Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

Сухопътни войски

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, A.com написа:

А казармата може да се върне, но не във вида, в който е била,

Това се гласува от Парламента!- Не го решава той тва нещо...  И се говори за Доброволна служба, а не Задължителна.

Редактирано от RED ZONE 64 (преглед на промените)

преди 4 часа, ostavime написа:

Ти да не си братчед на Емо? 

Нямам братовчед с такова име, но все пак кой е Емо?

преди 15 часа, simtech написа:

и да им броим стотинките

Аве точно ти си такъв де все в хорския джоб гледаш и ако е по пълен от твоя веднага го маркираш като отрицателен герой.

преди 15 часа, simtech написа:

Или ще си стегна куфарите за чужбина, където държавата не тормози както тук, без да ни дава нищо?

Аве ти защо си останал с впечатлението че в чужбина еврото го берат по дърветата ?

преди 20 часа, simtech написа:

И само да ти кажа защо аз съм по-подготвен. Защото като ти се счупи радиото на бойното поле ще ми се молиш на мене да ти го оправя.

Ти на бойното поле като нищо може да помъкниш и поялната си станция от 40лв. с ДДС.

Теб нали писарушка щяха да те пишат сега и до бойното поле ли ще се осмелиш да припариш?

То всеки де разбира от нещо ви мисли че е най важната клечка във всички ситуации.
Ами ако се развали някоя транспортна техника механика ли ще е най важния ?
Навремето мен от техникума ме подготвяха за радист.  Тогава направо ни гласяха за 3 години морски.
Обаче на мен този морз хич не ми влизаше в главата. Аве до 180 знака в минута се оправях ама изпита беше на 240. С две думи тогава само етезета и симсони бяха в главата ми в всички пари го обръщах в литри бензин. Те радист решили да ме правят!
Та ме изкараха саботьор.
Стана преподавателя и вика
-Ти държиш най важното оръжие, ако объркаш радиограмата и докато чакаме заповеди вече ще са ни бомбандирали.
Та и твоята същата  ако нямало кой да поправи радиото, без теб армията е за никъде. Такъв кадър! Теб трябва задължително да те мобилизират при такива незаменими качества.

преди 9 часа, Пaчo написа:

Да прощавате че не съм по темата, какво е СВ?

:offtopic_s:

Средни вълни!:)

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 12 часа, A.com написа:

Айде първо да мислиш, а после да пишеш. Да съм казал подобно нещо? Или ще си измисляш, и после сам ще си доразвиваш теориите. Ти се опасявай, че утре Ставийски 2 ще те блъсне с джипа си. Затова си стой в къщи и никъде не ходи.
Ами да, веднъж в живота си няма да имаш право на избор. Ама то, май не е само веднъж, но не се оплакваш и за останалите случаи, нали?

1. Каза такова нещо. С изказването си "хубаво-лошо, ама да има", перифразирам "каквото - такова", перифразирам - "не ми дреме" Ставийски ще ме блъсне, ако съм на пътя. Аз мога да избера къде да бъда и да си нося последствията. Никой не ме връзва на пътя. И никой не ми казва къде точно да си сложа палатката.
2. Ти ли ще ми кажеш на мене аз дали трябва да имам правото на избор? Кой си ти, можеш ли да ми припомниш?
Според теб ангарията не е за коментар, така ли? И съществуването на едно нещо оправдава друго? Много глупав аргумент.
Тази логика е толкова глупава, че по нея мога да кажа така - "Има много убити от убийци, значи няма проблем да те убия" Или "понеже депутатите крадат от народа, няма проблем да ти източа банковата карта" От кога оправдания на едно зло с друго зло са валидни? И да, ще се оплаквам специално за това. Няма друг случай, в който да бъда затворен принудително без да съм извършил престъпление, за да може да търпя избиването на нечии комплекси.
3. Швейцарската армия може да има наборници, но можеш и да не ходиш. Имаш право на избор. И не съм чул швейцарската армия да е гротеска като нашата бивша, нито съм чувал да надуват някого с компресор до смърт.
Достатъчно ти е да погледнеш на броя на загиналите в казармата в мирно време и броят на инвалидите, за да разбереш каква гротеска е била родната армия. И немалка част от инвалидизираните са поради престъпна небрежност или гаври, престъпления срещу личността. Такава армия не ни трябва. А такава ЩЕ и би била, ако всички генерали, лейтенанти - от до не бъдат изгонени или затворени.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 46 минути, simtech написа:

1. Каза такова нещо. С изказването си "хубаво-лошо, ама да има", перифразирам "каквото - такова", перифразирам - "не ми дреме" Ставийски ще ме блъсне, ако съм на пътя. Аз мога да избера къде да бъда и да си нося последствията. Никой не ме връзва на пътя. И никой не ми казва къде точно да си сложа палатката.

