Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 3 часа, simtech написа:

Аз съм учил достатъчно, за да получа нормално заплащане и топла вода. Как мислиш?!

Аз ти казах снощи. Баща ти те е налагал малко. 

Това, че си учил, не означава задължително, че ще имаш нормално заплащане и топла вода. Така като чета коментарите ти, никой няма да ти даде ни нормално заплащане, още по-малко топла вода. Ей така на пук, никой няма да ти даде нищо. Трябва да си го извоюваш. Съмнява ме обаче в твоята сфера да го направиш. Даже и на Запад. 

преди 3 часа, simtech написа:

Те са си го избрали дали да станат наркомани. А в казармата са се извършвали тежки престъпления и са се внасяли наркотици. Никаква разлика. Само че в армията излиза най-долното в хората. Поне в наборната. Защото хората там са по принуда, не по желание.

Аз наркотик никога не съм виждал. Единствено съм виждал последствията в разни кръчми по време на демокрацяита.  

Аз в казармата влязох по желание и се радвах. И когато бе лошо за краката ми, че ми дадоха 46-ти номер кубинки вместо 47-ми, имаше една карта на България, обединяваща всички български области от миналото и това ми даваше сила да преодолея болакта.  А това бе 1990-та. Тоест картата бе там отпреди 1989-та. Което ме и изненада - как така комунистите са имали такива карти ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 часа, bildera_ написа:

Това, че си учил, не означава задължително, че ще имаш нормално заплащане и топла вода.

Означава! Браво, браво. Продължавай в същия дух. Бронхопневмония и крака в рани, от които можеш да развиеш някоя инфекция. Това, в комплект с ниско заплащане е животът, който се боря да имам, ама друг път!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хайде стига глупости Симчо.Ти никога не си учил  в университет, затова претенциите ти за елитарност са нелепи.Ти си и неук, и необразован.Единственото, което заслужава поощрение е желанието ти да бъдеш инженер.Е, малко си се заблудил относно реда по който се дипломират инженерите.Това не става по форумите, както се опитваш ти.А и да си инженер съвсем не означава да си повече от другите, не означава те да са посредствена сган, а теб да те напъне величието.Нищо подобно Симчо, това е поведение на самодоволен глупак.И точно за такива  казарма е нужна.     

преди 2 часа, badr написа:

Ти никога не си учил  в университет, затова претенциите ти за елитарност са нелепи.Ти си и неук, и необразован.

Майка ти не е учила в университет. Но аз съм. Преди известно време се дипломирах. Обмислям и магистратура.
Специалността е "Компютърни системи и технологии".
И да, не е задължително всеки който не е висшист да е посредствена сган. Това се отнася за по-голямата част от България, независимо от образователната степен. Ако беше обратното, бойко щеше да е до сега публично обесен.

преди 1 час, simtech написа:

Майка ти не е учила в университет. Но аз съм. Преди известно време се дипломирах. Обмислям и магистратура.
Специалността е "Компютърни системи и технологии".
И да, не е задължително всеки който не е висшист да е посредствена сган. Това се отнася за по-голямата част от България, независимо от образователната степен. Ако беше обратното, бойко щеше да е до сега публично обесен.

Колега, отиваш на място където не трябва с тая "майка", не мислиш ли? Не сме тук за да си споменаваме майките, но изводите които ти имаш, и вижданията които ти имаш за наборната служба, законите, разрешенията за убииство(особено пък тях) са меко казано смешни.

преди 3 часа, martiron написа:

Колега, отиваш на място където не трябва с тая "майка", не мислиш ли? Не сме тук за да си споменаваме майките, но изводите които ти имаш, и вижданията които ти имаш за наборната служба, законите, разрешенията за убииство(особено пък тях) са меко казано смешни.

