Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 27 минути, karadzha написа:

Британците искат, щото САЩ искат,

хм.. съвсем се оплетохте с опорните точки :)

да припомня едно мнение :

Неслучайно американските банки са основните спонсори на оставането на Великобритания в ЕС.

И още :

Цитат

"Присъствието на Великобритания в Европейския съюз ни дава много по-голяма увереност в силата на трансатлантическия съюз и е част от от основополагащите институции, създадени след Втората световна война, които направиха света по-безопасен и по-просперираща", каза Обама. "Искаме да бъдем сигурни, че Обединеното кралство ще продължи да има същото влияние", каза президентът на САЩ.

Сега пък САЩ искали да излезе??? :)

Аааа.. разбрах.. независимо какво става, това е защото злите хамериканци "така искали" :)

преди 33 минути, karadzha написа:

П.П. Мирко, не че ти се бъркам батьов, ама що с Блажко не ви виждам в темите с "празни приказки".

не че ти се бъркам и аз де, но виждам че ти успешно бъркаш разделите с твоите празни приказки и заяжданици :) 

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 17 минути, miro20 написа:

хм.. съвсем се оплетохте с опорните точки :)

да припомня едно мнение :

Неслучайно американските банки са основните спонсори на оставането на Великобритания в ЕС.

И още :

Сега пък САЩ искали да излезе??? :)

Аааа.. разбрах.. независимо какво става, това е защото злите хамериканци "така искали" :)

не че ти се бъркам и аз де, но виждам че ти успешно бъркаш разделите с твоите празни приказки и заяжданици :) 

Че то тука приказките са по-празни и от "празните приказки":) И откога истината е заяждане?:) Ние си пишеме за слава, вие си пишете за парички:) И забележи, че не ти завиждаме:)

П.П. По ОТ беше колегата Архимед, ма му требе и лост. Виж ти си по по ОТ-тата – тебе ти требе за бизнеса. Ние сме тук лаф олсун, като гледаме да не изневеряваме на истината:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

И след този офтопик празен заядлив пост, питаш  какво е заяжането ?? :)

Тръгнахме в спиралата на извънтемието, щото ти заговори за ОТ. Нещо, което ти изглежда постоянно сънуваш:D А предният ми пост бе за британите и техните меринджеи (то това го знае всяко дете, ама ти ОТ, та ОТ. Все неща от твоето ателие):)

Не е "извънтемие" . Опитах се да си обясня странната позиция на някои , и такива като теб,  за които каквото и да стане , всичко било "щото САЩ така искали" :)

И се аргументирах с няколко цитата каква е всъщност позицията на САЩ. Останалото са твои личностни заяжданици и офтопици.

Както виждаш аз въобще не коментирам теб в личностен план , нито е интересуваш де. Коментирам единствено и само казаното по темата от теб. Ще се радвам и ти да се придържаш към това простичко нещо .

преди 37 минути, miro20 написа:

....Опитах се да си обясня странната позиция на някои , и такива като теб,  за които каквото и да стане , всичко било "щото САЩ така искали" ....

....каква е всъщност позицията на САЩ....

Не си в състояние да обясниш каквото и да е - нямаш капацитета !

В същност позицията на САЩ винаги и на всякъде е била една и съща !

Едно към едно : (Чудя се как да ти го натъпча в канчето . При теб просто няма място . Някои , за разлика от теб имат предимството , че са им празни....)

"...Обама се изказа за вестник Washington Post: „Америка трябва да диктува правилата на световната икономика. Другите държави трябва да играят само и единствено по установените от Америка и нейните партньори правила. Транстихоокеанското партньорство ще ни позволи да направим точно това“. ..." (извинявам се , че копирам пост на Мойра)

Е , сега си обяснявай , а не на хората !!!

С твоите пълни неадекватности на сляпо-глух , въобще не ми се занимава - пак казвам : " Не си ми в категорията !" .

А въобще каква категория си въобразяваш , че имаш ....?

Питам като лирическо отклонение и отговор не искам ! Беззначейник !!! :lol6:

(пък докладвай на арменския поп ако искаш)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Добре де, разбрах че "не съм ти в категорията" , че " нямам капацитета"  , че съм глух сляп , "беззначейник" :):)

По ми е интересно защо някои хора , не си само ти , когато си предоставят мнението, задължително включват един тон нападки заяжданици и гаменщина ?