И разбрал-не разбрал си позволяваш да перефразираш. С тоя похват на водена на разговор освен да се излагаш друго няма да постигнеш.

Мануела Горсова май е избрала къде да бъде  - от правилната страна на пътя(осевата линия). И какво ѝ се случи? Нали ти казах първо да мислиш после да пишеш. Всичко зависи от теб. Божество такова. Затова ли стоиш в България? Защото всичко зависи от теб? Защото ти се налага или защото така искаш?

2. Ти ли ще ми кажеш на мене аз дали трябва да имам правото на избор? Кой си ти, можеш ли да ми припомниш?

А депутатите кои са, че ти казват дали имаш право на избор или не? А? Ще ми припомниш ли?

Според теб ангарията не е за коментар, така ли? И съществуването на едно нещо оправдава друго? Много глупав аргумент.

Глупостите продължаваш да ги пишеш ти. И даже не разбираш, че го правиш. Аз ти говоря за военна служба в бъдещето, ти продължаваш да ми обясняваш как е било в минало. По-добре от теб знам как е било. И написах, че същото положение не трябва да се връща. Ама нали трябва да си приказваш за да си мислиш, че си прав.

Тази логика е толкова глупава, че по нея мога да кажа така - "Има много убити от убийци, значи няма проблем да те убия" Или "понеже депутатите крадат от народа, няма проблем да ти източа банковата карта" От кога оправдания на едно зло с друго зло са валидни? И да, ще се оплаквам специално за това. Няма друг случай, в който да бъда затворен принудително без да съм извършил престъпление, за да може да търпя избиването на нечии комплекси.

Я по-добре си обясни логиката, че нещо ти куца. С кое зло съм оправдал друго зло. Ти пишеш какви лоши неща са се случвали в казармата, аз ти давам примери от цивилиния живот. И те питам, след като искаш, заради всички споменати от теб лоши неща, да се закрие казармата, защо не искаш да се заикрят болници, полиция, прокуратура, съд? Ти защо не отговаряш? А? Не приемаш едно зло, а приемаш друго?

Няма друг случай, в който да бъда затворен принудително без да съм извършил престъпление, за да може да търпя избиването на нечии комплекси.

Айде бе. Колко хора има по затворите без да са виновни? И колко са умишлено вкарани там(за да се измъкне истинския извършител), а не в следствие на някаква неволна грешка на системата. Та, като се опиташ да се оправдаваш мисли повече какви примери даваш.

3. Швейцарската армия може да има наборници, но можеш и да не ходиш. Имаш право на избор. И не съм чул швейцарската армия да е гротеска като нашата бивша, нито съм чувал да надуват някого с компресор до смърт.

Не ми отговори на въпроса - колко войни е водила Швейцария през последните 150 години. Като отговориш тогава ми обясни защо имат армия, защо в нея има наборници и защо поддържат добре екипирана и снабдена армия. Ако не можеш да отговориш, или не искаш, по-добре не давай Швейцария за пример, че никак не си подкрепяш тезите. А като не си чул, че там се случват гротески значи те не се случват ли?

Такава армия не ни трябва.

Най-после нещо смислено. Аз нещо различно ли искам и пиша?

А такава ЩЕ и би била, ако всички генерали, лейтенанти - от до не бъдат изгонени или затворени.

И след секундата просветление пак отиваш в нищото и продължаваш с глупостите.

Цитат

А депутатите кои са, че ти казват дали имаш право на избор или не? А? Ще ми припомниш ли?

Моля ти се, не се изказвай неподготвен. 

Какво му мислят толкова?- Да въвеждат Доброволна служба и тва е. Но Задължителна- това е много краен вариант!

преди 27 минути, A.com написа:

Най-после нещо смислено. Аз нещо различно ли искам и пиша?

