Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 27 минути, martiron написа:

Колко хора са готови да защитават страната ни ако недай си Боже нещо се случи(бежанци, атентати ... )? Колко от тях няма да побягнат първи или да легнат и да чакат да умрат или бъдат заловени?
Но иначе си прав, казармата никога не е било приятно място.

Чакай, чакай малко. Военни, които не могат да стоят мирно и си тътрят оръжията по земята..В момента единствените военни в момента са кадрови, професионални. Искаш да кажеш, че след като кадровите военни са сган, очакваш от наборници, събрани от кол и въже нещо повече, така ли? Ама ти сериозен ли си или какво?
Ако хванеш в момента хора на по 50 години, били в казарма..Колко от тях помнят как се стреля?
Колко са готови да защитават страната?  Толкова много мразя правителството и всички, които го пазят. Включително ръководителите на полицията и военните. Аз ще направя банкет, ако взривят парламента, а ти ми говориш да ги пазя тия там??
Бежанци, атенати? Днес, ако трябва да мобилизираш страната, няма да имаш дори достатъчно патрони. Интересно колко време ще трябва всички годни за служба да отидат до околията да получат оръжие. Така не става.
Ние имаме едни от най-ограничителните закони за оръжие, нямаме право да притежаваме дори пистолет за самозащита, който да използваме за самоотбрана и ни се подиграват с понятието "неизбежна самоотбрана, ама пропорционална сила", т.е ако другият те коли с нож, не можеш да го застреляш, а трябвало да извадиш нож...
Швейцарците си държат оръжията у дома. А ние трябва да регистрираме дори пневматичен пистолет, с който не можеш да убиеш дори врабче, най-много да си извадиш окото.

Цитат

Какви ли не извращения са се случвали на всеки, който е отбивал задължителната си наборна служба в социалистическата казарма. Най-масовият чанч за новобранците беше обаче цикленето на спалните помещения. И не че строят беше дотам окапал технологично и тая работа не можеше да се върши с машини, но старшините предпочитаха младежите под пагон да не мислят за щуротии. Затова на всички „зайци“ се раздаваха счупени стъкла, с ръбовете на които почернелите от мръсотия дъски биваха изстъргвани до блясък, а след това и лакирани от същите нарязани и окървавени пръсти.

Цитат

Добре дошли от другата страна

„Ето това беше началото" - Асен присвива очи при спомена за Първия Ден Служба. За 9-те месеца казарма той е сменил няколко поделения, но принципът „тук никой няма права, но за всеки има правила" е прилаган навсякъде. Само конкретните правила и дисциплини са различни. Някои изискват да се свиеш на топка на пода и да поемаш с тяло ритници. Други - да изближеш тоалетната. След което, по желание, можеш дълго да повръщаш.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=458&aid=10755

А от друга страна имаме безмозъчни тъпаци, които не виждат нищо лошо в извращенията, като тая долна пикла. Докато има прости хора, които да продължават да си мислят, че мъже се правели в казармата, аз ще продължавам да съм толкова остър.

Цитат

Нека започна така : На 21 съм. Жена съм. И съм руса.

Това е лирическо отклонение, за да подсиля хейта ви, който ще последва след тази статия… Една блондинка ще ви говори за казармата. Кофти, нали ? Ама все някой трябва да го направи.

Какво знае една "руса пикла", както ще ме наречете, за казармата? Честно казано не много. Но като се замисля - вероятно повече от днешните мамини с(в)инчета, които дори не са се интересували от някогашната военна служба. Така де - едно време момчетата искаха да са войници, кефеха се на пушки, пистолети... синьото им беше любим цвят. Сега ... Е, сега си падат по розовите шорти, обезкосмените ръце и селфитата.

За Казармата...

Та, за казармата - дядовците ми починаха твърде млади, за да могат да ми разкажат какво е било по тяхно време. Но пък на мен ми е интересно и съм събирала мнения на хора, минали през този "ад". Чувала съм много истории за казармата. Къде хубави, къде лоши. И винаги съм си обяснявала идеята на казармата по следния начин – вид изпитание за младите "жребчета", както тогава са ги наричали. Нужният преход от маминото детенце към един истински мъж.

И знаете ли - точно така е. Има голяма разлика между мъжа, минал през казарма и днешните момченца, които са обличали военна униформа само за пейнтбол и са стреляли с пушка само пред компютъра на някоя игра.

България има спешна нужда от мъже с главно М, но как да стане, като вместо с военно обучение, те се възпитават с идоли като Азис и Криско. Това родиха годините без казарма.

Едни се оплакват и до ден днешен пазят лоши спомени от военната си служба, други казват "беше хубаво" . От коя група ще си - вероятно е зависело от добрата адаптация на младите войници. Или, както един познат ми каза "трябваше да бъдеш иновативен и адаптивен, за да не те мачкат, а да си отгоре.... и за да ти е добре там."

Някои казват, че казармата е била като чистилище, други ... че са се научили на много неща там и трябва да я има. Какво всъщност се е случвало във военните поделения знаят само тези, които са били там. Ние можем само да разказваме техните истории:

Ранно ставане, ранно лягане, точно определено време за хранене. Ядеш, каквото има, ако не - не ядеш изобщо. Ако си гладен и храната не стига, защото по-старите вече са я изяли, ядеш остатъците. Така се е родил и прословутият кекс с люти чушки - единствените неща, останали на войниците от свижданията с роднините.

Наказания. Заслужени или не е друг въпрос. При неизпълнение на дадена задача, едно от честите наказания е било чистене на пода в кенефите с четка за зъби... Звучи доста зле, но всъщност казват, че тази работа се вършела за два часа и после си почиваш, докато другите ги юркали навън. Та някои направо са си умирали да им се падне да мият кенефите. Адаптивност - нали ви казах!

Гадни условия, мизерия, много хора в една стая. Казармата е била изпитание за младите момчета, или "жребчета", нещо като проверка – кой ще издържи, кой е най-силният?

Здрава дисциплина, учене, физически упражнения и много практическа работа. Мъжете, минали през казарма могат да се оправят сами в живота. Научени са да чистят, готвят, перат и шият. Там няма мама да ги изглади, облече и нахрани. Няма и тати да ги защити от по-големите. Длъжни са да оцелеят. САМИ.

Много хора - много мнения, но всички, които попитах "На какво ви научи казармата ?" отговарят - "На дисциплина и самостоятелност."

А това е нещото, което липсва на днешния мъж.

От една блондинка ...

