Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има заплахи за сигурността на България

Featured Replies

преди 12 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Народът му бяга и се стигна до война,така,че Асад много отдавна трябваше да се оттегли. Това не е демократично управление а жажда за управление и инат! А те са икономически мигранти понеже са много доволни от стандарта им предоставен от Асад.

Много добре сам си се преценил с това" Без умствен капацитет ", така, че просто се придържай към този слоган и просто не пиши в тема, когато нищо смислено не можеш да добавиш!От твоето положение се излиза с много четене и слушане, не с глупави постове!

• Отговори 3,2k
  • Прегледи 221,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега няма нищо, да. А преди години на няма и 10 км от него беше Поделение 34640 - ПВО войски, с ракети земя-въздух,  която се водеше в село Брод ( съседното на въпросното Горски извор ), но всъщн

• Джугашвили
    Джугашвили

Аз ще цитирам Божидар Димитров.    

Публикувани изображения

преди 10 часа, nikssi написа:

Ма ти верно си без умствен капацитет! Аз съм живял по това време и съм бил не на пет години. За какво настиване приказваш и за ква нафтова печка говориш като и сега някъде в града се отопляват с парно но на дърва. Сега като сме вече капиталисти я кажи защо водата пак я спират всеки ден? Никъде не говорят, че има режим на водата. Тока при една сериозна буря редовно гасне и сме на тъмно по два часа. Това какво е. Айде стига с тия стари дивотии и опорни точки.

пп. Къде отидоха минусчетата в рейтинга. Да ги връщат.

Ми като си бил на 5 какви впечатления може да имаш ? Ми хайде питай мама или тати да ти кажат, а не да раздаваш акъл :)

Че и минусчета ще слага... :laughing4:

преди 12 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Народът му бяга и се стигна до война,така,че Асад много отдавна трябваше да се оттегли. Това не е демократично управление а жажда за управление и инат!

Да. То дори на най големите заитници на режима на Асад не може да им се обърне езика да споменат името му редом с думата "демократичен".

А и е факт че реално погледнато няколко години международната общност го остави да си вилнее и избива собствения народ, а сега някои го изкарват света вода ненапита, и че са виновни всички други, но не и той.

Добре, че беше Путин, да спаси народът на Сирия от "международната общност".  

преди 9 часа, miro20 написа:

Ми като си бил на 5 какви впечатления може да имаш ?

Ти както винаги не четеш и изопачаваш казаното. Ще се самоцитирам белким видиш кви простотии пишеш.

преди 19 часа, nikssi написа:

Аз съм живял по това време и съм бил не на пет години.

Аз в края на 70 те пазех границата бе мушморок!

преди 9 часа, miro20 написа:

Че и минусчета ще слага... :laughing4:

Мдааа на тебе не минусчета нещо друго трябва да ти се слага.

По нищо не личи че не си бил на 5

Едва ли е тема за спор, тъй като нито е толкова отдавна, нито е засекретена тайна - както режима на тока, а режим на тока имаше не само '80-те,  така и ФАКТА че печките на нафта бяха доста разпространени.

Почти толкова колкото и онова чудовище-ламя за ток - акумулиращата печка.

преди 1 час, nikssi написа:

Мдааа на тебе не минусчета нещо друго трябва да ти се слага.

Ми някои са се доказали че когато няма какво да отговорят и да се аргументират, само минусчета слагат.... по същата причина както сега неистово си трупате плюсчета .

На всяка простотия, спам  или обида която кажете.

Това рейтинг ли е ? Оценка за полезност и качество ? Не мисля.Просто проявление на всичката низост, която не можете да изразите заради безсилие.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 23 часа, Без умствен капацитет написа:

това го кажи на тези които бяха родители началото на 80-те - да ти се изсмеят

бяха принудени да си купуват нафтови печки, за да не настиват лапетата им

Принудени?!? Я пак! По онова време, нафтовата печка си беше неразделна част от всяко едно домакинство,по простата причина че нафтата беше без пари и топлеше яко.  Не че тока не беше също евтин, ама я се пробвай да отопляваш 100 квадрата апартамент със съществуващите тогава ел печки, дето топлеха колкото един котлон. После се появиха акумулиращите печки, ама те пък тежаха по един тон...