Ти пишеш много различно с твоето безразличие в стил "лоша или добра, но да я има" Цитирам те директно.
Спри да си противоречиш. Хем трябвало да я има, независимо добра или лоша, хем не трябвало да я има лоша, както преди. Последно?
Не ме интересува никой друг, нито Ставински, нито Путин, нито извънземните. Спри да изместваш фокуса на темата. Едно зло не оправдава друго зло, няма значение колко се стараеш. И две злота не правят едно добро.
Депутатите също не ни вълнуват в тоя разговор. Правителства се свалят.
Логиката ми е проста. Каквото се е случило в казармата е вина на казармата. И то е предостатъчно, за да се обяви за порочна.
В цивилният живот ти имаш право да решиш. В казармата някой друг решава вместо теб според прищевките му.
Дали в затвора има невинни не е предмет на разговора. Ако намериш такива, дай им пари, наеми им адвокат и им помогни. А не само да сочиш с пръст, че има проблем, но нищо да не правиш. Защото като се върне казармата, същите пикливи сержантчета ще мачкат както преди наборници с камиони, а такива като теб, които са имали щастието да избягат подобна участ ще гледат недоверчиво, ще цъкат с уста отстрани и ще сочат с пръст. Вие искате един решен проблем да го възкресите от мъртвите.
Швейцария не е важна. Швейцария е 1000 пъти по-уредена от България. В Швейцария да стане гавра в казармата е пъти по-малко вероятно. И в Швейцария имаш избор. В България никой е нямал избор, освен ако не си извади фалшив ТЕЛК.
И само да те СВЕТНА. Правата, защитени в конституцията са основни и базови и никой закон не може да противоречи на конституцията. Депутатите нищо не могат да решават относно конституционните права.
Конституция се променя при Велико народно събрание, което се свиква специално и се променя само с единодушно мнозинство.
На кратко - глупости говориш. Това, че са се ебавали 2 години в казармата с теб не е фактор да съсипваш живота на младите. И няма значение колко казарми си изкарал, все същите шамари можеш да ядеш на улицата. Не си подготвен грам повече за живота.Отдавна си и забравил на какво са те учили, ако са те учили въобще на нещо, освен на простотия.

преди 15 часа, A.com написа:

...Защо да нямаме ресурс за армия? ....

..... наистина нямаме ресурс ....

(((: Виждаш ли - ти сам не си убеден в правотата на тезата, която защитаваш. Е имаме някаква армия там, който му се ходи войник, да върви да подава молба - пък като стигнем швейцарците ......  тогава ще ми даваш примери с американците :Д  

Затва и никога нема ги стигнем- щото слагаме каруцата пред коня... и тя естествено не тръгва.  :)

Каквото пред каквото да сложиш - па нема ги стигнем. :Д

преди 21 часа, A.com написа:

"Свобода или смърт" забравихме ли го? Левски забравихме ли го? Или ще се тупаме в гърдите какви предци сме имали, как са се били и умирали за единия идеал, за едната вяра, ама когато ножа опре до кокала и ще се крием като мишк

Свобода или смърт е много хубаво, ходи мри. Ама други ще гледат да спасят семейството си. Ти като умреш, няма да го мислиш него, нали така?

Всеки може да я свързва с каквото си иска. Но всеки трябва да я мине.

Защо? За да може някакъв да издевателства върху теб заради някакви звездички на рамото?

Инженерната специалност се учеше преди или след казармата. Това знаеш ли го?

И какво? Аз уча, за да получа самостоятелност и да имам възможност не аз да се съобразявам с хората, а те да се съобразяват с мен. Че уча това, че почвам магистратура за да се съобразявам с някакъв шапкар, който не може да ми стъпи на малкия пръст като образование ли?

Знаеш ли ащо армията на САЩ дава толкова малко загуби по време на войните, които е водила. Малко в сравнение с другите държави. Като почнеш от ПСВ, та чак до Ирак и Афганистан. Защото войниците им са подготвени

Войниците в САЩ са кадрови. И са некадърници. тотално неподготвени. И се връщат у дома си като психари.

преди 22 часа, ostavime написа:

Моля ти се, не се изказвай неподготвен. 

Подготви ме. Аз лично нямам проблем да призная, когато съм сгрешил.

преди 22 часа, simtech написа:

Ти пишеш много различно с твоето безразличие в стил "лоша или добра, но да я има" Цитирам те директно.
Спри да си противоречиш. Хем трябвало да я има, независимо добра или лоша, хем не трябвало да я има лоша, както преди. Последно?

Няма безразличие. Като не си разбрал - питай да ти обясня. Трябва да я има ДОБРА, не лоша, каквато е била за някои. И понеже хората сме различни, все ще се намери някой, за когото да не е добра, колкото и да е добра за всички останали. Последно, разбра ли ме?

Не ме интересува никой друг, нито Ставински, нито Путин, нито извънземните. Спри да изместваш фокуса на темата. Едно зло не оправдава друго зло, няма значение колко се стараеш. И две злота не правят едно добро.

Теб не те интересува, Сатвийкси също не се интересува от теб. Не се е интересувал и от Мануела, ама какво се случил? Ти до кога ще разказваш, че всичко, което ти се случва зависи само от теб? Като ти давам пример, че не е така - измествал съм фокуса на темата. Сам написа, че когато определени обстоятелства, които те задържат в България вече не съществуват, ще си събереш багажа и ще се изнесеш в чужбина. Е, след като всичко зависи от теб, защо ги има тези обстоятелства, които те задържат?

