Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Още един водопад си има директор...

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 2 часа, иноТ написа:

Както каза Миро, много добри новини. :D

Ключовата дума е Крим!

Само гледайте как накрая ще изляза прав. Крайно време беше Европа сама да се грижи за сигурността си и НАТО като съюз да остане в историята. А , отидат ли си натовците от Европа познайте дали Америка ще загуби сегашното си влияние си на европейския континент. Американците да си правят военни съюзи с Куба , Бразилия , Канада и прочие в техния си регион. Азиатците в Азия и т.н.

преди 41 минути, язе написа:

Още един водопад си има директор...

Така се започва. Създава се ядрото и около него се натрупва материята. Няма лошо ама да не вземат да го направят в България,че и без това сме я вапцали...

Цитат

Общият команден център ще се отнася за три тренировъчни мисии, изпълнявани в момента от ЕС в Мали, Сомалия и ЦАР, но в бъдеще обхватът на действие ще бъде разширен.

Като начало центърът ще включва около 30 човека, които ще се помещават във външнополитическата служба на ЕК. Ръководител на командването най-вероятно ще е настоящият шеф на военните служители от външнополитическата служба на ЕС.

преди 13 минути, nikssi написа:

"Общият команден център ще се отнася за три тренировъчни мисии, изпълнявани в момента от ЕС в Мали, Сомалия и ЦАР"

Това какво ти говори?

За мен французите си оправят проблемите в бивши колонии и искат да го минат като обща работа за ЕС.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 1 час, M.Николов написа:

Това какво ти говори?

За мен французите си оправят проблемите в бивши колонии и искат да го минат като обща работа за ЕС.

Нищо ново. Същото правят и американците.

преди 8 часа, nikssi написа:

Нищо ново. Същото правят и американците.

За пръв път чувам че САЩ са имали и колонии . Я сподели.

преди 10 минути, lsmurf написа:

За пръв път чувам че САЩ са имали и колонии . Я сподели.

Живееш в такава...

преди 8 минути, язе написа:

Живееш в такава...

Според мен живея в колония на Русия защото погледни какъв ресурс изтича на там и какъв към ФАЩ. И от кого е изцяло зависима нашата "икономика".

И какъв ресурс изтича към Русия? Златото, нефта, кравето масло...

Редактирано от язе (преглед на промените)

И аз се чудя какъв ресурс изтича. Но пък съм чувал, че преди години там е бил осигурен пазар за нашето производство, което сега почти не съществува и е трабвало само да произвеждаме. 

Гоялмо чудене :):) Търговския обмен с РФ ни е 90 % внос на суровини/енергоносители.

http://www.cprb.ru/display.php?bg/bg-ru

Вижте сами табличките .Стойността на вноса е 3-6 млрд $

Този именно паричен ресурс отива в РФ

Стоките към РФ /и преди санкциите/ е мижавите 200-600 млн $

преди 6 минути, иноТ написа:

И аз се чудя какъв ресурс изтича. Но пък съм чувал, че преди години там е бил осигурен пазар за нашето производство, което сега почти не съществува и е трабвало само да произвеждаме. 

А аз това съм го и виждал- какъвто и боклук да произведем, руснаците просто го купуваха. Лично съм товарил (в казармата) самолети с праскови за СССР. Ил 96 ко се не лъжа. Ти представяш ли си каква наглост- да идват с военни самолети, на военно летище... да си купуват праскови.

