Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 7 минути, simtech написа:

Не, няма. Защото ще си хвана багажа. Армията не стои по границите вече - да стреля всеки, който иска да избяга.
Значи пари нямаш! Е, аз не искам цял живот да съм беден бачкатор, който работи за да може другите да ядат трюфели и да карат ферарита.

Браво на теб. Допрочети горния ми пост, дето редактирах. На времето нямаше как да бягаме, макар да искахме. И армия нямаше, щото това бе деветдесетте. Пак ти казвам, бъркате поколенията вие, по-младите и особено ония, дето са още по-млади от теб!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, bildera_ написа:

Браво на теб. Допрочети горния ми пост, дето редактирах. На времето нямаше как да бягаме, макар да искахме. И армия нямаше, щото това бе деветдесетте. Пак ти казвам, бъркате поколенията вие, по-младите и особено ония, дето са още по-млади от теб!

Всички до 80-ти набор са виновни. Не са били деца, значи са виновни. Нашето поколение трябва да прави чистка при всички до 80-ти набор. Вие не сте имали къде да бягате, но и на моето поколение детството му е минало в мизерията и помията. Ние дори нямаме щастливи спомени от детството си.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И да, мислиш ли, че мен не ме е яд на тарикатите от моето поколение? Яд ме е , щото тогава всичко стваше с връзки и пари. Днес не е точно така. Умен си, имаш шанс да си намериш по-добра работа или дори да пробваш нещо свое. Дори пари на заем може да намериш. Навремето през деветдесетте, нито мама и тате имаха пари, нито банките даваха. Банките почнаха да дават едва около 2010 година или около тоя период. Ама ние вече гонехме четиридесетте :) Представи си какво прецакване. А ти сега се оплакваш. Умен ли си? Да. Тогава действай! Имаш годинки пред теб, казармата не ти е "навредила"...защо се оплакваш изобщо?

преди 6 минути, simtech написа:

Всички до 80-ти набор са виновни. Не са били деца, значи са виновни. Нашето поколение трябва да прави чистка при всички до 80-ти набор. Вие не сте имали къде да бягате, но и на моето поколение детството му е минало в мизерията и помията. Ние дори нямаме щастливи спомени от детството си.

Виж кво. Аз завърших 1997-ма висшето си. Схващаш ли изобщо за какво ти говоря? Що, ти като бе студент, сам ли решаваше нещата? Що се отнася до детството ми, то бе прекрасно по време на комунизма! Съжалявам, че твоето детство е минало по време на капитализма, който толкова много харесвате!

преди 16 минути, bildera_ написа:

Съжалявам, че твоето детство е минало по време на капитализма, който толкова много харесвате!

...да бе.. аз съм голям "фен" на робовладелческият изкривен "капитализъм" у нас!?

преди 25 минути, bildera_ написа:

защо се оплакваш изобщо?

Негодувам заради исканията на някои да губят по 1-2 години от живота на младежите без причина.
А ти като си бил 25 годишен, излязъл от университета си могъл да протестираш?

преди 27 минути, simtech написа:

...да бе.. аз съм голям "фен" на робовладелческият изкривен "капитализъм" у нас!?

Негодувам заради исканията на някои да губят по 1-2 години от живота на младежите без причина.
А ти като си бил 25 годишен, излязъл от университета си могъл да протестираш?

Ами...аз с моите протести съм и до днес. Дори вчера( май вече стана оня ден така, като гледам часа),. се карах с шефа си за заплати и за работа, щото се подигравеа с нас, вдигайки ни заплатите с 40-50 лева, а на някои с 0 и обещавайки им другия месец. Това за десетина години, смятай! Та и досега си се съпротивлявам, за разлика от такива колеги като от твоето поколение, дето и думичка не продумват. Реално през 1997-ма аз имах план, като всеки млад човек. До 30 обаче разбрах, че без подкрепа от никъде няма как. Няма подкрепа от роднини и познати, няма и подкрепа от банки. Вярвай ми, ако банките ми бяха дали десетина хиляди примерно, нямаше сега да ти пиша такива неща! Да, имаше хора, дето тате или мама даваха и успяха да направят нещо. Банки нямаше, пак ти казвам. Банките тогава раздаваха по милиони, ама не на такива като мен, а на съвсем други хора. Банките почнаха да раздават, когато никой нищо не можеше да направи с мижавите им пари. Когато трябваше да дават, те не даваха. След това просто дадоха да си оправиш дограмата или да си купиш нова кола. Е така се крадат пари. Някои хора и до днес изплащат дограмите на други хора, примерно един мой колега набор 1970. Има още 2 годни да изплаща дограмата на един друг мой бивш колега, дето за осми път бе хванат с алкохол зад волана, ама тоя път блъсна мотопедист. Те такива ми ти работи. Смятай де са парите и кой крал и краде. 

