Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Кога ще честваме първия ти милион ?

Чакай да стана генерал и да крадна някой от държавата! ;)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, simtech написа:

Аз утре почивам. А вие си четете безумията. Отивайте да убивате майките си, заповядвам ви. Нали само запове чакате, без да мислите?! ;) Айде довиждаМЕ.
А ако прочетеш устава, ще разбереш, че нищо от него не се е спазвало в казармата ви. Една кочина.

Ами ти и снощи пишеше по това време. Работиш за себе си...тоя дето работи за себе си, рядко си позволява почивка. 

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

Най накрая!
Кога ще честваме първия ти милион ?

Първия милон псувни вече е постигнат. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 9 минути, simtech написа:

Чакай да стана генерал и да крадна някой от държавата! ;)

Е щом ще трябва да чакаме да станеш генерал значи още не работиш за себе си. Пак пълниш чужди джобове ама те залъгват с повече и така си мислиш че работиш за себе си.

п.п. Кога почнеш да раздаваш заплати тогава може да кажеш че работиш за себе си. До тогава работиш за този къде ти плаша.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 7 часа, bildera_ написа:

Симтеч, лека и не ме забравяй:

Чалгар!?!? :mad:

преди 8 часа, bildera_ написа:

Работиш за себе си...тоя дето работи за себе си, рядко си позволява почивка. 

Ти седна да ми броиш парите ли, какво?

преди 2 часа, simtech написа:

Ти седна да ми броиш парите ли, какво?

Какви пари бе, гладна въшко? :) Още живее с МАМА и ТАТИ, те го хранят, те го обличат, те му плащат сметките, докато синчето до вчера учеше, днес търси работа, от време на време преинсталира компа на някой приятел за 20 лева и си мечтае как един ден ще стане велик бизнесмен и работодател... Вероятно още е девствено момченцето на мама, щото едно, че трудно се намира толкова закъсала, дето да му върже и второ - дори да напие някоя и да я придума, няма къде да я заведе после :D Хайде бягай да протестираш пред парламента що не ти давали право да носиш и използваш огнестрелно оръжие, че да не те срещне някой мигрант по тъмно и да направиш сефтето в ролята на булка :lol6:

преди 5 минути, Win_user написа:

Какви пари бе, гладна въшко? :) Още живее с МАМА и ТАТИ, те го хранят, те го обличат, те му плащат сметките, докато синчето до вчера учеше, днес търси работа, от време на време преинсталира компа на някой приятел за 20 лева и си мечтае как един ден ще стане велик бизнесмен и работодател... Вероятно още е девствено момченцето на мама, щото едно, че трудно се намира толкова закъсала, дето да му върже и второ - дори да напие някоя и да я придума, няма къде да я заведе после :D Хайде бягай да протестираш пред парламента що не ти давали право да носиш и използваш огнестрелно оръжие, че да не те срещне някой мигрант по тъмно и да направиш сефтето в ролята на булка :lol6:

Ти не разбираш ся ... Човека е с голяма фирма(поне в главата му), с много подчинени които ще води на курорт(не, че е лоша идеята де), само и само да не се чувстват стресирани на работа и видиш ли да се инвалидизират ей така докато слизат по стълбите ;)

преди 1 час, Win_user написа:

Какви пари бе, гладна въшко?

Глупчо. Имам сервиз. Имам кола. Обличам се сам. И не съм 40 годишен неудачник, който го гони кризата на средната възраст и завижда на младите как вдигат самолета, а той от шкембето не може да си го намери.

преди 1 час, martiron написа:

Човека е с голяма фирма..

Нямам голяма фирма. Сам съм с един познат.

Ти не разбираш ся ...

Ти не разбираш. В офицерското школо си и ще си чешеш корема, докато наборниците опъват каиша. Шапката вече почва да ти действа зле.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, simtech написа:

Ти не разбираш. В офицерското школо си и ще си чешеш корема, докато наборниците опъват каиша. Шапката вече почва да ти действа зле.