преди 34 минути, miro20 написа:

По нищо не личи че не си бил на 5

Едва ли е тема за спор, тъй като нито е толкова отдавна, нито е засекретена тайна - както режима на тока, а режим на тока имаше не само '80-те,  така и ФАКТА че печките на нафта бяха доста разпространени.

Почти толкова колкото и онова чудовище-ламя за ток - акумулиращата печка.

Ми някои са се доказали че когато няма какво да отговорят и да се аргументират, само минусчета слагат.... по същата причина както сега неистово си трупате плюсчета .

На всяка простотия, спам  или обида която кажете.

Това рейтинг ли е ? Оценка за полезност и качество ? Не мисля.Просто проявление на всичката низост, която не можете да изразите заради безсилие.

Факта си е факт! Вадиш думи от контекста на постовете и по-този начин коренно изопачаваш мнението на пишещия.

преди 33 минути, язе написа:

По онова време, нафтовата печка си беше неразделна част от всяко едно домакинство

Кажи го на не 5 годишния "никси" :)

преди 33 минути, язе написа:

Принудени?!? Я пак! По онова време, нафтовата печка си беше неразделна част от всяко едно домакинство,по простата причина че нафтата беше без пари и топлеше яко.  Не че тока не беше също евтин, ама я се пробвай да отопляваш 100 квадрата апартамент със съществуващите тогава ел печки, дето топлеха колкото един котлон. После се появиха акумулиращите печки, ама те пък тежаха по един тон...

Ми така си беше ама това реване, че дечицата щели да настинат малко смешно ми е ... сега имаме парно отопление и то не от 89 година де.

преди 2 минути, miro20 написа:

Кажи го на не 5 годишния "никси" :)

Ма много полезен пост НЕМА що! Никси като е бил на 20 ти си бил в течно състояние... Да си го знаеш де.

преди 2 минути, nikssi написа:

коренно изопачаваш мнението на пишещия.

Айде бе ? С нищо не съм изкривил мнението ти, което е - че се чудиш за "кви нафтови печки става въпрос" , и как са се отоплявали на парно , но на твърдо гориво.

Само да те светна и за това парно ... за локалното парно .. и сега е популярно , но по онова време беше ОГРОМНА рядкост някой да си направи.

Едно че трябва да си или приятел с някой майстор, или да си в завод откъдето да крадеш материали, и трето ... беше си сложна работа, защото нямаше такива помпи, и трябваше да се проектира естествена циркулация и т.н. стотици подробности имаше.

т.е. да синтезирам - пак не си в час какво парно и какво е било .

преди 3 минути, nikssi написа:

Ми така си беше

ахааа.. сега казваш "така си беше " ?? Последно ? Я малко се разбери със себе си за нафтовите печки и парното ... че определено си доста неориентиран.

По нищо не ти личи че НЕ си бил 5 годишен тогава.

преди 4 минути, miro20 написа:

Само да те светна и за това парно ... за локалното парно .. и сега е популярно , но по онова време беше ОГРОМНА рядкост някой да си направи.

Мирчо, наема се фирма и тя върши което е нужно. На сестра ми в кооперацията така направиха.

И коя фирма си викал '80-те ?? :laughing4:

Виж, няма проблем че сте били богопомазани "онея години", и си се топлил в неосъзнатото детство на далавера,  но пак ти казвам че ... това с локалното парно и изграждане тогава бе ОГРОМНА рядкост.

Нещо за нафтата и режима на тока да кажеш ? или си бил в "онези квартали" за които не важи режима на тока ?

преди 2 часа, miro20 написа:

Нещо за нафтата и режима на тока да кажеш ?

Да. :) Едното няма нищо общо с другото. Никой не е бил принуден да си купува каквато и да било печка, щото имало режим на тока. И да припомня на тия,дето тоя режим го размахват като нотариален акт, че режим на тока имаше една или две години и то не през цялата година...  Че то човек може да си помисли, че през 80 те не сме знаели кво е тва ток, едва ли не.