Може да сравните и оборота с ЕС който така неистово плюете, например само за 1 месец от миналата година е почти 3 млрд лв

http://econ.bg/Новини/Националната-статистика-отчита-подобрение-на-търговския-стокообмен-с-ЕС-_l.a_i.733608_at.1.html

преди 4 минути, miro20 написа:

Гоялмо чудене :):) Търговския обмен с РФ ни е 90 % внос на суровини/енергоносители.

http://www.cprb.ru/display.php?bg/bg-ru

Вижте сами табличките .Стойността на вноса е 3-6 млрд $

Този именно паричен ресурс отива в РФ

Стоките към РФ /и преди санкциите/ е мижавите 200-600 млн $

Все си мислех, че вноса е нещо, което си купуваме, а не нещо което изтича... Но

преди 2 минути, miro20 написа:

Може да сравните и оборота с ЕС който така неистово плюете, например само за 1 месец от миналата година е почти 3 млрд лв

http://econ.bg/Новини/Националната-статистика-отчита-подобрение-на-търговския-стокообмен-с-ЕС-_l.a_i.733608_at.1.html

Нали се сещаш, че нещото дето му викаш "оборот", също е внос- демек изтичане.  :)

"Сещам " , по скоро "Виждам" че дори не четеш какво цитираш. :)

Да те улесня . От статията :

Цитат

През септември износ на нашата страна към ЕС нараства с 14,7% спрямо същия месец на 2015 година и възлиза на 2,849 млрд. лева, докато общият внос от Съюза се повишава с 2,4% до 2,7386 млрд. лева

преди 3 минути, miro20 написа:

"Сещам " , по скоро "Виждам" че дори не четеш какво цитираш. :)

Цитирам теб. Линковете ти не ги чета много отдавна... Мислех, че знаеш.

преди 18 минути, иноТ написа:

Преди години да , но сега предпочитат да си купуват по качествени и евтини стоки от други страни и това ще е така дори и както мечтаете да се отделим от Европа и пристанем на Путин но не изпускат да ни пробутат я някой техен тръбопровод я морално остаряла атомна електроцентрала за в пъти повече пари от реалната стойност - пък после ще ни продават и гориво и ще обработват отработеното за да извлекат каквото им трябва за което ще си платим след което ще ни върнат отпадъка за да си го съхраняваме стотици години. Нефтохим горкият досега вечно е на загуба защото печалбите отиват в Америка сигурно. Вижте търговското ни салдо в сайта на НСИ. Миро правилно ви посочи че вноса е огромен износа никакъв. Всичко това някой го плаща и това е народа ни.

Ще, ще. :D

Aз съм от един малък крайдунавски град, който е имал 4 (четири) големи завода и процъвтяващо земеделие. Всичко директно по корабите и айде. Сега няма да ти казвам какво има там, ти ще се сетиш. 

А сещаш ли се '88 ли беше...когато бяха изкарали десетки  лъскави чистак бърсак нови комбайни и трактори ? А знаеш ли че самите работници казваха че всеки един е на загуба от 3 000 лв /на онези цени/ ?

Имал си нещо което са ти казвали че е "процъфтяващо". Идея си нямам защо още вЕрваш на това, след като всички некриени от никого вече показатели говорят точно за другото .

Приличаш ми на оня от вица....

Spoiler

......... Аз съм Дядо Коледа и ще ти изпълня 3 желания, каквото и да си поискаш, мога да го направя!
- Можеш ли да ме направиш богат?
Дядо Коледа щракнал с пръсти и казал:
- Вече имаш на твое име 5 милиона долара в швейцарска банка!
- Можеш ли да накараш жена ми и детето да се върнат?
- Като си идеш у дома ще те чакат там!-и щракнал с пръсти.
- А да ми става пак?
- Ще ти става и не само това - всяка жена, която пожелаеш, ще те моли да спиш с нея - казал Дядо Коледа и щракнал с пръсти.
Самоубиецът се пооживил и рекъл:
- Благодаря ти много, Дядо Коледа! Сега ще имам вече за какво да живея!
Дядо Коледа помислил, помислил и казал:
- Сега ти трябва да ми изпълниш едно желание...
- Казвай, всичко ще направя!
- Ами... да ми врътнеш една свирка!
Човекът в началото се запънал, но като помислил малко се съгласил и почнал да действа. А Дядо Коледа го милвал леко по главата и като свършил го питал:
- Абе, момче, на колко години си?
- На 42
- Станал си на 42 години и още вярваш в Дядо Коледа?!

