Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

абе Турция иска водния резерв на Родопите, смятай аз щом го знам кой друг го знай, глада е по силен от тока. Много ми е интересно когато почнат глупостите без покритие.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, simtech написа:

Поне знаем какво пазим. И сме единни по въпроса!
А говориш за турция, мед ти тече от устата. Какво те спира? Чао!? Май и там не те искат, а?

Напротив, но не е там въпроса, аз си пазя земята където сме ние турците, тоест тази в Бг ... И тя ще е моя , наша турска, докато ни има на нея.. Турция си е бетон, моята земя също е моя, в Бг, и никакъв нещастник като теб, няма да промени това докато духа на предците ми е жив, и ние се държим за нея .. разбираш ли смепшнико, защо напъните ти са просто клоунски а :)))))

А ако реша , в Турция ще ме посрещнат като брат, и роден, така както се чустват моите роднини вече там, а теб къде ще те посрещнат като брат кажи ми бе гьотверен :))) Само не ми казвай Русия :))))..

Аз мога да отида на много места без срам от това какъв съм и без притеснения, а ти къде а  :))))) Къде ще се фукаш колко си велик, и някой ще го отчете това а :))) Клоуне клоуне, замълчи от кумова срама поне, и не си ритай здравната книжка... И не мчтай за учждото нещастие, че да не вземе теб да те сполети много по голямо ... :))))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 7 минути, Sinbad_ написа:

Аз мога да отида на много места без срам от това какъв съм и без притеснения, а ти къде а  :)))))

Довиждане. Турците земя в България нямат. Това е БЪЛГАРСКА земя.
Турция не е бетон, в момента тя е ислямизираща се държава с цензура и погазване на светското.
Мен в Русия ще ме посрещнат като брат.
А турците са известни в Европа вече.
Измамници, мошеници и посредници за работа, които крадат от заплатите на работниците.
Видиш ли турчин в германия да продава кола, бягай като дявол от тамян.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

А ако реша , в Турция ще ме посрещнат като брат, и роден, така както се чустват моите роднини вече там, а теб къде ще те посрещнат като брат кажи ми бе гьотверен

от Триест до Владивосток се говори разбираем БЪлгарски кой къде ще го посрещнат я пак удари глават у дувара и не си приказвай това което някой ти е казал.

преди 9 минути, simtech написа:

....
А турците са известни в Европа вече. Измамници, мошеници и посредници за работа, които крадат от заплатите на работниците.

Ахам, само дето с обратен знак по скоро.. Я ела в Англия да видиш,кого за какъв го смятат, дори в РФ ще ти се смеят на подобни приказки хахахах .... Ех клоуне клоуне, нищо не знаеш за света, живееш си в някакви измислици свои, но това си е за твоя сметка .... ::)))

преди 10 минути, hladilnika написа:

от Триест до Владивосток се говори разбираем БЪлгарски кой къде ще го посрещнат я пак удари глават у дувара и не си приказвай това което някой ти е казал.

Продължавай да мечтаеш , успешно ме веселиш :)))))

преди 9 минути, Sinbad_ написа:

Ахам, само дето с обратен знак по скоро.. Я ела в Англия да видиш,кого за какъв го смятат, дори в РФ ще ти се смеят на подобни приказки хахахах .... Ех клоуне клоуне, нищо не знаеш за света, живееш си в някакви измислици свои, но това си е за твоя сметка .... ::)))

Нали? Мечтател...

Цитат

Всички сме чували легендата за работливите турски гастербайтери, помогнали за възхода на немската икономика. Само, че реалността се оказва съвсем различна. Гостуващите работници, не само, че отказват да си тръгнат, но и мнозинството от тези пришълци, всъщност изобщо не работи.

Днес три милиона турци живеят в Германия. От тях 2,5 млн. имат немско гражданство, като мнозинството се определят като консервативни мюсюлмани. Много малко от турците в страната имат нормална работа – едва 20%. Другите 80% живеят на социални помощи от държавата. Около 70% от децата им нямат завършено средно образование.