Една от най-големите глупости на демокрацията е отмяната на задължителната казарма. Казарма трябва да има. Задължителна. Ако не две години, то поне 6 месеца или дори 3. Но момчетата след 12-ти клас трябва да ги хващат и да ги научат как да бъдат мъже. Как се държи оръжие. Как се оцелява в най-тежките условия. Как се издържа на студ и глад, без мрънкане в името на някоя кауза. И най-вече - как да се пуснат от дългите поли на мама.

Съжалявам, мамини синчета, обаче вие си плачете за казарма. И то някоя доста по-строга, в която да изкоренят наложената и пропита вече във вас метросексуалност, позьорщина, разглезеност и поведение на малки ку*ви с много претенции.

Защото вие сте на път да погубите българския мъж!

Трябва да се научите да бъдете мъже... поне наполовина истински, колкото са били бащите и дядовците ни.

Автор: Адриана Аврамова / Lentata.com

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 28 минути, simtech написа:

Чакай, чакай малко. Военни, които не могат да стоят мирно и си тътрят оръжията по земята..В момента единствените военни в момента са кадрови, професионални. Искаш да кажеш, че след като кадровите военни са сган, очакваш от наборници, събрани от кол и въже нещо повече, така ли? Ама ти сериозен ли си или какво?
Ако хванеш в момента хора на по 50 години, били в казарма..Колко от тях помнят как се стреля?
Колко са готови да защитават страната?  Толкова много мразя правителството и всички, които го пазят. Включително ръководителите на полицията и военните. Аз ще направя банкет, ако взривят парламента, а ти ми говориш да ги пазя тия там??
Бежанци, атенати? Днес, ако трябва да мобилизираш страната, няма да имаш дори достатъчно патрони. Интересно колко време ще трябва всички годни за служба да отидат до околията да получат оръжие. Така не става.
Ние имаме едни от най-ограничителните закони за оръжие, нямаме право да притежаваме дори пистолет за самозащита, който да използваме за самоотбрана и ни се подиграват с понятието "неизбежна самоотбрана, ама пропорционална сила", т.е ако другият те коли с нож, не можеш да го застреляш, а трябвало да извадиш нож...
Швейцарците си държат оръжията у дома. А ние трябва да регистрираме дори пневматичен пистолет, с който не можеш да убиеш дори врабче, най-много да си извадиш окото.

А от друга страна имаме безмозъчни тъпаци, които не виждат нищо лошо в извращенията, като тая долна пикла. Докато има прости хора, които да продължават да си мислят, че мъже се правели в казармата, аз ще продължавам да съм толкова остър.

Аз говоря за наборниците които са в университета в който съм аз. Но рано или късно, тези хора ще излязат от този университет с чин и някой ден, ако стане нещо ще бъдат на първата огнева линия. Такива хора ли искаме да ни защитават, които ще се притесняват да не си счупят някой нокът, или оръжието ще им дава твърде голям откат и затова ще откажат да защитят себе си, сънародниците си и страната си? За кадровите служители нямам лоши мисли, познавам доста от тези в Търново, както и тези в Русе и момчетата са много печени.

А относно това, че хората които са минали през казармата преди доста време съм сигурен, че ако нещо се случи и са забравили как се стреля, със сигурност доста бързо ще си припомнят.

И третото нещо, никой не е казал, че в казармата е нямало извращения, че е нямало хора които да си изкарват комплексите върху новобранците ... Но къде не е така? По един или друг начин, във всяка фирма, всеки завод, или всяко друго място, най-новия в йерархията върши черната и гадна работа. Дали е правилно, не разбира се. Дали е трябвало, отново не, но се е случвало. Но има и нещо друго, че не навсякъде са се случвали само лоши неща, лесно е да се извадят само лошите случки от контекста и да се натякват само те. Но попитай тези от които си взел тези цитати, дали това е всичко което им се е случвало, дали имат приятели от казармата с които все още си говорят, или се събират, защото такова място сближава хората като в училище.

преди 22 минути, martiron написа:

И третото нещо, никой не е казал, че в казармата е нямало извращения, че е нямало хора които да си изкарват комплексите върху новобранците ... Но къде не е така? По един или друг начин, във всяка фирма, всеки завод, или всяко друго място, най-новия в йерархията върши черната и гадна работа. Дали е правилно, не разбира се. Дали е трябвало, отново не, но се е случвало. Но има и нещо друго, че не навсякъде са се случвали само лоши неща, лесно е да се извадят само лошите случки от контекста и да се натякват само те. Но попитай тези от които си взел тези цитати, дали това е всичко което им се е случвало, дали имат приятели от казармата с които все още си говорят, или се събират, защото такова място сближава хората като в училище.

Само да ти кажа.Аз страната нямам намерение да я пазя. Да отиват да ги взривяват тия в парламента, с хляб и сол ще ги посрещна.
Страх го било да си не счупи нокът? Извинявай, ти на кого го обясняваш? Половината кола съм си разглобил и ремонтирал пред нас с 2 трупчета и крик. Електроинсталации, ВИК, мебели, интериорни ремонти, покриви. Можеш ли да се похвалиш ти с това?
Къде няма извращения? Оправдаваш ги виждам. Аз мислех, че казармата трябва да е място, където да те научат как се стреля и се слага противогаз. Изглежда и за теб това не е така.
Има младежи, които са си отишли от тоя свят благодарение на казармата. На очернените им родители ще им кажеш "Ама то навсякъде имало извращения". Не е така. Не е всяка фирма, не е всеки завод, не е всяко място.
Аз съм попитал собственият си баща. Отговорът беше лошо отношение, принудителен труд и почти никакво обучение по стрелба. Лоши случки от контекста? От това да си мъртъв къде по-лоша случка?
Между другото аз не искам да ме сближава. Аз не искам да съм близък. Ако искам ще се запозная.
И само да попитам. Тия наборници с какво ще ти пазят страната? С разпадащата се, нефункционираща техника? С лъкове, камъни и плюнка?
За мен ръководните кадри на армията са педерастчета. Аз съм ходил 5 километра с дупка в крака, а те само лапат пари.

преди 5 минути, simtech написа:

Само да ти кажа.Аз страната нямам намерение да я пазя. Да отиват да ги взривяват тия в парламента, с хляб и сол ще ги посрещна.
Страх го било да си не счупи нокът? Извинявай, ти на кого го обясняваш? Половината кола съм си разглобил и ремонтирал пред нас с 2 трупчета и крик. Електроинсталации, ВИК, мебели, ламинати. Можеш ли да се похвалиш ти с това?
Къде няма извращения? Оправдаваш ги виждам. Аз мислех, че казармата трябва да е място, където да те научат как се стреля и се слага противогаз. Изглежда и за теб това не е така.
Има младежи, които са си отишли от тоя свят благодарение на казармата. На очернените им родители ще им кажеш "Ама то навсякъде имало извращения". Не е така. Не е всяка фирма, не е всеки завод, не е всяко място.
Аз съм попитал собственият си баща. Отговорът беше лошо отношение, принудителен труд и почти никакво обучение по стрелба.
И между другото аз не искам да ме сближава. Аз не искам да съм близък. Ако искам ще се запозная.
Лоши случки от контекста? От това да си мъртъв къде по-лоша случка?
И да ти кажа - с никого не искам да се събирам. Аз си подбирам сам хората и не разговарям въобще с паплач.

