Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 1 час, A.com написа:

Ти си бил в казарма, те знаеш какво може и какво не. До кога ще продължаваш с измислиците? Пак се отнесе.

Направи ти изчисления колко от БВП. БВП 50 милиарда долара, един самолет струва 200 милиона долара.
Нямаме човешки ресурс, защото никой млад няма да иска да пропилее ценни години в професионалното развитие.
Връщаш казармата и повечето млади, които без това си стягат багажа за чужбина ще се изнесат скорострелно.
7 милиона души сме, половината от които са пенсионери. Голям човешки ресурс.
ИД са финансирани от САЩ. Те са същите, които финансираха САЩ в Афганистан да се бият срещу СССР.
Ако си основа фирма, ще искам съдружници и ще си разпределяме работата.
НА военните не им ПУКА за жертвите. В историята има много примери как хора са изпращани като пушечно месо.
В казармата нищо не може. Ти колко пъти удари висшестоящ, който злоупотребява с положение?
И не, не съм се шибано отнесъл. Факт е. Ходи се бий по команда без да питаш защо и недей ме занимава повече тогава. Ако ти кажат да гърмиш жени и бебета, сигурен съм че ще го направиш.
Аз искам да знам защо!

Много е лесно вместо да лекуваш проблема, да се опитваш да победиш изолираните симптоми. Дай ще си направим армийка, дай ще ги избием всичките и готово. Te и грузинците се мислеха за велики като теб, имат армия и им е*аха пи*ката майчина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

а можеш ли да изчислиш на каква стойност са дотациите на стоките които се внасят от страни извън ЕС. 

преди 7 минути, hladilnika написа:

а можеш ли да изчислиш на каква стойност са дотациите на стоките които се внасят от страни извън ЕС. 

Какво общо има това? Неразумел?

първата атака беше приватизацията с цел унищожаването на конкуренцията на пазара в региона и евентуално в Европа. България се залива с дотирани стоки от страни извън ЕС. Защо е така?

Недей сега го финтира с такива сложни причино-следствия. Той в моментът е във филма, че на нашите военни им се гърми по-жени и деца и не им пукало за жертви. Нищо, че задачата им е точно да опазват тези неща. А чуждите военни, те ще дойдат да му купят кола и да му дадат 10 бинки. Какво ли не прави завършеният егоист, да си оправдава дребните щтения. Ще има да спори още 10 страници в същият дух и да повтаря едни и същи глупости и нелогизми. Вместо да си каже, че не му пука и се чувства много горд, че едно време е бил големият тарикат и е отървал казармата.

Горкият, не осъзнава, че в случай на война - служил, не служил, ще го мобилизират и пак, я ще копае окопи, я тепърва ще учи как се стреля. Я ако е НГВС, ще работи във военни заводи. Та дори не може да осъзнае ползата и необходимостта от военно обучение. Или горкият си мисли, че чужда армия ще му е по-евтина от наша и няма да го закача за нищо. Или си мисли, че ще забегне в гората (ще скатае пак), при реална нужда, или в чужбината и после ще е нещо в тая държава и няма да подлежи на отговорност. Все едно аз да тропна с крак - няма да плащам данъци, няма да спазвам закони. Логиката на егоистът и нихилиста, е наистина удивителна за изучаване.

преди 20 минути, RagnerBG написа:

Горкият, не осъзнава, че в случай на война - служил, не служил, ще го мобилизират и пак, я ще копае окопи...

Ние нямаме държава без това. Да беше нещо като Швейцария, милиарди резерв да има и да имаме по 5000евро минимална заплата, да има какво да пазим. А ти не знаеш дали аз ще работя в завода, ще стрелям или ще си хвана пътя за америка.
Познавам украинци, напуснали Украйна, защото правителството насилствено мобилизирало да се бият в гражданската война и да избиват свои. Какво стана? Някакъв фашист застанал на властта и им нарежда да стрелят по свои.

преди 20 минути, RagnerBG написа:

Какво ли не прави завършеният егоист, да си оправдава дребните щтения.

Личната съдба и живот за всеки човек не са незначителни щения, а основен приоритет. И по заповед не мра.

преди 4 часа, simtech написа:

Направи ти изчисления колко от БВП. БВП 50 милиарда долара, един самолет струва 200 милиона долара.