Цитат

Друга измаманическа схема, разпространена сред турците е регистрирането на чуждо бебе пред властите, за да се получават помощи. Това става като туркиня отива до родината си, взима дете на свои роднини и с фалшив акт за раждане (струващ в Турция 10 долара) го представя за свое пред немските власти.

:) ти ходил ли си у Русия ама честно

и кви са тез глупости дето ги говориш първия мирен договор с русите е преди 1000г и до скоро им беше националният празник 1 август. ти изобщо хабер имаш ли си от света който те заобикаля или просто ей така копираш новините на БТВ

преди 7 минути, simtech написа:

турци живеят в Германия

ако си мислиш че Хитлер и Германия и германците са нещо различно хахахахахаха явно и в Германия не си одил още стоят знаците на Хитлер по пътищата.

преди 9 минути, simtech написа:

Нали? Мечтател...

:D  Мдам, приказките от бг мами и сие в стил, продължавай да мечатеш бай ганьо, че си нещо повече , хахаххахаах :)))))  :D

Дотам ли изпадна бе драги ми смехурко комплексаркси хахахахаха .. Там ли виереееш и ръсиш простотиите си а, хахах, или си се записал да сваляш мамите хаххахаха 

преди 8 минути, hladilnika написа:

ти ходил ли си у Русия ама честно

и кви са тез глупости дето ги говориш първия мирен договор с русите е преди 1000г...

На мен ли говориш и на мен ли задаваш въпроса?

преди 5 минути, simtech написа:

На мен ли говориш и на мен ли задаваш въпроса?

Синбад гемлето с международния език турски :) владетел на света

преди 9 минути, Sinbad_ написа:

Дотам ли изпадна бе драги ми смехурко комплексаркси хахахахаха 

Аз нямам комплекси. Всичко е много просто. В България турци няма. Всеки или е българин или да си хваща пътеката.
Турците са известни мошеници в германия.
И турски земи няма. Те са български, на българската държава. турция не може да има никакви претенции.
По-добре си виж Ер Доан и беж при братята джихадисти.
И кюрдите мразят турция, и арменците я мразят, българите я мразят, сърбите я мразят. Мразят ви чак до Унгария!

преди 7 минути, simtech написа:

Аз нямам комплекси. Всичко е много просто. В България турци няма. Всеки или е българин или да си хваща пътеката.

Поляците са по-големи :)

преди 12 минути, simtech написа:

Ахам, мечтай си мечтай смешнико :)))))  И се поразходи малко в моя Делиорман поне с такива приказки да видиш какво ще се случи :))

Което ми напомня една предизборна кампания за парламентарни избори в Шумен, всички партии поти имаха големи палатки по центъра, само нещо АТАКА се бяха сврели леко встрани, в дъното близо до руски паметник ,в една малка палатка, и  няколкото младежчета сополиви там не смееха дори да гледат хората минаващи покрай тях и четящи двете им плакатчета с някакви националистически приказки в твоя стил :)))))  

П.С А в Кърджалийско ще ти е още по зле, повярвай ми , там са още по луди и от нас делиорманлиите донякъде , особено на националистическа тема :))))))))

Нищо не знаеш за страната си , тръгнал за света да ми говори, ех клоуне клоуне , от жалък по жалък си ....

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

И се поразходи малко в моя Делиорман

кво в искаш да кажеш че в Разград е забранено ли хахахахахахахаха абе ти болен ли си.

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Ахам, мечтай си мечтай смешнико :)))))  И се поразходи малко в моя Делиорман поне с такива приказки да видиш какво ще се случи :))

И кво ще се случи? Половината ми род е от чисто българско село до Разград, дето единствения турчин бе мелничар. Навремето са изгонени всички турци от селото. И това не е само за това село. Има доста такива примери, дето турчин и циганин не вирее. 