Аз говоря по принцип, след като ти нямаш желание да пазиш страната си, нека тогава да дойде друга власт, може би Ислямът, или Индуизъм? Така по-добре ли ще се чувстваш, като се кланяш на някой друг и те наричат с всякакви имена? Не искам да съм расист, нито да обиждам някого, но ако стъпим накриво(както правим от известно време насам) скоро може да гледаме новините в 17:00ч. на друг език. Това ли предпочиташ?

И пак, говоря по принцип за младежите които ги е страх да си счупят нокът, не специално за теб. Радвам се, че си опарвен, надявам се да се развиваш и да бъдеш още по-оправен, но това не значи, че само ти си така. Аз също разбирам от това, правя основен ремонт на апартамента си, сам ... Всичко без мебелите(макар, че съм работил и в мебелна фирма), но не пиша тук за да се хваля, предполагам и ти.

Искрено съчувствам на семействата които са загубили близък , аз самия съм загубил такъв през 2003 в Кербала. Един от загиналите, Антон Петров беше приятел на мой роднина, откъдето го познавах и аз.

Това, че при баща ти е било само това не значи, че навсякъде е било така, пак ти казвам. Аз например съм говорил с всичките си познати, съседи, момчета които са завършили същата гимназия като мен и са отишли в новобрански център Варна(понеже сме морско училище) и всичките ми казват, че не е имало само лоши моменти. Това са момчета които са служили по година, можеш да си направиш сметката кога е било това.

Момчета,май е необходимо да ви напомня някои особености на войната. Във война, първи дават фира тия, дето "отказват" да се бият. Бягаш- убиват те. Криеш се- намират те- убиват те. Единствения вариант да не те убият, е ти да ги убиеш пръв. Неприятно, но факт. Или убиваш, или умираш... Ако се предадеш, почти сигурно пак ще умреш, но първо ще се гаврят с теб. И то истинска гавра- не да миеш чинии. Вие си избирате от кои ще сте...

Освен това, в казармата се научаваш да бъдеш диво животно. Много полезно в живота.  :)

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 23 минути, язе написа:

Момчета,май е необходимо да ви напомня някои особености на войната. Във война, първи дават фира тия, дето "отказват" да се бият. Бягаш- убиват те. Криеш се- намират те- убиват те. Единствения вариант да не те убият, е ти да ги убиеш пръв. Неприятно, но факт. Или убиваш, или умираш... Ако се предадеш, почти сигурно пак ще умреш, но първо ще се гаврят с теб. И то истинска гавра- не да миеш чинии. Вие си избирате от кои ще сте...

Абсолютно съгласен, закона на джунглата.

преди 34 минути, simtech написа:

За мен ръководните кадри на армията са педерастчета. Аз съм ходил 5 километра с дупка в крака, а те само лапат пари.

При теб май по-важен е фактора "Аз" ... "Аз съм направил това ... " , "Аз мога това ... " 

преди 34 минути, simtech написа:

И само да попитам. Тия наборници с какво ще ти пазят страната? С разпадащата се, нефункционираща техника? С лъкове, камъни и плюнка?

Обсъжда се обновяване на военната техника, все пак имаме три завода които произвеждат оръжия и боеприпаси.

Само ще ти припомня кои са те:

Арсенал(Казанлък) - Специализирано е в областта на машиностроенето и производството на стрелково и артилерийско въоръжение, боеприпаси, барути, капсули, пиротехнически изделия, твърдосплавни инструменти и др.

Аркус(Лясковец) - Производството на оръжия, като военната продукция заема 95% от стоковия обем. 

Дунарит(Русе) - производство на авиационни, артилерийски и инженерни боеприпаси както и продукти с гражданско предназначение като противогранатни ракети и промишлени взривни вещества.

И все пак, тук липсват заводи за строеж на танкове, бойни машини, самолети, военни кораби ... Дано това да се оправи.

Редактирано от martiron (преглед на промените)

преди 35 минути, martiron написа:

И пак, говоря по принцип за младежите които ги е страх да си счупят нокът, не специално за теб. Радвам се, че си опарвен, надявам се да се развиваш и да бъдеш още по-оправен, но това не значи, че само ти си така.

Да, добре. Има 10 хиляди души инвалидизирани за по-малко от 20години и още стотици убити. Има разкази на очевидци за отвратителни условия посегателства към личността, както и твърдения на собственият ми баща. Но да, не е имало и не е било масово.
По принцип за младежите не говори. Аз съм с доста малка разлика от теб и съм един от първите, които не ги хващаше казармата. И така съм си по-добре. В мирно време няма да ми губят 1 или 2 години от живота да пазя празни складове и някой да се опитва да се гаври с мен. Имай предвид, че ако бях влязъл и някой беше го опитал, най-вероятно щеше да съм в затвора днес, а той още щеше да яде със сламка.
Просто всички бързат да "преценяват" младежите като педерасти, защото не били мъже, защото не били в казармата. Аз още имам следите от дупката в крака - през целият крак. И няма някакъв путьо, който е бил писар на мен да ми казва какъв съм бил аз. Разбираш ли колко ми е писнало от това преценяване, че никой който не бил в казармата не бил мъж?
Ако обичаш, престани с това религиозно противоборство. Аз и религиите не обичам - атеист съм.Аз имам мои виждания за света ще живея по тях. Най-много мразя да ми казват какво да правя.
Какво предпочитам аз? Вече и аз се чудя какво. Да си сменя гражданството?! Чудя се струва ли си да пазя България.

преди 34 минути, язе написа:

Момчета,май е необходимо да ви напомня някои особености на войната. Във война, първи дават фира тия, дето "отказват" да се бият. Бягаш- убиват те. Криеш се- намират те- убиват те. Единствения вариант да не те убият, е ти да ги убиеш пръв.

Бягаш, отиваш в Америка, а тук да му мислят. Това не е опция, казваш? С какво ще ги убиваш, като няма танкове, самолети, подводници и кораби? Ще ги ръгаш с китайското ножче от 2лв до смърт?

преди 18 минути, martiron написа:

И все пак, тук липсват заводи за строеж на танкове, бойни машини, самолети, военни кораби ... Дано това да се оправи.