Нали ти казах да се осведомиш по въпроса и след това, ако имаш нещо умно за казване, да го кажеш. Нито знаеш колко струва един самолет, нито кой ще ни го продаде, нито един куп друго важни детайли. Да ти отворя ли очите или сам ще го направиш преди пак да се изложиш.

Нямаме човешки ресурс, защото никой млад няма да иска да пропилее ценни години в професионалното развитие.
Връщаш казармата и повечето млади, които без това си стягат багажа за чужбина ще се изнесат скорострелно.
7 милиона души сме, половината от които са пенсионери. Голям човешки ресурс.

Айде, пак врачуване. Ако ти намеря един млад ще спреш ли да използваш думички като "всички", "никой", "никога"? Голям е човешкият ресурс. Иди питай пра дядо ти, като се е бил в Балнаксите войни колко милиона сме били.

ИД са финансирани от САЩ. Те са същите, които финансираха САЩ в Афганистан да се бият срещу СССР.

И като са финансирани от САЩ какво? Всички бойци на ИД са станали такива заради заплащането ли?

Ако си основа фирма, ще искам съдружници и ще си разпределяме работата.

Аха, и всеки нов работник ще е съдружник. И ще делите печалбата по равно. Ти вярваш ли си?

НА военните не им ПУКА за жертвите. В историята има много примери как хора са изпращани като пушечно месо.

А примери как хора сами са отивали да умрат, и то не защото шапкар ги е накрал искаш ли? Първото ти изречение е покъртителна глупост. Нали ти казах да четеш Дрангов. Книжката не е голяма. Прочети я. Няма да те заболи.

В казармата нищо не може. Ти колко пъти удари висшестоящ, който злоупотребява с положение?

Ти всичко с бой ли решаваш? Леле? Мъж и половина. Май ти казах, за един единствени случай, когато офицер злоупотребяваше с положението си, и след подадено оплакване по каналния ред проблема се реши за 2 минути. Без бой, без пререкания. В университета явно си удрял всеки преподавател, който е злоупотребявал с положението си.

И не, не съм се шибано отнесъл. Факт е. Ходи се бий по команда без да питаш защо и недей ме занимава повече тогава. Ако ти кажат да гърмиш жени и бебета, сигурен съм че ще го направиш.

Поредната покъртителна глупост и то с удебелен и почернен шрифт. Трябва да ти дадат медал, да знаеш.

Айде казвай числата от тотото и да приключваме с врачуването ти.

Много е лесно вместо да лекуваш проблема, да се опитваш да победиш изолираните симптоми. Дай ще си направим армийка, дай ще ги избием всичките и готово. Te и грузинците се мислеха за велики като теб, имат армия и им е*аха пи*ката майчина.

За пореден път ти казвам - нито разбираш за какво пишеш нито разбираш какво ти пишем. Измисляш си всякакви глупости за да се оправдаеш, ама да оправдаваш глупости с глупости не става.

преди 1 час, RagnerBG написа:

Или си мисли, че ще забегне в гората (ще скатае пак), при реална нужда, или в чужбината и после ще е нещо в тая държава и няма да подлежи на отговорност.

За невъзвращенците явно не е чувал. И защо са наречени така не знае. Ама се пъчи.

преди 1 час, simtech написа:

Познавам украинци, напуснали Украйна, защото правителството насилствено мобилизирало да се бият в гражданската война и да избиват свои.

Случайно да четеш какво пишеш? И още по-случайно да знаеш защо го пишеш? И възможно най-случайно да знаеш, че въобще не си помагаш?

преди 47 минути, A.com написа:

Случайно да четеш какво пишеш? И още по-случайно да знаеш защо го пишеш? И възможно най-случайно да знаеш, че въобще не си помагаш?

Осведомил съм се колко струва един нов самолет.
Не знам къде ще го намериш този млад, който да иска да си трови нервите в България и да работи за заплащане, с 10 пъти по-малка покуптелна способност от тази в западните държави.
Аз нямам намерение да правя холдинг.
За каналният ред го кажи на тоя със смачканата глава или тоя, който го надуваха с компресора.
Не решавам всичко с бой. Но прости хора не разбират от говорене и интелигентни аргументи.
Няма никаква глупост в това, че войни се започват от един, но не се водят от един.
Написаното не ми вреди на тезата. Показва как може да се злоупотреби с армията. А ти си следвай заповеди, ама тези заповеди могат да казват да убиеш майка си. И да се превърнеш в еничар.
Не е един път, когато правителство е избивало свои хора.
Аз не се опрадавам. Чудя се дали си струва въобще да защитавам държава, която ми е била мащеха. И държава, която не само е бедна, но и крадлива. И се подиграва със собствените си граждани. Струва ли си да се защитава такава държава? Навремето Освобождението е било не заради пари, а заради идеали, за уважение, за принципи.
Сега нищо. Собствената ти държава те мрази и се подиграва с теб така както турците навремето се подиграваха с българите.

