Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 1 час, simtech написа:

Много си чул! Като искаш, отивай сега в оръфаната ни армия! От там - Сирия, Ирак, Афганистан! Да те стрелят и да се кротнеш! Само да не се насереш и да не ходиш на баячка после! Велик е родният войнииик..Ама само на маса и във форумите!

Ами да, чух и ми стана интересно, а знам, че тук има хора които се интересуват от ставащото в страната ни или може би са го гледали и питам.

преди 25 минути, simtech написа:

Това мнение е нарочно и тенденциозно с цел да "плаши" и "намеква"? ;)

Защо мислиш, че ми е такова мнението? Явно съм решил да напиша плашещо мнение без да знам, нали така?

Нито плаша, нито намеквам, сетих се като влязох тази сутрин. Ако нямаш какво да кажеш, просто не отговаряй, нямам нужда от заядливите ти мнения, и без това се карам с шефовете си. 

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 минути, martiron написа:

... а знам, че тук има хора които се интересуват от ставащото в страната ни или може би са го гледали и питам.

Ставащото в страната ни е мизерия и едни лаладжии, които плямат празни приказки. Наборна служба няма да има - нито сега, нито вбъдеще. 
А ти "чувай" - ЕЖК. Една жина каза...

преди 6 минути, simtech написа:

Ставащото в страната ни е мизерия и едни лаладжии, които плямат празни приказки. Наборна служба няма да има - нито сега, нито вбъдеще. 
А ти "чувай" - ЕЖК. Една жина каза...

И сега по-спокоен ли си като се опита да ми се иззъбиш? Както казах, докато се оправях за работа чух, и се сетих за това като влязох сутринта във форума и попитах дали някой е гледал въпросния репортаж. След като не си го гледал, не се включвай. Не ти искам безсмислените коментари с цел заяждане към всеки който коментира в тази тема, само защото ти си си навил на пръста, че ще тропаш с крак всеки път когато някой спомене наборната служба. Върви кажи на баща си как според теб трябвало да се избият всички които са били в казармата, после го кажи на дядо си, човек който вероятно е защитавал страната за да можеш ти днес да пишеш на този език и да се наричаш свободен.

преди 1 час, martiron написа:

Както казах, докато се оправях за работа чух...

Нали! За това днес искат да приемат английския за официален, а дали сме свободни ще ми кажеш като видиш икономиката.
Чул си някакво глупаво изказване на Каракачанов по измамните български телевизии и вече смяташ край - дойде казармата. :D

преди 8 минути, simtech написа:

Нали! За това днес искат да приемат английския за официален, а дали сме свободни ще ми кажеш като видиш икономиката.
Чул си някакво глупаво изказване на Каракачанов по измамните български телевизии и вече смяташ край - дойде казармата. :D

Не беше Каракачанов, някой друг говори. Не смятам нищо, питам дали някой знае за какво става въпрос. Вече за трети път ти казвам едно и също нещо, само дъвчем оффтопика ... 

преди 4 часа, simtech написа:

Тя нека дойде... пък тебе ща уредя в кашимерията! "Спри кашика да почине танка!" Баси пацифисткия форум- нема ни една пуцаща емотка...

преди 20 часа, simtech написа:

Не си в час, нали?

Което е перфектно оправдание нищо да не правим, за да го предотвратим..Така де, "така ти е било писано"?! Аллоуу, а ти у ред ли си?

Според едно изследване 25% от живеещите в София са с психични отклонения. Да вярвам ли, че ти си от останалите 75%?

преди 53 минути, язе написа:

Тя нека дойде... пък тебе ща уредя в кашимерията! "Спри кашика да почине танка!" Баси пацифисткия форум- нема ни една пуцаща емотка...

Сорос си знае работата.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

@simtech, кажи сега, след като си абсолютист, ако 50%+1 човек гласуват и приемат връщането на задължителната военна служба, като и неслужилите набори ще служат, ти ще се подчиниш ли на абсолютното мнозинство? Знаеш защо те питам. И като ми отговаряш(ако ми отговориш де), да не забравиш къде какво си писал.

преди 9 минути, A.com написа:

@simtech, кажи сега, след като си абсолютист, ако 50%+1 човек гласуват и приемат връщането на задължителната военна служба, като и неслужилите набори ще служат, ти ще се подчиниш ли на абсолютното мнозинство? Знаеш защо те питам. И като ми отговаряш(ако ми отговориш де), да не забравиш къде какво си писал.