Абе Морфей, да не си чел пресата на Ислямска държава от вчера, дето се заканват на Балканите?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 10 часа, simtech написа:

Не ми говори за SWAT и т.н. Ти не си станал SWAT-аджия в казармата. Освен това, те знаят за какво тренират. И са там по собствено желание.
Има разлика между това да знаеш защо правиш нещо и да правиш нещо, защото някой е решил да се изгаври с теб.

Мдааа. За пореден път забравяш какво пишеш, което не ти пречи да пишеш де.

Цитат

по време на бойни действия. Такива не се симулират. Или ги има, или ги няма.

Бойни действия се симулират. И хората тренират, и в армията и в SWAT отрядите, и в полицията и т.н. Трудно ли ти е да го осмислиш?

Ако момчето се е насочило към КПП, гарнизон, струпване на войници или нещо подобно, ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА, пак няма да го застреляш нали. Ще го оставиш да избие другарите ти. Наистина си прост, ама не като гугутка. По-прост си.

Има разлика между това да знаеш защо правиш нещо и да правиш нещо, защото някой е решил да се изгаври с теб.

Мисли, ама повече. Когато някой се изгаври с теб и те накара да направиш нещо, ти пак знаеш защо го правиш - защото някой те е накарал.

Не ми говори за момчето в гръб с експлозивите. По-добре ми кажи за еничарите, които са били подучени да убиват собствените си родители. Или мислиш, че има малко случаи, в които хора под заповеди се превръщат в братоубийци?

Кои са тези еничари? Онези от времето на Османската империя ли? Те какво общо имат? Да ти идва на ум, че са искали да направят, това което им е заповядано? Да ти е идало на ум, че не е нужно някой да ти заповяда да убиеш брат си, има хора, които го правят поради лични причини. Или, всеки, който е бил в казарма е вече братоубиец? Прочети пак, по-горе, за гугутката.

Аз не обичам йерархии. Предпочитам да имам колеги, отколкото да ръководя. Защото когато си на едно ниво с другите - по-добре се разбирате. Можете да си делите отговорности. И всеки знае защо.

Не обичаш йерархията, ще работиш само със съдружници, умнни колкото теб, като имаш фирма, ще наемаш само хора минали казарма, за да се гавриш с тях и т.н. Последно? Фурнаджийска лопата или човек, който си отстоява принципите?

Не ми говори за тийзъра. Знаеш, че не е сериозно. Причините са 2. Ако срещу теб тръгнат двама, сваляш единия, другия те пречуква с ножа. Циганите в циганските банди вървят по групи. Те не са сила единични - страхливи са. И знаеш, че това нещо не се пипа като цена.

Сериозно е и още как. Ако срещу теб тръгнат двама, въоръжени с Макаров, какво точно ще направиш? Ще им кажеш да изчакат докато ги застреляш? Имат ножове. Ти вадиш пистолет, докато се прицелваш в единия и натискаш спусъка, другият е хвърлил ножа и ти е направил нова дупка в галвата. Възможно или не? Забравих, че всичко ще се случи, така както ти си го мислиш, че ще се случи.

преди 9 часа, hladilnika написа:

след Борис 3 България не е водила война и българите няма да участват в каквато и да е такава,

Не се изказвай така категорично де. Нищо не се знае.

преди 9 часа, Sinbad_ написа:

си и лъжец долен..

Това си е самата истина. Примери в темата, колкото искаш.

преди 10 часа, Sinbad_ написа:

П.С А в Кърджалийско ще ти е още по зле, повярвай ми , там са още по луди и от нас делиорманлиите донякъде , особено на националистическа тема :))))))))Нищо не знаеш за страната си , тръгнал за света да ми говори, ех клоуне клоуне , от жалък по жалък си ....