Не разбирам... сигурно щото "не съм в категорията" :) 

преди 5 минути, miro20 написа:

Добре де, разбрах че "не съм ти в категорията" , че " нямам капацитета"  , че съм глух сляп , "беззначейник" :):)

По ми е интересно защо някои хора , не си само ти , когато си предоставят мнението, задължително включват един тон нападки заяжданици и гаменщина ?

Това , че нищо не разбираш - то е ясно !

Защото го заслужаваш с умишлен психо-тормоз който налагаш , без някой да те е желал за събеседник.....какво друго да направят хората , като не могат да те изгонят от тук - белким сам се сетиш да се махнеш...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 26 минути, by_chechi написа:

Това , че нищо не разбираш - то е ясно !

Защото го заслужаваш с умишлен психо-тормоз който налагаш , без някой да те е желал за събеседник.....какво друго да направят хората , като не могат да те изгонят от тук - белким сам се сетиш да се махнеш...

Забележи как извърта и почва да реди сълзи и сополи. Само за да не отговори, на написаното в червено. :D Типично поведение, на платен трол.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 12 часа, by_chechi написа:

какво друго да направят хората , като не могат да те изгонят от тук

Замислих се с какво мога да ти помогна... само едно ще ти кажа... ако не можеш да общуваш нормално , смени  или форума или психолога..

преди 13 часа, by_chechi написа:

"...Обама се изказа за вестник Washington Post: „Америка трябва да диктува правилата на световната икономика. Другите държави трябва да играят само и единствено по установените от Америка и нейните партньори правила. Транстихоокеанското партньорство ще ни позволи да направим точно това“. ..." (извинявам се , че копирам пост на Мойра)

Радвам се че копираш дум ина Мойра, а не на Обама :)

преди 13 часа, miro20 написа:

Не можеш ли да се сетиш и сам?

Явно не, защото багажа се събира в бебешко юмруче.

На Всички е ясно, че пишеш за жълти стотинки, и не само в този форум.

Лошото е, че ти си зараза, която е резистентна към повечето антибиотици.

Но за всичко има лек, повярвай ми.

Ако не престанеш да дразниш хората и да ги провокираш, ще ти обърна по-специално внимание, бъди сигурен в това.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

преди 51 минути, miro20 написа:

Радвам се че копираш дум ина Мойра, а не на Обама :)

Негови са думите, но са умишлено извадени от контекста. Той говори надълго и нашироко за евентуалните ползи, които САЩ ще извлече от ТТИП, след което казва, че колкото повече се протака, толкова по-малко  вероятно е споразумението да мине. Цитираните три изречения са последните от изказването му. Трябва за финал да се изперчи със силни думи, няма как.

Както виждаш, ти говореше за Брекзит, избирателно ти цитираха баластрата в поста, която беше опровергана с цитат на тема ТТИП. Същите похвати.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

• Автор

Унгария ще гони мигранти без съдебно решение

Цитат

Мигрантите, които влязат в Унгария и са арестувани в пределите на 8-километровата погранична зона, ще бъдат връщани в Сърбия или в Хърватия без съдебен процес, предаде Дойче веле, като цитира решение на парламента в Будапеща. Новите разпоредби се прилагат от вчера.

Премиерският съветник Дьорд Баконди обясни, че след като задържаните нелегални мигранти бъдат закарани обратно на границата, ще се насочват към най-близката "транзитна зона", където ще могат да подадат официална молба до унгарските власти с искане на убежище. 

"Транзитните зони" се намират в погранични райони, намиращи се по оградата, построена през 2015 г. по унгарско-сръбската и унгарско-хърватската граница.

Междувременно президентът на Унгария Янош Адер насрочи за 2 октомври референдума, на който гражданите на страната трябва да кажат дали подкрепят обявените от ЕС задължителни квоти за прием на бежанци от страните членки, предадоха информационните агенции.

"Искате ли ЕС да нарежда задължително настаняване на неунгарски граждани в Унгария без съгласието на парламента?" е въпросът, на който унгарците трябва да отговорят на референдума. Провеждането на допитването беше предложено през февруари от премиера Виктор Орбан, след като той отказа страната му да приеме автоматично бежанските евроквоти.

Според тях до две години в ЕС трябва да бъдат разпределени 160 хиляди мигранти от Гърция и Италия, по две отделни квотни схеми. В едната схема Унгария не участва, а по втората бе задължена да приеме 1294 души. Провеждането на референдума бе подкрепено от депутатите на управляващата дясна партия Фидес и крайнодясното движение "Йобик". 

