Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужно или не е ограничаването на раждаемостта или кой дърпа конците зад завесата

Featured Replies

Трябваше да споменеш за мерките които Бертран предприел .......създаване на нова човешка раса,чрез създаване на вирусен вектор променящ  ДНК на човека...с претенцията ,че вади човека от тъмните векове на генното инженерство и го праща в бъдещето...като редуцира само качествен човешки материал.Само дето съвсем не успява да обясни ,какво би се случило ,ако ключа за промяна на човешката раса,попадне в неподходящи ръце.Май не е зле да си припомним кой  е наредил  и защо  са се появили биологичните оръжия :wink12: и ,че точно този пандемичен вирус,създаден "уж",с цел да облекчи свръхнаселеност на света, е реално едно страшно биологично оръжие.

С оглед на дискутираната тук тема в романа по-важни са анализите, в т.ч. позоваването на Малтус, а не действията на откачения гений. Разбира се, че правилният начин е осъзнаването от всички хора на взаимовръзката между увеличаващите се (май вече не) в аритметична прогресия ресурси и увеличаващия се в геомвтрична прогресия брой на населението, а не насилственото стерилизиране. Добре, че поне китайците осъзнаха това и въведоха контрол върху раждаемостта в страната си. Докато бразилските умници продължават да унищожават тропичните гори, за да увеличават обработваемите площи - с цялото негативно отражение върху глобалната екосистема.

• Автор

Не броят на хората е заплаха за планетата ни, а тяхната глупост и неосъзнатост. Която обаче им се връща като бумеранг и ще унищожи само тях, хората. Не и планетата. Планетата ни е създала от своята пръст, и ако живеем неосъзнато, пак в нейна пръст ще се превърнем.

Или както казва Джордж Карлин - ще останат да се въргалят само пластмасовите ни боклуци дълго след като нас вече няма да ни има.

https://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c

Защото човекът е най-уязвимият - последнодошлият е най-неприспособеният.. към собствените си безумия.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Трябва да се контролира раждаемостта, но е много трудно да стане това. Ако има повече хора, ще има нужда от повече работни места. Технологиите с всяка година изместват все повече и повече хората. Сами си правете изводите. А технологии предстои да се създават тепърва. Според мен индустриализацията от 20 век е наложила да раждаме повече хора, но в края на 20 век се появиха технологиите и част от тези хора остават ненужни. Сега технологичната ера налага намаление на популацията и вече се вижда застаряване на населенията. Лошото е, че алчните за пари фармацевтични компании удължават продължителността на живота и възрастните хора може да се окажат голяма тежест за някои държави.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Световното население се е увеличило от 3 млрд. през 1959 г. на 6 млрд. през 1999 г. – ръст със 100% само за 40 години.Според последните прогнози то ще достигне 9 млрд. души до 2040 г.

С нарастването на световното население, ограничените земни ресурси трябва да задоволяват нуждите на все повече и повече хора.

Единственият начин да се контролира нарастването на свръхпопулацията, е всички жители на планетата Земя да бъдат отговорни. Както за нашия Дом Земята, така и за децата които създаваме.Да се раждат безконтролно деца, без човек да поема отговорност за тяхното развитие и отглеждане, е висша форма на безотговорност.

Да създаваш безразборно деца при положение, че не можеш да осигуриш собствената си прехрана и нормални условия на живот за тези деца,  е висша форма на садизъм.

С нарастването на световното население, ограничените земни ресурси трябва да задоволяват нуждите на все повече и повече хора.

Според мен в момента се задоволяват повече нуждите на големите компании(които са пари и само пари), а не реалните нужди на хората. Освен това доста от "нуждите" ни са глупави и неоснователни.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Според мен в момента се задоволяват повече нуждите на големите компании(които са пари и само пари), а не реалните нужди на хората. Освен това доста от "нуждите" ни са глупави и неоснователни.

Да, и затова, за да има по-малко гладни и бедни, хората не трябва да създават много деца, особено в райноите където има масова бедност и мизерия, защото ги обричат на мъчително съществуване.

Какво по-точно те интересува?

Становище твое, което бях срещал из някоя тема и дори писах, но не ми отговори там, което се състоеше в това, че раждането е насилствен акт, тъй като новопоявилото се няма право на глас, няма информирано съгласие и с други думи то е поставено тук против волята му. И също така, че всичко това превръща майката в насилница.

Please elaborate, както се изразявате там отвъд Големия гьол.

Становище твое, което бях срещал из някоя тема и дори писах, но не ми отговори там, което се състоеше в това, че раждането е насилствен акт, тъй като новопоявилото се няма право на глас, няма информирано съгласие и с други думи то е поставено тук против волята му. И също така, че всичко това превръща майката в насилница. Please elaborate, както се изразявате там отвъд Големия гьол.

Супер.Не че новопоявилото се няма право на глас. Напротив! Има, но никой не го пита! Ей тук е кривият момент. И да - точно това прави акта насилствен!Като оставим тази малка забележка на страна - добре си схванал изходната постановка. Какъв коментар повече искаш? Мисля, че мнението ми е добре обособено! Някъде виждаш противоречие ли? Що ли?П.П. Заеби Големия Гьол, тук си говорим на български...

Това си е проблем на планетата.

У Дома обаче колко много чакат за нови тела за да се преродят отново...

Аз съм за стимулирането на раждаемостта от хора които имат висше образование и работа. И за забрана за всякакви помощи за деца раждащи деца и за всякакви помощи след 2ро дете.

Аз съм за стимулирането на раждаемостта от хора които имат висше образование и работа. И за забрана за всякакви помощи за деца раждащи деца и за всякакви помощи след 2ро дете.

ти па бетер Хитлер ша дойдеш - само висшисти да се развъждат

:P

ти па бетер Хитлер ша дойдеш - само висшисти да се развъждат

:P

Защо по дяволите, когато искаш да живееш добре и като хората от западния свят, които правят по 1-2 деца и то след като са получили образование, намерили достойна работа и добро жилище и чак тогава създават семейството трябва да те сравняват с Хитлер??

Добре нека тогава всички да почнем да правим по 7-8 чавета и да живеем на помощи от държавата. Ще имат много избиратели политиците и може би ще има още българи в България :)

Добре нека тогава всички да почнем да правим по 7-8 чавета и да живеем на помощи от държавата. Ще имат много избиратели политиците и може би ще има още българи в България :)

и 10 да направиш все тая - тиквите дават само на ромите помощи не и на българите

Супер.Не че новопоявилото се няма право на глас. Напротив! Има, но никой не го пита! Ей тук е кривият момент. И да - точно това прави акта насилствен!Като оставим тази малка забележка на страна - добре си схванал изходната постановка. Какъв коментар повече искаш? Мисля, че мнението ми е добре обособено! Някъде виждаш противоречие ли? Що ли?П.П. Заеби Големия Гьол, тук си говорим на български...

То може и да има право на глас, но няма способност да изрази това си право, следователно няма как и да го питат. 

Няколко коментара още искам. Това всичко превръща ли майката в насилница? А бащата? И твърдиш ли, че това, което защитаваш, е всъщност обективно? И ако е, защо не и споменато от нито един философ-етик и защо светът реагира толкова положително към този акт на насилие? А ти радваш ли се, когато ти се е родило детето? Не изпитваше ли вина за аморалния акт, който си извършил?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.