Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 7 минути, simtech написа:

Газовият пистолет не е оръжие. Дори от куче или врабче не можеш да се опазиш. А ако вятърът духа срещу теб, ти ще си тоя който ще реве.
Ако някой ме напада с брадва, за да ме убие или ми извади незаконно притежавано оръжие, аз имам правото да направя всичко възможно, за да защитя себе си и собствеността си. Защо той ще вади оръжие с намерението да ме убие, а аз нямам право да му отнемам живота, а?
Правителството ни излага, защото то е управлявано и дирижирано от мафията.
Овца можеш да наричаш някой друг, но не и мен. Аз нам какво искам, а на теб не ти харесва. Но по-добро не предложи.
А на ценности не се учи насила. Подходът там е друг.

Да ти кажа, ако някой циганин тръгне да те напада и види пистолета пред носа си, мирогледа му се променя, повярвай ми. Бил съм свидетел как човек с нож ляга на земята след навиране на пистолет в лицето.

Радвам се, че знаеш какво искаш, това няма никакъв ефект върху мен, да ти кажа. Няма как да ти предложа по-добро, защото не съм в управата и нито твоят, нито моят глас се чуват. 

Какъв е подходът в ценностите, или по-точно подходът към хората които не ги уважават?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, martiron написа:

Какъв е подходът в ценностите, или по-точно подходът към хората които не ги уважават?

Да ти кажа, газовият пистолет ако го извадиш, най-вероятно ще те пречукат. Газовите се различават от бойните и много добре се знае разликата.
Недей ми философства кой щял да заляга. Важното е кой има възпиращ ефект. Дори един Макаров със СТОП патрони е нещо много по-смислено от газова простотия.
Като не ти се чува гласа, направи така че да се чува. А не да мрънкаш тук. Иначе имаш големи мнения за казармата и ценностите, ама като трябва да ги отстояваш и да направиш така, че да има промяна си седнал да ми обясняваш как нищо не зависело от теб. Ми мри в мизерия тогава?
Какъв е подходът в ценностите? Да ти приличам на психолог? Ми ходи ги ритай в главата и корема тогава. Колкото и да наказваш няма да разберат. Ще правят нещо, за да не ги наказват, а не защото вярват в него.
А аз лично никога няма да уважа знамето. Това знаме бележи началото на второто робство на свободна България.

преди 5 минути, simtech написа:

Да ти кажа, газовият пистолет ако го извадиш, най-вероятно ще те пречукат. Газовите се различават от бойните и много добре се знае разликата.
Недей ми философства кой щял да заляга. Важното е кой има възпиращ ефект. Дори един Макаров със СТОП патрони е нещо много по-смислено от газова простотия.
Като не ти се чува гласа, направи така че да се чува. А не да мрънкаш тук. Иначе имаш големи мнения за казармата и ценностите, ама като трябва да ги отстояваш и да направиш така, че да има промяна си седнал да ми обясняваш как нищо не зависело от теб. Ми мри в мизерия тогава?
Какъв е подходът в ценностите? Да ти приличам на психолог? Ми ходи ги ритай в главата и корема тогава. Колкото и да наказваш няма да разберат. Ще правят нещо, за да не ги наказват, а не защото вярват в него.
А аз лично никога няма да уважа знамето. Това знаме бележи началото на второто робство на свободна България.

В момента в който оръжието ти е пред лицето няма значение дали е с сълзливи, стоп или ако щеш халосни патрони. Стоп патроните бяха спрени преди доста време, именно защото много хора умряха от непредпазливост, това знаеш ли го? Газовите патрони убиват на разстояние по-малко от 3 метра, а халосните на по-малко от 1 метър. Възпиращия ефект го има, но не е вечен ;)

Аз не мрънкам, ти мрънкаш. Къде видя, че аз мрънкам и за кое по-точно? Защо реши, че не отстоявам ценностите на страната. Ти си този който говори как всичко трябва да се промени, но както те попитах преди, къде са ти проявите? Или само се пише тук колко си велик, колко бързо ще избягаш, нищо, че си родолюбец, колко си добър в това което правиш(сервиза за който каза с единствена кола - твоята). Защо реши, че съм в мизерия не мога да разбера, при положение, че нито съм казвал какво работя, нито с какво заплащане съм ... Ти ми казваш, че подходът е друг, затова реших, че имаш нещо в предвид и затова те питам какъв е правилния начин да се възпитат тези хора, според теб? Първото знаме по-добре ли е, с избиването на българите, като в Батак, например?