Е не мога да се сещам за 88. Но пък са ми казвали, че след 89 всички такива чистак бърсак са поделени по братски и на свои хора. Ти успя ли да вземеш нещо?

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Имам един познат. Не ми е много близък, по физиономия го знам, а е и доста по-голям от мен. Взел чистак нов Зил за без пари, понеже вече било демокрация. Още движи, яка машина. 

От четирите завода е останал един, а другите са окрадени и нарязани за скрап. Кораби няма. 

преди 35 минути, lsmurf написа:

Преди години да , но сега предпочитат да си купуват по качествени и евтини стоки от други страни и това ще е така дори и както мечтаете да се отделим от Европа и пристанем на Путин но не изпускат да ни пробутат я някой техен тръбопровод я морално остаряла атомна електроцентрала за в пъти повече пари от реалната стойност - пък после ще ни продават и гориво и ще обработват отработеното за да извлекат каквото им трябва за което ще си платим след което ще ни върнат отпадъка за да си го съхраняваме стотици години. Нефтохим горкият досега вечно е на загуба защото печалбите отиват в Америка сигурно. Вижте търговското ни салдо в сайта на НСИ. Миро правилно ви посочи че вноса е огромен износа никакъв. Всичко това някой го плаща и това е народа ни.

Братле, нали знаеч, че риба се лови в мътни води. Та Нинова ако е искрена и има план, това което се кани да направи е много умно всъщност. Какъв по- удобен момент да се върнем на руския пазар? Щото на европейския се видя, че сме само зяпачи, А руснаците са гладни за много неща, все ще намерим какво да им пробутаме и което е най- важното- могат да плащат. Е, сигурно и ние ще поемем някоя тръба ама... няма голям избор. Че то, не знам дали си даваш сметка, ама любовната игра (еврофондовете) с ЕС е към края си и идва време за същинския акт. А в нашия случай, той се очертава доста болезнен...

преди 3 минути, язе написа:

Какъв по- удобен момент да се върнем на руския пазар? Щото на европейския се видя, че сме само зяпачи

Пак познатите глупости :)

За пазара и износа от по времето на соца е тъпо да се говори . Защото сравняваме крокодил и слон, образно казано. сега нито пазара в РФ е същия, нито ще ни купуват безогледно всякаква стока, нито ние можем да  им продаваме.

За преди и след санкциите също е ясно от цифрите и статистиката. Никога не сме имали такъв пазар , който да си го "връщаме". защо преди снакциите никой не се "Втурна" да търгува с рФ ??

И най важното - с ЕС имаме утвърден и изгоден стокообмен за милиарди месечно. Докато с РФ изнасяме около 200-400 млн годишно.

Колко "умен" трябва да си , за да наричаш това "сме зяпачи" ??

И колко "умен" трябва да си за да го загърбиш ?

преди 4 минути, miro20 написа:

Пак познатите глупости :)

За пазара и износа от по времето на соца е тъпо да се говори . Защото сравняваме крокодил и слон, образно казано. сега нито пазара в РФ е същия, нито ще ни купуват безогледно всякаква стока, нито ние можем да  им продаваме.

За преди и след санкциите също е ясно от цифрите и статистиката. Никога не сме имали такъв пазар , който да си го "връщаме". защо преди снакциите никой не се "Втурна" да търгува с рФ ??

И най важното - с ЕС имаме утвърден и изгоден стокообмен за милиарди месечно. Докато с РФ изнасяме около 200-400 млн годишно.

Колко "умен" трябва да си , за да наричаш това "сме зяпачи" ??

И колко "умен" трябва да си за да го загърбиш ?

Кое не разбра бе умньо? Еврофондовете свършиха! Заемите също... Значи и стокообмена. Зяпач!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.