Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Мето...........що не си правиш флашката във конзолата ?С dd команда :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 277,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

преди 1 час, дръндю написа:

само не разбрах, ако я кача на флашка  дали ще поддържа persistent

пп

и дали ще може да се актуализира като Wifislax

Би трябвало да не поддържа нито едно от двете. Но не съм пробвал още. Имам такова намерение.

преди 25 минути, McLane написа:

Ще трябва да си оправя флашката после. Това е минуса.

преди 2 часа, Melmak ® написа:

Ще трябва да си оправя флашката после. Това е минуса.

И посмалява маалко животеца и, ам сега колко струва една флашка, от малките - както е тръгнало - кутия цигари.

Няколко скрийншота съм ви скрил, но немога да си избера тапетче.

Astra Linux http://www.astralinux.com/

Някой май беше споменал за тях нещо някъде :clown:

Astra Linux Common Edition (Орел)

Линкове за Live версията:

orel_live_1.10.7.iso   огледало за сваляне:  orel_live_1.10.7.iso

Инсталационна версия:

orel-1.10.8-02.02.2016_14.50.iso огледало за сваляне: orel-1.10.8-02.02.2016_14.50.iso

Който иска да гледа или слуша малко по-подробни обяснения от създателите на тази операционна система тук:

Вебинар по Astra Linux Special Edition - особенности реализации

Някой ако може да помогне и със Astra Linux Special Edition Релиз «Смоленск»,«Новороссийск»,«Мурманск» може да пише тук!

Забравих да добавя ,че вариантите за стартиране в началото са за Десктоп или Таблет на Руски или Английски език:clown:

Редактирано от BackTrack5R3 (преглед на промените)

на 16.02.2016 г. at 14:31, McLane написа:

;) Ми не знам, не съм се сещал, пък и по обикновения начин с инструмента на Федора, ми е ок. Няколко програми са ми създавали проблем, сред които rufus и live usb creator или нещо такова беше... Една програма с цветен и грозен интерфейс.

Направих си Bootable usb със Linux Pen drive. Инсталирал съм на лаптопа Linux Ubuntu 13.04, CPU; Intel Atom N450, DDR2 1GB. И впечатленията ми са, че лаптопа ми прегрява повече на Ubunto-то отколкото на Win7 Starter, смисъл вентилатора ми се вкл. по-често при Ubuntu 13.04.

Редактирано от DDR4 (преглед на промените)

преди 18 минути, DDR4 написа:

Направих си Bootable usb със Linux Pen drive. Инсталирал съм на лаптопа Linux Ubuntu 13.04, CPU; Intel Atom N450, DDR2 1GB. И впечатленията ми са, че лаптопа ми прегрява повече на Ubunto-то отколкото на Win7 Starter, смисъл вентилатора ми се вкл. по-често при Ubuntu 13.04.

Включване на вентилатора и прегряване, са различни неща. Усещаш ли чувствителна промяна, на температурата? На толкова слаб лаптоп, защо си сложил Ubuntu, като има по-леки дистрибуции?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Сложи си някаква по-читава среда, която ще ти е по-близо до Win7. Направо инсталирай Mint Cinnamon, а след това инсталирай и tlp.

Cinnamon му е много .............XFCE ,lxde му трябва

преди 40 минути, McLane написа:

Cinnamon му е много .............XFCE ,lxde му трябва

Ще се учудиш, че не е. Все пак може да сложи Mint MATE, да :)

преди 33 минути, дръндю написа:

Нека говорим за нормални операционни системи. На човек, който току-що му се налага да използва Linux, само можеш да го откажеш с подобни дистра.

Слакс, не Слакуер, има малка разлика. Ама що пък да не е "класическия" вариант бе ви-фи-то.

И човеко разправя, че на Линукс му товари и грее, и общо взето му е проблем (работата "от въздуха" на системата). Освен това говори за Убунту 13.04 (което към настоящия момент е все едно да говори за Виста, да речем). И по всяка вероятност не е добавил нужните хранилища да пообнови системата, нищо че е стара.