Моите виждания не са смешни.
1. Приемане на нова конституция с член, даващ възможност за отзоваване на народни представители и дори министри след провеждането на "референдум". Така никой горе няма да се чувства богопомазан. Ако не работи в интересите на народа, народът ще го махне. А не за цял мандат да е неприкосновен.
2. Промяна на конституцията, според която резултатите от референдумите са задължителни. Изходът от такъв няма препоръчителен характер и минава автоматично като приет закон без обсъждане от народното събрание. Евентуално с вето единствено от президента.
3. Образователен ценз. Никой, който няма поне средно образование няма право да гласува. Който се чувства дискриминиран, да си изкара такова. Има вечерни гимназии. Не може някой, който не може да чете да има мнение по въпросите относно управлението на страната.
4. На всяка бюлетина номерата на партиите да са разбъркани. Така няма да има гласуване за номерче. Трябва да прочетеш и тогава да избереш. Отново мярка срещу купуването на гласове, автобуси от Турция и други, които не разбират български, но иначе имат мнение.
5. Незаконно пресичане на границата, независимо от кого да се наказва жестоко. При опити за нелегално преминаване, независимо от кого да се стреля на месо. Който иска убежище, който иска да влезе  в България - има ГКПП-та. Разграден двор сме за влизане на терористи.
6. Либерализация притежанието на оръжие, както в САЩ. Всеки да има право да притежава такова, ако не е бил съден или не е освидетелстван психично болен. Да може това оръжие да се използва за защита на живота и частната собственост. Промяна на понятието "самоотбрана". Неизбежна самоотбрана е абсурдно правно понятие, което отнема възможността човек да защити имуществото си и живота си. Имуществото, за което той е работил с пот на челото.
Циганите нападат с брадви и щанги, а нормалните хора не могат да си защитят дома, живота и собствеността. Ако той ти извадил брадва, нямало право да го стреляш, трябвало да му отвърнеш с пропорционална сила. Не знам кой има всички възможни оръжия в дома си, да се консултира с нападателя, да се примоли да не го бие и ако не - да използва точно това, което има нападателят му.
7. Записване в законите, че не може да се мобилизира армия за защита на вътрешните интереси на правителството.
8. Записване в законите на военно обучение - строго военно, без губене на времето на младите. Без казарма с 24 часов живот в мизерията. Обучение в рамките на 1-2 седмици, при които да има теоретична подготовка - тактика, както и много по-голяма практическа част - упражнения по стрелба и използване на оръжия.
Обучението да се провежда в общински центрове,  обучаващите се да го правят по максимум 8 часа на ден и да се прибират у дома вечер. Без повече извращения, миене на кенефи с четки за съби, сапунки и ритници в корема от старшината.
Аз съм строго срещу казармата и нейните извращения, които са документирани, доказани, записани и потвърдени.

Обучението да се провежда в общински центрове,  обучаващите се да го правят по максимум 8 часа на ден и да се прибират у дома вечер.

Правилно! А също така задължително с обедна почивка от 12 до 12:30. И с прекъсване за следобеден чай с бисквити от 16 до 16:30 часа. Към армейските общински центрове - задължително баня, сауна, джакузи, масажен център и козметичен салон за маникюр и педикюр. Ами да - я си представете, че по време на обучението си някой млад евроГейски войн си счупи нокътя, а?!? Как ще се появи после на обществено място (т.е. на улицата по пътя за в къщи) в неизряден вид? Нали ще се притесни ужасно, което ще създаде у него дълбока психическа травма и той на следващия ден може да направи опит за самоубийство с повереното му оръжие!

На времето нашия комбат казваше: "Аз докато не видя върху покрива на спалното кожа на новобранец, одрана и просната да съхне на слънце, няма да повярвам, че в това поделение има извращения!". И беше прав като господ човека... Затова влизахме в армията момчета, а излизахме мъже. Докато сега младежите се превръщат в... женски полови органи...

преди 40 минути, nikssi написа:

Ко каза?

Каквото чу, това и казах. Щом тия от професионалната армия си имат домове и се прибират вечер, значи и наборниците могат.
Идеята е да се научат младите как се ползва оръжие, а не как се губи времето в чистене на кенефи с четка за зъби.

преди 13 минути, Win_user написа:

На времето нашия комбат казваше: "Аз докато не видя върху покрива на спалното кожа на новобранец, одрана и просната да съхне на слънце, няма да повярвам, че в това поделение има извращения!". И беше прав като господ човека... Затова влизахме в армията момчета, а излизахме мъже. Докато сега младежите се превръщат в... женски полови органи...

Пожелавам ти тогава теб да те одерат жив и да те скалпират. Точно такива манафи като вашият "комбат" са шибаняците, благодарение на които в казармата са се извършвали престъпления. Влизали сте момчета, но някои от вас са излизали инвалиди, а други са излизали психично болни. В мирно време. А ако искаш, дай да се срещнем, да ти покажа на кого ще викаш женски полов орган. Смешко. Половината от твоето поколение не знае от кое копче се пуска компютъра, тръгнало акъл да ми дава. Ама ако мога повече от теб и разбирам повече от теб, искам като признание пред мен да си удариш главата с някой сатър и да ме освободиш от умнотиите си.

