Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Задължителната военна служба - безсмислица или необходимост?

Featured Replies

на 12.06.2017 г. в 0:56, simtech написа:

Опитай пак с 50 метра. На 1500 метра снайперист. Ти снайлерист с АК47 виждал ли си?

Аз съм. макар да бе само един от целия батальон но от моята рота. Мисля, че бях споменал за него в предните си постове. Изрода сваляше мишени от 350 метра като на майтап.

Редактирано от Beldin84 (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 16.06.2017 г. в 19:48, Beldin84 написа:

Аз съм. макар да бе само един от целия батальон но от моята рота. Мисля, че бях споменал за него в предните си постове. Изрода сваляше мишени от 350 метра като на майтап.

Защо си редактира мнението и премахна нинджите? :)

Иначе, всеки може да повери каква военна продукция произвеждаме, за кого се изнася и т.н. И това са само официалните данни. Колко има скрито и покрито никой не знае.

на 14.06.2017 г. в 19:31, A.com написа:

Simtech, изгледай това и си тренирай с ножовете. Зарежи Макаров, Трън, Глок и т.н.

Да убиеш някой с нож ти трябва много повече смелост и психологическа твърдост, отколкото да го застреляш.

преди 3 часа, simtech написа:

Да убиеш някой с нож ти трябва много повече смелост и психологическа твърдост, отколкото да го застреляш.

Не става въпрос за убийство. Съвсем друго нещо показва видеото. Като те нападнат двама мангали с нож, докато извадиш пистолета, насочиш го и стреляш, ще са те накълцали и до стрелба няма да се стигне. Не е  нужно да те убиват. Няма да ти стоят на 7 метра и да си говорите.

преди 39 минути, A.com написа:

Не става въпрос за убийство. Съвсем друго нещо показва видеото. Като те нападнат двама мангали с нож, докато извадиш пистолета, насочиш го и стреляш, ще са те накълцали и до стрелба няма да се стигне. Не е  нужно да те убиват. Няма да ти стоят на 7 метра и да си говорите.

Когато видиш двама, които заплашително идват към теб, трябва отдавна да си подготвил пистолета.
А когато видят пистолет, тях ги е шубе.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, simtech написа:

Когато видиш двама, които заплашително идват към теб, трябва отдавна да си подготвил пистолета.

Щом това ти е логиката купи си някой пластмасов и готово. Нападателите ти няма да знаят че не става за нищо.
С истински Симка може да се самонараниш докато се правиш на Рамбо във вас и скачаш и лягаш зад мебелировката.
Отдавна имаш някакъв мерак за оръжие ама най добре сто далече от такова. Няма да станеш по голям мъж с него като го сложиш на кръста.
Гледай си мрежите инженере а като направиш пачка си наеми охрана. Като бял човек.

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

Гледай си мрежите инженере а като направиш пачка си наеми охрана. Като бял човек.

Белите хора в америка имат право да притежават дори автомати.

Белите хора в америка имат право да притежават дори автомати.

Ама ти защо гледаш само позитивите ?
Гледай и негативите от това решение.

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
преди 2 часа, simtech написа:

А ако не идват заплашително към теб, а те нападнат в гръб? Тогава какво? Ако минеш покрай тях и те нападната - какво? Ако хората просто бързат, кофти им е, а на теб ти се стори, че ще те нападат? Ще извадиш пистолет да ги разведриш ли?

Реална случка. Студент съм. Прибирам се една вечер пеша(около 1:30 след полунощ). Бързам, че ми е студено. Настигам момиче, което ускорява крачката. Продължавам да я настигам. Момата се спря, обърна се и ми извика в лицето: "Искаш ли да вървим заедно, че така ме е страх да не ме нападнеш?". Пет секунди се чудих какво ме е сполетяло. След това се разговорихме, разбрахме се кой защо е бързал. Тя си помислила, че я гоня за да я нападна, ограбя и изнасиля и затова е бързала. Като видяла, че не може да ми избяга решила да посрещне "нападателя" лице в лице. Изпратих я до тях и се прибрах. Ако момичето беше на твоя акъл, можеше и да ме застреля.

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Щом това ти е логиката купи си някой пластмасов и готово. Нападателите ти няма да знаят че не става за нищо.

