Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

преди 5 минути, Пaчo написа:

Защо се хапете тука? Какво направиха с калашниците на закритите поделения? Ако сега ни миобилизират, имаме ли пушкала? 

Кво ти пука ве, Симо ше ги хакне. Сядай да си пием ракията.:ph34r:

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, Пaчo написа:

Защо се хапете тука? Какво направиха с калашниците на закритите поделения? Ако сега ни миобилизират, имаме ли пушкала? 

Ако ни мобилизират, аз имам въздушна пушка, 10 ножа, прашка, газова горелка и щит от капак на кофа за боклук :D

преди 29 минути, simtech написа:

ЧОВЕКО, хакнаха НАСА, Пентагона и инсталации за обогатяване на уран в Иран.

Човеко, на армията ще ѝ хакнеш въздуха под шапката на шапкарите. Гледай как всеки ден сирийската армия хаква ИД или пък ИД хаква сирийската армия.

Имам успехи в хвърлянето на ножове. Да се разбира като - по-компетентен съм от много военни в това!? :D
Ако потренирам, може да излезе че докато вземеш калашника, вече ще си с нож в главата!? ?

Няма нужда да тренирам, за да те надупча от 200 метра с калашника, защото първо трябва да дойдеш до мен, за да хвърлиш ножа. Пак ли ще си мерим....ябълките и крушите?

Аз не съм бръкнал в чувал. Аз гледам историята и по нея изграждам най-възможното бъдеще. Нарича се "образовано предположение".

Точно това правиш, бъркаш в чувал, вадиш 5/50/500 черни топки и заявяваш, че всички топки са черни, и че всеки, който бръкне в чувала ще извади черна топка, защото....само ти си знаеш защо. Като гледаш историята, то би трябвало да изградиш бъдеще, в което войните са част от живота на планетата Земя. Защото историята точно това показва. И къде сме ние в това бъдеще? С никаквата армия, и с подготвеното, в двуседмичен курс, население?

Виновна е и армията.

Аха. Ножът, който се забил 17 пъти в тялото на г-н Х е виновен, че г-жа Х е изперкала и е убила съпруга си. Ако искате сменете местата на господина и госпожата.

Трябвало е подобни неща да бъдат санкционирани и изкоренявани в зародиш.

Подобни неща са санкционирани и където е могло са изкоренявани. Има и случаи, когато нито са санкционирани, нито са правени опити да бъдат изкоренявани. И ти точно тях взимаш(черните топки) и си градиш някакво имагинерно бъдеще. Не напразно има една приказка "военен съд повече от 5 минути не заседава и по-малко от 5 години не дава".

"Наборна служба" в стария й вид за години - никога. Военно обучение 2 седмици стрелба - приемливо. Толкова.

Наборна служба в стария ѝ вид за години - никога. Наборна служба или военно обучение, за 6/9 месеца или повече - да. За 2 седмици - няма смисъл.

преди 17 минути, язе написа:

Kaто онова с чукчата- "хем по- топло, хем по- чисто"...

"Руснак засяда в снега в Чукотка. И започва да крещи:
- Люди, люди!
Крещял час, два и накрая се отчаял. Тогава един чукча се показва иззад огромна снежна преспа и сърдито му мърмори:
- Ну так! В Москве - чукчи, здесь - люди, а? "

преди 24 минути, Пaчo написа:

Имаме. Имаме и къде да си ги произвеждаме. Пък и са най-качествените. Що арабски страни въоръжаваме, та нас ли няма да можем.

преди 11 минути, A.com написа:

за 6/9 месеца или повече - да.

ЗАБРАВИ! Ходи ти за 9 месеца в затвора. Аз си имам по-важна работа, като най-важното..ПЛАТЕНА Е.
А АК47 няма 200 метра точност.
Относно войните - нови големи войни едва ли ще има. В момента са икономическите войни. Ние в тях губим.
А ако стане трета световнЯ нямаме техниката да се опазим, нито имаме човешкият ресурс.

преди 11 минути, A.com написа:

Имаме. Имаме и къде да си ги произвеждаме. Пък и са най-качествените. Що арабски страни въоръжаваме, та нас ли няма да можем.

А танкове, самолети, трактори, влакове, самолетоносачи правим ли? А ти пари имаш ли, че да правиш?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, simtech написа:

А АК47 няма 200 метра точност.

Така е. АК47 има около 1500 метра точна стрелба.  :)

преди 4 минути, язе написа:

Така е. АК47 има около 1500 метра точна стрелба.  :)

Опитай пак с 50 метра. На 1500 метра снайперист. Ти снайлерист с АК47 виждал ли си?

преди 5 минути, simtech написа:

Опитай пак с 50 метра. На 1500 метра снайперист. Ти снайлерист с АК47 виждал ли си?

Забравяш, че за разлика от теб аз съм опитвал. На 300 метра целя десятката без проблем. А ти изобщо някакъв снайперист виждал ли си?  :)

преди 11 минути, язе написа:

Забравяш, че за разлка от теб аз съм опитвал.

Не се и съмнявам. Аз съм сигурен, че ще кажеш, че на тези били в казармата и пишк*та им ставала по-голяма.
Нищо не си опитвал ти. На война не си бил и си пазил празен склад някъде.
Хора, които са били на война са казали, че при действителни действия максималният ефективен обхват е 150 метра.
Това, че си целил мишена на 300 метра нищо не означава.

преди 6 минути, simtech написа:

Не се и съмнявам. Аз съм сигурен, че ще кажеш, че на тези били в казармата и пишк*та им ставала по-голяма.
Нищо не си опитвал ти. На война не си бил и си пазил празен склад някъде.