50%+1 означава, че значителна част от хората в България мизерстват, но 50%+1 за взимане на подобно решение е недостатъчно. Понеже това ще са гласовете на пенсионерите в страната и младите каквото и да решат, няма да имат право на глас.
На тъпи въпроси повече не отговарям. В нормалните страни не са 2/3 от населението живеещи в мизерия.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 27 минути, simtech написа:

50%+1 означава, че значителна част от хората в България мизерстват, но 50%+1 за взимане на подобно решение е недостатъчно. Понеже това ще са гласовете на пенсионерите в страната и младите каквото и да решат, няма да имат право на глас.
На тъпи въпроси повече не отговарям. В нормалните страни не са 2/3 от населението живеещи в мизерия.

Тъпи въпроси? Сигурен ли си? Много къса памет имаш.

на 20.06.2017 г. в 22:04, simtech написа:

Точно так правя. Защото съм абсолютист. Или всичко или нищо. 50%+1човек=мнозинство. И представя положението на мнозинството.

преди 2 часа, A.com написа:

Тъпи въпроси? Сигурен ли си? Много къса памет имаш.

Не преиначавай! 50% бедни хора са много, но 50% от населението, които са пенсионери всъщност - не може да са определящи за страната ни!

преди 33 минути, simtech написа:

Не преиначавай! 50% бедни хора са много, но 50% от населението, които са пенсионери всъщност - не може да са определящи за страната ни!

Кое преиначавам? Това, което ти самият си написал ли?

Точно так правя. Защото съм абсолютист. Или всичко или нищо. 50%+1човек=мнозинство. И представя положението на мнозинството.

Ти си абсолютист. Или всичко или нищо. За теб 50%+1 човек са равни на мнозинство. И предоставят положението на мнозинството. Това нали ти си го писал?Питах те, какъв точно абсолютист си - фурнаджийска лопата абослютист ли си? Май си такъв. Когато ти изнася са 50%+1 човек, когато не ти изнася - бедни, пенсионери, оправдания, оправдания, оправдания и пак оправдания.

преди 5 минути, A.com написа:

Кое преиначавам? Това, което ти самият си написал ли?

Ти си абсолютист. Или всичко или нищо. За теб 50%+1 човек са равни на мнозинство. И предоставят положението на мнозинството. Това нали ти си го писал?Питах те, какъв точно абсолютист си - фурнаджийска лопата абослютист ли си? Май си такъв. Когато ти изнася са 50%+1 човек, когато не ти изнася - бедни, пенсионери, оправдания, оправдания, оправдания и пак оправдания.

КОНТЕКСТ! Представят положението на мнозинството, не мнението на мнозинството!

преди 51 минути, simtech написа:

КОНТЕКСТ! Представят положението на мнозинството, не мнението на мнозинството!

Чети внимателно какво си писал.

Положението на мнозинството е точно мнението на мнозинството. Като отидеш да гласуваш на референдум(или избори) ти изразяваш(представяш) мнението си.

преди 12 минути, A.com написа:

Положението на мнозинството е точно мнението на мнозинството. Като отидеш да гласуваш на референдум(или избори) ти изразяваш(представяш) мнението си.

Положение =/= Мнение. И проблеми, които засягат пряко само дадена група би следвало да се решават от нея.
Абсолютист съм по отношение на мизерията в страната, не на вземането на решения.
И не смей пак да ме цитираш по подобен начин, защото ще те сложа в игнор листата и ще те докладвам на модератор.
Писна ми да прехвърляш цитати от една тема в друга с цел заяждане.

Положение =/= Мнение. И проблеми, които засягат пряко само дадена група би следвало да се решават от нея.
Абсолютист съм по отношение на мизерията в страната, не на вземането на решения.
И не смей пак да ме цитираш по подобен начин, защото ще те сложа в игнор листата и ще те докладвам на модератор.
Писна ми да прехвърляш цитати от една тема в друга с цел заяждане.

Ще те цитирам както си искам. Ако ти е проблем - в игнор лситата и ме докладвай. Ти във всяка тема различен човек ли си, че така си мениш мненията?

Това как точно се разбира от това, което съм цитирал? Като си прочетеш мнението в онази друга тема ще видиш, че няма нищо общо с това по отношение на какво твърдиш, че си абсолютист в тази тема. Да ти помогна ли?

на 20.06.2017 г. в 13:32, A.com написа:

Докато ги ползваш когато поискаш и както на теб ти е угодно

Нещо свързано с мизерията в страната да виждаш?