Моите виждания не са смешни.
1. Приемане на нова конституция с член, даващ възможност за отзоваване на народни представители и дори министри след провеждането на "референдум". Така никой горе няма да се чувства богопомазан. Ако не работи в интересите на народа, народът ще го махне. А не за цял мандат да е неприкосновен.
2. Промяна на конституцията, според която резултатите от референдумите са задължителни. Изходът от такъв няма препоръчителен характер и минава автоматично като приет закон без обсъждане от народното събрание. Евентуално с вето единствено от президента.
3. Образователен ценз. Никой, който няма поне средно образование няма право да гласува. Който се чувства дискриминиран, да си изкара такова. Има вечерни гимназии. Не може някой, който не може да чете да има мнение по въпросите относно управлението на страната.
4. На всяка бюлетина номерата на партиите да са разбъркани. Така няма да има гласуване за номерче. Трябва да прочетеш и тогава да избереш. Отново мярка срещу купуването на гласове, автобуси от Турция и други, които не разбират български, но иначе имат мнение.
5. Незаконно пресичане на границата, независимо от кого да се наказва жестоко. При опити за нелегално преминаване, независимо от кого да се стреля на месо. Който иска убежище, който иска да влезе  в България - има ГКПП-та. Разграден двор сме за влизане на терористи.
6. Либерализация притежанието на оръжие, както в САЩ. Всеки да има право да притежава такова, ако не е бил съден или не е освидетелстван психично болен. Да може това оръжие да се използва за защита на живота и частната собственост. Промяна на понятието "самоотбрана". Неизбежна самоотбрана е абсурдно правно понятие, което отнема възможността човек да защити имуществото си и живота си. Имуществото, за което той е работил с пот на челото.
Циганите нападат с брадви и щанги, а нормалните хора не могат да си защитят дома, живота и собствеността. Ако той ти извадил брадва, нямало право да го стреляш, трябвало да му отвърнеш с пропорционална сила. Не знам кой има всички възможни оръжия в дома си, да се консултира с нападателя, да се примоли да не го бие и ако не - да използва точно това, което има нападателят му.
7. Записване в законите, че не може да се мобилизира армия за защита на вътрешните интереси на правителството.
8. Записване в законите на военно обучение - строго военно, без губене на времето на младите. Без казарма с 24 часов живот в мизерията. Обучение в рамките на 1-2 седмици, при които да има теоретична подготовка - тактика, както и много по-голяма практическа част - упражнения по стрелба и използване на оръжия.
Обучението да се провежда в общински центрове,  обучаващите се да го правят по максимум 8 часа на ден и да се прибират у дома вечер. Без повече извращения, миене на кенефи с четки за съби, сапунки и ритници в корема от старшината.
Аз съм строго срещу казармата и нейните извращения, които са документирани, доказани, записани и потвърдени.

1. Между кого и кого да се сключи тази конституция? Предлагаш да се сключи "договор" между народните представители и народа с което те разрешават да бъдат премахвани ако не си вършат работата ... Ти ако не си вършиш работата ще кажеш ли на шефа си "Шефе, аз не работя. Махни ме!"

3. То училище няма вече, защото няма ръждаемост в България ...

5. На ГКПП-то има склад в който могат да ги събират всичките? Ние не сме ли вход на НАТО, не трябва ли да спазваме клаузите по които сме се съгласили(Соломона рева даже при вдигането на знамето) при влизането си.

6. Никой няма да ти разреши да отнемаш човешки живот, защото си никой да го правиш. Това се прави само в краен случай и то от специални органи.

7. Ми тогава защо ти е тази армия, кое по-точно да защитава? Кошчетата за боклук, вратите, прозорците ... ? Армията защитава държавата, и всичко в нея, а не отделни единици.

8. Това което ти мислиш за губене на време, друг смята за полезно, както и обратното. За една-две седмици ще се научиш ли как да разглабяш всичкото налично снаряжение за норматив от време, както и да го сглабяш? За тези една-две седмици ще бъдеш ли готов да браниш страната си, роднините и близките си или чакаме самолета, който специално за теб ще дойде във военно положение, да кацне пред вас за да може да се качиш?