Българите са по по-големите градове и морето. Ако се пръснат както е било, това ще се промени.
Виждам, че си предател, който иска да предаде България на турция. Пиша турция с малка буква, защото такава държава не уважавам. С арменският геноцид и геноцида над кюрдите, над българите и целите Балкани, турците имат най-много геноцид на глава от населението.
А ти си много кух, щом тръгна да играеш етническата карта. За мен е важно това, което ни обединява. Всички сме българи, независимо от етноса. Етносът не е предпоставка да се делим на еди си какви и еди си какви.
Записано е това в Конституцията, която ти забравяш. Тази конституция, която обратно на османските закони не приема робство и поставя равенство между хората. Тази конституция, която позволи на мирните турци, които са живели на българска земя да останат на нея.
Ти плюеш  стремежа на нашите деди за равенство и братство. Навремето при освобождението, българите можеха да изколят всички турци на българска земя. Така както османците направиха в Батак. Но не го направиха, защото виждаха по-далеч от носа си.
Неблагодарен предател. Ти не искаш мир, искаш да отцепваш части от България и да ги даваш на турция. Това имах предвид под "вътрешните предатели са най-страшни". А уж си ми бил в армията. За да избиваш етнически българи, когато дойде времето. Еничар.

преди 1 час, A.com написа:

...

Аз нищо не забравям, преиначаваш думите ми. В специалните части хората са по свое желание и са кадрови.
В казармата всеки е вкаран в затвора по принуда. Това е безумно. В мирно време да отнемаш години от живота на всеки младеж. Нека си тренират в специалните части. Това не оправдава да се гаврят с наборниците.
-------------
Не ми говори за момчето. Баща ми никога няма да тръгне с бомба срещу мен. Преиначаваш думите ми. По време на диктатори като Сталин и Хитлер - брат брата е убивал. По заповеди.
Има страшна разлика между това да убиеш човек, който заплашва да убие стотици и да убиеш невинен човек, който нищо не ти е направил. Аз 1000 пъти казах, че говоря за вторият случай.
А той е, че някой злоупотребява с власт, за да праща армия да коли братята си, за да може той да получи дивиденти от това.
-------------
Когато някой се изгаври и те накара да правиш нещо - да си гледа работата. На мен никой не ми казва "направи това щото така".
Ако някой ми каже "Детето има бомба - убий го" - това е едно. Но да ми каже "Отивай и убивай деца просто така" - това е друго.
-------------
Еничар е нарицателно. Еничари има и днес. Братоубийци.
-------------
Май не схвана сарказма. Когато казах, че ще наемам хора служили, за да се гавря аз бях саркастичен. Не го мислех.
Да, не обичам йерархията, обичам съдружието. Йерархията като структура предразполага към злоупотреби и липсва отчетност.
-------------
Говориш глупост. В живота човек не се бори с нинджи. Крадците рядко са специалисти по хвърляне на ножове, които ще те нацелят в окото с нож. Тейзърът е простотия. Един изстрел и толкова. Пистолетът има пълнител. Много по-бързо презареждаш и сменяш мишената. И пистолетът има респектиращ ефект. Знаят, че ако те нападнат, можеш да ги осакатиш много преди да те достигнат.
-------------
Дали съм долен лъжец мисля, че сам видя. Сам виждаш кого подкрепя и на чия страна ще застане, ако трябва да пази България.
А аз не съм лъжец, просто съм саркастичен.  А ти си буквалист и фактолог.

преди 26 минути, simtech написа:

Аз нищо не забравям, преиначаваш думите ми. В специалните части хората са по свое желание и са кадрови.

В казармата всеки е вкаран в затвора по принуда. Това е безумно. В мирно време да отнемаш години от живота на всеки младеж. Нека си тренират в специалните части. Това не оправдава да се гаврят с наборниците.

Да ти го кажа пак - цитирам те. Това преиначаване на думите ли е. И си набий в главата, че в казармата е имало и хора, които са били там по желание. Това ти се каза нееднократно, но ти какви пишеш? Цитирам, за да не кажеш, че преиначавам думите ти.,

В казармата всеки е вкаран в затвора по принуда.

Прост, по-прост,...

