Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

току що, Мойра написа:

Харесвам всички новини, които са по темата, в която са постнати.

дори и когато са "новини"?

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

• Автор
преди 13 минути, flare написа:

дори и когато са "новини"?

Човек не винаги може да отличи новината от "новината", но това не е фатално за някои теми от някои раздели.

преди 22 минути, Мойра написа:

Човек не винаги може да отличи новината от "новината",

Посочих конкретната, защото я смятам за много показателна именно в това отношение. И за мен един човек носи някаква морална отговорност за постовете си, независимо от източника. Дето се вика, поне да направиш разумно усилие да го потвърдиш. Ако не можеш - не постваш. Не ми е приятно да чета в публичното пространство неща дето би трябвало от обща култура да се сетиш, че не са верни. Точно това прави хората овце @Мойра, не това дали са съгласни да има мигранти. Разбирай не като прочетат нещо емоционално, особено ако им пасва на разбиранията да го приемат за светото Евангелие а пък обратното да анатемосват. Ами да могат да преценяват, да се стараят да откриват кога ги манипулират. Специално в раздел политика, всички редовно постващи новини са силно поляризирани и четат само едната страна. Това е абсолютно очевидно. И грешно. Аз затова гледам да не поствам много, а само възразявам, ако видя крещящо несъответствие...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Напрежението расте: Унгария струпа армия, жандармерия, хеликоптери и дронове на границата със Сърбия, поголовни арести на бежанци

Брюксел няма право да преначертава европейската културна и религиозна идентичност, заяви унгарският премиер Виктор Орбан

Цитат

От полунощ по унгарско-сръбската граница прелитат полицейски и военни хеликоптери, както и дронове. Заедно с това по границата са инсталирани десетки термокамери. Присъствието на войници е увеличено с 50 на сто с цел да се предотврати всеки опит за нелегално преминаване на унгарската държавна граница. , предават световните агенции.

По южната граница властите в Будапеща изпратиха жандармерия, полицейски кучета, както и допълнителна техника с цел защита на Шенгенските граници на Унгария. Това каза в Сегедин директорът на полицията Карол Пап. 

"От полунощ до 12 часа вчера в Унгария се опитаха да влязат нелегално 826 мигранти. 675 бяха задържани, а 151 веднага бяха върнати обратно от другата страна на оградата", съобщи Пап и уточни, че 6000 полицаи са ангажирани допълнително в охраната на унгарско-сръбската граница. Военният състав също е увеличен с над 50 процента, подчерта ръководителят на полицията. 

"Най-голямата задача на унгарските войници е заедно с полицаите да охраняват граничния район с всички средства - човешки ресурс и техническо оборудване с цел предотвратяване на масово нахлуване на нелегални мигранти на унгарска територия", каза от своя страна началникът на Генералния щаб на армията генерал Тибор Бенке ...

Присъединявайки се към Словакия, която подаде съдебна жалба срещу този план, Орбан вече заяви, че кабинетът в Будапеща ще подложи квотите на референдум. 

Въпросът ще бъде „Желаете ли ЕС да определя задължителното прехвърляне на хора, които не са унгарски граждани, в Унгария без одобрението на унгарския парламент?”. 

Будапеща изтъква, че планът, който твърде бавно се реализира, нарушава националния суверенитет и че „терористи” могат да проникнат в страната, предрешени като мигранти. 

http://www.blitz.bg/news/article/426319

преди 4 часа, flare написа:

Ако не можеш - не постваш. Не ми е приятно да чета в публичното пространство неща дето би трябвало от обща култура да се сетиш, че не са верни.

И кое точно не е вярно в посоченото?Че Унгария ще проведе референдум с посочения въпрос или че ще връща имигранти влезли нелегално в страната?

преди 53 минути, M.Николов написа:

И кое точно не е вярно в посоченото?Че Унгария ще проведе референдум с посочения въпрос или че ще връща имигранти влезли нелегално в страната?

Не следиш... Това не е за конкретния пост, ами лирично отклонение за това кой колко и на какво вярва.
А иначе за референдума, @Мойра каза, че мисли че унгарците не са като нас и ще гласуват против. И аз си попитах, какво има предвид с "като нас", защото според мен не е толкова очевидно че у нас такъв референдум би имал друг резултат. Край на тълкуванието.

" Бийте братя българи троловете. "  Хи, хи, хиии! Троловете признават ,че са тробове ли???? Признават, че плачат за бой ли????

Иначе по всичко личи, че ЕС не си е взел поука от случващото се! Запънал се е като магаре на брод и още по твърдо върви по погрешния път! Сгромолясването ще е обаче като гръм от ясно небе! Ще се случи най - неочаквано и зашеметяващо! Въпрос на време - скорошно. Това на англичаните бе лека репетиция за предстоящото!

• Автор
преди 17 часа, flare написа:

Не следиш... Това не е за конкретния пост, ами лирично отклонение за това кой колко и на какво вярва.
А иначе за референдума, @Мойра каза, че мисли че унгарците не са като нас и ще гласуват против. И аз си попитах, какво има предвид с "като нас", защото според мен не е толкова очевидно че у нас такъв референдум би имал друг резултат. Край на тълкуванието.

