Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 5 часа, Мойра написа:

Президентските избори в Австрия са обявени за невалидни

Такова нещо едва ли може да се случи в България, за жалост.

Разбира се, че може да се случи. Стига резултата да не удовлетворява една точно определена партия.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

• Автор

Чехия иска референдум за ЕС и НАТО

Цитат

Чешкият президент Милош Земан призова в страната да бъде проведен референдум за членството в Европейския съюз и НАТО, съобщи Ройтерс. Пред жители на град Велке Мезиржици той заяви, че такъв вот трябва да има, независимо че лично той подкрепя оставането на Чехия в двете организации.

Предложението му беше направено след шока от британския вот за излизане от ЕС. 

Земан е разумен президент!

Надявам се един ден и ние да направим такъв референдум.

Като се сещам как  при малка активност, впрегнатия партиен  електорат циагни "експерти" и червени пенсионери , определяха бъдещето на ядрената ни енергетика... не, мерси.

преди 1 час, miro20 написа:

Като се сещам как  при малка активност, впрегнатия партиен  електорат циагни "експерти" и червени пенсионери , определяха бъдещето на ядрената ни енергетика... не, мерси.

Продължаваме да си въобразяваме , че избираме и че изобщо някога сме избирали нещо......

Ти собствено и подобни кога сме избрали нещо , че не се сещам ?.....Султана ли избрахме или Сталин , или може би избираме Обама или Путин ?

....а в същност сега ни слагат да "избираме" между Рокфелер (петрол) и Ротшилд (злато).........Но това не е за твоята глава , защото от къде да знаеш , че даже Сорос е слугинаж на Рокфелер.... !!!

Някога "избирахме" съвсем "доброволно" с %99 , сега избираме съвсем "свободно" с %52 от %30 ...все тая ....!

Системата , каквато и да е тя , както и да я наречеш винаги работи безотказно - все намират начин да ни нагласят ....! По-силният мачка и експлоатира по-слабия , дори и да не е много умен... !

Така си върви още от когато сме били в пещерите....

Никой не иска да проумее и да си признае , че сме стадо маймуни в зоопарка....подхвърлят ни някой банан и "алфата" на стадото се облажи , а другите подскачат наоколо с надеждата за още банани...щото на "алфата" ще му вземеш банана , ама някой друг път - ще те изпонадере и ще те изпонахапи ....Той си е добре у зоопарка ! 

Ша са опрайм....кога надраснем маймуните ! Ама няма да е скоро ! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, by_chechi написа:

Но това не е за твоята глава , защото от къде да знаеш

Докато има такива като теб, с такова надменно отношение, наистина няма да има оправия.

Ако нямаше смисъл от избори , каквото и да са те, нямаше да се харчат токова пари за тях, нямаше и да има толкова неистова борба на политиците за всеки мижав глас.

Аз не изключвам референдум, но да се признават резултатите при минимум 2/3-ти вот, плюс въвеждане на задължителен такъв.

демокрацията е път, по който път обаче ти трбва да кажеш какъв да е.

Това различава демокрацията от "племето" , което не е длъжно да мисли и да се учи.... племето си има вождове, шамани .

Всеки път обаче ще  споменавам референдума за АЕЦ, който е красноречив , христоматиен пример, как НЕ трябва да се прави референдум

А би ли Ни обяснил, какъв е смисъла от изборите досега, в България?

И каква е била ползата от тях?

преди 12 минути, miro20 написа:

...демокрацията е път, по който път обаче ти трбва да кажеш какъв да е.

Ти очевидно си "глух петел" (извинявай за метафората ако те обижда) ! :)

Който и път да избереш стигаш все до едно и също място - днес е двубоят Рокфелер-Ротшилд (в същност от поне 400 години насам - Колумбово време) .

Тогава ще можеш да си обясниш какво търсят милиардите на руските олигарси на Запад , а в същност у Ротшилдовите....забравяйки за всякакви "демокрации" и подобни измишльотини....

А , бе ! Демокрацията като е толкова велика работа , какво и се случи след Перикъл , че едва днес идва на себе си (уж) ....?!