Дори и не разбра защо ти давам пример с момчето, нали? Или разбра, но се правиш на ударен?

А, и си набий в главата, че в казармата се тренира. Тренира се и в SWAT отрядите. Тренира се за едно и суъщо нещо - да оцелееш, да победиш, да спасиш, да отнемеш живот за да дариш живот. Методите на тренировка не винаги са еднакви, но целта е една и съща.

Не ми говори за момчето. Баща ми никога няма да тръгне с бомба срещу мен. Преиначаваш думите ми. По време на диктатори като Сталин и Хитлер - брат брата е убивал. По заповеди.

Има страшна разлика между това да убиеш човек, който заплашва да убие стотици и да убиеш невинен човек, който нищо не ти е направил. Аз 1000 пъти казах, че говоря за вторият случай.
А той е, че някой злоупотребява с власт, за да праща армия да коли братята си, за да може той да получи дивиденти от това.

Ти 1000 пъти нищо не си казал. Кой е този някой? Пример или примери ще дадеш ли? Като ти показвам и другата гледна точка - преиначавам думите ти, така ли? Ще започнеш ли да мериш с еднакъв аршин?

Когато някой се изгаври и те накара да правиш нещо - да си гледа работата. На мен никой не ми казва "направи това щото така".

Мислиш ли преди да пишеш или караш по инерция?

Когато някой се изгаври и те накара да правиш нещо - да си гледа работата.

След като някой вече те е накрал да правиш нещо, значи ти го правиш това нещо. Той ще си гледа работата, а ти ще правиш въпростното нещо.

На мен никой не ми казва "направи това щото така".

А на теб(както и на мен) всеки може да ти каже "направи нещо щото така". Дали ще го направиш е отделен въпрос. И това ли ти е трудно за осъзнаване. Или си искал да кажеш нещо друго?

Ако някой ми каже "Детето има бомба - убий го" - това е едно. Но да ми каже "Отивай и убивай деца просто така" - това е друго.

Да те питам пак, ти разбра ли защо ти дадох примера с момчето?

А, ако някой ти каже "Детето има бомба - убий го", ще го направиш ли? Ако този някой те е излъгал и детето е нямало бомба? А, ако детето наистина има бомба? Докато се чудиш и училището гръмнало. В правиланта посока ли мислиш вече или ще продължиш по интерция?

Еничар е нарицателно. Еничари има и днес. Братоубийци.

Осъзнаващ какво върши братоубиец или неосъзнаващ какво върши братоубиец? Да не сложи пак всичко под един знаменател?

Май не схвана сарказма. Когато казах, че ще наемам хора служили, за да се гавря аз бях саркастичен. Не го мислех.

Да, не обичам йерархията, обичам съдружието. Йерархията като структура предразполага към злоупотреби и липсва отчетност.

Остави сарказма. Питах те преди време, дали ще наемаш работници, на които ще плащаш заплата. Основал си фирма/сервиз. След време се разрастваш. Имаш клиенти, получаваш поръчки. Трябват ти хора, които да работят в новите сервизи, които да обслужват клиентите на място. Всеки новопостъпил ли ще е съдружник и ще делите печалбата по равно, или ще наемеш работници, на които ще плащаш заплата? Като си изнясниш това, тогава пиши за йерархия и съдружие.

А йерархията не я е измислил човека. Има я от преди нас. 

Говориш глупост. В живота човек не се бори с нинджи. Крадците рядко са специалисти по хвърляне на ножове, които ще те нацелят в окото с нож. Тейзърът е простотия. Един изстрел и толкова. Пистолетът има пълнител. Много по-бързо презареждаш и сменяш мишената. И пистолетът има респектиращ ефект. Знаят, че ако те нападнат, можеш да ги осакатиш много преди да те достигнат.