на 19.12.2016 г. в 0:21, язе написа:

Да. :) Едното няма нищо общо с другото. Никой не е бил принуден да си купува каквато и да било печка, щото имало режим на тока. И да припомня на тия,дето тоя режим го размахват като нотариален акт, че режим на тока имаше една или две години и то не през цялата година...  Че то човек може да си помисли, че през 80 те не сме знаели кво е тва ток, едва ли не.

Тока спираше, щото в дискотеките пускаха много упадъчна западна музика:) А по-сериозно – тъкмо тогава беше прекръстването на турците. Тогава започнаха да изчезват сирене и салам от магазините, ма пак бързо "оправиха" работата, та пак се появиха.

П.П. Имаше няква квота, западната музиката в дискотеките да е 30%, а тя беше 90:)

Искаха тогава открит лист за граничните зони, ама бащата, лека да му е пръстта, влизаше без такъв даже зад кльона, а веднъж даже отиде и в близкото гръцко село със старшината на граничарите. Просто за бай Лечо законите направо не важаха:)

на 19.12.2016 г. в 0:21, язе написа:

Никой не е бил принуден да купува нафтова печка но бяха масово разпростаранени защото цената на отоплението излизаше почти същото но си свиркаш когато няма ток можеш и да сготвиш на нея и не суши въздуха като тогавашните печки с открити нагреватели. А режима на тока беше 2 към 2 не през цялата година но го имаше. Проблемът е че в същото време изнасяхме ток за валута така че да има другарите да си купуват доларчета по 70 стотинки докато ние простосмъртните брояхме по 3 лева за долар и треперехме когато отидем в Кореком до си купим бурканче кафе или чифт дънки да не ни попитат откъде ги имаме и да си навлечем проблеми.

преди 11 часа, karadzha написа:

Искаха тогава открит лист за граничните зони, ама бащата, лека да му е пръстта, влизаше без такъв даже зад кльона, а веднъж даже отиде и в близкото гръцко село със старшината на граничарите. Просто за бай Лечо законите направо не важаха:)

Така беше и продължава да е и сега за едни законите важат за други не. Проблемът не е че бай Лечо е отишъл в Гърция . Това би трябвало да му е нормално човешко право , проблемът е че други хора не можеха да си го позволят. Може би защото в държавите в които законите се спазват стриктно от всички затова има по обмислени такива защото един депутат когато гласува закон преценява дали на него би му харесало да го спазва . А тук предварително се знае че законите тях не ги засягат и си гласуват без много да мислят.

преди 7 часа, lsmurf написа:

Никой не е бил принуден да купува нафтова печка но бяха масово разпростаранени защото цената на отоплението излизаше почти същото но си свиркаш когато няма ток можеш и да сготвиш на нея и не суши въздуха като тогавашните печки с открити нагреватели. А режима на тока беше 2 към 2 не през цялата година но го имаше. Проблемът е че в същото време изнасяхме ток за валута така че да има другарите да си купуват доларчета по 70 стотинки докато ние простосмъртните брояхме по 3 лева за долар и треперехме когато отидем в Кореком до си купим бурканче кафе или чифт дънки да не ни попитат откъде ги имаме и да си навлечем проблеми.

Мисля си, че няма нужда да ти обяснявам, но режимът на тока се случи поради лош разчет на потреблението от наша страна, а не щото сме го изнасяли. Че изнасяхме е ясно и то не само за Турция, ами за целия Балкански полуостров. Изнасяхме обаче и много преди да има режим. Някой обаче явно не прогнозира добре развитието на българската индустрия в тези години и в един момент се получи недостиг.  Трябваше или да намалим износа (което не знам как щеше да стане при подписани договори), или да оставим индустрията без ток, или...както и стана, да го отнесе калабалъка.

п.п. И режим имаше само през деня. През нощтта си имаше ток.После режим имаше само в пиковите часове и накрая... нямаше режим.

