Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 7 минути, valkiria1 написа:

В Америка има едно военно гробище ,казва се Арлингтън...

Пука ли ми, как мислиш?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, valkiria1 написа:

все повече се убеждавам ,че не ти пука ,че се излагаш с дезинформация и незнание. Както писах :

Историята я знам достатъчно добре, но ми е безразлично за американците. Те истински жертви във война не са дали. Ако бяха загубили 1/3 от населението си като СССР, тогава щяхме пак да си говорим.
А темата е за наборната служба и моето не е дезинформация. Тезата ми е базирана на доказани и документирани извращения и изродщини в армията.

преди 3 часа, simtech написа:

Историята я знам достатъчно добре, но ми е безразлично за американците. Те истински жертви във война не са дали. Ако бяха загубили 1/3 от населението си като СССР, тогава щяхме пак да си говорим.
А темата е за наборната служба и моето не е дезинформация. Тезата ми е базирана на доказани и документирани извращения и изродщини в армията.

Ми те изродите са сред хората бе майна. А армията се състои от хора. Нима извън казармата няма изродщини и извращения? Или са по- малко? Какво ще кажеш да забраним ножовете, че някой садист може да направи "чудеса" с нож.

преди 52 минути, язе написа:

Ми те изродите са сред хората бе майна. А армията се състои от хора. Нима извън казармата няма изродщини и извращения? Или са по- малко? Какво ще кажеш да забраним ножовете, че някой садист може да направи "чудеса" с нож.

Мда, от хора...Ама там не се събират най-мирните и порядъчни хора. А влезеш ли там, без да имаш възможност за избор трябва да ги търпиш...
А иначе...поне имаш избор къде ще бъдеш, така че да не попаднеш на садисти. А в армията те бутат при садистите, без да те питат.

И в живота те бутат, без да те питат... изборът е еднакъв.

преди 5 минути, язе написа:

И в живота те бутат, без да те питат..

Те тва не е верно. Като те сложат в едно поделение с изроди и те заключат там, няма къде да ходиш. Като не ти харесва извън казармата обстановката - сменяш я. В казармата нямаш възможност и право да си избереш средата, както и да получиш някаква защита. В живота сам си подбираш средата и околните хора.

преди 5 минути, simtech написа:

В живота сам си подбираш средата и околните хора.

Бъркаш живота с фантазиите си.

преди 6 минути, язе написа:

Бъркаш живота с фантазиите си.

Не бъркам. Като не ми харесва средата - променям си я. Като не ти харесват простаците около теб, търсиш си друго място. Никой не те кара да стоиш в маалата столипинуу, можеш да отидеш на театър?!

Да, отиваш при други простаци в друга махала. После?

преди 26 минути, язе написа:

Да, отиваш при други простаци в друга махала. После?

Като не ти харесват простаците, отиваш да развиваш теории в някой институт?

на 2.06.2017 г. в 16:58, simtech написа:

Ако се събере ВНС!? Имаме право да вдигнем протест. И не, няма да ходя, ще покажа среден пръст, включително на теб.

Значи, да се събере ВНС за да приеме идеите ти? Нали така искаш? Пък тук - ще му показваш среден пръст на това ВНС. С паметта как си? Помниш ли къде какво пишеш? Или си фурнаджийска лопата - въртиш се както ти изнася, а че се излагаш не се притесняваш? Това ти ли си го писал?

Цитат

Аз имам идеи. Приемане, ако трябва с ВНС конституционно право

САЩ никога не са учавствали активно във война.

на 2.06.2017 г. в 17:56, simtech написа:

Историята я знам достатъчно добре,

Личи си от километри какво знаеш достатъчно добре.

Не ми коментирай САЩ, защото единственото им участие са хората, пътували с кораб през океана, за да се спуснат да се бият в Европа.

Тези глупости също показват колко достатъчно добре познаваш историята.

САЩ никога не е видяла дебаркиране на нейна територия на 4-5 милионна немска армия с цялата й прилежаща техника и самолети.

А защо не е видяла?

Умният ще живее.

Да те питам пак как решаваш кой колко е умен? Ще ми отговориш ли?

На фронтовата линия по време на войни са се пращали основно по-глуповатите, ниско образовани и ниско интелигентни. Хората с умения и квалификация не са пращани, защото трудно се намират и е по-добре да се използват, отколкото да се превръщат в пушечно месо.

Поредното доказателство колко "достатъчно добре" познаваш историята. Питай Александър Велики кой е пращал на фронта и той къде се е крил по време на битки.

"Цивилният живот" има закони. И когато те нападнат може да отвърнеш със сила. А ти колко случая на пребити лейтенанти от подчинените им познаваш? Колко пъти някой по-висшестоящ е бил бит, защото е злоупотребявал с власт?

"Военният живот" има по-строги закони от "цивилния". И когато те нападнат можеш да отвърнеш със сила. Знам случай на войник изпразнил пълнител в краката на капитан. Знам и други случаи. А ти нищо не знаеш.

В казармата каквото и да стане, винаги си виновен. Висшестоящият винаги е невинен. И ако има нещо - оплакваш се на арменския поп.

Поредните глупости. Това и до 2117 година да го повтаряш няма да стане истина.

Да, кръвопийците лейтенанти не стават за друго, за това стават военни, които си чешат корема и ще са първите, които ще избягат, ако дойде война.

Числата от тотото? Или чакаш да се събере по-голям джакпот? А определението "кръвопийците лейтенанти" прекрасно показват що за човек си.

Но никой нормален интелигентен не отива в армията, ако има интелигентност поне да си напише името правилно.

Ето на този не интелигентен човек, който даже не е могъл да си напише името не можеш да стъпиш на нокътя на малкия пръст: Димчо Дебелянов.

Цитат

В началото на Първата световна война сам настоява да бъде изпратен на фронта, макар че не подлежал на мобилизация. В края на януари (29 януари) 1916 г. заминава като доброволец на Македонския фронт, където престоява около осем месеца. През нощта на 30 септември ротата, чието командване му е поверено от няколко дни, влиза в сражение с англичаните. Подпоручик Дебелянов пада убит в това сражение на 2 октомври 1916 г., около 10 часа сутринта в боя близо до Горно Караджово (днес Моноклисия), на 29 години и 6 месеца. Погребан е на следващия ден в двора на българската църква в Демирхисар (или Валовища, днес Сидирокастро).