Брей, ти все ще попадаш на обирджии, които от 100 метра ще те предупреждават, че ще те нападат ли? За да имаш време да извадиш пистоелта и да ги респектираш? Провери как се случват обири, клипове из нета и новините по телевизиите колкото искаш. Пък, ако сме като в америка, кандидат-обирджията директно ще те посрещне с пистолет насочен към главата. Дадох линкове към два клипа преди време, на комедиант осмиващ притежанието на лично оръжие. Изгледа ли ги? На английски са и няма да ти е проблем да разбереш какво говори човека. Като стигнеш до частта, където оръжието стои в сейф, за да не могат дацета да го докопат и да стане някой сакатлък, хубаво се замисли.

Дали съм долен лъжец мисля, че сам видя.

Синбад те нарича лъжез заради едни твои лъжи, аз заради други. Не съм следил разговорите, които имате предвид, но следя разговора в тази тема. Та, лъжец си. И ти го показах.

А аз не съм лъжец, просто съм саркастичен.  А ти си буквалист и фактолог.

С факти не се спори. А, когато си измисляш и лепиш етикети, като "няма умен военен", то ти си лъжец, пък бил и той саркастичен. Нали ти казах вече, дори и саркастична лъжата си е лъжа.

Виждам, зачел си устава. Провери ли колко войни е водила Швейцария през последните 150 години?

преди 18 минути, A.com написа:

...

Искам да ти кажа, че прекалено много пишеш.
Ти цитираш, но поставяш грешен контекст на думите ми.
Престани с тия SWAT, хамереканецо. В САЩ казарма няма.
В армията се тренира не как да да победиш и спасиш, а как да убиваш. Питай Хитлер кого е искал да спаси. Или османците кого са искали да спасят, че са провели геноцид над арменците. Проблемът е, че теб те учат да убиваш. Ставаш чук и виждаш около теб пирони. А истината е, че този който те командва може въобще да няма подбуди да спасява някого въобще.
Има разлика между трениране и подиграване.
Няма капацитет за дългосрочна служба, няма желание от никого и няма необходимост. Няма пари да се платят пенсии и дупка зее в държавата, а твоята гениална идея е да отделиш за 1-2 години младежите от професионалната им среда, да загубят ориентация в нея, да загубят контакти и връзки и после да започнат всичко отначало. С какъв успех? Кариера се гради докато си млад.
Много трудно ще ме накараш да направя нещо, което не искам. Отново интерпретираш думите ми грешно. Искам причина.
"На мен никой не ми казва направи това щото така" - ОТНОВО грешно интерпретираш. След като не можеш да прочетеш правилно написаното, не ме интерпретирай грешно, а попитай. "На мен никой не може да ми казва" означава, че не правя нещо без причина.
Примерът за момчето не е правилен. Аз дадох обратен - злоупотреба с власт. Това е проблемът на йерархичните структури.
Могат да ми кажат, че има бомба, но няма. Тогава аз ще потърся персонална отговорност на този, който го е казал.
А защо да не си направя "франчайз"? Много фирми и съдружници, работещи под една шапка.Мисля че казах проблема на йерархията. Липса на отчетност и коректив. Това може да се избегне в известна степен, но се е видяло, че в армията йерархията е с всичките й пороци. Отчетност?
Американският комедиант го остави. Тук те нападат цигани с брадви. Те имат присъди. И на тях никой няма да им даде да имат оръжие. Аз нямам присъди. Нямам дори неплатен фиш. Аз мога да имам, те не могат. Тогава ще се замислят.

преди 6 минути, simtech написа:

Искам да ти кажа, че прекалено много пишеш.
Ти цитираш, но поставяш грешен контекст на думите ми.

Почти всяко твое изречение заслужава особено внимание, затова толкова много пиша.

В армията се тренира не как да да победиш и спасиш, а как да убиваш.

И как побеждаваш някой, който иска да те убие? С гъделичкане?

Питай Хитлер кого е искал да спаси. Или османците кого са искали да спасят, че са провели геноцид над арменците.

