Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 4 часа, martiron написа:

Не се заяждам, изобщо даже. Една от най-проспериращите страни е, но ще те оставя ти сам да се сетиш

Зададох цивилизовано въпрос. Ако обичаш, отговори. Коя е тая просперираща държава без талибани в Европа? ...

преди 9 часа, bildera_ написа:

И още един бас да заформя. Ще отида на работата, която работи всеки и ще съм по-добър от него за нула врема

Едва ли. Моята работа не е обичайно повтарящи се действия, а всеки ден трябва да учиш нещо ново.. И да четеш документация..много такава..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, simtech написа:

Зададох цивилизовано въпрос. Ако обичаш, отговори. Коя е тая просперираща държава без талибани в Европа? ...

Страната на шоколада, приятелю.

Не съм казал нищо за въпроса ти, както виждаш ти отговарям възпитано и нормално.

преди 6 часа, martiron написа:

Страната на шоколада, приятелю.

Тя не е в ЕС

преди 5 минути, simtech написа:

Тя не е в ЕС

Че аз кога съм ти казвал, че се местя в страна от ЕС?

преди 6 минути, martiron написа:

Че аз кога съм ти казвал, че се местя в страна от ЕС?

Ти си знаеш. Ако си мислиш, че животът там е като в рекламите на Милка...

Ти си знаеш. Ако си мислиш, че животът там е като в рекламите на Милка...

Знам много добре какъв е живота там, както и живота в Швеция, Норвегия, Финландия, САЩ, Канада, Мексико и ред други държави. Има си причина да избера точно тази държава.

преди 5 минути, martiron написа:

Знам много добре какъв е живота там, както и живота в Швеция, Норвегия, Финландия, САЩ, Канада, Мексико и ред други държави. Има си причина да избера точно тази държава.

От първа ръка, но да си живял там, а не само да гледаш хубавите страни на някоя екскурзия?
Иначе - да..Все още само те не са изпедерастели като останала Европа с ЕС.

От първа ръка, но да си живял там, а не само да гледаш хубавите страни на някоя екскурзия?
Иначе - да..Все още само те не са изпедерастели като останала Европа с ЕС.

Ами леля ми живее там от 10 години, братовчед ми се прибра от Канада за да се видим, защото последния път като го видях бях на 11 години, работил съм в круизна фирма и съм посещавал страни като САЩ, Канада, Мексико и съм си говорил с много хора къде е най-добре за живеене.

Да, съгласен съм, че в Швейцария се опитват да запазят някакъв ред, както и в Дания, Белгия и Австрия.

преди 4 минути, martiron написа:

Да, съгласен съм, че в Швейцария се опитват да запазят някакъв ред, както и в Дания, Белгия и Австрия.

В Белгия е пълно с негри, не знам за какъв ред ми говориш. Жалко, че в България не се опитваме да запазим някакъв ред.
И колкото и да е интересна Швейцария, Канада или Нова Зеландия...ще си чужд.
А в Дания данъците ще ти отрежат главата.

В Белгия е пълно с негри, не знам за какъв ред ми говориш. Жалко, че в България не се опитваме да запазим някакъв ред.
И колкото и да е интересна Швейцария, Канада или Нова Зеландия...ще си чужд.
А в Дания данъците ще ти отрежат главата.

Аз пък си мисля, че това са страни където заплатата ти позволява да живееш нормално по техните стандарти. Имам близък приятел който си отвори бар във Виена. Покани ме да работя при него като мениджър, но аз вече излязох от този бранш. Заплатата която ми предлагаше беше доста прилична, и щях да си живея нормално, въпреки високите им данъци.

В България няма как да се въдвори ред, защото хаоса е удобен за някого.

А това, че ще съм чужд ... това е само отначало, после хората стават близки. Изпитвал съм го това, и то на три кораба, с пасажери колкото населението на Асеновград ;)

преди 11 минути, martiron написа:

А това, че ще съм чужд ... това е само отначало, после хората стават близки. Изпитвал съм го това, и то на три кораба, с пасажери колкото населението на Асеновград

Не можеш да си "парашутист", трябва да уредиш нещата още от тук. А в България хаосът бил удобен, но всички като си хванем пътя и никой не иска нищо да направи - очакваш ли промяна? Какво очакваш, всъщност?
Не знам дали е само отначало, хората имат резерви към източноевропейците.
Трябва и да знаеш език. Ти знаеш ли го? Аз признавам,че френски не говоря.
Езиците са ми руски и английски.

Не можеш да си "парашутист", трябва да уредиш нещата още от тук. А в България хаосът бил удобен, но всички като си хванем пътя и никой не иска нищо да направи - очакваш ли промяна? Какво очакваш, всъщност?
Не знам дали е само отначало, хората имат резерви към източноевропейците.
Трябва и да знаеш език. Ти знаеш ли го?

Да, в предните си постове ти казах, че съм с два езика - Английски и Френски. Приятелката ми също е с тези два езика, дипломирал се счетоводител с 3 години стаж по специалността си.

Не съм парашутист, искам да завърша и тогава да отида, с образование, стаж и професия. Но не съм тъп да започна да си търся работа след като пристигна там, първо искам да си намеря работа от тук.