Жалък си. Жалък.

Съжалявам, такъв е образът на родната армия. А не подготвени специалисти, висшисти, инженери, разработки, дронове и нови технологии. Една сбирщина хора.

Съжалявам, но въобще не знаеш какъв е образът на родната армия.

Абе, живей си в миналото.

Абе, ти ли написа, че историята трябва да се учи, за да не повтаряме едни и същи грешки? Ти ли се излагаш със знанията си по история?

Много си умен, много си хубав, много си подготвен, ама като те нацели една ракета в главата и толкова ще ти бъде.

За разлика от теб аз не съм твърдял колко съм умен. Ти си инженер, интелигентен, с етикет, разработваш роботи и т.н. И нали си божество, явно си и брониран, защото

...ама като те нацели една ракета в главата и толкова ще ти бъде.

явно на теб нищо няма да ти се случи.

Историята я знам достатъчно добре

За пореден път се видя какво колко добре го знаеш. В случая - нищо не знаеш.

Те истински жертви във война не са дали. Ако бяха загубили 1/3 от населението си като СССР, тогава щяхме пак да си говорим.

Сталин - смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика. Та, щом САЩ не е загубил 1/3 от населението си значи не са дали истински жертви.

През двете световни войни България също не губи 1/3 от наслението си. Явни и ние не сме дали истински жертви.

Твоето не е дезинформация. Твоето е опит да блеснеш с знания, които не притежаваш. Прочел нещо в интернет и вече всичко му е ясно - всички шапкари са тъпи, лейтенанти кръвопийци,....

на 2.06.2017 г. в 22:13, simtech написа:

В живота сам си подбираш средата и околните хора.

Ти явно сам си си избрал съседите. Направи ли преселения на разни индивиди, които не ти харесваха, но ти бяха съседи?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 1 час, A.com написа:

....

Искам да кажа, че много жестоко преиначаваш думите ми.
САЩ, в съвременната си история никога не е участвала в активна война на своя територия.
САЩ не е нападана никога, защото тя няма силни съседи и е географски изолирана от повечето държави, които могат да й потърсят сметка. За да може армия да окупира САЩ, тя трябва да мине през океана - по въздуха или с кораби.
По същата причина Русия е трудна за окупиране - тя е голяма, като география е с труден терен, изолирана от океани и планини.
Разликата е, че Русия е отворена откъм Руската равнина до Урал. САЩ не е. Това е и причината да си създаде буферна зона по времето на тоталитаризма със страните от Варшавския договор.
Можеш да даваш единични примери, но обикновено стратезите са били ценени и рядко са били всред първите, които влизат в битка.
"Военният живот" не знам какви закони има, след като е имало дори изнасилвания и други издевателства. И пистолет в главата опрян по време на учебна стрелба, за да не можеш да обърнеш автомата към тези, които издевателстват срещу теб.
Димчо Дебелянов е умрял. И какво? Това е причина утре аз да си търся повод да се самоубия "за България". Ти самият да не би да си умирал, че да знаеш какво е да умреш за България? Защото аз за България не съм умирал, но съм бил на крачка от смъртта.
Образът на родната армия тя си го състави сама. Още отеква и се чува ехото от времето, когато я е имало наборна.
Тук един човек ти писа, че е станал инвалид в армията. Явно и ти искаш детето ти да стане инвалид. Щом ти искаш, кой съм аз да ти пожелавам друго.
Да, аз съм инженер. Интелигентен, но избирателно любезен. Не съм божество. Но с примера с ракетата имах предвид друго. Че ракети не се свалят с плюнка и ако искаш защита, трябва да платиш за оборудване. Иначе се превръща твоето в саможертва в защита на човешката глупост.
Да, САЩ не знае какво е война. Тя не е загубила милиони, не е била унищожена. Тя е водила действия, относително защитена от своята географска изолираност. И е избирала битки по свое осмотрение и интереси.
Аз не си избирам съседите, но мога да избера къде да живея. Мога да избера да живея там, където нямам съседи.

преди 50 минути, simtech написа:

Искам да кажа, че много жестоко преиначаваш думите ми.

Цитирам те. Това преиначаване на думите ли е? А?

САЩ, в съвременната си история никога не е участвала в активна война на своя територия.

Това дежа-вю ли е? Гражданската война на територията на Сао Томе и Принсипи ли се води? Или пак ти преиначавам думите?

САЩ не е нападана никога, защото тя няма силни съседи и е географски изолирана от повечето държави, които могат да й потърсят сметка.

Отново отлично познаване на историята. Мексиканскоо-американска война. Сам ли ще прочетеш кой кого напада? Пак ли преиначавам думите ти?

За да може армия да окупира САЩ, тя трябва да мине през океана - по въздуха или с кораби.
По същата причина Русия е трудна за окупиране - тя е голяма, като география е с труден терен, изолирана от океани и планини. Разликата е, че Русия е отворена откъм Руската равнина до Урал. САЩ не е.

Ако армията, която е тръгнала да окупира САЩ, навлезе през границата с Мексико или с Канада? Или и през тези две граници САЩ е затворена?

Можеш да даваш единични примери, но обикновено стратезите са били ценени и рядко са били всред първите, които влизат в битка.

Въобще не е било рядко. В не малка част от човешката история или си имал смелостта да поведеш войската по време на битка или никой не те е броял за предводител/крал/вожд. Но, като виждам до колко добре си запознат с историята....

"Военният живот" не знам какви закони има, след като е имало дори изнасилвания и други издевателства. И пистолет в главата опрян по време на учебна стрелба, за да не можеш да обърнеш автомата към тези, които издевателстват срещу теб.

Като не знаеш защо коментираш? В "цивилния живот" като знаеш какви закони има, защо има изнасилвания, убийства, пребивания, кражби и т.н.? Или ще продължиш да пишеш за неща, за които нищо не знаеш?

Димчо Дебелянов е умрял. И какво?

Как какво? Написах ти го - жалък си?

Това е причина утре аз да си търся повод да се самоубия "за България".

Това логическата ти индукция ли ти помогна да го измислиш? Друга подобна глупост ще напишеш ли?

Образът на родната армия тя си го състави сама. Още отеква и се чува ехото от времето, когато я е имало наборна.