Депутатите също не ни вълнуват в тоя разговор. Правителства се свалят.
Логиката ми е проста. Каквото се е случило в казармата е вина на казармата. И то е предостатъчно, за да се обяви за порочна.

Вълнува те кой съм аз, че да ти казвам, какво задължително трябва да направиш, но не те вълнуват депутатите, които, чрез закони, ти казват какво задължително трябва да направиш. Желязна логика.

Иначе, желязната ти логика наистина е проста. Какво се е случило в казармата е по вина на хората, не на самата казарма.

В цивилният живот ти имаш право да решиш. В казармата някой друг решава вместо теб според прищевките му.

Ама колко си осведомен само - някой друг решава, прищявки, имаш право. В цивилния живот заради нечия прищявка е решено, че не може да убиваш хора, че не можеш да изнасилваш и т.н.. Ти защо не решиш, че друг няма да решава вместо теб и не започнеш да избиваш неудобните ти хорица? И какво ще ти се случи, след като в цивилния живот винаги имаш право на избор? В казармата също можеш да решиш, да не изпълняваш прищявките на някой друг. Какво ще ти се случи ако го направиш?

Между другото - намери си уставите, прочети ги и след това ми обясняваш какви команди се издават в казармата, как се ходи по прищявките на други и т.н.

Дали в затвора има невинни не е предмет на разговора. Ако намериш такива, дай им пари, наеми им адвокат и им помогни. А не само да сочиш с пръст, че има проблем, но нищо да не правиш.

А, когато примерите не ти харесват - не е предмет на разговора.

Защото като се върне казармата, същите пикливи сержантчета ще мачкат както преди наборници с камиони, а такива като теб, които са имали щастието да избягат подобна участ ще гледат недоверчиво, ще цъкат с уста отстрани и ще сочат с пръст. Вие искате един решен проблем да го възкресите от мъртвите.

За пореден път показваш, че знаеш бъдещето. Кога ще ми кажеш числата от тотото? Обещавам да поделя печалбата с теб.

Швейцария не е важна. Швейцария е 1000 пъти по-уредена от България. В Швейцария да стане гавра в казармата е пъти по-малко вероятно. И в Швейцария имаш избор. В България никой е нямал избор, освен ако не си извади фалшив ТЕЛК.

Като не е важна защо я намеси в разговора? И защо не ми отговаряш на въпросите, свързани с Швейцария? Защото отговорите, които трябва да дадеш не ти харесват, нали?

И само да те СВЕТНА. Правата, защитени в конституцията са основни и базови и никой закон не може да противоречи на конституцията. Депутатите нищо не могат да решават относно конституционните права.
Конституция се променя при Велико народно събрание, което се свиква специално и се променя само с единодушно мнозинство.

Сега да те СВЕТНА - живееш в България, където Конституцията не се спазва. И кой ти говори за конституционни права. Бил е приет закон за задължителна военна служба - всички са длъжни да го изпълняват. Ако закона е противоречал на Конституцията - защо е бил приет? Ако утре се приеме нов закон за задължителна военна служба и той противоречи на Конституцията - ще падне ли пред ВКС или ВКС ще си затвори очите и ще измънка някакво оправдание? Питам те, защото явно виждаш в бъдещето.

На кратко - глупости говориш. Това, че са се ебавали 2 години в казармата с теб не е фактор да съсипваш живота на младите. И няма значение колко казарми си изкарал, все същите шамари можеш да ядеш на улицата. Не си подготвен грам повече за живота.Отдавна си и забравил на какво са те учили, ако са те учили въобще на нещо, освен на простотия.

Ти освен в бъдещето можеш да виждаш и в миналото. Иначе, аз говоря глупости. В едно по-задно мнение съм събрал част от твоите глупости. Забравих, че си божество, на което му се случват само нещата, които искат да му се случат, пък на мен, простия човек, може да му се случи всичко. Помниш, ли че те питах кой е по-умен от теб и 80 годишен старец? не отговори. Да те питам сега как решаваш, кой е по-подготвен за живота?

А кой на какво са го учили и какво е научил си личи прекрасно от твоите мнения. Интелигентен, с етикет, умен.

преди 20 часа, sound написа:

(((: Виждаш ли - ти сам не си убеден в правотата на тезата, която защитаваш. Е имаме някаква армия там, който му се ходи войник, да върви да подава молба - пък като стигнем швейцарците ......  тогава ще ми даваш примери с американците :Д  

Напротив. Нямаме ресурс за 100 000 армия, имаме ресурс за военно обучение на младежите, както и за армия в по-малък размер. В момента армията ни е около 30 000 души, полицията е около 50-60 000 души. Като ги сметнеш ще ги докараме до 100 000. Но не това трябва да е целта. И през Балканските войни, ПСВ и ВСВ сме нямали по 500 000 души армия, но сме имали подготвено мъжко население, което си е свършило работата когато трябва и както трябва.