преди 21 часа, simtech написа:

Осведомил съм се колко струва един нов самолет.

Нищо не си се осведомил. Личи си от това, което пишеш.

Един нов самолет струва толкова, колкото се договорят продавача и купувача. След това трябва да се договорят за въоръжение, обслужваща техника, обучение на пилот и техници. Гаранционно обслужване на определени агрегати и много други работи.

И ако купувача е умен ще иска колкото се може по-голям офсет. Сега отиди да се образоваш какво е това офсет при военни сделки и спри да говориш глупости. И като се върнеш, не се прави, че нещата са ти били ясни или вече са ти се изяснили, защото нищо не ти е ясно.

Не знам къде ще го намериш този млад, който да иска да си трови нервите в България и да работи за заплащане, с 10 пъти по-малка покуптелна способност от тази в западните държави.

Ти млад човек ли си? В България ли работиш? С парите, които печелиш - каква е покупателната ти способност спрямо тази в западните държави?

За каналният ред го кажи на тоя със смачканата глава или тоя, който го надуваха с компресора.

Представи си следната ситуация. Вървиш си по улицата, и двама бабаити те пребиват. Ама така те пребиват, че до края на живота си ще останеш инвалид. Има свидетели, полицията арестува виновниците, съдът ги осъжда.

Би ли ми казал, защо ти се е случило подобно нещо? Нали в цивилния живот също има канален ред, след като се случи нарушение на законите? Хванали са ги, наказали са ги. Щастлив ли ще бъдеш, че съдът си е свършил работата?

Схващаш ли какви неуместни(да не използвам друга дума) примери даваш? "Каналния ред", в случая, е за да се поправи неправда, не да се прекрати.

Не решавам всичко с бой. Но прости хора не разбират от говорене и интелигентни аргументи.
Няма никаква глупост в това, че войни се започват от един, но не се водят от един.
Написаното не ми вреди на тезата. Показва как може да се злоупотреби с армията. А ти си следвай заповеди, ама тези заповеди могат да казват да убиеш майка си. И да се превърнеш в еничар.

Понеже никога не си бил в казарма или в армия не знаеш нищо за заповедите. Затова, моля те, спри да се излагаш.

Аз не се опрадавам. Чудя се дали си струва въобще да защитавам държава, която ми е била мащеха. И държава, която не само е бедна, но и крадлива. И се подиграва със собствените си граждани. Струва ли си да се защитава такава държава? Навремето Освобождението е било не заради пари, а заради идеали, за уважение, за принципи.
Сега нищо. Собствената ти държава те мрази и се подиграва с теб така както турците навремето се подиграваха с българите.

Държавата, сама по себе си, не е субект, към който можеш да насочваш омразата си. Има си конкретни виновници за текущото положение и аз и ти сме едни от тях.

преди 6 минути, A.com написа:

...Представи си следната ситуация. Вървиш си по улицата, и двама бабаити те пребиват.

Аз не съм виновен, защото аз не управлявам. Аз винаги съм се старал да бъда коректен.
Стойността на самолет я взех от обсъждана сделка за покупки на самолети от България и предлаганите й оферти.
Недей ми казва оффсети мосфети, че се извъди освен велик военен и световен икономист.
Аз живея в България и работя - до кога?? Имам си някакви причини да стоя тук, скоро вече няма да ме връзват. И тогава?
Нищо няма да си представям. Редът в казармата би следвало да е железен. И да не се допускат подобни прояви, дори наченките на нарушаване на устав или правила да се парират, за да няма мнение че можеш да си правиш каквото си искаш.
Виновните за инцидентите  повечето не са осъдени достатъчно сериозно.

преди 6 минути, simtech написа:

Аз не съм виновен, защото аз не управлявам. Аз винаги съм се старал да бъда коректен.

Ако всички бяхме коректни щяхме да живеем в друг свят.

Стойността на самолет я взех от обсъждана сделка за покупки на самолети от България и предлаганите й оферти.
Недей ми казва оффсети мосфети, че се извъди освен велик военен и световен икономист.