Мойра е категорично против квотите!

Но има твърде много хора, които са "за", благодарение на промитите си мозъци.

п.п. В момента ме вълнуват по-важни неща и бих била много благодарна, ако не ме споменавате в постовете си, предизвиквайки ме да давам отговори на въпроси, които вече съм дала.

Всеки с разбиранията си.

преди 8 минути, Мойра написа:

п.п. В момента ме вълнуват по-важни неща и бих била много благодарна, ако не ме споменавате в постовете си, предизвиквайки ме да давам отговори на въпроси, които вече съм дала.

офтопик: Използвам линк, за да може всеки да знае, какво говоря за него. Аз бих предпочел така да правят и за мен. Ако ти не желаеш, повече няма да използвам името ти в линк.
П.П. отговорът не изискваше твоя намеса, мисля. Аз уточнявам мой пост, не правя нов коментар за твоя.

Историческа реч на премиера на Унгария

Сънародници,
Унгарци по света,

Дами и Господа,

Днес Европа не е свободна. Тъй като свободата започва с говоренето на истината. Днес в Европа е забранено да се говори истината. Дори да бъде направен от коприна – намордникът си остава намордник. Забранено е да се казва, че тези пристигащи не са бежанци и че Европа е заплашена от миграцията. Забранено е да се каже, че десетки милиони са готови да потеглят към нас.

Забранено е да се каже, че имиграцията носи престъпност и тероризъм в нашите страни.
Забранено е да се отбележи, че масите, пристигащи от други цивилизации застрашават нашия начин на живот, нашата култура, нашите обичаи и нашите християнски традиции. Забранено е да се отбележи, че тези, които са пристигнали по-рано, са изградили вече нов, отделен свят за себе си, със собствените си закони и идеали, които принуждават срутването на хилядолетната структура на Европа.

Забранено е да се посочи, че това не е случайна и неволна верига от последствия, но предварително планирана и режисирана операция; маса от хора, насочени към нас. Забранено е да се каже, че в Брюксел се съчиняват схеми за транспорт на чужденци тук, колкото може по-бързо и да бъдат заселени сред нас.

• Автор

Фейсбук се оля: Блокира немски писател, критикуващ ЕС за бежанците и ислямизацията на Запада

Цитат

С мотив, че нарушава правилата на социалната мрежа администрацията на Фейсбук временно блокира страницата на немския писател Удо Улфкоте, където той писа за новата си книга, осъждаща миграционната политика на Европейския съюз, съобщи РТ. В книгата, както казва авторът, се съдържа информация за това как медии и власти мълчат за престъпленията, извършени от мигранти в Европа.

Улфкоте е известен със своите сурови критики срещу европейската миграционна политика и ислямизацията на Запада.

В интервю за  RT Удо Улфкоте подчертава, че в социалните медии на Запад, въпреки декларираната свободата на словото, хиляди потребители и мнения са цензурирани.

„Публикувах във Facebook пост за новата ми книга, която писах в съавторство с бивш полицай. В поста просто разказах за съдържанието на книгата. Но акаунтът ми беше блокиран. Нашето правосъдно министерство неведнъж е заявявало, че ако потребителите пускат във Facebook политически некоректни постове, акаунтите им ще бъдат блокирани. Сега това се случи на мен”, разказва журналистът.

Диктатура под прикритието на демокрация!

преди 4 часа, Мойра написа:

В лакомията си да набави "свежа кръв" за Германия Меркел направи огромна грешка че покани хора с несъвместима с Европа култура в Германия съответно в цяла Европа  и сега се старае да замаже нещата и да се прави че няма проблеми вместо да си признае грешката и да помисли заедно с другите държави как да оправим кашата която забърка.

А относно фейсбука никога не съм го харесвал и той непрекъснато доказва че има защо.

• Автор

Бавно полудява светът

Цитат

Или пък оглупява.

Иначе как си обяснявате неудобството да се казва истината.

Ето, пресен пример. Историята на германската лява активистка Селин Герен.

Тя била изнасилена на детска площадка и ограбена от трима мъже от Близкия изток, но скрила това. Не искала да предизвика вълна от гняв и ксенофобия, и първоначално излъгала полицията, че нападателите били сънародници. Пропуснала да спомене, че говорели на арабски или фарси. Лъжесвидетелствала. Заради толерантността, казва тя, го направила. Да не избухнела вълна от национализъм.

Какво излиза?

Че изнасилването е по-простимо от национализма?

Че в епохата на „равните права”, някои права са по-важни от други?

Правото да не те обидят, примерно, е станало някак по-важно от свободата на словото.

Онова, което не разбирам е кой реши, че това е така?

Какво се случи в главите на европейците и то най-вече тези в Западна Европа, че се объркаха толкова, че тихо и полека се превръщат в перфидни фашисти?

Как, по дяволите, стигнахме до момента, в който изнасилена жена лъже кой я е  изнасилил, за да няма бунт срещу мигрантите?