Значи ще вземеш от моите данъци и моята пенсия, за да строиш заводи за самолети? Ехо, ние нямаме пари да купим 5 пробити самолета, защото струват колкото 1/10 от Брутният ни вътрешен продукт!? Най-мизернатата страна в ЕС сме, а заводите ни за оръжия имат качество да изнасят бомби само за талибаните. Те заводите ни гърмят и без да ги нападат?!
Точно така, аз не съм от хората, които обичат да са част от колектив. Аз не съм стадно животно, не съм овца. Аз съм личност и искам да ме зачитат като такава. Ако аз реша да направя нещо в съдружие с други, то няма да е по нареждане отгоре, а личен избор.
И между другото. Говориш ми за заводи, където експлоатират хората и им се подиграват с 300-400лв заплати полуграмотни да правят бомби. Колко пъти гърмяха заводи и складове в последните 10 години? Цялото е гротеска, като цялата ни жалка държава. Жалка заради хора, които са извадили голямата казарма и се мислят за велики. А са плужеци, които не могат да се съберат да си наложат мнението над едно правителство.

Да започнем с поредната лъжа. Аз съм написал:

Цитат

...то голяма част от тези глупости са и лъжи.

Ти твърдиш, че съм написал:

преди 1 час, simtech написа:

Като всичко казано от мен е долни лъжи...

Станаха ли ти ясни нещата? Като ти написах, че си жалък, за дето " Димчо Дебелянов е умрял. И какво? ", сега да знаеш, че си жалък и заради това, че така безсрамно лъжеш.

Коментирай човека, който писа тук и е бил инвалидизиран от казармата. И още над 10 хиляди инвалида и стотици/хиляди увредени или мъртви младежи, които нямаше да са такива, без казармата "да им помогне". И няма значение дали в цивилният живот може да те блъсне кола. Важното е, че е нямало да стане в казармата. А вероятно, може би - никога.

Човека, който тук писа, че е бил инвалидизиран в армията сподели историята си. Не излъга. Ти лъжеш. За много неща лъжеш. Да ти поясня пак, не за всички, за много. От една страна лъжеш, защото "достатъчно си запознат" с историята, т.е. от невежество. От друга страна лъжеш умишлено в опит да защитиш това, което твърдиш. И с лъжи защитаваш лъжи. А дали са щели да не бъдат инвалидизирани, ако не са били в казармата никой не знае. Най-малкото ти. Което е поредната ти ... лъжа?

Като всичко казано от мен е долни лъжи...

Поредната лъжа. Справка - началото на коментара ми.

Кажи ми ти какво си можел на 18. Давай. Чакам.

А защо трябва да ти казвам? Ти отговори ли на въпросите, които ти зададох, та чакаш аз винаги да отговарям на твоите. Знам, че се мислиш за изключителен, неповторим, незаменим, ценен, умен, интелигентен, морален и т.н. Ама това, че се мислиш за такъв не означава, че наистина си такъв. И не спря да го доказваш с коментарите си в последните десетина страници от темата. Та, какво точно чакаш? Да се опиташ да докажеш колко си по-умен и по-можещ от мен ли? Казах ли ти че се опитваш да сравняваш ябълки с круши? Казах ти. Ти разбра ли ме? Явно не. И, ако ти прави впечатление, ти задавам въпроси, а въпросите не са констатации. Това ще го разбереш ли?

Кажи ми, в казармата беше на курорт, с добро отношение, добра храна, ставане по желание, само обучение по стрелба и нищо друго. Без мизерии, без глупости, така ли? Отпуски на поразия, всичко 6. И отгоре на всичко са ти плащали толкова пари, колкото е била средната заплата за страната, така че като излезеш, да се видиш с пари - работил си, кола ще си купиш и какво ли не друго, за образование си спестил, за банкети и круизи.
ТАКА ли е било? А като не е - как точно е било?

Как е било в казармата, в която аз бях, съм написал назад в мненията си. Нали на всички от тях отговори. Отговорил си, ама прочете ли какво пише в тях, та ме питаш за нещо, което го пише и би трябвало да си го прочел?

Сам каза, че заплащането е било подигравателно. Е, аз да ти мязам на безплатна работна ръка?

Има неща, за които не можеш да платиш с пари. Набий си го в главата г-н 10 000 евро заплата. Ако можеш се опитай и да го разбереш.

Лъжи?! А директни цитати искаш ли? От служили, от документирани случаи на тотални зверства и издевателства?
Или защото не съм го видял лично, значи не е истина, така ли? А ти си някакъв меродавен за света, живота и армията?

Лъжи. Да. Аз съм цитирал почти всичките ти лъжи. Да ти помогна пак - почти всичките. И в червенко съм ти ги оцветил. Ти какво точно ще ми цитираш? Че не си писал, това което съм цитирал ли? Документираните случаи на издевателства, инвалидизиране и т.н. в казармата не съм наричал лъжи. Ако съм го направил - цитирай ме де.

А ти си някакъв меродавен за света, живота и армията?

Не е нужно да съм меродавен за нищо. Показвам ти как лъжеш. Ако искаш пак ще ти го покажа. Та, ти като си лъжец меродавен за какво си?

преди 54 минути, martiron написа:

Но иначе си прав, казармата никога не е било приятно място. За мое щастие съм първия набор който се е откачил от нея, но съм във Военен Университет във Велико Търново и виждам пародията на военни, които не могат да стоят мирно дори по време на химна, военни които тътрят оръжията си по земята, именно защото нямат уважение.

Хора, са станали военни, за да печелят пари, дали биха рискували живота си? Понеже simtech е много добре запознат с историята, това което ще напиша е за теб, не за него. През един определен период, много от малките държавици на Апенините са разчитали на кондотиери - наемни отряди. И при война между две държави кондотиерите на двете държави са се биели по между си. Обаче, голямата част от наемниците са  такива, за да спечелят пари, които после да похарчат, а не за да умрат. Та, преди битка, командирите на военните отряди са се срещали и са решавали кой, в утрешната битка, да победи. Идва новият ден, битката започва. Враждуващите "армии" се сбиват, подрънкват малко с оръжие и после едните губят битката. Защото така са се разбрали. Известен е случай, в който наистина има пострадал. Човека се напил предишната вечер, и по време на "сражението" паднал от коня си.

преди 46 минути, simtech написа:

Сега към теб. Пак ли не четеш какво пише, та:

Искаш да кажеш, че след като кадровите военни са сган,

Той това ли е казал или ти се иска да е казал това?

очакваш от наборници, събрани от кол и въже нещо повече, така ли?