Редактирано от язе (преглед на промените)

Нали съм малък, та... Специалната неделя, в която даваха "Милион и едно желания". Сядам да гледам, ама се отопляваме на радиатор. Започна предаването и кака Лили ни помоли да изключим електрическите консуматори, които излишно натоварват електрическата мрежа, за да не вземат да спрат тока. И аз изключих радиатора. По едно време дойде майка ми. В стаята студено. Пита защо съм изключил радиатора. Обясних ѝ. Завъртя ми един по врата и в стаята пак стана топло. :)

преди 40 минути, язе написа:

Мисля си, че няма нужда да ти обяснявам, но режимът на тока се случи поради лош разчет на потреблението от наша страна, а не щото сме го изнасяли.

И с какво тази управленска разсипия ни "топлеше" ?? НЯкой  да е потърсил отговорност за тези години ? дали отзввук и сега с погребаните енергийни гьолове ?

Не, и няма и как да стане. След като "лустрация" е забранена дума.

преди 5 минути, A.com написа:

и кака Лили ни помоли да изключим електрическите консуматори, които излишно натоварват електрическата мрежа, за да не вземат да спрат тока.

В СССР имаше едни "нови" предавания, в които водещия призоваваше да  спрем телевзиора за примерно 1 мин. и после даваше някакви цифри с колко се е променила енергийната карта на потреблението :)

Разбира се , никой не си спираше ТВ-то , за да види кво става и как става...

Но шоуто поакзваше някакви цифри, разбира се "подплатени" с уверенията на енергото че това е именно така :)

А тук вървеше май .... Къци и .... НееееЕЕЕввАААдААААА

Новороссия на Балканите? Неоимперският проект на Русия – назад към национиалния егоизъм. – Част първа

http://bulgariaanalytica.org/2016/11/30/новороссия-на-балканите-неоимперски/

Това е прекият път до превръщането на Балканите в зона на постоянни сблъсъци, форсирани от несъвместими и неизбежни екстремни версии на национален егоизъм на балканските народи, каквито Решетников и неговите български адепти проповядват. Та нали като сърбите се върнат към цар Лазар и към славните си времена, или българите към към Македония и Беломорието, гърците към Мегали идеята, румънците към Великата Румъния турците към възстановяване на отоманското си величие, няма да остане и помен от мир и разбирателство в нашия регион?

Единственият съюзник, който Путин може да има при провеждане на своята политика спрямо Европа и Балканите е неосманизиращата се Турция на Ердоган, чийто апетитите за „нови“ граници подозрително точно съвпадат с твърдението на Путин, че Русия няма граници.

И в това няма нищо чудно, защото и двамата лидери и техните страни, не са и скоро няма да станат членове на ЕС.

преди 5 часа, bdenkov написа:

Новороссия на Балканите? Неоимперският проект на Русия – назад към национиалния егоизъм. – Част първа

http://bulgariaanalytica.org/2016/11/30/новороссия-на-балканите-неоимперски/

Това е прекият път до превръщането на Балканите в зона на постоянни сблъсъци, форсирани от несъвместими и неизбежни екстремни версии на национален егоизъм на балканските народи, каквито Решетников и неговите български адепти проповядват. Та нали като сърбите се върнат към цар Лазар и към славните си времена, или българите към към Македония и Беломорието, гърците към Мегали идеята, румънците към Великата Румъния турците към възстановяване на отоманското си величие, няма да остане и помен от мир и разбирателство в нашия регион?

Единственият съюзник, който Путин може да има при провеждане на своята политика спрямо Европа и Балканите е неосманизиращата се Турция на Ердоган, чийто апетитите за „нови“ граници подозрително точно съвпадат с твърдението на Путин, че Русия няма граници.

И в това няма нищо чудно, защото и двамата лидери и техните страни, не са и скоро няма да станат членове на ЕС.

bulgariaanalytica.org е американски пропаганден сайт, бълващ бълвочи, а не истини:)

Обявена е Втора степен за заплаха от терористични атаки в България

http://nakratko.bg/category/58/128387

подробности още сега по Нова Тв в Новините

https://nova.bg/live

Турция е засилила охраната на границата с България, търсят атентатора

Турската полиция е блокирала граничните пунктове към България поради опасения, че терористът, нападнал посетителите в клуб "Рейна", може да избяга през България в Европа. Новината съобщи специалният пратеник на БТА Нахиде Дениз.