Симтеч, кажи ми за друг, дето мой набор в тоя форум и дето пише като мен. Мижитурки тук всякакви. Точно пък мен да обвиняваш...че си мълча...ами аз съм поне с 3-4 бана за година :)

Очаквам следващия бан. Предложих им вечен, ама не искат. Да ги ...

Е в тая фирма, дето работя, съм единствения, дето прави стачки. Ей така, понеже бях и съм на по-висок ръководен пост, решавам да стачкувам и го правя. Всички други мижетурки не смеят, ама мен ми дреме на оная работа, щото хляба им зависи от мен. Ей утре да реша да спра работа и фирмата вече никаква я няма. ей затова ги е страх капиталистите. Страх ги е да не прекалят и се опитват да омекотят нещата. Лошото е, че човек няма нерви безкрай и в един момент свършват!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 6 часа, sound написа:

Както и да го въртите наборна служба няма да има - пък желанието ви за такава клони към някаква извратеност. 

Извратеност и нормалност, доста се пообъркаха напоследък. А мъжа е войн в същността си, колкото и да му омеква китката. И гейовете постоянно се стремят да завоюват... нови територии. Защото човек има само това, за което е воювал. Правата не правят изключение- имаш ги  дотолкова, доколкото си воювал за тях. В тази война, както във всяка друга- няма правила...

преди 3 часа, язе написа:

А мъжа е войн в същността си, колкото и да му омеква китката.

Човекът не е животно и не е войн. Бие се за да се защити или поради алчност.

А ти в този случай как би се определил, понеже ако стане военно положение бягаш със самолет, който най-вероятно няма да получи разершение, пък и няма да има желание да каца?

преди 7 часа, язе написа:

.....

И какво искате да извоювате толкова, че голям зор и други да въвлечете в борбата си?

преди 4 часа, martiron написа:

А ти в този случай как би се определил, понеже ако стане военно положение бягаш със самолет, който най-вероятно няма да получи разершение, пък и няма да има желание да каца?

При настъпване на военно положение, първото което правят останалите държави е да пратят самолети чрез посолствата да си приберат гражданите. Моето гражданство е двойно, което най-вероятно ти обяснява защо аз няма да отида в казарма и защо ще дойде да ме прибере самолета и ако поискам - ще се кача.
За това и мога да покажа среден пръст на българското правителство.

преди 12 минути, simtech написа:

При настъпване на военно положение, първото което правят останалите държави е да пратят самолети чрез посолствата да си приберат гражданите. Моето гражданство е двойно, което най-вероятно ти обяснява защо аз няма да отида в казарма и защо ще дойде да ме прибере самолета и ако поискам - ще се кача.
За това и мога да покажа среден пръст на българското правителство.

Ами след като имаш право на избор с това двойно гражданство и това правителство не ти харесва, защо не се качиш още сега?

преди 7 минути, martiron написа:

Ами след като имаш право на избор с това двойно гражданство и това правителство не ти харесва, защо не се качиш още сега?

Защото се чувствам повече българин,  но вече се замислям какви ползи ми носи това и какви негативи.
Защото честта си е чест, родолюбието си е родолюбие, ама децата искат да ядат, а аз искам да си купя хубав дом.
Ако ме накарат да защитавам мафиотите в парламента, аз автомата ще го обърна срещу тях. Негодници.
Аз искам да либерализират притежанието на оръжие. И искам да се стреля на месо всеки, който незаконно пресече границата.
България има ли държава и граници въобще, как мислиш? Циганите нападат с моторни резачки пенсионери, а уж "бежанци" минават свободно границите. Като разграден двор сме. И ако дойдат терористи, това е защото сами сме ги пуснали. Безхаберни са българите, поне тия в управлението.
Та, за оръжието. Като искат да имам отговорности, да либерализират притежанието. Да мога да го имам и да го използвам за да защитя себе си и имота си, без да се оправдавам и почти сигурно да ме затворят за "превишаване пределите на самоотбраната". Нападнат ли те с оръжие или те нападнат в група без оръжие, трябва да имаш право да използваш оръжие.