Това ли ти е мнението за днешното изключително добре подготвено за живота поколение - събрани от кол и въже?

Хвани ги, дай им да стрелят и ще видиш колко от тях помнят как се стреля. А резултатът ще те смачка.

Колко са готови да защитават страната?

Кого точно питаш? Направи една акнета и ни кажи отговора.

Днес, ако трябва да мобилизираш страната, няма да имаш дори достатъчно патрони. Интересно колко време ще трябва всички годни за служба да отидат до околията да получат оръжие.

И колко патрони имаме ли знаеш? А колко оръжие, произведено в България, сме продали за изминалите няколко години знаеш ли? Особено на арабски държави? Знаеш ли?

А както виждам, си много добре запознат и как се получава оръжие. В околията? Това да бе да е областният център? Чел си плановете за мобилизация ли?

Швейцарците си държат оръжията у дома.

Пак ли намеси Швейцария? Нали не беше свързана с темата? Та, след като я намеси да се пробвам пак - колко вони е водила Швейцария през последните 150 години? Ако искаш може да ми отговориш и само за съвременната история на Швейцария, т.е. колко войни е водила през 20-ти век.

Коя е "тая пикла"?

преди 5 минути, simtech написа:

Да, добре. Има 10 хиляди души инвалидизирани за по-малко от 20години и още стотици убити. Има разкази на очевидци за отвратителни условия посегателства към личността, както и твърдения на собственият ми баща. Но да, не е имало и не е било масово.
По принцип за младежите не говори. Аз съм с доста малка разлика от теб и съм един от първите, които не ги хващаше казармата.
И така съм си по-добре. В мирно време няма да ми губят 1 или 2 години от живота да пазя празни складове и някой да се опитва да се гаври с мен. Имай предвид, че ако бях влязъл и някой беше го опитал, най-вероятно щеше да съм в затвора днес, а той още щеше да яде със сламка.
Просто всички бързат да "преценяват" младежите като педерасти, защото не били мъже, защото не били в казармата. Аз още имам следите от дупката в крака - през целият крак. И няма някакъв путьо, който е бил писар на мен да ми казва какъв съм бил аз.
Разбираш ли колко ми е писнало от това преценяване, че никой който не бил в казармата не бил мъж?
Но да, няма да пазя паплач. Вече мразя българската държава. Родината я обичам, държавата я мразя.
О, да - ако обичаш, престани с това религиозно противоборство. Аз и религиите не обичам - атеист съм.
Аз имам мои виждания за света ще живея по тях. Най-много мразя да ми казват какво да правя.
Какво предпочитам аз? Вече и аз се чудя какво. Да си сменя гражданството?! Чудя се струва ли си да пазя България.

Бягаш, отиваш в Америка, а тук да му мислят. Това не е опция, казваш? С какво ще ги убиваш, като няма танкове, самолети, подводници и кораби? Ще ги ръгаш с китайското ножче от 2лв до смърт?

Къде видя, че са 10 хиляди инвалидизирани души? Прочете ли го някъде? Ако да, дай ми линка за да го видя и аз.

Не съм казал, че щом не си ходил в казармата не си човек. Аз също не съм ходил, това значи ли, че и аз не съм? Ще е малко тъпо да започна да те обвинявам, че не си възмъжал, при положение, че ако се гледа по този принцип, аз също не би трябвало да съм.

Мирно време ... Напоследък това мирно време ли е според теб? Вчера си говорихме с един колега в офиса, атентатите стават в страни които са силни(макар, че няма страна която да не се разтресе от такова нещо) - първо Франция, сега и Англия. А представи си какво ще стане ако такъв атентат ни дрънне нас, ние които от 10 години говорим само за криза, хората се бият и гаврят с другите за 5 лв. Ако стане военно положение, кои ще са военните части които ще пазят теб, родителите ти, приятелите които имаш? Все още ли ще плюеш по тези момчета които може би ще са 3-4 години по-големи от теб, вероятно по-изплашени от теб, но защитават страната? Как ти би се чувствал тогава, като човек готов да бяга, или като човек който иска да защити своето?

Другото което е, никой не ти забранява да имаш оръжие, било то огнестрелно или газово. Но си има критерии, има си процедури по изкарването на такова разрешително. Какво ще се случи ако някой нестабилен се сдобие с огнестрелно оръжие, от какъвто и да е тип? Ще дават един месец по телевизията какво е направил, колко народ е изгърмял и как са го застреляли на място. именно затова трябва да се отсяват много внимателно хората, имащи право да притежават огнестрелно оръжие. Точно затова последната крачка е да убедиш началника на съответното РУ, че ти е необходимо.

преди 8 минути, A.com написа:

Хора, са станали военни, за да печелят пари, дали биха рискували живота си? Понеже simtech е много добре запознат с историята, това което ще напиша е за теб, не за него. През един определен период, много от малките държавици на Апенините са разчитали на кондотиери - наемни отряди. И при война между две държави кондотиерите на двете държави са се биели по между си. Обаче, голямата част от наемниците са  такива, за да спечелят пари, които после да похарчат, а не за да умрат. Та, преди битка, командирите на военните отряди са се срещали и са решавали кой, в утрешната битка, да победи. Идва новият ден, битката започва. Враждуващите "армии" се сбиват, подрънкват малко с оръжие и после едните губят битката. Защото така са се разбрали. Известен е случай, в който наистина има пострадал. Човека се напил предишната вечер, и по време на "сражението" паднал от коня си.

Говоря за момчетата които в момента се обучават в Националния Военен Университет във Велико Търново.

Миналата година гледах един който се влачеше по плаца, беше хванал оръжието си за цевта, приклада се тътреше в земята а той си бъркаше в носа. именно тази гледка исках да опиша.

преди 14 минути, simtech написа:

С бягане трудно ще стигнеш Америка. А повярвай ми, при война Луфтханза едва ли ще се мотае наоколо... ;)  Скакво ще ги убиваш? С каквото имаш братле, с каквото имаш. Ако нямаш нищо,ще умреш просто. Войната не е футболен мач- там няма правила, няма почивка, няма "отказвам се"... няма милост. Едни хора идват да те убият и ще го направят, ако не им попречиш някак.

преди 16 минути, martiron написа:

Другото което е, никой не ти забранява да имаш оръжие, било то огнестрелно или газово.