В САЩ пластмасовите оръжия(дървени и други имитации) трябва да имат оранжева "тапа" на края на цевта, за да се различават от истинските. Един чернокож гражданин махнал тапата и полицаят го застрелял. Мисля, че беше преди 1 или 2 години. А ония беше около 2 метра и над 100 килограма.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Ама ти защо гледаш само позитивите ?
Гледай и негативите от това решение.

Да си го видял да гледа и двете страни еднозначно? Аз не съм. Като еднополюсен магнит е. И винаги е прав.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 1 час, A.com написа:

Ще извадиш пистолет да ги разведриш ли?

Съмняваш ли се? Не си ли личи че е склонен към агресия дори и при някакви въображаеми опасности.
После ще мънка в съда.
- Ама аз мислех че ще ме нападат.

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

Съмняваш ли се? Не си ли личи че е склонен към агресия дори и при някакви въображаеми опасности.
После ще мънка в съда.
- Ама аз мислех че ще ме нападат.

Хич даже. Нали всички с него трябва да се съобразяват. Пак той ще е прав.

Симича ли? Бас фащам, че го е шубе от паяци.  :)

на 19.06.2017 г. в 22:23, язе написа:

Симича ли? Бас фащам, че го е шубе от паяци.  :)

Сериозно!? Браов?! Знаеш повече от мен за мен? Я се прегледай!

Страхът колиба си няма!

Относно казармата макар и стара тема, мисля, че трябва да бъде задължителна за всеки който може да я мине. Но не онова уродливо явление в първите гидини на прехода. Спомням си едно момче му надули червата с компресор. Докторите едвам го спасили. Влизаш за да служиш на родината, а излизаш 90% инвалид и никакво възмездие. Но това има своето обяснение. Трябваше народно недоволство и възмущение за да бъде премахната казармата. Последва я армията. Ще ни пазят само тряба да слушаме и да си плащаме. Американските бази не си плащат, за да са на Българска земя. Това, че сме в НАТО не е фактор. След края на казармата педерастията претърпя възход. Не, не е случайност!

Евреите не са прости. Геноцидът в Палетина не би бил бъзможен, ако не вземаха задължително в армията всеки годен навършил 12 години, жените не знам в коя възрас ги приемат.

Американците приемат кандидат войници НЕПРЕКЪСНАТО. Което е обяснимо предвид геноцидът които провеждат над целия БИ, Латинска Америка и Африка и света като цяло.

Военното обучение трябва да започва под формата на игра още в градините. Само си го представете. След завършване на гимназията всеки ще бъде завършен войник. Това обучение трябва да развие потенциала на всеки подрастващ. Ако зависеше от мен щяха да се изучават само естествените науки и военното обучение. Съчинения и размисли над третия джендър да вървят по дяволите, идеолозите да си ги заврът отзад.

Редактирано от Lautrec (преглед на промените)

преди 2 часа, Lautrec написа:

Относно казармата макар и стара тема, мисля, че трябва да бъде задължителна за всеки който може да я мине. Но не онова уродливо явление в първите гидини на прехода. Спомням си едно момче му надули червата с компресор. Докторите едвам го спасили. Влизаш за да служиш на родината, а излизаш 90% инвалид и никакво възмездие.

За жалост няма ни една област от живота ни, където да няма инвалиди или поне сакатлъци. Аз писах нагоре в темата. Мой колега загина преди 5 години от простотията на капиталситите, а само 5 минути преди това си говорехме за казармата. Бе на 57 години, тоест доста по-възрастен от мен и ми бе интересно какво е преживял той. Само че след 5 минути тялото му само бе живо, щото една врата падна на главата му. Навсякъде стават таквиа неща, дори със смъртни случаи. Нека не хващаме един смъртен или несмъртен случай в казармата и да обвиняваме самата казарма и системата за това. Винаги може да си отидеш от тоя свят, дори работейки съвсем безобидна работа. А неговата работа бе просто да отвори една врата сутринта. Но нали се сещаш, че на капиталиста не му се дават пари и не му пука, тая врата натежа, скъса въжето с противотежести и се стовари върху главата на колегата. И познай. Виновни нямаше. Осъдени нямаше. Същите хора, дето убиха колегата, днес още работят. Е, единия почина от рак преди 3-4 години, но това не променя нещата. Колегата макар и на 57, бе дребен и мускулест. Много работа вършеше. И до днес ни липсва, щото така и не дойде някой да го замени. Лека му пръст, че го споменавам. Пешо, винаги ще те помним!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

на 24.06.2017 г. в 22:48, Lautrec написа:

Ако зависеше от мен щяха да се изучават само естествените науки и военното обучение.