За разлика от теб много хора са минали през родната казарма и не им трябва ехо. А ти нали знаеш, че ехото не повтаря точно изречените думи. А направи си правилният извод.

Тук един човек ти писа, че е станал инвалид в армията. Явно и ти искаш детето ти да стане инвалид. Щом ти искаш, кой съм аз да ти пожелавам друго.

Написа. Ако не беше ходил в казарма нямаше да стане инвалид. Ама в историята АКО няма.

Явно и ти искаш детето ти да стане инвалид. Щом ти искаш, кой съм аз да ти пожелавам друго.

Я, логическата ти индукция пак се е развихрила.

Да, аз съм инженер. Интелигентен, но избирателно любезен. Не съм божество.

Да, ти си единствения инженер. Колко си интелигентен не ти е по силите да определиш сам. Избирателната ти любезност показва, че всичките приказки за интелигентността ти, големия ти ум, доброто образование, етикета ти, са празни приказки. Никой не може да ти държи сметка, да ти казва какво да правиш, да ти се налага, сам си определяш какво да ти се случва, сам решаваш кои да са ти съседи, и т.н. Такъв човек не съществува. Ако не си божество, то какво си? Ангел небесен? Ама нали си атеист? Паднал ангел, може би?

Но с примера с ракетата имах предвид друго. Че ракети не се свалят с плюнка и ако искаш защита, трябва да платиш за оборудване.

Ракети се отклоняват с една купа слама, с един телеграфен стълб. Неща, които не знаеш, но пък коментираш. А оборудването можеш и сам да си го произведеш.

Иначе се превръща твоето в саможертва в защита на човешката глупост.

За саможертвата ли искаш да кажеш нещо? За Димитър Списаревски да си чувал? Умрял е от глупост, нали? Все пак е бил шапкар.

Да, САЩ не знае какво е война. Тя не е загубила милиони, не е била унищожена. Тя е водила действия, относително защитена от своята географска изолираност. И е избирала битки по свое осмотрение и интереси.

Да, не знаеш нищо по въпроса и продължаваш да се излагаш. Пак да те питам, че явно не го прочете - България като не губи милиони през войните, които води, не знае ли какво е война? След ПСВ в България има около 900 000 сираци. Но, загиналите им родители не са истински жертви нали, защото не са били 1/3 от населението. Логическа индукция?.

Аз не си избирам съседите, но мога да избера къде да живея. Мога да избера да живея там, където нямам съседи.

Дали? И после не си бил божество, което може да направи всичко, което си поиска?

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 35 минути, A.com написа:

...

Така. Ние коментираме армията. Какво се случва в цивилния живот не е оправдание за това, което се случва в армията.
Няма значение има ли изнасилвания в цивилния живот. Защото и в него не трябва да ги има. Това не е оправдание за армията.
Тук един човек е станал инвалид от родната армия. Няма АКО в историята. Той нямаше да е такъв без армията да му "помогне"
Виждам, че този човек ти не го уважаваш, пренебрегваш то, премълчаваш го и не ти пука за него. Мен ме е грижа за такива случаи.
Съвременната история на САЩ не е 1840 година. Опитай пак с 20-ти век.
Армията тръгнала да окупира САЩ през Мексико или Канада? През ледовете на Канада или полупустинните региони на Мексико? А за да пристигне в Канада или Мексико кораби и самолети няма да й трябват, така ли да разбирам? Кога построиха мост през океана между Мексико и Европа?
Не, ти си жалък и то много. Вадиш примери от контекста. Това, че Дебелянов е умрял е исторически факт. Това не е причина или пример да се хвърля пред куршумите при първа удобна възможност, за да се покажа като велик патриот.
Много хора са минали през родната казарма. И има над 10 ХИЛЯДИ инвалида и хиляди смъртни случаи. Благодаря!
Аз не съм по силите да се определя сам, за това има тестове за интелигентност.
САЩ не е изгубила почти нищо при нито едната от двете световни войни. И влезе във война, да помогне на икономиката си в депресия.
Вижда се, че в плоското ти мислене пример за мъж и патриот е човек, който си търси повод да се изпречи на пътя на куршумите. И че си достатъчно безочлив да игнорираш инвалидизирани от армията хора, изкарвайки ги изключения, но те не са такива. Това е било практика, поради престъпна небрежност и откровена наглост на ръководните кадри.
Ще ходиш да гледаш свинете на полковника, иначе няма да ти дадат отпуска и ще те изнудват?

Симо, има инвалиди, които са станали такива и по време на риболов например. За хората с отрязани крайници от машини да не говорим... Кво да забраним по- напред?

преди 46 минути, simtech написа:

Така. Ние коментираме армията. Какво се случва в цивилния живот не е оправдание за това, което се случва в армията.

Така. Казах ли да мериш с еднакъв аршин? Казах ти. Ти правиш ли се на ударен? Прави се. Аз нищо не оправдавам. И това го написах и по-назад в мненията си. Давам ти примери, за да докажа несъстоятелността на исканията ти.

Няма значение има ли изнасилвания в цивилния живот. Защото и в него не трябва да ги има. Това не е оправдание за армията.

Наистина ли няма значение дали има изнасилвания в цивилния живот? И пак да ти кажа - нищо не оправдавам. Показвам ти как нелепо си защитаваш исканията.

Тук един човек е станал инвалид от родната армия. Няма АКО в историята. Той нямаше да е такъв без армията да му "помогне"
Виждам, че този човек ти не го уважаваш, пренебрегваш то, премълчаваш го и не ти пука за него. Мен ме е грижа за такива случаи.

Нищо не премълчавам. Познавам момче, което се простреля собственоръчно в крака, за да може да отиде да си види гаджето. След 8 години го убиха в Гърция, докато пътувал да се прибере в България. Та, в историята и в живота няма АКО. Познавам човек, мой набор, който не отиде в казармата и седем месеца по-късно го блъсна влак. Та, ако беше в казармата щеше ли да го блъсне влак? Още пример, които да покажат какви абсурди пишеш искаш ли? Да не би хората да са отивали в казармата за да станат инвалиди? Или казармата е създадена за да прави от здрави младежи инвалиди?

Виждам, че този човек ти не го уважаваш, пренебрегваш то, премълчаваш го и не ти пука за него.

Ти пак ли получи видение, та знаеш аз кого уважавам и т.н.?