Обсъждат се няколко сделки, като вече се говори, че няма да се купуват самолети, а парите ще отидат за СВ и ВМС.

Като не знаеш какво е офсет при оръжейна сделка се реагирай остро, а се поинтересувай. Най-малкото ще си обогатиш общата култура и няма да се изказваш неподготвен.

Нищо няма да си представям. Редът в казармата би следвало да е железен. И да не се допускат подобни прояви, дори наченките на нарушаване на устав или правила да се парират, за да няма мнение че можеш да си правиш каквото си искаш.
Виновните за инцидентите  повечето не са осъдени достатъчно сериозно.

Не бягай така лесно. Военните се кълнат. Лекарите пък дават хипократова клетва. Защо се допускат, дори наченки, на злоупотреба с тази клетва. Защо лекари си позволяват да крадат и от пациент и от държавата? Защо не се наказват както заслужават? Да закрием ли болниците, защото е възможно да не те излекуват, а да те осакатят в тях?

Болниците не са задължителни - като не искаш, не отиваш, ти решаваш, а не държавния апарат.  Няма лошо, като ви е толкова хубаво да ходите войници - ала не принуждавайте онези, които не искат.  От хубаво никой не бяга - аз туй хубаво, ако имах възможност щях да си го спестя и нямаше да съжалявам, а дори напротив.  На такива случки съм бил пряк свидетел, понякога и участник, каквито не пожелавам на никой - трябва да те мразя, да искам да си отмъстя или нещо друго в този род, за да те вкарам в армията.  Но явно има и такива хора, на които войнишкия живот им харесва - ок, нека имат това право и възможност, но и нека не е задължително за всички. 

преди 54 минути, sound написа:

Болниците не са задължителни ...

Ама данъците са задължителни... въпрос на гледна точка.  :)

Ами, че то и за данъците, като за армията - събират ми тука от сто места пари искат и на мен, и на всеки, тез пари после ........ у частни сметки. Изчезнали 4 милиарда и никой нищо - плащай данъци. Тази данъчна система си е чиста репресия. 

преди 1 час, sound написа:

Болниците не са задължителни - като не искаш, не отиваш, ти решаваш, а не държавния апарат.

Социалните служби идват и ти отнемат детето, защото......един милион причини(пребиваш го, не си го завел на лекар, та задължително социалните работници ще го заведат). Нали не си мислиш, че и в цивилния живот не си задължен от държавата да правиш някой неща?

преди 24 минути, A.com написа:

Нали не си мислиш, че и в цивилния живот не си задължен от държавата да правиш някой неща?

И това е оправдание да те вкарат в затвора против твоя воля и да ти плащат жълти стотинки за ангарията, черният труд който ще полагаш?

преди 2 часа, A.com написа:

Не бягай така лесно. Военните се кълнат. Лекарите пък дават хипократова клетва. Защо се допускат, дори наченки, на злоупотреба с тази клетва. Защо лекари си позволяват да крадат и от пациент и от държавата? Защо не се наказват както заслужават? Да закрием ли болниците, защото е възможно да не те излекуват, а да те осакатят в тях?

Да, но само армията претендира за железен ред, изпълнение на заповеди, редица на командването. А като не ми харесва един лекар, отивам при друг. Никой не ме е задължил да ходя при точно определен. А болниците, където се въртят злоупотреби - ми да се закриват!?

преди 27 минути, A.com написа:

Нали не си мислиш, че и в цивилния живот не си задължен от държавата да правиш някой неща?

Естествено, че всеки е задължен да не вреди на околните, а ако някой си пребива детето не само социалните служби трябва да се намесят. И какво общо спазването на законите със задължението всички да минават през военна служба? Значи то много хубаво било, ама не щете само вие да ходите в казарма - искате и другите ...... виж ти.   И що така - какво ви пука кой щял да ходи кой не, нали отивате, че голям кеф било. Ала истината е, че ще се чувствате прецакани - и с право. :Д  Ще ти ходя в казарма, ще пращам деца в армията - пффффф, забрави от мен.  Армията е най- глупавото нещо в човешката цивилизация - докато има армии, цивилизацията ще е все още нещо теоретично. 