Обучение по 8 часа, ти да не си на курорт? Това е армията, няма такова нещо. Миенето на тоалетни, лъскането на обувки, прането на униформи е част от дисциплинирането на войниците, както и вид наказание от неспазването на заповедите. На бойното поле няма да те смъмрят ако не направиш нещо както трябва, там ще те убият. 56-е часа общо обучение ще могат ли да подготвят човек за това? Още чакам линка за 10-е хиляди инвалидизирани, имам чувството, че вече ме игнорираш, или отговаряш и въртиш едно и също само на това което ти харесва.

преди 22 часа, simtech написа:

Не_ми_трябва__да_ги_чета_внимателно?!

Ти да не мислиш, че съм очаквал друго от теб?

Грипен, не грипен.Свински или птичи грип - все едно. Да си чел какво значи.

Не е все едно и много добре го знаеш. Ама няма да си признаеш. Ето ти едно признание от мен - потърси професионална помощ от хора със съответната квалификация.

БРАВО! А за бронхопневмония да си чувал случайно?! Не!!!??? АЗ СЪМ?!

Ти пак ли получи видение? Брохнопневмония съм изкарал още като 3 месечно бебе. И така всяка зима до 8-ми клас. Та, нещо умно ли каза?

Аха! Като не ти е изгодно - лъжа!

На теб не ти е изгодно. И най-безцеремонно и просташки лъжеш. Като съм ти посочил лъжите защо не доказа, че не са лъжи, а? Това ти ли го написа(оцветеното в червено):

преди 23 часа, simtech написа:

Само че в армията излиза най-долното в хората. Поне в наборната. Защото хората там са по принуда, не по желание.

Ти го написа. Истина ли е? Не е истина. Лъжа ли е? ЛЪЖА Е! Та, лъжеш ли? ЛЪЖЕШ! И, какво точно не ми е изгодно? Лъжата ти ли? Прав си, не ми е изгодна.

Няма алтернативна реалност. Има само безхаберие и смърт в казармата, която можеше да се избегне.

Като няма алтернативна реалност спри да ни заливаш с такава. Ако еди какво си и т.н. на Simtech глупостите. Второто изречение е поредната глупост.

Не стига, че ти хабят времето, ами няма дори тоалетна хартия, но за сметка на това има опасност да умреш.

Няма тоалетна хартия???!!! Уж четеш. Паметта ли ти изневерява или нарочно си измисляш? А, и да те светна, от момента, в който човек се роди има опасност да умре. Ти нали си божество, та това не важи за теб.

преди 5 часа, martiron написа:

Той сам написа, че всички до 80-ти набор трябва да бъдат унищожени. Това включва и родителите му. Въобще, почти всичките му мнения са убийствени. Иначе се мисли за голямата работа.

И тази Конституция ще я приеме ВНС, на което ти каза, че ще покажеш среден пръст. С всичкия си ли си или само така си мислиш? Ако ти си забравил, аз помня защо ще му покажеш среден пръст на това ВНС.

Да се обзаложим ли, че ще ти трябва книга по-дебела от тази, на която ще е написана Конституцията, за да дефинираш тези вътрешни интереси.

:no-no:

преди 17 минути, martiron написа:

...Обучение по 8 часа, ти да не си на курорт? Това е армията, няма такова нещо. Миенето на тоалетни, лъскането на обувки, прането на униформи е част от дисциплинирането на войниците, както и вид наказание от неспазването на заповедите. На бойното поле няма да те смъмрят ако не направиш нещо както трябва, там ще те убият. 56-е часа общо обучение ще могат ли да подготвят човек за това? Още чакам линка за 10-е хиляди инвалидизирани, имам чувството, че вече ме игнорираш, или отговаряш и въртиш едно и също само на това което ти харесва.