Освен това сравнява 7 стартер с Убунту - на едното трябва да добавя, на другото да маха. Но иначе си е прав - 7 бие (жалко че няма как да направи сравнение ако е със ubuntu-standard само :D , бая махане ще трябва).

(Лично мнение за Убунту - от ядро 4.2 и нагоре - все едно съм сложил нов двигател на кола, карам даже и без допълнителния драйвер на nvidia).

преди 13 часа, бат'начо написа:

Слакс, не Слакуер, има малка разлика. Ама що пък да не е "класическия" вариант бе ви-фи-то.

И човеко разправя, че на Линукс му товари и грее, и общо взето му е проблем (работата "от въздуха" на системата). Освен това говори за Убунту 13.04 (което към настоящия момент е все едно да говори за Виста, да речем). И по всяка вероятност не е добавил нужните хранилища да пообнови системата, нищо че е стара.

Освен това сравнява 7 стартер с Убунту - на едното трябва да добавя, на другото да маха. Но иначе си е прав - 7 бие (жалко че няма как да направи сравнение ако е със ubuntu-standard само :D , бая махане ще трябва).

(Лично мнение за Убунту - от ядро 4.2 и нагоре - все едно съм сложил нов двигател на кола, карам даже и без допълнителния драйвер на nvidia).

Елементарно, ако беше се зачел повече в моя текст по-горе, щеше да разбереш че процесора ми е слаб,  това е целия филм..... И от къде на къде, ще сравняваш Vista, която използва различна файлова система от Linux. + това Ubuntu 13.04 e 99GB, a Vist-ата е повече.

Файловата система няма нищо общо с това колко е натоварен процесора :)

преди 11 минути, DDR4 написа:

Елементарно, ако беше се зачел повече в моя текст по-горе, щеше да разбереш че процесора ми е слаб,  това е целия филм..... И от къде на къде, ще сравняваш Vista, която използва различна файлова система от Linux. + това Ubuntu 13.04 e 99GB, a Vist-ата е повече.

МолАААА..... Я се стегни малко.

преди 12 минути, McLane написа:

Файловата система няма нищо общо с това колко е натоварен процесора :)

Исках да кажа, че файловата на Lin (Ext4), е по-бърза от тази на Vista  . 

преди 11 минути, upili написа:

МолАААА..... Я се стегни малко.

Я вземи, да прочетеш това. След това си помисли кой трябва да се стегне!

IMG_20160219_075324.JPG

Редактирано от DDR4 (преглед на промените)

преди 21 минути, DDR4 написа:

Исках да кажа, че файловата на Lin (Ext4), е по-бърза от тази на Vista  . 

Я вземи, да прочетеш това. След това си помисли кой трябва да се стегне!

IMG_20160219_075324.JPG

От доста години съм с Линукс и доста съм прочел. Няма такова животно което да заема 99ГБ  инсталация. Нито Линукс, нито Уиндоус.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Имат драйвер за Nvidia.........утре ще го пробвам ,че сега нямам време

DDR4

Я се пробвай да напълниш 99ГБ  на което и да е линукс дистро  да те видя какво ще инсталираш ,че да ги заемеш :)  Да ти кажа ,че и 30ГБ  ще ти  голям зор да  запълниш с програми.

@"Бат РАМ", Убунту 13.04 е излязло преди време и не се поддържа. Виста е излязла преди време и не се поддържа. В двете изречения открий приликата. (Сега, дали това, което казвам е истина, е отделен въпрос).

http://blog.linuxmint.com/?p=2994

Отново смотана българщина...

Цитат

Who did that?

The hacked ISOs are hosted on 5.104.175.212 and the backdoor connects to absentvodka.com.

Both lead to Sofia, Bulgaria, and the name of 3 people over there. We don’t know their roles in this, but if we ask for an investigation, this is where it will start.

Редактирано от SonnyRR (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.