При атентата в новогодишната нощ в Турция бяха застреляни 39 души.

Турските власти са блокирали пътищата в района на град Къркларели, пише изданието "Хаберлер". Именно от там се стига към българо-турската граница. Медията твърди, че е подаден код за висока бдителност.

От там цитират и очевидци, които твърдят, че в района са разположени специални екипи, които проверяват всички излизащи и влизащи коли и пътници.

Съобщава се още за засади по пътищата.

МВР не може да коментира мерки на властите в съседна държава, защитата на границата остава активна, каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова в отговор на журналистически въпрос по повод съобщенията за повишаване на мерките за сигурност на ГКПП Дерекьой-Малко Търново.

Тя обясни, че българското МВР няма информация за такива мерки и не може да коментира. „Мога да кажа, че натискът в момента е изключително отслабен, но мерките не са снети на по-ниско ниво“, заяви вътрешният министър, като уточни, че нелегално влезлите вчера мигранти са 4 и то не заловени на границата, а при рутинни проверки.

vesti.bg

• 3 седмици по-късно...

Целта на плана е да бъде създадена оптимална координация и взаимодействие между държавните органи при оказването на поддръжка на съюзнически сили от България като страна-домакин.

safe_image.php?d=AQDC7vPa3OzEDtus&w=476&
Правителството прие национален план за оказване на поддръжка от България като страна-домакин на сили на НАТО. Целта на плана е да…

Манипулации, направлявани от Русия
От началото на кризата в Украйна проруските съобщения в социалните мрежи и в коментарните полета на онлайн медиите стават все по-видими и в България : революцията от Майдан е дело на "фашисти", руският президент Путин е "защитник" на потиснатите жители на Крим и Източна Украйна, а Европа е "заложник" на американския империализъм - това е лайтмотивът във въпросните коментари.

Под повечето статии за Украйна проруските изявления са много повече от коментарите, които критикуват политиката на Кремъл. А това определено влиза в противоречие с данните от допитванията.

Австрийският вестник "Дер Щандард" тези дни писа за подозренията, че една евродепутатка от БСП е наела PR-агенция, за да разпространи в мрежата негативни коментари срещу българската еврокомисарка. Какви хора са всъщност троловете?

Думата "трол" се среща в скандинавския фолклор и детските приказки и описва пакостливи и зли същества, които са зле настроени срещу хората. Съществителното "трол" произлиза от старата скандинавска дума за митологично чудовище.
Но какво търсят тези чудовища в интернет? Класическите читателски писма до вестниците бързо отмират. Читателите, които днес искат да коментират, дискутират или саботират някоя публикация, направо влизат в интернет, пише "Ди Велт". Там те разполагат с няколко предимства: бързина, леснота и интерактивност.

Но най-вече: тези форуми им предлагат широка публичност. Това може да се окаже продуктивно, когато потръгне добра дискусия. Но може и да се превърне в голямо безобразие, ако сред дискутиращите се появят "тролове". Така в мрежата наричат онези потребители, които съсипват всяка смислена дискусия във форумите.
Те провокират, клеветят и интригантстват, при това обикновено в няколко медии едновременно.

Още през 1990 година Майк Годуин забеляза, че е само въпрос на време в един интернет-форум да се появят обидни сравнения с Хитлер и нацистите. И до днес "Законът на Годуин" важи с пълна сила.

Германският експерт Даниел Ретиг отбелязва, че коментарните рубрики под публикациите много често дават убежище най-вече на скучаещи и комплексирани потребители.
На техния психологически профил навярно би се зарадвал всеки психиатър: признаци на садизъм, психопатия, нарцисизъм и макиавелизъм. Казано на по-човешки език: троловете изпитват удоволствие от това да манипулират другите и да им причиняват болка.
Учените установили още, че класическият трол е отмъстителен, безчувствен и изцяло обсебен от самия себе си. Тези резултати звучат почти скандално, така че учените провели второ допитване, за да ги проверят. Този път били анкетирани 188 канадски студенти и 600 американски интернет-потребители. Тъжната картинка обаче се потвърдила.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.