1. Ще се намери начин да се приеме. Ако не - тъни си в мизерията.
2. Училище има. От 1 до 12 клас. И после университети има дори.
3. Нато, Пато, ЕСПЧ - не ме интересуват. Мен могат да ме арестуват и съдят за каква ли не глупост, а бежанците са безсмъртни и всички трябва да им падат в краката. Няма да стане. Ние държава имаме ли или разграден двор?
Да не отнемаме човешки живот? Вие искате да ни учат как да убиваме, но не можем да стреляме, за да защитим собствената си граница от нелегално пресичащи терористи, наркотрафиканти и бракониери?
6. Никой няма да ми разреши да отнемам човешки живот? Значи някой може да ме нападне с брадва или циганин може да нападне с резачка за дърва пенсионер, но той няма правото да има оръжие и да стреля, за да си спаси живота, така ли? Това ли ти е на теб гениалната идея? Значи в САЩ можеш да стреляш, тук само теб могат да те стрелят?
Престъпниците нямат скрупили да те убият, нямат скрупули да си купят незаконно оръжие. Оказва се, че хората които не искат да са престъпници нямат легални методи за защита. Докато извикаш полицията и тя се дотътри, теб вече мангалът ще те сече с брадвата и разпръсква на части из околието.
7. Не разбираш. Не може армия да се мобилизира, за да се използва в гражданска война и да пази правителството. Да се използва само като гарант за сигурността на страната, но не и за да се унищожават политически противници. В Украйна армия се мобилизира, да се бие в гражданска война на страната на нацистите, на чело на правителството.
8. Ти задника си не можеш да браниш от мангалите, които могат да те нападнат, закрижил си се за страната.
За 2 седмици ще се научиш как се държи автомат и как се стреля. Не бъди смешен. Губенето на време много добре знаеш кое е. Всичко различно от обучение на техника и стрелба. Включително да те държат като затворник против волята ти.
По 8 часа на ден? Миенето на тоалетни част от дисциплината? Ми ела ми на гости тогава да ми миеш моята тоалетна, ако искаш с език я мий, като се чувстваш, че ще те дисциплинира това.
Не може в 21 век да затвориш младите за 6 месеца без връзка с външния свят, така че да не могат да докладват извращения и да се оплачат на никой от лошо отношение и да им отнемеш правото да се развиват професионално, защото си с болен мозък, на който му доставя мазохистично удоволствие да мие кенефи с език.
А и след като не ми дават пистолет да се защитавам, ако ме нападнат, каква армия ще имаме бе?! Не можеш да си опазиш задника от цигани и задният двор от бежанци-терористи, а ти ще ми подготвяш армия. Чуваш ли се колко си смешен?

преди 26 минути, simtech написа:

Половината от твоето поколение не знае от кое копче се пуска компютъра, тръгнало акъл да ми дава.

Като ти чета умнотиите, ти не знаеш и четвъртинка от това, което неговото поколение знае. Добре ли ми се получи сравнението? На круши с ябълки? Или на домати с краставици?

преди 26 минути, simtech написа:

Ама ако мога повече от теб и разбирам повече от теб, искам като признание пред мен да си удариш главата с някой сатър и да ме освободиш от умнотиите си.

Ти пак круши с ябълки ли ще сравняваш? И кой ще реши, че ти можеш и разбираш повече от него? Ти ли?

преди 22 минути, martiron написа:

6. Никой няма да ти разреши да отнемаш човешки живот, защото си никой да го правиш. Това се прави само в краен случай и то от специални органи.

От една страна ще готвим армия да пази държава, от друга страна не пазим държавата СЕГА, в МОМЕНТА, когато има нужда. Не било етично да сме връщали бежанците и да сме стреляли нелегално пресичащите границата. ГРАНИЦАТА Е ГРАНИЦА, ЗАЩОТО Е ГРАНИЦА. Границата се пази!
Животът е живот и не трябва да се отнема, но и моят живот е живот и не е по-малко живот от тоя на мангала, който влиза в дома ми, за да ми вземе това, което съм изработил с пот на челото и да ме нападне с брадва, за да ме убие за 10 стотинки.

Плюем ти за нелепата коцепция за защита на държавата. Ще готвим младите с малко извращения така, да ближат кенефа с език, а като излязат няма да имат никакви права да защитят нито родината, нито себе си. Освен ако някой шапкар не им свирне са безгласни букви, които не могат да се защитават дори от набезите на циганските банди.

преди 23 минути, simtech написа:

Пожелавам ти тогава теб да те одерат жив и да те скалпират. Точно такива манафи като вашият "комбат" са шибаняците, благодарение на които в казармата са се извършвали престъпления. Влизали сте момчета, но някои от вас са излизали инвалиди, а други са излизали психично болни. В мирно време. А ако искаш, дай да се срещнем, да ти покажа на кого ще викаш женски полов орган. Смешко. Половината от твоето поколение не знае от кое копче се пуска компютъра, тръгнало акъл да ми дава. Ама ако мога повече от теб и разбирам повече от теб, искам като признание пред мен да си удариш главата с някой сатър и да ме освободиш от умнотиите си.

Ох, милото то! Умира от страх да не влезе в казармата! :D Моето момче, смисълът на армейското обучение не е да овладееш стрелбата с калашник и разглобяването му. Да станеш мъж означава да се научиш да преодоляваш всичко в този живот - болката, униженията, умората, отвращението, погнусата, страха от смъртта... Да преодолееш себе си. Да се научиш да оцеляваш и да намираш изход от всяка ситуация.