Аз съм факултет Общовойскови ;) Това, драги означава, че не съм с униформа, не изпълнявам заповеди, не давам наряди ... Общо взето сме гражданска специалност във Военен Университет. А повярвай ми, тук ако наборниците опъват каиша си го заслужават с постъпките и държанието си. И ако ме питаш с кои постъпки по-точно, само ще ти кажа, че всяка сутрин в 08:00ч. се пуска химна, както и в 17:00ч. Това е всеки делничен ден, без изключение. Ами последната простотия която видях е как двама НЕ спряха на химна, докато хората си спряха колите и излязоха, само и само да отдадат почит. Ти, с твоите разбирания какво наказание би им дал? След като ми отговориш ще ти кажа какво наказание им беше дадено.

преди 16 минути, martiron написа:

Ти, с твоите разбирания какво наказание би им дал? След като ми отговориш ще ти кажа какво наказание им беше дадено.

Ще кажа, че боготворенето на символи е жестоко лицемерие и човек с всяко действие, което извършва трябва да отдава почит. Истинският начин да отдадем почест е да сме честни, коректни и да движим България напред. А не лицемерно да застанем с ръка на сърцето пред химна, а през останалото време да разказваме играта на страната,
А като нямаш униформа, не те обучават значи и с нищо не си повече от мен. Освен че отдавна трябваше да го завършиш тоя университет. На 30 си, преди 7 години трябваше да си дипломиран, а сега да си докторант.

преди 5 минути, simtech написа:

Ще кажа, че боготворенето на символи е жестоко лицемерие и човек с всяко действие, което извършва трябва да отдава почит. Истинският начин да отдадем почест е да сме честни, коректни и да движим България напред. А не лицемерно да застанем с ръка на сърцето пред химна, а през останалото време да разказваме играта на страната,

Питам те директно в този случай. Всички други бяхме спрели за да отдадем почит на химна(както по принцип хората правят когато го чуят, или като чуят сирените на 2-ри Юни), само тези двама наборници си се разхождаха спокойно, даже си и говориха. Какво би направил ти в този момент, ако беше техен ротен? И не ми излизай с това "Всеки отдава почит по различен начин.", защото тук отдаването е само едно. Не ми сменяй темата, питам те конкретно. Благодаря.

преди 6 минути, martiron написа:

Какво би направил ти в този момент, ако беше техен ротен?

Аз не съм им ротен. И много повече бих бил разгневен, ако през останалото време петнят честта на България.
Друг е въпроса ти какво правиш на 30 в университета, като трябваше на максимум 24 да си завършил.
По-рано се посмя за моя сметка, а ти къде живееш още, че и не си се дипломирал?

преди 39 минути, simtech написа:

Глупчо. Имам сервиз. Имам кола.

Ако сервиза ти е като колата значи е в някой таванско помещение или маза.
Я направи реклама на сервиза си да го чукна в нета и да видя за какъв мегаполис става дума!

преди 44 минути, simtech написа:

и завижда на младите как вдигат самолета,

Това че го вдигаш и използваш само за пикане не е голям повод за хвалене.

преди 21 минути, simtech написа:

Аз не съм им ротен. И много повече бих бил разгневен, ако през останалото време петнят честта на България.

А какво наказание би им дал, пак те питам.

преди 27 минути, BMW Маниак написа:

Ако сервиза ти е като колата значи е в някой таванско помещение или маза

Начинанието е малко, но си е мое. Ако вашите са имали имоти, аз съм си го направил сам.

преди 22 минути, martiron написа:

А какво наказание би им дал, пак те питам.

Ще ги пратя да пеят химна цял ден, докато пратя някой друг да ги дежури да не спират.
Ама със сигурност няма да и мушна маркуч от компресора в задника или да им кажа да лягат и да ги ритам в корема и главата.

преди 21 минути, simtech написа:

Ще ги пратя да пеят химна цял ден, докато пратя някой друг да ги дежури да не спират.
Ама със сигурност няма да и мушна маркуч от компресора в задника или да им кажа да лягат и да ги ритам в корема и главата.