Съвременната история на САЩ не е 1840 година. Опитай пак с 20-ти век.

Да опитам ли с 20-ти век? ПСВ, ВСВ, Корейската война, Войната във Виетнам, Войните в Ирак, Войната в Югославия, Афганистан. Нещо да съм пропуснал. И в тези войни САЩ не дават истински жертви и на са участвали активно? Но, ти нали познаваш достатъчно добре историята, та затова:

на 2.06.2017 г. в 9:01, simtech написа:

Освен да избиват индианци с лъкове, друго не могат.

САЩ никога не са учавствали активно във война. Не ми коментирай САЩ, защото единственото им участие са хората, пътували с кораб през океана, за да се спуснат да се бият в Европа.

Глупости безспир.

Армията тръгнала да окупира САЩ през Мексико или Канада? През ледовете на Канада или полупустинните региони на Мексико? А за да пристигне в Канада или Мексико кораби и самолети няма да й трябват, така ли да разбирам? Кога построиха мост през океана между Мексико и Европа?

Значи тази армия задължително трябва да пристигне в Канада или Мексико? Невъзможно е да дръгне от там. И мексиканската армия, която е участвала в Мексиканско-амириканката война е пристигнала в Мексико през океана. Ванкувър, Детройт, Торонто са все в ледове, та през Канада в САЩ всичко живо през ледовете минава. А през полупустините на Мексико само камили минават. Що ли в Ирак армиите се биха в пустинни райони ми е чудно. Ти и с географията ли си "достатъчно запознат", както с историята?

Не, ти си жалък и то много. Вадиш примери от контекста. Това, че Дебелянов е умрял е исторически факт. Това не е причина или пример да се хвърля пред куршумите при първа удобна възможност, за да се покажа като велик патриот.

Да те питам пак как си с паметта?

Но никой нормален интелигентен не отива в армията, ако има интелигентност поне да си напише името правилно.

Дебелянов е изваден пример от контекста ли? Ненормален е бил човека. Както и всички останали, които са отишли доброволно в армията.

Това не е причина или пример да се хвърля пред куршумите при първа удобна възможност, за да се покажа като велик патриот.

Това е пример, че пишеш пълни глупости. Това е пример, че нормални и интелигентни хора са отивали доброволно в казармата и на война. Това е пример, че пишеш лъжи. Това е пример колко си жалък в опитите ти да се аргументираш. Не се сещам за някой, който да гори от желание да се хвърля пред куршумите при първа възможност, за да се покаже като велик патриот. Което още веднъж показва какви глупости пишеш.

Много хора са минали през родната казарма. И има над 10 ХИЛЯДИ инвалида и хиляди смъртни случаи. Благодаря!

Много повече от много са. Напиши цифра де. Няколко милиона как ти се струва? И от тези няколко милиона, няколко милиона без 10 000 и хилядите смъртни случаи, са се върнали живи и здрави от казармата.

Да те помоля пак да мериш с еднакъв аршин искаш ли? Колко са убитите докато се пресичали улицата? От утре спри да пресичаш, че може да ти се случи нещо лошо.

Аз не съм по силите да се определя сам, за това има тестове за интелигентност.

Като не ти е по силите, защо сам казваш, че си интелигентен, по-умен(от кого и как само ти си знаеш), по-подготвен за живота и т.н.?

САЩ не е изгубила почти нищо при нито едната от двете световни войни. И влезе във война, да помогне на икономиката си в депресия.

И като не е изгубила почти нищо, това какво означава? Че не са участвали активно във военни действия? Че жертвите им не са истински?

А причината да влязат във войните няма никакво отношение към не активното им военно участие и не истинските им жертви.

Вижда се, че в плоското ти мислене пример за мъж и патриот е човек, който си търси повод да се изпречи на пътя на куршумите. И че си достатъчно безочлив да игнорираш инвалидизирани от армията хора, изкарвайки ги изключения, но те не са такива.

Вижда се, че пак знаеш какво си мисля. Вижда се, че пак си измисляш и твърдиш неща, които не можеш да докажеш. Това ли е интелигентност? Измишльотините ти?

Това е било практика, поради престъпна небрежност и откровена наглост на ръководните кадри.

Практика е било да се инвалидизират хора в казармата!!!??? Чудя се, да ти кажа ли, че си прост като гугутка или да не ти казвам, за да не обиждам гугутките.....Айде, няма да ти казвам.

Ще ходиш да гледаш свинете на полковника, иначе няма да ти дадат отпуска и ще те изнудват?

Ще те изнудват тебе на коя дата и от колко часа да се явяваш на изпит по математика. Следвайки логическата ти индукция, да ти кажа ли това за какво е пример?

преди 10 минути, язе написа:

Симо, има инвалиди, които са станали такива и по време на риболов например. За хората с отрязани крайници от машини да не говорим... Кво да забраним по- напред?

Всичко, което той каже трябва да се забрани. Нали има идеи и е ценен, та затова други трябва да го пазят и да умират вместо него, защото той има идеи, ценен е, прочел е стотици книги, издал е стихосбирка, завършил е висше(следователно всички трябва да се съобразяват с него) и е инженер.

А защо не отговаря на 90% от въпросите ми ми е ясно. И на него му е ясно. Ама...нали е интелигентен.

Мдамм, мисля че можем да си направим извода, че образованието не е магическа пръчка все пак.  :)

преди 14 минути, A.com написа:

А защо не отговаря на 90% от въпросите ми ми е ясно. И на него му е ясно. Ама...нали е интелигентен.

Точно така. Безхаберието в армията прави от здрави младежи - инвалиди.
Не ми говори за 10 милиона души, защото цялото население в България по времето на соца не е било 10 милиона. От които половината са били жени. А статистиката е правена за ограничен период от време - 20 години. За 20 години 10 милиона души не са минали през армията.
Опитай с 20-ти век. Колко пъти през 20-ти век САЩ е била нападана на своя територия? Войната в Корея и Виетнам не се броят. Ако искаха, можеха да не ги водят. Нито Корея, нито Виетнам са пристигнали да нападат САЩ с флотилия.
Мда, Канадската армия има потенциала да завладее САЩ.
Никой нормален интелигентен човек няма да отиде доброволно и с усмивка да казармата. Нито пък да мре.
А ти ако искаш отивай да ти наврат маркуча от компресора отзад, както са направили на един друг в казармата.
Интелигентен, защото тестовете за интелигентност го казват.
Жертвите на САЩ са ми безразлични. Да мрат копеленц@та, като искат. Ама нямат наборна служба, нали?
На следващи въпроси нямам намерение да отговарям, докато не ми кажеш образователната си степен.
Ти така сам си го направи. Такова отношение получаваш като отговор на твоята реплика - "Казармата хубава или лоша - всеки трябва да мине през нея". Пожелавам ти да я върнат и за сина ти да е от лошата, да е жив Ад. Да видим дали пак така ще говориш. Забелязал съм, че българинът докато не го удари нещо лично, не му пука.

