Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 5 минути, miro20 написа:

За "демокрацията' говоря по принцип. В наши условия както казах, тепърва има да изграждаме и да се учим от грешките си , вървейки по ТОЗИ път..

Не е от вълнение :) такива като вас не могат да ме "развълнуват" :)   клавиатурата  е с бъгове :)

Чета само оправдания на объркан човек, нищо конкретно.

Такива, като нас са необходими за да спират, такива като вас, да плещят глупости и да се оправдават като кифли.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Успокой се :) прочети някоа нова статия за световната конспирация, остави ме мен, глупавия  раб божий да си тъна в "глухо петелско" невежие  :)

Да те оставя , ама само образуваш нерви на хората с простотиите си....!

Има ли начин по-малко да пишеш без да мислиш и повече да четеш , да се учиш ! :)

току що, by_chechi написа:

Да те оставя , ама само образуваш нерви на хората с простотиите си....!

Има ли начин по-малко да пишеш без да мислиш и повече да четеш , да се учиш ! :)

Изграждането на гражданско общество , а не робско племенно-туземно такова, не мисля че е "простотия".

Уважавам вашето мнение да не сте съгласни с това, но ... .моето мнение е такова, както и на пвечето нормални цивилизовани хора.

преди 2 минути, miro20 написа:

Изграждането на гражданско общество , а не робско племенно-туземно такова, не мисля че е "простотия".

Уважавам вашето мнение да не сте съгласни с това, но ... .моето мнение е такова, както и на пвечето нормални цивилизовани хора.

Божее, прибери си вересиите. :D

Спирам да споря с латерна, няма смисъл.

Ти му говориш - Оно рупа ли, рупа.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Чехия иска референдум за ЕС и НАТО

Чешкият президент Милош Земан призова в страната да бъде проведен референдум за членството в Европейския съюз и НАТО, съобщи Ройтерс. Пред жители на град Велке Мезиржици той заяви, че такъв вот трябва да има, независимо че лично той подкрепя оставането на Чехия в двете организации.

Предложението му беше направено след шока от британския вот за излизане от ЕС. 

Земан е разумен президент!

Надявам се един ден и ние да направим такъв референдум.

И какво като направим? Ще излезем от ЕС и НАТО? Супер.

Само че, преди да дойде второто поколение, което няма да е виждало свободата, ще сте наред Вие, стадото.

И никак няма да Ви хареса, запомни какво ти пиша.

Разбира се, селските лумпени с по 300 лева заплати, така или иначе - осезаемо присъствие в този форум, с удоволствие ще станат опората на новия строй. В името на "справедливостта" ще бъде взимано от имащите и давано на нуждаещите си.

Много пуканки ще трябва да взема, май.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Автор
преди 3 часа, Blago72 написа:

Много пуканки ще трябва да взема, май.

Внимавай да не се задавиш!

• Автор

Скандал между Германия и ЕК за ТПТИ и СЕТА

Цитат

Юнкер се оказа най-ретроградната и вредна фигура в ЕС и „агент под прикритие“ на атлантическите идеи на Вашингтон. Скандал се развихря между Германия и Европейската комисия, между Меркел и Юнкер около Търговско-икономическото споразумение между Канада и ЕС – CETA.

CETA е подписано от лидерите на Канада, Европа и скандалната комисия още през 2014 година, но прилагането му беше отложено заради възражения в Европа относно разпоредбите за система за защита на инвестициите и  намесата на правителствата.
Канцлерината Меркел заяви в онзи ден, че парламентът на Германия трябва да се произнесе по споразумението за свободна търговия на Европейския съюз с Канада.

Юнкер обаче заяви, че сделката може да бъде одобрена от ЕС без одобрението на националните парламенти, което изправя германския лидер срещу Юнкер.

Неодобрението или одобрението е ключово за далеч по-скандалното и заробващо споразумение, което в момента се подготвя тайно и скрито между Европейския съюз и Съединените щати, въпреки ожесточени критики в Европа, особено в Германия, където стотици хиляди хора протестираха и срещу двете спогодби.

Меркел заяви, че „на Бундестага е позволено да участва в хода на национални решения“. Въпреки това Юнкер каза, че сделката може да бъде одобрена от ЕС без одобрението на националните парламенти. „Европейската комисия стигна до заключението, че това не е „смесено споразумение“, каза Юнкер, което на жаргона на ЕС означава, че то би трябвало да изисква както одобрението на Европейския парламент, така и на националните законодателни органи.

Министърът на икономиката на Германия Зигмар Габриел отправи унищожителна критика по повод изказването на Юнкер, казвайки пред ежедневника Tagesspiegel, че коментарът на председателя на Европейската комисия е „невероятно глупав“. През май 28-те страни-членки на Европейския съюз настояха Всеобхватното търговско-икономическо споразумение между Канада и ЕС (CETA) да влезе в сила единствено след като националните парламенти дадат своето одобрение за документа.

След скандалите около Трансатлантическото търговско споразумение (TTIP) с ЕС, когато Greenpeace разкри отвратителния федерален рекет над Европа, Обама се изказа за вестник Washington Post: „Америка трябва да диктува правилата на световната икономика. Другите държави трябва да играят само и единствено по установените от Америка и нейните партньори правила. Транстихоокеанското партньорство ще ни позволи да направим точно това“.

Коментарите в западните медии са унищожителни и предвещаваха края на TTIP, но наглостта  и предаността на континенталните предатели начело с Юнкер е безгранична.

След изтичането на документите за TTIP, хвърлили светлина върху опитите на Вашингтон да окаже натиск върху Брюксел, много западни журналисти и анализатори стигнаха до заключението, че сделката може да се прекрати.