Защото се чувствам повече българин,  но вече се замислям какви ползи ми носи това и какви негативи.
Защото честта си е чест, родолюбието си е родолюбие, ама децата искат да ядат, а аз искам да си купя хубав дом.
Ако ме накарат да защитавам мафиотите в парламента, аз автомата ще го обърна срещу тях. Негодници.

То няма как да кажеш "Ъъъ, вижте кво. Тия ги избивайте, ама другото не го пипайте."

Точно с мненията които видях при разговора си с теб мисля, че ти не си родолюбец, на си българин, именно защото ако нещо стане, ти самия няма да искаш да защитиш своето, а ще се качиш на самолета и другото нека го взимат. След като не си доволен от това което се случва в страната ни, какви са изявите ти, официални обръщения, нещо ... ? Или само си чешем пръстите тук? 

преди 20 минути, martiron написа:

Точно с мненията които видях при разговора си с теб мисля, че ти не си родолюбец, на си българин, именно защото ако нещо стане, ти самия няма да искаш да защитиш своето, а ще се качиш на самолета и другото нека го взимат. След като не си доволен от това което се случва в страната ни, какви са изявите ти, официални обръщения, нещо ... ? Или само си чешем пръстите тук? 

Родолюбец не мога да бъда, като в дъното на душата си мразя рода на тия, които управляват. Да ги обесят малко ще им бъде.
А ако искат от мен да пазя България, да либерализират притежанието на оръжие. И да почнат да стрелят нелегално преминаващите през границата ни бецанци-терористи.
Лично аз никога няма да подкрепя казармата. Всеки си мисли, че тя е длъжна да има някакви възпитателни функции, щяла да реши проблема с меките китки, щяла да реши проблема с придирчивите мъжленца и какво ли не друго. Това са нагли лъжи.
Аз бих отишъл и си мисля да запиша курс по стрелба. Но защо ми е, след като нямам оръжие и няма да мога да си купя законно?
И ако днес всички младежи са меки китки, то всички девойки са кифли. И на тях им трябва да ги изпънат на нивата, че са станали придирчиви глезли.
По-рано бях цитирал текст на една такава глезла, която все реве недоебана че нямало мъже. Ама освен мъже и жени трябва да има, а не кифли.
Значи според повечето хора е ОК жените да са глезли вече и да ходят по моловете, а мъжете 2 години да ядат помия и да ги ритат в главата и корема. Пак ще ти цитирам изказване на някаква кифла, която се има за велика. Ето такива хора с техните тъпотии ме побъркват. Ако мразя нещо най-много, то това е невежеството....

Цитат

Ранно ставане, ранно лягане, точно определено време за хранене. Ядеш, каквото има, ако не - не ядеш изобщо. Ако си гладен и храната не стига, защото по-старите вече са я изяли, ядеш остатъците. Така се е родил и прословутият кекс с люти чушки - единствените неща, останали на войниците от свижданията с роднините.

Наказания. Заслужени или не е друг въпрос. При неизпълнение на дадена задача, едно от честите наказания е било чистене на пода в кенефите с четка за зъби... Звучи доста зле, но всъщност казват, че тази работа се вършела за два часа и после си почиваш, докато другите ги юркали навън. Та някои направо са си умирали да им се падне да мият кенефите. Адаптивност - нали ви казах!

Гадни условия, мизерия, много хора в една стая. Казармата е била изпитание за младите момчета, или "жребчета", нещо като проверка – кой ще издържи, кой е най-силният?

Здрава дисциплина, учене, физически упражнения и много практическа работа. Мъжете, минали през казарма могат да се оправят сами в живота. Научени са да чистят, готвят, перат и шият. Там няма мама да ги изглади, облече и нахрани. Няма и тати да ги защити от по-големите. Длъжни са да оцелеят. САМИ.

Много хора - много мнения, но всички, които попитах "На какво ви научи казармата ?" отговарят - "На дисциплина и самостоятелност."

А това е нещото, което липсва на днешния мъж.

От една блондинка ...