Момчета колкото и да спорите, това всичко вече е изговорено. В България казарма и задължителна военна служба няма как да се върне вече, хубаво за тия които са го разбрали, а за тези които не са, разберете го най-вече! Барем да направят в училищата поне един път в седмицата в един учебен час, нещо като военно обучение ще бъде много! 

Специално издание, посветено на simtech:

на 23.05.2017 г. в 2:19, simtech написа:

Ако стане нещо, аз се изнасям в гората - като партизанин.

на 23.05.2017 г. в 3:04, simtech написа:

Както навсякъде в България, армията ще е място, където хора хванали малко власт, но истински тъпаци в живота, да си избиват комплексите върху невинни хора.

Армията иска послушковци, не иска умни хора.

на 23.05.2017 г. в 22:01, simtech написа:

Най-големият дефект на армията е, че се изпълнява нещо безпрекословно. Така е много лесно да злоупотребиш с положение и да даваш неправомерни заповеди, когато никой не може да постави здравият ти разум под съмнение.
Тя армията нанася перманентни увреди в психиката.
 По времето на соца армията единствено се е биела с уличните кучета пред порутените складове и е охранявала българите да не избягат през границата.
И НЯМА умен военен. Военни стават предимно хората, които за нищо друго не стават. И единственото, което да правят е да си търкат задника на стола и да им дават пари, докато такива като мен работят, плащат данъци и внасят пари в държавата, които кръвопийци като военните да смучат.

на 24.05.2017 г. в 13:03, simtech написа:

Умен шапкар няма. Ако бяха умни, щяха да правят друго. Те са паразити в тоя си вид.

на 24.05.2017 г. в 14:30, simtech написа:

Армия не ни трябва, защото не можем да си купуваме нито нови самолети, нито нови ракети. Армия без оръжие и техника се превръща в пушечно месо, жертвен агнец на човешката глупост.

В казармата инвалидност и смъртност са повече от нормално нещо, а издевателствата върху личността и търкането на плочки с четка за зъби са го докладвали много бивши "войници"
 Каква чест има в това да служиш, след като армията се свързва с долни плужеци, лъжци и страхливци?

Знаеш ли какво е  армията? Тя е месомелачка. Място където да се издевателства. Психологически тормоз.

Армията никого на нищо не е научила, щом военните и то по-висшите, които трябва да са пример за ЧЕСТ, РОДОЛЮБИЕ, СЪВЕСТ, ОТГОВОРНОСТ прикриват като долни плужеци всички случаи на инвалидност, смърт и издевателства.

на 24.05.2017 г. в 22:06, simtech написа:

Висшият и средният ръководен състав на армията е бил долни плужеци, лъжци и страхливци.

на 25.05.2017 г. в 0:34, simtech написа:

Последствията от казармата не са възможни, те са ясни - военни инвалиди в мирно време. Защото шапкарите са кретени и ако я върнат, нищо няма да се е променило.

на 25.05.2017 г. в 1:43, simtech написа:

Казармата вас ви е научила само как да сте безропотни, да ви мачкат и да търпите мизерия.

Казармата ражда едни послушковци или конформисти, които не се противопоставят на сганта, в която се е превърнала България. Плюем ти на вашата казарма.

на 25.05.2017 г. в 19:12, simtech написа:

Безпрекословно изпълняване на всякакви глупави и абсурдни заповеди с цел помачкване на човешкото достойнство. Казарма-дресировка в послушание . Да служиш на партията-майка.

на 25.05.2017 г. в 23:35, simtech написа:

Военно обучение в България ще бъде извършвано от същите военни, които са газили хора, заплашвали са със сапунка и са поощрявали надуването на хора с компресор.
Ще бъде точно такова, каквото е било преди. Защото главните герои ще са същите.

Многобройните инциденти показват, че армията е съставена също от идиоти.

на 26.05.2017 г. в 10:08, simtech написа:

В казарма избор няма - каквото ти натресат и както се изгаврят - търпиш.
Казармата НЕ Е училище. Казармата е ЗАТВОР. Принудителен труд - ангария и психологически тормоз.

И още една индукция - щом и преди лигльовци, и сега лигльовци, значи казармата на нищо не учи. И понеже на тия лилгьовци родителите им са били най-вероятно лигльовци, а бащите им са били в казарма изводът е, че лигльовци раждат лилгьовци и казармата е безполезна.

на 26.05.2017 г. в 19:55, simtech написа:

Аз като по-квалифициран съм защитен. Много вероятно е да стана писарушка.

на 27.05.2017 г. в 14:54, simtech написа:

Някой да ме върже в казарма като в затвора и да не мога да се прибера у нас, да спя на едно място с още 50 полуграмотни прасета с противоречива лична хигиена и да бачкам като роб, докато някакъв шапкар не каже, че трябва да спра - НЯМА да стане, ясно?

По исторически доказателства вашата казарма е било място със съмнителна лична хигиена, съмнително пране на дрехите, ангария - безплатен труд, мизерно до никакво заплащане, длъжен си да стоиш цял ден в мизерията на поделението като в затвор и някакви шапкари, които да си избиват комплексите за малката им пишка върху теб.

на 27.05.2017 г. в 16:46, simtech написа:

Защото армията е ангария. Аз не съм длъжен нищо да ликвидирам и на никого не съм длъжен да помагам без заплащане. Всички могат да си гледат работата, мой личен избор е дали искам да помогна.

на 27.05.2017 г. в 21:58, simtech написа:

Няма други, освен онези пияници. Никой друг не иска да става военен.  Освен ако не е там да краде или да живурка на държавна работа и ранно пенсиониране.