А за компютрите - не се хвали толкова. По времето, когато съм писал на асемблер, дебъгвал съм платени изпълними програми, за да ги регистрирам и съм създавал самомодифициращ се машинен код, за да спестя някой байт оперативна памет, ти още не си бил планиран... ;)

преди 5 минути, simtech написа:

7. Не разбираш. Не може армия да се мобилизира, за да се използва в гражданска война и да пази правителството. Да се използва само като гарант за сигурността на страната, но не и за да се унищожават политически противници. В Украйна армия се мобилизира, да се бие в гражданска война на страната на нацистите, на чело на правителството.

Ако правителството е избрано от 90% от населението и ти си гласувал за него, но останалите 10% от населението решат, че ще ви правят мръсно и спретнат една гражданска война? Армията да седи и да гледа как някакви индивиди, сдобили се с оръжие, си правят каквото искат(с правителството, с останалото население) ли?

За 2 седмици ще се научиш как се държи автомат и как се стреля. Не бъди смешен.

Много си прав

Не бъди смешен.

Ясно е, че във военно отношение нищо не ти е ясно, но ръсиш акъл на килограм. Нали си спомняш защо нямаш право на мнение?

Не може в 21 век да затвориш младите за 6 месеца без връзка с външния свят, така че да не могат да докладват извращения и да се оплачат на никой от лошо отношение и да им отнемеш правото да се развиват професионално, защото си с болен мозък, на който му доставя мазохистично удоволствие да мие кенефи с език.

Познай кой е с болен мозък и не е спирал да пише подобни глупости? Ако искаш ще ти подскажа?

Не можеш да си опазиш задника от цигани и задният двор от бежанци-терористи, а ти ще ми подготвяш армия. Чуваш ли се колко си смешен?

Армията, не е за да ти пази задния двор от цигани или бежанци-терористи. Той не е смешен. Ти си.

преди 5 минути, Win_user написа:

Да станеш мъж означава да се научиш да преодоляваш всичко в този живот - болката, униженията, умората, отвращението, погнусата, страха от смъртта... Да преодолееш себе си.

Да станеш путьо означава да се примиряваш с болката, униженията, умората, отвращението. Това са черти на типичен роб.
Аз не се примирявам с нищо и от такъв като мен очаквай големи щети. Навремето един, който си мислеше, че може да прави всичко и че всички трябва да се примиряват с това да ги унижава го пребих със стол. Това да ти говори колко държа на честолюбието си?
Да си мъж означава да отстояваш себе си и да не даваш да бъдеш мачкан, а не да търпиш. Само лайненцата търпят.

преди 11 минути, simtech написа:

Животът е живот и не трябва да се отнема,

Кой каза, че трябва да се унищожат всички до 80-ти набор?

преди 13 минути, A.com написа:

Армията, не е за да ти пази задния двор от цигани или бежанци-терористи. Той не е смешен. Ти си.

Нали?? В САЩ като са хванали оръжието и направиха държавен преврат, нали така?!
Армията не е да пази суверенитета на държавата и нейните граници?! Ами за какво е тогава?!
Аз искам либерализиране на притежанието на оръжие! Има случаи на цигани нападали и мъчили по особено жесток начин хора с резачки. Искам такъв, влязъл у нас и нападнал ме да имам директното право да го стрелям, без да ми бъде държана сметка, ако после умре.

преди 11 минути, A.com написа:

Кой каза, че трябва да се унищожат всички до 80-ти набор?

Не да се избият, а да се изгонят от управлението и да нямат право да влизат в него.

преди 25 минути, A.com написа:

Ти пак ли получи видение? Брохнопневмония съм изкарал още като 3 месечно бебе. И така всяка зима до 8-ми клас. Та, нещо умно ли каза?

Аз съм с всичкия си. Сваляме правителството и си пишем закона. Или стоим и ревем как ни мачкат, докато се чешем по задника пред телевизора. А бронхопневмония си изкарал 9 пъти, ама друг път.
Истинската бронхопневмония е състояние, което може да премине в животозастрашаващо. Именно защото е тъпо да правиш глупости и да си играеш със здравето, аз не съм съгласен да се къпя със студена вода зимата.