В САЩ има около 80 милиона души, които притежават лично огнестрелно оръжие. Официално регистрирано.

Spoiler

Малко за разтуха:

преди 14 часа, simtech написа:

Свобода или смърт е много хубаво, ходи мри. Ама други ще гледат да спасят семейството си. Ти като умреш, няма да го мислиш него, нали така?

Здравей! Как си? По-тъпо нещо не може ли да измислиш? Как точно хората спасяват семействата си по време на война? Всеки е сам за себе си ли? Вълци единаци? Или се съюзяват и се бият заедно? За теб ми е ясно. Ако утре чуеш, че чужда армия е навлязла от другия край на Бургас и коли и беси на ред, ще вземеш семейството си и ще духнеш някъде за да се скриеш. Само че си имал това време(да вземеш семейството си и да забегнеш), защото други хора са решили да умрат, докато защитават семействата си и теб. Но, от егоист човек какво може да се очаква.

Защо? За да може някакъв да издевателства върху теб заради някакви звездички на рамото?

Врачката пак се обади. Числата от тотото чакам. Моля те.

И какво? Аз уча, за да получа самостоятелност и да имам възможност не аз да се съобразявам с хората, а те да се съобразяват с мен.

Мда, всички ще се съобразяват с теб. Ти си недосегаем, божествен.

Че уча това, че почвам магистратура за да се съобразявам с някакъв шапкар, който не може да ми стъпи на малкия пръст като образование ли?

Пак ще ти кажа, типично в твой стил(защото обичаш да сравняваш круши с ябълки) - на огромна част от шапкарите ти не можеш да им стъпиш на малкия пръст като образование.

Войниците в САЩ са кадрови. И са некадърници. тотално неподготвени. И се връщат у дома си като психари.

Чакай да потърся подходящ емотикон...намерих го, даже са два: :no-no::helpwanted4:

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 2 часа, A.com написа:

Ти защо не решиш, че друг няма да решава вместо теб и не започнеш да избиваш неудобните ти хорица? ..

Tи май не разбра, че при водените войни САЩ има най-малко загуби, защото никога не е водила война на своя територия.
В САЩ е либерализирано притежанието на оръжие, но това не означава че всички са армейци и ще скочат да защитават.
Който иска да мре. Който е умен ще живее. Дам, егоист съм - не ми се мре.
"Подготвено мъжко население" - смешно! Загубили  сме и двете войни и винаги сме били в периферията! Германия не е изпратила 2 милиона армия с модерна техника в България. Ако беше, камък върху камък нямаше да остане тук.
Каквото ме задържа е въпрос на избор. Ако го прежаля - няма да ме задържа.
Всеки има свобода в рамките на закона, който е модератор между хората - прилагането на неговите свободи да не накърнява нечии други. Свободата в закона не е безусловна, но отнемането на индивидуалната свобода без причина направо си противоречи на конституцията.
Каквото се случва а казармата е по вина на хората. А тия хора не се сменят. Значи и казармата не би се променила.
Уставът не ме интересува. Защото в казармата масово са се затваряли очите за жестоки нарушения. И са се прикривали престъпления.
А, да..Как съм по-подготвен за живота?! 80 годишният дядо го лъжат да си прехвърли къщата на накой друг и да хвърля чанти с пари през прозореца! А мен не можеш да ме излъжеш и ще ядеш бой, ако се опиташ?! Достатъчно? ;)

преди 22 часа, sound написа:

Каквото пред каквото да сложиш - па нема ги стигнем. :Д

E, тооо каруцата я продадохме, па коня умре та...

преди 4 часа, simtech написа:

А, да..Как съм по-подготвен за живота?! 80 годишният дядо го лъжат да си прехвърли къщата на накой друг и да хвърля чанти с пари през прозореца! А мен не можеш да ме излъжеш и ще ядеш бой, ако се опиташ?! Достатъчно? ;)

Ето че изобщо не си подготвен, но това ще го разбереш, когато (ако) станеш 80 годишен дядо.  :)

преди 9 часа, simtech написа:

Tи май не разбра, че при водените войни САЩ има най-малко загуби, защото никога не е водила война на своя територия.

За пореден път се убеждавам, че с историята, като цяло, си скаран. Защо се пънеш да пишеш тогава не ми е ясно. За твоя изненада САЩ водят война на тяхна територия. И това е първата модерна война, в която противниците се научават да копаят окопи, а не да стоят и да се стрелят както в Наполеоновите войни. Първо се образовай, след това се изказвай. На това не са ли те научили?