на 28.05.2017 г. в 14:20, simtech написа:

Не ми ли плащат - пръста не си мърдам. Няма ли свобода - няма да ме убедиш никога. За по-малко от 10,000евро заплата няма да ме навиеш. И въобще няма, освен ако не реша така.
Армията е паразит в мирно време. Само точи пари, които могат да отидат за здравеопазване и образование.
Аз не съм вълк единак, просто аз си избирам какъв ще бъда. Никой няма да ми казва.

на 28.05.2017 г. в 16:58, simtech написа:

Аз каквото казвам, наистина го мисля. Не знам - друго ли очакваш?

Винаги на човешкият ресурс в армията се е гледало като на пушечно месо. Историята показва, че на никого от военноначалниците не му е пукало за хората му наистина.

на 28.05.2017 г. в 19:26, simtech написа:

НА военните не им ПУКА за жертвите. В историята има много примери как хора са изпращани като пушечно месо.
В казармата нищо не може. Ти колко пъти удари висшестоящ, който злоупотребява с положение?
Ако ти кажат да гърмиш жени и бебета, сигурен съм че ще го направиш.

на 30.05.2017 г. в 17:30, simtech написа:

Ти не си подготвен за една съвременна война. Аз съм по-подготвен за такава. Бъдещите войни ще изискват квалифицирани кадри, а не наборници като теб дето са чистили с четка за зъби тоалетната.

И само да ти кажа защо аз съм по-подготвен. Защото като ти се счупи радиото на бойното поле ще ми се молиш на мене да ти го оправя. Нищо, че не стрелям толкова добре. Ще ми се молиш, защото това радио ще ти е разликата между живота и смъртта.

на 31.05.2017 г. в 15:03, simtech написа:

Достатъчно ти е да погледнеш на броя на загиналите в казармата в мирно време и броят на инвалидите, за да разбереш каква гротеска е била родната армия. И немалка част от инвалидизираните са поради престъпна небрежност или гаври, престъпления срещу личността. Такава армия не ни трябва. А такава ЩЕ и би била, ако всички генерали, лейтенанти - от до не бъдат изгонени или затворени.

на 31.05.2017 г. в 16:39, simtech написа:

Логиката ми е проста. Каквото се е случило в казармата е вина на казармата. И то е предостатъчно, за да се обяви за порочна.
В цивилният живот ти имаш право да решиш. В казармата някой друг решава вместо теб според прищевките му.
 Защото като се върне казармата, същите пикливи сержантчета ще мачкат както преди наборници с камиони, а такива като теб, които са имали щастието да избягат подобна участ ще гледат недоверчиво, ще цъкат с уста отстрани и ще сочат с пръст.

на 1.06.2017 г. в 0:14, simtech написа:

Аз уча, за да получа самостоятелност и да имам възможност не аз да се съобразявам с хората, а те да се съобразяват с мен.

Войниците в САЩ са кадрови. И са некадърници. тотално неподготвени. И се връщат у дома си като психари.

на 1.06.2017 г. в 17:10, simtech написа:

Tи май не разбра, че при водените войни САЩ има най-малко загуби, защото никога не е водила война на своя територия.

Ако се събере ВНС!? Имаме право да вдигнем протест. И не, няма да ходя, ще покажа среден пръст, включително на теб.
САЩ никога не са учавствали активно във война. Не ми коментирай САЩ, защото единственото им участие са хората, пътували с кораб през океана, за да се спуснат да се бият в Европа. САЩ никога не е видяла дебаркиране на нейна територия на 4-5 милионна немска армия с цялата й прилежаща техника и самолети.
Умният ще живее. На фронтовата линия по време на войни са се пращали основно по-глуповатите, ниско образовани и ниско интелигентни. Хората с умения и квалификация не са пращани, защото трудно се намират и е по-добре да се използват, отколкото да се превръщат в пушечно месо.

В казармата каквото и да стане, винаги си виновен. Висшестоящият винаги е невинен. И ако има нещо - оплакваш се на арменския поп.
Да, кръвопийците лейтенанти не стават за друго, за това стават военни, които си чешат корема и ще са първите, които ще избягат, ако дойде война. Но никой нормален интелигентен не отива в армията, ако има интелигентност поне да си напише името правилно. Съжалявам, такъв е образът на родната армия.

на 2.06.2017 г. в 22:08, simtech написа:

Освен да избиват индианци с лъкове, друго не могат.

Смешно е че искаш да живееш? Предлагам ти още сега да си прережеш вените и да си спестиш мъките!!!

В казармата има устав уж. Който не се спазва. И никога няма да се спазва. Като това е ясно, по-добре да я няма.
Хората в казармата не се сменят, защото кръвопийците лейтенантчета, които са били там са им намерили друго поприще или са ги пенсионирали. Ако утре я върнат, ще върнат и тях, защото никой друг не иска да става военен - плащат на хамалите по-добре.
 В казармата хем си виновен до доказване на противното и правят каквото си искат с теб, хем не можеш да отвърнеш, защото независимо от причината да отвърнеш, винаги си виновен и винаги е неподчинение.
А иначе...поне имаш избор къде ще бъдеш, така че да не попаднеш на садисти. А в армията те бутат при садистите, без да те питат.

преди 4 часа, simtech написа:

САЩ не е нападана никога, защото тя няма силни съседи и е географски изолирана от повечето държави, които могат да й потърсят сметка.

Димчо Дебелянов е умрял. И какво? Това е причина утре аз да си търся повод да се самоубия "за България".
Да, аз съм инженер. Интелигентен, но избирателно любезен. Не съм божество.

Това, че Дебелянов е умрял е исторически факт. Това не е причина или пример да се хвърля пред куршумите при първа удобна възможност, за да се покажа като велик патриот.

Вижда се, че в плоското ти мислене пример за мъж и патриот е човек, който си търси повод да се изпречи на пътя на куршумите. И че си достатъчно безочлив да игнорираш инвалидизирани от армията хора, изкарвайки ги изключения, но те не са такива. Това е било практика, поради престъпна небрежност и откровена наглост на ръководните кадри.

Точно така. Безхаберието в армията прави от здрави младежи - инвалиди.

Нямаш спирка.

Не ми говори за 10 милиона души, защото цялото население в България по времето на соца не е било 10 милиона. От които половината са били жени. А статистиката е правена за ограничен период от време - 20 години. За 20 години 10 милиона души не са минали през армията.