Целта е да се изхарчат едни пари. От 2007 коато беше свършила казармата И до 2014г, не се говореше за тези безмислици- Защо?, Защото имахме стабилно работещо првителсто. Сега като дойдоха на власт някой ''ненормалници'', и решиха да правят казарми- Защо?,  Защото на Професионалната армия се ''п лащали много пари, и бюджета не можел да си го позволи''. А не може да си го позволим щот никой не иска да съдава правителство. Станаха за Срам пред Цяла Европа- С тея служебни правителства, закриване/откриване, на правителства, оставки и т.н

Винаги казват; ДА дадем пример с еди коя си Държава в ЕС, имало еди кви си задължителни казарми- И ко кат имало?- За разлика от нас, могат да си го позволят,  да не би нашите депутати да са постигнали нещо повече, от това което са постигнали  др. Държави в ЕС. Хората в чужбина казват така; ''Ако депутатите обичаха Родината си, тя нямаше да изглежда по този начин''- Каквато е сега!

Редактирано от RED ZONE 64 (преглед на промените)

преди 12 часа, simtech написа:

И това е оправдание да те вкарат в затвора против твоя воля и да ти плащат жълти стотинки за ангарията, черният труд който ще полагаш?

Я разкажи за ангарията и този черен труд, която ще извършваш в бъдещата казарма.

Иначе, не не е оправдание за нищо. Това е напомняне, пък барем спреш да ни обясняваш какво е било в казармата и защо трябва да няма казарма. Ти се оправдаваш - еди какво си се случило, значи да закриваме, изтриваме и т.н.

преди 12 часа, simtech написа:

Да, но само армията претендира за железен ред, изпълнение на заповеди, редица на командването. А като не ми харесва един лекар, отивам при друг. Никой не ме е задължил да ходя при точно определен. А болниците, където се въртят злоупотреби - ми да се закриват!?

И какво като претендира? Нали ти дадох пример теб самия - учили са те на едни неща, ама ти не си ги научил. В казармата е същото. Претендира, че има железен ред и дисциплина, но не е така на всякъде. А не е така, защото някой индивиди се мислят за по-големи и от хляба. Точно както и в цивилния живот.

преди 11 часа, sound написа:

И какво общо спазването на законите със задължението всички да минават през военна служба?

И двете са задължения. Минаването през казармата май също беше закон. Как така един закон ще се спазва, а друг не?

Значи то много хубаво било, ама не щете само вие да ходите в казарма - искате и другите ...... виж ти.

Всеки един трябва да ходи в казарма. Това е личното ми мнение. Хубаво, лошо - това е. Иначе, едни ще ходят в казармата, а други няма да ходят. И когато се случи поредната война, в която ще бъдем замесени, едните ще са подготвени, а другите не. Simtech да познае тогава кои ще са пушечното месо и то не заради некадърността на командирите си.

Ала истината е, че ще се чувствате прецакани - и с право. :Д  Ще ти ходя в казарма, ще пращам деца в армията - пффффф, забрави от мен.  Армията е най- глупавото нещо в човешката цивилизация - докато има армии, цивилизацията ще е все още нещо теоретично. 

Истината е, че отидох с желание и не се чувствах и не се чувствам прецакан. Като ги пращаме в казармата са деца, като им продаваме алкохол, цигари и наркотици не са деца? Армията е необходима за всяка една държава, особено с географско положение като нашето. Погледни ни историята и сам ще си отговориш защо. И благодарение на армиите, които сме имали в момента България съществува като държава.

Защо не обясните на дядовците ви как са се прецакали като са ходили в казарма и като са участвали във войните.

Цитат

Всеки един трябва да ходи в казарма.

Това от позицията на какъв го казваш? Можеш ли да се обосновеш, но да важи за всички. Защото ти генерализираш и обобщаваш. Примерно: Всички трябва да ходят в казармата, защото... там стават мъже, учат се на дисциплина или някакъв друга такава глупост.

С други думи, защото ти го решаваш за всички? Къде остана правото на избор? Виж само колко нелепо звучи това твое изказване. 

Цитат

Хубаво, лошо - това е.

Е така, щото ти е кеф. Ама хубаво или лошо, няма значение. 

Ти казармата я свързваш с дисциплина и някаква военна подготовка предполагам. Други я свързват с безсмислена загуба на време, издевателства, самоубийства, мачкане на едни хора, унижаване и т.н. 

преди 4 часа, A.com написа:

Хубаво, лошо - това е. Иначе, едни ще ходят в казармата, а други няма да ходят. И когато се случи поредната война, в която ще бъдем замесени, едните ще са подготвени, а другите не. Simtech да познае тогава кои ще са пушечното месо и то не заради некадърността на командирите си.

