Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 10 минути, Yvan Sergeev написа:

всичко което си писал ме навежда на тази мисъл,опровергай ме че няма да ходиш с твоята кола да ги взимаш от граница и да ги водиш във вас.

Е хайде де, дай поне цитатче на това "което съм писал и те навежда на тази мисъл" за бежанците

Виж, някой може да иска доказателства че не съм ядрен физик или ескимос....

Трябва ли на всеки такъв да обръщам внимание ? :)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 21 минути, miro20 написа:

Е хайде де, дай поне цитатче на това "което съм писал и те навежда на тази мисъл" за бежанците

Виж, някой може да иска доказателства че не съм ядрен физик или ескимос....

Трябва ли на всеки такъв да обръщам внимание ? :)

на 5.08.2016 г. в 12:13, Мойра написа:

По всичко личи, че Борисов е решил да става президент.

С цената на всичко.

""Това  е несериозно твърдение. Най малкото че за какво му е да е президент ?

Дори най плюещите го като вас, много добре знаете че далавеврата, каквато и да е, е в изпълнителната власт.Така че з акакво му е да се маха ?

Президента освен лакейна представителна  функция, реално друго няма.""

разбирам че  си фен на ББ и не искаш да изпълнява лакейна функция въпреки че се къпа с фекалните води на проф божидар димитров  понеже му казаха че са минерални води, а ББ е фен на Меркел и се прегръща и целива с нея и си прави селфита, а тя каза да се приемат бежанци,  ти не може да не отидеш и да не вземеш бежанци заради твоят вожд! ТОВА ЩЕ БЪДЕ НЕДОПУСТИМО! 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 16 минути, Yvan Sergeev написа:

че  си фен на ББ и не искаш да изпълнява лакейна функция

Идея си нямам как лабиринта на мисълта ти стигна до този извод.

:)

Това което си цитирал , смисъла е точно обратното . Говорех как ББ НЕ МУ ТРЯБВА лакейна представителност, от която реално няма никаква далавера.

Как от това излезе че съм искал ББ да става президент, идея си нямам.... "лабиринти на една неадекватна мисъл" с цел да се заяждаш с мен :)

Така че... дай друг цитат :)  Щото освен да извърташ мои думи, друго май не можеш да се "сетиш"

хехе  написал съм как стигнах до извода<, много знаеш какво му трябва на ББ светил си му. днеска иска едно утре друго.сега няма да се връщам назад  като  напишеш нещо ще те изловя.

И за какво трябва "да ме изловиш " ?? кръв пикаете че говоря аргументирано и  логично.

Защо не се насочиш към ловене на нещо по логично за теб ? покемони например ? :)

преди 7 минути, Yvan Sergeev написа:

аргументирано и  логично ама само за твоя мозък

Така да е, проблема е че не можеш да ме опровергаеш :)  и си измисляш :)

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

мога винаги да те опровергая просто не можеш да го осъзнаеш че го правя :)

Точно така го правиш - само на приказки. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор

Андрей Фурсов: Приоритетът на САЩ е хаотизацията на Европа

Цитат

„Това лято светът направо влетя в турбулентна зона. Да вземем най-шумните събития: Брекзита в Англия, застрашаващ целия Евросъюз; варшавската среща на върха на НАТО, където фактически бе обявена студена война на Русия; опитът за държавен преврат в Турция с 18 000 арестувани, включително стотици генерали; спънките руски спортисти да участват в лятната олимпиада в Рио; поредицата чудовищни юлски терористични актове в Германия, Франция, Япония, Ирак, Афганистан, Сирия; странните антиполицейски атаки от типа на тези в Казахстан и Армения; убийството на журналиста Павел Шермет в Киев…“ Известният историк и публицист Андрей Фурсов коментира скритите шифри на съвременния свят пред политическия коментатор Евгений Черних.

Много съдържателно интервю!

на 6.08.2016 г. в 16:37, miro20 написа:

И за какво трябва "да ме изловиш " ?? кръв пикаете че говоря аргументирано и  логично.

Защо не се насочиш към ловене на нещо по логично за теб ? покемони например ? :)

С това твое "пикаене" може да получиш бъбречно заболяване. Това не е шега, а напълно сериозно и научно.

• Автор

Мариана Христова: Алчността и некъдърността властват над разума в България и ЕС

Разговор на Христина Христова с Мариана Христова за Мемория – 2 част

(Първа част на разговора вижте тук – „Да си основем държавата отново“)

Интервюто е много интересно и заслужава да бъде прочетено.