Една от най-големите глупости на демокрацията е отмяната на задължителната казарма. Казарма трябва да има. Задължителна. Ако не две години, то поне 6 месеца или дори 3. Но момчетата след 12-ти клас трябва да ги хващат и да ги научат как да бъдат мъже. Как се държи оръжие. Как се оцелява в най-тежките условия. Как се издържа на студ и глад, без мрънкане в името на някоя кауза. И най-вече - как да се пуснат от дългите поли на мама.

Съжалявам, мамини синчета, обаче вие си плачете за казарма. И то някоя доста по-строга, в която да изкоренят наложената и пропита вече във вас метросексуалност, позьорщина, разглезеност и поведение на малки ку*ви с много претенции.

Защото вие сте на път да погубите българския мъж!

Трябва да се научите да бъдете мъже... поне наполовина истински, колкото са били бащите и дядовците ни.

Сигурно като съм мъж, трябва да търпя да ме бият в главата с тръба без да мрънкам и да ям лайната от тоалетната без проблеми, па недай си имам претенции какво ще си ям за вечеря - вече съм метросексуален педал.

Родолюбец не мога да бъда, като в дъното на душата си мразя рода на тия, които управляват. Да ги обесят малко ще им бъде.
А ако искат от мен да пазя България, да либерализират притежанието на оръжие. И да почнат да стрелят нелегално преминаващите през границата ни бецанци-терористи.
Лично аз никога няма да подкрепя казармата. Всеки си мисли, че тя е длъжна да има някакви възпитателни функции, щяла да реши проблема с меките китки, щяла да реши проблема с придирчивите мъжленца и какво ли не друго. Това са нагли лъжи.
Аз бих отишъл и си мисля да запиша курс по стрелба. Но защо ми е, след като нямам оръжие и няма да мога да си купя законно?
И ако днес всички младежи са меки китки, то всички девойки са кифли. И на тях им трябва да ги изпънат на нивата, че са станали придирчиви глезли.

Родолюбието се изразява в това да обичаш страната си, заедно с всичките й красоти - гори, планини, морета ... Ти смесваш нещата, откъдето излиза и първата част на коментара ти.

Имам приятелка която тренира спортна стрелба от доста време и е много голям фен на тема оръжия. Ходил съм в тях на гости, по-заредено е от стрелбище, и то с огнестрелни оръжия. Изкарай си курса, ако искаш се запиши за Лична Охрана и ще ти дадат оръжие ;)

Разказваха ми какво е било по времето, когато Тодор Живков се е опитвал да изсели турците от България(тук колегите ще ме коригират ако греша). Казал им е или да приемат български имена, или да си ходят в Турция. Последвали са кадри как хората застрелват животните си, защото не могат да минат с тях през границата, как оставят покъщнината си тук, защото не могат да я внесат в Турция. Тогава света ни е сочил с пръст и е казвал "Вижте ги какво правят с малцинствата си!"

Сега ако ние като вход на ЕС започнем да избиваме(по твое мнение) влезлите бежанци, независимо дали са нелегални или не какво ще кажат за нас? Как ще се развият нещата според теб?

На мен също не ми харесва хора които са свикнали с живота в джунглата да обикалят улиците на града от който съм(слава Богу в Русе ги няма), но такова е положението. Дали ги пускат на Турската граница, не знам, но си мисля, че да.

И не, тук грешиш, че днес всички млади хора са меки китки, винаги има изключение.

Айде стига толкова засега, че все още съм на работа ;)

преди 9 минути, martiron написа:

Изкарай си курса, ако искаш се запиши за Лична Охрана и ще ти дадат оръжие

Не ми пука какво щяло да стане ако стреляме бежанци, преминали нелегално границата. Защото нищо не правим и се държим като меки китки, те идват тук, правят каквото си искат и си вдигат бунтове, палят, трошат. А всред тях има терористи. Преминали през границата нелегално - стрелба.
Да съм бил минал курса и да съм се записал лична охрана?! Аз не искам да съм лична охрана. Защо в САЩ дори непълнолетни могат да имат оръжие бе?
Вижте какво правят с малцинствата щели да викат? Защото в България има все повече путьовци, които не могат да вземат решение, без да им го издиктува ЕСПЧ и Хелзинския комитет, за това го докарахме до това цигански банди да тероризират селата.
Нямам ли оръжие, докато мафиотите имат, пръста не си мърдам. Поне като имаме оръжия, ще разчистим мафиотите сами. Тук е Дивия запад на Европа. Нямам право да имам оръжие просто така, за да се пазя, а искат от мен да пазя страната.
Родолюбие? Не горите, планините и реките правят една страна, а ХОРАТА и ПРАВИТЕЛСТВОТО.