Глупости. Имало критерии за оръжие. По-добре от мен знаеш, че нормален човек не може да има законно притежавано оръжие. То оправдания, то трябва да посочваш причини, поради които ти трябва оръжие...В момента КОС взима разрешителните и не издава нови, още затягат режима. Аз имам познати полицаи. Едни от малкото кадърни, между другото.
А пък ако използваш пистолета, ще те осъдят за превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана.
Ще убеждавам някакъв в КОС защо ми трябва оръжие!? Искам да имам право да застрелям всеки незаконно влязъл в имота ми!!! Значи той ще има пистолет и ще иска да изнасили жена ми примерно, а аз нямам право да си купя оръжие, за да си пазя дома, защото това не бил достатъчно добър аргумент да притежавам такова!?
------
България се управлява от тикви и простаци, които ги избират, както и мафиоти, които купуват изборите. Тия ли да уважавам?

преди 9 минути, язе написа:

Скакво ще ги убиваш? С каквото имаш братле, с каквото имаш. Ако нямаш нищо,ще умреш просто.

Много разбираш ти от война, като си бил един пикльо в казармата, който е чистил плочките с четка за зъби.
Държавата няма пари да купи 3 ракети и 2 самолета, а аз ще я пазя.  Умирай ти.
Ако искат да я пазя, да либерализират режима за притежание и използване на оръжие. Ако може и да минат с багер върху катуните и да изтребят всички, които целят с камъни екипите на енергото, които им спират тока.
Най-върховните предатели са тия, които ни управляват.

преди 6 минути, simtech написа:

Много разбираш ти от война, като си бил един пикльо в казармата, който е чистил плочките с четка за зъби.
Държавата няма пари да купи 3 ракети и 2 самолета, а аз ще я пазя.  Умирай ти.

Ми всъщност бяхме с мозайка, нямаше плочки. :)

A за другото се разбрахме- аз ще умра докато я пазя, щото съм глупак, а ти понеже си умен, ще си по- добре... ще умреш без да я пазиш.  :)

преди 11 минути, язе написа:

A за другото се разбрахме- аз ще умра докато я пазя, щото съм глупак, а ти понеже си умен, ще си по- добре... ще умреш без да я пазиш. 

Аз няма да умра. Идва самолета от Русия, товари ме и си заминавам.

преди 27 минути, A.com написа:

А дали са щели да не бъдат инвалидизирани, ако не са били в казармата никой не знае. Най-малкото ти. Което е поредната ти ... лъжа?

Аз знам, че повечето днес ще си хванат пътя и ще оставят пенсионерите, които гласуват само за БСП и циганите да измират от ракетния обстрел. Да либерализират притежанието на оръжие. Искат да сме добри стрелци, да пазим България, а не ни дават да си пазим собствените домове, когато крадците ни нападат с оръжия. Не ни трябват на нас терористи, циганските катуни вършат същата работа, а никой не ги спира.
А под "събрани от кол и въже" имах предвид всякакви индивиди. Аз не искам да съм с "всякакви", с чалго слушащи простаци и не съм случаен човек.
Има неща, които не можеш да платиш с пари? Например да бачкаш без пари на ония от Парламента и на висшите ръководни кадри в свинефермите, защото нямаш права, а само задължения?
Не ми играй с аргумента АКО. Ако не бяха в армията, нямаше да са инвалиди или убити. Точка.
Да, ти написа какво е било в казармата. Не спомена как са се гаврили с теб и какво е било отношението. Само че нямало много гаври и че не ти плащали нищо. И си излязъл гол като пушка от там. Защото не са ти плащали, за това.

преди 54 минути, simtech написа:

Страната не са тия в Параламента.

Половината кола съм си разглобил и ремонтирал пред нас с 2 трупчета и крик. Електроинсталации, ВИК, мебели, интериорни ремонти, покриви. Можеш ли да се похвалиш ти с това?

А ако може да се похвали с това? М? Ти, божествения. Пак да се изтъкнеш какво можеш, какво си правиш.

Аз съм попитал собственият си баща. Отговорът беше лошо отношение, принудителен труд и почти никакво обучение по стрелба.

Баща ти е бил в казарма. Да ти пропомня:

Цитат

И още една индукция - щом и преди лигльовци, и сега лигльовци, значи казармата на нищо не учи. И понеже на тия лилгьовци родителите им са били най-вероятно лигльовци, а бащите им са били в казарма изводът е, че лигльовци раждат лилгьовци и казармата е безполезна.

Ти току що нарече баща си лигльо, или ни каза, че ти не си лигльо, та затова не са те родили лигльовци?

Лоши случки от контекста? От това да си мъртъв къде по-лоша случка?

Аха, да те цитирам: случки от контекста. За "доброволна евтаназия" да си чувал? Извинявай, забравих, че си божество и всичко ти е известно.

С разпадащата се, нефункционираща техника? С лъкове, камъни и плюнка?

Питаш или ни казваш(ама под формата на въпрос)? Защото ако ни казваш, то пак лъжеш. Ако питаш, то не предполагай какъв ще е отговорът.

Какви са за теб няма връзка с действителността. Та, поредната ти лъжа.

преди 43 минути, martiron написа:

Така по-добре ли ще се чувстваш, като се кланяш на някой друг и те наричат с всякакви имена?

Той е божество, на никого не се кланя. Завършил е висше, за може другите да се съобразяват с него, не той с тях.

преди 43 минути, martiron написа:

но не пиша тук за да се хваля, предполагам и ти.

Вероятността да ти е грешно предположението клони към безкрайност.

преди 21 минути, simtech написа:

Но да, кой е казал, че не е имало? Пак ли лъжеш или просто не си се изразил правилно?

Просто всички бързат да "преценяват" младежите като педерасти, защото не били мъже, защото не били в казармата. Аз още имам следите от дупката в крака - през целият крак. И няма някакъв путьо, който е бил писар на мен да ми казва какъв съм бил аз. Разбираш ли колко ми е писнало от това преценяване, че никой който не бил в казармата не бил мъж?

Ти бавно ли "прецени", че

За мен ръководните кадри на армията са педерастчета.

С какво ще ги убиваш, като няма танкове, самолети, подводници и кораби?

Я кажи от къде си се сдобил с инвентарните списъци на армията ни.

Значи ще вземеш от моите данъци и моята пенсия, за да строиш заводи за самолети? Ехо, ние нямаме пари да купим 5 пробити самолета, защото струват колкото 1/10 от Брутният ни вътрешен продукт!?

Пари имаме. А колко струват е поредната ти лъжа - нито знаеш какви самолети ще купуваме, нито колко на брой, нито колко струват.

Най-мизернатата страна в ЕС сме, а заводите ни за оръжия имат качество да изнасят бомби само за талибаните. Те заводите ни гърмят и без да ги нападат?!

Поредната лъжа.

Цялото е гротеска, като цялата ни жалка държава. Жалка заради хора, които са извадили голямата казарма и се мислят за велики. А са плужеци, които не могат да се съберат да си наложат мнението над едно правителство.