И кого е искал да спаси Хитлер? И защо се появява на сцената? Защо почти целия германски народ тръгва след него? Османците може да са искали да спасят държавата си и част от населението си, като са избили друга част от населението си. Може и нещо друго да са искали.Ти да не мислиш, че нещата са толкова черни и бели.

Няма капацитет за дългосрочна служба, няма желание от никого и няма необходимост. Няма пари да се платят пенсии и дупка зее в държавата, а твоята гениална идея е да отделиш за 1-2 години младежите от професионалната им среда, да загубят ориентация в нея, да загубят контакти и връзки и после да започнат всичко отначало. С какъв успех? Кариера се гради докато си млад.

Пак ли всички под един знаменател ги постави? Необходимост няма ли? Това как го реши? Понже не ти е известно, вземи провери какъв процент от военослужещите в бившата казарма са били вишисти. След това се сети и други работи, да не кажеш пак, че много пиша. Ама, ако искаш ще ти напиша.

Много трудно ще ме накараш да направя нещо, което не искам. Отново интерпретираш думите ми грешно. Искам причина.

Нищо не интерпертирам. Цитирам те, и ти обяснвам какво точно си казал. Ти защо не можеш да се изразяваш както трябва, така че каквото мислиш и казваш да е едно и също? Та се налага сам да интерпертираш написатното от теб, за да поясняваш какво си се опитал да кажеш.

"На мен никой не ми казва направи това щото така" - ОТНОВО грешно интерпретираш. След като не можеш да прочетеш правилно написаното, не ме интерпретирай грешно, а попитай. "На мен никой не може да ми казва" означава, че не правя нещо без причина.

Аз правилно чета, ти едно си мислиш, друго пишеш, след това се обясняваш. Логическа индукция ли, що ли, но "На мен никой не може да ми казва" НЕ ОЗНАЧАВА, че не правиш нищо без причина. Означава, че на теб никой не може да ти казва, което е лъжа(никойли не говори с теб, нищо не ти казва). Да беше написал "никой не може да ме принуди да направя нещо, ако аз не искам" , та да си ясен като бял ден и да не се налага да пишеш поредните глупава интерпреатции на собствените си думи.

Примерът за момчето не е правилен. Аз дадох обратен - злоупотреба с власт. Това е проблемът на йерархичните структури.

Правилен е. Правилен. Явно продължаваш да мислиш по инерция. А йерархичните структури са навсякъде. Злоупотребта с власт е възможна, но не винаги се случва. Дори ти да си баш шефът на фирмата, ако си толкова точен и почтен, колкото твърдиш, че ще бъдеш със съдружниците ти, то работниците ти няма да се оплакват от злоупотреба с власт. И пак опитаме до истината, че за всичко е виновен човекът, а не дадена структура, държава, организация и т.н.

А защо да не си направя "франчайз"? Много фирми и съдружници, работещи под една шапка.Мисля че казах проблема на йерархията. Липса на отчетност и коректив. Това може да се избегне в известна степен, но се е видяло, че в армията йерархията е с всичките й пороци. Отчетност?

Ще гонаправиш ли този франчайз? Кой ще ти чисти офиса? Ти или съдружниците? Ролята на секретарка кой ще я изпълнява? Ти или съдружниците? Или ще си наемете чистач и секретарка, които ще правят само това, но ще са съдружници? Или ще им плащате заплата, като на обикновенио работници? Йарархия или франчайз?

В армията йеархията съществува, защото опитът така ни е научил и защото едни по-умни хора се се сетили, че така трябва да бъде.

Американският комедиант го остави. Тук те нападат цигани с брадви. Те имат присъди. И на тях никой няма да им даде да имат оръжие. Аз нямам присъди. Нямам дори неплатен фиш. Аз мога да имам, те не могат. Тогава ще се замислят.

