Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Ами на - България , ЕС и светът :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

За съжаление не иска да се кандидатира за президент човека... Може пък все пак да се навие - има още малко време

преди 2 часа, by_chechi написа:

Ами на - България , ЕС и светът :

by_chechi  ква става тя когато се опитах да кажа че САЩ и Русия са се договорили за Крим бях оплюван и изкаран че мисля детински сега май ставаме двама с Иво Христов поне на него вярваш ли?

Цитат

Извинявай , ама това е по детски наивно !

преди 59 минути, lsmurf написа:

by_chechi  ква става тя когато се опитах да кажа че САЩ и Русия са се договорили за Крим бях оплюван и изкаран че мисля детински сега май ставаме двама с Иво Христов поне на него вярваш ли?

Не си разбрал нито Христов какво казва в клипа , нито пък какво съм писал .

Можем ли с теб да се договорим от къде утре ще изгрее слънцето ? :)

Не са се договаряли , а са установили ЗА СЕГА какво е положението , че да не стане някоя по-голяма беля....Не е зле да отбележиш факта , че Кери направи пътека до Путин , а не обратното ! Путин просто изчаква , а американците не знаят какво да правят.........В същност в дългосрочен план и те знаят какво искат да направят ! Успеят ли - разплакана ни е майката ......Матрицата идва !

Един друг случай да ви кажа :

Сядат да играят карти и още преди да са почнали единият пита : " Чисто ли ще играем ?! " (щото има много кибици:)) . Пък другият отговаря : " А бе , давай както си знаем ! " .....

Пита се сега това договаряне ли е или не е ? :)......Мен ако питате , това е уточняване на правилата , а не е договаряне как да завърши играта . Та така със САЩ и Русия.....необходимо е разбиране на нещата !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, by_chechi написа:

Та така със САЩ и Русия.....необходимо е разбиране на нещата !

Отдавна съм ги разбрал нещата . Дружно съсипват ЕС за да няма още един голям играч делящ мегдан с тях. Всичко останало е драматургия.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Отдавна съм ги разбрал нещата . Дружно съсипват ЕС за да няма още един голям играч делящ мегдан с тях. Всичко останало е драматургия.

Подчертаното показва ясно , че никога и нищо не си разбирал.......от какъв зор го демонстрираш е друга тема .

преди 20 часа, язе написа:

Не се вдетинявайте, Швейцария никога не е търсила членство в ЕС.

Все едно шефа да иска повишение на заплатата си от работника :Д По- скоро ЕС търси членство в Швейцария ...... всъщност то целия свят търси членство в тази китна планинска държавица. 

на 2.08.2016 г. в 14:28, miro20 написа:

Англия дори да излезе от ЕС, ще продължи да е в икономическата еврозона, т.е. едва ли ще има някакви кой знае какви промени в това.

В каква икономическа еврозона като трябва да си променя данъчна, митническа система! Няма да се ползва от привилегиите досега! И визи ще сложат за кого незнам.;)

Ердоган иска три милиарда и безвизов режим за турските граждани иначе нямало да спазва споразумението за бежанците!

Европа като отстъпва го издига в очите на избирателите!

• Автор

Тази сутрин попаднах на нещо, на което съм склонна да вярвам, въпреки, че е публикувано в БЛИЦ. ;)

Световно известни личности и лидери лъснаха в списъка на тайно общество, което властва над света

Цитат

Тайнствената група на билдербергите работи за едно глобално правителство, с една армия, с единен пазар и една централна банка 

Ако си мислите, че и билдербергите са някакви смешници като повечето тайни общества, бъркате. Въпреки че властта им постепенно намалява, все още медии като "Дейли телеграф" ги определят като "неформалният владетел на света". Клубът обединява световния елит - влиятелни политици, кралски особи, бизнесмени, банкери, индустриалци и IT милиардери. Заседанията са само за хора от Америка, Западна Европа и Канада. Много рядко на тайнствените сбирки са канени учени от Русия, Китай, Бразилия или Индия.

В заседанията на групата са участвали белгийският крал Филип, принц Чарлс, съпругът на британската кралица принц Филип, кралят и кралицата на Нидерландия Беатрикс и Бернхард, кралят и принцът на Норвегия, испанското кралско семейство. 