Сигурна съм, че на този референдум с "не" ще отговорят почти всички унгарски граждани.

Те не са като нас...

преди 1 минута, Мойра написа:

Те не са като нас...

"Като нас", т.е... дружелюбни, мили и с отворени обятия за бежанците? Като Динко?
Или "като нас", защото тука почти всички ще гласуват "за" на подобен референдум?

• Автор
преди 4 часа, flare написа:

"Като нас", т.е... дружелюбни, мили и с отворени обятия за бежанците? Като Динко?
Или "като нас", защото тука почти всички ще гласуват "за" на подобен референдум?

"Като нас" - с овчи манталитет.

преди 12 часа, momolord написа:

На Всички е ясно...

Не на всички. Имам претенции за различие :shy11: от масите.

За мен не Миро, а всички вие, които се изпреварвате да го обиждате, сте троловете във форума. При това май и не ви се плаща, а? :D

преди 4 часа, flare написа:

Май не те разбраха, ама нищо, де... :D

преди 11 часа, Гемето написа:

Негови са думите, но са умишлено извадени от контекста. Той говори надълго и нашироко за евентуалните ползи, които САЩ ще извлече от ТТИП, след което казва, че колкото повече се протака, толкова по-малко  вероятно е споразумението да мине. Цитираните три изречения са последните от изказването му. Трябва за финал да се изперчи със силни думи, няма как.

Както виждаш, ти говореше за Брекзит, избирателно ти цитираха баластрата в поста, която беше опровергана с цитат на тема ТТИП. Същите похвати.

Всъщност не са и преведени точно(думите на Обама от февруари 2015 год). Пък и не става дума за Трансатлантическото, а за Транстихоокеанското споразумение за търговия.

Но нашите "многознайковци" тук много обичат да копи-пействат без да влагат поне малко мисъл(или поне да прочетат оригинала). После обвиняват Миро, че има различно от тяхното мнение... Ами различно е, човекът мисли и проверява когато се съмнява.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 2 минути, Нел написа:

Май не те разбраха, ама нищо, де... :D

свикнал съм... :(

А какво ще кажеш за формулировката на въпроса? Не "съгласни ли сте да настаняват неунгарски граждани" изобщо... ами "без разрешение на парламента"... С две думи, вие си гласувайте, а ние ще си решаваме.

на 5.07.2016 г. в 11:56, AntiAlGor написа:

Само за да не отговори, на написаното в червено. :D Типично поведение, на платен трол.

Знаех си, че платените тролове имат инструкция да не отговарят на въпроси зададени в червено. Бийте братя българи троловете. Задавайте им въпроси боядисани в червено !!!

преди 2 минути, flare написа:

А какво ще кажеш за формулировката на въпроса?

Няма значение формулировката. Ако е написан с червено мастило и който не отговори е платен трол !!!

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Бийте братя българи троловете.

:lol6:

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Бийте братя българи троловете.

Що да ви бием? Господ достатъчно ви е ударил у главъта:)

• Автор
преди 2 часа, flare написа:

свикнал съм... :(

А какво ще кажеш за формулировката на въпроса? Не "съгласни ли сте да настаняват неунгарски граждани" изобщо... ами "без разрешение на парламента"... С две думи, вие си гласувайте, а ние ще си решаваме.

Изглежда не си ме разбрал какво казвам в предишния си пост.

Ние, българите, гласуваме без да се съобразяваме с интересите на държавата ни и нашите собствени, а гласуваме за интересите на тези, които ни управляват и успяват да наложат мнение, че техните интереси съвпадат с интересите на държавата и народа ни.

Не мислим със собствените си мозъци, а се оставяме като овце да ни карат където им е удобно.

Не мога да бъда сигурна, че въпросът е формулиран точно така, предвид това, че повечето медии си позволяват да пускат неточни преводи.

А ако преводът е точен, уважавам мнението на унгарците.

Унгария е суверенна държава и няма да разреши никой да се меси в делата, касаещи интересите и.

преди 1 минута, Мойра написа:

Не мислим със собствените си мозъци, а се оставяме като овце да ни карат където им е удобно.

Мойра, перфектно разбирам, какво искаш да кажеш. Все пак, беше харесала новината с цветните квадратчета за пасти за зъби.

• Автор
преди 5 минути, flare написа:

Мойра, перфектно разбирам, какво искаш да кажеш. Все пак, беше харесала новината с цветните квадратчета за пасти за зъби.

Харесвам всички новини, които са по темата, в която са постнати.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.