стоки.

С долар можеш да пазаруваш в цял свят

Кат ще сравняваме дай ти мерна единица айде? На око ли мериш?

Долара е просто политика на изнудване и цуцане , а не реална себестойност като валута.. Реалната себестойност на долара е нищожна, а влиянието и е базирано на политика и военна сила главно, на нищо друго....

МИнаха времената когато долара наистина струваше нещо реално, като показател за американската икономика.. Сега е просто политически потдръжана ...

А за сравняване на дадени държави и тяхното благополучие, вече ти казах кое се гледа, а не валутата и преобразена по курс към долара или което и да е, ако не си прочел, погледни пак... 

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

МИнаха времената когато долара наистина струваше нещо реално, като показател за американската икономика.. Сега е просто политически потдръжана ...

Добре германски марки или японски йени! Ще ми сравняваш Корекома с мизерната бакалия? И сме били по-добре??

Каквото сме произвеждали сме го подарявали и на Соц страни и на Либия и Ирак! Ко са хвалиш ко сме произвеждали.Файда нема от тоя работа!

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Добре германски марки или японски йени! Ще ми сравняваш Корекома с мизерната бакалия? И сме били по-добре??

Да, по време ан соца, хората наистина бяха по добре, да не говорим за държавата..

Ама явно ти си от сополанковците на демокрацията, а за соца само си чувал градски легенди и предания...

Това че не всичко е било идеално е така, но като благосъстояние на хората и задоволеност на живота, няма да може да се върне и след сто години със сигурност..... Да не говорим за ценности и мислене ...

П.С И не сме подарявали, а главно търгували.. Имало е моменти на взаимопомощ разбира се, но то не е било основна насока и цел....и е било двустранно също така, а не едностранно.. На някои ние сме давали, други пък са давали на нас...

току-що, Sinbad_ написа:

Да, по време ан соца, хората наистина бяха по добре, да не говорим за държавата..

Ама явно ти си от сополанковците на демокрацията, а за соца само си чувал градски легенди и предания...

Това че не всичко е било идеално е така, но като благосъстояние на хората и задоволеност на живота, няма да може да се върне и след сто години със сигурност..... Да не говорим за ценности и мислене ...

Аз исках като влязох в Корекома да пазарувам с левове! Там е свободата. Там ми е кеф. Тебе ще пратиме у Северна Корея ако искаш!

Искам ся да си ограничиш потребителската кошница до стоки които ги е имало и през Соца.

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз исках като влязох в Корекома да пазарувам с левове! Там е свободата. Там ми е кеф. Тебе ще пратиме у Северна Корея ако искаш!

Ти корекома само си го чувал келеме, или си го видял когато беше на доизживяване в началото на демокрацията...

А този лаф със С. Корея е просто глупост на търкалета от келемета като теб, ето си мислят че живеят по добре от тях там.. Е има достатъчно материал и за това, как въпреки ембарготата се развива страната, и как живеят хората.. Ти дори за ехния начин може още да мечтаеш... да не говоря че С. Корея е в пъти пои силна и ктао поризводство, и като значение от Бг в света....  

Та първо се запознай реално сматериала, а не да ми говорипш пак заучени легенди и комлепсаркси прозападни пропагандирани материали..

Предполагам мислиш че живееш по добре и от средноазиатските републики нали, е да ама не, дори в Африка има страни по добре от БГ, и то много ...

Ти ся като си забегнал в Англия вашите влизат в затвора! Съжалявам.Продължавай ми го хвалиш.

За теб свобода нищо не значи! Като в клетка само в България робите!

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Ти ся като си забегнал в Англия вашите влизат в затвора! Съжалявам.Продължавай ми го хвалиш.

Само това ли измисли като довод тъпата ти кратуна?? :D:D

Ние за какво говорим, той де забагва .. смях в залата.... 

П.С А за макартизма чувал ли си, и как са преследвани всички инакомислещи в ФАЩ а?  та какво изобщо се мъчиш да приказваш не ми е ясно...