Некадърността е зараза. Там където има лесни пари, има и най- много некадърници. А най- задружните хора на този Свят, са некадърниците...

преди 4 часа, язе написа:

Некадърността е зараза. Там където има лесни пари, има и най- много некадърници. А най- задружните хора на този Свят, са некадърниците...

Това беше култово . Особено ако го приложим за форума. :)

Унгария ще проведе референдум  на 2 октомври, който ще засегне както гражданите на държавата, така и бежанците, които в бъдеще ще поискат убежище на територията й.

По инициатива на премиера на Унгария Виктор Орбан на 2 октомври унгарците ще бъдат призовани да отговорят с "да" или "не" на въпроса - "Съгласни ли сте да дадете мандат на Европейския съюз да преразпределя неунгарски граждани в Унгария без съгласието на унгарския парламент?".

Резултатите от референдума ще решат дали Унгария ще въведе забрана за приемане на бежанци за 3 години.

Планира се парламентът да приеме закон, спиращ действието на споразумението между европейските лидери за преразпределяне на бежанците, пристигащи по външните граници на ЕС към вътрешността му.

Главният съветник по сигурността на премиера Виктор Орбан Дьорд Баконди заявява пред обществената телевизия "М1", че не солидарността, а сигурността е от първостепенна важност.

Коментарът му беше предизвикан от интервюто на председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер пред германския вестник "Тагесшпигел" в понеделник. В него той казва, че квотите са основани на принципа на солидарността със средиземноморските държави, които не бива да бъдат оставяни сами да се справят с "миграционната драма".

Според Пал Волнер гласуване с "да" на референдума ще означава да се позволи на Брюксел по всяко време да вкарва всекиго в Унгария. Докато отрицателният вот ще остави на унгарските власти решението да допускат чужденци според местните правила.

Резултатите от предварителните социологическите проучвания показват, че унгарците подкрепят идеята за независимостта от Брюксел и възможността да ограничат приема на бежанци, независимо какви са нарежданията на ЕС.

преди 3 часа, иноТ написа:

не солидарността, а сигурността е от първостепенна важност. 

Което е толкова подразбиращо се, че дори никой философ не си е губил времето с този въпрос - естествено, че сигурността е от първостепенна важност, ако няма сигурност, солидарността е невъзможна: бидейки под заплаха, няма как да си солидарен. Това е деликатен психологически феномен, за който е изключително трудна мисия, политик да си даде сметка - европейските лидери се чувстват силни и сигурни, тъй като ръководят най- развитите държави в света, с огромни армии, водещи икономики, с много капитали и т.н., което съответно ги кара да се чувстват окрилени и всесилни, само една тяхна дума е достатъчна, за да внесе огромни промени в световните събития. Политици - толкова са посредствени, че няма на къде повече, това е най- посредственото племе на земята. И така уверени в своите възможности, си позволяват скъпо плащащи се и лекомислени решения, които в крайна сметка водят до влошаване на сигурността - не съм търсил информация, но не бих се учудил, ако последната петилетка битовата престъпност на територията на ЕС се е покачила многократно. А когато решенията ти водят до нарушаване на сигурността, то това не е солидарно отношение.

• Автор

Австрия обмисля извънредно положение заради бежанците

Цитат

На 6 септември правителството на Австрия може да приеме закон за въвеждане на извънредно положение заради ситуацията с бежанците. Това заяви днес в интервю за австрийската информационна агенция АПА канцлерът на републиката Кристиан Керн.

В началото на септември ще се състоят преговори на ниво министри на вътрешните работи и отбраната на Австрия и Унгария, в хода на които трябва да бъдат създадени условия за въвеждане на извънредно положение, в това число за връщане на бежанци в Унгария. Ако това се случи, то аз смятам, че правителственото заседание на 6 септември е добра възможност да се разгледа това решение”, е заявил Керн.

В интервюто той отбелязва, че потокът на мигрантите в Европа “в последните няколко месеца сериозно е намалял”. Въпреки това той смята, че е необходимо да бъдат подготвени, ако ситуацията в Северна Африка или Турция се промени и отново се появят голямо количество бежанци.