Преценяване? Бавно или бързо? Доказателства? Лъжа? Верният отговор е последният въпрос.

Както и да го въртите наборна служба няма да има - пък желанието ви за такава клони към някаква извратеност. 

преди 6 минути, A.com написа:

Пари имаме. А колко струват е поредната ти лъжа - нито знаеш какви самолети ще купуваме, нито колко на брой, нито колко струват.

Хаха. Лъжа е, че заводите ни и складовете гърмят, а ракетите бяха нарязани за скрап? Лъжа е, че един изтребител струва пари? Правителството прие покупката на самолети Грифон на цена 1.5милиарда лева. Честито. По-малко пари за здравеопазване. Доволен?
Доброволна евтаназия? Ти искаш ли сам да се евтаназираш?
А ти и от сарказъм не разбираш.
Знаеш ли кое е лъжа? Че имаме държава!

преди 10 минути, simtech написа:

Хаха. Лъжа е, че заводите ни и складовете гърмят, а ракетите бяха нарязани за скрап? Лъжа е, че един изтребител струва пари? Правителството прие покупката на самолети Грифон на цена 1.5милиарда лева. Честито. По-малко пари за здравеопазване. Доволен?

Казарма ти трябва на тебе, казарма...и баща ти да ти удари як пердах, щото явно не го е направил когато трябва. 

преди 36 минути, martiron написа:

Ако стане военно положение, кои ще са военните части които ще пазят теб, родителите ти, приятелите които имаш?

Той се интересува единствено от себе си. Цитирал съм го в специалното издание на бисерите му. Ще хване гората. Или самолета от Русия. И той не знае, ама пише ли пише.

Говоря за момчетата които в момента се обучават в Националния Военен Университет във Велико Търново.

Аз те разбрах. Просто ти разказах малко от историята.

Миналата година гледах един който се влачеше по плаца, беше хванал оръжието си за цевта, приклада се тътреше в земята а той си бъркаше в носа. именно тази гледка исках да опиша.

И да беше написал, че е бил само един от целия университет, реакцията на simtech, едва ли щеше да е по-различна. Ама знае ли се, може и да греша. Ти ще станеш шапкар, а умни шапкари няма. Питай simtech.

преди 27 минути, simtech написа:

------
България се управлява от тикви и простаци, които ги избират, както и мафиоти, които купуват изборите. Тия ли да уважавам?

Ти гласува ли? Родителите ти гласуваха ли? Гаджето ти гласува ли? Приятелите ти, които ти си избрал да са ти приятели, гласуваха ли?

Положителният отговор на който и да е въпрос означава, че хората, които са споменати в този въпрос, са или тикви, или простаци, или мафиоти.

преди 13 минути, simtech написа:

Аз няма да умра. Идва самолета от Русия, товари ме и си заминавам.

Милия.

Аз знам, че повечето днес ще си хванат пътя и ще оставят пенсионерите, които гласуват само за БСП и циганите да измират от ракетния обстрел.

Доказателства, или просто знаеш. На вярата, особено сляпата, доказателства не ѝ трябват, нали.

А под "събрани от кол и въже" имах предвид всякакви индивиди. Аз не искам да съм с "всякакви", с чалго слушащи простаци и не съм случаен човек.

Всякакви де. Хората са различни. За някой чалго слушащ ти може да си от кол и въже и да си простак. Знам, че това не те притеснява, защото ти си.....знаеш какъв, нали? Божествен.

Има неща, които не можеш да платиш с пари? Например да бачкаш без пари на ония от Парламента и на висшите ръководни кадри в свинефермите, защото нямаш права, а само задължения?

Има. Не ми ли вярваш? Или с два тъпи примера си мислиш, че си казал нещо смислено?

Не ми играй с аргумента АКО. Ако не бяха в армията, нямаше да са инвалиди или убити. Точка.

Ти си играеш с този аргумент. Алтернативните реалности ти ни ги описваш. Ако следвам логическата ти индукция, ако не се бяха раждали, нямаше и да отидат в армията, нали? Народът е казал: три пъти мисли, един път режи. Да ти пояснявам ли?

Да, ти написа какво е било в казармата. Не спомена как са се гаврили с теб и какво е било отношението.

Ами, за разлика от теб аз не лъжа и затова не мога да напиша как са се гаврили с мен в казармата. И за отношението написах истината.

Само че нямало много гаври и че не ти плащали нищо.

Пак си измисляш, да не кажа лъжеш. Къде съм писал, че е нямало много гаври?

И си излязъл гол като пушка от там. Защото не са ти плащали, за това.

Пак ли получи видение, та знаеш как съм излязъл? Много добре си спомням, че написах, че са ми плащали. Ти пак твърдиш обратното. Та, лъжеш ли или да?

преди 18 минути, sound написа:

Както и да го въртите наборна служба няма да има - пък желанието ви за такава клони към някаква извратеност. 

А може и да има. Никой не знае. Затова не са хубави такива категорични изказвания.

преди 15 минути, simtech написа:

Хаха. Лъжа е, че заводите ни и складовете гърмят, а ракетите бяха нарязани за скрап? Лъжа е, че един изтребител струва пари? Правителството прие покупката на самолети Грифон на цена 1.5милиарда лева.

Хаха. Цитирал съм какво е лъжа в изказването ти. Като пишеш, че друго съм нарекъл лъже какво правиш:

1) лъжеш

2) лъжеш

Подсказка: няма грешен отговор.

Правителството прие покупката на самолети Грифон на цена 1.5милиарда лева.

Какво? Самолети Грифон??? "Грипен", ама нали си запознат с всичко и си божество, та явно бъркаш мистика с реалност. Кога правителството е приело такова нещо? Дата, документ? Можеш ли да цитираш? Да посочиш?

Освен, че си жалък си и смешен. Не го осъзнаваш, ама проблема си е твои. Тези, които искат доброволна евтаназия, защо я искат? Защото да си умрял е най-лошото нещо, което може да ти се случи ли?

Лъжите, били те и саркастични, пак си остават лъжи. Това разбираш ли го?

Мислех си, че в този форум няма да срещна по-голям нарцис от FixT00l. Ти освен нарцис си и доказал се лъжец.

преди 28 минути, bildera_ написа:

Казарма ти трябва на тебе, казарма...и баща ти да ти удари як пердах, щото явно не го е направил когато трябва. 

Нали, тя учи на родолюбие, за това най-големите предатели в България между другото са минали и през нея.

преди 24 минути, A.com написа:

Пак ли получи видение, та знаеш как съм излязъл? Много добре си спомням, че написах, че са ми плащали. Ти пак твърдиш обратното. Та, лъжеш ли или да?