Спомням си преди време се беше организирал много голям протест пред парламента, който завърши с много, ама много кръв, много бити, независимо дали са жени, деца или възрастни хора. Ако не си спомняш ще се опитам да намеря репортаж. Тогава хората тук се изплашиха и всеки изказва мнението си само в къши, пред телевизора, докато цъка по джакпота на Националната Лотария и плюе всички които дават по новините.

преди 1 час, martiron написа:

...

Не знам какво очакваш да ти кажа. Ми да я закриваме България? А иначе говориш за армия и да държиш младежите по 1 година, вместо и те да избягат? Мислиш ли, че ще те приемат като свой или май винаги ще си "чужденецът"?

преди 38 минути, simtech написа:

Не знам какво очакваш да ти кажа. Ми да я закриваме България? А иначе говориш за армия и да държиш младежите по 1 година, вместо и те да избягат? Мислиш ли, че ще те приемат като свой или май винаги ще си "чужденецът"?

Аз не съм казал, че искам да ми казваш нещо. Пита ме коя е държавата, и ти казвам.

Когато умееш да се интегрираш, когато можеш да се слееш в дадена среда, хората те приемат. Всичко е въпрос за адаптация ;)

Когато умееш да се интегрираш, когато можеш да се слееш в дадена среда, хората те приемат. Всичко е въпрос за адаптация

Което означава да се обезличиш, за да се харесваш на другите. Да не си такъв какъвто си, а какъвто те смятат че е нормално.
Адаптация или конформизъм?

на 8.06.2017 г. в 0:19, simtech написа:

За лустрация да си чувал?

:)

Гониш всички до 80-ти набор и вкарваш кои - хора с никакъв опит? Кажи на шефа на билдера да го изгони и да вземе...кой, с негови опит? Защото и аз съм работил на място, където един човек беше незаменим именно заради знанията и опита си. Шефката(с  благородното име Благородна(иначе кучка и половина)) уволни този човек(защото не искаше да изпълнява капризите на началството) и назначи друг, който уж можеше и знаеше същото. Резултат - над 100 000 евро загуба за фирмата, заради знанията и опита на новоназначения. В резултат на резултата - два месеца молене на старият работник да се върне на работа и тройно повишаване на заплатата. И знаеш ли колко такива хора все още има в държавата? Да си чел новините в сайта, какви пари правят хора, знаещи да програмират на Cobol. На колко години са тези хора знаеш ли?

на 8.06.2017 г. в 2:02, Win_user написа:

Значи нищо не си разбрал от живота още... От мен да мине, ще се опитам да ти го обясня, защото явно схващаш по-бавничко. Примерно - в казармата по време на учение ротният дава заповед: "Падни!". При това си длъжен да паднеш на мястото, където си и да лежиш неподвижно, докато не ти разрешат да мръднеш. Може да лежиш и 6 часа... Нямаш право да се преместиш, независимо, че си паднал с лице върху кравешко лайно, а мравките от него ти лазят в носа и устата. Изглежда ти като извращение, нали?

Колкото и да му обясняваш никога няма да го разбере. Или, айде да не казвам никога, но няма да го разбере докато реално не му се случи. А има и опасност да му се случи и пак да не разбере. От хилядолетия се трупат знания и опит във военната сфера, Simtech седнал да обяснява на всички, какво трябва да се прави. Умник и половина.

на 8.06.2017 г. в 2:08, simtech написа:

Ротният е идиот, а ти ще чистиш с език. Ясен ли съм?

Всъщност, на военна тема ти си идиот. Ясен си.

на 8.06.2017 г. в 2:21, simtech написа:

Искам да ми се паднеш работник във фирмата, ще сложа за осветление само живачни лампи, да ти вадят очите. :D

Ти нали мразеше йерархичните структури, и ще взимаш на работа само умни колкото теб, гении? Пак ли забрави какво си писал или се правиш на интересен?

на 8.06.2017 г. в 2:21, simtech написа:

Такива не се симулират. Или ги има, или ги няма.

Експертът пак се изказа. Иди обяснявай на Алфа, Вимпел, SWAT и всичките останали подобни подразделения, че няма нужда да тренират каквито и да било сценарии. Когато се случат ще му мислят на място. Та, да ти кажа ли пак какъв си на военна тематика?

на 8.06.2017 г. в 2:38, simtech написа:

Ти грешиш. Могат да ти дадат заповед да убиваш жени и деца или да застреляш собствените си родители.

Той ли греши? Виждаш , в гръб момче, което се приближава към училищен двор пълен с деца. Виждаш, че момчето влиза в двора. Знаеш, че е опасано с експлозиви, защото през последния час си се опитвал да го откриеш. Успял си, но не можеш да направиш нищо, но имаш подчинени, които могат. Знаеш ,че това е атентатор самоубиец и след 1 минута ще се взриви сред децата. Даваш заповед момчето да бъде застреляно. Някой, който е на твоя акъл, естествено, няма да го застреля, защото това е момче. Или не даваш заповед момчето да бъде застреляно, защото деца и жени не се убиват. После ще обясняваш, ти или ония с твоя акъл, на родителите на убитите деца, защо децата им са убити.