Чакай да помисля... Не. По мое време нямаше празни складове. Пазил съм най-много знаме, после ТЕЧ, после КП... няколко пъти съм бил и комендантски. От 300 метра не просто ще те надупча, ми ще си напиша името на челото ти. Най- забавното е, че от моя набор имаше девойки, които могат да ти сторят същото... мъжаго.  :) E, ако се разплачеш, не знам... жени са все пак.:lol6:

преди 6 часа, karadzha написа:

И защо да е измишльотина? Щото не ти отърва ли? Стой си в Канада, ще минем и без такива като тебе.

Нито аз съм този на който му "отърва", нито имаш някакъв сериозен източник за тези данни, така, че не подхващай личността ми, ако нямаш аргументи.

200k.jpg

преди 49 минути, язе написа:

Забравяш, че за разлика от теб аз съм опитвал. На 300 метра целя десятката без проблем. А ти изобщо някакъв снайперист виждал ли си?  :)

аз съм бил снайперист. длъжноста ми от запаса е редник парашутист разузнавач.

преди 41 минути, язе написа:

От 300 метра не просто ще те надупча, ми ще си напиша името на челото ти.

От 300 метра вятър ако духне и ще ме пропуснеш. Хубавец. Ти сигурно си снайперист и с Макаров.
А в цивилния живот ти калашник нямаш, но аз ножове - ИМАМ! Хубавец!
Утре ако ти изскочи един талибан като във Франция с автомата - ще се насереш като страхливец.
Предлагам ти малко коремни преси да направиш. Не гълтай корема, глътни Калорекс. И после да ми разправяш небивалици, ОК? Особено пък жени снайперисти, които не са служили в армията.
СЛУЖИЛ ЛИ? ИЗВИНЯВАЙ! СЛУГУВАЛ, РОБУВАЛ е правилната дума.

преди 7 минути, simtech написа:

От 300 метра вятър ако духне и ще ме пропуснеш. Хубавец. Ти сигурно си снайперист и с Макаров.
А в цивилния живот ти калашник нямаш, но аз ножове - ИМАМ! Хубавец!
Утре ако ти изскочи един талибан като във Франция с автомата - ще се насереш като страхливец.
Предлагам ти малко коремни преси да направиш. Не гълтай корема, глътни Калорекс. И после да ми разправяш небивалици, ОК? Особено пък жени снайперисти, които не са служили в армията.

кой талибан у Франция щото си играеш с думи и страхове които са в твоята глава.

преди 5 минути, hladilnika написа:

кой талибан у Франция щото си играеш с думи и страхове които са в твоята глава.

Тоя, който влезе в ресторант и разстреля всички вътре?

преди 43 минути, язе написа:

От 300 метра не просто ще те надупча, ми ще си напиша името на челото ти.

В духа на дискусията искам да отбележа, че от 7 км вкарвам всичките 30 през венчалната си халка без да я одраскам.

преди 6 минути, zemonti написа:

В духа на дискусията искам да отбележа, че от 7 км вкарвам всичките 30 през венчалната си халка без да я одраскам.

Да ве, ти си Коммандо и ти :D Като Язе!?

гледай сега, ако в едно село влезе чужд човек кучетата почват да го лаят още преди да влезе у село, хората по лая знаят на къде върви другото което говориш са пълни измишльотини които у село никога не бих видял.

гледай сега, ако в едно село влезе чужд човек кучетата почват да го лаят още преди да влезе у село, хората по лая знаят на къде върви другото което говориш са пълни измишльотини които у село никога не бих видял.

Добре, ама не всички като теб живеят на село. Кажи им го на французите, че не знаят как лаело кучето и ги убил талибана в ресторанта.

незнам за кои говориш аз съм от село изклал съм какво ли не крави прасета овце тоз талибан с кръв как би ме изплашил :)

преди 9 минути, hladilnika написа:

незнам за кои говориш аз съм от село изклал съм какво ли не крави прасета овце тоз талибан с кръв как би ме изплашил :)

Ето. Ако знаеш английски - чети. Ако не - да си учил, вместо да си ходил в казарма.

http://www.france24.com/en/20151204-paris-cafe-bonne-biere-terrorist-attacks-reopens-public

не знам английски, а и не мисля че ми трябва, вярвам в това което виждам, другото е цирк.

не знам английски, а и не мисля че ми трябва, вярвам в това което виждам, другото е цирк.

Да си знаел. Вместо да скачаш с парашут, можеше да научиш нещо полезно.

преди 4 минути, simtech написа:

Да си знаел. Вместо да скачаш с парашут, можеше да научиш нещо полезно.

старите хора казваха 'всичко се връща' а на село учеха да вярваш в хляба и ножа

преди 9 минути, hladilnika написа:

старите хора казваха 'всичко се връща' а на село учеха да вярваш в хляба и ножа

В час ли си въобще? Какво ти казвам - какво ми отговаряш.

Цитат

Five people were killed and eight seriously injured when a gunman opened fire at the Café Bonne Biere, where dozens of people were enjoying a Friday night drink

Петима убити и 8 сериозно пострадали, когато терористи открили огън в Cafe Bonne Biere, докато дузини хора са се наслаждавали на питие в петък вечер
13 Ноември 2015г.

преди 8 минути, simtech написа:

Вместо да скачаш с парашут

аз не съжалявам че служих в 32990 напротив офицерите бяха на ниво дисциплината беше закон нямаше никакви издънки в обучението освен мен :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.