Това не е просто налудничаво, нито е само глупаво. Това е най-опасният симптом, който може да забележим. Синдромът „обезмозъчаване”.

Среща се сред привидно цивилизовани, разумни индивиди. Откроява се с логически противоречия и неспособността на индивидите да умозаключават правилно. При хората, завладени от този синдром, не съществува способност за отличаване на основни ценностни категории – добро от зло, истина от лъжа.

Поведението на този тип хора е продиктувано изцяло от мантрически подбуди – тоест, вменени идеологеми, като „да сме толерантни към различните”, които не се крепят на никакви разумни основания в реалността. И, както виджаме водят до практически абсурди. Като това да скриеш изнасилване, понеже искаш да си толерантна.

Или като това да призоваваш чужденците да са ТОЛЕРАНТНИ към свинското месо. Както направи Меркел.

Трябва да се има предвид, че синдромът „обезмозъчаване” има плодородна почва сред властовите нива в Европа.

Меркел призовала бежанците да проявяват търпимост към консумацията на свинско месо като част от кулинарните традиции на германското общество.

Този неин акт, сам по себе си, е парадоксална акция, тъй като превръща мнозинството – германското общество и държавата - в ясна жертва на чуждата култура. Да призоваваш и да молиш някого да проявява търпимост към истината, според която живееш, означава, че ти по презумпция допускаш, че си сбъркал. В изказването на Меркел се съдържа идеята, че яденето на свинско месо може би не е редно. Защо иначе някой трябва да е толерантен?

Все едно да призовеш някого да е толерантен към доброто настроение, карането на кола или слънчевите лъчи.

А фактът, че подобно политическо изявление не буди никакви опасения сред европейските общности, вещае тъжно бъдеще за континента и неговите хора.

Континент, в който изнасилена жена пази насилниците си, а ключов политик пази религиозните вярвания на чужденците, повече отколкото собствените си културни повели.

И това, ако не е поражение...

Мащабно и за зла участ, навярно ще се окаже – фатално.

Европа загива...

Европа тепърва ще просперира. Само да се манат пуделите... ама наистина!

на 10.07.2016 г. в 16:40, веселия Роджър написа:

Европа тепърва ще просперира. Само да се манат пуделите... ама наистина!

И фрау Меркел.

• Автор

След Брекзит и в Бавария призоваха за независимост

Цитат

Това, което се случва през последните седмици в Обединеното Кралство, шокира много европейци. Но в Бавария, най-голямата германска провинция, се засилиха сепаратистките настроения, в резултат на което отново изплуваха призивите за отделянето й като независима република, пише изданието FOCUS.

Баварската партия, която от десетилетия се бори за независимост на провинцията, сега вярва, че е в състояние да се възползва от стремежите за самостоятелност на редица държави и региони в Европа, които се засилиха след британския вот за напускане на Общността. "След последните събития във Великобритания се виждаме във възход", заяви Уве Хартман, един от лидерите на регионалната политическа структура. Баварският политик поясни, че всяка седмица към партията се присъединяват около 20 нови членове, като от последните избори през 2013 г. досега желание за членство в партията са заявили над хиляда души.

Претенциите за независимост на Бавария изглеждат сериозни: по площ германската провинция е с големината на Австрия и Унгария, а с икономическия си капацитет и население изпреварва държави като Швеция, предаде "Фокус".

• Автор

Ужасът продължава! Ново масово клане в Германия!

Цитат

Преди малко световните медии съобщиха за зверско клане в немски влак.
Въоръжен с брадва и нож 17-годишен афганистанец е нападнал пътниците във влака от от Вюрцбург към Оксенфурд. Тежко ранени са трима, общо ранените са около 20. Нападателят е бил убит от полицията. 
Самоличността на момчето беше съобщена във вечерните новини от вътрешния министър Йоахим Херман. Все още не са ясни мотивите за постъпката му. Момчето, чието име не е разкрито, е пристигнало в Германия като бежанец. Той е трябвало да бъде приютен в приемно семейство.

Железопътните линии между двата града в момента са спрени. Чака се допълнителна информация.

Меркел ги покани и сякаш ги подкани да вършат престъпления!

:mad:

И така, както казват някой съфорумци Невероятно, но факт Сърбия отвори две нови глави в процеса си към присъединяване към ЕС. Тъй като от предишните невероятно-но-факт-и в темата знаем , че Сърбия би шута на ЕС и започна да се присъединява към Eвразийския съюз, та чак и ракети със среден обсег щяха да слагат, това очевидно е долна инсинуация, с която клетата Меркел пробва да закрепи положението, докато в заден план сърбите уверено стават н-та съветска република. Мхм.

преди 2 часа, Мойра написа:

"Елате всички."  На хора над 60 години, трябва да им се взимат и книжките даже! Бабите да се радват на внучета и пенсия, и да не взимат участие, в каквито и да било решения.

преди 4 часа, Мойра написа:

каквото повикало - такова се обадило

преди 28 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Каракачанов каза тази вечер това което и аз. ЕС няма армия и независима политика.

От кого е зависима военно и политически Европа? Или те е шубе да го кажеш? :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.