Сред привилегированите да присъстват на сбирките са германските премиери Ангела Меркел и Хелмуд Шмид, сегашният шеф на Европейската централна банка Марио Драги, британските премиери Маргарет Тачър, Гордън Браун, Тони Блеър и Дейвид Камерън. 

От президентите на САЩ на форумите са участвали Джералд Форд, Джордж Буш-баща, Бил Клинтън и съпругата му Хилари. Както и много от държавните секретари, сред които Джордж Шулц, Кондолиза Райс и др. 

На заседанията са участвали изявени американски военни като ген. Колин Пауъл, министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд. Шефовете на Федералния резерв на САЩ също са сред предпочитаните гости. 

На събранията са присъствали Пол Волкър, Алън Грийнспан, Бен Бернанке, както и шефовете на много международни институции като експрезидентът на Световната банка Робърт Зелик и сегашната шефка на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Тя е редовен участник в сбирките още от времето, когато бе само министър на финансите на Франция. 

Подозренията са, че именно билдербергите са дали тласък на шеметната й кариера в МВФ Твърди се, че освен нея и други млади политици бързо са се издигнали, след като били забелязани от клуба "Билдерберг". 

През 1991 г. младият губернатор на Арканзас Бил Клинтън е поканен от смятания за действителен шеф на групата - Дейвид Рокфелер, на заседание на групата. Не е ясно какви качества е демонстрирал там и с какво е впечатлил световния елит, но година по-късно той е избран за президент на САЩ. 

През 1993 г. никому неизвестният британски депутат Тони Блеър е поканен на форум на клуба, след което изненадващо за всички оглавява Лейбъристката партия. А през 1997 г. става премиер на Великобритания. При това той успя да се задържи на "Даунинг стрийт" чак до 2007 г., с което стана най-дълго управлявалият премиер от 1812 г. насам. 

Смята се, че италианският икономист Марио Монти също е кадър на клуба и на партньорската й Трилатерална комисия. Той е забелязан още когато специализира в Йейл при известния нобелов лауреат проф. Джеймс Тобин. Поканен е да присъства на сбирките и очевидно там са оценили качествата му на хладнокръвен технократ. Малко след това той става еврокомисар, а през 2011 г. е избран и за премиер на Италия. 

Интересното е, че клубът "Билдерберг" си има управляващ комитет, който задава дневния ред и решава кои да присъстват на форумите. В сегашното ръководство примерно участва експредседателят на Еврокомисията Жозе Мауел Барозу, който неотдавна оглави банковата група "Голдман Сакс". Любопитното е, че именно тя бе съветник на гръцките правителства как да прикриват далаверите години наред, пише „168 часа”.

Не искам България да е част от EU. Освен по-лесното пътуване на Запад нищо друго не се случи от което да имаме полза. Ние трябва да сме съюзници и икономически да си партнираме с източни държави като Корея Япония и Китай. Имаме добри отношения с първите две и не са надменни като гадните западняри. Помислете малко икономически повече ли ще имаме полза в технологията(IT) с корейци в сравнение с еврогейци? Моят коментар е малко rant, обаче това е защото  много хора ми промиваха мозъка за учене на Запад и като отидох не видях да е нещо по-различно от България. И там се опитват да точат колкото се може  повече пари от чужденци, в западните държави много трудно можеш да отидеш на специалист по заболяване единствевото което е различно от България е че политиците не отразяват  населението и затова имат по-висок стандарт а и защото не са чуждопоклонници както ние сме. Също така не знам дали знаете ама има депутати които там са учили и виждате колко са добри. Я прочетете малко в Интернет защо безплатното обучение на Запад стана модерно? Заради кризата защото са направили по-трудно в университет да се влиза.

А пък тук, нашият елит е избит от турци, комунисти и затова политиците ни са такива.

Днес сме роби на американците и руснаците. Слушахте ли радиото когато говориха за АЕЦ-а ни. Нашите са искали да подновят оборудването с руско обачи от Вашингтон им казали no. След това наштие питали американците дали може те тогава да ни дадат и те отново казали no.

току-що, frozener написа:

Ние трябва да сме съюзници и икономически да си партнираме с източни държави като Корея Япония и Китай. Имаме добри отношения с първите две и не са надменни като гадните западняри.

Почти го докарваш, като човек дето много е работил с такива хора... :D

на 3.08.2016 г. в 21:57, by_chechi написа:

Подчертаното показва ясно , че никога и нищо не си разбирал.......от какъв зор го демонстрираш е друга тема .