Иначе, когато се срещнат две армии и едната попилее другата, какво значение има на чия територия се водят войните - само войници се сражават.. Аз споменах, че загубите на САЩ са по-малко в сравнение с противниците им. Под загуби разбирай загуби на войници, не на цивилни.

В САЩ е либерализирано притежанието на оръжие, но това не означава че всички са армейци и ще скочат да защитават.

В САЩ, както вече написах, има около 80 милиона(дано прочетеш правилно) притежатели на оръжие. А там стрелят, и то много. Четвъртината от тях да си ползват оръжието ежемесечно, то означава, че имат около 20 милиона подготвени стрелци. Да ти кажа пак - там стрелят много. Бях го споменал в една друга тема - през ВСВ германски командири се оплакват, че на източния фронт много от войниците им са убивани с изстрел в главата. Което говори само по себе си за стрелковата подготовка на руските войници.

Изненадва ме, че си мислиш, че жителите на САЩ няма да скочат да си защитават държавата. Там от малки ги учат на God, Country, Family. Последователността на думите не е случайна и не е за егоисти.

Тук коментар не е нужен.

"Подготвено мъжко население" - смешно!

Всъщност, ето това е смешно:

Загубили  сме и двете войни и винаги сме били в периферията! Германия не е изпратила 2 милиона армия с модерна техника в България. Ако беше, камък върху камък нямаше да остане тук.

История? Армията ни не губи двете войни, които и да визираш, че не ти се разбира. И за каква периферия говориш? Германия като изпрати голяма армия с модерна техника в Сърбия през ВСВ, камък върху камък ли не остана там? История?

Каквото ме задържа е въпрос на избор. Ако го прежаля - няма да ме задържа.

Вярваш ли си?

Всеки има свобода в рамките на закона, който е модератор между хората - прилагането на неговите свободи да не накърнява нечии други. Свободата в закона не е безусловна, но отнемането на индивидуалната свобода без причина направо си противоречи на конституцията.

Така ли? Че в казармата също има закони. Ама, не правиш разлика, че така ти изнася.

но отнемането на индивидуалната свобода без причина направо си противоречи на конституцията.

За да е имало задължителна военна служба е имало и причини, не една и закон. Ако има задължителна военна служба в бъдеще, също ще има причини и закон. Та как точно си защитаваш тезата?

Каквото се случва а казармата е по вина на хората. А тия хора не се сменят. Значи и казармата не би се променила.

Казарма няма от 10 години, ама хората в казармата не се сменят???!!! Ама ние се имали безсмъртни и неостаряващи военни. Като станеш военен ли ставаш безсмъртен и неостаряващ или това си е по рождение?

Уставът не ме интересува. Защото в казармата масово са се затваряли очите за жестоки нарушения. И са се прикривали престъпления.

Като не те интересува и не си запознат не се изказвай. В цивилния живот също масово си затварят очите за жестоки нарушения. И се прикриват престъпления. Защото има хора, които не се интересуват от закона(познато ли ти е?) и не го спазват. Та пак да те питам, заради тях ли трябва да закрием болници, полиция, прокуратура, съд, администрация? Или не искаш да мерим с еднакъв аршин?

Мда, 80 годшиният дядо е доживял до 80 защото не е бил подготвен за живота. А теб никога за нищо не са те лъгали. Забравих, че си божество. А да, и не решаваше всичко с бой, ама пак на бой налиташ.

Достатъчно? ;)

ли глупости написа по темата и извън нея?

преди 5 часа, A.com написа:

САЩ от гражданската война не е водила война на своя територия. Освен да избиват индианци с лъкове, друго не могат.
Има значение на чия територия се водят войните. Големите загуби на Русия прес Втората световна война се дължат и на огромен брой цивилни жертви. Когато водиш война далече от дома си, няма опасност домът ти да се подпали.
Не ми говори за САЩ. Тук не можеш легално да притежаваш оръжие. Винаги съм се чудил...Ако утре някой нахълта в България, докато всеки стигне до военните околия, след това докато отидат хората евентуално да си вземат автомати и чуждата армия е прекосила 3/4 от България без съпротива и може да прави каквото си поиска.
"Американец" - такова нещо няма. Те са смесица, не са народ все още и нямат чувство за национална идентичност. Самата им федерация се крепи на крехък съюз, от който вече се говори за излизане на щати.
Год, Кътри, Фемили, ама друг път. Най-големите безскрупулни корпорации, мачкащи хора и леещи помия по света са от САЩ.
Смешно е че искаш да живееш? Предлагам ти още сега да си прережеш вените и да си спестиш мъките!!!
Печели ли България територии между двете световни войни, които да запази и днес? Репарации ли му викаш печалба?
В казармата има устав уж. Който не се спазва. И никога няма да се спазва. Като това е ясно, по-добре да я няма.
Хората в казармата не се сменят, защото кръвопийците лейтенантчета, които са били там са им намерили друго поприще или са ги пенсионирали. Ако утре я върнат, ще върнат и тях, защото никой друг не иска да става военен - плащат на хамалите по-добре.
В цивилният живот може да се затварят очи за нарушения, но там ако някой се опитва да издевателства върху мен, аз мога да му отвърна със сила. В казармата хем си виновен до доказване на противното и правят каквото си искат с теб, хем не можеш да отвърнеш, защото независимо от причината да отвърнеш, винаги си виновен и винаги е неподчинение.
80 годишният дядо колко пъти го излъгаха телефонните измамници? И колко чанти с пари пусна през прозореца?
И ще видим като такива като мен седнат на властта, колко ще остане казарма и армия с кръвопийци, които точат милиони, за да правят нищо.