преди 52 минути, martiron написа:

В момента в който оръжието ти е пред лицето няма значение дали е с сълзливи, стоп или ако щеш халосни патрони

Голямо значение има. А ще ме извиняваш, щом на 30 имаш време да учиш в университета...
А ти..не смяташ, че нещо трябва да се промени..Цветя и рози е животът в България...
Сервиз..Аз коли не правя, освен моята. Не знам за какъв сервиз с една кола говориш...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 16 минути, simtech написа:

Голямо значение има. А ще ме извиняваш, щом на 30 имаш време да учиш в университета...
А ти..не смяташ, че нещо трябва да се промени..Цветя и рози е животът в България...
Сервиз..Аз коли не правя, освен моята. Не знам за какъв сервиз с една кола говориш...

Ами в предните ти постове казваш, че си с висше образование, че си добре изучен, но не работиш за някой друг. Колегите ти казаха, че ако работиш за себе си няма да ти остава време да пишеш ей така по форумите. Едно просто ЕТ сам управлява фирмата, а не да виси ей така по форумите и да се жалва на другите какво трябвало да му позволят. Не съм казвал, че не трябва да се променя, но знам, че и да кажа, и да направя смисъл няма да има, защото положението в което се намираме е удобно на някого. Но пък аз си завършвам и се махам от тук, няма смисъл да работя на 100% а да ми омаловажават труда. И не се махам, защото не обичам България, а защото не искам децата ми да растат сред изроди и да се притеснявам за тях всеки ден.

преди 5 минути, martiron написа:

Но пък аз си завършвам и се махам от тук,

Браво! Родолюбец!

преди 4 минути, simtech написа:

Браво! Родолюбец!

От всичко което написах само това ли видя? Аз поне съм готов да защитавам своето, а не да чакам самолети дето ще ме изнасят от страната. После пак ми разправяй, че си мъж ;)

преди 7 минути, martiron написа:

От всичко което написах само това ли видя? Аз поне съм готов да защитавам своето, а не да чакам самолети дето ще ме изнасят от страната. После пак ми разправяй, че си мъж ;)

Как защитаваш своето като подвиваш опашка, докато аз се опитвам да развивам дейност?
А ти сигурно ще заминеш със семейната ладичка в така милееният заПАД? Няма да е самолет?

Как защитаваш своето като подвиваш опашка, докато аз се опитвам да развивам дейност?
А ти сигурно ще заминеш със семейната ладичка в така милееният заПАД? Няма да е самолет?

О, не, бъркаш. Пробвал съм да развия нещо тук, сам. Опитал съм се, видял съм, че когато бъркаш в джоба на грешния човек получаваш главоболия по един или друг начин начин - дали по законен или незаконен начин. Нещо, което вероятно все още не си изпитал, но което ще изпиташ когато се опиташ да развиеш бизнес сам, колкото и да е голям. Не разправям на всички как съм най-добрия, най-важния и други подобни неща които виждам в постовете ти от няколко дни, а дефакто да искам пари от мама всяка сутрин. Каква е дейността която развиваш, въпросния "сервиз" ли? До какво ниво си го развил, какво текучество на клиентела имаш, че си позволяваш да наричаш себе си нещо повече от другите?

Може да замина и с Ладата, какъв е проблема? Поне там ще е атракция, защото хората не са виждали такава кола.

преди 8 минути, martiron написа:

,,,

Да резюмирам...
Ти си:
- родолюбец
- радетел да слагаме сърце на българския флаг и химн
- но не харесваш българия
- всички тук са идиоти и не искаш децата ти да растат всред такива
- за това бягаш в чужбина, за да покажеш колко държиш на България
- междувременно можеш повече от мен
- всичко ни било наред
- ама нищо не ни било наред и не можеш нищо да развиеш
- всички се подиграват с труда ти
- за това отиваш зад граница
Правилно ли е резюмето?
И знаеш ли к'во. Аз обичам да се правя на важен тук, но това никак не означава, че съм глупав или безочлив в живота.
И още нещо.. Иска ми се да не се налага да отиваме на гурбет на чужди господари, да им работим за жълти стотинки тоива, което те не искат. Някъде далеч и сами.
Иска ми се да се гордеем с една  България, която е представена международно като държава, твърдо отстояваща принципите си, пазеща националният си суверенитет....
Никога няма да се оправим и няма да нищо хубаво да стане, ако не започнат да ни уважават.