П.П.С Каква клетка бе момо, я пак се скрий някъде.. Мислиш че на запад не им провимват мозъците ли?? Или викаш това все пак е свободно промиване :))))  Или викаш сигурността и спокойствието наложени с ограничения малки, е по зле от слободията и хаоса на запад.. Викаш по добре престъпност , отколкото почти никаква такава, но със строги закони и държавна политика в това отношение...

Свободата такава каквато ти си мислиш драги ми , не съшествува никъде освен в твоята кратуна с изопачено мислене и промита с фантасмагории... Все някъде има ограничения, и някакви правила... А на запад, просто слободията е по голяма, а не свободата... Разлика м/у слободия и свобода правиш предполагам... ако не, запознай се с термините 

От голямото ни производство колко долари сме имали в резерва? По-малко от ся ако изобщо е имало доларов резерв.

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

От голямото ни производство колко долари сме имали в резерва? По-малко от ся ако изобщо е имало доларов резерв.

Че заЩо да сме имали долари задължително  пък в резерв :)))

Ей, не ти увря кратуната че долара не е универсална мярка за благосъстояние и това е... Аз за какво казвам че ти си от келеметата на които тиквата им е промита че само парите са важни, и то доларите.. Абе намали малко чалгата  и вземи да мислиш сериозно за държава, общества и население, акто цяло, а не за мераците на единици за сметка на другите... 

И си тръгнал да се пънеш в теми дето се говори за общества, икономики на държави  , политики ... смях .... 

преди 15 минути, Sinbad_ написа:

Ей, не ти увря кратуната че долара не е универсална мярка за благосъстояние и това е... Аз за какво казвам че ти си от келеметата на които тиквата им е промита че само парите са важни, и то доларите.. Абе намали малко чалгата  и вземи да мислиш сериозно за държава, общества и население, акто цяло, а не за мераците на единици за сметка на другите... 

И си тръгнал да се пънеш в теми дето се говори за общества, икономики на държави  , политики ... смях .... 

Стига моля те!Аз съм икономист а ти военен.Не може се разбереме!

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Стига моля те!Аз съм икономист а ти военен.Не може се разбереме!

Личи си колко си икономист хахахахаха. .. щом аз като военен, знам повече от теб с това което съм учил във военното по предмета икономика :))))

П.С Но не се притеснявай, не си първия който остава изненадан, въпреки че уж това за което говорим му е специалност.. Аз за какво казах, че обрзованието и дипломите не значат задължително познания или знание... Акъл се иска, а не само тапия за еди какво си.. То затова в Бг сега е бъкано от икономисти дето за чеп на каца със зеле не стават....

преди 18 минути, Sinbad_ написа:

Ей, не ти увря кратуната че долара не е универсална мярка за благосъстояние и това е...

Жалко! И Путин държи резерва на Русия в долари! Доверието в една валута е важно!

преди 45 минути, lsmurf написа:

Държавите, в които обучението за бакалавър и магистър е безплатно пък са Австрия, Дания, Финландия, Норвегия и Швеция. В Кипър, Малта, Гърция и Шотландия се плаща само за магистърските програми. В по-голямата част от Германия висшето образование също е безплатно. Такси изискват само университетите в областите Бавария и Долна Саксония.

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Къде е имало такова в вашия кумир запада бе кауни нещастни? Къде е имало безплатно образование, осигурена работа, безплатна медицинска помощ, държава която се е грижила да няма просещи по улици, да няма престъпност, хората да се чстват осигурени и спокойни ..

Освен  горните примери , за Германия след ВСВ  до сега на какво ниво са, нещо да кажеш , "каун нещастен " ?

преди 1 час, Sinbad_ написа:

И аз често си задвам  този въпрос за вас.

Между другото, откъм заплата, и тук можеш да въртиш геврека за прилични пари .

току-що, _Alex&Vanko_ написа:

Жалко! И Путин държи резерва на Русия в долари! Доверието в една валута е важно!

Ако не си забелязал, той държи повече в други неща като, злато например, отколкото в долари, при това централната руска банка от години насам намаля доларовите си резерви ;) Чети малко повече...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.