През март федералното правителство на Австрия реши, че през 2016 година ще бъдат приети не повече от 37,5 хиляди заявления за предоставяне на убежище. До 31 юли през тази процедура са минали повече от 24 хиляди човека, съобщава агенция ТАСС.

Разумно.

• Автор

Сара Вагенкнехт е като кост в гърлото на Меркел /ВИДЕО/

Сара Вагенкнехт за корупцията, прането на пари и финансовите престъпления в управлението на Меркел!/ВИДЕО/

• Автор

В Холандия се готвят за свалянето на антируските санкции

Цитат

„Благополучието на нашата страна зависи от самостоятелността ни и възможността сами да взимаме  решения. Събитията от последните месеци показаха, че сме длъжни колкото може по-скоро да решим въпроса за членството ни в ЕС с референдум. Брюксел не бива да ни диктува с кого да имаме икономически и политически отношения. Възстановяването на връзките с Русия е приоритет за една традиционно търговска държава, каквато винаги е била Холандия. В продължение на много векове нашите две държави, независимо от съществуващите конфликти, са извличали полза от сътрудничеството си. Свалянето на антируските санкции е необходимо условие за нашето бъдещо благополучие” , казва Вилдерс.

Цитат

„Брюксел взема решения, изхождайки единствено от своите интереси, без да се вслушва в мнението на хората. Това е едно експанзионистично чудовище, което се занимава със завладяване на територии, а също и с кражби от нашата социална система, от идентичността и демокрацията ни. Така че всяко наше решение ще има правен статус, само ако сме отделно от ЕС. Ще бъдем по-силни икономически, в това число и благодарение на връзките и търговията с Русия” , отбеляза политикът.

Цитат

Интересното е, че заради нежеланието да бъде променен курсът в съответствие с променената политическа ситуация, в много страни на ЕС продължават дискусиите за бъдещето на съюза. Професор Петер Шулце от Гьотингенския университет обяснява пред „Известия” защо ЕС трябва да бъде променен: „Brexit постави началото на процеса на реконструкция и реформиране на Евросъюза, защото стана очевидно, че в сегашния си вид този проект не отговаря на нуждите на хората. В Европа има 50-ина нации, които говорят на 200 езика, това не е еднородна територия. А Брюксел трябва да помни, че Европа не свършва с границите на ЕС, че в нея влизат и Великобритания, и Русия. Важно е Брюксел да преразгледа отношенията си с държавите, претендиращи за влизане в ЕС. Най-напред трябва да се помисли за нова форма на отношенията. Трябва да се мисли за паневропейската перспектива. Днес става очевидно, че с Русия имаме много общо” , отбелязва проф. Шулце.

Много неща в ЕС трябва да бъдат променени, но това едва ли ще стане толкова бързо и лесно, колкото ни се иска, а и е редно да стане, имайки предвид нагласите Меркел и дружина.

А ако нищо не се промени, ЕС просто ще престане да го има.

Ами той тоя е по зле и от Сидерович. Плюенето по ЕС му е професия, :) както и на волгиснкия ти сайт а-спекто

Само да ти припомня че същия доста активно мрази и българи и източноевропейци като цяло  Виждам че "принципната " ти позиция е не кой е със или против Бъгария и ЕС,  а кой е със или против РФ.

Аз като българин, бих се погнусил да посегна да цитирам таъв, който толкова мрази българите.  Добра националистическа позиция имаш, но не е българска , а путинска.

Второ - Замисли се защо са санкциите срещу РФ. Дали защото ей така Меркел се събудила, направила си кафе , и си казала... каква пакост да направим на РФ ?

Не драга,  санкциите си имат причина, и тя е ясноа много отдавна. Не е въпрос дали да ги намаляват, облекчават, махат , или друго . Има си "корен" на проблема заради което са санкциите , и той не е в ЕС, а в РФ.

Мен ме интересува много въпроса със сирийките? Колко струва да си взема една или тя трябва да ми плати за да я взема за 1-2 години за жена? Ама да е млада и красива. 18-23 годишна търся и без деца, които да идват с нея.

преди 1 час, サムライオートバイ написа:

Мен ме интересува много въпроса със сирийките? Колко струва да си взема една или тя трябва да ми плати за да я взема за 1-2 години за жена? Ама да е млада и красива. 18-23 годишна търся и без деца, които да идват с нея.

Ти пък още малко ще искаш и да е девица. Знай,че след нея идват и роднините... за добро или лошо. :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.