В деня в който се откриваше 44-тото Народно Събрание, беше предложено от една партия, да се намалят депутатските заплати- Беше отхвърлено. Военния Министъ в сутрешния блок на една Телевизия бе казал че, Поддръжката на къдрови войник в Професионалната армия на РПБ коства 1200лв. Всеки играе тарикат в тая Държава, Аз го разбирам така.. Значи няма да намалиш депутастката си заплата- А ще въвеждаш казарми... Естествено те няма как да се лишат от хилдядите лв,които получават- Невъзможно! 

преди 23 часа, A.com написа:

Нямаме ресурс за 100 000 армия, имаме ресурс за военно обучение на младежите, както и за армия в по-малък размер. В момента армията ни е около 30 000 души, полицията е около 50-60 000 души. Като ги сметнеш ще ги докараме до 100 000. Но не това трябва да е целта.

Ами честно - не разбирам каква е целта ..... като нямаме ресурс за поне 100К армия, какви цели, какви мишени.

п.п. и стига с тази полиция- само бенза на армията е повече кинта от цялата полиционерска структура. :Д  

преди 4 часа, ostavime написа:

Не си струва усилието. 

да ми обясняваш неща, които знам. Ако мислиш, че си струва усилието можеш да обясниш на Simtech, че аз съм гражданин на България, и нямам правото и силата да го задължавам да прави каквото и да било. И никого не съм задължавал. Той нали това питаше - кой съм аз, че да му казвам какво да прави. Ама след като е съгласен да мери с различен аршин, проблема си е негов. Ако се събере ВНС и с промени Конституцуята, като се вкара закон за задължителна военна служба, ще ходи войник и ще си трае. Защото, нали това го пише в Конституцията.

САЩ от гражданската война не е водила война на своя територия. Освен да избиват индианци с лъкове, друго не могат.

Ама нали:

преди 20 часа, simtech написа:

Освен да избиват индианци с лъкове, друго не могат.

История? Или ще продължаваш с измишльотините?

Има значение на чия територия се водят войните. Големите загуби на Русия прес Втората световна война се дължат и на огромен брой цивилни жертви. Когато водиш война далече от дома си, няма опасност домът ти да се подпали.

Или не четеш какво ти пиша или имаш неистовото желание да продължиш да се излагаш. Нали ти казах да гледаш убитите войници, не цивилните жертви. Трудно ли е да го осмислиш?

1599px-World_War_II_Casualties2.svg.png

Сравни например, колко са Military deaths за СССР и Германия. И на територията и на двете държави се води война. След това сравни и колко са загубите(не цивилните) на САЩ. И имай предвид следното: САЩ водят военни действия в Тихия океан, Африка, Италия, Франция, Германия. Да не решиш, че са се разходили от Нормандия до Берлин и ВСВ свършила. Като цяло, военните загуби на Съюзниците са около 16 милиона, а тези на Оста за около 8 милиона.

Не ми говори за САЩ. Тук не можеш легално да притежаваш оръжие. Винаги съм се чудил...Ако утре някой нахълта в България, докато всеки стигне до военните околия, след това докато отидат хората евентуално да си вземат автомати и чуждата армия е прекосила 3/4 от България без съпротива и може да прави каквото си поиска.

Ти хубаво се чудиш, ама България все още има армия, на която работата е да защитава населението при военна инвазия на чужда армия. А тази работа не е за егоисти. Та, спри най-после да се излагаш.

"Американец" - такова нещо няма. Те са смесица, не са народ все още и нямат чувство за национална идентичност. Самата им федерация се крепи на крехък съюз, от който вече се говори за излизане на щати.
Год, Кътри, Фемили, ама друг път. Най-големите безскрупулни корпорации, мачкащи хора и леещи помия по света са от САЩ.

Ами иди им кажи, че не са нито народ, нито нация.  Явно правото на свободен избор важи само за теб. Другите кучета ги яли.