Тук като разрешат всеки да носи оръжие, колко време ще им трябва на циганите да заменят брадвата с огнестрелно оръжие, пистолет например? Хем е по-малко, хем по-лесно се крие, хем по-лесно се носи, не тежи толкова, няма нужда да те приближава, за да те халоса с брадвата по главата, а ще те застреля докато се е скрил някъде. А като имат присъди това ще им попречи ли да се сдобият с оръжие? Сега пречи ли им? И като ти излезнат двама циганни, всеки с по два патлака във всяка ръка, ти кой по-напред ще застреля? Този по средата ли?

преди 1 час, A.com написа:

Почти всяко твое изречение заслужава особено внимание, затова толкова много пиша

След като сега на циганите не им пречи да се сдобиват с пистолети имаме проблем. На редовите граждани като мен законът им пречи. Изводът е, че аз излизам с бухалката срещу цигани с брадви, но и пистолети. С тези забрани за оръжие единствено престъпниците печелят.
Злоупотребата с власт в йерархична структура е обичайно положение, не изключение.
Никой не иска да ходи в армията без това. Повечето искат да си хванат пътя за Дания, Швейцария и Швеция.
Армия с гаври и денонощен затвор не ни трябва. Максимум курсове по стрелба, техническа подготовка, тактическа и самозащита.

преди 1 час, simtech написа:

След като сега на циганите не им пречи да се сдобиват с пистолети имаме проблем.

Това е всеобщ проблем.

Злоупотребата с власт в йерархична структура е обичайно положение, не изключение.

И вина за това има не йерархичната структура, а тези, които стоят по веригата.

Армия с гаври и денонощен затвор не ни трябва.

Аз нещо друго ли казвам?

Максимум курсове по стрелба, техническа подготовка, тактическа и самозащита.

Това не става за 2 седмиц, както беше предложил.

преди 3 часа, A.com написа:

Това не става за 2 седмиц, както беше предложил.

А за колко става? Като станат твърде много седмиците, започва да избива простотията

Животът по време на война е коренно различен от нормалния. Няма баня, няма биде, няма сигурност, няма ток, няма спи ми се, няма гладен съм... няма не съм готов за това. Има мизерия, кръв, несигурност, зарази, кофти миризма... Това не се научава- с това се свиква! Това е и част от работата на казармата- да свикнеш с мизерията и тя да не ти прави впечатление. Не се свиква бързо с тия работи... някои изобщо не свикват. И стават на пържоли естесвено...

преди 2 часа, язе написа:

Животът по време на война е коренно различен от нормалния. Няма баня, няма биде, няма сигурност, няма ток, няма спи ми се, няма гладен съм... няма не съм готов за това. Има мизерия, кръв, несигурност, зарази, кофти миризма... Това не се научава- с това се свиква! Това е и част от работата на казармата- да свикнеш с мизерията и тя да не ти прави впечатление. Не се свиква бързо с тия работи... някои изобщо не свикват. И стават на пържоли естесвено...

Не си бил в нито една война и разчиташ на ЕЖК - "Една жена каза"..
Много добре знаеш, че епидемия от болести би съсипала една армия и без да води военни действия.
Дай понеже заради твоите виждания, защото ти повече от мен не си изпитал и не знаеш, всички да тънем в мизерия по 2-3-5 години. Гениално.
А знаеш ли, че има някои хора като мен, които не биха ревали при подобна обстановка. Но предпочитат да не си го причиняват.
Ако знаеше колко белези имам, щеше да разбереш колко разбирам от болка и кръв. Но предпочитам да не си ги причинявам насила. И съм се хванал да си вкарам живота в ред, започнал съм да уча, завърших и започнах да работя това, което умея. За да си направя живота добър.
Няма с какво да свикваш, това е неправилно, това не е нормално.
И зависи от войната. В много войни окупаторите са се чувствали доста..добре..Питай американците в близкия изток...
Да пратиш младежи да тънат 2 години в мизерия заради имагинерни предположения какво можело да бъде...Вместо те да са продуктивни и да произвеждат БВП за държавата...да тънат в мизерия...Умно..Вместо да печелиш пари - да губиш!
Военната подготовка трябва да учи как се борави с оръжие! Нищо повече.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.