преди 9 минути, by_chechi написа:

Ти очевидно си "глух петел"

Разбира се :) какъв друг да съм :)

Никой не е казал че "демокрацията" е висша и най справедлива форма на управление, но по добра не е измислена /съжалявам за кишето/

Щом предпочитате вождове, царе,  племенни вещери и шамани /отдел пропаганда и зомбиране/  няма проблем... но .. както спомена по горе, ако сега е "зоопарк а ние маймуни в него" , то туземското мислене е все едно да сме "свинарник  в тъмно мазе"

преди 12 минути, momolord написа:

А би ли Ни обяснил, какъв е смисъла от изборите досега, в България?

винаги има смисъл.

Най малкото че се изгражда гражданско общество , а не свинарник или безмозъчни туземци .

Без тези процеси, сега щяхме да имаме червенотурско правителство, европейска изолация, процъфтяваща корупция , без репортажи на така омразните ви НПО-та за самозабравили се кметове, фалшификации и купуване на гласове по избори, и т.н... 

И разбира се,  Пеевски шеф на най висшата служба в сигурноста на държавата. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току що, miro20 написа:

Най малкото че се изгражда гражданско общество , а не свинарник или безмозъчни туземци .

Без тези процеси, сега щяхме да имаме червенотурско правителство, европейска изолация, процъфтяваща корупция , без репортажи на така омразните ви НПО-та за самозабравили се кметове, фалшификации и купуване на гласове по избори, и т.н... 

И разбира се,  Пеевски шеф на най висшата служба в сигурноста на държавата. :)

Моля???

Изградило се било гражданско общество ли?

Ти вЕрно си вярваш много. Кога го изградихме гражданското общество?

Когато скачахме, като глупаци по площадите и викахме гордо - 45 години стигат, Времето е наше ли?

И докато скачахме и се радвахме, като глупци, куфарчетата с пари се раздаваха на определени хора и приватизацията беше в ход.

Гражданското общество, доколкото го има в БГ, се изгради по-скоро във фейса, но не и от политиците и системата.

току що, momolord написа:

Изградило се било гражданско общество ли?

Между изградиЛО се и изграЖДА се , не правиш ли разлика ? :)

преди 7 минути, miro20 написа:

....

За демокрацията и Перикъл нищо не каза....

За Римската Република дето и там демокрация , пък изобщо не питам....

Кой пък каза че е най-доброто ? За кого е най-доброто ?....

Като не искаш научна литература , поне "Фондацията" прочети....там като за по-юноши бледни е написано !  :)

току що, miro20 написа:

Между изградиЛО се и изграЖДА се , не правиш ли разлика ? :)

Хващаш се за дребни неща, защото не знаеш какво да ми отговориш ли?

Хващаш се за дребни неща, защото не знаеш какво да ми отговориш ли?

Не са дребни неща, а именно това е най важното . Аз никога не съм казал че сме изградил ВЕЧЕ такова общество, а че СЕ изгрАЖДА.

Разликата е огромна.

За "подскаченето" по площадите без да искаш визираш един друг апсект на тези неща - никой не е казал че подскачайки  ти веднага и на момента ще получиш това което искаш.

Но по важното е че си го показал, и в един момент някой започва да се съобразява с това. Не винаги и не за всичко , но това е правилния път.

Затова и споменах в предния отговор какво би било АКО нямше такива процеси, и ако сме само стадо

Добре, аз те попитах нещо - След толкова години демокрация и избори, каква е ползата и какъв е смисъла от всичко?

Мислиш ли, че нещата са се променили към по-добро за българина, и на какво разчиташ при следващи избори?

Виждаш ли някаква алтернатива?

Простички въпроси...

преди 3 минути, by_chechi написа:

За демокрацията и Перикъл нищо не каза....

За Римската Република дето и там демокрация , пък изобщо не питам....

Кой пък каза че е най-доброто ? За кого е най-доброто ?....

Като не искаш научна литература , поне "Фондацията" прочети....  :)

Какво трябва д акажа  и защо ?