Къде, ако мога да попитам, съм споменал 10 милиона души?

Опитай с 20-ти век. Колко пъти през 20-ти век САЩ е била нападана на своя територия? Войната в Корея и Виетнам не се броят. Ако искаха, можеха да не ги водят. Нито Корея, нито Виетнам са пристигнали да нападат САЩ с флотилия.

Имаш проблем да осмислиш какво сам си писал ли? Цитирал съм те в специалното издание. Можеш да си почетеш какво си писал за САЩ.

Войната в Корея и Виетнам не се броят. Ако искаха, можеха да не ги водят. Нито Корея, нито Виетнам са пристигнали да нападат САЩ с флотилия.

А, не се броят, защото нещо не ти изнася ли? И двете войни са през 20 век. Двете световни войни през кой век са? Нали за 20-ти питаше. Нали ти казах, че в историята АКО няма.

Мда, от това:

Цитат

За да може армия да окупира САЩ, тя трябва да мине през океана - по въздуха или с кораби.

и това:

отиде на това:

Мда, Канадската армия има потенциала да завладее САЩ.

Логическа индукция най-вероятно. Питам и отговор не искам.

Никой нормален интелигентен човек няма да отиде доброволно и с усмивка да казармата. Нито пък да мре.

Жертвите на САЩ са ми безразлични. Да мрат копеленц@та, като искат. Ама нямат наборна служба, нали?

Поредните бисери. Да ги включа ли в специалното издание на глупостите ти или да ги оставя за някое ново специално издание?

Интелигентен, защото тестовете за интелигентност го казват.

О, тестовете. И това ти дава право да се мислиш за божествен?

Ти така сам си го направи. Такова отношение получаваш като отговор на твоята реплика - "Казармата хубава или лоша - всеки трябва да мине през нея". Пожелавам ти да я върнат и за сина ти да е от лошата, да е жив Ад. Да видим дали пак така ще говориш.

Който копае гроб другиму..... А за "Казармата хубава или лоша - всеки трябва да мине през нея" ти обясних. Или си мислиш, че не помня какво си питал и какво съм ти отговорил?

Забелязал съм, че българинът докато не го удари нещо лично, не му пука.

Ти вероятно не си българин, защото на теб все ти се случват неща, които ти искаш да ти се случат.

На следващи въпроси нямам намерение да отговарям, докато не ми кажеш образователната си степен.

На въпросите, които съм ти задал, и които евентуално ще ти задам,няма да отговориш. Причини:

- на някой от тях не знаеш отговорите, защото "достатъчно добре" познаваш историята.

- на други знаеш отговорите, но няма да отговориш(и не отговори), защото не подкрепят твърденията ти, което говори зле за теб. А, ако си забелязал, повечето ми въпроси са в отговор на твои твърдения.

А аз, за разлика от теб, ти отговарям на зададените въпроси.

Що се отнася до образованието ми, висше, получено след отбиване на военната ми служба. И не съм учил, за да трябва другите да се съобразяват с мен.

И една случка, от която можеш да си извлечеш някакви изводи, а може и да не си извлечеш:

Колежка се обръща към преподавателка с думите "Госпожо,....". При което преподавателката ѝ се развика: "Аз не съм "госпожо". Аз съм "госпожо доцент". За какво съм учила толкова време, а? Да ме наричате само "госпожо" ли?".

И пред моето име мога да сложа едно трибуквено съкращение, с което ти обичаш да се хвалиш, но не го правя. Защото титлата, сама по себе си, нищо не означава.

преди 1 час, A.com написа:

Който копае гроб другиму..... А за "Казармата хубава или лоша - всеки трябва да мине през нея" ти обясних. Или си мислиш, че не помня какво си питал и какво съм ти отговорил?

Вадиш думите ми за САЩ от контекста. Както и много други неща.
Но каза "добра или лоша". Това е достатъчно. Няма какво да се оправдаваш. 3 думички. Които казват, че няма проблем с издевателствата в армията. Отбил си военна служба и си станал голям мъж. Мда. Гордост голяма. Че 2 години си ставал, когато някакъв ти е кряскал и си бягал в жегата с противогаза, докато пукнеш. Радост голяма.
Ако ти не си можел:
- да изпереш
- да посадиш дърво
- да смениш резервна гума
- да сготвиш 2 яйца
- да си оправиш леглото
Младите днес го могат, както и още много неща.
Не е повод за гордост, че някой се е гаврил с теб в 6 сутринта да те гони да ставаш. Описание за глупост е.
И само да ти кажа..Докато ти си ял развалените консерви в казармата, аз бях на 18 с 1000лв заплата.
Ама дай..2 години няма да работя. В казармата щях да извадя големите пари да си купя кола, да си платя образованието, нямаше да си разсипя здравето хич и т.н. Сите хубави работи, цветя и рози. Посрещат те като брат и те черпят с ракия, шопска салата и луканка. Нали така?
И дай сега да видим привилегиите да си в Българската армия. Глад, мизерия и болести. И дезертьори, които за разлика от Дебелянов са се махали.
Велииик е нашиииятт войнииииккк. И чест е да се биеш нали така. Такава чест, че войниците искат да си свалят правителството и да си избият главнокомандващите.

Цитат

ВОЙНИШКО ВЪСТАНИЕ

През втората половина на 1918 г. положението на фронта рязко се влошава. Изпратените по селата нови реквизиционни комисии събират от населението последните запаси от зърно. Въпреки това храната не стига и воиниците гладуват. Отслабва дисциплината, увеличава се броят на онези, които бягат от фронта.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 19 часа, simtech написа:

Вадиш думите ми за САЩ от контекста. Както и много други неща.

Напротив. Цитирам те. А ти като не знаеш какво пишеш по-добре не пиши. Глупостите, които си написал ще останат. Искаш ли пак да ги цитирам за да видим от кой контекст са извадени?

Но каза "добра или лоша". Това е достатъчно. Няма какво да се оправдаваш. 3 думички. Които казват, че няма проблем с издевателствата в армията.

За разлика от теб не се оправдавам. Каквото съм написал се вижда ясно. Като не можеш да го разбереш прочети го пак. Може от 10-тия път да ти стане ясно. А какво си мислиш, че казват трите думички няма нищо общо с това, което аз съм казал. Освен, че виждаш в бъдещето и миналото можеш и мисли да четеш. Уникален си.