Да резюмирам...
Ти си:
- родолюбец
- радетел да слагаме сърце на българския флаг и химн
- но не харесваш българия
- всички тук са идиоти и не искаш децата ти да растат всред такива
- за това бягаш в чужбина, за да покажеш колко държиш на България
- междувременно можеш повече от мен
- всичко ни било наред
- ама нищо не ни било наред и не можеш нищо да развиеш
- всички се подиграват с труда ти
- за това отиваш зад граница
Правилно ли е резюмето?

Не, не е правилно. По принцип не се занимавам да обяснявам на човек който иска да се заяжда, но за теб ще направя изключение.

1. Обичам страната с всичките й красоти - гори, планини, море ...

2. Уважавам ценностите, флага и героите които са загинали за да мога днес да говоря Български Език и да бъда в свободна страна.

3. Не харесвам начина по който се управлява България.

4. Не съм казвал, че всички са идиоти, това е твое твърдение. Пак ти казвам, няма нужда да ми слагаш думи в устата, имам достатъчно в речника си. Не искам децата ми да растат сред деца на наркомани, алкохолици и примадони, за които най-голямата болка е, че им се е счупил телефона или, че не са получили достатъчно харесвания на дадена публикация или снимка. Искам децата ми да растат в нормална страна и да бъдат научени кое е правилно и кое не, а не всичко да им бъде дадено на готово.

5. Не бягам, обмислям да работя и живея извън България поради две причини - едната я описах в горната точка, а другата е, че не мисля, че тук зачитат труда ми колкото е нужно.

6. Не съм казвал, че мога повече от теб, казах ти, че не се хваля какво мога и какво не. Ти си този който казва, че никой друг не разбира, никой друг не може, а само ти.

7. Не съм казвал, че всичко ни е наред, България умира. Част от проблема са хората които я управляват, а другата част от проблема са хората които се съгласяват с това управление, защото не разбират, че силата им е единството.

8. Чак подиграват не.

9. Мисля, че вече поясних защо искам да отида в чужбина, няма смисъл да го пиша пак.

преди 1 час, martiron написа:

7. Не съм казвал, че всичко ни е наред, България умира. Част от проблема са хората които я управляват, а другата част от проблема са хората които се съгласяват с това управление, защото не разбират, че силата им е единството.

БЪЛГАРИЯ умира, защото повечето си хващат шапката за по-лесно.
Ако си мислиш, че в чужбина не са наркомани, зомбирани във фейсбук и материалисти, значи нещо жестоко се бъркаш.
Не знам дали имаш деца, но нормална среда няма да намериш. Европа се напълни с бежанци и талибани.
Ще ти кажа една проста истина, която разбрах, говорейки 2 чужди езика, които ми дават възможност за избор, ако искам да замина. Много от западна европа идват в България, защото там се е напълнило с негри. В Англия цели градове където белите са малцинство. Западна Европа не е това, което беше. Имам приятели, отишли да работят там. Върнаха се излъгани. Излъгани не от ТУРСКИ посредници, а директно от немците.
Истини ти говоря. В западна европа става все по-малко привлекателно за нас.
И 2 минути за размисъла. В Англия курветините са по с 1 аборт на 14 години. Говорим за чистокръвните англичанки, не негърките. В Англия чакаш средно 3 седмици, за да можеш да си уговориш посещение при общопрактикуващ лекар. Здравната система е в скрита криза, няма кадри които да работят. Тия работи можеш да ги гугълнеш. Не те лъжа.

БЪЛГАРИЯ умира, защото повечето си хващат шапката за по-лесно.
Ако си мислиш, че в чужбина не са наркомани, зомбирани във фейсбук и материалисти, значи нещо жестоко се бъркаш.
Не знам дали имаш деца, но нормална среда няма да намериш. Европа се напълни с бежанци и талибани.
Ще ти кажа една проста истина, която разбрах, говорейки 2 чужди езика, които ми дават възможност за избор, ако искам да замина. Много от западна европа идват в България, защото там се е напълнило с негри. В Англия цели градове където белите са малцинство.

Не навсякъде са наркомани, зомбирани и т.н. Има страни които имат строги закони които хората спазват, защото иначе биват жестоко санкционирани. Тези същите места не приемат хора от други държави които ще бъдат на тяхна издръжка, а искат хора които са с образование и с желание да работят като хората и да си изкарват достатъчно за да живеят нормално.