преди 2 часа, sound написа:

И какво искате да извоювате толкова, че голям зор и други да въвлечете в борбата си?

Kвото докопаме мен... се е келепир.  :) Пък тя работата не е само за извоюване, ами и за отбрана дет се вика... да си пазим задниците. Е да, ясно е че ще има и против "борбата ни"- едни мъжаги, дето обичат да акат навътре, в превантивна борба с хемороидите. Глей са кво стана- пак борба.  :)

Аха - значи няма какво да извоювате. Отбрана било, добре - и от кого ще си пазим задниците? 

преди 1 час, sound написа:

Аха - значи няма какво да извоювате. Отбрана било, добре - и от кого ще си пазим задниците? 

как от кого бе пич? А другой джигит?  :)

преди 20 часа, simtech написа:

Доказателства? Не, просто образовано предположение.

Ако приема, че си отговорил на това:

преди 21 часа, simtech написа:

Аз знам, че повечето днес ще си хванат пътя и ще оставят пенсионерите, които гласуват само за БСП и циганите да измират от ракетния обстрел.

A.com:

Цитат

Доказателства, или просто знаеш?

То отговорът ти "Аз знам" не е предположение.

Всякакви хора не искам. Чалгарите на мен са ми много ниско в очите и те са част от проблема, не от решението, макар и симптом на една загниваща държавност.

Нали знаеш, че монетата има две страни. Те за теб са ти ниско в очите, ти на тях, може би, си им ниско в очите. А народът е казал, че една птичка пролет не прави.

Мисля, че ясно казах. Неща, които не можеш да платиш с пари? Кои, кажи ми? Загубеното време? Простотията? Да, загубените години от живота си, през които можеш да се развиваш професионално и да извадиш пари, да направиш планое - тях не можеш да ги платиш с пари!

Да си спомняш историята с кондотиерите? Да си спомняш God, Country, Family? За човек, който "мрази" родината си, няма да ме разбереш.

Ние си говорим как да предпазим децата. Казармата не е нужна, за това можем да ги предпазим от простотията й. Аргументът че с пресичане на улицата може да те блъснат не е валиден. Без казарма никой не е умрял, както се вижда - още живея.

Най-лесният начин да ги предпазим е като ги научим. Казармата е нужна и не е простотия. Аргументът си е валиден, защото това е самата истина. Познавам човек, който не отиде в казарма и докато трябваше да е там, го блъсна влак. Но, аз не изтъквам това, като основание да се ходи в казарма. Ти правиш точно обратното - има пострадали и умрели в казармата => нямаме нужда от нея, да се закрива. Като ти дам подобни примери, но не от казармата, - не били валидни. За пореден път да ти напиша - мери с еднакъв аршин.

Някаква извадка колко лица са починали и инвалидизирани, станали са наркомани, извършили са тежко престъпление, докато са били на възраст, в която е трябвало да бъдат в казармата имаш ли? За последните 20 години. Ще се сетиш защо те питам, макар че такива алтернативни реалности не са "особено полезни". Ама ти много ги обичаш.

"Gripen", преведено на английски е "griffin", което в директен превод означава "Грифон". Ограмоти се?

Относно авиация ти трябва да се ограмотяваш, не аз. Може и директен превод от шведски да дадеш. Самолетът навсякъде е познат и представян като Gripen(Грипен).

Информация за това кога и как правителството е решило и приело, че ще купуваме Грипен-и за 1,5 млрд. евро ще дадеш ли?

Ти написа, че са ти плащали. Написа и че е било Мизерно. За мен това не е плащане, това е подигравка. Плащане е да ти бяха давали пари по средната заплата за страната или средно максималната - примерно 1000лв на месец.

А ти написа:

преди 21 часа, simtech написа:

Само че нямало много гаври и че не ти плащали нищо.

Дали за теб е плащане или не е не отменя факта. А когато твърдиш, че дадено събитие не се е случило, а то се е случило значи лъжеш. Относно заплащането ще прочетеш по-долу.