Отбил си военна служба и си станал голям мъж. Мда. Гордост голяма. Че 2 години си ставал, когато някакъв ти е кряскал и си бягал в жегата с противогаза, докато пукнеш. Радост голяма.

Поредните напъни да кажеш нещо умно. Пак не успя. И пак си фантазираш.

Ако ти не си можел:
- да изпереш
- да посадиш дърво
- да смениш резервна гума
- да сготвиш 2 яйца
- да си оправиш леглото
Младите днес го могат, както и още много неща.

Аз какво съм можел и какво мога не ти е известно. Но не ти пречи да си фантазираш, нали? И сам да си отговаряш на собствените си фантазии. И пак знаеш кой какво може и не може.

Не е повод за гордост, че някой се е гаврил с теб в 6 сутринта да те гони да ставаш. Описание за глупост е.

Поредното надничане в миналото и поредната глупост. Ама как хубаво си се охарактеризирал с второто изречение. Когато човек не спира да пише глупости по дадена тема, другите започват та се чудят този човек глупав ли е, не е ли.

И само да ти кажа..

нещо което не знаеш, но ще ми кажеш, т.е. ще си измислиш.

Докато ти си ял развалените консерви в казармата, аз бях на 18 с 1000лв заплата.

Докато аз съм бил в казармата, ти дали си имал 18? О, и поредното надничане в миналото(т.е. поредната глупост) - знаеш какво съм ял в казармата?

Ама дай..2 години няма да работя. В казармата щях да извадя големите пари да си купя кола, да си платя образованието, нямаше да си разсипя здравето хич и т.н. Сите хубави работи, цветя и рози. Посрещат те като брат и те черпят с ракия, шопска салата и луканка. Нали така?

О, не мога да споря с теб. Освен че виждаш в миналото и в бъдещето, четеш мисли, то и знаеш какво ще се случи в някоя алтернативна реалност. Да ти кажа пак - уникален си. Да те питам, по твое време казармата 2 години ли беше? Въобще, тогава имаше ли казарма?

И дай сега да видим привилегиите да си в Българската армия. Глад, мизерия и болести. И дезертьори, които за разлика от Дебелянов са се махали.

Дай сега да видим поредните глупости написани от simtech....Видяхме ги.

Велииик е нашиииятт войнииииккк. И чест е да се биеш нали така. Такава чест, че войниците искат да си свалят правителството и да си избият главнокомандващите.

Като чета какво пишеш, то ЧЕСТ е дума, на която само си мислиш, че знаеш значението. И пак се опитваш да демонстрираш някакви познания по история ли?

И нещо, на което явно не обръщаш внимание - освен че пишеш глупости, то голяма част от тези глупости са и лъжи. Ако искаш ще ти ги цитирам. Та, с всичките написани лъжи се чудя какъв точно етикет и морал притежаваш.

преди 46 минути, A.com написа:

...Та, с всичките написани лъжи се чудя какъв точно етикет и морал притежаваш.

Като всичко казано от мен е долни лъжи...
Коментирай човека, който писа тук и е бил инвалидизиран от казармата. И още над 10 хиляди инвалида и стотици/хиляди увредени или мъртви младежи, които нямаше да са такива, без казармата "да им помогне". И няма значение дали в цивилният живот може да те блъсне кола. Важното е, че е нямало да стане в казармата. А вероятно, може би - никога.
Кажи ми ти какво си можел на 18. Давай. Чакам.
Кажи ми, в казармата беше на курорт, с добро отношение, добра храна, ставане по желание, само обучение по стрелба и нищо друго. Без мизерии, без глупости, така ли? Отпуски на поразия, всичко 6. И отгоре на всичко са ти плащали толкова пари, колкото е била средната заплата за страната, така че като излезеш, да се видиш с пари - работил си, кола ще си купиш и какво ли не друго, за образование си спестил, за банкети и круизи.
ТАКА ли е било? А като не е - как точно е било?
Сам каза, че заплащането е било подигравателно. Е, аз да ти мязам на безплатна работна ръка?
Лъжи?! А директни цитати искаш ли? От служили, от документирани случаи на тотални зверства и издевателства?
Или защото не съм го видял лично, значи не е истина, така ли? А ти си някакъв меродавен за света, живота и армията?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, simtech написа:

Коментирай човека, който писа тук и е бил инвалидизиран от казармата. И още над 10 хиляди инвалида и стотици/хиляди увредени или мъртви младежи, които нямаше да са такива, без казармата "да им помогне". И няма значение дали в цивилният живот може да те блъсне кола. Важното е, че е нямало да стане в казармата. А вероятно, може би - никога.
Кажи ми ти какво си можел на 18. Давай. Чакам.
Кажи ми, в казармата беше на курорт, с добро отношение, добра храна, ставане по желание, само обучение по стрелба и нищо друго. Без мизерии, без глупости, така ли? Отпуски на поразия, всичко 6. И отгоре на всичко са ти плащали толкова пари, колкото е била средната заплата за страната, така че като излезеш, да се видиш с пари - работил си, кола ще си купиш и какво ли не друго, за образование си спестил, за банкети и круизи.
ТАКА ли е било? А като не е - как точно е било?
Сам каза, че заплащането е било подигравателно. Е, аз да ти мязам на безплатна работна ръка?
Лъжи?! А директни цитати искаш ли? От служили, от документирани случаи на тотални зверства и издевателства?
Или защото не съм го видял лично, значи не е истина, така ли? А ти си някакъв меродавен за света, живота и армията?

Правя грешка, че се меся, но имам въпрос към теб.

Според теб като се е махнала казармата, колко хора от днешното поколение знаят как да работят с оръжие, каквото и да е то? Колко хора са готови да защитават страната ни ако недай си Боже нещо се случи(бежанци, атентати ... )? Колко от тях няма да побягнат първи или да легнат и да чакат да умрат или бъдат заловени?

Но иначе си прав, казармата никога не е било приятно място. За мое щастие съм първия набор който се е откачил от нея, но съм във Военен Университет във Велико Търново и виждам пародията на военни, които не могат да стоят мирно дори по време на химна, военни които тътрят оръжията си по земята, именно защото нямат уважение.

Дано този ми пост не породи нещо криво, но според мен наборната служба трябва да се върне, защото хората които знаят как да защитават страната ни си отиват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.