Не, нямам деца все още, но пък и не съм казвал, че искам да ходя в Европа. За мен, това е една сбирщина на бежанци които всеки толерира, а те самите си правят каквото искат. Хубавото е, че страната в която искам да отида и правя всичко възможно да отида не е в Европа ;) Смея да кажа, че съм видял доста места, и съм избрал най-добрата за мен страна.

Пък ти си говори двата езика(аз също съм с два, ако това е критерии за теб) под колата докато вашите ти плащат сметката за ток. После пак влизай тук и разправяй колко си голям и как си развиваш "дейност".

Англия, и по-точно Лондон се състои от хора които са от всяка друга страна, но не и от Англия. Там има какви ли не ... 

преди 11 минути, martiron написа:

Не навсякъде са наркомани, зомбирани и т.н. Има страни които имат строги закони които хората спазват, защото иначе биват жестоко санкционирани. Тези същите места не приемат хора от други държави които ще бъдат на тяхна издръжка, а искат хора които са с образование и с желание да работят като хората и да си изкарват достатъчно за да живеят нормално.

В момента не се заяждам. Не го прави и ти. Навсякъде в ЕС се напълни с талибани и негри, някакво безумие. Кажи ми, моля ти се, коя е тази обетована земя, където хората спазват закони строги, иначе жестоко биват санкционирани и ги няма всякакви емигранти, които да смучат от системата и да създават гета??
Германия? Франция? Италия? Великобритания? Швеция? Норвегия? Австрия? Унгария? А може би в Латвия или Полша?

преди 1 час, martiron написа:

В момента в който оръжието ти е пред лицето няма значение дали е с сълзливи, стоп или ако щеш халосни патрони. Стоп патроните бяха спрени преди доста време, именно защото много хора умряха от непредпазливост, това знаеш ли го? Газовите патрони убиват на разстояние по-малко от 3 метра, а халосните на по-малко от 1 метър.

Колега, тук грешиш малко. За стоп-патроните на бойното оръжие съм съгласен. При тях проектилът представлява текстилна торбичка, напълнена с дребни сачми. Действително на разстояние под 1 метър може да предизвика летални травми, ако попадне в определени области. Но газовите са... въздух под налягане :) Тествал съм върху себе си и трите вида - кафяви (капсаицин), сини (CN, .т.е. хлорацетофенон) и жълти (CS, ортохлорбензилмалондинитрил). Действат само последните (които, между другото, са и най-евтини). От сините ефекта е като да поемеш дълбоко дим от пура. Кафявите нямат никакъв ефект. Защото активната съставка, oleum capsaicinum, изгаря в момента на изстрела. Докато при другите два вида сублимира и след това парите кондензират по кожата под форма на кристалчета, които течащите от очите сълзи разтварят. Веднъж, за да демонстрирам на един познат, че няма ефект от патроните с капсаицин го накарах да ме застреля в лицето. Но него го беше страх, затова се наложи аз сам да си изстрелям целия пълнител (8 патрона, 9 мм) в лицето с протегната ръка. Е, със затворени очи, разбира се, все пак изгарящите частички барут удрят неприятно и биха могли да увредят ретината. И - нищо. Дори не ми бяха насълзени очите, като ги отворих...

А Симчо, като е толкова страхлив и е в същото време такъв успешен бизнесмен, да си купи Тайзър :) Продава се свободно, струва "само" 800 лева, една глава с комплект игли и проводници е 80 лева... Което за неговата фирма е нищо, предполагам ;) И действа безотказно - стопиращият му ефект е по-добър от .45 ACP или .44 Magnum. В над 90% от случаите застреляният с Тайзър губи съзнание и се срутва мигновено.

Симо е патрон ве. Той си има охрана и не се занимава с оръжия.  :)

преди 7 минути, Win_user написа:

А Симчо, като е толкова страхлив и е в същото време такъв успешен бизнесмен, да си купи Тайзър 

Макаров струва 200лв и има пълнител, с който можеш да обезвредиш няколко нападателя. Тайзърът сам виж за колко време се презарежда.  А патроните са по-евтини от консуматива за тайзъра. И недай си...онзи има някакъв сърдечен проблем и се гътне от сърдечен удар, пак ще те съдят за непредумишлено убийство по нашите закони. Не било неизбежна самоотбрана.

преди 8 минути, simtech написа:

Макаров струва 200лв и има пълнител, с който можеш да обезвредиш няколко нападателя. Тайзърът сам виж за колко време се презарежда.  А патроните са по-евтини от консуматива за тайзъра. И недай си...онзи има някакъв сърдечен проблем и се гътне от сърдечен удар, пак ще те съдят за непредумишлено убийство по нашите закони. Не било неизбежна самоотбрана.