Подхвърляш ме с въпроси, сам си отговаряш и накрая ме обвиняваш....  е не, мерси :)

Аз гледам към момента какво е добро за малката ни държава и общество което тепърва трябва да показва че е общество , а не "мърша".

преди 1 минута, miro20 написа:

...Но по важното е че си го показал, и в един момент някой започва да се съобразява с това. Не винаги и не за всичко , но това е правилния път....

Кой , кога , къде и ЗАЩО да се съобразява , когато предварително са те пратили по вятъра...?!! :lol6:

Добре, аз те попитах нещо - След толкова години демокрация и избори, каква е ползата и какъв е смисъла от всичко?

Мислиш ли, че нещата са се променили към по-добро за българина, и на какво разчиташ при следващи избори?

Виждаш ли някаква алтернатива?

Простички въпроси...

Току на предната страница ти отговорих . Не разбирам защо ме караш да повторя същия простичък отговор на  "какъв е смисъла" и какво би било .

току що, miro20 написа:

Току на предната страница ти отговорих . Не разбирам защо ме караш да повторя същия простичък отговор на  "какъв е смисъла" и какво би било .

Не си ми отговорил нищо.

Изграждало се било гражданско общество..., really?

Явно не знаеш какво да ми отговориш и избягваш въпросите, завоалирано, което и очаквах, защото просто няма какво да кажеш.

току що, miro20 написа:

А , бе ! Ама честничко ! Ти демокрация къде си виждал освен на приказки и "в книжките" ?

В България ???!!! С какво си се насмукал....? :lol6:

преди 4 минути, by_chechi написа:

Кой , кога , къде и ЗАЩО да се съобразява , когато предварително са те пратили по вятъра...?!! :lol6:

Кой те е "пратил по вятъра" ??

Сменяме управляващите , особенно когато се самозабравят както с протурско-руското олигархично правителство на Орешарски, Станишев и подобни, и в това няма нищо лошо .

По ли е хубаво да си безмълвна пешка в техни, или други самозабравили се,  ръце ?

преди 2 минути, momolord написа:

Не си ми отговорил нищо.

Изграждало се било гражданско общество..., really?

Явно не знаеш какво да ми отговориш и избягваш въпросите, завоалирано, което и очаквах, защото просто няма какво да кажеш.

Това ми е отговора. Казах ти и за смисъла, и какво може да се постигне.  Ако не можеш да го осмислиш , това не е мой проблем.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току що, miro20 написа:

Това ми е отговора. Казах ти и за смисъла, и какво може да се постигне.  Ако не омжеш да го сомислиш , това не е мой проблем.

От вълнение, обърка и правописа. Спокойно, не те нападам, а очаквам конкретен и сериозен отговор, който едва ли ще ми дадеш някога, по простата причина, че и аз не мога да си отговоря.

преди 2 минути, by_chechi написа:

В България ???!!! С какво си се насмукал....? :lol6:

За "демокрацията' говоря по принцип. В наши условия както казах, тепърва има да изграждаме и да се учим от грешките си , вървейки по ТОЗИ път..

преди 1 минута, momolord написа:

От вълнение, обърка и правописа

Не е от вълнение :) такива като вас не могат да ме "развълнуват" :)   клавиатурата  е с бъгове :)

току що, miro20 написа:

....Сменяме управляващите , особенно когато се самозабравят както с протурско-руското олигархично правителство на Орешарски, Станишев и подобни, и в това няма нищо лошо ....

Ти ли ги сменяш бре ?!!!:)

....Боже , пак ще изтърва някоя гигантска метафора , че заради такъв.....като теб да си докарам беля на главата...! :lol6:

току що, by_chechi написа:

Ти ли ги сменяш бре ?!!!:)

....Боже , пак ще изтърва някоя гигантска метафора , че заради такъв.....като теб да си докарам беля на главата...! :lol6:

Успокой се :) прочети някоа нова статия за световната конспирация, остави ме мен, глупавия  раб божий да си тъна в "глухо петелско" невежие  :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.