Аз не съм нарцис. Цялата идея с изтъкването беше да покажа, че човек който не е минал никаква казарма може да е по-добър от 50 човека, минали такава - взети заедно. Че аргументите как правела мъже са долни и нагли лъжи на невменяеми умове.

Ти се изтъкваш и без да те питат и без да има нужда. Дали се говори за казарма или не, няма значение. Това поведение да ти говори нещо? Иначе, валидно е и че човек, който е минал казарма може да е по-добър от 50 човека, взети заедно, които не са я минали. С други думи, аргументите, как не минаването на казарма те прави мъж

са долни и нагли лъжи на невменяеми умове.

А ти ми кажи - честно с ръка на сърцето..Че поне веднъж не си получил лошо отношение в казармата, бил си добре платен, бил си хранен с хубава храна и си имал условия като у дома - да не ти липсва топла вода, нормална постеля и т.н.

Че поне веднъж не си получил лошо отношение в казармата

Почти съм сигурен, че си искал да ме питаш дали поне веднъж съм получил лошо отношение в казармата. Но, може и да греша. Все пак ще ти отговоря.

Не съм получавал лошо отношение в казармата. Казармата не е място, където отиваш за да си добре платен. Това не ти е ясно, и затова задаваш подобен въпрос. Хранеха ме с хубава храна и се е случвало сам да участвам в приготвянето ѝ. Постелята ми беше топла, с изключение на 2 седмици. Топла вода се е случвало да липсва, но тя липсва най-вече на мамините синчета. Цитирам ти: "Мамо, прати ми тоалетна хартия, че тази тук дращи". Та, като слушаш какви извращения е имало в казармата, не е лошо да чуваш и защо толкова често се споменава изразът "мамини синчета".

Всички до 80 набор са виновни.
За да реши проблема нашето поколение трябва нашето поколение да прави чистка на всички до 80-ти набор.

Ох, ще ми се размине. Ако родителите ти са живи, да не тръгнеш да си изпълняваш заканата, че са по-ранен от 80-то набор, нали? Ей, как пък веднъж не осмисли какви чутовни глупости пишеш. Три пъти мери, един път режи е казал кой?

преди 11 часа, simtech написа:

А понякога се бие и за да защити другите, дори и да не са му роднини. Това все го пропускаш. Но, ти сам си призна, че си егоист, та...простено ти е.

преди 25 минути, A.com написа:

Казармата не е място, където отиваш за да си добре платен.

Щом казармата не е място, където отиваш да си добре платен, значи казармата да си гледа работата. Като отида вместо в нея. ще отида другаде..на другото място има голям шанс да съм ДОБРЕ платен. Аз не съм циганин и не работя за жълти стотинки.
А топла вода не липсва само на мамините синчета. Януари месец пробвай да се къпеш с вода от чешмата, като си толкова умен. Относно авиацията ТИ ще се ограмотиш. Ако един домат се казва пинченг на чингинайски, това означава че не е домат на български?

преди 5 минути, simtech написа:

Щом казармата не е място, където отиваш да си добре платен, значи казармата да си гледа работата. Като отида вместо в нея. ще отида другаде..на другото място има голям шанс да съм ДОБРЕ платен. Аз не съм циганин и не работя за жълти стотинки.
А топла вода не липсва само на мамините синчета. Януари месец пробвай да се къпеш с вода от чешмата, като си толкова умен.
Относно авиацията ТИ ще се ограмотиш. Ако един домат се казва пинченг на чингинайски, това означава че не е домат на български?

И ще търпиш всичките неща, ще се инвалидизираш като другите 10К българи(за които все още не съм получил линк) само и само да вземеш пари?

преди 32 минути, A.com написа:

Някаква извадка колко лица са починали и инвалидизирани, станали са наркомани, извършили са тежко престъпление, докато са били на възраст, в която е трябвало да бъдат в казармата имаш ли?

Те са си го избрали дали да станат наркомани. А в казармата са се извършвали тежки престъпления и са се внасяли наркотици. Никаква разлика. Само че в армията излиза най-долното в хората. Поне в наборната. Защото хората там са по принуда, не по желание.

преди 10 минути, martiron написа:

И ще търпиш всичките неща, ще се инвалидизираш

Не, но като няма и пари още по-малко го зачитам.