Не си в час, нали?

преди 22 часа, bildera_ написа:

Винаги може да си отидеш от тоя свят,

Което е перфектно оправдание нищо да не правим, за да го предотвратим..Така де, "така ти е било писано"?! Аллоуу, а ти у ред ли си?

Че в казармата може да се извлекат ползи - може, но е факт, че ако човек иска да бъде човек не му трябва казарма. Дисциплината се гради много дълго време в живота, не 9 месеца, не 2 години. А през по-голямата част от живота. Ако човек е лайно, след казармата ще си остане такова. Генетичния боклук може да го правиш каквото си искаш, той си остава такъв. Както една огризка, каквото и да я правиш, си остава отпадък. 

А относно това дали ще има - Не, няма да има, защото нямаме пари, няма и къде да се състоят вече тия казарми. Българския военен комплекс още преди 10-15 години започна да се съсипва поголовно и вече го няма. България дава на година за МВР около 2 милиарда лева. Хората бачкащи в МВР са около 60 000 души. Както каза наскоро някакъв министър тия пари отиват за заплати и до там. Изтъкнаха и проблема с липса на пари в МВР. От де ще вземем над милиард за казарми и тн. 

Редактирано от Glenarvan (преглед на промените)

преди 10 часа, Glenarvan написа:

Както една огризка, каквото и да я правиш, си остава отпадък.

Умните хора правят чудеса с отпадъците. :)

Днес докато се оправях за работя мисля, че чух нещо относно връщането на наборната служба. Някой запознат може ли да сподели?

преди 2 часа, A.com написа:

Умните хора правят чудеса с отпадъците. :)

САПУН?!

преди 2 часа, martiron написа:

Днес докато се оправях за работя мисля, че чух нещо относно връщането на наборната служба. Някой запознат може ли да сподели?

Много си чул! Като искаш, отивай сега в оръфаната ни армия! От там - Сирия, Ирак, Афганистан! Да те стрелят и да се кротнеш! Само да не се насереш и да не ходиш на баячка после! Велик е родният войнииик..Ама само на маса и във форумите!

Цитат

Беше доказано многократно, че няма място отново за наборна военна служба в нашата армия, поради силно променените условия и това, че бойното поле на XXI век изисква изключително добре подготвени войници, а наборна служба от 6 или 8 месеца не може да осигури тази подготовка и ще се влезе в някакво "перпетуум мобиле" - ще се дава някаква военна базова подготовка, ще влизат нови, а способности армията като цяло няма да генерира.  Това каза ген.-майор Съби Събев, ВВС, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

Идеята за въвеждане отново на наборна военна служба е несъвместима с бюджетите, с които разполага армията, подчерта гостът. "Това означава да се изгражда отново инфраструктура, както и много други неща, които министър Каракачанов скоро ще разбере" и ще стигне до извода, че "за съвременната среда това решение не е валидно вече" за "приноса на България към НАТО".

"Неслучайно много страни поддържат неголеми, но изключително силно подготвени професионални армии, модернизирани на най-високо равнище. Такава би следвало да бъде и българската армия".

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 34 минути, simtech написа:

САПУН?!

Компост, рециклиране, енергия и т.н.

преди 34 минути, simtech написа:

Много си чул! Като искаш, отивай сега в оръфаната ни армия! От там - Сирия, Ирак, Афганистан! Да те стрелят и да се кротнеш! Само да не се насереш и да не ходиш на баячка после! Велик е родният войнииик..Ама само на маса и във форумите!

Човекът задава въпрос, ти му се зъбиш. Защо така?

преди 8 минути, A.com написа:

Човекът задава въпрос, ти му се зъбиш. Защо така?

Защото като иска наборна служба му пожелавам да го пратят в Ирак или по разменна програма - в Чечня.

преди 6 минути, simtech написа:

Защото като иска наборна служба му пожелавам да го пратят в Ирак или по разменна програма - в Чечня.

Къде е написал, че иска наборна служба?

преди 2 часа, martiron написа:

преди 5 минути, A.com написа:

Къде е написал, че иска наборна служба?

Това мнение е нарочно и тенденциозно с цел да "плаши" и "намеква"? ;)

преди 5 минути, simtech написа:

Това мнение е нарочно и тенденциозно с цел да "плаши" и "намеква"? ;)

Пак ли си включил режим "Гадаене"?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.