Никой не е казвал, че са ги ритали, че са им тикали маркучи или пободни неща.

Наказанието им беше да изринат плаца от снега, само двамата както и мрънкането. Според теб това дали е било меко наказание за НЕотдаване на почит към флага, и националния химн? Нали си родолюбец, кажи ми твоята гледна точка. Нека и "старите кучета" които са ходили в казармата кажат какво би било наказанието по тяхното време, да видиш какво би станало тогава(аз вече се сещам). Ще ти кажа и друг случай, но трябва да звънна на един клиент и в момента не мога да пиша.

Редактирано от martiron (преглед на промените)

...Според теб това дали е било меко наказание за НЕотдаване на почит към флага, и националния химн?

А лично мое мнение е, че тоя флаг олицетворява не нашите освободители и герои, а Бойко, Станишчо и Доган. Това е знамето на социалистическата предателска номенклатура. Истинското знаме е това с лъвчето.

преди 2 часа, simtech написа:

А лично мое мнение е, че тоя флаг олицетворява не нашите освободители и герои, а Бойко, Станишчо и Доган. Това е знамето на социалистическата предателска номенклатура. Истинското знаме е това с лъвчето.

Пак ми сменяш въпроса с твоите глупости. Питам те, според теб като родолюбец това наказание меко ли е било?

преди 12 минути, martiron написа:

Пак ми сменяш въпроса с твоите глупости. Питам те, според теб като родолюбец това наказание меко ли е било?

Не знам, ти сигурно искаш да ги обесим, както в Северна Корея?
Наказания се дават, за да може човек да си разбере грешката и да се поправи.

преди 33 минути, simtech написа:

Не знам, ти сигурно искаш да ги обесим, както в Северна Корея?
Наказания се дават, за да може човек да си разбере грешката и да се поправи.

И наказанието според теб е какво? Да пеят химна? Че те са не са 1-ви клас да ги плеснеш през ръцете и да ги пратиш в ъгъла?

За убийство какво, да напишеш 1000 пъти "Аз повече няма да убивам!!!" ?

преди 7 минути, martiron написа:

И наказанието според теб е какво? Да пеят химна? Че те са не са 1-ви клас да ги плеснеш през ръцете и да ги пратиш в ъгъла?

ВИЖ сега, наказанието е спрямо тежестта на престъплението. Има хора,които няма да се поправят или са извършили зверства.
Но от друга страна уважението и родолюбието са неща, които не могат да се набият насила, трябва да бъдат осъзнати.

преди 5 минути, simtech написа:

ВИЖ сега, наказанието е спрямо тежестта на престъплението. Има хора,които няма да се поправят или са извършили зверства.
Но от друга страна уважението и родолюбието са неща, които не могат да се набият насила, трябва да бъдат осъзнати.

Ами в казармата, да ти кажа пък аз, заповедите на командира се изпълняват дословно. Колега тук ти разказа за "Падни!", нали? Ти си там да бъдеш научен да се справяш с всичко, там си да бъдеш научен как да действаш при военно положение, как да спасиш себе си и близките си, като имаш в предвид, че армията не оставя хора просто ей така да умират(е, винаги има изключения). Прочетох примерите които си дал за починалите войници и ми стана много гадно, честно ти казвам.

В САЩ например не оставят нито един войник да умре на вражеска територия(гледай Black Hawk Down да разбереш за какво ти говоря), те задължително трябва да приберат човека у дома. Да де, това е разбираемо ... ама за да го приберат умират още 5 човека. Давам ти примера със САЩ, защото все ни сравняваш законите с техните. Там има щати в които е разрешено да носиш оръжие. Не знам дали си ходил там, защото аз съм. И какво, вървиш си по улиците и някой алкохолик или наркоман ти вади оръжието, ти му се съпротивляваш и отнасяш куршума в стомаха или главата. Това според теб редно ли е?

преди 9 минути, martiron написа:

Прочетох примерите които си дал за починалите войници и ми стана много гадно, честно ти казвам.