преди 48 минути, A.com написа:

Ще те цитирам както си искам.

Положение, не мнение. Спри да словоблудстваш.

преди 12 часа, simtech написа:

Положение, не мнение. Спри да словоблудстваш.

Словоблудстваш ти. Цитирам те за да видиш какви си ги творил. Защо не отговаряш като те питам? И защо лъжеш така нагло? За абсолютистичните ти наклонности видя ли колко си прав? Абсолютист си само за каквото ти изнася, че си противоречиш въобще не те притеснява. Иначе държиш на принципите си и т.н. Много гъвкави тези принципи. Типична фурнаджийска лопата.

Интересно ми е какво означава "положението на обществото" и как се формира това положение? Чрез изразяване на мнение от всеки член на това общество или по друг начин.

преди 6 часа, A.com написа:

Интересно ми е какво означава "положението на обществото" и как се формира това положение?

Положение като финансово положение, материално благосъстояние.

преди 6 минути, simtech написа:

Положение като финансово положение, материално благосъстояние.

Добре де, тогава това истина ли е?

50%+1човек=мнозинство. И представя положението на мнозинството.

50%+1 човек живеят в тотална мизерия и нищета. Останлите 50%-1 човек са все милионери и имат и от пиле мляко. Това положението на мнозинството ли е? Дава ли реална представа за живота на хората?

Като чета ти си на принципа "Дори и да не знам на Ботев фен съм аз голям". Нали си учил "силно да любят и мразят"? Подобни крайности за нормални и ползотворни ли ги намираш?

преди 9 минути, A.com написа:

50%+1 човек живеят в тотална мизерия и нищета. Останлите 50%-1 човек са все милионери и имат и от пиле мляко. Това положението на мнозинството ли е? Дава ли реална представа за живота на хората?

Не, 50% живеят в нищета, от останалите 50% поне 20% живеят с недостатъчни доходи. От останалите 30% само 3% получават заплата над 2000лв. Не ми преиначавай казаното!

преди 7 минути, simtech написа:

Не, 50% живеят в нищета, от останалите 50% поне 20% живеят с недостатъчни доходи. От останалите 30% само 3% получават заплата над 2000лв. Не ми преиначавай казаното!

Нищо не преиначвам. Описвам ти ситуация и ти задавам въпрос:

Цитат

преди 7 минути, A.com написа:

Нищо не преиначвам. Описвам ти ситуация и ти задавам въпрос:

Преиначаваш жестоко. Не съм цитирал цялата статистика. Според нея 2/3 живеят в лишение, а поне 1/3 в мизерия. От останалата 1/3 само 3% получават нормални доходи - над 2000лв. Не ми задавай въпроси и не ми преиначавай повече, че ми писна от глупостите ти.
Аз съм писал нещо, което трябвало да се подразбере. Явно ти не си подразбрал.

преди 29 минути, simtech написа:

Преиначаваш жестоко. Не съм цитирал цялата статистика. Според нея 2/3 живеят в лишение, а поне 1/3 в мизерия. От останалата 1/3 само 3% получават нормални доходи - над 2000лв. Не ми задавай въпроси и не ми преиначавай повече, че ми писна от глупостите ти.

Показах ти за какво си писал, че си абсолютист. Ще ти покажа пак:

на 20.06.2017 г. в 13:32, A.com написа:

Докато ги ползваш когато поискаш и както на теб ти е угодно

(става въпрос за думите винаги, никога, никои, никой, всички...)

Нещо свързано с мизерията в страната да виждаш? Нещо за статистика?

Ти го обърна на статистика, въпреки, че такава не се споменава. Добре.

преди 29 минути, simtech написа:

Как така от отговор на тема "...значение на думи и как ги ползваш..." трябва да се подразбере, че говориш за статистика на мизерията в страната само ти си знаеш.

Но приемам, че говориш за статистиката на мизерията в страната. Описвам ти ситуация и ти задавам въпрос.

Цитат

Никъде не съм писал, че това е положението в страната.

Какво съм преиначил? Можеш ли да посочиш в горния цитат?

На двата въпроса, които нямат нищо общо с споменатата от теб статистика, ще отговориш ли?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 23 минути, A.com написа:

На двата въпроса, които нямат нищо общо с споменатата от теб статистика, ще отговориш ли?

Нямам намерение да се занимавам повече с теб. Вместо да коментираш по темата прехвърляш между темите, за да коментираш моите изказвания, не да кажеш ти нещо смислено. Лека нощ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.