на 8.06.2017 г. в 3:11, simtech написа:

Аз работя за себе си. :)

Да кажеш нещо за 1000 лв. заплата, когато си на 18 години. Или тогава не си бил на трудов договор. Работел си за някой, ама без  осигуровки и т.н.

на 8.06.2017 г. в 16:47, martiron написа:

Нали си родолюбец

Не е такъв. Не му ли четеш словоизлиянията. Ще хване или гората или самолета.

преди 22 часа, simtech написа:

Макаров струва 200лв и има пълнител, с който можеш да обезвредиш няколко нападателя.

И ако с този Макаров уцелиш някой случаен минувач? Защото с тийзъра това е почти невъзможно.

преди 6 минути, simtech написа:

Което означава да се обезличиш, за да се харесваш на другите. Да не си такъв какъвто си, а какъвто те смятат че е нормално.
Адаптация или конформизъм?

Не, бъркаш адаптация с обезличаване.

преди 18 минути, martiron написа:

Не, бъркаш адаптация с обезличаване

О, не..Все едно и също е. Ти да се нагаждаш към условията, вместо ти да нагодиш условията.
В природата видовете се адаптират като се нагаждат към условията.

О, не..Все едно и също е. Ти да се нагаждаш към условията, вместо ти да нагодиш условията.
В природата видовете се адаптират като се нагаждат към условията.

Човек, ти не можеш да нагодиш държанието на съседите ти, искаш да нагаждаш принципите и идеалите на цяла държава да гледат към теб и да става това което ти искаш. Съвземи се малко.

преди 20 минути, A.com написа:

Знаеш ,че това е атентатор самоубиец и след 1 минута ще се взриви сред децата.

Не ми говори за SWAT и т.н. Ти не си станал SWAT-аджия в казармата. Освен това, те знаят за какво тренират. И са там по собствено желание.
Има разлика между това да знаеш защо правиш нещо и да правиш нещо, защото някой е решил да се изгаври с теб.
Не ми говори за момчето в гръб с експлозивите. По-добре ми кажи за еничарите, които са били подучени да убиват собствените си родители. Или мислиш, че има малко случаи, в които хора под заповеди се превръщат в братоубийци?
Аз не обичам йерархии. Предпочитам да имам колеги, отколкото да ръководя. Защото когато си на едно ниво с другите - по-добре се разбирате. Можете да си делите отговорности. И всеки знае защо. Защото общото благо зависи от това.
Не ми говори за тийзъра. Знаеш, че не е сериозно. Причините са 2. Ако срещу теб тръгнат двама, сваляш единия, другия те пречуква с ножа. Циганите в циганските банди вървят по групи. Те не са сила единични - страхливи са. И знаеш, че това нещо не се пипа като цена.

преди 9 минути, martiron написа:

Човек, ти не можеш да нагодиш държанието на съседите ти, искаш да нагаждаш принципите и идеалите на цяла държава да гледат към теб и да става това което ти искаш. Съвземи се малко.

Нагаждайки се ти малко или много губиш своята идентичност.

Нагаждайки се ти малко или много губиш своята идентичност.

Ами да ти кажа за година и половина сред хора от 18 националности, 3 кораба на които съм работил и не съм изгубил идентичността си. Аз съм друг вид човек, по-лесно се адаптирам към страната в която съм. Но това явно е моя грешка, въпроса е да отстоявам принципите си тук и да тъна в мизерия ;)

преди 8 минути, simtech написа:

Знаеш ,че това е атентатор самоубиец и след 1 минута ще се взриви сред децата.

ти, виждал ли си такова нещо?

преди 6 минути, martiron написа:

Но това явно е моя грешка, въпроса е да отстоявам принципите си тук и да тъна в мизерия

Ти ми говореше за родолюбие и отстояване на принципите. А ако утре стане война, ти ще си си подвил опашката в Швейцария и едва ли ще дойдеш тук да защитаваш България. А българите кучета ги яли. С какво си по-различен от мене тогава и моят самолет?

Ти ми говореше за родолюбие и отстояване на принципите. А ако утре стане война, ти ще си си подвил опашката в Швейцария и едва ли ще дойдеш тук да защитаваш България. А българите кучета ги яли. С какво си по-различен от мене тогава и моят самолет?

С това, че аз съм защитавал винаги страната си, уважавал съм флага си, а не да плюя всеки който не е на същото мнение като мен. А ти нямаш желание да защитиш страната си и при първия страшен момент ще подвиеш опашка и ще оставиш всичко тук да мре. А аз винаги съм помагал на близките си и ми е много мъчно, че се налага да оставя родителите си, но го правя в името на децата си. Но пък никой не е казал, че като замина няма да се прибирам при всеки удобен момент.

С това, че аз съм защитавал винаги страната си, уважавал съм флага си.

А ти нямаш желание да живееш в страната си. И очакваш тя сама да се промени. Как?
Как защити страната си? И какво означава да уважаваш флага? Уважаваш парче плат, така ли?
Аз не те плюя, задавам ти въпроси. За да помислиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.