преди 10 минути, simtech написа:

1. Ще се намери начин да се приеме. Ако не - тъни си в мизерията.
2. Училище има. От 1 до 12 клас. И после университети има дори.
3. Нато, Пато, ЕСПЧ - не ме интересуват. Мен могат да ме арестуват и съдят за каква ли не глупост, а бежанците са безсмъртни и всички трябва да им падат в краката. Няма да стане. Ние държава имаме ли или разграден двор?
Да не отнемаме човешки живот? Вие искате да ни учат как да убиваме, но не можем да стреляме, за да защитим собствената си граница от нелегално пресичащи терористи, наркотрафиканти и бракониери?
6. Никой няма да ми разреши да отнемам човешки живот? Значи някой може да ме нападне с брадва или циганин може да нападне с резачка за дърва пенсионер, но той няма правото да има оръжие и да стреля, за да си спаси живота, така ли? Това ли ти е на теб гениалната идея? Значи в САЩ можеш да стреляш, тук само теб могат да те стрелят?
Престъпниците нямат скрупили да те убият, нямат скрупули да си купят незаконно оръжие. Оказва се, че хората които не искат да са престъпници нямат легални методи за защита. Докато извикаш полицията и тя се дотътри, теб вече мангалът ще те сече с брадвата и разпръсква на части из околието.
8. Ти задника си не можеш да браниш от мангалите, които могат да те нападнат, закрижил си се за страната.
За 2 седмици ще се научиш как се държи автомат и как се стреля. Не бъди смешен. Губенето на време много добре знаеш кое е. Всичко различно от обучение на техника и стрелба. Включително да те държат като затворник против волята ти.
По 8 часа на ден? Миенето на тоалетни част от дисциплината? Ми ела ми на гости тогава да ми миеш моята тоалетна, ако искаш с език я мий, като се чувстваш, че ще те дисциплинира това.
А и след като не ми дават пистолет да се защитавам, ако ме нападнат, каква армия ще имаме бе?! Не можеш да си опазиш задника от цигани и задният двор от бежанци-терористи, а ти ще ми подготвяш армия. Чуваш ли се колко си смешен?

3. Имаме държава, която е пълна с ей такива като теб, които са големи само пред клавиатурата, но ако им кажеш, че трябва да пазят семейството си ще треперят. Именно тези които по твое мнение трябва да се избият са единствените които могат да те защитят, а именно баща ти, неговите набори(хората които по твое мнение трябва да се избият), както и другите мъже които са били в казармата по 1 година, а не последните набори от по 6-9 месеца. Именно тези последните бяха с прибирането всяка седмица и ся половината от тях са на тежки наркотици, станаха гейове и т.н.

6. Продължаваш да сравняваш две страни, които имат коренно различни закони, коренно различно развитие, коренно различни принципи. Не знам дали си бил там, или дали си излизал някъде другаде, но не можеш да ги сравняваш двете страни.

7. Кое по-точно не разбирам? Говоря от гледната точка която имам аз - учещ в Военен Университет. Да, може да нямам специалността която ти може би имаш(с една логистика на сигурността съм) но ти от коя запозната и вътрешна гледна точка говориш?

8. Аз не съм се загрижил за страната, но със сигурност мога да опазя своето, както и близките си. Именно, защото имам военна подготовка и съм бил научен от "простите" военни как да боравя с оръжие. За две седмици ще се научиш как да стреляш като хората, а не като пръскачка, ще се научиш да преодоляваш и да компенсираш отката, че да не ти хвръкне оръжието?

Открай време се използват такива неща, които ти наричаш извращения(миенето на фуги с четка за зъби, чистене на тоалетни, отводняването и опразването на кофите с фекалии) се използват за наказание при неизпълнение на заповеди. Именно, защото там не си на училище, ти си там за да излезеш мъж, който може да реагира адекватно и да има реална преценка върху нещата(не казвам, че няма хора които могат да реагират по същия начин и без да са минали през казармата)

И последното ... спри да ми говориш на "бе". Този ти начин на обръщение показва(поне в моите очи) ниска култура и възпитание. Ако искаш да промениш това, обръщай се нормално, така както аз се обръщам към теб. 

Ако погледнеш мнението си отстрани може би(а може би не) ще видиш, че някои от нещата които говориш са доста нереални.

преди 8 минути, simtech написа:

Армията не е да пази суверенитета на държавата и нейните граници?! Ами за какво е тогава?!

Да те питам - помниш ли какво пишеш? Ако не помниш - написано е, прочети си го? От цигани отидохме на суверенитета на държавата. От бежанци-терористи има кой да ни пази, стига да си върши правилно и съвестно работата, и това не е армията.