Хубаво - лошо..Няма проблем някой комплексар да издевателства над теб. Нали? Ето, оправда набързо това, от което аз се опасявам, че може да се случи. Де факто ти оправда тоя, който смаза главата на наборника с камион, оправда тоя с компресора, оправда всичко бе.
Всеки един трябва да ходи в казарма. Независимо какъв е, що е. Нямаш право на избор. Ето на това му се вика затвор.
ТИ повече от МЕН не знаеш. Някога си си карал нещо. От онова време технологията се е сменила 20 пъти. Ти не си подготвен за една съвременна война. Аз съм по-подготвен за такава. Бъдещите войни ще изискват квалифицирани кадри, а не наборници като теб дето са чистили с четка за зъби тоалетната. Ти това няма да го разбереш. Аз ще се науча да стрелям за 1 седмица. Ти няма да научиш инженерна специалност за толкова.
ТЕХНОЛОГИЯТА е гръбнакът на една съвременна армия. За координация, ранно известяване и отговор. А ти си живей в миналото. Живей си в делюзията. Ти си един държач на автомат, нищо повече.
Искаш ли да ти кажа нещо? В най-силно милитаризираната държава в Европа - Швейцария..имаш право да избереш дали да ходиш в казармата или не. Ако религиозните ти или етични убеждения не ти позволяват това, ти го заявяваш в писмен вид. За времето, през което твоите съграждани отиват на тренировки, ти полагаш общественополезен труд. Но имаш поне право на избор.
КАТО СТИГНЕМ ШВЕЙЦАРИЯ, ПАК МИ СЕ ОБАДИ.
И само да ти кажа защо аз съм по-подготвен. Защото като ти се счупи радиото на бойното поле ще ми се молиш на мене да ти го оправя. Нищо, че не стрелям толкова добре. Ще ми се молиш, защото това радио ще ти е разликата между живота и смъртта.

преди 4 часа, A.com написа:

Като ги пращаме в казармата са деца, като им продаваме алкохол, цигари и наркотици не са деца?

Алкохол и цигари доколкото знам е забранено да се продават, и консумират от деца - а наркотиците пък са изцяло извън закона. 

Инак за другото няма какво да добавя - ти сам си го каза. Прочее по време на война и тези, които уж са подготвени и онези, които уж не са подготвени, ще берат едно и също гайле. Живеете с някакви много стари разбирания, които към днешна дата са просто неадекватни - ще правим задължителна военна служба, че като станело война да сме подготвени ......... това даже и на кино би изглеждало твърде абстрактно :Д  как си ги представяте тези неща, за мен е загадка. 

И не - примерите с държавата- банка на олигарсите от цял свят Швейцария са несъстоятелни по очевидни причини. 

Въобще нямаме ресурса за армия - приемете го, това не е въпрос на избор и/ или лично мнение, то си е факт.  Да тръгнем сега да връщаме казармите ще е възможно най- басноватата простотия, която бихме могли да сътворим. 

преди 9 минути, sound написа:

Въобще нямаме ресурса за армия - приемете го, това не е въпрос на избор и/ или лично мнение, то си е факт.  Да тръгнем сега да връщаме казармите ще е възможно най- басноватата простотия, която бихме могли да сътворим

щом знаеш какво ще е бъдещето и аз съм против казармата но като погледна в миналото бих се разколебал.

Не гледам ни в миналото, ни в бъдещето - а Сега не можем да имаме такава армия. Да я върнем като преди 20-30 години - ние ще фалираме още първата година. След 30 години разруха България вече няма ония капитали, а армията във всяка държава и всички времена е била най- скъпия разход.  Пътища нямаме - каква армия. Училищните сгради от времената на концлагерите, че и по техен проект. Здравеопазване вечно на системи.  И изобщо най- належащи от първа необходимост условия, са с главата надолу в България - ако въобще ги и има де - ала ще правим армия, че и за пример щяла да бъде. Добре ....... 

Българите са събирали армия хиляди години,  на особено място сме където винаги има течение а и всички искат това което е струвало много много в миналото а и сега струва много само дето не го раздухват да не знаеш какво имаш. Войните на времето са имали стратегически цели не са били просто щото некой го е кефило хахаха само глупак може да вярва на приказката за хубавата Елена. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.