Смешно е че искаш да живееш? Предлагам ти още сега да си прережеш вените и да си спестиш мъките!!!

Смешното е, че си егоист, който мисли само и единствено за себе си. С когото останалите трябва да се съобразяват, защото е завършил висше и т.н. За теб говоря, ако не си разбрал. Смешно е да казваш, че умният ще живее, защото няма да отиде да се бие и да умре в защита на близките си, съседите, роднините, сънародниците си. И още много неща, които си написал в темата са смешни.

Печели ли България територии между двете световни войни, които да запази и днес? Репарации ли му викаш печалба?

Темата за българската армия през двете световни войни не ти хареса и обърна разговора на репарации, спечелени/загубени територии. С какво армията е виновна за това? Яла е бой където са я сварили и затова България плаща репарации ли?

В казармата има устав уж. Който не се спазва. И никога няма да се спазва. Като това е ясно, по-добре да я няма.

В цивилния живот има закони, уж. Които не се спазват. И никога няма да се спазват. Като това е ясно, по-добре да няма цивилен живот.

Нали ти казах да мериш с еднакъв аршин. Проблем ли ти е? Или не ти изнася?

Хората в казармата не се сменят, защото кръвопийците лейтенантчета, които са били там са им намерили друго поприще или са ги пенсионирали. Ако утре я върнат, ще върнат и тях, защото никой друг не иска да става военен - плащат на хамалите по-добре.

Поредният бисер.

В цивилният живот може да се затварят очи за нарушения, но там ако някой се опитва да издевателства върху мен, аз мога да му отвърна със сила. В казармата хем си виновен до доказване на противното и правят каквото си искат с теб, хем не можеш да отвърнеш, защото независимо от причината да отвърнеш, винаги си виновен и винаги е неподчинение.

Спри да говориш глупости. В казармата можеш да набиеш(нали това не го правиш често, ама често го споменаваш) когото си искаш. След това, може да си понесеш последствията, а може и да не си ги понесеш.

В казармата хем си виновен до доказване на противното и правят каквото си искат с теб, хем не можеш да отвърнеш, защото независимо от причината да отвърнеш, винаги си виновен и винаги е неподчинение.

Този филм го има само в твоята глава. Спиш ли, халюцинираш ли?

80 годишният дядо колко пъти го излъгаха телефонните измамници? И колко чанти с пари пусна през прозореца?

Нито веднъж и нито една чанта.

И ще видим като такива като мен седнат на властта, колко ще остане казарма и армия с кръвопийци, които точат милиони, за да правят нищо.

Нали ти казах кои умират първи по време на война - страхливците.

преди 18 минути, sound написа:

Ами честно - не разбирам каква е целта ..... като нямаме ресурс за поне 100К армия, какви цели, какви мишени.

п.п. и стига с тази полиция- само бенза на армията е повече кинта от цялата полиционерска структура. :Д  

Нямаме ресурс за 100 000 постоянна армия. За население, преминало военно обучение ресурс имаме.

преди 2 часа, A.com написа:

...

Ако се събере ВНС!? Имаме право да вдигнем протест. И не, няма да ходя, ще покажа среден пръст, включително на теб.
САЩ никога не са учавствали активно във война. Не ми коментирай САЩ, защото единственото им участие са хората, пътували с кораб през океана, за да се спуснат да се бият в Европа. САЩ никога не е видяла дебаркиране на нейна територия на 4-5 милионна немска армия с цялата й прилежаща техника и самолети.
Умният ще живее. На фронтовата линия по време на войни са се пращали основно по-глуповатите, ниско образовани и ниско интелигентни. Хората с умения и квалификация не са пращани, защото трудно се намират и е по-добре да се използват, отколкото да се превръщат в пушечно месо.
"Цивилният живот" има закони. И когато те нападнат може да отвърнеш със сила. А ти колко случая на пребити лейтенанти от подчинените им познаваш? Колко пъти някой по-висшестоящ е бил бит, защото е злоупотребявал с власт?
В казармата каквото и да стане, винаги си виновен. Висшестоящият винаги е невинен. И ако има нещо - оплакваш се на арменския поп.
Да, кръвопийците лейтенанти не стават за друго, за това стават военни, които си чешат корема и ще са първите, които ще избягат, ако дойде война. Но никой нормален интелигентен не отива в армията, ако има интелигентност поне да си напише името правилно. Съжалявам, такъв е образът на родната армия. А не подготвени специалисти, висшисти, инженери, разработки, дронове и нови технологии. Една сбирщина хора.
Абе, живей си в миналото. Много си умен, много си хубав, много си подготвен, ама като те нацели една ракета в главата и толкова ще ти бъде.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.