преди 8 минути, simtech написа:

Не да се избият, а да се изгонят от управлението и да нямат право да влизат в него.

И причината за това ти е известна само на теб. За правото на свободен избор да беше споменал нещо, или греша?

преди 12 минути, martiron написа:

.///

Аз искам пистолет, за да си пазя собствеността и живота. Докато не ми дадат пълни права да пазя себе си и живота си, да не очакват аз да търпя прищевките на държавата относно това какви задължения съм бил имал да я пазя и да съм бил служил.
Открай време се губи времето на младежите в армията с глупости, които не са част от подготовката.
А сега искам ти да ми обясниш какво означава за теб "да излезеш мъж". Но хубавичко да го обясниш.
За двете седмици - 2 седмици или нищо. Ти си избери. Не всички искат да влязат в офицерското школо и никой не иска да си губи години от професионалното развитие. Светът се развива и не спи. 2 години извън професионалната сфера означава, че конкурентите ти са те изпреварили. А освен да служиш, после трябва и да внасяш данъци, нали така? А БВП-то, благосъстоянието на обществото? А те?
Някои от нещата са нереални, защото единението прави силата, а ние никога не сме единни.

преди 12 минути, A.com написа:

И причината за това ти е известна само на теб. За правото на свободен избор да беше споменал нещо, или греша?

За лустрация да си чувал?
А ние имаме спешна нужда да се стреля по границата. България е държава, не разграден двор.

преди 13 минути, martiron написа:

...са единствените които могат да те защитят, а именно баща ти, неговите набори(хората които по твое мнение трябва да се избият),

НАЛИ? Защото са пазили празни складове и са изстреляли общо 3 пълнителя патрони, докато са служили, за сметка на това простотия много и безкрайна?! Ако можеше да се убива противник с правене на простотии, щяхме да сме завладели света!

преди 14 минути, simtech написа:

Да станеш путьо означава да се примиряваш с болката, униженията, умората, отвращението. Това са черти на типичен роб.
Аз не се примирявам с нищо и от такъв като мен очаквай големи щети. Навремето един, който си мислеше, че може да прави всичко и че всички трябва да се примиряват с това да ги унижава го пребих със стол. Това да ти говори колко държа на честолюбието си?
Да си мъж означава да отстояваш себе си и да не даваш да бъдеш мачкан, а не да търпиш. Само лайненцата търпят.

Ти правиш ли разлика между "преодолявам" и "примирявам се"? Още си момченце, което на приказки голям го вади... Пребил някого си със стол :D Обаче като не му харесва нещо, например тълпите мигранти по улиците - ходи да плаче по форумите как трябвало да се случват нещата и ако му дадат власт, как щял да промени обществото. Ето тук е тънкият момент - в живота не всекиго можеш да пребиеш. А власт не се дава, власт се взема! И понякога за да постигнеш целта си и да победиш, трябва да понесеш и изтърпиш много... Да изгубиш сражение, за да спечелиш войната. Например - на един снайперист понякога му се налага да пикае и да сере в гащите си, за да успее да застреля онзи, когото е дебнал в последните 18 часа без секунда прекъсване. Но затова трябва да си мъж, преодолял себе си! А момченцата само подскачате като петлета, докато ви оскубят перцата. Реагирате първосигнално, за да запазите собствените си илюзорни представи за чест и достойнство. И сте толкова предвидими и елементарни в реакциите си, че живи да ви ожали човек...

преди 14 минути, Win_user написа:

...А власт не се дава, власт се взема! И понякога за да постигнеш целта си и да победиш, трябва да понесеш и изтърпиш много...

Не съм голям на приказки и говоря само това, което мога да направя. Останалото е лично мнение.
Власт не се взима, власт се дава. Основата на държавата като единица е делегирането на правомощия и права на гражданите, за да могат те да получат защита. В една нормална демокрация би трябвало властта да се дава от народа.
А ти ако искаш бъди мекотело, което търпи всяко нещо. Аз не търпя нищо, ако не се налага и без да знам защо.
Слабо ме познаваш, но прагът ми на търпимост към гаври към личността е много нисък.
В живота съм разбрал, че колкото повече търпиш, повече те мачкат.

Власт не се взима, власт се дава. Основата на държавата като единица е делегирането на правомощия и права на гражданите, за да могат те да получат защита. В една нормална демокрация би трябвало властта да се дава от народа.

Му-ха-хаааааа! :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.