Вместо да се правиш на много умен по добре кажи как според теб може да се противодейства на тези две имперски сили да съсипват и си поделят света -което в момента правят . Дали не е редно тези бежанци дето Европа приема да се резпределят в Русия и САЩ защото те бягат от тяхните военни действия.

преди 1 час, frozener написа:

Ние трябва да сме съюзници и икономически да си партнираме с източни държави като Корея Япония и Китай.

А кой ни пречи да го правим докато сме в ЕС . Виж Орбан какъв износ в Китай прави

""световния елит - влиятелни политици, кралски особи, бизнесмени, банкери, индустриалци и IT милиардери.  ""-смешници , утре света казва не признаваме книжните пари и става навалица като у пловдив на металика.

""А пък тук, нашият елит е избит от турци, комунисти и затова политиците ни са такива. ""

никога не е имало елит- амбициозни хора са се издигали  със знание и проблемите в България винаги са се решавали със сила.както в целия  свят нищо че ти говорят за еврогейски ценности и другите локуми.

""Вместо да се правиш на много умен по добре кажи как според теб може да се противодейства на тези две имперски сили да съсипват и си поделят света -което в момента правят . Дали не е редно тези бежанци дето Европа приема да се резпределят в Русия и САЩ защото те бягат от тяхните военни действия. ""

като станат една имперска сила. връща се смъртното наказание в целия свят.измисля се нов световен лесен език за писане и говорене.всички го научават.преводачите се уволняват  и почват да бачкат на полето.който съчинява нови думи  и синоними изстрел в главата.ето  едно добро начало. да го направят после ще им кажа още ако не могат да се сетят.

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

като станат една имперска сила. връща се смъртното наказание в целия свят.измисля се нов световен лесен език за писане и говорене.всички го научават.преводачите се уволняват  и почват да бачкат на полето.който съчинява нови думи  и синоними изстрел в главата.ето  едно добро начало. да го направят после ще им кажа още ако не могат да се сетят.

И се връща робовладелския строй, само че в далеч по-лош вид от този, за който сме учили по история.

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

връща се смъртното наказание в целия свят.измисля се нов световен лесен език за писане и говорене.всички го научават.преводачите се уволняват  и почват да бачкат на полето.който съчинява нови думи  и синоними изстрел в главата.ето  едно добро начало. да го направят после ще им кажа още ако не могат да се сетят.

Имаш си Сирия , имаш си ИД, имаш си там 200 т.нар. опозиционни групировки .

Тази анархия ли ти харесва ?

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

не е задължително когато има ясни правила.все пак хората трябва да са съгласни

Описаната ситуация няма как да стане със "ясни правила и  всички хора да са съгласни" :) то просто е нонсенс .

то е ясно че няма да съгласни всички защото тези които държат кокала няма да искат да го пуснат без бой и роднините им.трябват си лагери.ясни правила имам в предвид да се направи план поне за първите 20 години и да не се сменя посоката   от тиквочи сутрин обед и вечер според лично настроение.

и аз да имам 10 милиарда  и аз ще дам 9.99  за митинги против.трябва еволюция не революция

преди 16 часа, Мойра написа:

Тази сутрин попаднах на нещо, на което съм склонна да вярвам, въпреки, че е публикувано в БЛИЦ. ;)

Световно известни личности и лидери лъснаха в списъка на тайно общество, което властва над света

Аз тук бях споменал за тоз клуб!

Парите управляват света и харесват долара и го крепят!

• Автор

Брюксел: Ще поканим в Европа не само семействата, но и другите роднини на мигрантите

Пълно безумие! :mad:

Няма ли кой да ги спре тези палачи на Европа?!

miro20 ще ги спре- ще  каже малко сте и ще прати автобуси и самолети да ги доведе ще ходи и с неговата лична кола

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

miro20 ще ги спре- ще  каже малко сте и ще прати автобуси и самолети да ги доведе ще ходи и с неговата лична кола

Така ли ?  Би ли казал кое мое казано/писано/ те наведе на тази мисъл ??

:)

Ласкае ме това постоянно внимание към мен, но не съм виновен за всеки снеговалеж в Сибир, нали :)

всичко което си писал ме навежда на тази мисъл,опровергай ме че няма да ходиш с твоята кола да ги взимаш от граница и да ги водиш във вас.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.