Трябва да ти стане гадно. Тези момчета са умрели или са били осакатени в мирно време, за да можеш ти днес да словоблудстваш тук и да се подиграваш с паметта им.
Аз не сравнявам със САЩ по нищо друго, освен притежанието на оръжие. Проблемът е, че ти и тук можеш да отнесеш куршума на улицата...или да ти сцепят главата с брадва у вас. Разликата е, че ти като редови гражданин нямаш достъп до законно притежавано оръжие, което да ползваш за самозащита.
За химна и флага ти казах. Тяхното престъпление е единствено невежество. Не са убили човек и няма да се събуди уважение насила.
По-добре помисли защо все по-малко българи се гордеят с езика си, с държавата си. И как може правителството да ни излага така международно.

преди 4 минути, simtech написа:

Трябва да ти стане гадно. Тези момчета са умрели или са били осакатени в мирно време, за да можеш ти днес да словоблудстваш тук и да се подиграваш с паметта им.
Аз не сравнявам със САЩ по нищо друго, освен притежанието на оръжие. Проблемът е, че ти и тук можеш да отнесеш куршума на улицата...или да ти сцепят главата с брадва у вас. Разликата е, че ти като редови гражданин нямаш достъп до законно притежавано оръжие, което да ползваш за самозащита.
За химна и флага ти казах. Тяхното престъпление е единствено невежество. Не са убили човек и няма да се събуди уважение насила.
По-добре помисли защо все по-малко българи се гордеят с езика си, с държавата си. И как може правителството да ни излага така международно.

Тук се бъркаш много. Не се подигравам с паметта на никой от загиналите. Казах ти, че един от загиналите в Кербала през 2003-а беше мой познат. Не ми изкривявай думите, никога не съм казвал, че се подигравам с това, че хората са загинали, или пък, че словоблудствам. Как го реши това, не ми стана ясно?

Квартала в който живеят родителите ми е отдалечен от центъра на града. Краен квартал е и е много красива гледката, но има доста циганя. Когато бях малък един от тях подсвиркваше на по-голямата ми сестра и се опита да я опипа. Последва силен ритник в стомаха му от моя страна и закана, че ако се повтори, следващия ще е в лицето му. И видиш ли, вече повече от 15 години нито аз, нито сестра ми сме имали проблеми. Станахме големи, повечето ни познават, но никой не ни казва абсолютно нищо. След като толкова искаш оръжие, вземи си газово. В САЩ аз не знам да има газови оръжия, които са точно за самозащита. Именно, защото нямаш право да отнемаш човешки живот. Че правителството ни ни излага навсякъде си прав, но и ние сме си виновни като народ, че сме овце. Но на който не му харесва положението тук, Терминал 2 и отива някъде където ще го ценят. В САЩ се запознах с доста българи които си идват само на рождените дни на близките им, на Колега и на Нова Година. Братовчед ми се прибра за месец от Канада, не се беше прибирал повече от 15 години.

А относно тия две момчета, аз не мога да ги оправдая с това "Еми невежи са, ко да ги прайм!?" Тези хора трябва да бъдат научени на ценности. Така както аз, както ти, и другите тук знаят какво е ценностна система и уважават и обичат страната си ... повтарям, страната си.

преди 6 минути, martiron написа:

В САЩ аз не знам да има газови оръжия, които са точно за самозащита. Именно, защото нямаш право да отнемаш човешки живот.

Газовият пистолет не е оръжие. Дори от куче или врабче не можеш да се опазиш. А ако вятърът духа срещу теб, ти ще си тоя който ще реве.
Ако някой ме напада с брадва, за да ме убие или ми извади незаконно притежавано оръжие, аз имам правото да направя всичко възможно, за да защитя себе си и собствеността си. Защо той ще вади оръжие с намерението да ме убие, а аз нямам право да му отнемам живота, а?
Правителството ни излага, защото то е управлявано и дирижирано от мафията.
Овца можеш да наричаш някой друг, но не и мен. Аз нам какво искам, а на теб не ти харесва. Но по-добро не предложи.
А на ценности не се учи насила. Подходът там е друг.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.