Не бой се. Тайзъри са тествани дори върху хора с пейсмейкъри. Гарантирано не нарушават сърдечната дейност. А ти нали си голям бизнесмен, 1000 лева разход ли те плашат? :D Или си мислиш, че като застреляш някого с Макаров (ако изобщо го улучиш, щото хабер си нямаш какъв откат има ПМ), няма да те съдят за убийство?

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 5 минути, Win_user написа:

А ти нали си голям бизнесмен...

Но не съм тъп. А работещ за себе си не знам колко голям бизнесмен се води. Ти ми кажи.

Tи някога виждал ли си макаров? Знаеш ли, че от 10 метра не можеш и слон да уцелиш с него? Макаровия го раздаваха като реквизит, щото общо взето за друго не става.

преди 6 минути, язе написа:

Tи някога виждал ли си макаров? Знаеш ли, че от 10 метра не можеш и слон да уцелиш с него? Макаровия го раздаваха като реквизит, щото общо взето за друго не става.

Виждал съм. За самозащита е достатъчен. На който не му харесва - има алтернативи.

Но не съм тъп. А работещ за себе си не знам колко голям бизнесмен се води. Ти ми кажи.

Е, чакай бе... Преди две страници разправяше как си щял да назначаваш само служители, ходили в казарма, за да се гавриш с тях... Сега стана "работещ за себе си". Ако още малко те понатисна, май ще си признаеш, че работиш колкото да си изкараш пари за едно кафе на ден :D

преди 6 минути, simtech написа:

Виждал съм. За самозащита е достатъчен. На който не му харесва - има алтернативи.

То само с гледане ако ставаше, кучето щеше да е касапин...:lol6:С едно оръжие не си ли изстрелял боеприпаси с общо тегло, равно поне на твоето, не можеш да кажеш, че го владееш.

преди 26 минути, Win_user написа:

То само с гледане ако ставаше, кучето щеше да е касапин...

За това има стрелбища!

преди 26 минути, Win_user написа:

. Сега стана "работещ за себе си". Ако още малко те понатисна, май ще си признаеш, че работиш колкото да си изкараш пари за едно кафе на ден

За пари не обичам да говоря. От отдавна пиша, че работя за себе си, защото в България ако работиш за друг няма да го прокопсаш.

преди 27 минути, Win_user написа:

.С едно оръжие не си ли изстрелял боеприпаси с общо тегло, равно поне на твоето, не можеш да кажеш, че го владееш.

Не се и съмнявам, че ти с калашника си изтрелял поне 1 тон патрони.

преди 2 часа, Win_user написа:

То само с гледане ако ставаше, кучето щеше да е касапин...:lol6:С едно оръжие не си ли изстрелял боеприпаси с общо тегло, равно поне на твоето, не можеш да кажеш, че го владееш.

Лично аз се хванах на бас с един колега, че с въздушната му пушка ще нацеля цел от  двайсетина метра от първия път. Успях и незнайно защо всички останаха изненадани. Да, ходил съм 2-3 пъти на спортна стрелба, но не продължих. А и там им нацелих мишените от няколко изстрела и то в черната точка. За военното и казармата да не говорим, макар че там съм стрелял пак пъти, броящи се на пръстите на ръката ми. Просто някои го умеят( като мен). Други като Симтеч и теглото си да изстрелят, все ще са си...да не го обидя нещо...няма да кажа нищо.

И сега съм готов да се хвана на бас с всеки, че ще бъда по-точен от него при стрелба с каквои да е оръжие, стига да не е разцентровано умишлено. както съм готов да се хвана на бас в всеки, че ще го бия на някой симулатор. Е, второто не гарантирам на 100%, но на 80.  И още един бас да заформя. Ще отида на работата, която работи всеки и ще съм по-добър от него за нула врема :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 7 часа, simtech написа:

В момента не се заяждам. Не го прави и ти. Навсякъде в ЕС се напълни с талибани и негри, някакво безумие. Кажи ми, моля ти се, коя е тази обетована земя, където хората спазват закони строги, иначе жестоко биват санкционирани и ги няма всякакви емигранти, които да смучат от системата и да създават гета??
Германия? Франция? Италия? Великобритания? Швеция? Норвегия? Австрия? Унгария? А може би в Латвия или Полша?

Добро утро,

Не се заяждам, изобщо даже. Една от най-проспериращите страни е, но ще те оставя ти сам да се сетиш ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.