преди 20 минути, simtech написа:

Чети много внимателно следващите редове:

Роднини ме молят да даря кръв. Ако знам друг, който също може да дари да му предложа и на него. Предлагат да ни платят. Обаждам се на мой приятел по телефона. Проведохме следният разговор:

Аз: - Утре на работа ли си?

Той: - Не.

Аз: - В 9 часа ще те чакам пред болницата в Благоевград, да дарим кръв.

Той: - Защо бе, да не се е случило нещо лошо?

Аз: - Не, за едни роднини е.

Той: - Ааа, добре. А колко плащат?

Аз: - Нищо няма да платят.

Той: - Защо няма? На циганите плащат, а на нас няма да платят. Да си гледат работата тогава. Пред болницата е пълно с цигани. Да си хванат от там за без пари.

Аз: - Ти циганин ли си?

няколко секунди мълчание.

Той: - Добре, там съм.

А, знам, примерът не е валиден.

А топла вода не липсва само на мамините синчета. Януари месец пробвай да се къпеш с вода от чешмата, като си толкова умен.

Пробвал съм. И декември съм пробвал, и февруари съм пробвал и то не в казармата. Жив съм и не мрънкам.

Относно авиацията ТИ ще се ограмотиш. Ако един домат се казва пинченг на чингинайски, това означава че не е домат на български?

Аз де аз. Личи си ти колко си запознат и ограмотен. Лични имена не се превеждат(ДОМАТ НЕ Е ЛИЧНО ИМЕ). Най-модерният френски самолет се казва Rafale. В превод, директно от френски, едно от нещата, които означава е вълнение. Да знаеш, че в България, а и на всякъде по света, името на този самолет винаги се превежда дословно. В България го знаем като Вълнение А, Вълнение Б, Вълнение Ц. Не си смешен, трагичен си в опитите си да се изкараш знаещ, за неща, които не знаеш, т.е. пак да се изтъкнеш. Пък и се опитваш да обиждаш на всичкото отгоре. Обиждаш единствено себе си.

Няма да кажеш кога правителството прие/реши, че ще купуваме Грипен-и за 1,5 млрд евро, нали?

преди 17 минути, simtech написа:

Те са си го избрали дали да станат наркомани. А в казармата са се извършвали тежки престъпления и са се внасяли наркотици. Никаква разлика.

И след като разликата е никаква защо мериш с различни аршини?

преди 17 минути, simtech написа:

Само че в армията излиза най-долното в хората. Поне в наборната. Защото хората там са по принуда, не по желание.

Аха, ти си бил в армията, поне в наборната, и знаеш там какво излиза от/в хората. А някой хора са там по желание, та пак лъжеш.

Нещо по въпроса за:

Цитат

Някаква извадка колко лица са починали и инвалидизирани, станали са наркомани, извършили са тежко престъпление, докато са били на възраст, в която е трябвало да бъдат в казармата имаш ли?

ще кажеш ли? Освен, че сами са решили да станат наркомани. Може би сами са решили да се инвалидизират, или да се умъртвят. Развий някоя нова алтернативна реалност.

преди 19 минути, A.com написа:

Чети много внимателно следващите редове:

Не_ми_трябва__да_ги_чета_внимателно?! Губят ми времето и не ми плащат - няма да стане.
Аз съм учил достатъчно, за да получа нормално заплащане и топла вода. Как мислиш?!
Грипен, не грипен.Свински или птичи грип - все едно. Да си чел какво значи.

Пробвал съм. И декември съм пробвал, и февруари съм пробвал и то не в казармата.

БРАВО! А за бронхопневмония да си чувал случайно?! Не!!!??? АЗ СЪМ?!

Аха, ти си бил в армията, поне в наборната, и знаеш там какво излиза от/в хората. А някой хора са там по желание, та пак лъжеш.

Аха! Като не ти е изгодно - лъжа! Най-големите предатели са минали през казармата, а едва ли някой извън казармата щеше да се сети да хване друг човек и да му навре маркуч от компресора в задника!

ще кажеш ли? Освен, че сами са решили да станат наркомани. Може би сами са решили да се инвалидизират, или да се умъртвят. Развий някоя нова алтернативна реално

Няма алтернативна реалност. Има само безхаберие и смърт в казармата, която можеше да се избегне.
Не стига, че ти хабят времето, ами няма дори тоалетна хартия, но за сметка на това има опасност да умреш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.