„Днешната шокираща теч на информация за TTIP бележи началото на края на омразната търговска сделка между ЕС и САЩ и е най-важното за излизането на Великобритания от ЕС“ – пише в The Independent авторът на книгата „TTIP: Харта на дерегулацията, въздействие върху работните места и краят на демокрацията“ Джон Хилъри. Документите, подчертава той, показват, че в случай на сделка американските компании ще имат безпрецедентен контрол над европейските регламенти за здраве и безопасност.

„За всички онези, които казваха, че  само всяваме страх и че ЕС никога няма да позволи това да се случи – ето, ние сме били прави“, пише той.

Според Хилъри, изтеклите документи поставят профсъюзните лидери пред избор – или пълно отказване от преговорите по това споразумение, или поемане на риска да видят как целият европейския проект се срива пред очите им.

Източник: Преглед – Йордан Халачев

Скоро ще започнем да завиждаме на англичаните, че взеха правилното решение - излизане от ЕС.

• Автор
преди 20 минути, веселия Роджър написа:

Не знам Мойра, те (англичаните) са най- големите поддръжници на TTIP...

Доколкото знам, в Англия има най-много противници на TTIP.

[url=http://www.memoriabg.com/2016/07/0

...

Скоро ще започнем да завиждаме на англичаните, че взеха правилното решение - излизане от ЕС.

Защо завиждате - бързо един референдум и вън! Ще гласувам с удоволствие за, няма да ми пречите да си ям пуканките на спокойствие.

Вън от ЕС, вън от НАТО, сигурен съм, че ще намерите верния път.

преди 24 минути, Мойра написа:

Доколкото знам, в Англия има най-много противници на TTIP.

Визможно е да греша, но не е фатално. TTIP засега няма никакъв шанс в Европа... и слава Богу.

А тоя над мене, ако не спре да ползва тъпотолк, ше му загрея врата, чесно...

Визможно е да греша, но не е фатално. TTIP засега няма никакъв шанс в Европа... и слава Богу.

А тоя над мене, ако не спре да ползва тъпотолк, ше му загрея врата, чесно...

С чесън ли, че не разбрах :)

Че аз само това ползвам, реднек сладък.

• Автор
преди 14 часа, Blago72 написа:

Защо завиждате - бързо един референдум и вън! Ще гласувам с удоволствие за, няма да ми пречите да си ям пуканките на спокойствие.

Вън от ЕС, вън от НАТО, сигурен съм, че ще намерите верния път.

За разлика от теб, аз държа на чистата и здравословна храна и ако от Брюксел ни наложат TTIP, с две ръце бих гласувала за излизането на България от ЕС, въпреки че винаги съм била и все още съм за оставането ни в ЕС.

преди 13 часа, веселия Роджър написа:

Дано си прав!

Докато Меркел, Юнкер и други подобни продажници държат съдбите на европейците в ръцете си, не мога да бъда спокойна за бъдещето на Европа и България.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Мечтаният еврогейски съюз - пълен с цигани и изнасилвачи

Ужас в Германия! Все повече изнасилвания от мигранти

• Автор
преди 18 минути, Богатир написа:

Чудя се, как германците още търпят Меркел?

преди 4 минути, Мойра написа:

Чудя се, как германците още търпят Меркел?

Явно швабите са идиоти като нас?! Ние как търпим тиквун, росито плевнелиева, местан, доган, пеевски, бареков, станишев и всички крадливи псета?!

преди 3 минути, supersonik написа:

голям песимист си богатирче :emoji_objects-12:

Аз съм реалист.

преди 17 часа, Blago72 написа:

С чесън ли, че не разбрах :)

Че аз само това ползвам, реднек сладък.

Можеш да ме попипаш по Самсунга...

преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Великобритания против имигрантите а ни даваха акъл, да интегрираме ромите!

Така е! Говорехме за двойни игри, двойни стандарти, двойствена политика. Всичко според вятъра.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

на 2.07.2016 г. в 8:32, miro20 написа:

Между изградиЛО се и изграЖДА се , не правиш ли разлика ? :)

Допуснал си печатна грешка не изгражда, а изражда т.е. изроди се в прост плебс:mad:

Далеч от този съюз! Много е зле там, уверявам те.

Не си и помисляй, да отидеш в някоя държава по- на Запад от Сърбия. Братята славяни там държат фронта, но отвъд - изнасилвачи, еврогейове, мигранти, мамата си трака.

Тук, в кошарата, където ти е мястото.

Със или без брекзит, британците искат повече санкции срещу РФ, тъй като... " икономическите санкции нанасят големи икономически загуби на рФ, но изключително малко влияят на военната им агресия и политика"

http://www.dw.com/ru/британские-парламентарии-призвали-расширить-санкции-против-рф/a-19377872?maca=rus-facebook-dw

преди 32 минути, miro20 написа:

Със или без брекзит, британците искат повече санкции срещу РФ, тъй като... " икономическите санкции нанасят големи икономически загуби на рФ, но изключително малко влияят на военната им агресия и политика"

http://www.dw.com/ru/британские-парламентарии-призвали-расширить-санкции-против-рф/a-19377872?maca=rus-facebook-dw

Британците искат, щото САЩ искат, а и не ги бърка да искат. Ако ги бъркаше, нямаше да искат.

П.П. Мирко, не че ти се бъркам батьов, ама що с Блажко не ви виждам в темите с "празни приказки". Или ще да е щот не се отчитат мненията (ама си имате бол), или щот иначе нема кинта:D

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.