Аз гласувах, но не съм избирал никога тиквите, които ни управляват.
Доказателства? Не, просто образовано предположение.
Всякакви хора не искам. Чалгарите на мен са ми много ниско в очите и те са част от проблема, не от решението, макар и симптом на една загниваща държавност.
Мисля, че ясно казах. Неща, които не можеш да платиш с пари? Кои, кажи ми? Загубеното време? Простотията? Да, загубените години от живота си, през които можеш да се развиваш професионално и да извадиш пари, да направиш планое - тях не можеш да ги платиш с пари!
Ние си говорим как да предпазим децата. Казармата не е нужна, за това можем да ги предпазим от простотията й. Аргументът че с пресичане на улицата може да те блъснат не е валиден. Без казарма никой не е умрял, както се вижда - още живея.
"Gripen", преведено на английски е "griffin", което в директен превод означава "Грифон". Ограмоти се?
Ти написа, че са ти плащали. Написа и че е било Мизерно. За мен това не е плащане, това е подигравка. Плащане е да ти бяха давали пари по средната заплата за страната или средно максималната - примерно 1000лв на месец.
Аз не съм нарцис. Цялата идея с изтъкването беше да покажа, че човек който не е минал никаква казарма може да е по-добър от 50 човека, минали такава - взети заедно. Че аргументите как правела мъже са долни и нагли лъжи на невменяеми умове.
А ти ми кажи - честно с ръка на сърцето..Че поне веднъж не си получил лошо отношение в казармата, бил си добре платен, бил си хранен с хубава храна и си имал условия като у дома - да не ти липсва топла вода, нормална постеля и т.н.

преди 9 минути, simtech написа:

Нали, тя учи на родолюбие, за това най-големите предатели в България между другото са минали и през нея.

Напротив, най-големите предатели на България отърваха казармата. 

преди 7 минути, bildera_ написа:

Напротив, най-големите предатели на България отърваха казармата. 

А с такива като теб България прокопса ли?

преди 4 минути, simtech написа:

А с такива като теб България прокопса ли?

Да, прокопсаха капиталситите. С моя труд, дето е заплатен на 10% спрямо подобен труд малко по-на Запад.  Да, България прокопса и сега има с какво да се хвалят разни политици, как имало икономически ръст. Има, защото такива като мен не си поплюват и работят здраво! А такива като теб май само драскат из форумите и нищо.  Аз поне съм чист пред съвестта си, че работя за България и помагам на България. Ти какво правиш, освен да плюеш и минало и настояще? Айде и ти ми отговори почти младежо, че вече не си младеж така като те гледам. 

преди 8 минути, bildera_ написа:

Да, прокопсаха капиталситите. С моя труд, дето е заплатен на 10% спрямо подобен труд малко по-на Запад.  Да, България прокопса и сега има с какво да се хвалят разни политици, как имало икономически ръст. Има, защото такива като мен не си поплюват и работят здраво! А такива като теб май само драскат из форумите и нищо.  Аз поне съм чист пред съвестта си, че работя за България и помагам на България. Ти какво правиш, освен да плюеш и минало и настояще? Айде и ти ми отговори почти младежо, че вече не си младеж така като те гледам. 

Работи за жълти стотинки като си будала. Не го прокопсахме, защото навремето не се размърдахте да промените нещо. А с оредяващите хора като мен - с идеи и искащи да променят нещо не чакай светло бъдеще. Повечето от моето поколение ще се махне от България. Какво ти е чистото пред съвестта. А имаш ли пари? Нямаш? Значи не работиш, а ангарийстваш.
И да знаеш - от работа за другите гърбав се става, богат - не.

преди 11 минути, simtech написа:

Работи за жълти стотинки като си будала. Не го прокопсахме, защото навремето не се размърдахте да промените нещо. А с оредяващите хора като мен - с идеи и искащи да променят нещо не чакай светло бъдеще. Повечето от моето поколение ще се махне от България.
Какво ти е чистото пред съвестта. А имаш ли пари? Нямаш? Значи не работиш, а ангарийстваш.

Е ние също имахме идеи, споко, не си първия с идеи ;) Но бъркаш поколенията. Не моето поколение прецака нещата, а малко преди моето. Малко преди моето поколение разграби България...почти колкото бащите ни, макар че моя баща си умря честен! Честен бе по време на комунизма и не открадна нищо от завода дето работеше, честен бе и след това. Обаче другите нечестни бащи ни прецакаха. Това бе поколението от петдесетте и шестдесетте години на миналия век. Не това на седемдесеттекато моето. Поколението на седемдесетте да, имаше мизерници, дето не искаха да учат, а почнаха да се занимават с далавери и прокопсаха. Но честно да ти кажа, знам много мои набори, дето само се мъчеха да прокопсат и не успяха. Реално поколението на петдесетте и шестдесетте е за ебане! Бъркате поколеният аи там ви е грешката. Моето бе най-прецаканото, щото през деветдесетте се налагаше да се образоваме, а пари нямаше от мама и тати. И когато вече всичко свърши, нямаше дори пари никъде. Аз висшист, почнах 97-ма работа в един скалд на едро със 72 лева заплата! Пожелавам ти нещо такова да ти се случи, за да разбереш какво е прецакване!

И да, малко след това отивам на интервю в бюрото по труда, а там 30 човека висшисти като мен. Не ме огря, щото трудно да те огрее сред 30, но след 6 месеца ми се обади шефа на тая фирма да ме пита, търся ли още работа. прати ме в друга фирма на негови познати и клиенти, дето шефа бе заграбил фирмата и бе поколение петдесетте. И да, учител бе по време на комунизма. ей тия ни прецакаха. И досега работя в скапаната фирма, макар шефа отдавна да почина. Сина му обаче, един дебелак, дето ни минута не е работил, се прави на велик. За ебане е да, ама баща му помогна. Та така. Може да не почнах работа по специалността, но точно тоя, при когото кандидатствах за работа, ме препоръча на друг. Така бяха нещата тогава. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 10 минути, bildera_ написа:

Аз висшист, почнах 97-ма работа в един скалд на едро със 72 лева заплата! Пожелавам ти нещо такова да ти се случи, за да разбереш какво е прецакване!

Не, няма. Защото ще си хвана багажа. Армията не стои по границите вече - да стреля всеки, който иска да избяга.
Значи пари нямаш! Е, аз не искам цял живот да съм беден бачкатор, който работи за да може другите да ядат трюфели и да карат ферарита. А вие поколението на 50-те можеше да го убиете - докато е време. Всички до 80 набор са виновни.
За да реши проблема нашето поколение трябва нашето поколение да прави чистка на всички до 80-ти набор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.